צפייה בגרסה מלאה : Article: עובדות בשטח: חמש טעויות נפוצות בנהיגת 4X4
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=3214-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%97%D7%9E%D7%A9-%D7%98%D7%A2%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%AA-4X4
אהבתי מאד !
תודה יואב קווה ושאפו לעורכי האתר המעניין "שלנו"
כן ירבו כתבות כאלה.
מעולה! קצר מתומצת כל כך נכון. שאפו!
מנוע חזק אינו תחליף להכרת מגבלות הרכב ולידע בנהיגת שטח (שכולל הרבה דברים - יכולת קריאת שטח, בחירת קו נכון וכו') אבל כוח מנוע הוא ממש לא מיתוס.
רוב רכבי השטח די כבדים וכוח רב הולך לאיבוד במערכת ההנעה הכפולה.
כדי לקבל ביצועים נאותים בכביש (עליות, עקיפות) ובסיטואציות בהן נדרשת תנופה וכוח מתפרץ כמו דיונות או שיפועים מכוסי דרדרת - אין ולא יהיה תחליף למומנט בריא ולעדר סוסים רציני. וכולנו מכירים את הג'יפאים שטוענים ש"דיונות זה לא שטח" - מי שאומר לכם דבר כזה, תבדקו על מה הוא נוסע (בד"כ על כלים עם מנוע חלש מדי)....
אני עם דרור.
יותר מידי כוח (אם יש דבר כזה בכלל), אףפעם לא הזיק - איך משתמשים בכוח הזה, זו כבר בעייה אחרת לגמרי..
מלבד זאת, אני מסכים עם הכל ואפילו הייתי מציע להוסיף:
"בשטח, בטוח לאפשר לילדים בגילאים 3-12 לנהוג/לשבת על ברכי הנהג... לא!"
ו/או "בשטח, בטוח לאפשר לילדים לעמוד על הכסאות, כשגופם מחוץ לחלון הגג - לא!"
וגם (לא כ"כ קשור לנהיגה אלא לדרך ארץ..) "בשטח, מותר לזרוק/להשאיר אוכל על הקרקע, משום שהוא אורגני - לא!"
ברשותכם הייתי מוסיף.
ירידות תלולות, או ארוכות במיוחד. שילוב ל LOW והורדת הילוך לפי הצורך. לא להיסתמך רק על בלמים.
נקודות אילו חובה לשים בכל רכב במקום בולט על פי חוק
תודה על הכתבה החשובה
סופת המדבר
21-12-13, 21:30
כמה אנשים ראיתי ששורפים קלאצים מחממים גירים מזיי.... את האוטו
רק בגלל ש...'' זה דיונה, בדיונה לא שמים L ''
וכמה אני מנסה להסביר לאנשים זאת לא בושה לשים L אבל כל אחד
ומה ש''החברים שלו אמרו לו''
חוץ מזה אחלה כתבה יפה...
יש מושג שמקובל אצל האמריקאים שנקרא Tread Lightly ולטעמי הוא אחד החשובים ביותר.
המשמעות - סעו בעדינות. סעו זורם. תזרמו עם האוטו ועם פני השטח - לא להאיץ כמו משוגעים (אם אין צורך), לא לבלום בחוזקה. לא לטלטל ולא להיטלטל. לדעת לבחור הילוך נכון ולהעביר את הג'יפ כמו כפפה על השטח - זה חלק גדול מהתורה שנקראת "נהיגת שטח" - הרבה יותר בריא לאוטו, הרבה פחות מזיק לשטח.
תראו את זה אצל חבר'ה שעושים זחילת סלעים מאוד מדודה ונשלטת - הם משאירים הרבה פחות עקבות ושוברים את הג'יפים שלהם הרבה פחות ממי שמתחרע.
תראו את זה אצל חבר'ה שעושים זחילת סלעים מאוד מדודה ונשלטת - הם משאירים הרבה פחות עקבות ושוברים את הג'יפים שלהם הרבה פחות ממי שמתחרע.
ונהנים הרבה יותר!
Maor Mishali
10-10-14, 22:17
אהבתי כל הכבוד!
הכי מרגיז זה שאני רואה בשטח ילדים יושבים על בירכי הנהג או שעומדים בחוץ על המדרגה בזמן הנסיעה
אלה לא נהגי שטח אלה רוצחים בפוטנציה כנראה אומרים אפשר לעשות ילד חדש מה קרה,
לכל הנהגים האלה תחשבו על זה טוב טוב..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.