PDA

צפייה בגרסה מלאה : ריצוף - ביצוע רובה על שטחים גדולים ?

kd2
02-02-14, 19:28
שלום לכולם,

יש לי בעבודה מספר מקטעים של ריצוף 20X20 "של פעם" שעוד לא הוחלפו לריצוף חדש (ולא שהחדש כזה להיט).
אני לא מבין כלום בריצוף, אבל נראה שהוא נעשה בשיטה של ללא משקים / פוגות / מרווחים... או איך שלא קוראים לזה.
לא ברור לי אם זה יותר או פחות טוב, אבל זה לא העניין ממש.

איפה שהריצוף הדוק ולא פיתח שחיקה בקצוות הבלטה, הכל בסדר.
ואיפה שקצוות הבלטה נשחקו ופתחו פער בינה לבין שכנותיה (בפני השטח 2-3 מ"מ ובעומק ניתן רק לדחוף את השפכטל בתוכו)
אט אט מחלחלים מים ועושים סלט שלם בכל הסביבה.
אז הרמתי, ניקיתי, מילאתי חול, וסידרתי נקודתית כמיטב חוסר הבנתי בתחום, בכל פעם שזה קרה.
ומחשש שזה ילך ויתגבר אני מנסה להקדים תרופה למכה באם זה מתאפשר בהשקעה סבירה (הרי יש לי גם עבודה אחרת לעשות....)
ולא תחת האשליה שזה יפתור את העניין לשנים רבות, אלא רק לקנות לריצוף הזה עוד קצת זמן
עד שיתאפשר להשבית את כל האופרציה בכדי לתקן אותו ברצינות ובהדרגתיות מסויימת.

שאלותי הם -

האם רובה (אפוקסית...אקרילית...אקרובטית...) בין הבלטות הללו זה פתרון זמני שיעבוד או ששיטת הבנייה לא תומכת בזה ?
חומר אחר? איזה סילר כלשהו ?
ואם כן, האם יש דרך לא חאפרית במיוחד ליישם אותו על שטח גדול, יותר ביעילות מ- על הברכיים עם מאלג' / שפכטל ו....קדימה אחמד ?!

תודה ושבוע טוב...
ים

boaz avrahami
02-02-14, 20:25
אתה צריך להניח את המרצפות על טיט ולהשאיר מרווחים. יש לרכוש צלבים יעודיים לטובת שמירה על המרווחים.
ללא טיס המרצפות ימשיחו לשחק והמרווחים והרובע לא ישמרו.

בשביל שהרובע תיכנס טוב הפוגות צריכות להיות פנויות.
יש סכין יעודית עם ראש יהלום לנקות חומר קשה אבל עדיף להקפיד בזמן הריצוף שישאר נקי על מנת שהרובע לא תקפוץ החוצה ותתפוצץ.
אין דרך מהירה וטובה לישום הרובע. מי שעושה חומר דליל ומורח עם מגב למעשה מחפף וזה לא ממש יחזיק.
הישום הנכון הוא עם סוג של שפכטל גומי.
מכניסים חומר לרוחב הפוגה במנות קטנות ואז מריחה ארוכה לאורך על מנת להחליק.
סילר בל כל המשטח בסוף יתן איטום למרצפות סופגות כמו טראצו ( הסוג אצלך) ושיש.
בקרמיקה וגרניט פורצלן הוא מיותר כי המרצפות לא סופגות כמעט

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

klam
03-02-14, 15:37
+1.
במקרה כזה אתה צריך רובה איפוקסית (ענין לא זול במיוחד).
שני חומרים שהערבוב שלהם קשה ומחייב הקפדה על ההוראות.
גם היישום לא פשוט ומצריך סבלנות וזריזות גם יחד - לאחר ניקוי החריצים, העבודה נעשית עם שפכטל גומי, כפי שבועז תיאר, אבל החומר עצמו לא נמרח בקלות ולא מאוד גמיש. חייבים להקפיד על ניקוי מדוייק ומלא תוך מספר דקות (!!).
בהצלחה

kd2
03-02-14, 17:07
בועז לא הבנתי את החלק הראשון של התשובה שלך, המרצפות קיימות...אני רק רוצה למלא את המרווחים ביניהם שנוצרו עם הזמן.
תודה.

boaz avrahami
03-02-14, 17:47
אם הבנתי אותך היטב אז אמרת שהרמת אותן והנחת מחדש רק על מצע חול בלבד?
זה לא ימנע מהן להמשיך לזוז אם לא ביטנת אותם מלמטה.
אם הן יזוזו אז הרובה לא תחזיק הרבה זמן.

עכשיו מובן יותר?

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

kd2
03-02-14, 22:31
את מה שתיקנתי הנחתי על מלט.

מה שלא הובן הוא שאני מדבר על מניעת הישנות הדבר במשטחי הרצפה שלא רופפים ועוד לא נדרשו לתיקון, ולא על מה שתיקנתי.
אני רוצה לאטום חדש את המרווחים שנוצרו בריצוף הקיים שלא תיקנתי אותו.

