צפייה בגרסה מלאה : JIMNY - יצור נשמים לדיפרנציאל אחורי וקדמי שאלה למומחים
boazgutman
24-12-13, 09:53
שלום. החורף הזה ממש מתחשק לי לבדוק את עומק השלוליות. ולצורך כך אני רוצה להרכיב נשמים על הדיפרנציאלים שמוגבהים ועולים לגובה מכנסה המנוע.
אני רוצה להשתמש במחברי מערכות פנאומטיות של לחץ אוויר, מהסוג הזה:
http://www.ebay.com.au/itm/1-4-PT-Male-Thread-to-6mm-Tube-Push-in-Connect-Straight-Quick-Fittings/350793759935?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT% 26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D3579762326 748842929%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26 rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D190838657337%26# ht_1514wt_922
לפני שאני מפרק את הנשם הקיים, רציתי לדעת אם מישהו יודע מה הקוטר הפנימי (המדויק) של הקדח שיש עבור הנשם הקיים?
כדי לדעת איזה מחבר להזמין באיזה קוטר הברגה, ואיזה מקודד אני צריך.
הכל מתבסס על החיבור הראשוני הזה,
ואחרי זה זה נראה לי שטויות. לנתב צינור בצורה יפה על למעלה, ולחבר בקצה שסתום חד כיווני עם לחץ פריצה נמוך מאוד. ואולי איזה צינור ב U למנוע כניסת מיים נוספת...
אשמח אם מישהו שיש לו דיפרנציאל הרוס זרוק איפשהו ימדוד, או אם מישהו יודע מניסיון .
זה הצינור...
http://www.ebay.com.au/itm/METRIC-Flexible-Nylon-Pneumatic-Air-Line-Tubing-Compressed-Airline-Pipe-Tube-UK-/140707070015?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item20c2cb803f
השסתומים החד כיווניים:
http://www.ebay.com.au/sch/i.html?_odkw=one+way+valve&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313&_nkw=one+way+valve&_sacat=0
אפשר גם פילטר בקצה...
תודה
boazgutman
26-12-13, 09:33
מישהו?
לגבי השסתומים,
לך לפירוקיה הקרובה אליך, ותבקש לפרק נשמים של טנדרים יפניים.
במקרה הטוב הם יתנו לך בחינם, במקרה הרע, בכמה שקלים.
הצינור- קח צינור דלק פשוט מכל חנות חלפים, וזה אם אתה רוצה להשקיע.. אחרת אתה יכול למצוא חתיכות צינור במכולת פח מחוץ לעסק פניאומטי.
לא צריך להפוך את זה למוצר הייטק יקר.
למה בכלל נרצה שסתום חד כיווני בקצה הנשם?
למה לא סתם צינור שמסתיים איפשהו גבוה?
להבנתי לא ואקום ולא לחץ חיובי יעשו טוב למחזירי השמן של הסרן...
אני מפספס משהו?
איל
למה בכלל נרצה שסתום חד כיווני בקצה הנשם?
למה לא סתם צינור שמסתיים איפשהו גבוה?
להבנתי לא ואקום ולא לחץ חיובי יעשו טוב למחזירי השמן של הסרן...
אני מפספס משהו?
איל
גם הנשם המקורי הוא חד כיווני.
הסרן, למרות מה שחושבים, הוא לא באמת אטום, ויש סירקולציה של אויר, מינימלית דרך המחז״שים.
צינור פתוח ישאב אויר עם אבק פנימה, ולאט לאט אתה מזהם את השמן עם חומר רע למכלולים.
כשהדיפרנציאל מתקרר, הוא שואב אויר פנימה, ואם הצינור פתוח, גם ג׳יפה.
ולמה לא לקחת את השסתום המקורי ולהתקין אותו בקצה הצינור?...
והאמת, אחרי עשרות טבילות מים ובוץ , מעולם, אבל מעולם לא נכנסו לי מים למכלולים !!!
נחמד בתור פרוייקט, חיוני? לא בטוח...
ולמה לא לקחת את השסתום המקורי ולהתקין אותו בקצה הצינור?...
זה מה שמקובל, ואז נשאר למצוא ניפל מתאים להברגה בגוף הסרן.
גם הנשם המקורי הוא חד כיווני.
