התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם

קינג
22-02-14, 20:23
חברים שלום ,חשבתי לשתף אתכם במקרה שנראה לי עשוי לעניין לפחות את חלקכם,להלן הסיפור בתמצית:

על רכבי מותקנים בולמי פוקס בני שנה וחצי לערך ,לאחרונה התגלתה נזילה מאחד הבולמים הקדמיים-בולם פוקס בן כשנה וחצי קרס!!:mad:.
פניתי לאאוטבק טכנולוגיות היבואן ,שוחחתי עם המנהל הטכני -איציק והסברתי לו כי השימוש ברכב בעיקר דרכי קק"ל ומשך השימוש ואופיו כנראה מעיד על בולם תקול ,איציק ביקש לבדוק ולחזור אלי לאחר קבלת הבולם ופירוקו.
לאחר מס' ימים ומאחר ואיציק לא חזר יצרתי עמו קשר ובקשתי להבין מצב הדברים,איציק הסביר כי ייתכן והבולם יקרוס לאחר שנה וחצי של שימוש ולמזלי ניתן לשפצו ,כמובן שהשיפוץ בתשלום וזאת מאחר והאחריות נסתיימה לפני כחצי שנה:mad::confused:.
אני כמובן סבור כי אופי השימוש שעשיתי ברכבי ומשך חייו הקצרים של הבולם מצביעים להבנתי על כך כי לא ניתן לשלול דבר היות הבולם תקול במקור ואאוטבק טכנולוגיות לכל הפחות וחלק מנטילת אחריות על מוצריהם צריכים לקחת אחריות ולתקנו כשירות ללא עלות ,זו דעתי.
הצפייה שלי מבולם עם שם כשל פוקס הייתה חיים ארוכים של הבולם ונטילת אחריות של היבואן במידת הצורך.
אעיר כי המוצר(הבולמים) יובאו ע"י אאוטבק טכנולוגיות היבואן הרשמי,ולא מיבואן מקביל, או ביבוא אישי,אם כן מה הערך המוסף ברכישה מיבואן רשמי פרט למחיר הגבוהה:confused:
את השיעור שלי קבלתי , עתה לשיפוטכם.

talw
22-02-14, 20:41
כן,כולם קקות.
גם לי הבטיחו שנה אחריות כשלקחתי את אישתי,אמרו לי בובה של אישה מבית טוב ,עאלק.
אחרי שנתיים היא התקלקלה ורציתי להחזיר אותה לחמתי שתחליף באחריות,אמרה לי ז@*ן ,עברה שנת האחריות,נתנה לי הצעת מחיר כזו מנופחת שמאז אני מנסה לתקן אותה לבד,ודיי בהצלחה אני מוכרח לציין.
נשמה.

ד ו ר ו ן
22-02-14, 20:48
אתה מתלונן על חוסר גיבוי לאחריות שנגמרה?

boaz avrahami
22-02-14, 20:48
אם באמת מעניין אותך אז אני חושב שהם צודקים.
שנת האחריות הסתיימה לפני חצי שנה.
שלם על התיקון

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

eysham
22-02-14, 21:11
אתה קצת מתבלבל.
יש מושג הנקרא "גרייס"
שמשמעותו היא לקיחת אחריות לפנים משורת הדין.
הרבה פעמים עסקים מסכימים לתת יותר ממה שהם מחוייבים על מנת לרצות את הלקוח, וזאת לקדם את המוניטין שלהם, לתקן איוולת שלא מכוסה בחוזה המכר הכתוב קרי האחריות וכו'.

במקרה הנ"ל, אאוטבק יכלו לתת מעבר אם מצאו לנכון מכל סיבה שהיא, אבל באותה מידה זכותם גם לא, ולטעמי אין לך מה לבוא אליהם בטענות על כך.

יש אחריות לשנה. עברה שנה וחצי. אין יותר אחריות. פשוט.
מבאס, אבל צודקים.

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

shyy
22-02-14, 21:29
תקנה אולדמן עם 3 שנים אחריות ואז שהבולם ישבר לך לאחר שנתיים וכל מי שתפנה אליו לעזרה (היבואן , או הסדנה שהתקינה לך אותו ) ינפנף אותך כאילו אתה מטרד.
אז תבוא בטענות ,מהניסיון שלי ושל חברים עם אאוטבק עומדים מאחורי המוצרים שלהם ונותנים אחריות מעולה.

טל חסיד
22-02-14, 21:49
האחריות על פי החוק היא לשלושה חודשים או 6000 ק"מ כך שאין לך הרבה מה לעשות בעניין, אבל תהיה הגיוני יכול להיות שהמוט המלוטש קיבל שריטה מאבן שפגעה בו ובגלל זה יש נזילה או מחזיר שמן שהתקלקל בגלל בוץ. אני הייתי שוקל שיפוץ אבל בדוק לפני כמה עולה חדש ואז תחליט. דרך עגב כמה ק"מ נסע הרכב מאז הותקנו הבולמים הנ"ל ?

טל

ד ו ר ו ן
22-02-14, 21:56
או מחזיר שמן שהתקלקל בגלל בוץ.
טל
+1

קרה לי בבילשטיין 7100, בולם לא זול בלשון המעטה, זמן קצר יחסית אחרי ההתקנה.
עם על הבאסה, לא חשבתי שאני יכול לבוא בטענה למתקין או היבואן.

היתרון של הבולמים האלו, וגם של פוקס, הוא שאפשר לשפץ אותם, לרוב בעלות נמוכה מעלות בולם בסיסי דראק.

יש הרבה סיבות לבולם נוזל, כשל של אטמים בלי גורם חיצוני זה לא משהו נפוץ.

sherifon
23-02-14, 15:27
הבולמים שנחשבים בפי רבים כטובים ביותר בארץ ( ואולי גם היקרים ביותר) כושלים אחרי שנה וחצי ואתם משלימים עם זה ?
בנוסף היה פה לא מזמן בחור שקנה ל"ק והלך להתקין פוקסים וכתב פה באחד הפוסטים שהוא מטורטר עם ההגבהה הזו ולא מרוצה ...

לחשוב שחיכיתי לפסח הקרוב במטרה להתקין קיט פוקסים במבצע לחג - אני חושב שנית ...
נכון לעכשיו לא חושב שאשקיע בפוקסים, אלא אשאר במיין סטרים בל"ק, כמו שזה נראה עכשיו הדבר הטוב ביותר במוצר הזה זה היחסי ציבור שלו, מקווה שמי שמרוצה ישאר מרוצה ....

שנה וחצי זה חצי שנה מעבר לאחריות אבל מוקדם מידי לכשל בבולם פרימיום כזה ולטעון שאבן סוררת גורמת לכשל כזה , מדובר בבולם ספורטיבי, מיועד מראש להרבה יותר מאבק בחניה.
לא קראתי כאן אפילו על מישהוא עם בולמים פשוטים שניפגעו מאבן כפי שנטען כאן...

לקחתי ללב למה?!
כי לאחרונה נתקלתי גם בפן היותר יפה של אחריות שניתן לתת וראיתי שגם אם האחריות נגמרת יש עסקים שרואים במתן שירות אחד מאבני התווך של עסק למוצרי פרימיום :
קנו עגלת תינוק של אינגלזינה ב"שילב " תעשו בה שימוש גם לאחר שנת האחריות למעשה אפילו שנתיים לאחר מכן , בואו עם תקלה במיסב הגלגל לסניף "שילב" מתוך מחשבה של תיקון= תשלום
קבלו עגלה חלופית לתקופת התיקון ובנוסף תיקון ללא תשלום.... וחיוך :)

לקוח מרוצה -חוזר עוד פעם ומביא חברים....

כרגע כמו שזה נראה יבואן של מוצר "פרימיום" לא מציע שום דבר מעבר למה שכל כל יבואן אחר של מוצרים רגילים וכביכול נחותים , אין ערך מוסף וחבל!

זה מוצר פרימיום , הייתי מצפה לתגובה מבעל המותג שיתן את דעתו לכאן או לכאן כדי לתת את הצד השני למטבע ...

talw
23-02-14, 15:58
הבולמים שנחשבים בפי רבים כטובים ביותר בארץ ( ואולי גם היקרים ביותר) כושלים אחרי שנה וחצי ואתם משלימים עם זה ?
בנוסף היה פה לא מזמן בחור שקנה ל"ק והלך להתקין פוקסים וכתב פה באחד הפוסטים שהוא מטורטר עם ההגבהה הזו ולא מרוצה ...

[/B]

אז זה הופך את העניין לאפידמיה ?
אני הגבתי קודם על אותו משקל. (ולפעמים מצטער על האימפולסיביות הזו)
אם רוצים להכפיש מישהו או משהו כבל עולם ואינטרנט ,גם לזה יש צורה אופן וכללים שיכולים לשרת אותך בסופו של דבר ולא להיפך.
אם פותח השרשור היה חושב קצת יותר על צורת העלאת הנושא ,היה צריך לא להזכיר את שם המוצר/יבואן/מתקין... אלא שואל שאלות עינייניות לגבי אורך חיים של בולמים בתצורות שונות ומשונות ועל האפשרויות של כשלים אפשריים בהם לאחר תקופות זמן מסויימות,ורק לאחר מכן היה יכול לבחור אם לנצל את התגובות ,או לא.
זה היה מקדם אותו הרבה יותר מול אותו ספק/חברה/מתקין כשהיו בידיו דעות "מומחים" בנושא,ואולי מנוף לחץ שהיה גם תורם לשינוי גישת היבואן (למרות שהוא לא חייב) לשאר הלקוחות במקרים מסויימים.
כח הרבה יותר חלש מנועם במקרים הללו של "פג תוקף האחריות".

boaz avrahami
23-02-14, 16:09
כבר רכשתי בחיי מספיק מוצרים שנחשבים בפי העם פרמיום אבל מתו שניה לאחר תם האחריות והושלכו לאשפה בכאב גדול.

בתור דו"ח שימוש אישי אני חושב שלפוסט הזה יש משקל.
בתור תלונה על השרות של היבואן זה חסר משקל לחלוטין היות והאחריות הסתיימה זה מכבר.
היבואן לא חייב ללקוח דבר.

כספק שרות אני נתקל במצבים דומים והלקוחות שעבורם אני נלחם מול היצרן (בתחום שלי) הם הלקוחות שלי באים בגישה של מגיע לי.
בהרבה מקרים ניתן לקבל מהיצרן כיסוי תחת סעיף Goodwill אבל אצלי זה שמור כאמור ללקוחות המנומסים.

הכוכב הכחול
23-02-14, 16:56
לא אוהב להשמיץ,
אבל אספר את הסיפור מהצד שלי.. (וקצת הוצאת קיטור..)

לפני שנה פלוס בערך ביצעתי הגבהה אצל סדנה ידוע באזור המרכז (יש עליה אפילו כתבה פה באתר..)
ההגבהה כללה החלפת 4 בולמים לבולמי פוקס.
בעקבות דברים כאלו ואחרים (בעיקר לוח זמנים ואופי ביצוע העבודה)
החלטתי שאני לא רוצה לחזור לאותה הסדנה (מעל 3 חודשים להחלפת בולמים וחיזוק סרנים), וכשהרכב כבר יצא מהסדנה, הרכב יצא ללא נוזל בלמים..:confused::mad:

כאשר פניתי לאאוטבק על מנת שיכיילו לי את הבולמים נדרשתי לשלם מחיר מלא לכיול עבור כל בולם.
יש לציין שלא כיילתי את הבולמים מעולם. לא אני ולא הסדנה
כשהסברתי את הסיבה שבגללה אני לא מעוניין להחזיר את הרכב לסדנה אלא לפרק לבד את הבולמים ולהעביר לכיול
עדיין נדרשתי לשלם את מלא הסכום עבור הכיול הראשוני.

ועכשיו אני שואל,
למה בגלל עבודה גרוע של בעל הסדנה אני צריך להוסיף כסף כדי לגמור את העבודה כמו שצריך?
וזאת מעבר לסכום כסף שכבר הוספתי כדי לתקן את הנזקים שנגרמו בסדנה -
(http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/67498-%D7%A1%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A1%D7%A8%D7%9F-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99)

GodsFather
23-02-14, 17:19
רב הנסתר על הגלוי.

הכוכב הכחול
23-02-14, 17:21
בבקשה אמיר,
תשאל ותקבל תשובה לכל שאלה.
מה נסתר לך?

asafk
23-02-14, 17:46
במסגרת הקטנת נזקים, קורה ומחליטים להפסיק את הקשר עם ספק שרות.
במקרה כזה, המשמעות היא הוצאות על מה שהוא אמור לתקן על חשבונו. זו החלטה שמקבלים בעיניים פקוחות ומתוך הבנה שההוצאה הנוכחית תמנע הוצאות עתידיות.
במקרה הזה יבואן הבולמים ואתה לא קשורים... הוא מכר לסדנה ותיאורטית כל הקשר שלך איתו, כולל כיול , אמור להיות דרך אותו מתקין.. בפועל בחרת לנתק את המתווך מהשרשרת.
אני לא יודע איך אני הייתי נוהג במקום היבואן... אבל קל לי להבין את התסכול שלך.

אסף.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

asafk
23-02-14, 17:47
אגב... לדעתי כל שיטת התמחור של המוצרים בתחום הזה שגויה מיסודה... אבל זה כבר נושא אחר.

אסף.

sherifon
23-02-14, 17:52
כבר רכשתי בחיי מספיק מוצרים שנחשבים בפי העם פרמיום אבל מתו שניה לאחר תם האחריות והושלכו לאשפה בכאב גדול.

בתור דו"ח שימוש אישי אני חושב שלפוסט הזה יש משקל.
בתור תלונה על השרות של היבואן זה חסר משקל לחלוטין היות והאחריות הסתיימה זה מכבר.
היבואן לא חייב ללקוח דבר.

כספק שרות אני נתקל במצבים דומים והלקוחות שעבורם אני נלחם מול היצרן (בתחום שלי) הם הלקוחות שלי באים בגישה של מגיע לי.
בהרבה מקרים ניתן לקבל מהיצרן כיסוי תחת סעיף Goodwill אבל אצלי זה שמור כאמור ללקוחות המנומסים.

אין לי עיניין להכפיש ותגובות מתלהמות זה לא הסגנון שלי ואני מבין שיש פה סוגיה של מוצר שהאחריות עליו נגמרה וברור לכל שאף אחד לא חייב לתת כלום שלא באחריות ...

אבל :

הלכת ורכשת מוצר מצויין -"טופ אופ דה ליין", שילמת כסף טוב, נהנת ממנו כשהיה תקין ( ובולמי פוקס הם אחלה בולמים ), חצי שנה אחרי תום האחריות - תקלה .

במה זה שונה מכל מוצר סיני אחר שחיי בידיוק את משך חיי האחריות שלו ואח"כ לדבר לקיר ?!

אז כאן אני חושב שיבואן מוצרי פרימיום אמור לתת לך בית מעבר לאפשרות לתקן אותו בתשלום שזה טוב ויפה אלא רצון טוב בפעם הראשונה בעלות מופחתת כי לתקן\ לשפץ ניתן גם אחרי 5 שנים (בהגזמה ) ואז הגיוני לבקש מחיר מלא על השיפוץ ...

בקיצור , מבלי לפגוע או להשמיץ רציתי לשמוע מה יש לאוטבק לאמר , כי עד לפני הפוסט הזה עוד חסכתי לקיט של פוקסים , הייתי שמח להישאר בבחירה כל עוד אדע שיש בית טוב למוצר שמבין שגם אם עברה חצי שנה מאז תום האחריות זה לא שחור ולבן !!!

קינג
23-02-14, 19:13
הרעיון היה לשתף אותכם שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
הסיטואציה גרמה לי לחשוב:
מה היתרון ברכישה מיבואן רשמי שמתחבא מאחורי אחריות ,ובחלוף 5,6 חודשים מתום האחריות מושך בכתפיו אומר "בעיה שלך" ,לתומי חשבתי כי ליבואן הרשמי יש ערך מוסף ,אבל אני לפחות עדיין לא גיליתי .
בארצות מתוקנות יש רי- קול (מוסד מדהים שקיים בארה"ב)תודעת שירות ויש נטילת אחריות ויש חשיבה על הלקוח לטווח ארוך ויש הבנה שבלקוח משקיעים כי עם זורקים עליו....הוא לא חוזר וזה משדר חוסר רצינות אבל זה כנראה "צפיות מופרזות ".
מהתגובות אני כבר רואה שהמקרה שלי לא בודד ולא יחיד.
אבל מהתגובות של חלק מהחברה ניתן היה להבין שאין בעיה ,וכמו שמאיר אריאל זצ"ל כתב "מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה" ,אז כל אחד יעשה את החשבון שלו אני את שלי עשיתי וכל וכוונתי הייתה לשתף כשירות לחברים (לא לליצנים),בולם של פוקס להבנתי לא צריך לקרוס אחרי חצי שנה מתום האחריות ואני לא חושב שמישהו כאן מכיר אותי מתחום האקסטרים ,רוב השימוש שאנו עושים ברכב הוא 90% נסיעה עירונית והשאר שבילי קק"ל ,שימוש מתון שאפילו בולם מקורי צריך לסחוב שנים.

אביעד פ.
23-02-14, 19:34
עד עכשיו די נמנעתי מלהגיב, אבל קראתי את השרשור בעיון.
תקשיב, אני מבין את התיסכול שלך, בדיוק לפני שבועיים החלפתי מצבר, שסיים את חייו בדיוק חודש אחר תום שנת האחריות.
אבל אני לא בא בטענות לאף אחד! התקשרתי למקום שממנו קניתי, הייתי סבלני ורגוע, הסברתי להם את המצב והם אמרו שאין מה לעשות.
קיבלתי את זה בהבנה, שקניתי את המצבר, שנת האחריות הייתה גלומה במחיר.

במקרים רבים, לא רק במצברים, מציעים אחריות לזמן מורחב בתוספת תשלום. אחריות עולה כסף.
בוא ניקח לדוגמא אייפון, מכשיר פרימיום כיבכול, מיוצר באיכות טובה (ובוא נשאיר את הדעות החלוקות לגביו בצד), כל המכשירים מגיעים עם אחריות יצרן לשנה מיום הקניה. האחריות היא כמובן על פגמי ייצור ולא על נזקים שנוצרו בשימוש בלתי סביר. בהנחה שהבולם שלך לא תקין עקב תקלת ייצור ולא שימוש בלתי סביר (לדוגמא מכה חזקה לא בכיוון הכיווץ של הבולם).
על כל תקלה במהלך שנת האחריות, תגיע ליבואן או לכל משווק מורשה ותקבל מכשיר חדש במקום, אם התקלה אכן תקלת ייצור.
תגיע יום אחרי תום האחריות, ולא תקבל כלום. לא תיקון חינם, ולא הנחה בתיקון. אתה יכול לבוא אליהם בטענות? ונניח שתבוא, האם ייצא לך מזה משהו? אני מניח שלא.
למה? כי אפל חברה גדולה? ענקית? והיבואן שאתה מדבר עליו טיפה יותר "קטן"? זה לא פונקציה.
ניסית לשלוח מייל או לדבר טלפונית עם נציג שירות לקוחות של פוקס העולמית? אני חושב שזה מעניין מה יש להם להגיד בנושא.

בקיצור, קח בקלות, למרות המחיר יקר. אני אישית לא חושב שהיבואן צריך להוציא כסף מכיסו לפנים משורת הדין כדי שתהיה מרוצה.
ואם הפרסום זה ניסיון להפעיל עליו לחץ- שיטה מאוד מקובלת בימינו- מצטער, אתה טועה.

ד ו ר ו ן
23-02-14, 19:40
עד עכשיו, לא ציינת מה גרם לכשל.

עד שתעשה את זה, הכל ספקולציות מי צודק ומי לא ותרצה או לא, אתה נכנס לאט למקום לא בריא של הטלת דופי במישהו שעוד לא ענה.

אין לי מניות באאוטבק, אבל ללבות את התגובות בלי לתת מידע מה הגורם לכשל זה לא רציני.

בנוסף,
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין המקרה שלך ובין ״ריקול״.