כלומר האם יש פתרון יחסית פשוט/כדאי שיכול למלא את המרווחים שנוצרו בין הבלטות הקיימות, שיכול לדחות את הקץ לריצוף הנוכחי ?
יפה זה לא חייב להיות אגב, מדובר על שטחי תפעול למיניהם.

boaz avrahami
03-02-14, 22:52
בסוג הריצוף הזה, כמעט באופן מוחלט, את המרווחים סתם הלכלוך.
אף אחד לא טרח בעבר לבצע רובה אם זה לא היה קרמיקה במקלחת.

מאחר ואתה לא מחפש פרוייקטים מסובכים וגם דקורציה זה לא הנושא המרכזי ורק בגלל שאתה ממש מתעקש, פתח את הפוגות עם סכין יפנית. מה שיצא משם תשאב עם שואב אבק.
תכין רובה אקרילית משחתית ותמלא את החריצים עם שפכטל.
תן לזה טיפה להתייבש ותנגב עם סמרטוט לח את השאריות מהמרצפות לפני שיתייבש ויהיה לך פרוייקט חדש.
לא הכי שיש אבל בהתחשב בנסיבות זה סביר.

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

klam
04-02-14, 09:52
רובה אקרילית לא תחזיק מעמד הרבה, מאחר והתשתית ישנה ולא מחזיקה ומאחר ויש בעיה של חדירת מים.
הייתי הולך על רובה אפוקסית (למרות חוסר הנוחיות). ביישום נכון, היא תהפוך את הרצוף למשטח אחיד ובלתי חדיר.
כפי שבועז ציין, מה שחשוב הוא נקיון טוב טוב של החריצים.

kd2
05-02-14, 11:59
1. אני לא "ממש מתעקש", אני רק שואל האם יש דרך סבירה (בזמן היישום/עלות) לקנות לריצוף הזה קצת זמן.
פורום ג'יפולוג הפתיע אותי יותר מפעם אחת עם פתרונות קסם של ממש. שווה לנסות.

2. נטו מתוך סקרנות , למה בכלל בנו ריצוף בשיטה הזאת (ללא רובה)? למי זה טוב?

3. אם ניקיון החריצים ממש חשוב ואין דרך למרוח חומר כלשהו באופן גורף אחרי ניקוי גס, אז העסק הפך לעבודת נמלים מבחינתי.
ואין לי זמן לזה...

תודה לכל המגיבים
אם למישהו עולה רעיון כלשהו "מחוץ לקופסא"... אשמח לשמוע.

eysham
05-02-14, 13:08
מחוץ לקופסה??
יש מכונה לריצוף שטחים גדולים. דווקא די יעיל...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/CARPET-Puma001.jpg/800px-CARPET-Puma001.jpg

http://he.wikipedia.org/wiki/CARPET

איל

kd2
05-02-14, 22:03
;)
;)
;)

יש לך את הטלפון של המנהל שם?
נו....בני....משהו.....
גבוה כזה...

גלדיאטור
05-02-14, 23:11
מדה מתפלסת ? זה טוב לך השאלה אם זה יעניין מישהו ליישם את זה שם
וגם ניתן להניח ריצוף על ריצוף ...

GAVRIEL FIBER MAN
06-02-14, 08:21
תנקה טוב את החריצים, תכין רובה אקרילית פשוטה ( אל תסתבך עם אפוקסית ), תכין תערובת מימית קצת ככה היא לא תיסדק לך אחרי, תחכה שיתייבש ואז תנקה עם מטלית לחה, תחכה שיתייבש שוב ותנקה שוב, פשוט מאוד ויחזק את המרצפות .

tomer s
06-02-14, 11:11
אם התשתית למטה בעייתית למלא רובה יהיה יעיל כמו לחשוב שטיח יוכל לחסוך חגורות בטון.
ים יש לך את הנייד שלי. צלצל ונחשוב יחד.

kd2
18-02-14, 19:21
תומר.....כל פעם שאני באספקה מרכזית אתה לא נמצא !!! :rolleyes:

אני מעדכן למען מחפשים עתידיים -
משום שהעניין החריף לאחרונה, עברתי כבר כמה וכמה יועצי/קבלני איטום ובינוי בימים האחרונים, כשהכוונה היא לחדש את המשטחים הנ"ל ולאטום אותם לגמרי.
הם עשו סיבוב במתקן והציעו הצעות מכל הגוונים והמינים.
כל אחד והפסאודו חומרים שלו... שהם הכי טובים....באחריות....
עוד לא הצלחתי לאתר את הנוסחה המנצחת.
אז....
אם יש למישהו קבלן/יועץ/מהנדס כזה מומלץ באזור הדרום, אשמח להמלצות על מישהו מנוסה וישר, שאפשר לדבר איתו בצורה אינטליגנטית.
תודה
ים

kd2
18-02-14, 19:36
האם למישהו יש ניסיון עם היעוץ של חברת "גילאר" (יבואני סיקה) ?

-->