הסרן, למרות מה שחושבים, הוא לא באמת אטום, ויש סירקולציה של אויר, מינימלית דרך המחז״שים.
צינור פתוח ישאב אויר עם אבק פנימה, ולאט לאט אתה מזהם את השמן עם חומר רע למכלולים.
כשהדיפרנציאל מתקרר, הוא שואב אויר פנימה, ואם הצינור פתוח, גם ג׳יפה.
דורון,
לפי מה שאתה אומר, בסרן חם שנוסע לתוך שלולית קרה, בעומק מעל חצי גלגל...
במקום לשאוב אויר "נקי" דרך הנשם, השסתום ייסגר והשאיבה תתבצע דרך המחז"שים שנמצאים מתחת לקו המים.
א. זה קורה, בסרנים במצב גבולי או מדגמים מסויימים שיותר רגישים מאחרים ( חלק מדגמי דנה לדוג׳).
ב. זה לא קורה עם מחז״שים במצב טוב.. כי האויר לא מתקרר כ״כ מהר כדי ליצור שאיבה מיידית.
ג. נפח האויר ״מת״ בצינור מוגבה מאפשר השוואת לחצים טובה יותר מאשר נפח האויר בסרן עצמו בלבד.
פילטר קו (פלסטיק שקוף אלמנט צהוב) עולה 5 שקלים - גם אויר יכול לנשוב לכל כיוון כרצונו וגם לא נכנס לכלוך.
גם לא מים?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
גם לא מים?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לפחות יכנסו מים נקיים.... :)
פשוט מאוד...
עשיתי את זה בהיילקס שלי ובדיוק עכשו אני עושה את זה בפראדו שלי..
בעלות של גרוש וחצי..
מה שאני מציע לך לעשות זה כך...
פרק נשם סרן אחורי (הגישה הכי קלה...) וגש למקום שמתעסק בציוד פנאומטי ( אני מאזור י-ם וקניתי בקונלוג פ"ת יש שם בחור נחמד בשם בוריס..)
עכשו מה שאתה צריך זה 2 יח' מחבר בזק זכר ו2יח' מחבר בזק נקבה בקוטר וההברגה המתאימים לך ...(ע"פ הנשם שפורק..)
וצינור בערך 2 מ"א...4 או 6 מ"מ הכי פשוט שיש לא צריך לעמוד בלחץ או עמידות לנוזל כל שהוא פשוט נשם...
לעבודה ...
אחרי שפרקת את הנשם התקן במקומו מחבר בזק זכר ואילו צינור.... בסרן אחורי השאר מרווח צינור לפתיחת מתלה ..
מצא מקום גבוהה ( בהיילקס שמתי את זה בארגז בפראדו אני מתכוון לשים את זה מאחורי הבקלית...) והשחל לשם צינור ..
בסרן קדמי יותר קל מצרא מקום בתא מנוע וקבע שם את הנשם..
חשוב שהנשם יעמוד בניצב... חבר מחבר בזק נקבה ואילו את הנשם והינה לך נשמים מוגבהים...
בהיילקס זה עבד ניפלא .. קפצתי ראש להמון שלוליות ושם דבר השמן היה נקי תמיד...
אם תצטרך עם הכוונה .. דבר איתי ..
בהצלחה
ראם
boazgutman
29-12-13, 15:44
DINGO תודה רבה, זאת התשובה שחיפשתי לשמוע, קצת הבהרות על אך לבצע . הדילמה שלי היא לגבי פירוק הנשם, וההבדלים בין הנשם בדיפרנציאלים לנשם בטרנספיר.
נראה כי לא ניתן לפרק את הנשם בלי לפגוע בו, ועל כן אני נזהר מלהתחיל את העבודה בלי שיש לי את כל החלקים והידע לסיום העבודה.
נכנסתי לאתר של קונלוג ואכן זוהי החברה שחיפשתי .
האם השתמשת במחברי פלדה או הרגילים?
חשבתי להוסיף חלק של צינור מסולסל בגלל שהדיפרנציאל זז וזה יאפשר לו תנועה אבל אני חושב שזה מיותר....
בכל אופן המון תודה.
אז ככה...