קינג
23-02-14, 20:12
אביעד -כשאני קונה מצבר אני יודע מראש שאני קונה אותו לשנה ואם אני רוצה לשנתיים אני משלם קצת יותר ולא מצפה לשנה השלישית(הכל ידוע מראש לשני הצדדים) ,אגב את זה אומר לך המוכר של המצברים,אני יודע - החלפתי אחד לא מזמן .
הדוגמה לא נכונה מאחר ואם ההיתי יודע שהבולם הוא לשנה וחצי וכך גם היו מפרסמים ייתכן ולא ההיתי מחליף את שהיה לי ובוודאי לא ניכנס להוצאה בסדר גודל כזה.
גם איפון לא דוגמה טובה ונראה לי שהבנת ,על כל פנים כשאתה קונה מוצר שמתיימר להיות אמין ואיכותי ואגב אני לא אומר שהמוצר אינו אמין ואיכותי ,אני רק אומר שכנראה שהבולם שנמצא אצלי כפי הנראה היה תקול דבר אשר האיץ את הבלאי שלו ,וכאן בקשתי מאאוטבק שייקחו אחריות ,לא בקשתי שיחליפו לי לחדשים ,אלא שיבואו יגידו יש לנו מוצר איכותי ,אתה נפלת על חריג /פגום,לוקחים אחריות ומתקנים לך על חשבון הבית ,אגב הדוג' של העגלת תינוקות אנגליזינה נכונה ,זה יבואן שלוקח אחריות ועומד מאחורי המוצר שלו,לי זה משדר שלמוצר יש "אבא ואימא", ,כך שגם אם קורה משהו מס' חודשים בודד אחרי תום האחריות (אגב גיליתי העניין בטיפול שגרתי ,כך שאני לא באמת יודע כמה זמן מתום האחריות זה קרה חודש חודשיים או שישה),היבואן אומר לך המוצר שלי לא אמור לקרוס אחרי פרק זמן קצר ,אז כנראה הייתה בעיה במוצר ולא במשתמש כמו שרמזו לי (אגב פוקס למיטב הבנתי מתגאים ביכולת שיכוך בשטח (העולם שלי בתחום זה מסתכם לרוב כאמור בשבילי קק"ל)לא בכביש בן עירוני,בשביל כבישים אני ההייתי נשאר עם המקוריים.

קינג
23-02-14, 20:19
דורון-היום אמרו לי באאוטבק שמדובר במחזיר שמן.
זה נראה סביר ? לא יודע .
כאשר מדובר בבולם אחד בלבד ,שימוש מתון ,אחרי שנה וחצי יכול להיות שהייתה בעיה במקור שהביאה לקריסה המוקדמת ומאחר ולהבנתי אין לשלול אפשרות זו ,ההייתי מצפה לקיחת אחריות גם אם חלפו מתקופת האחריות מס' חודשים בודד, כך ההייתי רוצה שינהג היבואן וכך נכון לדעתי שינהג היבואן ומבחינתי זה לקחת אחריות ,ועדיין לא מאוחר .
לדעתי התנהלות כזו של יבואנים ויצרנים חזקה מכל פירסומת ,זו הפגנת עוצמה ועמידה מאחורי המוצר .
ועוד פעם ,לדעתי פוקס לא צריך לקרוס אחרי שנה וחצי של שימוש מתון(ייתכן וקרס קודם).

asafk
23-02-14, 20:25
הבולם לא קרס. מחזיר השמן כשל. זה יכול לקרות מאלף סיבות, ואם הוא היה פגום מראש היית מגלה את זה כבר בתקופת האחריות.
בולמי ביצועים רגישים יותר לכל לכלוך, מכה, שריטה מאשר בולמים זולים.
זה חיסרון בולט שלהם ואחת הסיבות שאני מתקשה להבין למה מרכיבים על ג'יפ טיולים בולמי מירוצים.

אסף.

six 4 life
23-02-14, 20:34
אישית הייתי עד לכמה וכמה מקרים של בולמי פוקס נוזלים אחרי שלושה חודשים-שנה מעת ההתקנה, כולם היו ביבוא אישי/ דרך יבואן מקביל.
עכשיו שמתווסף העניין שגם ברכישה דרך אאוטבק המצב דומה, זו כנראה תוחלת החיים של הבולם לפני שהוא מתחיל לנזול ולא משנה איך תסובב את זה ומאיפה תקנה את זה.
על פניו נראה שאלו בולמים שנבנו מראש במטרה לעבור שיפוצים חוזרים לאחר האחריות, מה שעל הנייר הופך אותם ל"רב תכליתיים ומשתלמים" אבל בפועל הם הופכים לעול שעולה לבעליהם כסף שוב ושוב.
מעבר לכך כמו כל מוצר יקר/ איכותי למטרה שלשמו הוא יוצר, אני מניח שיש אנשים שמוכנים לשלם ולעבור את התהליך כל פרק זמן מסויים כדי לקבל את העבודה של הרכב עם הבולמים האלו.
עם ובלי קשר, בולם "חד פעמי" שאינו ניתן לשיפוץ, מאיכות בינונית +, לרוב מחזיק כמה שנים טובות... נקודה למחשבה.

sherifon
23-02-14, 20:46
הבולם לא קרס. מחזיר השמן כשל. זה יכול לקרות מאלף סיבות, ואם הוא היה פגום מראש היית מגלה את זה כבר בתקופת האחריות.
בולמי ביצועים רגישים יותר לכל לכלוך, מכה, שריטה מאשר בולמים זולים.
זה חיסרון בולט שלהם ואחת הסיבות שאני מתקשה להבין למה מרכיבים על ג'יפ טיולים בולמי מירוצים.

אסף.

מרכיבים אותם על רכב יומיומי משום היתרון שלהם גם בנסיעות היומיומיות - ניסיתי רכב עם פוקסים , אהבתי וחשבתי לרכוש אבל מקרים כאלו מעלים בי את השאלה האם המוצר מצוין אבל השירות פחות ?

מפחיד אותי לרכוש סט בולמים וקפיצים במחיר שבו הם נימכרים ( ואולי בהנחה לפסח ) ולצפות לדבר עם הקיר בגמר האחריות ?

אביעד , סלח לי אבל אתה לא רציני,
קונה מצבר במחיר שמראש אתה אומר מצדיק שנה שימוש (ומשלים עם זה ) ומשווה את זה למוצר שעולה פי 40 ?
אני עובד קשה וחסכתי לרכב הזה זמן רב , ולסט הבולמים הזה אני חוסך זמן לא מבוטל , אפילו פרסמתי את הסט אולדמן למכירה על מנת לעבור לפוקס ,
אל תשווה מצבר ב 350 ש"ח לקיט בולמים שמראש עולה 13000 ש"ח כשאפשר לקנות סט אולדמן מיינסטרים ב 7000 ש"ח .

GodsFather
23-02-14, 20:54
בולמי מירוצים מיועדים לאנשי מירוצים, עם תקציב, צוות ואו יכולת תחזוקה עצמית. על הדרך יש כמובן את היצרן/יבואן שמספק שירותים ולגיטימי שיהיו בתשלום / חסות.

נסו יצרנים אחרים באותה קטגוריה, תראו אם לא תקבלו את אותה התשובה.

מבלי להכיר את הרכב המדובר ואו אופן הכיול שלו, מחז"ש בלוי לאחר שנה וחצי נשמע הגיוני מאד. היתרון שמאפשר תיקון מקומי של הבולם הספיציפי מוזיל בהרבה את הבאסה של לקנות זוג בולמים לאותו סרן, כפי שנהוג במקרים של בולמים שאינם ברי שיפוץ.

אגב, אין שום מניעה לאדם עם רקע טכני בסיסי וקצת יוטיוב לנסות להחליף את המחז"ש בבית.

sherifon
23-02-14, 20:58
ועכשיו לפותח השרשור ,
היבואן לא מוכן לקחת אחריות על החלפה של מחזיר שמן ולסגור את העיניין ?
חתיכת גומי שעוצרת שמן ב 5 שקל ?

נו באמת ,

אולי שנציג אוטבק יענה ויתן את הצד שלו לסיפור ?

snirjeepdreamer
23-02-14, 21:04
אני רק אסכם ואומר שמותג איכותי אשר שוקד במשך שנים לבנות את המיצוב שלו על איכות בלתי מתפשרת, פרפורמנס, וכמוצר הכי טוב בשוק
יצליח למצב את עמו בתודעת הצרכן ככזה לא במידה ויפעל רק במסגרת "תקופת האחריות" אלא במצבי קיצון ובטיפול בלקוחות לגופו של עניין ותמיד לפנים משורת הדין באופן המגבה את דימוי המותג כפי שהם משווקים אותו.
פעילות במסגרת שורת הדין, במסגרת הניסוחים המשפטיים בתחתית החשבונית והאותיות הקטנות לא בונה מותג !!

talw
23-02-14, 21:08
הצעת ייעול לכל בעלי הבולמים המדוברים.
נתפר פה בארץ ,רח' הרצל פינת סלמה,במטרה להגן על מחזירי השמן/מוט הבולם מבוץ, אבנים, חול וכו'.
עובד יופי. (בנתיים).

84643

84644

אגב,התמונות הן של בולמים וקויילאוברים שמוגדרים ל"מרוצים" ע"י חברת פוקס -,לא רק שאין אחריות לשנה אלא אפילו לא יום אחד לאחר הקניה.

nir.samo
23-02-14, 21:23
שאלת תם - האם החלפת המחז"ש כרוכה בריקון הלחץ מהבולם ומילויו מחדש או במילים אחרות כמה זה מסובך?

sherifon
23-02-14, 21:38
מניסיון החלפת מחז"ש במזלג של אופנוע זה לא סיפור כ"כ רציני ברגע שיש לך את הכלים ואת המזלג מפורק על השולחן .

ד ו ר ו ן
23-02-14, 21:53
בולם מונוטיוב בלחץ גבוה זה לא מזלג של אופנוע.
ואחרי הפירוק והרכבה צריך לבדוק אותו על מכשור מתאים.

boaz avrahami
23-02-14, 21:58
http://youtu.be/POunLnsInQk

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

יונתןמצפה
23-02-14, 22:15
בעברי יצא לי לעבוד במעבדה של פוקס בתחום האופניים.
נקודות מנסיוני מאז:
1. בולמי פוקס (לאופניים) נחשבים בולמים ברמת שיכוך גבוהה מאוד. אבל הם גם נתפשים "כמפונקים". אם לא מטפלים בהם לפי הנחיות היצרן הם מתחילים לפתח בעיות שלעיתים מגיעות לנזקים גדולים. אני מניח שכך זה גם ברכבים ואסף כתב את זה יפה.
2. לעיתים, הזעות שמן קלות שלקוחות מתלוננים עליהם אינם בהרכח תקלה. לא יודע להשליך על בולמי רכב, אבל אולי זה סיפור דומה?
3. לגבי השרוול שטל צירף בתמונה, באופניים הדבר לא מומלץ כלל וכלל. השרוולים כולאים אבק ובוץ שסורט את בוכנת הבולם. לא יודע איך זה בבולמי רכב אבל גם על זה כדאי לחשוב.

בלי שום קשר, אין ספק שאם היבואן היה בוחר באחת מהאופציות שעומדות לרשותו ובא לקראת הלקוח, הסיפור הזה היה עושה יותר טוב מרע. וזה גם חומר למחשבה.

omri_t
23-02-14, 23:39
במקרה זה, על פי המתואר, על הנייר אאוטבק לא הפרו התחייבות שלהם.
אבל, ויש כאן אבל, מן הראוי למצוא את הדרך "לבוא לקראת" הלקוח.
גם אם לא לוקחים 100% מהנזק, יש הרבה ערך במתן תחושה טובה ללקוח.
אני משוכנע שאם היו מסבירים לפותח השרשור שהנ"ל לא באחריות אבל לפנים משורת הדין הם ישאו ב 30% מעלות התיקון- לא היינו קוראים כאן תלונה אלא להיפך- המלצה. אני גם מוכן להמר ש 30% זה הרבה פחות מהרווח שהיבואן מעמיס על המוצר- ואין כאן משום תלונה לדעתי זו זכותו.

הדבר מקובל בכמה ענפים במשק, אפילו יבואן פולקסווגן פעם השתתף איתי בנזק לרכב שממש לא היה באחריותו או בסמוך לתקופת האחריות.

ועוד דבר-
פוקס כנראה עם כל "ההילה" הוא בולם מרוצים שמותג כאן כמוצר פרימיום, הוא מתאים בעיקר לאותו שוק- רכבי מרוצים- וזה לא הג'יפ שנוסעים בו ביומיום.
בולם באופן כללי הוא חלף רגיש עם אורך חיים מוגבל. כמו מצבר, כמו מגבים.
מי שבוחר "להשקיע" בבולם הכי-יקר-בשוק צריך להפנים את הסיכון.
אני יכול לקנא ולהעריך את מי שעושה זאת, אישית אני לא מסוגל להוציא כזה סכום על בולם- לא רק בגלל עומק הכיס אלא בגלל התובנה שציינתי.

אחריות על בולם, מראש, כמו אחריות על צמיג היא דבר מאוד בעייתי בדיוק לאור רגישות ואורך חיים מוגבל.
מכאן ומכל הדברים האחרים- לדעתי לג'יפאי הממוצע אין הרבה הצדקה לקנות מוצר כזה ואם כן אז עדיף אפשרות לייבוא מקביל.

שוב,זו דעתי האישית.

talw
24-02-14, 06:46
יונתן,אני לא נכנס לשיקולים של יצרן אם לייצר שרוול לבולם או לא,באמת שלא אני ולא אתה בנויים לזה,מה שכן בכל בולם רכב עם ארבע גלגלים יש בולמים עם שרוולים ,ממתכת בדרך כלל,פוקס מייצרים בולמים לרכב בלי שרוולים,כנראה שיש סיבה לכך,מצד שני יש המון חברות אפטרמארקט שמוכרות שרוולים לבולמי פוקס,הרבה משתמשים בהם,מה זה אומר ? אני לא יודע,אני יכול רק לנחש .

arnonshoshani
24-02-14, 08:05
לחברי ג'יפולוג שלום

אני לא עובד באאוטבק ולא בא לסנגר עליהם אבל...

ליידוע בולמי פוקס מגיעים ללא אחריות נקודה!!!
האחריות שכולכם מקבלים על המוצר היא של היבואן פה בארץ. כל עלות תיקון בשנת האחריות היא עליו.
מאז כניסת יבואן רישמי נוסף (אספיר) מחירי הבולמים יורדים (לצרכנים) שזה מבורך לכל הדעות אבל מרווח הרווח של המוצר נפגם.

קינג -
איפא רכשת את הבולמים ומדוע לא פנית לאותה חברה שתיתן לך את האחריות ???
למה הייתה פנייה ישירות לאאוטבק (אלא אם רכשת ישירות מהם)?

לפעמים כאשר מערבים גם את הסדנא / מוסך אם אתה לקוח טוב (ומשרה רצון טוב) התיקון יתחלק בין הסדנא ליבואן וכך היית מקבל את התיקון ללא עלות או בעלות מזערית.

אני יכול להעיד שבולמים (מכל הסוגים והמינים) קורסים בין חצי שעה אחרי ההרכבה לחמש שש שנים אחריה הכל תלוי בשימוש.

מחזירי שמן בבולמי פוקס לא הולכים סתם אחרי שנה וחצי ומחזיר פגום היה פורץ הרבה לפני. סט מחזירי שמן ניתן לקנות בכל אתר שמוכר פוקסים בארה"ב ואת הבולם ניתן לפתוח ולסגור באמצעים ביתיים (ניתן להוריד באינטרנט הוראות) הבעיה אחר כך זה בדיחוס גז שזה גם ניתן לפיתרון בכמה נקודות בארץ שיש להן את האפשרות למלא גז (כולל אצלי).

אני לא ממליץ על התעסקות בבולמים הללו בבית!!!

אני מת לדעת מה יגידו אספיר אחרי שנה ודקה על הבולמי פוקס שנמכרו על ידם???

ארנון

shyy
24-02-14, 08:37
אני מת לדעת מה יגידו אספיר אחרי שנה ודקה על הבולמי פוקס שנמכרו על ידם???

ארנון

מנסיון של לפני 8 שנים , בולם בילשטיין 7100 לאחר חודש שנשבר לא הסכימו לתקן ללא תשלום , למזלי קניתי את הבולם דרך ארז והוא נתן אחריות שלו.

מנסיון של חבר עם יבואן אולדמן לפני חצי שנה על בולם אולדמן ספורט שעולה כמו בולם פוקס ומגיע לכאורה עם 3 שנות אחריות ונשבר בתקופת האחריות . היתה התנערות מוחלטת מצד היבואן ומצד הסדנא.

לעומת זאת כאשר לאבא שלי היה בעיה לאחר שנה עם בולם קוני שנזל הבולם הוחלף במסגרת האחריות בלי דרמות ובלאגן.

Bernard
24-02-14, 16:47
במקרים רבים, לא רק במצברים, מציעים אחריות לזמן מורחב בתוספת תשלום. אחריות עולה כסף.
בוא ניקח לדוגמא אייפון, מכשיר פרימיום כיבכול, מיוצר באיכות טובה (ובוא נשאיר את הדעות החלוקות לגביו בצד), כל המכשירים מגיעים עם אחריות יצרן לשנה מיום הקניה. האחריות היא כמובן על פגמי ייצור ולא על נזקים שנוצרו בשימוש בלתי סביר. בהנחה שהבולם שלך לא תקין עקב תקלת ייצור ולא שימוש בלתי סביר (לדוגמא מכה חזקה לא בכיוון הכיווץ של הבולם).
על כל תקלה במהלך שנת האחריות, תגיע ליבואן או לכל משווק מורשה ותקבל מכשיר חדש במקום, אם התקלה אכן תקלת ייצור.
תגיע יום אחרי תום האחריות, ולא תקבל כלום. לא תיקון חינם, ולא הנחה בתיקון. אתה יכול לבוא אליהם בטענות? ונניח שתבוא, האם ייצא לך מזה משהו? אני מניח שלא.
למה? כי אפל חברה גדולה? ענקית? והיבואן שאתה מדבר עליו טיפה יותר "קטן"? זה לא פונקציה.
ניסית לשלוח מייל או לדבר טלפונית עם נציג שירות לקוחות של פוקס העולמית? אני חושב שזה מעניין מה יש להם להגיד בנושא.

בקיצור, קח בקלות, למרות המחיר יקר. אני אישית לא חושב שהיבואן צריך להוציא כסף מכיסו לפנים משורת הדין כדי שתהיה מרוצה.
ואם הפרסום זה ניסיון להפעיל עליו לחץ- שיטה מאוד מקובלת בימינו- מצטער, אתה טועה.

אתה טועה.. מאוד ובמיוחד בדוגמא שנתת לאייפון..

אני מסכים עם כל מילה של קינג -כך זה צריך להיות, בחברה שמכבדת את עצמה ובמיוחד כזו שממתגת עצמה ברף עליון של איכות.

עוד דוגמא איך במחיר של חלף שעולה עד 10 שקלים וזמן עבודה של לא יותר מ-100 (יאללה, תוסיף עוד קצת שמן ונייטרו) חברה

פרובנציאלי...עצוב.

boaz avrahami
24-02-14, 18:09
ברנרד אתה טועה כי אתה לא מבין כמה עולה להחזיק עסק בארץ.
עם כל נטל המיסים ויוקר המחיה אתה לא יכול להיות פילנטרופ.

אני רואה את התמונה הן כלקוח והן כשכיר שעובד בעסק שנותן שרות בשוק יותר גדול משוק ה 4x4.
אני משער שהגישה של הכול מגיע לי ביחד עם התנהלות ללא משווק גם תרמו למצבו

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

Bernard
24-02-14, 18:25
בועז.
כשמדובר בהוצאות תיקון גדולות יחסית (יחסית לגודל העסק), אני מבין אבל מחזיר שמן...

