PDA

צפייה בגרסה מלאה : אלטרנטור לניסאן פטרול - האם הדגם שבקישור מתאים?

MIKI70
15-01-14, 12:33
שלום לכולם
אני מעוניין להחליף את האלטרנטור שבניסן פטרול לאחד חדש2003. הקיים מתחיל לזייף ולעיתים מראה טעינה של 12V ונדלקות נוריות הטעינה ונורית חום התמסורת האוטומטית שזהו האינדיקטור לבעיית אלטרנטור.
לעיתים, הנוריות כבות ואז הטעינה חוזרת לערך של כמעט 14V ( אני עם מד מתח באוטו ויש לי קריאות מתח מדויקות התואמות את מופעי הנוריות שלעיל). מישהו טען באזניי כי מדובר בפולי-קלאצ' שלעיתים נתקע, אם כי לא הבנתי את הקשר לאי הסדירות בטעינה, אבל בכל מקרה נראה לי שאלך על החלפה לחדש ולא משופץ.
קרסו ובניו, נכדיו וניניו, מבקשים 5,8000 ש'ח על אלטרנטור מקורי לפני מע'מ וללא הפולי. אם חשקה נפשי בפולי, אזי אצטרך להפרד מעוד 2,000 ש'ח לפני מע'מ, למען רווחת דור ההמשך של קרסו. הכל כמובן ללא עבודה ונלווים. בשפה רפה הם מוסיפים שיש פולי חלופי ב 600 ש'ח, רק למען הגילוי הנאות.

איתרתי באיי ביי את האלטרנטור הבא הכולל פולי : http://www.ebay.com.au/itm/Clutch-Pulley-Alternator-to-Nissan-Patrol-GU-Turbo-ZD30DDTi-Terrano-ZD30T-Diesel-/271212874214

נכלל בו אלטרנטור 100A כנראה שמתוצרת היטא'צי או מקביל לו כפי שלמדתי ממוצר דומה שלהם לפטרול, אך ללא פולי : http://www.ebay.com.au/itm/Alternator-for-Nissan-Navara-D22-ZD30ET-Patrol-GU-Turbo-Terrano-ZD30DD-Diesel-/271210230237?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item3f2563b1dd&_uhb=1

מאחר ואיני בקי דיי בדקדוקי הוריאציות השונות של ה ZD30, ואיני בטוח אם אין הבדלים בין המנועים האוסטרליים לאלו האירופאיים ( מלבד כמובן תופעת המוות הסדרתית של המנועים המשותפת לכולם ), אז אבקש את עצתם של המבינים בדבר באשר להתאמת החלק לפטרול הישראלי.
כמו כן, כל הצעה חלופית תתקבל בברכה למעט נושא של שיפוץ.

תודה לכל המגיבים ובכלל

Saar
15-01-14, 15:27
למה לא לשפץ?
מה מיוחד באנלטרנטור הזה שאינו בר שיפוץ?

MIKI70
15-01-14, 17:55
למה לא לשפץ?
מה מיוחד באנלטרנטור הזה שאינו בר שיפוץ?

אין בו שום דבר חריג או מיוחד, פשוט איני מעוניין להתעסק עם אלטרנטור משופץ וניחושים באשר למהות השיפוץ ואיכותו ( ושלא ישתמע חלילה כי אני מטיל דופי במשפצי האלטרנטורים למינהם..)
יש לי מספיק נתונים מהחלפות אלטרנטורים שלי, של חברים ושל ומשפחה, בכדי לבחור להימנע ממשופץ וללכת על חדש ואני מוכן גם לשלם בהתאם. הבעיה שבארץ קשה להשיג חדשים מאיכות טובה ולמעשה קיבלתי תשובה שלילית ממספר מקומות באשר לאפשרות לרכישת חדש כגון VALEO ודומיו.

amirk
16-01-14, 09:00
למה לא לבדוק תאימות לרכב עם המוכר ? שלח למוכר את הדגם המדויק של ברכב שלך \ שנה \ VIN
(תודה על הלינק למוכר)

MIKI70
16-01-14, 09:24
בודאי שפניתי למוכר והוא אף השיב שהחלק מתאים. הניואנס שהפריע לי הוא כי האלטרנטור שבקישור מספק 100A, ואילו המקורי שעל הרכב מספק 90A. לא שאמורה להיות בעיה עם אלטרנטור מוגדל ב 10%, אך לך דע עם כל האלקטרוניקה והמחשוב שברכב. אולי בקר/סנסור/מחשב כלשהו לא יסכים לשידוך החדש...
על כל פנים הסתדרתי כבר ותודה.

amirk
16-01-14, 09:26
שמח שהסתדרת.
אין בעיה עם ה 100A, אני מתכוון להחילף לגדול אף יותר עקב המצבר הנוסף.

Amirst1
16-05-14, 10:49
אם אפשר תשתף אותך מה נסגר? וכמה עלה, שנדע להבא

amirk
18-06-14, 13:05
למען הדורות הבאים

-->