צפייה בגרסה מלאה : סמוראי 87: עזרה עם מציאת מוסך ומחירי חלקים [הכותרת נערכה]
קניתי סמוראי 87 שלא כל כך טיפלו בו בעבר,אמנם חיצונית הוא פצצה אך המכני לא משהו.
רציתי לדעת אם מישהו יכול להפנות אותי למוסך או מישהו שמומחה ברכב הזה ויתקן לי אותו פיקס.
ואם אפשר גם במחירים סבירים.
אם אפשר גם לקבל קצת פירוט על מחירים של חלקים לג'יפ הזה.
תודה למי שעוזר 8) [/b]
מוטי, ברוך הבא.
אני בטוח שאחרים יפנו אותך למוסכים מהימנים, גם אם אנחנו דוגלים בעבודה עצמית; הרכב הוא רכב פשוט, אין שום דבר שלא ניתן לעשות לבד. נכון, זה קצת מפחיד בהתחלה, אבל בעזרת ספרות טובה, חברים ופורום תומך הכל אפשרי.
חיפוש קצר (או שיטוט בFAQ) ימצא לך מידע על רכישת ספרי רכב לטיפול עצמי, אם אתה מעוניין. בשורה התחתונה, אתה לא תמצא לעולם מוסך שיטפל ברכב טוב כמוך, בתנאי שאתה מוכן להשקיע את הזמן בזה. לאף אחד לא אכפת מהרכב שלך כמו שלך אכפת, להם הזמן עולה כסף. לך סופ"ש של מכונאות עשוי להתגלות כהנאה לא קטנה (לרובנו זה כך).
אתה מוזמן להתחיל מתיאור של הבעיות של הרכב. אחת אחת, עם מקסימום פרטים על כל אחת, אני די בטוח שנמצא כמה וכמה שניתן לתקן בקלות וללא צורך במיומנות מיוחדת. נסה אותנו, אין לך מה להפסיד - אבל יש לך הרבה $$ לחסוך...
מחירי חלפים משתנים בהתאם לחלק. יש פיני סינכרון שיעלו כשקל לאחד, יש חלקים שיעלו אלפי שקלים. אתה צריך לפרט מעט יותר בנושא.
כתוב באיזה אזור בארץ ואז אולי תקבל הכוונות מתאימות.
בברכה - רפי לין :)
אמנם חיצונית הוא פצצה אך המכני לא משהו.
[/b]
מה לא בסדר ?
בהשוואה למה ?
איפה אתה גר?
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה.
בקשר לבעיות ברכב:
1.ידוע לי שיש בעיה לא קריטית בבקאקס.
2.כאשר אני מעביר הילוכים בנסיעה אני מרגיש את כל העברה בצורה חזקה ושאני מכניס הילוך ראשון ומשחרר את הקלאץ' יש דפיקה מקדימה(ואני משחרר את הקלאץ' הכי לאט שאפשר).
3.אני לא יודע אם זה אמור ליהיות ככה אבל הקלאץ' גבוהה מאוד.
אני מקווה שהבנתם משהו.
בסמוראי הקודם שלי גם הייתה בעיה דומה ובסוף היתברר שזאת הייתה צלחת לחץ בקלץ זה שהקלץ גבוה יכול לסמן על שני דברים או כיוון קלץ שזה שטויות אתה הולך למוסך ותוך 10 דקות אתה פותר את זה או כדרכם של גיפולוג את עושה לבד שזה גם לא סיפור אם אתה יודע אך.
או שהקלץ גמור וזה גם מה שעושה לך את הבעיות בהעברה של ההילוכים וזה אני ממליץ לך כן לעשות במוסך אלה עם כן יש לך ליפט או בור בבית
בהצלחה
1. מה זה בעיה לא קריטית? איך היא מתבטאת? תאר אותה, את הסימפטומים שלה, מתי היא מופיעה ומתי לא וכו'. אל תתבייש, בשביל זה אנחנו כאן.
2. לפני הכל, תחליף את כל השמנים ברכב. זה אומר שמן מנוע, שמן גיר, שמן טרנספר, שמן בשני הדיפרנציאלים. בהחלט ייתכן שהשמן פשוט גמור.
3. זה לא אמור להיות כך. אמור להיות רווח של 2-3 ס"מ עד שהוא תופס מלמטה וכנ"ל בשחרור מלמעלה. אם תעקוב אחרי הכבל שמתחת למכסה המנוע (זה די קל), אתה תראה שהוא בסוף מגיע למין מוט הברגה שבקצה שלו יש 2 אומים, אחד קובע את המתיחות והשני נועל את הראשון במקום שלא יזוז. מיקום מחדש של שני אלו ימקם לך את הדוושה כראוי, בהנחה שהקלאץ' עצמו תקין. שים לב שזה קצת הפוך: ככל שתפתח את הבורג יותר כך הדוושה תרד למטה ולהפך. אם הבורג כבר על הקצה, זה אומר שצריך להוריד את הקלאץ' ולראות מה מצבו - שזה סיפור מסובך מעט יותר.