1. עד כמה שידוע לי... כל הנשמים באותו רכב הם אותו דבר ז"א אחורי, טרנספר, גיר ,וקדמי הם אותה הברגה ...
2. לגבי פירוק.. ראשית מומלץ לנקות מסביב טוב ע"מ שלא יפול לכלוך פנימה .. אח"כ בתחתית הנשם יש את הראש בורג המשושה ... מפרקים בעדינות אולי צריך קצת לשמן (ROST OFF \WD40..) ..
3.אני לא יודע מאיזה חומר המחברים עשויים.. ניראה כמו נירוסטה..
4. לגבי הסליל.. אם הבאקאקס שלך יפול בחצי מטר ממצב נורמל כדאי להוסיף צינור מסולסל .. אבל לא ניראה לי... אצלי בהיילקס שהיה מוגבהה יפה ועם פתיחה יפה לא היה צורך בסליל.. השארתי בערך 30 ס"מ יתרה שהיתה מסולסלת ותפוסה עם אזיקון לא מהודק כך שיאפשר לו תנועה חופשית...
שוב מה שאני מציע פרק נשם אחורי גש לחנות תביא כאלה מחברים (ד"א יש כאלה גם מפלסטיק לא לגעת!!!!! נשברים...) ...
אם אתה מאזור פ"ת גש לקונלוג לבחור בשם בוריס אחלה בחור.. או שתבחר לך מקום אחר...
בהצלחה...
ראם
boazgutman
30-12-13, 11:26
תודה על העזרה. נכנסתי לאתר של קונלוג ולשמחתי מצאתי משהו שחיפשתי עבור העבודה שלי, אז מחר אני נפגש עם בחור שם בשם סגי, לנושאי עבודה, על הדרך ארכוש את המחברים המתאימים . לגבי הסליל גם אני חושב שזה לא חובה אבל אני אוהב פתרונות אלגנטיים נראה כמה זה מתאים שם, היום אני אכנס מתחת לאוטו שלי לפרק את הנשם אצלי.
ברגע שאבנה את המערכת אשלח תמונות.
liontamer84
01-01-14, 12:01
לכשתמצא איזה סוג מחברים לקנות שם, אשמח לדעת מה הסוג, כדי שאוכל לקנות גם. (לג'ימני, לא מה שאתה קונה לעבדה ;-) )
boazgutman
01-01-14, 12:53
רכשתי זויות T ו ר כולל צנרת מגניבה בכל בכחול ואדום וצהוב.... לכל דיפרנציאל אני יעשה צבע אחר.
רכשתי מעל למה שאני צריך ויצא לי 80 שקל. רכשתי ברונזה מצופה כרום ולא נירוסטה כי זה ממש יקר , ומצד שני לא את הפלסטיק הזול.
אני מאמין שזה יחזיק לנצח... אם לא יקבל זפטה ישירה במחבר.
נשאר לי לרכוש מברז 1/8 ושמן גיר להחלפה. את הניתוב אני מקווה לעשות בסוף שבוע, אם יתאפשר לי קצת זמן ....
עם אפשר תמונות זה יעזור לכולנו.
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4
boazgutman
14-01-14, 09:40
בוקר נהדר חברים, סוף סוף צילמתי קצת תמונות, ואז האתר נפל, מאז אני כל יום בודק שיעלה האתר רק בשביל לשתף אתכם בתמונות ובהנחייות מנסיוני בביצוע העבודה הנחמדה הזאת.....
אז נתחיל.
אני מפנה לסרטון שמישהו עשה בUTUBE שעוזר להבין את הבסיס לעבודה.
אתן הערות על בסיס הסרטון ולכן מומלץ לצפות בו.
http://www.youtube.com/watch?v=_xuob0l67b4
ציוד:
מברז 1/8 BSP קצר
ידית הברזה שטוחה (לא של סיגנט)
שני מחברי ר של לחץ אוויר 1/8 ל 6 מ"מ (יש תמונה) מומלץ לא פלסטיק
מחבר חיבור Y (לי היה רק פלסטיק אבל פריט זה פחות קריטי שיהיה נכרום קדמיום כי לא רואה עומס)
אזיקונים
איזולירבנד
פילטר + שסתום חד כיווני
צנרת - מספיק סביבות 6 מטר לשניהם
ראשית להעלות את הצמיג השמאלי הקדמי על בלוקים, כמה שיותר גבוה יותר טוב. תבינו בהמשך למה זה חשוב....:p.
