PDA

צפייה בגרסה מלאה : גראנד ויטרה 2001, קצרה, מתכנן מעבר ללוקרים ידניים

אוזן
27-12-13, 13:51
שלום, כמו בכותרת, הלוקרים המקוריים כנראה שנפטרו, השבוע ייבדק סופית ויוחלט איזה מהלך לעשות.
רוב הסיכויים שהקומפרסור המגניב הזה שבק חיים, כי ה4X4 פשוט מתחבר ומתנתק קבוע כשאני נמצא על שילוב.
אז, ואם יוחלט לעבור ללוקרים ידניים, מה צריך להעיף?
כמו: קומפרסור שכבר יהיה ללא שימוש, הצינורות וואקום שמחוברים אליו, וכו' וכו'
עצות גם בנוגע למעבר לידניים וגם בנוגע ללוקרים המקוריים יתקבלו בברכה, תודה מראש ;)

osh
27-12-13, 16:12
היה לי מקרה דומה שלך.הרבה אחרי חפירות נמצא קונקטור חשמלי פגום.
הקונקטור ממוקם מתחת לפלסטיקה של הידית הילוכים.
אחרי ההחלפה בעיות ההתנתקות נעלמו.
בקיצור, לפני שאתה רץ להחליף ולהשקיע כסף תברר מה הבעיה כיום.
בהצלחה

אוזן
27-12-13, 16:16
איך יודעים שהקונקטור פגום? אשמח לעזרה בנושא.

momi-r
27-12-13, 21:16
אני מציע שתיקח קומפרסור אחר ותבדוק מה קורה... ההחלפה שלו דקה וחצי...
מה שבטוח שהחלפת הקומפרסור תהיה זולה יותר.
בדקת את הצינורות שהם לא קרועות או משוחררות ואולי בורח לך אויר...?

אם יש לך בעיות חוזרות עם הלוקרים תחליף אבל אם זה רק זה לא יודע אם שווה את ההשקעה...

לדעתי מה שצריך לעשות מעבר להחלפת הלוקרים עצמם יש לבצע שינוי קטן בחשמל.
מצד שני הלוקרים בגרנד ויטרה ידועים כמעצבנים ומטרד לא קטן ואם יש לך הזדמנות טובה להחליף אולי כדאי בנוסף כרגע הציריות מסתובבות באופן קבוע ועם לוקרים ידניים הציריות יסתובבו רק בנעילת הלוקרים - חיי הציריות יאריכו..

אמור להיות לי קומפרסור כזה לטובת הבדיקה אם אתה רוצה..

אוזן
27-12-13, 21:34
האמת שלא בדקתי את הצינורות וואקום בדיקה מעמיקה, אני מאשדוד, וחוץ מסוזוקי, אף בעל מקצוע שמתעסק עם ג׳יפים לא מוכן להתקרב ללוקרים האלה מסיבה כלשהי
באופן כללי לא היו לי שום בעיות עם הלוקרים, אני דווקא די מרוצה מהם, עשו את העבודה כמו שצריך עד עכשיו, חצי שנה הג׳יפ אצלי, מתוכם 4 חודש כל שישי נמצא בטיול, אבל אף פעם לא סלעים, מפחד על הג׳יפ, זה גם הפרייבט שלי.
ובאופן כללי, מה המחיר של קומפרסור אם זאת הבעיה? ולעומת זאת, מחיר של התקנה של לוקרים ידניים?
כי בדיוק כמו שאמרת, גם אני חשבתי, יש איזה משהו בחשמל שיהיה חייב לשנות כשמבטלים את הקומפרסור.