נלך לדוגמאות של אביעד.
פעם קניתי מצבר של שנפ (אם אני לא טועה) באחת הרשתות (לא זוכר אם אוטודיפו או הום-סנטר או..), לפאסאט טורב שהיתה לי.
כמה חודשים אחרי תקופת האחריות הלך המצבר. ברשת אמרו שנגמרה האחריות.
קפצתי למחסן/סוכנות/סניף של החברה, בדרך פ"ת, ממש לפני האלוף שדה, ושם, בלי דיבורים מיותרים, החליפו לי את המצבר לחדש!!!בדקו ואמרו האין אחריות והפנו אותי למנהל המקום. זה הסתכל במצבר, מדד לו "דופק" ואמר "שימו לו חדש".
סיפור אמיתי- מאז (ארבע מכוניות, בחסות משהב"ט..), במשך שנים, קניתי רק שם וגם בשני כלי רכב של אחותי והמלצות עד הגג.. אפילו שהיו זולים יותר.

אפל.
אתה מכיר את חיבתי למוצרים של ה"דןרסן" הזה..
ליד הבית שלי יש חנות גדולה (כאילו שיש להם קטנות..) של אפל - 3 טלפונים החלפתי שם, עבור חברים בארץ.
שני אייפון 4, שעברו אחריות לפני שנים ואחד 4S שנקנה לפני שנה חצי.
את כל הטלפונים, העבירו אליף ארי שבארץ רצו הון עבור תיקון והיבואן בכלל לא רצה לתקן - ניקנו בארץ... בשלושתם היתה תקלה במודם.
בחנות, פה, בדקו את ה-IMEI, שאלו אם נקנה בארה"ב (אמרתי לא) והחליפו מיד ב-4S חדש (אין להם 4 יותר).

אני לא אומר שעסק צריך לפשוט את הרגל, ממש לא.
אבל קצת שיקול דעת ורצון טוב והתוצאה בעלת תשואה טובה יותר מכל מודעת פירסומת..

sherifon
24-02-14, 18:35
במקרה זה, על פי המתואר, על הנייר אאוטבק לא הפרו התחייבות שלהם.
אבל, ויש כאן אבל, מן הראוי למצוא את הדרך "לבוא לקראת" הלקוח.
גם אם לא לוקחים 100% מהנזק, יש הרבה ערך במתן תחושה טובה ללקוח.
אני משוכנע שאם היו מסבירים לפותח השרשור שהנ"ל לא באחריות אבל לפנים משורת הדין הם ישאו ב 30% מעלות התיקון- לא היינו קוראים כאן תלונה אלא להיפך- המלצה. אני גם מוכן להמר ש 30% זה הרבה פחות מהרווח שהיבואן מעמיס על המוצר- ואין כאן משום תלונה לדעתי זו זכותו.

הדבר מקובל בכמה ענפים במשק, אפילו יבואן פולקסווגן פעם השתתף איתי בנזק לרכב שממש לא היה באחריותו או בסמוך לתקופת האחריות.

ועוד דבר-
פוקס כנראה עם כל "ההילה" הוא בולם מרוצים שמותג כאן כמוצר פרימיום, הוא מתאים בעיקר לאותו שוק- רכבי מרוצים- וזה לא הג'יפ שנוסעים בו ביומיום.
בולם באופן כללי הוא חלף רגיש עם אורך חיים מוגבל. כמו מצבר, כמו מגבים.
מי שבוחר "להשקיע" בבולם הכי-יקר-בשוק צריך להפנים את הסיכון.
אני יכול לקנא ולהעריך את מי שעושה זאת, אישית אני לא מסוגל להוציא כזה סכום על בולם- לא רק בגלל עומק הכיס אלא בגלל התובנה שציינתי.

אחריות על בולם, מראש, כמו אחריות על צמיג היא דבר מאוד בעייתי בדיוק לאור רגישות ואורך חיים מוגבל.
מכאן ומכל הדברים האחרים- לדעתי לג'יפאי הממוצע אין הרבה הצדקה לקנות מוצר כזה ואם כן אז עדיף אפשרות לייבוא מקביל.

שוב,זו דעתי האישית.

זו תגובה שאני יכול להשלים איתה ומעל לכל להסכים איתה , לקיחת אחריות בחלק יחסי מהתיקון וכל זאת במסגרת רצון טוב ומבלי להודות בפגם ייצור או כד' .

אבל החלק השני בתגובה זה בידיוק הפואנטה שלי, מה ההחלטה שאני אמור לקבל בתור לקוח פוטנציאלי (ואני באמת בצומת הדרכים הזה ) , כפי שהסברתי קודם , חסכתי שקל בשקל לרכב , ברצוני לשדרג את האולדמן לפוקס (ראו את אולדמן למכירה מזה זמן בפורום המסחרי ) מאחר ואני חושב שהמוצר (פוקסים ) טוב גם בנסיעה היומיומית ולכן במשך שנה נוספת חסכתי לקיט פוקסים ( ויחד עם המכירה של האולדמנים )עכשיו בפסח התכוונתי להתקין את קיט הפוקסים אבל לאחר השרשור הזה אני כבר לא בטוח שזה שווה את הסיכון .
הקיט של פוקס שנמכר עבור הל"ק כנראה לא כ"כ מתאים ואת זה אני מבין מאדם ששדרג לפוקס בל"ק שלו ומעלה את בעיותיו כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/81566

חבל שהוא לא טרח לציין איך המתקין סיים את הטיפול בפרשה , יש ממש בטענה שרק "לכלוך" עולה ברשת ותשבוחות קצת פחות , הייתי שמח לראות תודעת שירות כזו שביאה לפוסטים של אנשים שקיבלו שירות וראו אותו כחוויה חיובית שמצדיקה הודעה ברבים.

Bernard
24-02-14, 18:40
ולגבי "השיטה"...
איזה עוד דרך, יש ללקוח הבודד (הקטן) להתמודד עם היבואנים ונותני השירות?
להפיץ את המקרה שלם ושיקחו ממנו דוגמא (לשירות טוב/רע) ושישקלו בהתאם, כל הקוראים...
אותי זה מעניין מאוד ויכנס לשיקולים שלי.. בהחלט יכנס.
כך זה בכל העולם וכך זה צריך להיות - לטוב ולרע.
כל אחד מאלה צריך להיות מודע לכך, שייחסו ללקוח זה או אחר ומקרה זה או אחר, ישפיע על יתר הלקוחות שלו - אלה הקיימים ואלה הפוטנציאלים - ושיקח זאת בחשבון..
ובשביל זה הפורום הזה קיים, לשתף ולהפיץ נסיון..

shuy3110
24-02-14, 18:55
קינג שלום
מהכרותי עם אאוטבק טכנולוגיות(כל שנתיים אני מכניס אליהם את הבולמים לבדיקה ללא עלות) ועם איציק .....כנראה שפנית אליהם בגישה לא "הכי יפה" שלא עשתה להם את החשק לעזור לך .....
אאוטבק הם אחלה יבואנים שנותנים אחריות למוצרים שלהם.

boaz avrahami
24-02-14, 19:00
לא קונים מיבואן אלא אם יש לך קשר אישי.

יבואן שיתחרה במשווקים שלו כורת את הענף עליו הוא יושב ולכן בדרך כלל המחיר יהיה פחות אטרקטיבי.

משווק טוב יש לו משקל מול היבואן ולכן יוכל להעביר ללקוח שרות יותר טוב מהיבואן עצמו. יש לו מנוף לחץ בעצם היותו לקוח גדול.

אלו החוקים לפחות בפרובינציה ששמה ישראל...

אפרופו אפל-
החברה מיוצגת גם בישראל.
מעניין מדוע אנחנו לא זוכים לאותו השרות כמו הלקוח האמריקאי?
אגב, גם בארופה אני משער שלא היו מחליפים לך מכשיר...
שוק שונה וכללים שונים.

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

sherifon
24-02-14, 19:01
ליידוע בולמי פוקס מגיעים ללא אחריות נקודה!!!

ארנון , אתה היית קונה מוצר בסכום הזה ללא אחריות ? נו באמת ?! לא רלוונטי בארץ כי אתה מחוייב עפ"י חוק , ובארה"ב שם יש תרבות אחרת לחלוטין להחזרת מוצרים , בו לא נתפזר.

אני יכול להעיד שבולמים (מכל הסוגים והמינים) קורסים בין חצי שעה אחרי ההרכבה לחמש שש שנים אחריה הכל תלוי בשימוש.

אני בטוח שלא התכוונת להגיד שמקובל עליך שבדרך הביתה לאחר ההתקנה הבולם "יקרוס " ועוד בתוך אותו יוםם אחזור אליך לסדנא ותאמר לי חבר , אין אחריות על בולמי פוקס !

אני לא ממליץ על התעסקות בבולמים הללו בבית!!!

צודק ! חס וחלילה - את העבודה הזו יש להשאיר למקצוענים אבל ניסיתי לאמר שבגלל מחז"ש של 10 שקל + עבודה לא לצאת צדיק ?!

ארנון

אני סמוך ובטוח ארנון שאתה בעל מקצוע מהשורה הראשונה, אני כאן לא מהיום וקראתי את ההודעות שלך כבר ממיזמן , אני מתקשה להאמין שהייתי מגיע אליך לאוברלנד וחוזר הביתה לא מרוצה !

Bernard
24-02-14, 19:16
... יש ממש בטענה שרק "לכלוך" עולה ברשת ותשבוחות קצת פחות , הייתי שמח לראות תודעת שירות כזו שביאה לפוסטים של אנשים שקיבלו שירות וראו אותו כחוויה חיובית שמצדיקה הודעה ברבים.

אני דווקא קורא פה הרבה תשבוחות והרבה המלצות.
הנה אחת רלוונטית, שגם פוקס נמצאים בה:http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/82792-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7% 9D-%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7% 94-%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%93%D7%95
ויש הרבה.

בכלל.
אני לא מבין את כל אלה "שממליצים" לא לכתוב את שם החברה שמתלוננים לגביה וכו'...
או שבאים בטענות כלפי מי שכותב שמות, ומייחסים לו אינטרס בקידום (כן, כבר קפצו פה על כמה שכתבו חיובי והמליצו) או בהכפשה או שמתלוננים למה לא נותנים פרטים ומחירים...

אני חושב שצריך לכתוב הכל, שמות, פרטים אחרים, מחירים הכל -לטוב ולרע - מה הטעם באנונימיות והסתרת הפרטים הזו? איך בדיוק היא עוזרת ליתר? ואם אין פרטים, מה זה בדיוק מעניין?
אתה לא מוסר פרטים, אל תכתוב בכלל - לשחרר קיטור ולפרוק לחץ... כנס לחדר, סגור את הדלת ותצעק - אל תבלבל פה את המוח בלי לתת פרטים, שנדע ממה וממי להזהר ואל מי ללכת..

אני לא מבין את המוסר הכפול הזה.
יש מחיר ותמורה לכל התנהלות של בית עסק והיום אין "סודות".
כל בית עסק שמרגיש שהציגו אותו ו"פירסמו" אותו לא נכון, יכול ואני חושב שאפילו מוזמן להגיב ולחזק/לתקן את הרושם שנוצר..
הכל במסגרת הטעם הטוב וכללי האתר, כמובן.

Bernard
24-02-14, 19:22
קינג שלום
מהכרותי עם אאוטבק טכנולוגיות(כל שנתיים אני מכניס אליהם את הבולמים לבדיקה ללא עלות) ועם איציק .....כנראה שפנית אליהם בגישה לא "הכי יפה" שלא עשתה להם את החשק לעזור לך .....
אאוטבק הם אחלה יבואנים שנותנים אחריות למוצרים שלהם.

בבקשה.
זה עלה בזמן שכתבתי...

הנה הצד האחר, שבהחלט נכנס גם הוא לשיקול. כל אחד תורם מנסיונו... (או שהבחור הפותח הוא מתחרה של פוקס ושי 3110 הוא פוקס ושניהם מתחזים ל"אזרחים"...)

sherifon
24-02-14, 19:24
++1

Bernard
24-02-14, 19:46
הנה. את זה חיפשתי..http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/82816-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%99-%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%93

שלום לכולם,

.....קורים לי גם דברים טובים ב"ה.
רציתי לשתף אתכם בחווית קניה שהיתה לי הזכות היום לחוות.
היום החלפתי בשעה טובה את צמיגי הרכב שלי שבאמת אבל באמת עשו עבודה במשך ארבע שנים לערך Cooper ATR מקדימה וPirreli מאחור.
עשיתי זאת בפנצ'ריה בשם צמיגי מוריס בית עובד.
הכל היה מושלם - הקפה, הייעוץ שלפני, השירות, המקצועיות (איזון הגלגלים אצלי לא היה פשוט) , המחיר בהשוואה לאחרים היה הוגן+, לבסוף אפילו רחצו את הרכב.
אני בעצמי נותן שירות, אבל היום קיבלתי שיעור בנתינת שירות.

דרך אגב הצמיגים שבחרתי הם Cooper AT3 כבר בדרך חזרה הביתה הרגשתי את ההבדל ברכות הנסיעה של הרכב (פראדו 99 ארוך).

סתם רציתי לשתף במשהו טוב שקרה לי היום...:-).

ממליץ בחום (ולא, אין לי כל היכרות מוקדמת איתם).
תודה.
אורן.

עכשיו, תארו לעצמכם שהיה מופיע ככה...

שלום לכולם,

.....קורים לי גם דברים טובים X"X.
רציתי לשתף אתכם בחווית קניה שהיתה לי הזכות היום לחוות.
היום החלפתי בשעה טובה את צמיגי הרכב שלי שבאמת אבל באמת עשו עבודה במשך ארבע שנים לערך XXXXXXXX מקדימה XXXXXX מאחור.
עשיתי זאת בפנצ'ריה בשם XXXXX XXXX בית XXXX.
הכל היה מושלם - הקפה, הייעוץ שלפני, השירות, המקצועיות (איזון הגלגלים אצלי לא היה פשוט) , המחיר בהשוואה לאחרים היה הוגן+, לבסוף אפילו רחצו את הרכב.
אני בעצמי נותן שירות, אבל היום קיבלתי שיעור בנתינת שירות.

דרך אגב הצמיגים שבחרתי הם XXXXXXXXX כבר בדרך חזרה הביתה הרגשתי את ההבדל ברכות הנסיעה של הרכב (XXXXX99 XXXX ).

סתם רציתי לשתף במשהו טוב שקרה לי היום...:-).

ממליץ בחום (ולא, אין לי כל היכרות מוקדמת איתם).
תודה.
XXXX.

אביעד פ.
24-02-14, 20:50
אתה טועה.. מאוד ובמיוחד בדוגמא שנתת לאייפון..

אני מסכים עם כל מילה של קינג -כך זה צריך להיות, בחברה שמכבדת את עצמה ובמיוחד כזו שממתגת עצמה ברף עליון של איכות.

עוד דוגמא איך במחיר של חלף שעולה עד 10 שקלים וזמן עבודה של לא יותר מ-100 (יאללה, תוסיף עוד קצת שמן ונייטרו) חברה

פרובנציאלי...עצוב.

ברנרד היקר, אני לא מבין למה לזעוק בכזאת נחרצות שאני טועה.
בסה"כ הצגתי את חווית השירות בישראל מראות עיני,

אתה מדבר על מה שצריך להיות, בראות עיניך לפחות. ואני מסכים, בתור לקוח גם אני הייתי שמח אם זה היה ככה. ובתור שכיר ולא בעל עסק זה גם לא יפגע בי בשום צורה.
אבל זה לא המצב בארץ, הישראלים הם צרכנים גרועים, ולכן השירות בהתאם.
אל לך לצפות שתקבל מעבר למה שחברה מסוימת התחייבה אליו מראש, ובהרבה מקרים תצטרף גם להלחם על דברים שכן מגיעים לך על פי התחייבותם.
זה לא מצב אידיאלי, אבל זה המצב בארץ. אני לא יודע כמה זמן אתה כבר גר בניכר, אולי שכחת את המנטליות הצרכנית והשירותית בישראל.
אני זוכר שקראתי לפני כמה ימים בשרשור על פרגולה שהוחזרה לחנות אחרי שהייתה מורכבת? אם אני זוכר נכון זה אתה שהחזיר אותה. בארה"ב.
בארץ היו צוחקים לך בפנים. שוב, כלקוח הייתי מעדיף אחרת- אבל זה לא המצב. עובדה.

בנוסף, בוא נדבר עובדות-
0. לכל בולמי פוקס יש אחריות של שנה, אחריות יצרן. הנה הקישור (http://www.ridefox.com/help.php?m=offroad&ref=topnav).
1. הבולם לא תקין.
3. היבואן לא רוצה לעשות מחווה של רצון טוב ולתקן על חשבונו.
4. מהודעות של אנשים נראה כי בולמי פוקס נוטים להתקלקל, או להזדקק לטיפול אחת בכמה זמן.
5. בולמי פוקס מיוצרים למירוצים ולא לרכב יום יומי.

מכל העובדות הנ"ל, אני יכול להסיק כמה דברים, והם דעתי האישית.
1. השריף לא עשה את שיעורי הבית שלו לפני שהוא הוציא אלפי שקלים על סט בולמים. גם בעיניי פוקס נתפסו עד קריאת השרשור הזה כחברה מעולה, עם מוצר פרימיום, שמתאים לרכבי שטח שמשתמשים בהם ביום יום. כנראה שטעיתי, וכנראה שגם שריף טעה בכך שהוא ציפה למוצר המחזיק מעמד לכל החיים.
2. חברת אאוטבק לא חייבת ללקוח כלום לאחר תקופת האחריות, אבל אם הם היו מתקנים על חשבונם או בהנחה הם היו קונים לקוח מרוצה, ועוד כמה דעות חיוביות פה בפורום.

בוא נמשיך עוד טיפה, לבולמי פוקס יש תחזוקה שוטפת ומונעת כמו כל מוצר מכני, טיפלת בבולמים בהתאם לטבלה המצורפת?

84667

כי לפי הטבלה אם עשית יותר מ-16,000 ק"מ בשנה וחצי מאז שהתקנת את הבולמים- היית צריך להחליף את המחזיר שמן כתחזוקה מונעת!!!

אגב, הטבלה גם מהדף הזה. (http://www.ridefox.com/service.php?m=offroad&ref=topnavservice)

טוב, אני מרגיש שאני קצת מסנגר פה על פוקס ואאוטבק, אז גילוי נאות- אין לי שום קשר לאף אחד מהם ומעולם לא השתמשתי בשירותם.

הדבר שהכי מטריד אותי מכל העניין זה שאאוטבק לא כאן כדי להגיב ולתת את הצד שלהם בסיפור.

Bernard
25-02-14, 01:11
אביעד.
למה "נחרץ", למה? למה להעליב?:)

אני יכול להרגיע אותך, אני גר (מבקר..) בניכר מזה כשנה חצי בלבד ועדיין לא התקלקלתי..:).
זוכר את המנטליות ואת האגדות על הצרכן הישראלי הגרוע (הזיכרון של הויכוח עם FOXY, שכמעט הרביץ לי פה, בפורום, עדיין מעיר אותי בלילות..) אבל אני פשוט לא מסכים עם הגישה.
לא בעידן כיום...

אני גם זוכר את הזעקות המרות וקריאות החמס, כשעבר חוק החזרת המוצרים פה... והנה, הצרכן הישראלי לא כ"כ גרוע ולא רץ להחזיר כל מוצר והעסקים לא פשטו את הרגל בסיטונות..

השירות פה, בניו ג'רזי, הוא בהחלט קיצוני לעומת ישראל ולא תאמין - הגלמים הגויים האלה פה... מתלוננים על ירידה ברמת השירות... לך תבין.
הדוגמא של הפרגולה, תאמין או לא, היא לא הקיצונית פה. לא תאמין מה רצו אנשים להחזיר, בתור שעמדתי בו (עציץ שנבל אחרי 1/2 שנה(!!!), הוחזר לפני בתור).
האמריקאי שהביא אותי לחנות, התעצבן ממש שאני לא חשבתי להחזיר והתחיל להתלונן על הום-דיפו וחימם עצמו, עוד לפני שנסענו לשם..
אני הייתי ועדיין בהלם שנתנו לי את הזיכויי וכל פעם שאני נכנס לחנות הענקית, אני חושש שיתפסו אותי..
אבל...
שנים (יותר מעשרים) אני קונה ברשת חנויות כלי עבודה זולה ומרוצה עעד הגג. יש לי 2 כאלה במרחק של 20 דקות ממני אבל בעקבות הסיפור הזה ועוד כמה כאלה, אני כבר כמעט לא קונה שם. אני קונה בהום-דיפו וב-LOWES (אותו רעיון) ומשלם יותר רק בשל השירות הזה ותאמין לי, מספר ההחזרות לא גדל...
השירות וזה שאתה סומך על המוכר פשוט קונה אותך - ואת זה לא הבינו (הרבה) בתי עסק בישראל ושיפסיקו להאשים את הצרכן הישראלי.