נתחיל בדיפרנציאל האחורי כי שם גישה טובה יותר. בקדמי יותר צפוף
:rolleyes:הערה: הנשמים בגימני לא פריקים , פירקת הרסת.. אין כמעט דרך חזרה בלי להתבעס שהם לא כמו שהתחלת. אז כשאתה מתחיל את העבודה שיהיה הכל ליידך.
לנקות את האזור מסביב
לפרק את ראש הנשם עם פלייר לאט לאט. קצת שיכנוע והוא יקפוץ החוצה.
לבצע את ההברזה לאט לאט עם הרבה שמן
ממליץ למדוד את עומק ההברזה הנדרשת ולא להבריז מעל הנדרש, ככל שנבריז יותר ככה יהיו יותר גרדים שיפלו פנימה, אפשר לחסוך .. תמדדו עומק הברזה נדרש ואל תעברו אותה, מקסימום תרגישו ביד שנגמרה ההברזה ותוסיפו עוד קצת.
לחבר את מחבר ה "ר" עם קצת טפלון להברזה, והרי החלק ה"מסוכן" בעבודה הסתיים.
אני ממליץ רק על חלקים של כרום קדמיום (נירוסטה 100 שקל למחבר - לא נדרש) כרום עם קדמיום חזקים בסדר גודל מהפלסטיק שמוצג בסרטון... למה לחסוך בשטויות האלא???
עכשיו צריך לנתב את הצינור.צריך ליצור זווית כהה ככל הניתן בין הנשם לניתוב ככה ששינוי הגובה בדיפרנציאל כשהו זז לא ישפיע כמעט על זווית הגישה של הניתוב. במילים ברורות יותר לנתב ביחד עם כבל הברקס ולהשאיר בטן קטנה בהתחלה.
הניתוב היה החלק הכייף.
עכשיו לחלק הקידמי.
לפני פירוק הנשם: תבדקו שהמברז שלכם עם ראש המברז נכנס במרווח שנוצר בין המוט העליון לראש הנשם, המרווח שם קטן אז צריך מפתח מברזים שטוח כמו בתמונות. רק כשאתם רואים שהוא יכנס במרווח תפרקו את הנשם. בגלל סיבה זו אמרתי לכם להרים על בלוקים את הצד השמאלי הקדמי של האוטו כי זה פותח את המרווח הנדרש. לפחות אצלי זה הספיק עם הכלי שהיה לי.
פה ההערה שלי לסרטון שצרפתי. אם מי שיצר את הסרטון קורא את מה שאני כותב אז אני חושב שאנשים פה בפורום מחפשים מידע, לא מידע שיווקי שמייפה את המציאות.. אלא מידע אמיתי לגבי הבעיות בתהליך העבודה ואך עוקפים את הבעיה או פותרים אותה. בסרטון הכל נראה וורוד. הוא מדגים על הדיפרנציאל האחורי בלבד אז יש מקום ויש מרווח. והוא מציין בבירור להשתמש רק בכלים של סיגנט... גם אני אוהב את הכלים שלהם, ורוכש רק אותם במסגרת העבודה שלי, אבל כשכלי לא מתאים הוא פשוט לא מתאים. עם ראש המברז של סיגנט אין סיכוי להצליח להבריז את הדיפרנציאל הקדמי.... אז ביקורת לסרטון ולאנשים שעשו אותו... אני רוצה לדעת על הבעיות ולא על מה קל לעשות...
בחזרה לעבודה.... ברגע שהכלי נכנס מעל הנשם, הכל פה בערך כמו האחורי, רק הניתוב קצר יותר וקל יותר.
בסוף מחברים את שני הצינורות עם הY ואז מחברים על גבי הדופן באזור המצבר את כל העניין. מומלץ ליצור U הפוך וכך למנוע מכאנית כניסה של מים או לכלוך הרי ברור לכולם שאנחנו לא מחפשים עוד משהו לתחזק באוטו, ולכן ברגע שעשית את העבודה אתה לא רוצה לתחזק את זה יותר....