אלדר
27-12-13, 22:02
במקור בגרנד ויטרה אין לוקרים, זה פלאנצ'ים.
שגורמים לציריות להסתובב גם במצב של 2x4,
בית הדפרנציאל ננעל ע"י לחץ אויר, ולכן עם הקומפרסור אינו תקין לוקריים ידניים לא יפתרו את הבעיה.
תקרא את זה:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=66007

momi-r
27-12-13, 22:13
מניסיון אישי - מעט מאוד אנשים מבינים ומתעסקים עם המערכת ואקום הזו..
התקלה השכיחה היא בעייה בצינורות ( משתחררות או נקרעות - עניין של כמה שקלים או רק חיבורם בחזרה..)
מעבר לזה יש גם בעיית קומפרסור לעיתים רחוקות יותר אבל גם קיימת - הקומפרסור מפסיק לעבוד או שהוא עדיין עובד אבל ״עייף״ ולא מספיק בשביל הלוקרים

קומפרסור - 500-700 ש״ח למשומש וחדש בסביבות 1200+- התקנה עצמית פשוטה
לוקרים בסביבות 1500-2000 לפני התקנה

אם אתה בקרית גת אוכל להסתכל ולעזור לך בנושא לפחות נוודא אם זה הקומפרסור הצינורות או משהו אחר...

momi-r
27-12-13, 22:30
אלדד לדעתי אתה טועה.
נכון שהשילוב מתבצע ע״י לחץ אויר (יש בדיפ׳ כמו קסטה כזו שמתנפחת ויוצרת לחץ ואז מתבצע השילוב ) אבל כאשר עוברים ללוקרים ידניים אז השילוב מתבצע ידני.... ולכן אין צורך בקומפרסור!

אלדר
27-12-13, 23:42
מומי אלדר לא אלדד.
כאשר עוברים ללוקרים ידניים אז בנסיעה 2x4 הצריות לא יסתובבו.
עדיין הוואקום הוא זה שמשלב את הדפרנציל, לדעתי ללא קומפרסור ולוקרים ידניים לא תפתר הבעיה.
תקרא את השרשור שצרפתי

אוזן
27-12-13, 23:44
למה בדיוק? אם עושים הסבה למערכת ידנית אז לא אמור להיות צורך בקומפרסור, כי עכשיו השילוב ידני וללא וואקום וכו׳

אלדר
28-12-13, 00:29
צריך קומפרסור כל עוד לא עשית הסבה כמו שמתואר בשרשור שהדבקית.
הקומפרסור נועל את הדפרנציל הקדמי

אוזן
28-12-13, 00:37
ברור שאם בסופו של דבר אני יעשה הסבה, אז עד הסוף.

אלדר
28-12-13, 00:55
מומי אלדר לא אלדד.
כאשר עוברים ללוקרים ידניים אז בנסיעה 2x4 הצריות לא יסתובבו.
עדיין הוואקום הוא זה שמשלב את הדפרנציל, לדעתי ללא קומפרסור ולוקרים ידניים לא תפתר הבעיה.
תקרא את השרשור שצרפתי

אוזן
28-12-13, 02:44
אני מבין שאתה מתכוון שאני אקרא את השרשור שנמצא בקישור, מחר אני יעבור על זה, לבינתיים מעניין אותי הקונקטור התקול ההוא, לבדוק את האופציה הזו, איך בדיוק בודקים אותה אם מישהו יוכל להסביר לי, אני אשמח.

momi-r
28-12-13, 04:51
אלדר סליחה...

קראתי את השרשור ואם תשים לב גם חלק מהתגובות שם הם שלי...
אני בטוח שאם עוברים ללוקרים ידניים אין צורך בקומפרסור - זה נאמר לי בזמנו ע״י אמנון - גם כשהיתה לי בעיה בקומפרסור וגם ששברתי ביצה.. וחשבתי להחליף לסרן ברזל ועם ברזל רק לוקרים ידניים...
אז הייתי אצל אמנון איזה פעם פעמיים דיברנו וחשבנו על השדרוג הזה - אבל הגענו לסכום גבוה מדי אז ויתרתי וופשוט למדתי לנהוג עם סרן
אלומיניום והייתי גם בחול אז קניתי משם את ה קומפרסור.. יצא זול יותר..

