צפייה בגרסה מלאה : CSV עם תדרי הFRS ליבוא לתוכנת CHIRP - לבעלי המכשירים הסיניים
היי חברים,
מצ"ב קובץ CSV שניתן לייבא לתוכנת CHIRP ולהוסיף ישר לכל המכשירים הסיניים (Baofeng וחבריו) את כל התדרים של הFRS אירופאי ואמריקאי.
אצלי מטעמי נוחות זה מערוץ 100 עד 121.
כמובן ניתן לערוך את הקובץ טרם יבוא שלו לCHIRP כדי לשנות את הערוצים או את שמות הערוצים.
שבת שלום,
יואב.
הרעיון יפה אבל לדעתי יש בעייה בערכים שאתה משתמש בהם.
איני חובב קשר ועדיין איני משתמש ב- CHIRP ואני משוכנע שחובבי הקשר באתר יוכלו לתקן אותי בהמשך, אבל:
1.DtcsCode להבנתי צריך להיות 0 - זה קשור ל-Private line אם איני טועה ואתה רוצה לעבוד עם הערוצים הראשיים.
2. cToneFreq - כנ"ל.
3. rToneFreq - כנ"ל
4. מצב FM נראה לי תמוה. הייתי מצפה לראות שם UHF.
5. TSTEP - אם יש לך 6.25 נדמה לי שיהיה נכון יותר.
כללי:
א. לא בדקתי את התדרים שהכנסת, אני מניח שזה לפי הטבלאות באתר.
ב. אם כבר אמריקאים, יכולת להזין גבר גם את התדרים עד 22, כמו המכשירים הידניים הקנויים.
ג. החלוקה קצת צורמת - הייתי מתחיל את האמריקאים ב-"1" ולא ב"100" כך שלמשל "ערוץ 3" יהיה ב-"3" ולא ב-"102"... את האירופאים מתחיל עשיריה חדשה, כך ש"אירופאי 3" יהיה ב- "33" או ב- "83" (כמו חלק מהמקסטרקים) ולא ב- "116", זה יוצר שפה משותפת בין כולם וקל להסתנכרן בשטח על ערוץ משותף בין קבוצות שונות.
ארז גור
ארז צודק !
אתה חייב בהגדרות DtcsCode=0 אחרת אתה תשמע אחרים אבל לא ישמעו אותך .
בנוסף עדיף שהערוצים יהיו עפ"י המקובל במקסטרק (3 זה אמריקאי , 83 זה ה 3 האירופאי). אחרת כול אחד יצטרך להסתובב עם טבלת המרה בכיס ....
רענן
אחרי בדיקה עם הדוקומנטציה - כמה תגובות:
1. ברגע שהMode מוגדר כ'None' - הוא לא משדר עם Tone כלשהו (PL, CTCSS, DCS וכו') ולא אמור לברור את ההשמעה לפי Tone. אין אפשרות בתוכנה לבחור 0.00 תחת Tone / ToneSql
2. מה הקשר למצב UHF? הבורר של Mode מציין את שיטת האפנון ולא את טווח התדרים. בBaofeng אפשר לשדר או בFM או בNFM (Narrow Frequency Modulation). השיטה הנכונה היא FM.
3. לגבי הערוצים, במכשיר שלי יש דברים אחרים. כל אחד יכול למספר את הCSV הזה איך שהוא רוצה לפי הצרכים שלו.
למשתמשי CHIRP \ תוכנת BAOFENG
(אני אישית מעדיף את CHIRP)
מצרף קבצי IMG.* של תדרים וערוצים למכשירי
BAOFENG, QYT.
Baofeng - 480\888\ uv5r וכיוב (טכנית מתאים לכל הדגמים.. צריך רק לעדכן בהגדרות)
QYT - מכשיר קבוע לאוטו - דרייברים לוינדוס 10 \11 ותוכנת התקנה.
CHIRP - קובץ התקנה מעודכן ל18.8.23
מצורף קישור וGOOGLE DRIVE שלי עם הקבצים.
https://drive.google.com/drive/folders/16eZoVLwxIi-vZp6VShbrRkOMpuM5Bn26?usp=sharing
עוז
עוז
ברוך הבא לפורום,
אין טעם לחזור על הודעות בכל שרשור ישן.
פתחת שרשור חדש עם אותו תוכן, המשך שם בבקשה .
נכתב מהנייד
אהלן .תודה .
לא .. לא משרשר.
העליתי את ההודעה כתגובה.. אחרי 10 דקות ראיתי שהיא לא מופיעה אז העליתי את זה כהודעה חדשה בפורום.
למען הקהילה.
תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.