להקפיד על ניתוב שהצינור לא יתחכך עם צינורות אחרים , באיחוד צינורות גומי של השילוב 4 על 4
לגבי נשם לטרנספייר. שם זה מסובך יותר ואין כל כך גישה, אז אני עובד על פתרון לזה בהמשך....
כמובן שקניתי יותר ממה שהייתי צריך, אז בעצם נשאר לי ספייר של צינור בצבעים אדום צהוב וירוק .
ומחברים גם Y וגם ר שמספיקים לפחות לעוד רכב אחד. אני מיצע למי שמעוניין בסכום סימלי את הקיט. (לא כולל המברז)
המברז עולה סביבות 120 שקל אז זה החלק היקר.
מי שרוצה עזרה אני מציע את עזרתי בשמחה, כל העבודה לקח סדר גודל של 3 שעות. אצלי הפדנטיות לקחה לפחות שעה....
יום שישי מוקדם בבוקר כשהילדה בגן אני אשמח לעזור ....
כמובן שמומלץ להחליף שמן דיפרנציאל אחרי העבודה הזאת, אבל בתחושה שלי הגרדים שנפלו פנימה הם זניחים לעומד החוזק של פלדת הגלגלי שיניים.
הבעיה עכשיו זה שאין לי מושג אך מעלים את התמונות שאני כל כך רוצה להעלות לכם.... אני מהמחשב בעבודה שלא מאפשר קישור לURL.... נפתור את הבעיה מהבית..... בערב כנראה...
תהנו.. ולשאלות, אשמח לענות באופן אישי למי שיש.
כמובן שמומלץ להחליף שמן דיפרנציאל אחרי העבודה הזאת, אבל בתחושה שלי הגרדים שנפלו פנימה הם זניחים לעומד החוזק של פלדת הגלגלי שיניים.
.
התחושה שלך לא נכונה.
מצטער אבל לדעתי זה פרוייקט מיותר עם פוטנציאל לנזק יותר מאשר מביא תועלת.
הנשמים המקוריים עובדים מצויין ואמינים. עכשיו יש לך חשש לגרדים בדיפרנציאל ובנוסף אתה צריך לבדוק שהצנרת לא נקרעה או נסדקה עם הזמן.
אפשר להתווכח על נחיצות הפרוייקט...
אבל על דבר אחד אי אפשר ותפנים את זה טוב:
לא עובדים מתחת לרכב עומד על ג'ק בלי בוקים
boazgutman
14-01-14, 14:44
שלום. EYSHAM , יש לי ניסיון רב עם הברזות, הגרד שנפל פנימה אם בכלל רך מאוד,
אני החלפתי שמן וניקיתי עם לחץ אוויר לנסות להוציא כל גראד שנפל אבל לא מצאתי כלום בשמן , עשיתי זאת כי גם ככה הייתי צריך אחרי שנה וחצי שלא החלפתי שמן בדיפרנציאלים, אבל אני חושב שזה מיותר להחליף רק עבור פעולה זו.
IDOR לגבי נחיצות הפרויקט אכן אפשר לדון בנושא זה לא חובה, הנשמים המקוריים לאחר שפירקתי אותם הם "דרק" ואם תשב יותר משתי דקות במיים תהיה בטוח שיכנסו מיים. ולי התחשק להחליף ולשפר ואני אכן חושב שבוצע שיפור, עובדה שלא התעקשתי לבצע גם בטרנספייר כי שם יותר מורכס ואני רוצה לחשוב על זה יותר לעומק.. ואולי באמת לא נדרש כי הנשם גבוהה יותר...
לגבי תחזוקה, אכן צריך לחשוב על זה, ובחרתי מחברים שלא פלסטיק כדי לא לדאוג האם הם נשברו או לא.... לגבי הצינור.... צינור פוליאריטן 85 שור עם טמפרטורות עבודה של -90 עד 185 וחוזק של 5500 PSI, ובמיוחד עמיד בחיכוך, אני חושב שלא צריכה להיות דאגה מהכיוון הזה. והוא יחזיק הרבה יותר מצינורות הגומי (לא זה לא סיליקון) של הוואקום....
