PDA

צפייה בגרסה מלאה : נחל דרגות למעלה עמוס דרך ציר הקניונים

david dodka
01-01-14, 09:31
היי
קצת רקע : אני דויד, ויש לי ג'ימני סטנדרטי אוטומטי עם רוב המיגונים ( פרט למגיני סף וביצה ) , לא נעול עדיין .
אוהב להתעסק עם רכבים , ובמיוחד רכבי שטח, מגיל קטן+חשיפה מוקדמת בחיים לניבה ( כן ,אני מהמוצא שהיום קם עם הנגאובר ;) ). בצבא הייתי חובש והרבה פעמים הצטרפתי לשבועות שטח של בי"ס לנהיגה מבצעית של צאלים , כך שיצא לי גם ללמוד קצת מהצד .

מאז שקנינו את הג'ימני , אני משתדל כל סופ"ש לצאת לטיול בסרגל מאמצים של עבירות , על מנת ללמוד נהיגת שטח נכונה , ולהכיר את הגבולות לאט לאט ( משכורת סטודנט בכל זאת :mad: ) .
בכל מקרה חשבתי על טיולון שמתחיל בשביל הירוק של מצוקי דרגות , ממשיך על השביל , לא פונה למעלה תקוע , ומגיע עד פניה לציר הקניונים ( נאמר שיש קצת לפני הפניה לציר הקניונים מדרגה - מישהו התנסה ? ) , פונה לציר הקניונים . שם יש את מעלה דוכיפת - עד כמה הוא קשה לרכב לא נעול ? אם כן , אז אחזור לציר הירוק ומשם כנראה אסע למעלה עמוס , בציר ללא אתגרי עבירות בכלל .

אז כמו שאמרתי , מגמת הטיול היא לא עבירות , פרט לאזור הקצר בשביל הירוק שלפי עמוד ענן מיועד ל4X4 בלבד - האם המקטע עביר לג'ימני סטנדרטי ונהג ללא הרבה נסיון מעשי ?

תודה מראש !

OFF-RoaD
01-01-14, 10:25
דויד, לא מכיר את האזור, אבל כלל ברזל חשוב:
לעולם לא מטיילים לבד( רכב יחיד)!!! בטח בשטח לא מוכר, ובטח ובטח כשאתה חסר ניסיון.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

katsirz
01-01-14, 14:41
העבירות של הג'מני היא לא הבעיה. הוא כנראה יעבור בציר שתיארת.
אבל:
1. אל תיכנס לבד לציר הקניונים, להיתקע שם לבד זה לא ממש נעים.
2. גם על הציר הירוק, אל תשאיר לרגע את הרכב ללא השגחה, אתה עשוי להמשיך את הטיול ברגל.
3. למעלה עמוס על ציר הכביש אל תיסע לבד, ובטח לא לכיוון תקוע והלאה, יכול להיות לא סמפטי לרכב בודד ולא ממוגן אבנים.
4. לא בכל מקום שם יש קליטת סלולר.
לכן, מצא לך פרטנר ואז רוב הבעיות נפתרות. ועד שתמצא פרטנר, תטייל בצד המערבי של ירושלים, איפה שיש יותר אנשים ויישובים והסתבכות קטנה לא הופכת למבצע חילוץ גדול...

david dodka
01-01-14, 16:18
אוקיי , אלו בערך הפרטים שביקשתי.
לגבי ביטחוני - אני בעצמי גר בתקוע , אז אני ערב לרכב שלי .

לגבי פרטנרים , בדיוק עכשיו ראיתי שיש את הפורום של הטיולים אז נראה לי אני אעבור לשאול שם שאלות כאלו.
תודה על המידע!

-->