צפייה בגרסה מלאה : פרויקט cj8 ארוך
שלום לכולם
ברצוני לשתף אתכם בפרויקט, שיפוץ סיקס שנת 79 ארוך מנוע 258, גיר 4 הילוכים, סרנים רחבים.
קניתי את הג'יפ לפני 4 שנים, במצב מכאני לא רע, אך עם בודי מתפורר....ומהיום הראשון נשבעתי שאני עושה לג'יפ שיפוץ כללי כמה שיותר מהר. אבל כאמור השיפוץ נדחה עד לפני שנה (פשוט כי לא נשאר כמעט בודי)
הצלחתי לארגן בודי של סופה ארוכה שעברה תאונה במצב יחסית לא רע. והעניינים התחילו לזוז.
בתוכנית:
התאמת תושבות בודי לשסי.
תיקון ויישור פח הבודי באזורים שנפגעו.
בניית דלתות חצי ודלת אחורית נפתחת כלפי מטה.
בניית כלוב התהפכות + קשת קדמית עם אופציה לקיפול החלון.
התאמת כיסאות קדמיים של סובארו אימפרזה ואחורי של קנגו.
בניית פגושים: קדמי מ"סולידרוק" קיט בניה עצמי והתאמה לכננת, ואחורי בבניה עצמית + מתקן מאסיבי לגלגל ספייר.
התאמת דשבורד של סופה ושעונים (ספידומטר מכאני וכו')
מנוע: החלפת פקקי מים, החלפת משאבת מים, התקנת מפלג חדש amc החלפת קלאץ', שיפוץ צמת חשמל.
סרנים: החלפת מייסבים + מחזירי שמן, טיפול בברקסים, החלפת צלבים, עירגול קפיצים + החלפת בולמים.
פחחות, צבע יסוד וצבע תנור.
ברזנט חדש וחזרה לטבע...
אשמח לקבל רעיונותלגבי התאמת לוח השעונים לדשבורד סופה (ספידומטר סופה מכאני איפה מוצאים?)
בברכה יובל.
82601 82623 82615 82602 82609 82603 82606 82608 8261082616 82607 82612 82611 82604 82614 82613 82605 82617 82618 82619 82620 82621 82622 82624 82625 82626 82627 82628 82629
יובל שלום וברוך הבא.
כל הכבוד על האומץ העבודה המושקעת.
אני ממליץ להשאיר את דש בורד המקורי (או לפחות בסיגנון) של הסיקס, פשוט וסקסי.
אומנם הקשת הקדמית בנויה מחלקים מרותחים ולא מצנור תיקני מכופף, אבל עדיין זה יותר טוב מכלום. מה שכן ממליץ לך להוסיף משולשים (חיזוקים) בפינות בין הצינורות הארוכים.
מאיזה אזור אתה בארץ?
יואב
אהלן יואב
אני מקיבוץ משמר הנגב בדרום.
הדבר היחידי שאני לא אוהב בסיקס הוא הדשבורד, וחוץ מזה אני רוצה אופציה לאיפוס קילומטרז'.
או, ברוך הבא, יקירי.
לקח לך כמה שנים להגיע לאתר.
עבודה יפה.ניב מסכימה לכל כך הרבה שעות?
שלום איש יקר.
כמו שאתה רואה קצב העבודה לא היסטרי בגלל חוסר זמן.
ד"ש
יפה יובי עבודה יפה ...
אני שמח לראות שהרבה סיקסים עוברים תהליך שיקום מהיסוד .....
בקשר לדלת האחורית , הסידור של פתיחה ללמטה ולא הצידה , לדעתי יכול להפריע כאשר הדלת פתוחה ואתה רוצה לשלוף משהוא מתא המטען
ובמקרה המשהוא הזה נמצא קצת עמוק . ה- 50 ס"מ רוחב של הדלת הם לפעמים בדיוק המרחק שחסר ליד להגיע לאותו משהוא שנמצא בפנים ...
מעבר לזה שיהיה בהצלחה
יובי - כל הכבוד! מאוד מרגש לראות סיקס נוסף מקבל רוח נעורים, ישר כח!
מחזק את דבריו של ריקו - דלק בפתיחה הצידה עדיפה, במידה וגלגל ספייר יהיה על ציר מהפגוש אתה יכול לבצע ישום כמו של בסטופ. להלן לינק:
http://www.bestop.com/component/products/?view=product&id=85
משהו שחשב לבצע בעצמי אבל הגעתי לפתרון אחר.
לגבי החלון הקדמי - כיצד הוא מבצע ירידה כאשר הבזנט מחובר מלפנים?
מאוד מרגש...
יהודה
אהלן ריקו ויהודה
דבר ראשון תודה, לגבי הדלת אתם צודקים העיניין הוא שרציתי לאתגר את עצמי.
דבר שני התכנון הוא להתקין זוג מגירות כך שלא תהיה בעיה להגיע לציוד, דבר שלישי זה אחלה מקום לעשות קפה;)...
יהודה הברזנט יותקן על הקשת הקדמית מעל החלון כך שהחלון יוכל להיפתח ללא קשר לברזנט.
