צפייה בגרסה מלאה : איך מגנים על הסטרטר והאלטרנטור מפני שלוליות מים
לפני שנה וחצי הלכו לי הסטסטר והאלנטור עכשיו שוב תחילת החורף הלך לי הסטסטר אני חושב שזה בגלל השלוליות איך אני יכול לאטום אותם/לשמור עליהם שיחזיקו זמן ארוך בגיפ-סוזוקי סמוראי
GodsFather
02-01-14, 10:03
אני לא מכיר פתרון כי הם צריכים להיות פתוחים ולא אטומים, לפחות זה מה שיש בשוק להציע לסמוראי.
לכן אני יכול רק להמליץ לך לדאוג לפרק ולנקות אותם אחת לתקופה מחוץ לרכב. זה 2-3 ברגים כל אחד ועושה טוב להכיר את הכלים.
כמו כן לדאוג שכל חיווט החשמל יהיה בריא, נקי ותקין. לפעמים הבעיות מתחילות/נגרמות בגלל חיווט בלוי או מטונף.
פרק את האלמנטים מהרכב כל אחד בנפרד, בדוק את כל החיווט, החלף את מה שצריך, תעבה את מה שצריך ונקה איפה שאפשר.
כמובן שאם יש לך את היכולת לפתוח אותם לגורמים, הרווחת כפליים.
GodsFather
02-01-14, 11:02
מכיר ברגים ? מכיר מברג ?
אחרי שיש לך את הסטרטר/אלטרנטור על השולחן, תנסה להבין איך זה עובד :)
רק תשים לב מה אתה עושה כדי שתוכל להחזיר חזרה.
יש לך מגן רפש מתחת לרדיאטור? אם לא- תרכיב, זה יעזור להגן על האלטרנטור..
דווקא בסמוראי לא נתקלתי בבעיה של הרס בעקבות מים, הכל ממוקם יחסית גבוה..
שני סוגי נזקים עלולים להיגרם לסטרטר
האחד - והנפוץ יותר - לכלוך חודר יחד עם מים לתוך ה"מכניקה" של הסטרטר - גורם לעומס יתר חשמלי והורס את הסטרטר. כדאי לנקות בזמן, לפני שנגרם הנזק. ואפשר למנוע את חדירת הליכלוך בחלק מהמקרים בשיטות אנשי הים - איפה שיש גריז אין מים...
נזק שני הוא מהצד החשמלי - קורוזיה סביב המגעים הראשיים - גם את זה אפשר למנוע בקלות על ידי גריז דיאלקטרי.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.