אוזן - תתחיל בזה שתעקוב אחרי הצינורית שיוצאת מהסרן ומתחברת לקומפרסור אחכ תבדוק עם קומפרסור אחר אחכ תיגש לקונקטור תתחיל מהקל אל הקשה..
תעדכן.

אלדר
28-12-13, 11:02
בסרן ברזל עושים כבר את ההסבה לדפרנציל של ויטרה,ולכן אין צורך בקומפרסור.
הלוקרים הידניים נועלים את הצריה ולא את בית הדפרנציל.

אוזן
05-01-14, 19:37
טוב, לאחר הבנת המערכת לעומק, הוחלט לא לעשות את ההסבה, זה סיבוך לא קטן.
שאלה אחרת נשאלת, ידע של עלות קלאץ'? מחוייב לקנות מחר, אז מחירים פה בארץ, בסוזוקי או בכלל, אני מאשדוד.
ועלות שיפוץ אלטרנטור? או קניית אלטרנטור משופץ?
מה המחירים, תודה מראש ידידים.

ofer_b
05-01-14, 22:13
מנצל את השרשור לקבלת הבנה טובה יותר של מנגנון הנעילה...
כאשר משלבים טרנספר למצב 4x4, קורים הדברים הבאים:
ידית טרנספר מעבירה פיקוד למחשב
המחשב מפעיל משאבת אוויר
כאשר נבנה מספיק לחץ, נורית 4x4 נדלקת
הלחץ הנ"ל מנפח דיאפרגמה בדיפרנציאל, שתפקידה לשלב את הדיפרנציאל עם הציריות. זו לא נעילת דיפרנציאל! רק שילוב של הציריות לדיפרנציאל.

אם ברצוני לשים לוקרים ידניים, הדבר היחיד שארוויח זה ככל הנראה בלאי קטן יותר וצריכת דלק מעט טובה במצב רגיל, 4x2.
עדיין צריך את כל מערכת האוויר לשם נסיעה ב4x4

צודק עד כאן?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

momi-r
05-01-14, 23:12
כמעט...
ידית טרנספר מעבירה חשמל לקומפרסור...לא למחשב
בגרנד ויטרה הציריות מסתובבות באופן קבוע גם במצב 2x4.... השילוב של ה 4x4 מתבצע רק בתוך הביצה - יש שם מן קסטה קפיצית כזו שרק אחרי שנכנס לשם אויר היא נפתחת וגורמת לשילוב 4x4...

אם תשים לוקרים ידניים הבלאי בציריות יהיו פחות כי אז הנעילה באמת תתבצע דרך הציריות ולא בתוך הביצה... כלומר הציריות יסתובבו רק במצב שילוב 4x4..
וגם לא תצטרך לסבול את המערכת וואקום הזו - שיש איתה לא מעט בעיות בתכלס אבל אחרי שאתה בין אותה היא בסהכ בסדר...
אהה כן,.. וכשתרצה לשלב או לנתק 4x4 תצטרך לרדת מהרכב....

אוזן - מה נסגר עם המערכת שלך בדקת איפה הבעייה אם בצינורות או אם בקומפרסור ?

benza
05-01-14, 23:20
זו לא נעילת דיפרנציאל! רק שילוב של הציריות לדיפרנציאל.

אם ברצוני לשים לוקרים ידניים, הדבר היחיד שארוויח זה ככל הנראה בלאי קטן יותר וצריכת דלק מעט טובה במצב רגיל, 4x2.
עדיין צריך את כל מערכת האוויר לשם נסיעה ב4x4

צודק עד כאן?

צודק 100% וזה לא משנה אם זה מחשב או חשמל

כמעט...