אני לא חושב שצרכן "מוצרי 4X4" הוא צרכן "ישראלי אופייני" במובן השלילי של ההגדרה - ג'יפאי יודע להעריך מה שהוא מקבל, מוכן להשקיע יותר על מנת לקבל מוצר איכותי (ושירות בהתאם) ובד"כ הוא גם ענייני ביותר והדרישות שלו לא מופרזות..
פוקס זה מוצר פרימיום בהגדרה, במחיר, באיכות ... בהכל.
מוצר פרימיום אמור לספק גם שירות פרימיום ולא שירות מינמאלי ויוצא ידי חובה.
הזכירו את זה פה כבר ואני מסכים - זה שהאחריות היא לשנה, לא אומר להמוצר יכול "למות" אחרי שנה ושהחברה אמורה להתנער (באופן עקרוני ומבלי להכנס לפרטי המקרה הספציפי).
השיווק של המוצר היקר והיוקרתי הזה, לא נעשה על בסיס מרוצים אלא נכנס לשוק באגרסיביות ומנסה לחדור כרכיב שמומלץ לכל רכב שטח ולא רק מפלצות עבירות או ראלי (אני מכיר, אישית, לפחות סוכן אחד שלהם והוא נחמד מאוד - נשמה טבה שבטח היה מנהל אחרת את "המשבר" שמשווק את הבולם לכל רכב שטח).
לבוא ולהגיד שהוא אמור לעבור פירוק/שיפוץ/הרכבה לאחר כל מירוץ ולכן הוא דורש "התעסקות" אחרת מבולם קונבנציונאלי, זו התממות ואני בטוח שהיבואן/יצרן לא היה רוצה לשווק אותו ככזה...

אין (מצידי) כל ויכוח שהיבואן עמד בחובתו הלגיטימית (המינמאלית) במקרה הזה, יום לאחר תום האחריות.
אני רק אומר שההתנהלות הקטנונית והדווקנית והעמידה על "קוצו של יוד", במקרה הזה, כפי שהו הוצג (וכמו שאמרת, לא שמענו משהו אחר..) היתה קטנונית ולא יהה למוצר פרימיום "ומגיע" לעסק שההתנהלות הזו תפורסם ותזכה למשקל של "כבוד" אצל מי שחשב לקנות..

זה כל מה שאני אומר, על המקרה ועל היבואן.

הדבר האחר שאני מדבר עליו, הוא היציאה נגד כל מי שמעלה טענות נגד ספק שירותים/מוצרים והקפיצה נגד "ההשמצות" שהוא מעז להעלות...

לדעתי.
אתה ואני אומרים אותו הדבר, רק בלי ההסתייגות, לגבי הצרכן הישראלי הגרוע.
הגיע הזמן ששירות גרוע יפסיק להיות מתורץ בצרכן הישראלי הגרוע - זה מזכיר לי את הכללה שכולנו, הגי'פאים, ברברים ולכן אותו פקח "מתעצבן מראש"...

אני לא יודע מה פותח השירשור אמר ואיך הביע עצמו במעמד "התלונה" - אני מצפה מהספק, שיהיה ה"מבוגר האחראי" ויתנהל במקצועיות או... או שישלם את המחיר ביחסי הציבור שיזכה להם.
פיתרון פשוט והגיוני ומתקבל וסביר - חיוב הלקוח בחלק (קטן) מהוצאות התיקון. פה... גם זה היה מיותר, אם הנזק/תיקון הוא כפי שתואר..

כסף קטן - פשוט מאוד - שחור ולבן (נחרץ :)).

arnonshoshani
25-02-14, 06:50
אני סמוך ובטוח ארנון שאתה בעל מקצוע מהשורה הראשונה, אני כאן לא מהיום וקראתי את ההודעות שלך כבר ממיזמן , אני מתקשה להאמין שהייתי מגיע אליך לאוברלנד וחוזר הביתה לא מרוצה !

שריפון יקר שלי

אני כבר מעל 6 שנים לא עובד באוברלנד אל בעל סדנת רוקסוליד ביבנה.

הנסיון שיש לי עם פוקסים והתקנתם הוא די משמעותי ואני אפילו נותן שירות תיקונים ושיפוץ לבולמים אלו.
נכון שיש חוק אחריות במדינת ישראל והוא אומר שישנה אחריות על המוצר לשלושה חודשים.
היבואן החליט על דעת עצמו לתת אחריות מורחבת לשנה ואינו חייב לתת דקה מעבר לכך.
לבוא ולטעון שאפשר להחליף מחזיר שמן ב 10 ש"ח זה מטופש ולא הגיוני. מעצם פתיחת הבולם בגלל פגיעה במחזיר שמן מומלץ להחליף את השמן וכן האטמים לחדשים. העלויות הם לא זולות השמן הזה עולה יותר מ100 ש" לליטר וסט אטמים עולה גם באיזור ה100+ ש"ח ואלו עלויות לפני עבודה ובדיקת דיינו.

בעקבות המקרה הזה דיברתי עם היבואן ובררתי מדוע לא טופל הבחור למיטב רצונו ונאמר לי שהוא פנה בתחילה דרך העסק שהתקין לו את הבולמים ואחרי התנהלות פוגענית שלו העסק בחר לא לעזור לו מול היבואן ומסתבר שהתנהלות זו המשיכה גם מול היבואן עצמו.

עם כל הכבוד ליבואנים וללקוחות קצת דרך ארץ מביאה אותך רחוק מאד. זאת אני לומד היום בעסק שלי במנות ענקיות.

הגישה של אתה חייב לי היא לא נכונה!!!

אני כר למעלה מ6 שני לא עובד באוברלנד אלא בעל סדנת רוקסוליד ביבנה

boaz avrahami
25-02-14, 08:08
מחזק את התשובה הנהדרת של ארנון.
אין לי כל קשר ליבואן אבל אני מעריך אותם יותר עכשיו ואני נוהג בדיוק אותו הדבר על לקוחות בעלי גישה כשל שריפון.

ברנרד, אם פה היה לכל אחד נשק כמו אצלכם בגולה אז כנראה שגם מדיניות החזרת המוצרים היתה שונה.

שמעתי לפני כמה שנים על נוהג מגעיל שבו הרבה ישראלים עוקצים את חברת האשראי.
איך השיטה הזו לדעתך?
הרי היא מבוססת על אותם עקרונות צרכניים שאתה דוגל בהם.

הכול לדעתי סטטיסטיקה.
כשיש שוק גדול ומעט רמאים אז זה עובד.
כשיש שוק קטן והרבה רמאים יפשטו לך את העור.
בכל מקרה אשמח להיות לקוח שלך כשתחזור לארץ עם תובנות אמריקאיות...

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

foxy
25-02-14, 08:56
אביעד.
למה "נחרץ", למה? למה להעליב?:)

אני יכול להרגיע אותך, אני גר (מבקר..) בניכר מזה כשנה חצי בלבד ועדיין לא התקלקלתי..:).
זוכר את המנטליות ואת האגדות על הצרכן הישראלי הגרוע (הזיכרון של הויכוח עם FOXY, שכמעט הרביץ לי פה, בפורום, עדיין מעיר אותי בלילות..) אבל אני פשוט לא מסכים עם הגישה.
לא בעידן כיום...

אני גם זוכר את הזעקות המרות וקריאות החמס, כשעבר חוק החזרת המוצרים פה... והנה, הצרכן הישראלי לא כ"כ גרוע ולא רץ להחזיר כל מוצר והעסקים לא פשטו את הרגל בסיטונות..

השירות פה, בניו ג'רזי, הוא בהחלט קיצוני לעומת ישראל ולא תאמין - הגלמים הגויים האלה פה... מתלוננים על ירידה ברמת השירות... לך תבין.
הדוגמא של הפרגולה, תאמין או לא, היא לא הקיצונית פה. לא תאמין מה רצו אנשים להחזיר, בתור שעמדתי בו (עציץ שנבל אחרי 1/2 שנה(!!!), הוחזר לפני בתור).
האמריקאי שהביא אותי לחנות, התעצבן ממש שאני לא חשבתי להחזיר והתחיל להתלונן על הום-דיפו וחימם עצמו, עוד לפני שנסענו לשם..
אני הייתי ועדיין בהלם שנתנו לי את הזיכויי וכל פעם שאני נכנס לחנות הענקית, אני חושש שיתפסו אותי..
אבל...
שנים (יותר מעשרים) אני קונה ברשת חנויות כלי עבודה זולה ומרוצה עעד הגג. יש לי 2 כאלה במרחק של 20 דקות ממני אבל בעקבות הסיפור הזה ועוד כמה כאלה, אני כבר כמעט לא קונה שם. אני קונה בהום-דיפו וב-LOWES (אותו רעיון) ומשלם יותר רק בשל השירות הזה ותאמין לי, מספר ההחזרות לא גדל...
השירות וזה שאתה סומך על המוכר פשוט קונה אותך - ואת זה לא הבינו (הרבה) בתי עסק בישראל ושיפסיקו להאשים את הצרכן הישראלי.

אני לא חושב שצרכן "מוצרי 4X4" הוא צרכן "ישראלי אופייני" במובן השלילי של ההגדרה - ג'יפאי יודע להעריך מה שהוא מקבל, מוכן להשקיע יותר על מנת לקבל מוצר איכותי (ושירות בהתאם) ובד"כ הוא גם ענייני ביותר והדרישות שלו לא מופרזות..
פוקס זה מוצר פרימיום בהגדרה, במחיר, באיכות ... בהכל.
מוצר פרימיום אמור לספק גם שירות פרימיום ולא שירות מינמאלי ויוצא ידי חובה.
הזכירו את זה פה כבר ואני מסכים - זה שהאחריות היא לשנה, לא אומר להמוצר יכול "למות" אחרי שנה ושהחברה אמורה להתנער (באופן עקרוני ומבלי להכנס לפרטי המקרה הספציפי).
השיווק של המוצר היקר והיוקרתי הזה, לא נעשה על בסיס מרוצים אלא נכנס לשוק באגרסיביות ומנסה לחדור כרכיב שמומלץ לכל רכב שטח ולא רק מפלצות עבירות או ראלי (אני מכיר, אישית, לפחות סוכן אחד שלהם והוא נחמד מאוד - נשמה טבה שבטח היה מנהל אחרת את "המשבר" שמשווק את הבולם לכל רכב שטח).
לבוא ולהגיד שהוא אמור לעבור פירוק/שיפוץ/הרכבה לאחר כל מירוץ ולכן הוא דורש "התעסקות" אחרת מבולם קונבנציונאלי, זו התממות ואני בטוח שהיבואן/יצרן לא היה רוצה לשווק אותו ככזה...

אין (מצידי) כל ויכוח שהיבואן עמד בחובתו הלגיטימית (המינמאלית) במקרה הזה, יום לאחר תום האחריות.
אני רק אומר שההתנהלות הקטנונית והדווקנית והעמידה על "קוצו של יוד", במקרה הזה, כפי שהו הוצג (וכמו שאמרת, לא שמענו משהו אחר..) היתה קטנונית ולא יהה למוצר פרימיום "ומגיע" לעסק שההתנהלות הזו תפורסם ותזכה למשקל של "כבוד" אצל מי שחשב לקנות..

זה כל מה שאני אומר, על המקרה ועל היבואן.

הדבר האחר שאני מדבר עליו, הוא היציאה נגד כל מי שמעלה טענות נגד ספק שירותים/מוצרים והקפיצה נגד "ההשמצות" שהוא מעז להעלות...

לדעתי.
אתה ואני אומרים אותו הדבר, רק בלי ההסתייגות, לגבי הצרכן הישראלי הגרוע.
הגיע הזמן ששירות גרוע יפסיק להיות מתורץ בצרכן הישראלי הגרוע - זה מזכיר לי את הכללה שכולנו, הגי'פאים, ברברים ולכן אותו פקח "מתעצבן מראש"...

אני לא יודע מה פותח השירשור אמר ואיך הביע עצמו במעמד "התלונה" - אני מצפה מהספק, שיהיה ה"מבוגר האחראי" ויתנהל במקצועיות או... או שישלם את המחיר ביחסי הציבור שיזכה להם.
פיתרון פשוט והגיוני ומתקבל וסביר - חיוב הלקוח בחלק (קטן) מהוצאות התיקון. פה... גם זה היה מיותר, אם הנזק/תיקון הוא כפי שתואר..

כסף קטן - פשוט מאוד - שחור ולבן (נחרץ :)).

אני מבקש את סליחתך ידידי האציל בעל תואר מלכות

יואב פולס
25-02-14, 09:04
קצת דרך ארץ מביאה אותך רחוק מאד.

אמן!

amit1
25-02-14, 09:29
"עלאק" מוצר פרימיום למירוצים...או תרגיל בבניית מותג יוקרה שלא מתאים לגיפ שייעודו טיולים?
כיוונים, מחזירי שמן, שמן, מילוי שמן, לשמור שמוט הבולם לא יתלכלך בבוץ.....כל חודשיים להחליף מחזיר שמן .....בחייכם מה זה כל הקשקוש הזה? אתם בסדר?

sherifon
25-02-14, 09:45
השירות שברנרד מדבר עליו לא מגיע לנו, עלינו לסבול משירות סוג ד' בגלל שאנחנו לקוחות ישראלים, מגיע לנו מחיר הקוטג' הזה ומגיע לנו כל מה שהחברות הגדולות עושות לנו ....
מגיע לנו הישראלים שברנרד יירכוש את אותו הקוטג' בחו"ל במחיר זול יותר מאשר בארץ בגלל שאנחנו לקוחות דרק! ועכשיו לעיניננו ובלי ציניות
הניסיון מראה שאפשר להתפרנס גם אחרת , קחו את שואב האבק ניטו שרכשתי (עכשיו אני מפרגן להם, אין צורך בגילוי נאות כי אין לי קשר אליהם) באתי להחליף סוללה לאחר שנה וחצי (קצת יותר ) ובלי לבקש קיבלתי עדכון תוכנה , החלפת פילטר ניקוי הרובוט והחלפת להבי סיליקון ללא עלות מעבר לעלות הסוללות , לא לקחו על עבודה .
כל זה נעשה במקום תמורת המתנה ומבלי שהייתי צריך לבקש.
ואני באופן טבעי ולא בתמורה , כששאלו אותי לגבי המוצר המלצתי עליו לקולגות בעבודה לא בגלל השירות אלא בגלל שאני מרוצה (יותר נכון אשתי מרוצה ) מהמוצר , השירות הטוב זה "בונוס שיוצר גל חוזר בפאזה חיובית "!
4 מחבריי לעבודה רכשו לבסוף NEATO במקום IROBOT ( ואני לא אומר כלום על המוצר השני !) ומרוצים עד הגג , החיוך לא יורד להם מהפרצוף והכי חשוב האשה מרוצה :)
אניי בטוח שכולם מבינים מה זו רשת חברתית של לקוח מרוצה מה כוחה .
מי שרוצה לאמת את העיניין מוזמן ליצור קשר ולקבל את פרטיהם , אנשים בשר ודם .
ארנון .
בלי קשר למקרה דנן ועם הרבה קשר למקרה דנן - יכלתי להיות במקומו של פותח השרשור ( חשבתי ואני עדיין חושב לקנות סט קפיצים ובולמים חדש לרכב שלי-שאינו רכב מרוצים )
אני לא חושב שאני הצרכן המכוער , אבל אני כן חושב שמגיע לי !!!
מגיע לי שירות טוב, מגיע לי יחס טוב , מגיע לי אוזן קשבת , מגיע לי ,תתפלא , גם לך מגיע !
מגיע לי שלא יגלגלו את האשמה עלי מיד ובלי להבין לעומק את טענותיי , מגיע לי שבית עסק יבין שלקוח זה לא מסחטת כספים , אלא רשת חברתית נושמת , מתרחבת במידה וטוב ומצטמצמת במידה ורע.
אני חושב שהמסר הזה הועבר .
גם אם אין לי קול של סלין דיון וגם אם לרוב זה נשמע שאני עצבני (למרות שאני נינוח אבל מתלהב לדבר ), כולנו אנשים ומה שצריך "לדבר " זה המקרה לגופו ולא "הגוף "
-בעל המקרה...
אביעד אני אינני פותח השרשור ( אין לי עדיין סט של פוקס ) אבל אני כן מבין אותו יותר עכשיו, עפ"י ארנון שהעביר כמיטב יכולתו את דבריו של אאוטבק , המקרה לגופו הוא אכן מחזיר שמן - לא חלקו על כך, אבל כנראה שבאאוטבק ובסדנא החליטו לחנך את הלקוחות שלהם להיות ישראלים יפים , ולתת להם להבין דרך הכיס, אז אני יכול להבין למה אותו לקוח רטן.
אני חושב שהמנטליות שלנו עושה אותנו מה שאנחנו וזה טוב , בזכות זה ובזכות המוח שלנו אנחנו אור לגויים .
ארנון , כבעל סדנא
, אם הלקוח היה "מתנהג יפה" היו שוקלים "להמתיק" את עלות התיקון? , או שזה לא קשור , אם כן , אז צריך לאמר שהאחריות על המוצר זה בהתאם לחינוך שקיבלתי בבית ,
לעניות דעתי אין ואסור לקשור בין התנהגותו של הלקוח לסיבה לשמה התכנסנו :
בולם שהדורש שיפוץ לאחר שנה וחצי.

נראה לי שמיציתי את הנושא ...

sherifon
25-02-14, 10:00
מעבר להכל , יש פה לא מעט אנשים שהגיפ זה המחלה שלהם וסדנת השיפורים זה הפסיכולוג שלהם , ופריקת התסכולים מתבצעת בסדנא.
בעלי סדנת השיפורים יודעים את זה ועל זה הם מבססים את פרנסתם , אתם לא חיים רק על ספונסרים ורכבי מירוץ!
הלחם והחמאה זה כל מיני כאלו כמונו שרוצים את הקצת יותר , אין לנו נותני חסות שיכולים לבלוע את "הלוקש".

נכון שדרך ארץ זה דבר טוב , אבל לא תמיד אנשים מיתחברים ומה שנשמע כאיום לאחד נשמע כמו בכי לאחר, תאמין לי את זה אני חווה כל יום ובמנות גדולות .
תעשה בלי לרצות לקבל , ותראה איך תקבל בלי לרצות.
אל תנסה לחנך , זה לא תפקידך
תהיה אוזן קשבת , כך אנשים ישמחו לשלם לך על זמנך ( ראה ערך יואב שרכש סט שלהם והוא מודה שזה אובר קיל ).
בחן את המקרה לגופו ולא את הגוף שמביא את המקרה .

כמה מאיתנו באים לסדנא לראות מה חדש , להזיל ריר, להשקיע את הבונוס ( או את החיסכון השנתי) על הרכב "לא " תחרויות שלנו ....
יש כאלו שעושים את זה עם יותר חן ויש כאלו שעושים את זה עם פחות חן , למה לשפוט ?

ממש יצא לי קטע של SUNSCREEN:

http://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI

הייתי חייב לחדד את הנקודה .

אביב3
25-02-14, 11:34
[B]א אז צריך לאמר שהאחריות על המוצר זה בהתאם לחינוך שקיבלתי בבית , כנראה שלאשכנזים האחריות תהיה ארוכה יותר ואם אתה חמום מח אז האחריות היא ל 3 חודשים ...

נראה לי שמיציתי את הנושא ...

יציאה מכוערת ומיותרת .

ארנון אני מעריך את הכנות שלך בטענה שבהתנהגותו של הלקוח היה פגם ולכן טופל "קצת אחרת" או ב"פחות חשק" מבחינת היבואן ומבחינתך.
בשורה התחתונה רוב בני האדם לא אוהבים לשמוע את האמת וכבעל עסק עדיף לך לא להשמיע אותה (לפעמים).

