צפייה בגרסה מלאה : קושי מסויים בסיבוב ההגה בגרנד ויטרה
שלום,
חזרתי מחו״ל אחרי חודש וחצי ופתאום מרגיש לי שקשה לסובב את ההגה במקרים מסויימים. ישנה התנגדות מוזרה שדורשת ממני להפעיל מעט יותר כוח ביחס לשאר הסיבוב.
מורגש בעיקר בנסיעה בכביש ישר, כאשר אני רוצה לעבור נתיב, או הכביש מתעקל עיקול ארוך וקל יחסית. התחושה שניתן לסובב את ההגה סנטימטר 2 אבל לא מעבר. עד שמגיעים לנקודה שבה צריך להפעיל מעט יותר כוח.
כמו כן שמתי לב שלאחר פנייה, ההגה לא ״חוזר לבד״ למרכז.. לפעמים הוא נעצר במצב מסויים ואני ממש צריך להחזיר אותו.
שוב זה לא קורה תמיד, ולא לפי איזה תבנית מסויימת..
יש תובנות איפה להתחיל להסתכל?
גרנד קצרה שנת 2000
תודה
לחץ אויר בצמיגים. האוטו נסע כשהיית בחו"ל?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
נבדק, זו לא נראית הבעיה..
יש בולם הגה?
Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
כן, (במידה וזה באמת המיכל הנכון..) יש מלא.
גירזתי היום קצת את המפרקים של ההגה. המוט שיוצא מקיר האש עובר ב2 מפרקים לשינוי זווית (לא יודע את שמם) לפני שמגיע למסרק..
בינתיים יש שיפור משמעותי, למרות שלפעמים זה כן קורה. הרבה פחות...
לא ברור לי אם זה באמת קשור לבעיה או לא. לא היה חופש שניסיתי לנענע את זה.. איפה יושב המנוע של ההגה כוח? בעמידה בסרק, כשאני מתחיל לסובב את ההגה, יש מעין ירידת סלד קטנה כזאת..(כנראה שההגה כוח מתחיל לעבוד).. מעיד על משהו?
בעבר חוויתי את אותה הבעייה, המפרקים שדיברת עליהם נקראים קופלונג הגה, אני החלפתי את הקופלונג והבעייה נפתרה.
כן מרגיש לי שהם הגורם לבעיה. זוכר כמה הם עלו בזמנו?
תודה
אני גם החלפתי אבל עקב חופש רציני
קניתי באיביי
http://www.ebay.com/itm/Suzuki-Vitara-Grand-Steering-Column-Intermediate-Shaft-w-Coupling-NEW-/131008780640?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&fits=Make%3ASuzuki%7CModel%3AGrand+Vitar a&hash=item1e80bb5960&vxp=mtr
לא זוכר בדיוק, מפרוק בסביבות ה500 - 600 וחדש ב800 - 1000 אבל אל תקח מפירוקיה, בהתחלה קניתי מפרוקיה ואחרי ההחלפה היסתבר שגם הקופלונג הזה לא תקין.וסתם ביזבזתי זמן וכסף על פירוק והרכבה
תיתקשר למכשירי תנועה, תן להם את מספר הרכב שלך ולפי זה הם ימצאו את המתאים לרכבך (יש כמה דגמים)
אכן מאיביי משמעותית יותר זול, רק תוודא שאתה מזמין את הדגם הנכון!
הקופלונג בלינק שנתן benza מתאים לגרנד ויטרה ארוכה ולא לקצרה כמו שלך.
שחר זה יוצא משתלם להזמין חלקים כאלה באינטרנט?
כולל משלוח כולל מכס (אם יש?)?
שחר זה יוצא משתלם להזמין חלקים כאלה באינטרנט?
כולל משלוח כולל מכס (אם יש?)?
הכל תלוי אם זה חלק בשיחרור מהיר או דורש אישורי מ.תחבורה
בכל מקרה אם המוכר נחמד החיים שלך יהיו יותר קלים
האם נפתרה הבעיה ? גם אצלי אני מרגיש קושי מסוים בהגה בתחילת מהלך. התזתי קצת ספריי נגד חלודה במפרקים וזה מעט הסתדר אבל עדיין לא פיקס.
האם נדרשת החלפה של כל הזרוע או רק של החלק הזה?
http://www.ebay.com/itm/CHEVROLET-GM-OEM-30024411-Steering-Column-Coupling-/400544893851?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&fits=Make%3AChevrolet|Model%3ATracker&hash=item5d42560b9b&vxp=mtr
אסף, לפי התמונה יש לך GV קצרה, לדעתי אתה צריך חלק כזה : http://www.ebay.com/itm/Steering-Column-Lower-Intermediate-Shaft-w-Coupling-for-99-04-Chevy-Tracker-/130975895741?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item1e7ec590bd&vxp=mtr
אני חושש שאתם מחפשים במקום הלא נכון ...
שמתם לב לקשר בין טמפ' חיצונית לתופעה ? בקיץ יש לכם את הבעיה או רק בימים הקרים של החורף ?
אם רק בימים קרים, אז מדובר בהתייבשות אטמים בתיבת הגה ו/או גומיות ציריות יבשות.
רענן
אין תיבת הגה בגרנד ויטרה וזה קורה גם בחמסינים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין תיבת הגה בגרנד ויטרה וזה קורה גם בחמסינים.
אני בזמנו הייתי נתקל בזה עם הויטארה בחורף בשעות המוקדמות של הבוקר .
בתחילת נסיעה הרגשתי, לאחר חצי שעה כבר לא .
רענן
אני בזמנו הייתי נתקל בזה עם הויטארה בחורף בשעות המוקדמות של הבוקר .
בתחילת נסיעה הרגשתי, לאחר חצי שעה כבר לא .
רענן
ייתכן שזה היה קשור בצמיגות השמן לפני שהוא מתחמם. לא שולל. ייבדק.
אצלי הייתה בעיה דומה. הוחלף המפרק של ההגה והבעיה נפתרה.
יכול להיות שאם הייתי משמן טוב זה היה נפתר אבל לא התייעצתי עם אף אחד וקפצתי למוסך.
אסף, בינתיים פוצצתי את זה WD40 ועובד מעולה כבר כמה חודשים. (את 2 הצלבים/מפרקים, העליון והתחתון) אם יחזור ננסה שוב, ואם לא יעבוד נחליף קופלנג הגה..
אסף, בינתיים פוצצתי את זה WD40 ועובד מעולה כבר כמה חודשים. (את 2 הצלבים/מפרקים, העליון והתחתון) אם יחזור ננסה שוב, ואם לא יעבוד נחליף קופלנג הגה..
האמת שגם אני עשיתי זאת היום והמצב ממש השתפר..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.