אם תשים לוקרים ידניים הבלאי בציריות יהיו פחות כי אז הנעילה באמת תתבצע דרך הציריות ולא בתוך הביצה... כלומר הציריות יסתובבו רק במצב שילוב 4x4..
וגם לא תצטרך לסבול את המערכת וואקום הזו - שיש איתה לא מעט בעיות בתכלס אבל אחרי שאתה בין אותה היא בסהכ בסדר...

איך בדיוק הוא לא יצטרך את המערכת וואקום? למה אתה סתם מטעה כל פעם מחדש בנושא הזה?

benza
05-01-14, 23:22
טוב, לאחר הבנת המערכת לעומק, הוחלט לא לעשות את ההסבה, זה סיבוך לא קטן.

איפה הסיבוך? לפרק פלאנג'ים 5דק' להרכיב לוקרים עוד 5דק' ?

OFF-RoaD
05-01-14, 23:22

ברור שיצטרך לסבול את מערכת הוואקום, גם עם לוקרים ידניים. עם לוקרים ידניים יהיה ניתוק בשתי מקומות. גם בביצה וגם בנאבה. וכדי לשלב 4#4 יצטרך לשלב את שניהם.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

asypeer
05-01-14, 23:33
אור אין שום סיבוך. 5 דקות עבודה לפרק את הפלאנג׳ים ולשים לוקרים ידניים.

Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

ofer_b
05-01-14, 23:50
להבנתי, יש כאלה שבשביל לבטל את המערכת ואקום לגמרי, פותחים את הדיפרנציאל ופשוט שמים אזיקון שילחץ על הדיאפרגמה. כך אין צורך בלחץ אוויר, אבל הבנתי שיכולים עדיין להיות בעיות בגלל שזה משולב ונעול כל הזמן. אולי במצב כזה זה עוד יתרון ללוקרים ידניים.

אוזן
06-01-14, 06:21
זה לא העניין של לשים לוקרים ידניים, ההסבה שרציתי לעשות זה לפרק את כל מערכת הוואקום ולהרכיב לוקרים ידניים במקום.
מה ייתן לי להשאיר את מערכת הוואקום ולהחליף ללוקרים ידניים? חוץ מחיסכון בדלק.
העצלנות של לרדת מהרכב לא כ״כ אכפת לי, ואם תחשבו על זה, ככה או ככה יורדים מהרכב להוריד אוויר.
אגב, הבעיה זה לא בלוקרים, הרכב נמצא כרגע בשיפוץ תיבת העברה.
אתמול הרכב נכנס למוסך (סוזוקי) על מנת לבדוק את הבעיה, וזה מה שמצאו.

momi-r
06-01-14, 06:21
איך בדיוק הוא לא יצטרך את המערכת וואקום? למה אתה סתם מטעה כל פעם מחדש בנושא הזה?

לפני כמה שנים טובות שברתי ביצה בגרנד ויטרה שהייתה לי... ואחרי כמה חודשים הייתה לי בעיה בקומפרסור שגרמה אחכ לבעיה בקסטה/דיאפרגמה בתוך הביצה...
מי שטיפל בזה היה אמנון - ואני מקווה שאתה מכיר את אמנון - ובזמנו בגלל שסבלתי מהמערכת וואקום הזו כמה פעמים וגם מהשבר בביצה רציתי להחליף גם לסרן ברזל וגם ללוקרים ידניים (עם סרן ברזל חייב לוקרים ידניים) ואז שאלתי את אמנון איך מתפטרים מכל מערכת הוואקום הזו ומכל הצרות שנתקלתי בהם אז... ומה שכתבתי קודם זו הייתה התשובה. של אמנון בזמנו. בוודאות אמר תחליף לסרן ברזל עם לוקרים ידניים ואין יותר לא קומפרסור ולא מערכת וואקום.... על הדרך קיבלתי הסבר איך בדיוק עובדת כל המערכת שילוב 4x4 בגרנד ויטרה עם כל המסביב כולל הסבר וראיית החלקים בתוך הביצה...על חי כמו שאומרים...
יכול להיות שיש איזה קומבינה כמו שכתבו כאן ששמים אייקון או משהו אחר כדי לדאוג שהקסטה תישאר פתוחה או משהו כזה...
בזמנו אחרי שנתקלתי בבעיה כמה פעמים עם הסרן ומערכת הוואקום נוכחתי לדעת שמעט מאוד אנשים מבינים בכלל את המערכת וואקום שבגרנד ויטרה ואפילו מעדיפים לא לגעת היחידי שהראה בקיאות רבה ובעיניים עצומות עוד לפני שראה את הרכב פתר את הבעייה ונתן תשובות חד משמעיות והראה גם מקצועיות רבה בנושא היה אמנון שטיפל ברכב ומאז שמורה לו אצלי בלב פינה של מקצועיות רבה ואבחנה הכי מקצועית שנתקלתי בה - ותאמין לי שבדקתי הרבה אנשים ומקומות לפני שהגעתי לאמנון..