בברכה
יהודה צריך לקחת בחשבון כמה דברים לגבי החלון היורד
כאשר הוא סגור צריך לדאוג לנעילת החלון לקשת ביטחון הקדמית ע"י שני נעילות אחת מכל צד
הדבר השני הוא שצריכה להיות גומיית אטימה מאסיבית שתדאג לכל הגשם והרוח שישארו מחוץ לגיפ
על הקשת הקדמית של הכלוב צריך להתקין את הפרופיל המיוחד שאליו מתחבר הברזנט .
אפשרי ולא מסובך , אבל צריך להתבצע נכון !
בהצלחה
GodsFather
07-12-13, 22:45
בהצלחה!
הסתכלתי שוב בתמונות, בהחלט עבודה יפה.
זה הבודי מהמכולה?
אני רואה את העבודה שהוא עושה מקרוב יש לו את זה
CJ8 חוזר לימים הטובים
אני ממתין בסבלנות שנוכל לעושות את הטיול שדברנו
אחי שפו שפו שפו...................................אי ן מילים בפי אני גם לפני שיפוץ ליפיוף שלי ומצטרף למה שנאמר כן ע"י יואב . תששששששששששששאיר את בשבורד המקורררררררררררררררל אח יקר!!!!!
דשבורררררררררררררררררררררררררררד
דשבורד רנגלר התלבטות:
רקע: יש לי בודי סופה עם צמת חשמל אחורית ופנסים אחוריים תואמים, הגה סופה, סטרטר סופה, מפלג gm וחלון אמריקאי yj (מנוע וישרים בצד שמאל מה שטרף את הקלפים לגבי דשדבורד סופה). מה שיסגור לי פינה היא צמת חשמל של סופה, לכן קניתי דשבורד רנגלר yj שנת 90 עם ספידומטר מכני וצמת דשבורד חדשה.
רק צריך לקנות צמת חשמל לתאורה הקידמית וצמת מנוע וממנה להוריד מה שלא צריך (מחשב הזרקה וכו) ולחבר שעונים ואת הסטרטר מפלג ואלטרנטור.
הבעיה היא שבצמת מנוע סופה כל החוטים עוברים דרך המחשב והוא מעביר הלאה את הנתונים.
האם ניתן לבטל את המחשב (לחתוך את החוטים לפניו) ולחבר שעון חום מנוע,לחץ שמן דלק וטעינה?
עקב הדילמה חבר הציע לוותר על צמת המנוע ועל השעונים החשמליים ולהתקין שעונים מכאניים, ואת הסטרטר,אלטרנטור, מפלג לחבר יישירות...
בכל מקרה כמה תמונות.
84273842748427584276
אפשר כך, ואפשר כך, ואפשר כך.
מיכאני, חשמלי, מה שתבחר.
לא הייתי שם צמת מחשב כדי לחתוך ולבטל אותה, היא הרבה יותר יקרה והרבה יותר סבוכה.
איך שתבחר, כיוון שמדובר במעט חוטים באופן יחסי, הייתי מכין סקיצת אקסל, מתכנן קופסת פיוזים סבירה לתא המנוע, מעביר 'קצת חוטים בצבעים שונים וזהו.
אם תצטרך עזרה - תדע איך.
מכל מקום, התמונות לא עובדות.
כדי להעלות תמונות שגם ייראו - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/66133-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%AA-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA
לא הבנתי למה זה שמנוע בצד שמאל סגר את הפינה לגבי דשבורד סופה? דש בורד רגיל של סיקס היה מתאים גם עם DASHPAD של סקרמבלר/סבן שגם שם המנוע בצד שמאל.
יותר יפה ומתאים לדעתי לCJ8 אורך מאשר דשבורד רנגלר, אבל זאת כמובן רק דעתי.
קבל ח"ח ,אולי תשרה עלינו קצת מוטיבציה לסיום הפרויקט שלנו...
מצרף שוב תמונות
84281842808428284283
אוי שיט אני מרטיב על כל המקלדת...
איזו עבודה מעמיקה ואיכותית. אוי, מתי אני, מתי אני.
ברכה והצלחה.
תודה רגב, (תחליף מקלדת...)
מוריס - כל הראיון היה אופציה לאיפוס קילמטרז' מה שלו ניתן לקבל בדש המקורי, חוץ מזה המטרה התה לשפר כל מה שלו טוב...
בברכה
לגבי צמת הדשבורד.. תכין רשימת מגעים של הדשבורד ותעלה לכאן. מה שתעשה זה חיווט של צמה חדשה עם יחסית מעט חוטים כמו ששמיל הציע. זה הרבה יותר פשוט משחיטה של צמה מקורית.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
יונימוג אדום
08-02-14, 20:28
מדוע כעת אתה מתעסק עם החשמל , תסיים צביעה קודם .
מצטרף לדעתו של מוריס - דש של סיקס מקורי הכי סקסי לסיקס מסוקס , כל וריאציה אחרת זה לכוסיות ;)
אילן
א. צבע זה דבר אחרון, אני מרכיב את כל הג'יפ עכשיו כדי למנוע הפתעות אחרי הצבע.