לגבי ההערה שלך על הגקים... אולי לא הבנת אותי נכון, אני העלתי את האוטו עם גלגל אחד על בלוקים.... אמברקס משוך ופרקינג. לא היה ג'ק מעורב בתהליך. וההערה שלך מאוד נכונה.... באיחוד כשמבצעים עבודות שדורשות מומנט על חלק כלשהו... אכן טוב לחדד נושא זה.
אשמח לשמוע עוד תגובות או הערות תמיד טוב ללמוד מחכמת האנשים פה.
התקנת נשם כדי שאולי קצת מים, ואולי תרחיף אבק וחול במיקרונים לא יכנסו לדיפ׳, אבל על הדרך הכנסת פנימה גרדים מתכתיים בגודל של מ״מ?
boazgutman
14-01-14, 23:02
לדעתי קצת מיים בדיפרנציאל שיושבים שם תקופה משפיעים רבות.... לגבי הגראדים של מילימטר אם אכן נכנסו בתהליך ולא התנקו בהחלפת השמן וניקוי בלחץ אוויר מתון, אז המגנט שעכשיו נקי לחלוטים צריך לתפוס אותם (אני מקווה)
בכל אופן הנה התמונות שהבטחתי... מקווה שככה מעלים תמונה נבדוק על אחת...:
https://www.dropbox.com/lightbox/home/jeep
boazgutman
14-01-14, 23:13
https://picasaweb.google.com/109299923790272118989/JimnyDiff#
מעצבן להעלות תמונות....
לדעתי קצת מיים בדיפרנציאל שיושבים שם תקופה משפיעים רבות.... לגבי הגראדים של מילימטר אם אכן נכנסו בתהליך ולא התנקו בהחלפת השמן וניקוי בלחץ אוויר מתון, אז המגנט שעכשיו נקי לחלוטים צריך לתפוס אותם (אני מקווה)
בכל אופן הנה התמונות שהבטחתי... מקווה שככה מעלים תמונה נבדוק על אחת...:https://www.dropbox.com/lightbox/home/jeep
אם כבר, הלחץ אויר דחף את הג'יפה פנימה.
הבעיה שלך היא איפה הם יעברו/ייתקעו לפני שיגיעו למגנט.
לרוב המחברים הפניאומטים הללו עשויים מפליז מוצפה ניקל\כרום עדין .
יש לסגור בעדינות ( חומר רך ) .
זה לא פלב"ם ( נירוסטה) ואם כן אז בערך 50-75 ש"ח למחבר.
dingo-----> bingo
אין סיבה שהנשם יהרס בפירוק\הרכבה.
לרוב הוא יהיה סתום בגיפה שיש לנקות .
בועז,
אם להתעלם לרגע מנחיצות הפרויקט ומעניין הגראדים...
תיזהר שלא ייסתם לך החריר שבקצה הצ'ופצ'יק של הקומקום בבוץ, אבק עם עיבוי מים מהאוויר או סתם ג'יפה כלשהי.
מכאן לפריצת מחזירי שמן בסרנים המררחק קצר.
תשקול להחליף את הצ'ק-וולב הלבן במשהו יותר גדול, או לחלופין שים לו בהמשך הצינור משתיק רשת.
https://lh6.googleusercontent.com/-MU2nOwTrQO4/UtWn33KVHyI/AAAAAAAABG0/kQ4b0ZlLvnc/s448/IMG_0911.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-lnNC8HYksB8/UtWn6ckWWtI/AAAAAAAABHo/mlEqpkzpbrU/s448/IMG_0917.JPG
משהו כזה:
http://www.iating.com/wp-content/uploads/2013/06/air-exhaust-muffler-300x264.jpg
איל
boazgutman
15-01-14, 13:38
EYSHAM אכן חיפשתי ואני עדין מחפש להחליף את הציק ולו הקטן מצאתי במשהו יותר רובסטי.
אתה יכול להגיד לי איפה רוכשים פילטרים כאלו? הם צריכים להיכנס דרך מתאם לצנרת 6ממ שיש במערכת.
אשמח לעזרה לשיפור.
Baga לגבי ההערה שלך על פירוק הנשמים , בגימני הנשם לא מתפרק אין הברגה הוא בלחץ. וכשאתה פותח אותו בעצם שפשפת שתי בליטות קטנות שהחזיקו את המחסה במקום. דיי בסיסי ואפילו קצת מיושן.
