צפייה בגרסה מלאה : החייאת דייהטסו רוקי
ערב טוב חברי ג'יפולוג
לאחר שנים רבות של פנטזיה על רכב שטח משלי והסתפקות בטיולים עם הרכב של אבא או כנוסע בסופה/האמר/דיפנדר צבאיים מגיע לידי דייהטסו רוקי.
הבעיה שהרכב מגיע אליי אחרי שישב בחנייה כחמש שנים.
לפני שהרכב יצא לחופשה של חמש שנים הוא היה במצב תקין עם אפס תקלות.
אני כרגע מחפש המלצות למוסך טוב באיזור נתניה והמרכז, הדבר הראשון שברור לי שצריך לעשות ואני לא יכול לעשות בעצמי זה מעט פחחות והרבה צבע.
כיוון שהדגם לא נפוץ בארץ אם יש פה חברים שעוד יש להם רוקי או שהיה להם בעבר הלא כל כך רחוק אשמח לקבל טיפים והמלצות מהניסיון שלכם
ואם למישהו יש חלקים של רוקי שמחפשים בית חם אני אשמח למצוא להם פינה אצלי בבית.
בוקר טוב. השאלה הראשונה היא-האם אתה מתכוון להסדיר טסט ורישוי לרכב? אם כן, קח בחשבון שרכב שהושבת ליותר משנתיים הוא תיק לא קטן מהבחינה הזו, אתה תידרש, בנוסף לתשלום האגרות אם לא שולמו במשך השנים, גם להעביר את הרכב בדיקת מעבדה מוסמכת לפני מבחן רישוי רגיל במכון טסטים. מומלץ לשקול היטב את להיכנס להרפתקה כזו, שכנראה המון עבודה וכסף יידרשו רק כדי להגיע לנקודת פתיחה, ובכ"ז מדובר ברכב נחות יחסית שגם במצב תקין מחיר השוק שלו נמוך למדי, בעייתיות בזמינות חלפים וכו'
בהצלחה-קובי
העברה לסטאטוס אספנות לא יעשה את הכל יותר פשוט?
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
אם נכנס בקטגוריית אספנות הרווחת- אחרת זה כאב ראש.
חכה עם פחחות וצבע לסוף.
קודם תתקן ותשמיש את הרכב.
בסוף-בסוף תעשה קוסמטיקה.
הרכב די נדיר, יתכן ותאלץ לאלתא לא מעט.
אם אני זוכר נכון, חבר הפורום רמי "רמוראי" מכיר את הרכבים הללו מקרוב- שווה להתייעץ איתו.
בוקר טוב. השאלה הראשונה היא-האם אתה מתכוון להסדיר טסט ורישוי לרכב? אם כן, קח בחשבון שרכב שהושבת ליותר משנתיים הוא תיק לא קטן מהבחינה הזו, אתה תידרש, בנוסף לתשלום האגרות אם לא שולמו במשך השנים, גם להעביר את הרכב בדיקת מעבדה מוסמכת לפני מבחן רישוי רגיל במכון טסטים. מומלץ לשקול היטב את להיכנס להרפתקה כזו, שכנראה המון עבודה וכסף יידרשו רק כדי להגיע לנקודת פתיחה, ובכ"ז מדובר ברכב נחות יחסית שגם במצב תקין מחיר השוק שלו נמוך למדי, בעייתיות בזמינות חלפים וכו'
בהצלחה-קובי
קובי צודק ..
רכב שעמד שנתיים ללא טסט בתוקף מחוייב בבדיקת מעבדה מוסמכת.. עד כאן !!
כל העניין הזה נשמע מאוד מפחיד, אבל אם אתה בכל מקרה מטפל ברכב ע"מ להחזיר אותו לכביש בצורה טובה ובטיחותית, אתה בכל מקרה תטפל בבלמים, היגוי, ושאר מערכות הבטיחות נכון?
העלות היא סביב ה-700 שקל, חבר החזיר סיקס לכביש בדיוק לפני שבוע כולל בדיקת מעבדה, השד לא כזה נורא , זה לא מפחיד כמו שזה נשמע , בודקים הכל, לא מחפפים שום דבר אבל בכל מקרה הרכב טופל והוחלף כל מה שלא תקין ובטיחותי, זה בדיוק כמו טסט לרכב רק שמקפידים קצת יותר ואין שם "נעביר אותך אבל תסדר אח"כ.."..
מניסיון, למצוא חלקים זה הקטע היותר קשה במצב שלך..