momi-r
06-01-14, 06:34
זה לא העניין של לשים לוקרים ידניים, ההסבה שרציתי לעשות זה לפרק את כל מערכת הוואקום ולהרכיב לוקרים ידניים במקום.
מה ייתן לי להשאיר את מערכת הוואקום ולהחליף ללוקרים ידניים? חוץ מחיסכון בדלק.
העצלנות של לרדת מהרכב לא כ״כ אכפת לי, ואם תחשבו על זה, ככה או ככה יורדים מהרכב להוריד אוויר.
אגב, הבעיה זה לא בלוקרים, הרכב נמצא כרגע בשיפוץ תיבת העברה.
אתמול הרכב נכנס למוסך (סוזוקי) על מנת לבדוק את הבעיה, וזה מה שמצאו.

לדעתי הכי פשוט - תרים טלפון לאמנון דבר איתו תתייעץ איתו ותקבל תשובות חד משמעיות והכי מקצועיות שיש
במקום כל מיני השערות פה בפורום בנושא שהא קצת מסובך ולא ברור .
אמנון - 052-259-0207
גילוי נאות - אין לי שום קשר עם אמנון ואין לי כל רווח מהפרסום שאני עושה כאן לאמנון - פשוט שנתקלתי בו בעבר נהניתי מהמקצועיות של הבחור כמה וכמה פעמים.

OFF-RoaD
06-01-14, 07:53
היחידי שמעלה פה השערות ולא מבין זה אתה.
כשמחליפים לסרן ברזל, מחליפים גם לביצה של דור ישן יותר. בביצה כזו אין ניתוק בתוך הדיפרנציאל=כאשר מגיע כוח מהגלגל או מהדרייבשאפט, הכל כולל הכל מסתובב והסיבוב יוצא מהדרייבשאפט או מהגלגל בהתאמה.
בהחלפה כזו שמים לוקרים ידניים כדי לא ליצור מצב שנסיעה ב2#4 מסובבת את כל המעאכת עד תיבת ההעברה, ויוצרת עומס ובלאי מיותר למכלולים.
הבחור פה לא רוצה להחליף לסרן ברזל, כבד עליו, ולכן הלוקרים יהיו עבורו כוסות רוח למת.

ofer_b
06-01-14, 09:25
צודק לחלוטין.

momi-r
06-01-14, 09:25
היחידי שמעלה פה השערות ולא מבין זה אתה.
כשמחליפים לסרן ברזל, מחליפים גם לביצה של דור ישן יותר. בביצה כזו אין ניתוק בתוך הדיפרנציאל=כאשר מגיע כוח מהגלגל או מהדרייבשאפט, הכל כולל הכל מסתובב והסיבוב יוצא מהדרייבשאפט או מהגלגל בהתאמה.
בהחלפה כזו שמים לוקרים ידניים כדי לא ליצור מצב שנסיעה ב2#4 מסובבת את כל המעאכת עד תיבת ההעברה, ויוצרת עומס ובלאי מיותר למכלולים.
הבחור פה לא רוצה להחליף לסרן ברזל, כבד עליו, ולכן הלוקרים יהיו עבורו כוסות רוח למת.