לעניות דעתי קיימות פה 2 אופציות:
א) הלקוח יבצע שיפוץ ותינתן לו הנחה מסוימת כרצון טוב ולמרות שהאחריות נגמרה (אחרי הכל אתה משווק מותג עולמי)
ב) הלקוח לא יקבל דבר כאמור כי נגמרה האחריות .

ארנון אם אתה שואל אותי תן לו את אופציה א' ותצא נותן שירות איכותי מקצועי ורציני.
גם אם ללקוח לא מגיע יש לו פה להתלכלך על המותג או לפחות לא להמליץ עליו וזה יכול לפגוע בהכנסה עתידית.

תוספת כהבהרה: אני מבין שפותח השרשור לא קנה ישירות ממך את הבולמים ולכן אתה יכול לצאת יותר גדול מגדול בזה שתיהיה איש ה"פשרה" בין השניים (היבואן והלקוח)

אביעד פ.
25-02-14, 11:54
אביעד אני אינני פותח השרשור ( אין לי עדיין סט של פוקס ) אבל אני כן מבין אותו יותר עכשיו, עפ"י ארנון שהעביר כמיטב יכולתו את דבריו של אאוטבק , המקרה לגופו הוא אכן מחזיר שמן - לא חלקו על כך, אבל כנראה שבאאוטבק ובסדנא החליטו לחנך את הלקוחות שלהם להיות ישראלים יפים , ולתת להם להבין דרך הכיס, אז אני יכול להבין למה אותו לקוח רטן.

, אם הלקוח היה "מתנהג יפה" היו שוקלים "להמתיק" את עלות התיקון? , או שזה לא קשור , אם כן , אז צריך לאמר שהאחריות על המוצר זה בהתאם לחינוך שקיבלתי בבית ,

התנצלותי, חוסר תשומת לב הוביל לטעות הזאת.

בקשר לפיסקה השניה, תעשה טובה, תערוך את התגובה שלך- מה הקשר בכלל למוצא?! כתבת דברים יפים והרסת אותם בשניה אחת.

itayt
25-02-14, 12:31
מה אתה רוצה מארנון בכלל ??? לא לקוח שלו ולא קשור אליו הנושא, הוא רק אמר שהוא בדק מול היבואן על מה מדובר

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

אביב3
25-02-14, 12:43
י
תוספת כהבהרה: אני מבין שפותח השרשור לא קנה ישירות ממך את הבולמים ולכן אתה יכול לצאת יותר גדול מגדול בזה שתיהיה איש ה"פשרה" בין השניים (היבואן והלקוח)

מעז יצא מתוק ואם כבר ארנון הגיב פה הוא יכול לנצל את זה שהוא מעורב בפורום ולהראות לכולם שלמרות שהמוצר לא נקנה דרכו , הוא כמשווק, מועדף על שאר המשווקים של המותג כי השירות שלו הוא +++
ואז הלקוח פתאום רוצה גם פגוש קידמי ומיגון תחתון ואולי גם איזה קומפרסור קטן לניפוח אוויר אחרי שהוא התחרע בחולות ,
ככה בונים קהל לקוחות נאמן.

GodsFather
25-02-14, 13:08
ממש בנית פה תכנית עסקית :)

רק חסר שארנון יסרב ואז גם הוא יהיה לא בסדר...

אביב3
25-02-14, 13:11
ארנון לא חייב כלום לאף אחד בעניין הזה , נתתי את דעתי ואין לי כוונה להיכנס למישהו לתחתונים (אני בקטע של נשים :)

קינג
25-02-14, 14:45
מעניין , משיחת הטלפטון שקיימתי עם נציג החברה לא התרשמתי ,כל ההסברים היו סביב אחריותי לליקוי,אני בתמימותי סברתי כי יבואן שמייצג חברה בסדר גודל כזה יינהג באופן אחר ,אבל כפי שציינתי טעיתי.

קינג
25-02-14, 15:18
שריפון יקר שלי

אני כבר מעל 6 שנים לא עובד באוברלנד אל בעל סדנת רוקסוליד ביבנה.

הנסיון שיש לי עם פוקסים והתקנתם הוא די משמעותי ואני אפילו נותן שירות תיקונים ושיפוץ לבולמים אלו.
נכון שיש חוק אחריות במדינת ישראל והוא אומר שישנה אחריות על המוצר לשלושה חודשים.
היבואן החליט על דעת עצמו לתת אחריות מורחבת לשנה ואינו חייב לתת דקה מעבר לכך.
לבוא ולטעון שאפשר להחליף מחזיר שמן ב 10 ש"ח זה מטופש ולא הגיוני. מעצם פתיחת הבולם בגלל פגיעה במחזיר שמן מומלץ להחליף את השמן וכן האטמים לחדשים. העלויות הם לא זולות השמן הזה עולה יותר מ100 ש" לליטר וסט אטמים עולה גם באיזור ה100+ ש"ח ואלו עלויות לפני עבודה ובדיקת דיינו.

בעקבות המקרה הזה דיברתי עם היבואן ובררתי מדוע לא טופל הבחור למיטב רצונו ונאמר לי שהוא פנה בתחילה דרך העסק שהתקין לו את הבולמים ואחרי התנהלות פוגענית שלו העסק בחר לא לעזור לו מול היבואן ומסתבר שהתנהלות זו המשיכה גם מול היבואן עצמו.

עם כל הכבוד ליבואנים וללקוחות קצת דרך ארץ מביאה אותך רחוק מאד. זאת אני לומד היום בעסק שלי במנות ענקיות.

הגישה של אתה חייב לי היא לא נכונה!!!

אני כר למעלה מ6 שני לא עובד באוברלנד אלא בעל סדנת רוקסוליד ביבנה

ארנון ראשית תודה על הנסיון שלך לברר :)
בוא כדי שתהיה לך תמונה מאוזנת אז קודם פניתי לסדנה לשם פירוק הבולמים ,אגב בשיחה עם בעל הסדנה ( איש נחמד )טען ששוה בדיקה לפני שליחה ליבואן ,שכן יתכן ויוכל לסדר בממקום,לאחר שהרכב עלה על הליפט ראה הנזילה ואמר שיש לשלוח למעבדה של היבואן.
בשולי הדברים ביחס ל"התנהלות הפוגענית"מי שמכיר אותי ירים גבה ביחס למשפט הזה כשהקישור אלי ,אבל עזוב לא נעלבתי ,ובכל זאת אם פתחנו את הנושא אז ככה כרקע ,דברתי עם בעל הסדנה וקבענו שיקבל אותי ביום ו' על הבוקר 8:30 שותים קפה ביחד תוך כדי יפרקו ותוך שעה לכל היותר אני בחוץ.
אני יוצא מתוך נקודה שכך אכן יהיה ,הגעתי ב8:00 הבחור הגיע כפי שהבטיח ב8:30 שתינו קפה ,אבל ברכב רק אחרי הרבה פרצופים שעשיתי התחילו לטפל רק ב10:30 רבע לאחת עשרה,משם יצאתי בצוהריים אחרי שנשרף לי חצי יום ובטלתי תוכניות,בוא נגיד שלא יצאתי מחויך, אבל מצד שני לא היה שום דבר שהיה בבחינת התנהלות פוגענית ואני עומד מאחורי מה שאני אומר.
ביחס ליבואן ,התקשרתי אליו באותו היום מהסדנה ,הסברתי לו את המקרה וכבר בשיחה זו נרמז לי כי אני אחראי כמובן ,אני חוזר ,רוב הנסיעה ברכב היא בכבישים עירוניים ובן עירוניים וכ10% שבילים ,ממש לא אקסטרים,הגחון של הרכב מדבר בעד עצמו .
שיחות ההמשך עם נציג אאוטבק היו זהות האחריות היא שלי הלקוח ,הבולם סופק תקין ואין מצב לפגם וכנראה תוצאה של שימוש לקוי .
ואני אומר נכון נגמרה האחריות ,אבל וואלה אני חושב ש"הלקוח אשם " זו לא הגישה שאני מצפה לקבל ,התקופה השתנתה ,אגב לא אשתף בשלב זה בכל ההתנהלות ,נראה לי שזה מספיק לא רוצה לפגוע באיש נראה לי שהמידע עד כה מבהיר את רוח הדברים,כך שהרמיזות ביחס להתנהלות אינן במקומן ואני מצפה לתגובות עניניות ולא להכפשות ,זה לא לעניין ,בואו נשמור על דיון ענייני.
אז חברים אני מבין מרוח הדברים של המגיבים באיזה צד המגיב (בעל עסק ,או לקוח) ,לא צריך לחשוש מלקוחות רובנו אינם נצלנים רק רוצים לקבל את הגב ושל היבואן ,או נותן השירות גם בחלוף מס' חודשים מתום האחריות כל עוד אין המדובר בניצול לרעה (מקרים אלו בד"כ די ברורים),אני לא חושב שזה מופרז לבקש ,אנחנו בארץ משלמים מספיק כדי שהצפייה הזו תהיה ריאלית (אני כבר מכין את עצמי לתגובות בעלי העסקים שלא יחבבו את שאמרתי ,אבל זו רק דעתי)
אגב אני חושב שגם לארנון נאמר שאני לקוח אמיתי ולא כפי שנרמז (מתחרה) .

- - - Updated - - -

מעז יצא מתוק ואם כבר ארנון הגיב פה הוא יכול לנצל את זה שהוא מעורב בפורום ולהראות לכולם שלמרות שהמוצר לא נקנה דרכו , הוא כמשווק, מועדף על שאר המשווקים של המותג כי השירות שלו הוא +++
ואז הלקוח פתאום רוצה גם פגוש קידמי ומיגון תחתון ואולי גם איזה קומפרסור קטן לניפוח אוויר אחרי שהוא התחרע בחולות ,
ככה בונים קהל לקוחות נאמן.

לא יפה ,רובנו לא כאלו:(

אביב3
25-02-14, 15:19
קינג- נשמע כי הנציג הסביר לך את תנאי האחריות איפה כאן הבעיה?!!
מנסים לעזור לך אז רד מהעץ ותשנה גישה זו המלצתי.

אביב3
25-02-14, 15:27
הסדנא שבה הלכת לפרק את הבולם היא אותה סדנא שהרכיבה אותו?

קינג
25-02-14, 15:35
תקרא את מה שכתבתי ,כתוב ברור.

- - - Updated - - -

את האחריות לא בקשתי מהמוסך,אלא מהיבואן ,חבל שאתה ממהר להגיב ,תקרא.

אביב3
25-02-14, 15:41
לא ממהר להגיב קראתי את כל השרשור , אין תשובה לשאלתי או שפספסתי אותה.
מנסה להבין את המקרה ואולי לעזור אבל אתה חכמולוג מתחכם אז שיהיה לך בהצלחה!!

קינג
25-02-14, 15:47
חבר ,לא כולם נגדך
לא כל הלקוחות נצלנים ורמאים ,זו גישה קצת רדופה,את הנצלנים והרמאים נראה לי שתזהה בקלות .
תצא החוצה ותראה שהעולם סביבך השתנה ,הלקוח לא אוייב.

Bernard
25-02-14, 17:04
אני לגמרי לא מסכים עם הגישה הזו של "בישראל..." וכו'.
הימים האלה כבר עברו ובית עסק שמתרץ חוסר רצון/יכולת/עניין להתנהל בצורה עניינית, ב"גישה" של הלקוח, מגיע לו יחסי ציבור גרועים..
אני מצפה, כמי שמשלם כמיטב כספי, שלא יבואו לחנך אותי...
לא תמיד ניתן לשמור על קור רוח ונימוס "ארופאי" (ומספיק להעלב, קצת "צבע" בניסוחים. כולם יודעים מה מרוקאים עושים במצבים כאלה..:)) וכאלפי שקלים נזרקים לפח ואתה מקבל "כתף קרה", אתה לא בדיוק בורר מילים ותפסיקו להיות כאלה "דרדל'ה".. כאילו שאף אחד לא מתעצבן לפעמים...

אני, כשלעצמי, לא כותב על נסיון רע (וחבל..). פשוט אותו בעל עסק לא יראה אותי יותר וגם לא את חברי ולא יקבל המלצה ובכלל לא ידע כמה הוא מפסיד... אבל זה אני.
אני לא רואה שום בעייה עם התנהלות כמו של קינג, בדיוק בשל העובדה שיש פה פורומים כאלה, שבדיוק לשם כך הם נוצרו וקיימים וכדאי שבעלי העסקים ישנו "פאזה" - הימים של "בואיינה, דבר יפה או שאני משאיר אותך במדבר" עברה - לכל אחד יש תחליף (קוני, בילשטיין..) ובסופו של דבר ההפסד שלך, בעלהעסק "המחנך"...
ד"א.
אפרופו בולמים - בלי להמליץ ולי עצמי אין ואף פעם לא היו - הייתי עד למספר רב של מקרים בהם הוחלף בולם של קוני שנשבר ו/או פרץ לגמרי (אני לא בטוח אם זו המלצה טובה על שירות, של בולם גרוע או מה...:rolleyes:).
יש גם את הסיפור שלי על המצברים ושואב האבק ויש פה מספיק המלצות אחרות, כדי להבהיר "שאפשר אחרת" ולא רק "באמריקה"...
כך חשבתי וכן התנהלתי גם בארץ.

מגיע! ברור שמגיע!!
מה לא בסדר בזה?
לי מגיע גב משום ששילמתי הרבה וסמכתי עליך - אתה מסרב (בכל מיני תירוצים) ברור שאני אתרגז וברור שההמלצה שלי תהיה בהתאם.
ואתה כבעל עסק, תחליט אם אתה רוצה לחנך אותי או לנהל עסק רווחי ופופולארי.
אף אחד לא אומר שנלהל עסק בארץ זה קל - להתנהל מול לקוחות זה חלק ממנו ובשנים האחרונות, בעידן הזה, זה נעשה אולי קשה יותר (יש יותר אופציות ללקוח.. גם איך "להחזיר" לעסק..) אבל גם רווחי יותר, אם מנוהל נכון...
ראה את "איש שטח" (אין לי שום קשר אליו ולצערי אפילו לא יצא לי לקנות שם משהו אבל מקריאה פה, המלצתי עליו רבות..). כל הכבוד. התנהלות מכובדת של עסק שלא ראיתי (אם אני לא טועה) אותו מעורב בכל מיני "הכפשות" של לקוחות "לא מנומסים ובעלי "גישה"...".
אני בטוח שגם אליו מגיעים ל סוגי האנשים ולא רק "המנומסים" ועולים מאמריקה...
כנ"ל לגבי ארנון (ביקרתי פעמיים בסדנא שלו, עם חבר - התרשמתי מאוד) - עצם ההתנהלות שלו פה, והרצון לבדוק ואולי לסייע ולהסביר את המניעים של בעל עסק, מראה שהוא מודע לסוגי השונים של הלקוחות ודרך הפתרון שלו לא "נראה לו מה זה".. גישה!

בועז.
אני אשמח אם תהיה לקוח שלי - לקוח שיודע מה מגיע לו ולהעריך מה שהוא מקבל, זה תמיד טוב.
הבעייה היא, לקוח של מה? כפנסיונר של המדינה, לצערי, החושים העיסקיים שלי רדומים לגמרי...:(.
נראה לי שאני מסוג האנשים שתמיד יהיו "לקוחות" :(

לא ממהר להגיב קראתי את כל השרשור , אין תשובה לשאלתי או שפספסתי אותה.
מנסה להבין את המקרה ואולי לעזור אבל אתה חכמולוג מתחכם אז שיהיה לך בהצלחה!!

אביב.
עם כל הכבוד, אני ממש לא מבין על מה ולמה אתה מתרתח.. אני לא רואה שום התחכמות - ושלא ייחסו לי "מניעים", אני לא מכיר את קינג ואין לי שום דבר נגד פוקס.
הבחור שילם למעלה מארבעת אלפים ש"ח, זוכה להתעלמות בשל פקיעת אחריות של מוצר שעולה פי כמה מאחרים ועוד מוכפש כלא מנומס ובעל "גישה"...
לא ראיתי/שמעתי/קראתי "מכירת בולמים,למנומסים בלבד"...
ומקריאת השירשור והתגובות (מצד שלישי..) של החברה, לא הבנתי בדיוק מהיא אותה גישה. מה, קינג קילל את אמא של הבעלים? ירק עליו? היכה? דרש, חלילה, התייחסות? מה בדיוק היה פשעו הנורא?

ארנון.
רשימת המכולת של "מה צריך לעשות לבולם"אכן מפחידה.
תן ללקוח הסבר במה מדובר, אופציות להחליף רק את מחזיר השמן ולהחזיר את יתר החלקים והשמן החזרה ואת המשמעות, ללא תמורה או לפרט עלויות ולתת לו להחליט.. יש מצב? אשר לעשות את זה בלי לשלוח אותו לגולאג, לחינוך מחדש, לפי קריטריונים של אותו מנהל?
עזוב. יש פתרונות. צריך רק רצון ומודעות ולהיפתר מההרגשה/גישה שכל לקוח רק רוצה לדפוק אותך..
יש לי חבר, בעל עסק מוכר ומוערך פה, בחור גדול וחזק מאוד שנתקל בכל סוגי הלקוחות שמוזכרים פה - גם הוא לא שורבב ל"הכפשות" והוא עדיין לא שלח אף אחד "לחינוך מחדש" ולא טרק את הדלת בפני אף לקוח ועשה עשרות תיקונים על חשבונו, כברור לכולם שהוא לא חייב - לקוחות חוזרים אליו רק לשאות מה נישמה, לנצל את הקפה שלו, להפריע לו בעבודה וללכת.. לקוחות מרוצים.
יש מקרים שהוא מקטר לי על הלקוח (הקרציה) ועל המקרה, בדיוק כמו שכותבים פה אבל מול הלקוח... הוא מתנהל, בד"כ, כמו בחור טוב.. שווה לו.
ולא, זה לא ה"גורו".. ממש לא.

boaz avrahami
25-02-14, 17:14
ארנון.
תן ללקוח הסבר במה מדובר, אופציות להחליף רק את מחזיר השמן ולהחזיר את יתר החלקים והשמן החזרה ואת המשמעות, ללא תמורה או לפרט עלויות ולתת לו להחליט.. יש מצב? אשר לעשות את זה בלי לשלוח אותו לגולאג, לחינוך מחדש, לפי קריטריונים של אותו מנהל?
עזוב. יש פתרונות. צריך רק רצון ומודעות ולהיפתר מההרגשה/גישה שכל לקוח רק רוצה לדפוק אותך..
יש לי חבר, בעל עסק מוכר ומוערך פה, בחור גדול וחזק מאוד שנתקל בכל סוגי הלקוחות שמוזכרים פה - גם הוא לא שורבב ל"הכפשות" והוא עדיין לא שלח אף אחד "לחינוך מחדש" ולא טרק את הדלת בפני אף לקוח ועשה עשרות תיקונים על חשבונו, כברור לכולם שהוא לא חייב - לקוחות חוזרים אליו רק לשאות מה נישמה, לנצל את הקפה שלו, להפריע לו בעבודה וללכת.. לקוחות מרוצים.
יש מקרים שהוא מקטר לי על הלקוח (הקרציה) ועל המקרה, בדיוק כמו שכותבים פה אבל מול הלקוח... הוא מתנהל, בד"כ, כמו בחור טוב.. שווה לו.

ואחרי שיפוץ כזה ששארנון יעשה לו בזול וזה חזר לנזול אחרי חודש הלקוח בטח יפתח עליו שרשור בג'יפולוג ויספר שהוא חרא של נותן שרות וחרא של בעל מקצוע....
ואז ברנרד יבוא אחריו ויספר לנו שארנון חייב לעשות לו שיפוץ נוסף בחינם כי ככה זה גם בארה"ב.

זה הרציונל שלך, לא?

ברנרד.... אתה ב 30 אלף רגל.
תנחת כבר.
פה זה ישראל לא אמריקה.