ליאור
אחת מהסיבות שהרכב חוזר לכביש דווקא עכשיו זה כי הוא נכנס בקטגוריית האספנות.
כמובן שאני אטפל גם בבלמים והיגוי ובכלל אעשה לרכב יישור קו.
כתבתי דבר ראשון לגביי הפחחות והצבע כי הרכב עוד לא עבר בדיקה מקיפה ממבט ראשון זה דבר שברור שצריך לעשות ואני לא אוכל לבצע בחצר של הבית.
את בעיית החלקים אני מכיר ובגלל זה אני אתחיל לאסוף כבר עכשיו כל חלק שאני אמצא.
רוב החלקים של הרכב גם אם ישנים אמורים להיות תקינים הוא ישב בחניון מקורה רק כי הבעלים שלו השתדרג לרכב חדש יותר. אני מאמין שבכל מקרה צריך לפרק חלק מהם לבדיקה מקיפה לשמן מה שצריך ולהחליף את כל חלקי הגומי, חלק גדול מהעבודה הזאת אני מתכנן לעשות בעצמי.
שוב למישהו יש המלצות למוסך טוב באיזור נתניה והמרכז שיוכל לקחת חלק בפרויקט כזה?
אחת מהסיבות שהרכב חוזר לכביש דווקא עכשיו זה כי הוא נכנס בקטגוריית האספנות.
כמובן שאני אטפל גם בבלמים והיגוי ובכלל אעשה לרכב יישור קו.
כתבתי דבר ראשון לגביי הפחחות והצבע כי הרכב עוד לא עבר בדיקה מקיפה ממבט ראשון זה דבר שברור שצריך לעשות ואני לא אוכל לבצע בחצר של הבית.
את בעיית החלקים אני מכיר ובגלל זה אני אתחיל לאסוף כבר עכשיו כל חלק שאני אמצא.
רוב החלקים של הרכב גם אם ישנים אמורים להיות תקינים הוא ישב בחניון מקורה רק כי הבעלים שלו השתדרג לרכב חדש יותר. אני מאמין שבכל מקרה צריך לפרק חלק מהם לבדיקה מקיפה לשמן מה שצריך ולהחליף את כל חלקי הגומי, חלק גדול מהעבודה הזאת אני מתכנן לעשות בעצמי.
שוב למישהו יש המלצות למוסך טוב באיזור נתניה והמרכז שיוכל לקחת חלק בפרויקט כזה?
לא יודע למה, אבל למוסכניק שלי היה מנוע חדש בקרטון לרוקי...לא יודע מה עם זה עכשיו. לא הייתי שם הרבה זמן.
אם תרצה פרטים אז תקבל בפרטי
אשתדל לעזור לך- יש לי "קצת ניסיון" עם הרכב
עדיין מתגעגע לזה שניגנב לי
רכב נחות - מישהוא כתב?
רכב שטח אמיתי כמו שצריך להיות
יקוב הרוקי את ההר
לדעתי הרוקים בארץ כולם שנת 85 - מה שאומר אספנות רק בשנה הבאה..
אכן 85 כמו כל הרוקים שהגיעו לארץ ובמקור תוכנן לחכות איתו עד סוף השנה אבל קמו אילוצים כמו שקורה בחיים, אני צריך להחליף את הרכב שלי כבר עכשיו וגם עם העלויות של רכב מיושן ולא רכב אספנות לא משתלם לי להתעסק עם רכב אחר ובסוף השנה להחליף שוב לרוקי.
שגיא אני אשמח לקבל את הפרטים של המוסכניק למרות שמנוע זה חלק שאני כנראה לא צריך להחליף.
דידו טיפלת ברוקי שלך במוסך או בעצמך? אם היה לך מוסכניק אמין שכבר מכיר את הרכב זה יעזור לי
ודידו להערות לגבי רכב נחות אני לא מתייחס כמו שאני לא נכנס לדיונים של לנדרובר ומציין שהם יבלו במוסך יותר מהרכב שלי שחוגג 29 שנים.
הכל לבד
ייבאתי 2 מנועים חדשים ייתכן שמישהו נתקל באחד מהם..
יונימוג אדום
13-02-14, 21:41
עד כמה שידוע לי - המנוע הוא תוצרת טויוטה 2000CC , אותו מנוע כמו בהיילקס בנזין ( כן , יש חיה כזאת ) .
הסרנים ניתנים להחלפה בסרנים של סיקס ללא דראמות מיוחדות .
בעיקרון רכב שטח אמיתי .
אילן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.