נראה לי מי שלא מבין זה אתה.
עכשיו סיימתי שיחה עם אמנון רק בגלל כל הספקות כאן - התשובה חד משמעית !
יש 2 מקרים :
1-אפשר להשתמש בלוקרים ידניים גם בלי להחליף לסרן ברזל .כלומר סרן אלומיניום ולוקרים ידניים.
2-אפשר להחליף לסרן ברזל ושם בכל מקרה חייב לוקרים ידניים. יש 2 אופציות של סרן ברזל 1.של ויטרה דגם ישן או 2. סרן חדש מזוקי פרו או מישהו אחר שמייצר..

ב 2 המקרים כל מערכת הוואקום מתבטלת לחלוטין ואין בה כל צורך !!!

השינויים הם החלפת הסאטאליטיים בביצה ושינוי בחשמל כדי שיהיה חיווי ל 4X4 וכמובן החלפת הלוקרים....
בביצה השילוב נשאר קבוע , השילוב מתבצע בלוקרים הידניים שנועלים את הציריות וכמובן בטרנספר .

מי שלא בטוח במה שהוא אומר שלא יגיב. סתם טועה ומטעה.....

OFF-RoaD
06-01-14, 09:28
אתה קורא את מה שאתה כותב? אלו לא הלוקרים הידניים שפוטרים אותך ממערכת הוואקום, אלו השינויים בביצה עצמה.

benza
06-01-14, 10:58
אתה קורא את מה שאתה כותב? אלו לא הלוקרים הידניים שפוטרים אותך ממערכת הוואקום, אלו השינויים בביצה עצמה.

אולי אמנון ילמד אותו גם לקרוא, בכל מקרה חבל על הויכוח, כשבנאדם לא רוצה להבין שהוא לא מבין... אי אפשר להכריח אותו

asypeer
06-01-14, 10:59
אגב, איפה יושב הקומפרסור ?

benza
06-01-14, 11:08
אגב, איפה יושב הקומפרסור ?

ליד הרדיאטור מאחורי הפגוש

asypeer
06-01-14, 11:11
רק בשביל לחדד:
אם ישנה בעיה במערכת הוואקום, מעבר ללוקרים ידניים מבלי לפתוח את הדיפרנציאל (המקורי של הרכב) לא תפתור את העניין?

OFF-RoaD
06-01-14, 14:24
לא. כי הציריות יתחברו לגלגל, אבל יהיו מנותקות מהסטליטים.

אוזן
06-01-14, 14:40
השאלה של אסף, והתשובה של אוף-רוד, בדיוק זאת הסיבה שהמעבר ללוקרים ידניים לא נותן פיתרון של 100%

momi-r
06-01-14, 16:30
ברור שיצטרך לסבול את מערכת הוואקום, גם עם לוקרים ידניים. עם לוקרים ידניים יהיה ניתוק בשתי מקומות. גם בביצה וגם בנאבה. וכדי לשלב 4#4 יצטרך לשלב את שניהם.

אתה זה שאמרת שבכל מקרה יצטרך לסבול את מערכת הוואקום....

אני שוב אומר שלא...
גם אם יחליט להחליף לסרן ברזל וגם אם יחליט להישאר עם אלומיניום ולשים לוקרים ידניים ההחלטה של הבחור לגבי מערכת הוואקום - כן או לא..... -זו בחירה שלו...
ברור שהשינוי בביצה !!!!! אבל בשורה התחתונה יש פתרון להתפטר ממערכת הוואקום ! זה לא נכון שאתם שוב חוזרים ואומרים שאי אפשר לוותר על הוואקום !
ואז הניתוק\שילוב יהיה רק בעזרת הלוקרים הידניים וכמובן בעזרת הידית של חיבור ושחרור מהטרנספר - בביצה לא יקרה כלום ! - כמו שכן קורה במערכת הוואקום...

momi-r
06-01-14, 16:35
אגב אני מקווה שברור שהציריות מסתובבות באופן קבוע ב GV.....
במצב המקורי שלו עם מערכת הוואקום....
והשילוב\ניתוק מתבצע רק בביצה ובטרנספר...