כולנו יותר חכמים

Bernard
25-02-14, 17:35
אני מבקש את סליחתך ידידי האציל בעל תואר מלכות

פוקסי.
עזוב. הכל ברוח טובה. לא נפגעתי אז ואני מקווה שגם אתה:).
ואת התואר איבדתי.. כשקבלתי את הפנסייה..:(. לפני , אכן, הייתי מורם מהעם... לפחות בעיני עצמי..:cool:

Bernard
25-02-14, 17:52
ואחרי שיפוץ כזה ששארנון יעשה לו בזול וזה חזר לנזול אחרי חודש הלקוח בטח יפתח עליו שרשור בג'יפולוג ויספר שהוא חרא של נותן שרות וחרא של בעל מקצוע....
ואז ברנרד יבוא אחריו ויספר לנו שארנון חייב לעשות לו שיפוץ נוסף בחינם כי ככה זה גם בארה"ב.

זה הרציונל שלך, לא?

ברנרד.... אתה ב 30 אלף רגל.
תנחת כבר.
פה זה ישראל לא אמריקה.

כולנו יותר חכמים

אתה מזכיר לי את הסיפור של ההוא שנתקע עם פאנצ'ר במדבר וצריך ג'ק...

בועז.
אתה צודק - יש סיכוי שכזה. חארות יש בכל מקום..
אבל אז, ארנון יענה פה ויספר מה היה והכל ישמע אחרת ואז ארנון יהיה "צדיק" ורק יחזק את השם שלו...
כמו שקרה פה כבר כמה וכמה פעמים...
ואני לא ב-30 וגם אם כן, כנראה שאני לא לבד.. ותאמין לי (עדיין) לא השתנתי פה (וכנראה שגם לא אשאר פה מספיק, להשתנות) ומה שאני אומר עכשיו, אמרתי גם לפני שנה וחצי..

קינג
25-02-14, 18:24
אני לגמרי לא מסכים עם הגישה הזו של "בישראל..." וכו'.
הימים האלה כבר עברו ובית עסק שמתרץ חוסר רצון/יכולת/עניין להתנהל בצורה עניינית, ב"גישה" של הלקוח, מגיע לו יחסי ציבור גרועים..
אני מצפה, כמי שמשלם כמיטב כספי, שלא יבואו לחנך אותי...
לא תמיד ניתן לשמור על קור רוח ונימוס "ארופאי" (ומספיק להעלב, קצת "צבע" בניסוחים. כולם יודעים מה מרוקאים עושים במצבים כאלה..:)) וכאלפי שקלים נזרקים לפח ואתה מקבל "כתף קרה", אתה לא בדיוק בורר מילים ותפסיקו להיות כאלה "דרדל'ה".. כאילו שאף אחד לא מתעצבן לפעמים...

אני, כשלעצמי, לא כותב על נסיון רע (וחבל..). פשוט אותו בעל עסק לא יראה אותי יותר וגם לא את חברי ולא יקבל המלצה ובכלל לא ידע כמה הוא מפסיד... אבל זה אני.
אני לא רואה שום בעייה עם התנהלות כמו של קינג, בדיוק בשל העובדה שיש פה פורומים כאלה, שבדיוק לשם כך הם נוצרו וקיימים וכדאי שבעלי העסקים ישנו "פאזה" - הימים של "בואיינה, דבר יפה או שאני משאיר אותך במדבר" עברה - לכל אחד יש תחליף (קוני, בילשטיין..) ובסופו של דבר ההפסד שלך, בעלהעסק "המחנך"...
ד"א.
אפרופו בולמים - בלי להמליץ ולי עצמי אין ואף פעם לא היו - הייתי עד למספר רב של מקרים בהם הוחלף בולם של קוני שנשבר ו/או פרץ לגמרי (אני לא בטוח אם זו המלצה טובה על שירות, של בולם גרוע או מה...:rolleyes:).
יש גם את הסיפור שלי על המצברים ושואב האבק ויש פה מספיק המלצות אחרות, כדי להבהיר "שאפשר אחרת" ולא רק "באמריקה"...
כך חשבתי וכן התנהלתי גם בארץ.

מגיע! ברור שמגיע!!
מה לא בסדר בזה?
לי מגיע גב משום ששילמתי הרבה וסמכתי עליך - אתה מסרב (בכל מיני תירוצים) ברור שאני אתרגז וברור שההמלצה שלי תהיה בהתאם.
ואתה כבעל עסק, תחליט אם אתה רוצה לחנך אותי או לנהל עסק רווחי ופופולארי.
אף אחד לא אומר שנלהל עסק בארץ זה קל - להתנהל מול לקוחות זה חלק ממנו ובשנים האחרונות, בעידן הזה, זה נעשה אולי קשה יותר (יש יותר אופציות ללקוח.. גם איך "להחזיר" לעסק..) אבל גם רווחי יותר, אם מנוהל נכון...
ראה את "איש שטח" (אין לי שום קשר אליו ולצערי אפילו לא יצא לי לקנות שם משהו אבל מקריאה פה, המלצתי עליו רבות..). כל הכבוד. התנהלות מכובדת של עסק שלא ראיתי (אם אני לא טועה) אותו מעורב בכל מיני "הכפשות" של לקוחות "לא מנומסים ובעלי "גישה"...".
אני בטוח שגם אליו מגיעים ל סוגי האנשים ולא רק "המנומסים" ועולים מאמריקה...
כנ"ל לגבי ארנון (ביקרתי פעמיים בסדנא שלו, עם חבר - התרשמתי מאוד) - עצם ההתנהלות שלו פה, והרצון לבדוק ואולי לסייע ולהסביר את המניעים של בעל עסק, מראה שהוא מודע לסוגי השונים של הלקוחות ודרך הפתרון שלו לא "נראה לו מה זה".. גישה!

בועז.
אני אשמח אם תהיה לקוח שלי - לקוח שיודע מה מגיע לו ולהעריך מה שהוא מקבל, זה תמיד טוב.
הבעייה היא, לקוח של מה? כפנסיונר של המדינה, לצערי, החושים העיסקיים שלי רדומים לגמרי...:(.
נראה לי שאני מסוג האנשים שתמיד יהיו "לקוחות" :(

אביב.
עם כל הכבוד, אני ממש לא מבין על מה ולמה אתה מתרתח.. אני לא רואה שום התחכמות - ושלא ייחסו לי "מניעים", אני לא מכיר את קינג ואין לי שום דבר נגד פוקס.
הבחור שילם למעלה מארבעת אלפים ש"ח, זוכה להתעלמות בשל פקיעת אחריות של מוצר שעולה פי כמה מאחרים ועוד מוכפש כלא מנומס ובעל "גישה"...
לא ראיתי/שמעתי/קראתי "מכירת בולמים,למנומסים בלבד"...
ומקריאת השירשור והתגובות (מצד שלישי..) של החברה, לא הבנתי בדיוק מהיא אותה גישה. מה, קינג קילל את אמא של הבעלים? ירק עליו? היכה? דרש, חלילה, התייחסות? מה בדיוק היה פשעו הנורא?

ארנון.

לגמרי
העסקים צריכים להבין שהעולם השתנה וזה דורש שינוי גישה .
תמיכה בלקוח וגיבוי המוצר יצור לקוח מרוצה = הפרסומת הטובה ביותר לעסק:)
זאת עובדה.

קינג
25-02-14, 18:32
ידידי זה אפילו לא מצחיק .
נראה לי שפספסת את הנקודה ,אתה חיי בעולם של הישראלי המניאק ,אותו תזהה בקלות והטיפול בו בהתאם.
ובגלל המניאק אתה מעניש את כל הלקוחות וכולם על תקן הרמאים עד שיוכח אחרת,אני אומר לך שזה מתכון לעסקה בודדת ,אני לא אחזור לעסק כזה ,להבנתי בעל עסק צריך לחשוב למרחקים ארוכים יותר.
כשאתה רואה שמתום האחריות חלפה תקופה קצרה של מס' חודשים(אגב התגלה חצי שנה אחרי סוף האחריות ייתכן והבעיה החלה מוקדם יותר).
אני חושב שצריכים לעודד עסקים שהגישה שלהם היא פרו צרכנים ולא מיתקטננים אתך,זו דעתי .

אסף ד.
25-02-14, 18:33
ברנרד, תתפלא אבל כאן ניתן לקבל שירות "כמו באמריקה" אבל מה ב - Remote...
בולם בילשטיין 6100 (http://www.bilsteinus.com/products/truck-off-road/6100-series-off-road-recreation-and-racing/) סורר שפרץ מחזיר שמן, נשלח לאחר כבוד בדואר לחנות בארה"ב ממנה נקנה כדת וכדין כולל מע"מ מכס וכולי לפני כ - שנתיים לפני התקלה, הוחזר מתוקן לאחר כבוד ללא שאלות ובילבולי ביצים, רק בעלות המשלוח שלי לארה"ב וחזרה.

זאת אחת הסיבות שהמשכתי להיות צרכן של בילשטיין עם 7100 לאחר שה - 6100 פורקו מהרכב.

לא מכיר את המקרה הספציפי הזה, אבל כדוגמה לגורם תקלה:
This shock cannot be used as a compression limiter. - קישור להתקנה (http://www.truckspring.com/installation-instructions/bilstein/196030-0.pdf)
שים לב שהאחריות למוצרי קצה כאלו היא 90 יום !!!

המוצרים היקרים האלו שונים בתכלית המהות מבולמים "פשוטים" ולכן האחריות שונה.

צודקים הטוענים לאחריות קצרה עבור המוצרים הללו, אבל ייעודם הוא לרכבים בשימוש בתחרויות בעלי תקציב גבוה.

האמת נמצאת איפשהו באמצע במקרה הזה...

קינג
25-02-14, 18:39
ברנרד, תתפלא אבל כאן ניתן לקבל שירות "כמו באמריקה" אבל מה ב - Remote...
בולם בילשטיין 6100 (http://www.bilsteinus.com/products/truck-off-road/6100-series-off-road-recreation-and-racing/) סורר שפרץ מחזיר שמן, נשלח לאחר כבוד בדואר לחנות בארה"ב ממנה נקנה כדת וכדין כולל מע"מ מכס וכולי לפני כ - שנתיים לפני התקלה, הוחזר מתוקן לאחר כבוד ללא שאלות ובילבולי ביצים, רק בעלות המשלוח שלי לארה"ב וחזרה.

זאת אחת הסיבות שהמשכתי להיות צרכן של בילשטיין עם 7100 לאחר שה - 6100 פורקו מהרכב.

לא מכיר את המקרה הספציפי הזה, אבל כדוגמה לגורם תקלה:
This shock cannot be used as a compression limiter. - קישור להתקנה (http://www.truckspring.com/installation-instructions/bilstein/196030-0.pdf)
שים לב שהאחריות למוצרי קצה כאלו היא 90 יום !!!

המוצרים היקרים האלו שונים בתכלית המהות מבולמים "פשוטים" ולכן האחריות שונה.

צודקים הטוענים לאחריות קצרה עבור המוצרים הללו, אבל ייעודם הוא לרכבים בשימוש בתחרויות בעלי תקציב גבוה.

האמת נמצאת איפשהו באמצע במקרה הזה...

על זה אני מדבר ,וואלה אם בעולם זה קיים אז למה הכסף שלנו צריך להיות שווה פחות(אגב אנחנו בד"כ משלמים יותר מבעולם אליו אנחנו מבקשים להשתוות)

Bernard
25-02-14, 18:47
אני מבין שבולם שמיועד ומשמש למירוצים, מקבל אחריות שונה (קצרה). ברור ומקובל ומובן..
זה ממש לא המקרה...
זה לא ברור לכולם פה?

פוקס ובילשטיין לא משווקים פה (רק) למירוצים. הם משווקים לכל רכב. במירוץ זה סיפור אחר.. לגמרי...

אסף ד.
25-02-14, 18:49
בנוסף תעבור לדף האינטרנט שבו מופיע מרווחי הטיפולים ותבחן את טבלת המחירים של השירות עבור הבולמים... מחירים שהם בגדר מדע בדיוני בישראל, הלוואי עלינו בישראל

Sent from my iPhone using Tapatalk

קינג
25-02-14, 19:00
בנוסף תעבור לדף האינטרנט שבו מופיע מרווחי הטיפולים ותבחן את טבלת המחירים של השירות עבור הבולמים... מחירים שהם בגדר מדע בדיוני בישראל, הלוואי עלינו בישראל

.
Sent from my iPhone using Tapatalk
המחירים הם צרה בפני עצמה,אבל את העובדה שאאוטבק אחרי 6 עמודים ושרשור של מעל 80 תגובות עדיין לא מצאו לנכון לרדת לעם ולהסביר את עמדתם ומדיניותם ,בעיני תמוהה יש אולי לומר מדברת בעד עצמה, ארנון הרי אמר שהביא העניין לידיעתם ,אני עדיין ממתין בסבלנות שישתפו את כלל החברים ויציגו את הצד שלהם.

boaz avrahami
25-02-14, 19:51
אחריות עולה כסף והיא לעולם מגולמת במחיר המוצר.
ככול שתהיה יותר אחריות ויותר החלפות המחיר יעלה.
זה חשבון פשוט ולא כלכלה מסובכת.

כל המדינה הזו זה לא עיר בינונית בניכר עם כח קניות עלוב.
כנסו לפרופורציות ותפסיקו לכתוב מגילות שלכמעט אף אחד אין כח לקרוא

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

polar bear
25-02-14, 20:04
תשמע...אני קרוא את הדיון הזה כבר כמה זמן...ועושה רושם שאתה לא מבין איפה הבעיה , ולמה היבואן לא רוצה לעשות לך ג'סטות. ולמה חלק מהחברים פה חושבים שאתה בעצמך לא בסדר.

נתחיל מ"החשד" - גולש שיש לו בעצם 0 הודעות למעט הדיון הנוכחי , שהוא דיון תלונה על עסק מכובד - אוטומטית חשוד. כן מכירים אותך, לא מכירים - זה לא נראה טוב. אבל נכון - זה לא מספיק. ההמשך הוא ההתנהלות לאורך הדיון - אתה מתחיל מסיפור מסוים, וכל פעם מוסיף עוד איזה פרט קטן, ועוד אחד. ומסים בסיפור האמיתי לגבי הסדנה .דומה מאד לאותו אחד עם הצמיגים אגב . ובניגוד לפירסום שם היבואן את שם הסדנא אתה לא מצין. למה? לא יודע. חשוד. אתה גם לא אומר במה האשימו אותך הדיוק, הרי לא אמרו לך - אתה אשם, וחזרו על זה פעם אחרי פעם, מן הסתם נתנו לך סיבה. חשוד. אנחנו עד עכשיו לא באמת יודעים איזה מסלול עברו הבולמים בדרכם לאוטו שלך.

לדעתי - על סמך מה שכתבת וקצת השערות - אתה טועה לגמרי בגישה בעצם ההליכה ליבואן, מי שהמליץ לך להרכיב את הבולמים הוא בעל הסדנה או לכל הפחות הוא לא אמר לך לא להתקין. האחריות היא שלו ושלו בלבד. אתה קנית ממנו אתה שילמת לו. { אלא אם כן עכשיו יבוא המשך לסיפור שקנית את הבולמים אצל היבואן ורק התקינו לך אותם בסדנה } . מבחינת יחס עסק לקוח אין לך שום קשר ליבואן. אתה כל הזמן מצין שנסעת רק בכביש ובשבילים - למה התקנת את הבולמים האלה מלכתחילה? האם יכול להיות שדווקא בגלל השימוש האנמי שלך הם הלכו? אולי הית אמור לנקות אותם מאבק פעם ב X זמן ולא עשית את זה? . למה אתה סולח לבעל מקצוע שהרכיב לך מוצר שאתה בכלל לא צריך ואילו ליבואן שאין לו שום מחויבות ישירה כלפיך אתה מוציא שם רע?

כל הדוגמאות לשירות טוב שניתנו פה בכלל לא עוסקות בלקוח שקנה מוצא אצל זכין והלך לבכות ליבואן.

ידידי המלך { וגם השם שבחרת לעצמך שהוא גם גאוותני משהו וגם שם של חברה מתחרה } לך לסדנה , תבקש ממנו שיסביר לך בדיוק למה הוא הרכיב לך על האוטו את הדברים האלה שאתה בכלל לא צריך, ושיסביר לך למה אחרי שגזר עליך קופון { אם אני מבין נכון - על 4 בולמים } הוא לא יכול להיות החוליה המקשרת בינך ליבואן כמו שהוא היה החוליה המקשרת בינך ליבואן בעיסקת הרכישה. ובמיקרה הצורך לספוג את עלות התיקון שהיא בטח לא שווה לגובה הרווח שלו ממכירת הבולמים.

בהצלחה.

קינג
25-02-14, 20:07
זו גישה לטווח קצר
לגישתי לקוח טוב מחזיר את עלויות האחזקה שלו, אתה מסתכל ורואה גרוש במקום להסתכל ולראות לקוח מרוצה שיביא לך עוד אחד.... .
אנחנו מדברים על מוצר יקר הצפייה לאורך חיים ארוך ותמיכה לפחות בסמוך לתם האחריות ,אני לא חושב שזה מוגזם ,לא בקשתי שיחליפו לי לחדש ,אבל גם שלא יבואו ויאשימו אותי ויגידו לי שבולם ברמה כזו צפוי לליקוי אחרי פרק זמן קצר מתום האחריות והאשמה היא בי .
אסף נתן דוגמא ואני לא חושב שצרכן בארץ צריך להסתפק בפחות .
מה היתרון במוצר מיבואן רשמי אם אחרי שנה וחצי זו התגובה שלהם, איזה ערך מוסף זה נותן לי? לרכוש בחו"ל בד"כ במחיר זול משמעותית ולקבל טיפול במידת הצורך כמו שאסף תיאר נשמע כרעיון לא רע,בפעם הבאה ייתכן וזה מה שאני עשוי לעשות.

קינג
25-02-14, 20:16
[QUOTE=polar bear;561305]תשמע...אני קרוא את הדיון הזה כבר כמה זמן...ועושה רושם שאתה לא מבין איפה הבעיה , ולמה היבואן לא רוצה לעשות לך ג'סטות. ולמה חלק מהחברים פה חושבים שאתה בעצמך לא בסדר.

נתחיל מ"החשד" - גולש שיש לו בעצם 0 הודעות למעט הדיון הנוכחי , שהוא דיון תלונה על עסק מכובד - אוטומטית חשוד. כן מכירים אותך, לא מכירים - זה לא נראה טוב. אבל נכון - זה לא מספיק. ההמשך הוא ההתנהלות לאורך הדיון - אתה מתחיל מסיפור מסוים, וכל פעם מוסיף עוד איזה פרט קטן, ועוד אחד. ומסים בסיפור האמיתי לגבי הסדנה .דומה מאד לאותו אחד עם הצמיגים אגב . ובניגוד לפירסום שם היבואן את שם הסדנא אתה לא מצין. למה? לא יודע. חשוד. אתה גם לא אומר במה האשימו אותך הדיוק, הרי לא אמרו לך - אתה אשם, וחזרו על זה פעם אחרי פעם, מן הסתם נתנו לך סיבה. חשוד. אנחנו עד עכשיו לא באמת יודעים איזה מסלול עברו הבולמים בדרכם לאוטו שלך.

לדעתי - על סמך מה שכתבת וקצת השערות - אתה טועה לגמרי בגישה בעצם ההליכה ליבואן, מי שהמליץ לך להרכיב את הבולמים הוא בעל הסדנה או לכל הפחות הוא לא אמר לך לא להתקין. האחריות היא שלו ושלו בלבד. אתה קנית ממנו אתה שילמת לו. { אלא אם כן עכשיו יבוא המשך לסיפור שקנית את הבולמים אצל היבואן ורק התקינו לך אותם בסדנה } . מבחינת יחס עסק לקוח אין לך שום קשר ליבואן. אתה כל הזמן מצין שנסעת רק בכביש ובשבילים - למה התקנת את הבולמים האלה מלכתחילה? האם יכול להיות שדווקא בגלל השימוש האנמי שלך הם הלכו? אולי הית אמור לנקות אותם מאבק פעם ב X זמן ולא עשית את זה? . למה אתה סולח לבעל מקצוע שהרכיב לך מוצר שאתה בכלל לא צריך ואילו ליבואן שאין לו שום מחויבות ישירה כלפיך אתה מוציא שם רע?