מול המחסה יושב קפיץ קטן ומאוד חלש שמחזיק "סולית גומי" בתחושה שלי לאורך זמן גרגיר קטן של בוץ שחודר פנימה יתקע את כל הדבר הזה או במצב פתוח או בסגור. מה שבטוח שלא יבצע את העבודה. ועל כן המוטיווציה לשפר.
באם שיפרתי או לא? זאת כבר דעה אישית.
תודה על העזרה והביקורת. מישהו גם אמר לי שלא בטיחותי לעבוד מתחת לאוטו כשהוא יושב על בלוק בטון... גם זה לקחתי והפנמתי.
idan-keiman
15-01-14, 15:42
Idan Keiman (https://www.facebook.com/idan.kieman)
לבועז שלום.
איך אתה אומר שאין מקום למברז של סיגנט כשרואים בסרטון מלא מקום, מי שהרכב שלו סטנדרטי פשוט יהיה לו יותר קשה. מה גם איך שהעלת את הרכב על בלוק זה לא נכון מהיסוד. קודם כל תקנה חמור זוג חמורים עולה 140 שקל אל תחסוך בבטיחות, דבר שני יש צורך להגביה את הרכב ושהגלגל
(בצד של הביצה) יהיה באוויר בכדי לפתוח את מהלך המתלה כמה שיותר שיהיה מקום להכניס את המברז.
רשום במפורש לכל שאלה צוות ג'ימני ישראל מוכן לשמוע בכדי לעזור ולקחת אחריות על הקיט שהוא מציע בסכום סמלי.
ג'ימני ישראל לא תקח אחריות על קיטים אחרים מאשר הוא מציע.
ערוץ ג'ימני ישראל ביוטיוב בא לתת מענה לאנשים שקצת פחות מבינים ורוצים להתחיל להתנסות, לתקן, לשפר, ולעשות בשיטה עשה זאת בעצמך.
נ.ב.
אני ראיתי את ההודעה שלך בג'יפלוג וניסיתי לעזור לך, אם קצת היית מפנה זמן לשאלות (כי זו לא בושה לשאול) היית חוסך לך שעתיים בוודאות.
מקווה שערוץ ג'ימני ישראל עוזר לצופיו.
בברכה צוות ג'ימני ישראל.
boazgutman
16-01-14, 09:35
IDAN כל האתר הזה בשבילי זה כדי ללמוד ולשאול שאלות, מידי פעם אולי אולי ללמד מישהו מנסיוני, לגבי הבלוקים, אכן נכון שלא כדאי בלוקים להרים על בלוקים... לפעמים יש אילוצים, אבל כולם בהחלט צודקים גם גימני ששוקל כמו נוצה לא מומלץ על בלוקים.
לגבי ההגבה של האוטו, ניסיתי בצד ימין, לא היה טוב, אז עברתי לשמאל, זה מסתדר יותר טוב במרווח עבודה מעל הנשם.
ושוב, כל הכבוד על היוזמה שלכם לעשות סרטונים שמלמדים ומדגימים אך לבצע כל מיני דברים על האוטו לבד אני ראיתי את כל הסרטונים שלכם, והנה אני מיבצע וזה הרעיון לא?
אם נעלבתם אז סליחה, זאת לא הכוונה, רק שיתפתי מהחוויה שלי לביצוע העבודה.
מקווה להיפגש בטיולים.
לגבי פילטר.. שים בקצה פילטר דלק שקוף מהדור הישן, עולה 5-10 שקלים ויעשה את העבודה יותר טוב ממשתיק רשת, משתיק לא מסנן כלום!!..
לגבי משקל ג'ימני.. צאו מהסרט זה כבר לא סמוראי J10 ששקל בזמנו 900 קילו או קצת פחות, זה רכב ששוקל מעל טון וצריך להתייחס ולהשתמש בציוד בהתאם, תעלו על משקל רכב ותראו, לא פעם אני קורא הודעות של "גיבורים" שחושבים שלחלץ ג'ימני מבוץ מספיק 2 אנשים מרימים את האוטו וזהו.. כנראה שלא באמת שקעו בבוץ עדיין כי להרים רכב מבוץ צריך הרבה הרבה כוח גם אם זה ג'ימני "קליל"...ובטח אם הוא נופל לך על היד/רגל או ראש..