מה שבלוקרים ידניים אין - הציריות לא מסתובבות רק אם הלוקרים נעולים - ועל זה מדברים שיש בלאי פחות בציריות עם לוקרים ידניים...

אוזן
06-01-14, 19:21
מומי זה ברור לי, וכרגע להוסיף עוד 800 ש"ח +- על לוקרים אחרי שהשקעתי עכשיו יישור קו מקיף זה עוד כסף שלא בא כרגע בחשבון, שאגב, אם כבר הייתי הולך על זה, הייתי הולך על ביטול כל המערכת של הוואקום שהיא לא כזאת מערכת פשוטה למי שלא מבין אותה (כמוני).
צריך לעשות חיווט חדש וכו'.

אלדר
06-01-14, 21:30
חברים, המערכת לא ממש מסובכת, אפילו פשוטה!!
כמו שכתב דיוויד בקישור שהוספתי בתחילת השרשור.
אפשר לפתוח את הביצה ולבצע שינוי בשביל לוותר על הקומפרסור.
מי שרוצה המלצה על כמה מוסכים שיודעים לבצע את ההסבה אשמח לשלוח.

אוזן
06-01-14, 21:31
ובענייני עלות?

אלדר
06-01-14, 21:34
אין לי מושג לגבי עלויות.
לדעתי תתחיל ממעבר לוקרים ידניים ותשאיר את הקומפרסור, שהוא יתחיל
לעשות בעיות תבטל אותו ותעשה את ההסבה.

אוזן
06-01-14, 21:36
להחליף ללוקרים ידניים זה עוד כסף, כמו שאמרתי קודם, שבחודשיים הקרובים חוץ מדלק שיסתום את הפה הרכב חח.
הוא במוסך ליישור קו מלא בעלות של כמה אלפים , במוסך המרכזי.
כשהקומפרסור יקרוס אני ייכנס לכל המערכת באופן אגרסיבי וילמד אותה לגורמים על מנת לנטרל ולחזק, לעבור ללוקרים ידניים.

cheniro
06-01-14, 22:31
מתעלק על השירשור כי זה דיי באותו נושא, ונראה שהפוסט הזה מיצה את עצמו :)

חזרתי אחרי חודש בחו"ל ועכשיו שאני משלב 4X4 בגרנד לא נדלקת לי המנורה.
אני חושב שכן משתלב לי 4X4, אבל לא בטוח ב100 אחוז.

השאלה היא: האם לפני ההנעה שכל המנורות דולקות בלוח שעונים דולקת לכם גם מנורת ה4X4 לביקורת? או לא?

איך ניתן לבדוק בוודאות שאני משולב וזו רק הנורה שנשרפה? (מבחינת כוח מרגיש לי שאני כן משולב, אם אני שם low)

תודה

momi-r
07-01-14, 00:05
מתעלק על השירשור כי זה דיי באותו נושא, ונראה שהפוסט הזה מיצה את עצמו :)

חזרתי אחרי חודש בחו"ל ועכשיו שאני משלב 4X4 בגרנד לא נדלקת לי המנורה.
אני חושב שכן משתלב לי 4X4, אבל לא בטוח ב100 אחוז.

השאלה היא: האם לפני ההנעה שכל המנורות דולקות בלוח שעונים דולקת לכם גם מנורת ה4X4 לביקורת? או לא?

איך ניתן לבדוק בוודאות שאני משולב וזו רק הנורה שנשרפה? (מבחינת כוח מרגיש לי שאני כן משולב, אם אני שם low)

תודה

לא זוכר אם בסוויץ המנורה של ה 4x4 גם נדלקת... לדעתי אמורה להידלק...