כל הדוגמאות לשירות טוב שניתנו פה בכלל לא עוסקות בלקוח שקנה מוצא אצל זכין והלך לבכות ליבואן.

ידידי המלך { וגם השם שבחרת לעצמך שהוא גם גאוותני משהו וגם שם של חברה מתחרה } לך לסדנה , תבקש ממנו שיסביר לך בדיוק למה הוא הרכיב לך על האוטו את הדברים האלה שאתה בכלל לא צריך, ושיסביר לך למה אחרי שגזר עליך קופון { אם אני מבין נכון - על 4 בולמים } הוא לא יכול להיות החוליה המקשרת בינך ליבואן כמו שהוא היה החוליה המקשרת בינך ליבואן בעיסקת הרכישה. ובמיקרה הצורך לספוג את עלות התיקון שהיא בטח לא שווה לגובה הרווח שלו ממכירת הבולמים.

השם שמציק לך ונשמע "גאוותני",הוא קיצור שם הרכב שמשמש אותנו פאג'רו קינג.
ביחס לשאר ,חבר גדול עלי להתמודד עם תאוריות קונספירציה ואני בטח לא מתיימר לשכנע אותך.
אגב בעל הסדנא, כל האחריות שלו היא להרכיב לך מוצר שאתה מזמין ,מה הוא קשור לעניין ?על איזה קופון אתה מדבר לא ברור אבל בסדר זכותך ,אין לי כוונה לשכנע ,כל אחד יעשה מה שהוא מבין.

Moish Avrahami
25-02-14, 23:34
מי שמכיר אותי "כמכור" להתאמת מתלים בכלל משולבים בבולמי פוקס בפרט, יודע שאצל חברי ואצלי מותקנים בולמי פוקס שיובאו ע"י חברת אאוטבק טכנולוגיות,
אני רוצה לומר, שמעולם לא הייתה לנו תלונת שרות כל שהיא מהחברה.
כשהיה צורך לבצע התאמה או שסתום לפי דרישותינו, בפעם הראשונה, זה נעשה ברצון וללא תשלום ובפעם השנייה בתשלום (ובגישה נכונה, גם ללא תשלום).
נכון שלמזלנו (או שלא), עד כה לא כשל אצלנו בולם. לא בתקופת האחריות ולא שלאחריה, אולם היה ויקרה כשל (ובהחלט יכול לקראת), לא היה עולה בדעתי לדרוש שרות חינם. נכון, Good Will יתקבל בברכה, אבל בוודאי לא בכפייה.
אם לא מובן עד עכשיו, אז חבריי ואני מאוד מרוצים מהשרות של אאוטבק,
יתרה מזאת- צריך לראות את המקום, את המעבדה ואת האנשים הפועלים באאוטבק, בכדי להבין את היכולת לתת את השרות הטוב.
וכאחד שמקבל שרות הן בארץ והן בחו"ל, לא נותר לי לומר, שאם שרות של אאוטבק טכנולוגיות אינו שרות? אינני יודע שרות טוב מה הוא?

יואב פולס
26-02-14, 06:53
כל המדינה הזו זה לא עיר בינונית בניכר עם כח קניות עלוב.

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

לא מדוייק. אתה מוזמן להיכנס ללינק:
http://www.huffingtonpost.com/2014/02/04/states-gpd-countries_n_4725000.html

amit1
26-02-14, 08:00
כדי למצות את הדיון היה ראוי שפותח השירשור יעלה לאתר את כתב האחריות של חברת אאוטבק. על פניו על פי כתב האחריות של בילשטיין (מוצר מקביל) הרי שמדובר במוצר עם אחריות מוגבלת מאוד.
לדעתי כל עוד הלקוח קיבל בעת הקנייה תעודת אחריות מפורטת והיבואן/המתקין עמד מאחוריה, קשה ולא ראוי לבוא בתלונות כנגד היבואן/מתקין. מן הסתם גם היבואן/מתקין צריך לכלכל את מעשיו כלכלית.....
מעבר לכך ולאחר שעיינתי בתעודת האחריות והוראות התחזוקה של בילשטיין (מוצר מקביל) , נראה שלגיפאי המצוי אין הצדקה להתקין בולמים כל כך עדינים ומורכבים .........

קינג
26-02-14, 09:52
כדי למצות את הדיון היה ראוי שפותח השירשור יעלה לאתר את כתב האחריות של חברת אאוטבק. על פניו על פי כתב האחריות של בילשטיין (מוצר מקביל) הרי שמדובר במוצר עם אחריות מוגבלת מאוד.
לדעתי כל עוד הלקוח קיבל בעת הקנייה תעודת אחריות מפורטת והיבואן/המתקין עמד מאחוריה, קשה ולא ראוי לבוא בתלונות כנגד היבואן/מתקין. מן הסתם גם היבואן/מתקין צריך לכלכל את מעשיו כלכלית.....
מעבר לכך ולאחר שעיינתי בתעודת האחריות והוראות התחזוקה של בילשטיין (מוצר מקביל) , נראה שלגיפאי המצוי אין הצדקה להתקין בולמים כל כך עדינים ומורכבים .........

אתה מפספס .
אם תקרא בעיון את השרשור תראה שאני לא טוען כי אאוטבק לא סיפקו אחריות במסגרת האחריות ,אלא אומר שמס' חודשים קצר אחרי סיום האחריות היה מקום להתנהלות אחרת מצידם ,כך להבנתי,אני מתרשם שהתגובות של חברה שנוקטים בגישה שלך נטענות מטעמים השמורים עימם וזה בסדר ,רק נראה לי שהדרך של להאשים את הלקוח מבלי להראות ולהוכיח אחריותו לליקוי ולהטות את הדיון לנושאים שלא עלו ,אינה במקומה וחבל.
אגב מעניין בכמה יחייבו בגין החלפת מחזיר השמן,-מבטיח לעדכן.

ניר ל
26-02-14, 10:50
מודה שלא קראתי חלקים גדולים בשרשור...
בלי שום קשר ליבואן הנוכחי - אצלי התחיל בולם fox לדלוף יום אחרי ההתקנה שלו , זה היה לפני מספר שנים , לפני אאוטבק , ברור שמדובר במחז״ש פגום וגם לא היה על זה וויכוח ... שני הבולמים על הסרן פורקו , אחד נמסר לתיקון אצל הסדנה ( כי לא היה אחר מתאים) ונשאר שם עד שאבדו עקבותיו ... בינתיים מכרתי את הרכב והבולם השני נמצא עדיין ברשותי ( ללא מיכל, 10״ , בורג עליון, עין תחתונה , לכל מי שמעוניין) בקיצור - 3000 ₪ הלכו לפח .
למה בכלל התקנתי אותם ? אין לי מושג . סתם גחמה ... הם נראים טוב והתחשק לי לפנק את עצמי ... בדיוק מאותה סיבה שאישה קונה עוד זוג מגפיים למרות שאין חורף .
האם הם התנהגו שונה מהבולמים הקודמים - ביננו - לא . זה סתם היה מיותר , רובנו המוחלט לא צריך בולמי מירוצים ברכב היומיומי שלנו.

לפותח השרשור - יכול מאד להיות שהבולמים האלו רגישים לעניין מחזירי השמן ועלולים לסבול מדליפות יקרות לתיקון תוך פרק זמן קצר ביחס לבולם גנרי - את זה בהחלט רצוי להביא לידיעת הציבור , שלאנשים לא תהיה אשלייה שמדובר במוצר בולט-פרוף.
אם היבואן הנוכחי לא מעוניין לספוג את עלות התיקון מעבר לשנת האחריות , זו החלטה עסקית שלו. היציאה שלך נגד היבואן היא מיותרת ולא מוצדקת לדעתי , ברור הרי שאין לך שום בסיס לתביעה ממנו.
היית צריך לצאת בחוות דעת לגופו של מוצר ולא לגופו של יבואן . יבואן או יצרן שמעוניין לטפח מוניטין למוצר עשוי לתת אחריות יוצאת דופן , אבל שוב זו החלטה עסקית שלו ( כמו באגדה על רולס- רויס למי שמכיר) . חוות דעת כזאת הייתה מערערת את המוניטין של המוצר ופוגעת ממילא ביבואן מבלי לתקוף אותו ישירות.

אם הבולם שיש לי מתאים לך - תבוא ותיקח.

ניר ל
26-02-14, 11:27
עוד אנקדוטה לעניין בולמים -
כשקניתי את הפאג׳רו הזמנתי דרך חבר סט של קפיצים ובולמים tjm אאל״ט . הסתבר שהם לא עומדים בעומס ואחד הקדמיים קרס כעבור מס׳ חדשים , התעניינתי אצל ארנון שושני לגבי זוג בולמים והוא ייעץ לי לפנות קודם כל ליבואן ולבדוק אולי עדיין יש אחריות .
אני לא זוכר את שם העסק כרגע ואודה למי שיאיר את עיניי - איזור חיפה , בחור בשם שי למיטב זכרוני , אשמח לקנות ממנו מוצרים גם בעתיד אם עדיין בעניינים.
לא ציפיתי , אבל בלי שום תהיות הוא השאיר לי זוג בולמים חליפי חדש מתוצרת raw אצל אחד מהמוסכים במרכז , בולם לעומס כבד יותר שמשרת אותי נאמנה עד היום.

כעבור שנה נקרעה אוזן מבולם אחורי tjm , לא שקלתי אפילו לרגע לפנות אליו שוב , היות והבולם היה שלם ריתכתי לו אוזן מאסיבית יותר וגם הוא חי ובועט עד היום ...

דעתי האישית היא שבולמי זעזועים כמו צמיגים הם אלמנט שקשה מאד לקבוע אם הסיבה שגרמה לו להיכשל היא פגם בייצור ( נדיר יותר לדעתי) או תקלה חיצונית ( מכה/ חוסר התאמה/ שגיאה בהתקנה / לכלוך וכו׳) לכן לא העליתי על דעתי שיש בכלל אחריות .

אסף ד.
26-02-14, 11:44
האחריות על פוקס בארה"ב היא לשנה - קישור (http://www.ridefox.com/help.php?m=offroad&t=warranty&ref=lnav_help)
וגם שם היא לשיקול דעתה של החברה, האם המוצר הוזנח, לא טופל כראוי ועוד מרישין.
מצ"ב פיצוץ של הבולם, מידע חופשי ברשת - קישור (http://www.ridefox.com/dl/offroad/exviews/FOX_OR_2.0IFP_Exploded_A.pdf)

אתה יכול להתנצח ימים על הנושא ולכל אחד יש את נקודת הראיה שלו כצרכן או כנותן שירות כזה או אחר.

טוב, לגופו של עניין, עומדות לפניך מספר אפשרויות מעשיות:
1) הבנו שפגה האחריות "המקומית" על המוצר שברשותך - גש למתקין (למי שמכר לך את הבולמים ורק הוא אמור לטפל לך ב"בעיה") אלא אם כן סיכם איתך שנותן השירות לאחר מכירה הם אאוטבק טכנולוגיות ובקש הצעת מחיר לתיקון עם פירוט מלא של החלקים שמחליפים לך + עבודה.
2) ברר מול נותן שירות בחו"ל למוצר, בקש הצעת מחיר בהתבסס על ידיעתך אילו חלקים עומדים להיות מוחלפים + עבודה + שילוחה במטוס הלוך וחזור (אפשר וניתן להתקזז עם המכס ולהצהיר על שילוח מוצר לתיקון בחו"ל זה קיים, אממה, צריך ללכת לדואר המרכזי (ליד כפר שלם) ול"בזבז" כמה שעות עבודה. קישור לדילרים באירופה (http://www.ridefox.com/buy.php?m=offroad&ref=subhome-sidebar#outsideus)
3) עשה את החשבון לבד.

הבהרה
אין לי קשר לא סדנה כלשהי או ספק או יבואן כלשהו, רק צרכן פשוט.

בנקודת הזמן שבה אתה נמצא אתה "רוכש" טיפול לבולם, זה כמו מוצר מהמדף...

בהצלחה.

sherifon
26-02-14, 13:10
מודה שלא קראתי חלקים גדולים בשרשור...
בלי שום קשר ליבואן הנוכחי - אצלי התחיל בולם fox לדלוף יום אחרי ההתקנה שלו , זה היה לפני מספר שנים , לפני אאוטבק , ברור שמדובר במחז״ש פגום וגם לא היה על זה וויכוח ... שני הבולמים על הסרן פורקו , אחד נמסר לתיקון אצל הסדנה ( כי לא היה אחר מתאים) ונשאר שם עד שאבדו עקבותיו ... בינתיים מכרתי את הרכב והבולם השני נמצא עדיין ברשותי ( ללא מיכל, 10״ , בורג עליון, עין תחתונה , לכל מי שמעוניין) בקיצור - 3000 ₪ הלכו לפח .
למה בכלל התקנתי אותם ? אין לי מושג . סתם גחמה ... הם נראים טוב והתחשק לי לפנק את עצמי ... בדיוק מאותה סיבה שאישה קונה עוד זוג מגפיים למרות שאין חורף .
האם הם התנהגו שונה מהבולמים הקודמים - ביננו - לא . זה סתם היה מיותר , רובנו המוחלט לא צריך בולמי מירוצים ברכב היומיומי שלנו.

לפותח השרשור - יכול מאד להיות שהבולמים האלו רגישים לעניין מחזירי השמן ועלולים לסבול מדליפות יקרות לתיקון תוך פרק זמן קצר ביחס לבולם גנרי - את זה בהחלט רצוי להביא לידיעת הציבור , שלאנשים לא תהיה אשלייה שמדובר במוצר בולט-פרוף.
אם היבואן הנוכחי לא מעוניין לספוג את עלות התיקון מעבר לשנת האחריות , זו החלטה עסקית שלו. היציאה שלך נגד היבואן היא מיותרת ולא מוצדקת לדעתי , ברור הרי שאין לך שום בסיס לתביעה ממנו.
היית צריך לצאת בחוות דעת לגופו של מוצר ולא לגופו של יבואן . יבואן או יצרן שמעוניין לטפח מוניטין למוצר עשוי לתת אחריות יוצאת דופן , אבל שוב זו החלטה עסקית שלו ( כמו באגדה על רולס- רויס למי שמכיר) . חוות דעת כזאת הייתה מערערת את המוניטין של המוצר ופוגעת ממילא ביבואן מבלי לתקוף אותו ישירות.

אם הבולם שיש לי מתאים לך - תבוא ותיקח.

ניר, יפה כתבת .
תרומה יפה מאוד מצידך (כן ירבו ) , ממש אנשים טובים באמצע הדרך !
אבל אני את שלי כרגע הסקתי , אם ככה הבולם, אפילו כנראה שבחינם כבר לא אקח...

אסף ד.

אני לא מכיר אדם פרטי עם גיפ יומיומי ( ואני מכיר כמה מופרעים ), שקנה סט בולמים יוקרתי ומסכים שהוא צריך להשתעבד ולטיפול בבולם, ממש צריך ביטוח סיעודי עבורו (לזכור שמדובר בבולם מירוץ).
מי מאיתנו חושב על הבולמים מרגע ששמנו אותם, אותם מופרעים כיביכול שמשקיעים את זמנם וכספם בגיפ , מצאתי שהם יותר מספרים לאחרים סיפורים על סט המתלים ועל חוסנו מאשר ממש מתעסקים בטיפול בבולם ובסט .

אסף.
אתה כ"כ מגונן על האין שירות יום לאחר גמר האחריות באופן גורף , מעניין אם אתה כך במציאות (מלאך ) או שאתה חכם רק מעל דפי הפורום .
האם באמת ובתמים לא תסכל אותך מעולם אף ספק שירות , האם אף פעם לא חשת שהצדק עימך ?

החיים אינם שחור ולבן .
הבחור כותב שהוא מבין שהבולם לא באחריות (תסתכל בתגובה מס 91) אבל מכיוון שכיביכול המוצר הוצג כפרימיום וכשל כאחרון הבולמים הבחור מצפה להכרה מינימאלית \בחינת המקרה ולא ביטול מוחלט של הטענות ...

מבחינתי , זה דבר שאמור להיות מובן מאילו, גם אם החוק היבש אומר שהמוצר עבר את האחריות ...

בשביל זה חברות עושות ריקול , גם טויוטה הגדולה עושה ריקול ומודה בתקלות ומזמינה רכבים לתיקון \החלפה על חשבונה גם לאחר 3 שנות האחריות .
אבל FOX העולמית זו חברה שהמוצרים שלה כנראה כ"כ טובים שאין בהם תקלות והם חפים מבעיות לאור כל חיי המוצר ולכן אין ולא יהיו לעולם ריקולים, פשוט קו ייצור מושלם !!

לא הודו שיש בעיה במחז"ש, בסדר, אבל אם יש כבר יותר מאדם אחד שטוען לבעיה , אולי זה הזמן לבחון את המוצר ולא את האדם ?

Bernard
26-02-14, 16:55
אני לא מבין מה ההתרעמות ולמה הטונים עולים.

מבחינתי העובדות, כפי שעלו, והציפיות מאוד פשוטות - שחור ולבן.

עובדות:

המוצר הוא מוצר איכותי.
המוצר נמכר שכזה שאמור להיותמורכב בכל רכב - היינו לא דורש פירוק, שיפוץ והרכבה לאחר כל מירוץ/טיול.
המוצר יקר, משמעותית, יותר ממוצרים אחרים בשוק (לא מדבר על 7100 וכו', שנכנסים בדיוק לאותה קטיגוריה).
למוצר אחריות לתקופה X.
המוצר כשל לאחר תקופה X+1/2 שנה = האחריות פגה.
הכשל, על פי העובדות הידועות, הוא מחזיר שמן כלשהו ולא נזק חיצוני/טראומטי.

הצפיות:

מוצר פרימיום לא אמור להכשל לאחר תקופה כ"כ קצרה, יחסית, ללא כל קשר לתקופת האחריות.
מעבר למחיר "האובייקטיבי" של המוצר, תשלום מחיר כ"כ גבוה למוצר באיכות גבוהה מביא, בהכרח, לציפייה ל"ערך מוסף" אחר משאר מוצר "רגיל" אצל יבואן "רגיל" שעובד במאסות ולא על איכות (מוצרים ולקוחות כאחד).
זהו.

לראות עיני, במקרה הספציפי הזה, החברה כשלה בסיפוק ה"ערך המוסף", שאמור לבדל אותה ולהרים אותה ברמה מעל כל יתר המתחרים - זה הכל.

אני לא חושב שהחברה "חייבת" משהו למישהו, מעבר לכתוב (שנה ותו לא) - לגמרי לא.
אני לא חושב שקינג "דורש"משהו וכל ההתקפות המתייחסות "לדרישות" שלו, מיותרות ולא רלוונטיות - הוא לא דורש. הוא מתאכזב והוא משתף אותנו וזו גם היתה הכותרת.

לחבר שלי (להורים שלו. היינו בצבא אז) היתה , לפני מליון שנה, מערכת סטריאו של B&O. יקרה ויוקרתית. כמה שנים אחרי שנקנתה (אני זוכר שזה היה בסוכנות בכיכר המדינה בת"א) משהו התקלקל בה. נסענו לסוכנות, שעברה כבר לדיזינגוף, איפשהו וכבר ציפינו לפשיטת רגל - ההורים בכלל לא רצו לתקן.
השארנו את המכשיר ואחרי כמה ימים התקשרו והשאירו הודעה לבוא לקחת את המכשיר המתוקן - לא גבו שקל!
ערך מוסף.

אני בכלל לא נכנס ל"למה כשל המוצר היוקרתי" - קורה. לא קרה כלום.
אני כן מצפה שיהיה לי "אבא ו"אמא" לבוא אליהם ושלא יגידו לי "אחרי גיל 18...".
זה הכל.

לא חייבים ולא דורשים אבל..
והאבל הזה הוא שמביא לקוחות (כמו זה ש"מסדרים" לו ולחבריו את הבולמים פעמיים בשנה) או שמרחיק אותם (כמו קינג) וכל היתר יושבים ושומעים ורואים ושוקלים אם לקנות..
ואני חושב שנתתי מספיק דוגמאות לכאלה שלא חייבים אבל בכ"ז "נותנים" ואני לא אחזור על כך, שלא ייחסו לי מניעים נסתרים (שאין, כמובן).

