התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בוקסות של כתום

archi1963
30-12-13, 15:28
שלום חברים.
צריך להחליף סט בוקסות תחתונות.
כבר הרבה נאמר על איכותם של "כתום" וכברירת מחדל - כנראה מחליף ל"כתום"
אבל רציתי לשאול:
1.האם זה נכון כי בוקסות של "כתום" מתנהגות שונה מהרגילות או גורמות תחושת נהיגה שונה?
2. האם אין בעייה כי למעלה יהיו רגילות ולמטה של "כתום"?
3. האם קיים סוג של בוקסות רגילות איכותיות במחיר שפוי?

תודה מראש לעונים.

טל חסיד
30-12-13, 16:42
קודם כל לא רשמת לאיזה רכב מדובר, סביר להניח שמדובר לפי השאלה שלך ברכב אם מתלים נפרדים קדימה.
ולתשובות :
1) הרכב אמור להתנהג יותר מדוייק בהיגוי הבוקסות של כתום יותר קשות מהגומי הסטנדרטי. ולכן הרכב אולי (לא בטוח) יהיה מעט יותר קשה, לא ניראה שתרגיש הבדל רציני אם אתה לא נוהג בתנאים קצוניים.
2)אם העליונות תקינות לא תהיה בעיה, אבל מומלץ להחליף הכל בישור קו.
3)המקורי של טויטה איכותי אבל יקר יותר מחברת כתום, הבוקסות של כתום הכי טובות ממה שנימכר בארץ.

טל

archi1963
30-12-13, 17:02
תודה טל, מדובר בפראדו קצר 2001 .

ד ו ר ו ן
30-12-13, 21:32
מהתנסות ארוכת טווח עם בושינג מקוריים, כתום, פוליאוריתן עלום-שם, ואולדמן- אולדמן היו יקרים יותר, אבל החזיקו הכי הרבה זמן.

כמה הרבה?
כמעט פי-2.

archi1963
31-12-13, 17:19
תודה דורון, לא ידעתי שאולדמן מיצרים בוקסות.

sherifon
31-12-13, 17:32
צודק , אולדמן מאמת לא מיצרים בוקסות , אבל CLEVIT כן .
הבוקסות בסט של אולמן יקרות פי 5 ממה שהן עולות למשל באסוטרליה או בארה"ב.

הייתי שמח להזמין זוג עם עוד שהוא מוכן לנדב כתובת של דוד באמריקה , כי לאחר התכתבות ארוכה עם ARB.USA הם מוכנים למכור אבל הם לא מוכנים לשלוח לארץ....

טל חסיד
31-12-13, 18:00
לאולדמן יש בוקסות אבל רק לקיטים שלהם (לקפיצי עלים) עד כמה שזכור לי מהעבר הרחוק. בעבר היו לי קפיצי עלים אולדמן והבוקסות שלהם היו אחד לאחד כמו הבוקסות שמופצות ע"י כתום אותם חריצי גירוז ואותם מידות בדיוק רק בצבע צהוב, כך שמאד יכול להיות שהם יצאו מאותה תבנית באוסטרליה רק באריזה שונה שניהם עמידים מאד ביחס לגומי שמופץ בארץ בכל חנויות החלפים.

טל

ד ו ר ו ן
31-12-13, 21:05
טל,
אולדמן מייצרים תותבים גם למתלים מעבר לקפיצי עלים.
מהניסיון שלי עם סט מלא של אולדמן, וסט מלא של כתום, אולדמן החזיקו הרבה יותר.

הדוגמאות והחירוץ לא מעידים על כלום.

סט פוליאוריתן עלום שם, שנראה אחד-לאחד כמו האולדמן, כולל הצבע, לא השתווה אליו בבלאי.

שלא יהיה ספק, המוצר של כתום מצוין לדעתי, ברמה שלא הרגשתי הבדל בהשפעה על גמישות בינו לבין האולדמן, למעט בבלאי, שהיה גבוה ביחס לאולדמן.

-->