תעשה סיבוב במקום - פעם משולב ופעם לא... כשאתה משולב אתה תרגיש בהבדל ובהתנגדות... אם לא הרגשת בהבדלים כנראה שאתה לא משולב...
תשתדל לא לסובב את ההגה ממש ממש עד הסוף או אפילו תעשה את הבדיקה על כורכר או מקום שאין אחיזה מלאה.

אלדר
07-01-14, 17:32
המנורה של 4x4 לא נדלקת שפותחים סוויץ'

אוזן
07-01-14, 22:28
המנורה לא נדלקת כשפותחים את הסוויץ׳, אצלי הבעיה נפתרה.
החלק שנדפק: דיאפגרמה של הדיפרנציאל

אוזן
14-01-14, 20:26
טוב, עדכון מעט מאוחר, לאחר שהרכב יצא מסוזוקי, הבעיה הייתה די פשוטה ולא הכי זולה, אבל הכל נשאר מקורי, מה שהיה גורם לניתוקים משילוב ה4/4 זאת הייתה הדיאפגרמה שיושבת בסרן הקידמי ומוציאה לחץ אוויר לנעילה, הייתה הרוסה, עלות? 540₪ לפני מע״מ ועבודה, אבל עכשיו, הכל מעולה!
במיוחד כשבנוסף לזה הרכב עבר סידור כל נזילה אפשרית שהייתה קיימת ועכשיו הרכב במצב מעולה.
כל מה שנשאר עכשיו לברר זה שיפוץ האלטרנטור והחלפת חוטי הצתה, פילטר דלק וסיימתי עם הכל עד 80% , שבוע הבא פחחות וצבע ונתקדם ל90% (אין דבר כזה אצלי 100%).
בכל מקרה, תודה על העזרה חברים, לבינתיים אשאר עם הנעילה האוטומטית (;

asypeer
14-01-14, 20:41
אם יש לך הזדמנות להביא לוקרים ידניים, תביא. אפשר לחיות גם בלי זה.

אוזן
14-01-14, 21:28
בינתיים לא קריטי (; וכל הכסף שעכשיו זרקתי על הרכב, לא מתאים בזמן בקרוב חח, מה שכן, יעזור בתצרוכת הדלק וגם במשך חיי הציריות

asypeer
14-01-14, 23:02
אצלי לא שיפר את הצריכה. סביב 1:10 בממוצע. לפעמים קצת יותר טוב.

אוזן
15-01-14, 09:35
מוזר, כי המנוע משתמש בפחות כוח. בכל מקרה, מבחינת חוזק הם עדיפים.

asypeer
15-01-14, 09:45
כנראה שציריות שמסתובבות ״על ריק״ זה לא אתגר למנוע המטורף ששמו בסוזוקי ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

אוזן
15-01-14, 10:32
יש חובת אזהרה של סוזוקי שבה רשום ״חובת הנסיעה עם קסדה! הנסיעה ללא קסדה על אחריות המשתמש בלבד!״

rshimka
10-02-14, 15:04
ייתה
היי הייתה לי תקלה דומה, האוטו הייה משלב מתי שטוב לו וה נורית הייתה מהבהבת. פטרתי את זה על ידי החלפת לחצן שנמצא מתחת חפלסטיק של ידית ה-4x4 הלחצן נמצא בתוך התיבה ושולח פקודה דרך המחשב לקומפרסור תבדוק שהלחצן תקין

- - - Updated - - -

היי הייתה לי תקלה דומה, האוטו הייה משלב מתי שטוב לו וה נורית הייתה מהבהבת. פטרתי את זה על ידי החלפת לחצן שנמצא מתחת חפלסטיק של ידית ה-4x4 הלחצן נמצא בתוך התיבה ושולח פקודה דרך המחשב לקומפרסור תבדוק שהלחצן תקין

-->