ב. סקסי לא סקסי מעניין לי ת..., המטרה שלי בפרוייקט הזה היא לשמר את כל הטוב שבסיקס (פשטות ואמינות מכאנית) ולשפר את מה שרע (דשבורד, קרבורטור,מפלג,סטרטר, חשמל וכו).אין מה לעשות חייבים להיתקדם, לא כל מה שסקסי הוא טוב...
עדכון פרויקט
לאחר סיום עבודות המסגרות על הבודי ורגע לפני פחחות וצבע, הבודי ירד לטובת עבודה על השילדה וסרנים:
אז ככה, השילדה פורקה לגורמים, עברה תיקונים והתאמת פגושים, שיוף וצבע.
סרנים: פורקו, הוחלפו כל המייסבים, מחז"שים, שימסים, בולג'ונטים, תפוחים וצלבים.
ברקסים: הוחלפו דרמים, רפידות, בוכנות, קליפרים וצינורות הברקס הוחלפו בפלדה שזורה ארוכים 2".
קפיצים: עברו טיפול (החלפת עלים שבורים) וצבע.
הוחלפו כל הבושינגים לפוליאוריטן.
החלפת הנדנדות למחוזקות עם גירוז.
החלפת "היובולטים" וחיזוק פלטות הבולמים/מוט מייצב.
מיכל דלק עבר: ניקוי, החלפת מצוף, וצבע.
כל החלקים נצבעו בפילר וצבע דו רכיבי שחור משי.
זהו אפשר להתחיל פחחות ויאללה צבע...
8705787059870568705487060870638706287061 8706587064
שיחקת אותה !נראה מליון$
הרצינות משתלמת...
יובל היי
הרגע דיברנו בטלפון.
נראה ממש מרשים הפרויקט שלך.
יישר כוח
יוסי
איזה כיף לראות כאלו פרויקטים, אתה מביא את הג'יפ למצב חדש או טוב מזה, כל הכבוד
מתישהו גם אצלי :)
יפה מאוד, כל הכבוד על הפרויקט.
עדכונים:
טוב אז ככה עבר הרבה זמן מהעדכון האחרון, אבל יש התקדמות.
רצפת הבודי שוייפה ונצבעה בממיר חלודה צבע יסוד ועברה זיפות, ואחר כך הבודי חזר למקומו על השסי.
התאמתי חגורות בטיחות וקופסאות שיגנו על המנגנונים.
צביעתי את המנוע בצבע אדום (זה הצבע שהיה ולא היה לי כוח לשייף את כל המנוע) עמיד לחום.
בניית מתקן מאסיבי לגלגל הרזרבי על הפגוש.
ופחחות ופה צחוק הגורל, פחח שהיה אמור לעשות את העבודה התחרט לאחר שראה את כמות העבודה, ואני בכל מהלך העבודה אמרתי שהפחח יאכל פה חצץ עם כמות העבודה;), וכאמור בסוף זה נפל עלי, בקיצור עבודה לא פשוטה אבל נחמד מאוד...
עקב מצב הבודי הייתי חייב למלא את כל הבודי בחומר (במקומות העמוקים יותר מילוי בפיברגלס) על מנת ליישר אותו, ואחר כך שכבה של חומר אטימה/החלקה והמון שיופים.
בקיצר יש עוד הרבה עבודה, העדכון הבא אחרי הצבע...
9075190753907529075890757907569075490755 90759
9076190760907649076390762
wikiwikiboom
03-09-14, 06:41
איזה צבע השתמשת לבודי למטה
צבע יסוד "מולטיפוקסי" של טמבור
בשעה טובה אפשר לברך על המוגמר.
טוב כאמור מאז העדכון האחרון עבר הרבה זמן, מאז סיימתי פחחות צבע יסוד וצבע.
הרכבת כל המיכלולים, והנעה... איזה כייף לשמוע את הנבלה (כבר לא נבלה) חוזר לחיים.
זהו נשארו כיוונים אחרונים וברזנט (ועוד תוספות) ולשטח...
תודה לכולם על העזרה והתמיכה.
עדכונים בהמשך...
9406594066940679406894069940709407194072 940739407494075940769407794078
wikiwikiboom
13-12-14, 18:21
כל הכבוד
Sent from my D6503 using Tapatalk
six 4 life
13-12-14, 18:27
יפה מאוד.
מברוק.
יפה מאוד!!! עכשיו חייבים לטייל ביחד!
מברוק אחי, שיחקת אותה חתיך אמיתי !
מהמם! הכל כל כך נקי, כאילו ירד הרגע מפס ייצור.
פשוט מדהים! יפיוף אמיתי...
כיף לראות את ההשקעה בפרטים הקטנים.
GodsFather
14-12-14, 09:08
יהיו הרבה השקות במפגש ג'יפולוג השנה :)
לצערי לא אוכל להגיע למפגש ג'יפולוג, עד לא הכל מוכן כיוונים טסט וכו...
נעשה השקה בפעם אחרת בקרוב...
wikiwikiboom
14-12-14, 20:38
חבל
Sent from my D6503 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.