צפייה בגרסה מלאה : הנחיות לריכשת ג'יפ ראשון
שלום :D
בשלבים אלו אני מגושש בחיפוש הג'יפ הראשון. :P
כבר עברתי שלב שבו איזה ג'יפ מתאים לי.
1. ברצוני לקבל אינפורמציה=הנחיות מה לבדוק לפני שרוכשים (כשאני מביא לבדיקה - אלו בקשות עליי לבקש מהם לבדוק?).
2. מה הקריטריונים לקביעת ערך הג'יפ אם הבנתי שהוא לא כמו רכב פרטי, דהיינו, הקילומטרז' לא משפיע וכן מס' הידיים לא קובע. אז מה קובע את המחיר כאשר איך אדע אם המחיר שקבע המוכר אכן הגיוני או לא.
3. לפי מה קובעים "יישור קו" מבחינה תקציבית? כלומר כמה עולה יישור קו אם לא מדובר בדברים רציניים/לא חובה.
4. כמה בערך עולה אחזקה לג'יפ ויטרה שנות 90 עד 98 באופן רגיל (לא דברים שנשברים ע"י קריעת שטח) כמו, טיפולים ומה עוד?
5. תודה למשיבים מראש.
:wink:
ה.
את זה קראת ?
http://jeepolog.com/j6tech_cjcheck.htm
היה עוזר לנו אם היית נותן לנו יותר מידע, כגון איזה רכב אתה מתכנן לקנות.
אין דין סמוראי חבוט כדין SUV בן כמה שנים . . . (כנ"ל ויטרה שנת 90+ לויטרה שנת 97-98).
לכל אחד המאפיינים שלו, צורת הבדיקה שלו, הדגשים שלו.
גם מבחינת בדיקה, קנייה, תמחור, אחזקה . . . .
מדובר בויטרה סגור, ארוך או קצר , ידני.
החל משנת 90 ועד 97.
יש לי מחירון, אבל הבנתי שזה לא תורה מסיני.
השאלה עד כמה פלוס מינוס המחיר (טווח?).
אגב, קראתי את המאמר של הקישור ששלחת לי - זה נראה לי נושא מעמיק, ואני לא מבין בזה כל כך. ואין לי חברים שיש להם ידע בזה.
ה.
אם מדובר על ויטרה ידנית - רוב הסיכויים שזו תהיה ויטרה קצרה (מהסיבה הפשוטה שהיבואן לא הביא את הארוכה בגרסה ידנית, יש בודדות כאלו בארץ, אחת הייתה שלי :D )
בכל מקרה,
עלויות:
ביטוח כמו כל רכב 1600 (חובה, מקיף זול יחסית, סביב 2000- 2500 ש"ח תלוי בשנה)
תיקונים: בכל רכב ישן יהיו תקלות, מבחינת עלות, דומה מאוד לכל פרייבט יפני, אין בעיית חלקי חילוף, הכל קיים וזמין.
דלק - 1 ל 8-9 בערך בנסיעה מעורבת, עדיפות לדגמים המוזרקים, מסוף שנת 94 (16V)
כמה עולה יישור קו? מהו אורכו של חבל ?
תלוי מה הבעיות שהתגלו....
בסה"כ מדובר באחד מרכבי השטח הזולים ביותר לאחזקה, ואחד המהנים שבהם (בעיקר גרסת ה 16V הקצרה)
מבחינת מחיר לעומת מחירון, שוב תלוי ברכב, על שיפורים (אמיתיים, לא מגן חזירים/יתושים/כל חיה אחרת) נהוג לשלם עד 50%.
אני מאלו שטוענים שאם מוצאים רכב שמוצא חן, עדיף לשלם עוד "כמה שקלים" ולקבל בדיוק את מה שרוצים, גם אם זה מעל המחירון, בסה"כ, לא קונים רכב בכל יום.
בהצלחה,
סער.
דורון מוכר את הויטרה שלו- חפש כאן בלוח מודעות. אני כותב על זה כי זו ויטרה מצויינת, משופרת כמו שצריך, ויטרה לטיולים כמו שויטרה לטיולים צריכה להיות (לגבי המצב וכמה יישור קו נדרש שם- אני לא יודע, אבל מניח שלא יותר מדי). מהצד השני, אתה עלול למצוא ויטרות רקובות וגמורות, שאולי רק נראות יפה מבחוץ. חשוב שתבין את זה, כי כולם ממליצים על ויטרה ושוכחים שויטרה יכולה להיות גם גרוטאה- ככה זה עם אוטו בן כמעט 15 שנה, ולא משנה אם מחיר המחירון שלו בשמיים.
אסף.
מצטרף להמלצה על הרכב של דורון - רכב טיולים מושלם מבחינת ההכנה לשטח. גם אני לא יודע מה מצבו המכאני, אבל אם הוא תקין זה הנע-וסע לאן שאתה רוצה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.