צפייה בגרסה מלאה : גיר אוטומטי בסוזוקי ג'ימני 99' - בקור
שלום, מדובר בג'ימני 99' כ 178000 ק"מ ,
יש בעיה בחורף ,כשהגיר קר הוא לא מחליף לרביעי.
בבוקר לוקח כ-5 עד 10 דקות להתחמם ולעבור רביעי , עד החימום הוא תקוע על שלישי , אני כמעט מגיע ליעד ולא עבר לרביעי.....
תופעה נוספת ,במהלך נסיעה מהירה בכביש, כשקר מאוד בחוץ, התקררות לטמפרטורות נמוכות מתחת לקו התחתון בשעון טמפרטורת מנוע , מורידות את הגיר בנסיעה מהירה להילוך לשלישי מרביעי ,עד אשר מתחמם עוד פעם ועובר לרביעי חזרה .
מעבר לכך מהמעבר לרביעי "מחליק" עד אשר מתחמם ואז העסק מסתדר
יש לכם רעיון איך ואיפה ניתן לתקן או לשפץ ? אצל מי ?
תודה
ליאור
דבר ראשון אמרת שהחום מנוע בנסיעה יורד מתחת למינימום. בדוק שיש לך ברכב טרמוסטט.
זה עלול להעיד על הזנחה או בעיה כלשהי.
לגבי הגיר- תתחיל בבדיקת מפלס ומצב שמן.
משם נמשיך
זה מנגנון שנועד למנוע מהיריות סיבוב גבוהות מידי בגיר כאשר השמן צמיגי מידי.
המנגנון שאני מכיר מגירים אחרים זה שכאשר השמן מתחמם מספיק, הוא נכנס למעברי שמן ש"פותחים" את האפשרות לעבור להילוך האחרון.
במידה וזה באמת המנגנון גם בג'ימני,
לא הייתי מתרגש מזה יותר מידי, זה מנגון די אמין, הוא שומר לך על האוטו. סע לאט או תן לאוטו להתחמם טיפה לפני תחילת נסיעה.
בלי קשר הייתי בודק את מפלס ומצב השמן כמו שעומרי הציע.
תודה עומרי,
אבדוק את העניין של הטרמוסטט ,
לגבי הגיר , מפלס שמן נכון , שמן גיר חדש + החלפתי פילטר גיר לא מזמן.
האם יש קשר בין הקרור מנוע לאי-חימום של הגיר האטומטי ?
שלום אביעד,
המצב הוא שתקררות מביאה להורדת הילוך גם בנסיעה קרה.
גם ההשהייה על שלישי ארוכה יחסית בחורף לאיך שהיה לפני שנתיים שלוש
ליאור,
1. יש קשר בין הקרור מנוע לאי חימום של הגיר האוטומטי. שמן הגיר עובר דרך רדיאטור קירור המנוע בשביל צינון. עד שהמים ברדיאטור מתחמים (100 מע'), שמן הגיר העובר דרכם מתקרר מתחת לטמפטורת העבודה של השמן (80-95 מע' בערך).
2. אם אתה טוען שההשהיה ארוכה למה שהיה לפני שנתיים שלוש בדוק האם השמן גיר החדש ששמת זה השמן הנכון והמתאים על פי הגדרות היצרן, כמו כן אם הוספת מצנן גיר באיזשהו שלב בשנה אחרונה, לשמן יקח יותר זמן להתחמם וגם זאת עלולה להיות סיבה להשעיה ארוכה יחסית.
נשמע גם שלא התקנת קולר גיר.
היו לי בעיות דומות והקולר פשוט עושה נפלאות. מומלץ!
ממש נפלאות... אם הוא יתקין קולר גיר מצבו בנושא חימום הגיר בבוקר יורע ולא ישתפר.
נשמע שהתרמוסטט נשאר במצב פתוח. לגבי קולר גיר - המלצה טובה אבל בתנאי שהמנוע מתחמם כראוי ולא ההיפך..
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה קורה גם בגרנד ויטרה 99 , זה מנגנון שקיים גם בטויוטה קורולה הישנות . המנגנון שומר על הגיר בקור . אין מה לעשות , לחמם מנוע 10 דקות לפני נסיעה או לנסוע במהירות של 60-70 כ-4 ק"מ עד שהמנוע מתחמם ואז גם הגיר מגיע לטמפרטורה שההילוכים עוברים. אל תתרגש מזה .
sagi jimny
24-01-14, 16:13
הבעיה שלך זה תרמוסטט, או שאין לך בכלל או שהוא תמיד פתוח. זה שהגיר לא מחליף הילוכים זה תקין. תתחיל בתרמוסטט!!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.