ולפותח השרשור אני עובד הרבה עם מחברים כאלה אם הם חוטפים מכה הם נשברים ולא צריך מכה חזקה מידי, לא פעם שברתי כאלה רק בפתיחה..
מצטער שאני מעלה מהאוב אבל לאור ההערה שעלתה במהלך הדיון... בנוגע להברזה..
לאחרונה ביטלתי את הארכת הנשמים ואצלי והלכתי על פתרון שונה אך מה שרציתי להראות לכם זה מה קורה כשמבריזים הברגה בצינורוית של הנשם: ניקיתי את ההברזה בעזרת "זזקל" בפיית החור וניר טואלט נקי מצג שני .. חזרתי על הפעולה כל פעם עם נייר חדש.
https://lh3.googleusercontent.com/-7U7ymYvzQGY/Uy8TXrhaZyI/AAAAAAAADd8/rBoMVyCsgmI/w662-h497-no/20140321_100651.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-S8xGthfUSg8/Uy8TsqcEb7I/AAAAAAAADeU/XY-JfGDESUg/w372-h497-no/20140321_100757.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-OPi7yR-LVXM/Uy8TiDKUh8I/AAAAAAAADeM/CgtEFD-CSyc/w662-h497-no/20140321_100748.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-YOp6amB4Cx4/Uy8TzsGFg2I/AAAAAAAADec/xndCYpw72No/w372-h497-no/20140321_103914.jpg
ניקיון ראשון:
https://lh6.googleusercontent.com/-7vtUKdkXg0I/Uy8UNZqO-EI/AAAAAAAADe8/_Q-gjvmkbNU/w372-h497-no/20140321_123221.jpg
ניקיון 2:
https://lh3.googleusercontent.com/-Hyk2xBJ2u4w/Uy8T_2uV9wI/AAAAAAAADes/sU0N38tYV5s/w372-h497-no/20140321_123255.jpg
ניקיון 3
https://lh4.googleusercontent.com/-vPngUHEW7jo/Uy8UGQUSHWI/AAAAAAAADe0/FRYa-dnZ38Q/w372-h497-no/20140321_123401.jpg
ניקיון פעם 4 ואחרונה
https://lh5.googleusercontent.com/-KGxtytfCuyc/Uy8T5hC2w3I/AAAAAAAADek/in4j2uMz5mQ/w372-h497-no/20140321_123521.jpg
idan-keiman
23-05-14, 09:52
יפה לראות שפתחת את הביצה בכדי לראות שבבים.
באיזה מברז השתמשת? ואיך ביצעת את העבודה, יש פה כמות רצינית של שבבים.
מזה הגומי הלבן שנראה בתמונה למעלה?
הברזה אמורה לכרות את הצלינדר
זה נראה כמו כמו קדיחה, אולי השתמשת במברז גדול מדיי
אני כבר לא זוכר את המידה אבל יש לי ניפל כזה ספייר... אני אברר ואעדכן.
מה שבטוח זה לא גדול מידי הכל מחובר כבר מס שבועות . זה הניפל הכי קטן שמצאתי שיישב על הצינור נשם שמרותך לסרן.
וממש לא קדחתי כלום כמו שציינתי סהכ הברזה..
מה שאני בא לומר זה שלא משנה איזה הברזה עשית.. לא מכניסים שבבי מתכת לדיפ בשום צורה! לפחות לא אם אכפת לך מהרכב...
לגבי הצינור גומי,
זה שרוול מתכווץ ומתרחב עפ הלחץ בסרן.
במקור מיועד לויטרה נמכר בLROR.
ביצעתי את ההברזה לאט לאט..
תוך כדי שימון וניקיון וחזרה אחורה כל חצי סיבוב.
עשיתי ניסוי כלים הסרן הקידמי כדי לוודא שזה לא גורם לפריצת מחזירי שמן בסרן הקידמי במשך חצי שנה ולאחרונה לאחר שיפוץ דיפ' אחורי הותקן עח הסרן האחורי.
אין צינורות , אין נשמים, הכל אטום , לכאורה...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.