ששון, מאפיינים הבעיה כלליים מאוד כרגע; אין טעם לנחש מה מת, עדיף להתחיל לפסול אפשרויות ואז הניחוש יהיה מדוייק יותר. נכון שמה שתיארת עשוי להיות הבעיה, אך כך עוד מספר אפשרויות שאיננו יכולים להחליט מי מהן כרגע.
לגבי הורדת גיר בבית, יש לי חדשות בשבילך: זה ממש (אבל ממש) לא דורש שום דבר מיוחד כמו בור או ליפט, בטח לא בסמוראי. עשיתי את זה לבד לא פעם ולא פעמיים, כך גם חברים רבים אחרים. הוא לא כבד, אין שום דבר מסובך בהורדה.
מה שכן, ייתכן ופירוק הקלאץ' והרכבתו יהיו כבר קצת יותר מדי לעבודה ראשונה. זה לא מסובך, אבל זה עשוי להיות מתסכל מאוד (המנוף יברח לו בפעמים הראשונות בהרכבה, הוא ישים לב רק אחרי זה, שוב להוריד גיר... מתסכל). אני מציע רק להוריד אותו, משם ללכת עם זה לחבר נחמד בפורום או למוסך שיעזרו. עצם הורדת הגיר יחסוך לו כ200-400 ש"ח מהעבודה. זה בהנחה שבכלל צריך, כמובן - בשביל זה מותחים קודם את הכבל.
.כאשר אני מעביר הילוכים בנסיעה אני מרגיש את כל העברה בצורה חזקה ושאני מכניס הילוך ראשון ומשחרר את הקלאץ' יש דפיקה מקדימה(ואני משחרר את הקלאץ' הכי לאט שאפשר).
בדוק בהקדם את תקינות תושבות המנוע ותושבות הגיר, ובנוסף את הצלבים בגלי ההינע.
הן התושבות והן הצלבים הם חלקים מתבלים וברכב שטח משומש "שמצבו המכאני לא משהו" - בדרך כלל בדיוק לדברים האלו מתכוונים...
לגבי צלבים - יש לנו כתבונת ישנה אך מועילה כאן:
http://www.jeepolog.com/jp_archive/jplg_stories_Ujoint_fix.html
לגבי תושבות - תאתר אותן בצידי המנוע ומתחת לגשר הטרנספר, נראות כמו בלוקים של גומי (תעזר בספר טיפולים).
אז הבעיה היא בבאק אקס אז אני מחפש במחיר סביר כדי להחליף.
חוץ מזה רציתי לדעת איך אני מזהה או יודע אם הלוקרים נועלים או תקינים?
אז הבעיה היא בבאק אקס אז אני מחפש במחיר סביר כדי להחליף.
חוץ מזה רציתי לדעת איך אני מזהה או יודע אם הלוקרים נועלים או תקינים?
מה הבעייה בסרן האחורי? אל תמהר להחליף סרן. זה פתרון יקר ומיותר לחלק גדול מהתקלות. הגעת לפורום טכני, שהיתרון הגדול שלו הוא שאנחנו אוהבים לרדת לפרטים.
איך אני מזהה או יודע אם הלוקרים נועלים או תקינים?
שים טרנספר ב2X4.
הרם גלגל קדמי אחד באוויר, נעל את שני הלוקרים (מצב LOCK). סובב את הגלגל ותסתכל על הדרייבשאפט הקדמי (המוט שיוצא מהטרנספר ומתחבר לסרן הקדמי). הוא אמור להסתובב. עכשיו פתח את הלוקר בצד המורם ושוב סובב את הגלגל. עכשיו הוא לא אמור להסתובב. נעל את הצד המורם שוב פעם, פתח את הלוקר בצד השני וסובב את הגלגל המורם. שוב לא אמור להסתובב.
אם התוצאה באחת הבדיקות האלו הייתה שונה, אחד הלוקרים לא תקין. בהתאם לבדיקה תדע איזה מהם.
בנוסף, כדאי מאוד (גם אם הכל תקין לכאורה) לפתוח את מכסה הלוקר ולוודא שהוא מוכנס חזרה לפי ההוראות בשרשור הזה:
http://jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=7918&highlight=%F9%F4%EC %E9%F5
אל תשכח להעביר את הלוקר למצב FREE לפני פירוק המכסה ולא לשנות את המצב כשהמכסה ביד שלך, אלא אם אתה רוצה לגלגות איך מפרקים מכסה לוקר... (לא כזה נורא בסה"כ, אבל עשוי להיות מיותר). שים לב גם בסגירה לסגור את ברגי המכסה בעדינות, הם מאוד חלשים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.