פשוט - שחור ולבן.

sherifon
26-02-14, 17:11
בקריאה נוספת תגובתי קצת מוגזמתעל גבול אמוציונלית ואין לכך הצדקה ועל כך אני מצר.

shuy3110
26-02-14, 17:49
בבקשה.
זה עלה בזמן שכתבתי...

הנה הצד האחר, שבהחלט נכנס גם הוא לשיקול. כל אחד תורם מנסיונו... (או שהבחור הפותח הוא מתחרה של פוקס ושי 3110 הוא פוקס ושניהם מתחזים ל"אזרחים"...)

אני לקוח פרטי ומרוצה גם מהבולמים וגם מהשרות של אאוטבק טכנטלוגיות בכלל ואיציק בפרט

Bernard
26-02-14, 18:12
אני לקוח פרטי ומרוצה גם מהבולמים וגם מהשרות של אאוטבק טכנטלוגיות בכלל ואיציק בפרט

מתלוצצים שי, מתלוצצים...:rolleyes:

קינג
26-02-14, 19:04
אני לא מבין מה ההתרעמות ולמה הטונים עולים.

מבחינתי העובדות, כפי שעלו, והציפיות מאוד פשוטות - שחור ולבן.

עובדות:

המוצר הוא מוצר איכותי.
המוצר נמכר שכזה שאמור להיותמורכב בכל רכב - היינו לא דורש פירוק, שיפוץ והרכבה לאחר כל מירוץ/טיול.
המוצר יקר, משמעותית, יותר ממוצרים אחרים בשוק (לא מדבר על 7100 וכו', שנכנסים בדיוק לאותה קטיגוריה).
למוצר אחריות לתקופה X.
המוצר כשל לאחר תקופה X+1/2 שנה = האחריות פגה.
הכשל, על פי העובדות הידועות, הוא מחזיר שמן כלשהו ולא נזק חיצוני/טראומטי.

הצפיות:

מוצר פרימיום לא אמור להכשל לאחר תקופה כ"כ קצרה, יחסית, ללא כל קשר לתקופת האחריות.
מעבר למחיר "האובייקטיבי" של המוצר, תשלום מחיר כ"כ גבוה למוצר באיכות גבוהה מביא, בהכרח, לציפייה ל"ערך מוסף" אחר משאר מוצר "רגיל" אצל יבואן "רגיל" שעובד במאסות ולא על איכות (מוצרים ולקוחות כאחד).
זהו.

לראות עיני, במקרה הספציפי הזה, החברה כשלה בסיפוק ה"ערך המוסף", שאמור לבדל אותה ולהרים אותה ברמה מעל כל יתר המתחרים - זה הכל.

אני לא חושב שהחברה "חייבת" משהו למישהו, מעבר לכתוב (שנה ותו לא) - לגמרי לא.
אני לא חושב שקינג "דורש"משהו וכל ההתקפות המתייחסות "לדרישות" שלו, מיותרות ולא רלוונטיות - הוא לא דורש. הוא מתאכזב והוא משתף אותנו וזו גם היתה הכותרת.

לחבר שלי (להורים שלו. היינו בצבא אז) היתה , לפני מליון שנה, מערכת סטריאו של B&O. יקרה ויוקרתית. כמה שנים אחרי שנקנתה (אני זוכר שזה היה בסוכנות בכיכר המדינה בת"א) משהו התקלקל בה. נסענו לסוכנות, שעברה כבר לדיזינגוף, איפשהו וכבר ציפינו לפשיטת רגל - ההורים בכלל לא רצו לתקן.
השארנו את המכשיר ואחרי כמה ימים התקשרו והשאירו הודעה לבוא לקחת את המכשיר המתוקן - לא גבו שקל!
ערך מוסף.

אני בכלל לא נכנס ל"למה כשל המוצר היוקרתי" - קורה. לא קרה כלום.
אני כן מצפה שיהיה לי "אבא ו"אמא" לבוא אליהם ושלא יגידו לי "אחרי גיל 18...".
זה הכל.

לא חייבים ולא דורשים אבל..
והאבל הזה הוא שמביא לקוחות (כמו זה ש"מסדרים" לו ולחבריו את הבולמים פעמיים בשנה) או שמרחיק אותם (כמו קינג) וכל היתר יושבים ושומעים ורואים ושוקלים אם לקנות..
ואני חושב שנתתי מספיק דוגמאות לכאלה שלא חייבים אבל בכ"ז "נותנים" ואני לא אחזור על כך, שלא ייחסו לי מניעים נסתרים (שאין, כמובן).

פשוט - שחור ולבן.

איש יקר -לא יכולתי לנסח טוב יותר.
אנחנו לא מכירים ,אבל אני מנחש שכנראה יצא לך לקבל שירות בנכר ושם הדברים עובדים אחרת ,אף אחד לא "עושה לך טובה" והצפיה שהבעתי לגיטימית ואיש אינו מחנך אותך ולא מאשים אותך שאתה רמאי וכונותיך נפסדות .
בעבור חלק מהחברים הדברים עליהם אנחנו מדברים בבחינת מדע בדיוני ,אבל בסדר לא כולם צריכים להסכים לחלק יש אג'נדה להותיר את הדברים כמו שהם וכל אחד מהסיבות שלו,רק חבל שלא כל אחד מציג את הרקע ואת האינטרס שעומד מאחורי העמדה שלו ,אבל בחלק מהמקרים זה ברור, חלקם מנסים למצוא חן בעיני נותן שירותים כזה ,או אחר וחלקם נותני שירותים בעצמם שהרעיון נראה להם מהפכני ובצידו חשש מגישה צרכנית חדשה שעשויה להפחית מהמרווחים אליהם התרגל וחלק סתם לקוחות שהתרגלו למציאות הקיימת .

אני מאמין שהשיח הזה אולי יתחיל חשיבה אחרת אצל חלק מהחברים ,ובכך דיינו, בניגוד לאחרים אני לא מתכוון לשנות אף אחד ואף לא לחנך .

ד ו ר ו ן
26-02-14, 19:31
אני לא משווק של אף מוצר מהנזכרים, ולא מסנגר על אף אחד מהם, אבל עדיין חושב שאתה בא בדרישה שאין לה אחיזה.

ולא כי אני מזוכיסט, אלא כי אופי השימוש במוצר הספציפי מכתיב פוטנציאל תקלות גבוה, ומרווח אחריות מוגדר (שעברת אותו בהרבה), ואני יכול להעיד עם נזילות גם באולדמן/טאפדוג/בילשטיין.

מה גם שלדעתי, אתה מפספס בגדול לגבי לאן אתה מכוון את האש והטענות שלך.
אתה צריך לבוא בטענות למתקין.
הוא קיבל את הכסף שלך ומולו בלבד צריכה להיות ההתנהלות.

הכתובת שלך, ומי שאמור להילחם בשבילך הוא זה שמכר לך את הבולמים, ולא להשאיר אותך במערכה מול היבואן.

בזמנו, כשבולם בילשטיין נזל זמן קצר אחרי תום האחריות, חזרתי למתקין, במקרה זה ״המתלם״, כי הוא הכתובת מבחינתי.
בלי דרישות מקדימות ובלי תנאים, כי לא הסתדר לי שהוא נזל כ״כ מהר מההתקנה.

והמתלם הם אלו שטיפלו מול היבואן, ודאגו שאקבל מענה, והחליפו בולם (להבנתי על חשבונם)- לא היבואן שאיתו בכלל לא היתה לי אינטראקציה, בדיוק כמוך.

Bernard
26-02-14, 19:37
...
בעבור חלק מהחברים הדברים עליהם אנחנו מדברים בבחינת מדע בדיוני ,אבל בסדר לא כולם צריכים להסכים לחלק יש אג'נדה להותיר את הדברים כמו שהם וכל אחד מהסיבות שלו,רק חבל שלא כל אחד מציג את הרקע ואת האינטרס שעומד מאחורי העמדה שלו ,אבל בחלק מהמקרים זה ברור, חלקם מנסים למצוא חן בעיני נותן שירותים כזה ,או אחר וחלקם נותני שירותים בעצמם שהרעיון נראה להם מהפכני ובצידו חשש מגישה צרכנית חדשה שעשויה להפחית מהמרווחים אליהם התרגל וחלק סתם לקוחות שהתרגלו למציאות הקיימת .

... .

אני, אולי תמים ונאיבי, לא מסכים איתך בנקודה זו..
אני לא מייחס לכל השוללים מניעים או אג'נדות... אני פשוט חושב שהתרגלנו ליחס מסוים וחלק מסרבים להכיר ולהבין שהדברים (והאפשרויות) השתנו (כמו שתנובה ואוסם חשבו,למשל..) ולהתנהלות מסויימת כלפי לקוח, יש מחיר.. מחיר שמתבטא בהבאת/הרחקת לקוחות אחרים.

ושוב אני חוזר - אני לא גר בחו"ל מספיק זמן "להתקלקל" והשירות פה, למרות הגישה שאני מציג, כל פעם מפתיע אותי לטובה (למרות שהמקומיים מתלוננים שפעם היה טוב יותר) ואני לא מנסה להשוות (הגודל וההיקף וכן, גם סוג הצרכנים, שונים לגמרי) אבל...
והאבל הזה מתפתח והולך..

Bernard
26-02-14, 19:50
אני לא משווק של אף מוצר מהנזכרים, ולא מסנגר על אף אחד מהם, אבל עדיין חושב שאתה בא בדרישה שאין לה אחיזה.

ולא כי אני מזוכיסט, אלא כי אופי השימוש במוצר הספציפי מכתיב פוטנציאל תקלות גבוה, ומרווח אחריות מוגדר (שעברת אותו בהרבה), ואני יכול להעיד עם נזילות גם באולדמן/טאפדוג/בילשטיין.

מה גם שלדעתי, אתה מפספס בגדול לגבי לאן אתה מכוון את האש והטענות שלך.
אתה צריך לבוא בטענות למתקין.
הוא קיבל את הכסף שלך ומולו בלבד צריכה להיות ההתנהלות.

הכתובת שלך, ומי שאמור להילחם בשבילך הוא זה שמכר לך את הבולמים, ולא להשאיר אותך במערכה מול היבואן.

בזמנו, כשבולם בילשטיין נזל זמן קצר אחרי תום האחריות, חזרתי למתקין, במקרה זה ״המתלם״, כי הוא הכתובת מבחינתי.
בלי דרישות מקדימות ובלי תנאים, כי לא הסתדר לי שהוא נזל כ״כ מהר מההתקנה.

והמתלם הם אלו שטיפלו מול היבואן, ודאגו שאקבל מענה, והחליפו בולם (להבנתי על חשבונם)- לא היבואן שאיתו בכלל לא היתה לי אינטראקציה, בדיוק כמוך.

זה נשמע לי קצת כמו דיעה ו.. היפוכה..
בגלל שזכית לשירות טוב וערך מוסף (כמו שאני קורה לזה), נחסכה ממך התנהלות מול היבואן/יצרן.. (עוד דוגמא ולא מארה"ב!!!).

ועדיין - נותן האחריות והערך המוסף הוא היצרן/יבואן, לא המתקין.
גם כשאתה קונה טלוויזיה, אתה לא חוזר לחנות לשירות אלא למרכז השירות של נותן האחריות.
ואל תתפסו אותי בדוגמא.. אני מדבר על סדר דברים רגיל - קניתי טלוויזיה ואחרי כמה חודשים יש תקלה - וזה אחרי שמלאתי טופס אחריות וכו'..
הנה דוגמא מהשבוע - הגמד שלי (יותר גדול ממני כבר) שבר את הנקסוס 5 (בועז:rolleyes:), שקניתי לו שבועיים קודם. אין לי שום טענה כלפי אף אחד ורק רציתי לתקן והתקשרתי לגוגל, שם קניתי את הטלפון. גוגל, בנימוס אלופי (כנראה של איזה הודית שיושבת במרכז שירות בבנגלדש) הסבירה לי שהם "רק" מכרו לי את הטלפון ואת יתר ההתנהלות כדאי שאעשה מול LG.. וכך היה (אני צריך לשלוח את הטלפון ל-LG בטקסס ושם יבדקו ויתנו הערכת עלות וכו') - זה סדר הדברים הרגיל..

פה נתת דוגמא למתקין שפשוט... פשוט מעריך לקוח ולוקח אחריות (הגם שלא חייב) ופותר את הלקוח מהריצה אחר היבואן..
כל הכבוד!!
רק מראה שאפשר גם אחרת.
גם אני זוכר אותם לטובה, עוד מימי הסופה.

ד ו ר ו ן
26-02-14, 19:59
ברנרד,
גם אתה הלכת למשווק ולא ליבואן/יצרן.

asafk
26-02-14, 20:15
אתם טוחנים מים.

אף אחד כבר לא ישכנע אף אחד בדיון הזה...

אסף.

lizard
26-02-14, 20:23
רק שתדעו, קניתי מסכה של מילר דרך איביי ב2011, לפני כמה חודשים שמתי לב שהמנגנון שמחשיך את המסך הפסיק לעבוד ומתפקד רק אם לוחצים על כפתור הריסט של המסכה.
פניתי למילר העולמית דרך אימייל וביקשתי עזרה בספרות טכנית או משהו כזה כדי לבדוק אם יש מה לעשות. האחריות על המוצר פגה אחרי שנתיים, כלומר מוצר לא באחריות כבר כמה חודשים. (אוקטובר 2013 נדמה לי).
אחרי שצלמתי להם את החלק ואת המספר הסידורי והם אכן אישרו שפגה אחריות, מבלי בכלל שביקשתי, הם סיפקו לי חלק חדש חילופי. שתבינו שמסכה חדשה זה 350 דולר, את החלק שאני צריך כבר לא מייצרים והגרסה המתקדמת יותר עולה 250 דולר. הם שאלו אם לשלוח למ.ב שהם המשווקים בארץ או ישירות אלי והעדפתי שישלחו דרך BUY2USA. מילר אגב לא רצו את החלק התקול בחזרה וכתבו לי שהם מעדיפים שאני לא אשלח כדי שלא יעלה לי כסף. זה שירות!
גם BUY2USA יצאו גדולים ועזרו לי בשירות. הסתבכתי עם העלות של המוצר, כי הוספק הייצור, והם נתנו לי למלא הצהרה ועומדים איתי בקשר טלפוני כל הזמן לדווח מה קורה. עלה לי 50 דולר להביא את החלק לארץ, עדיין לא קבלתי אותו ואני מקווה שלא יהיו הפתעות במכס, אבל בהשוואה לקנייה של חלק חדש או קסדה חדשה, זה ממש לא יקר.

אישית, אני מעדיף לקנות בולמים וחלקים ישירות מהיצרן בחו"ל. אני יודע שזה לא מתאים לכולם ולא תמיד זה משתלם כלכלית אבל אם לי היה נפרץ בולם אחרי אחריות לא הייתי מצפה לקבל שירות בחינם, בטח שלא בארץ. כנראה שהייתי עושה את זה בעצמי.

Bernard
26-02-14, 20:41
ברנרד,
???

ד ו ר ו ן
26-02-14, 21:26
כשהתייחסת לשירות שקיבלת בחנות זו או אחרת.

איכשהו,
בכל הדיון הזה, נשמט הצידה משווק/מתקין ששלח את הלקוח לשבור את הראש לבד מול היבואן במקום לדאוג לו כלקוח.

boaz avrahami
26-02-14, 21:38
יש לכם דוגמאות...
תהיו לי בריאים.

בדיוק נכנסתי הביתה והסתכלתי על המגרזת הקטנה שרכשתי בל.כ לפני איזה חודש ואפילו לא פעלה דקה.
זבל סיני כלשהו.
רק המחשבה לחפש את החשבונית ולטרוח לנסוע להחליף מוציאה לי את החשק.

תלמדו אותי איך מקבלים במקומה אחת עובדת בלי לבזבז זמן.

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

polar bear
26-02-14, 22:02
ברנרד - נשגב מבינתי איך על סמך סיפור מלא חורים ופרטים לא ברורים אתה בונה טילי טילים של תאוריות מופרכות על נתינת שירות.

אסף הטריק הזה שמישהו נרשם לאתר רק כדי להתלונן על משהו קורה יותר מדי בזמן האחרון. בדפוס חוזר של חצאי אמיתות וברירת פרטים . וזה די נמאס. רוצה להתלונן? סבבה! תכתוב הכל מהתחלה עד הסוף . כמה עלה? מי התקין? למה קנית? וכל זה בלי להיכנס בדיוק לסיפור של הדיון הזה, כי פה באמת לא ברור בכלל מה קרה. ולמה המתלונן לא מספר את כל הסיפור.

amit1
27-02-14, 00:32
אתה מפספס .
אם תקרא בעיון את השרשור תראה שאני לא טוען כי אאוטבק לא סיפקו אחריות במסגרת האחריות ,אלא אומר שמס' חודשים קצר אחרי סיום האחריות היה מקום להתנהלות אחרת מצידם ,כך להבנתי,אני מתרשם שהתגובות של חברה שנוקטים בגישה שלך נטענות מטעמים השמורים עימם וזה בסדר ,רק נראה לי שהדרך של להאשים את הלקוח מבלי להראות ולהוכיח אחריותו לליקוי ולהטות את הדיון לנושאים שלא עלו ,אינה במקומה וחבל.
אגב מעניין בכמה יחייבו בגין החלפת מחזיר השמן,-מבטיח לעדכן.

אני מבין את תסכולך אבל, לאחר שקראתי בעיון את האחריות שנותנים לבולמים מהסוג שרכשת, הבנתי שמדובר במוצר רגיש ביותר עם אחריות מוגבלת.
אני מצפה מיבואן ו/או כל עסק אחר שינהג כלפי בצורה הוגנת, ישרה וימלא אחר תנאי האחריות. כל אחד מאיתנו מבין שאחריות = כסף ואחריות מקיפה יותר אמורה לייקר את המוצר. אין ארוחות בחינם.
וסתם שאלת תם, לשם מה רכשת בולמים שמיועדים לתחרויות?

Bernard
27-02-14, 14:41
אתם טוחנים מים.

אסף.

כמו בכל דיון...:):):)

- - - Updated - - -

ברנרד,
להגיד שגוגל "רק" משווק, זה כמו להגיד שאפל רק משווקתטלפונים וכו' שקופסון מייצרת.
נקסוס זה מותג רק של גוגל ו-LGמייצרת אותו עבור גוגל.
קניתי מגוגל והלכתי אליהם והם הפנו אותי ליצרן, לקבל שירות.
קינג קנה ממוסך X ומוסך X הפנה אותו ליבואן (שיכל גם הוא להפנות ליצרן אבל זה ממש מוגזם..), שהוא נציגו של היצרן.
אותו הדבר (כמעט) בדיוק..

Bernard
27-02-14, 14:49
ברנרד - נשגב מבינתי איך על סמך סיפור מלא חורים ופרטים לא ברורים אתה בונה טילי טילים של תאוריות מופרכות על נתינת שירות.

אסף הטריק הזה שמישהו נרשם לאתר רק כדי להתלונן על משהו קורה יותר מדי בזמן האחרון. בדפוס חוזר של חצאי אמיתות וברירת פרטים . וזה די נמאס. רוצה להתלונן? סבבה! תכתוב הכל מהתחלה עד הסוף . כמה עלה? מי התקין? למה קנית? וכל זה בלי להיכנס בדיוק לסיפור של הדיון הזה, כי פה באמת לא ברור בכלל מה קרה. ולמה המתלונן לא מספר את כל הסיפור.

איך כולם הפכו להיות חוקרי משטרה ומבקרי מדינה שעומדים על קוצו של כל יוד ורוצים לדעת כל פרט, רלוונטי או לא, הקשור איכשהו לסיפור, כולל רמת הלחות באיזור והפרופיל הפסיכולוגי והסוציו-אקונומי של כל המשתתפים- אחרת הכל רק "סיפור".
עוד מעט תידרש בדיקת פוליגרף והצהרת כוונות וויתור סודיות רפואית, לפני הרשמה לאתר ולפני העלאת כל תגובה...

מעניין שעדיין לא התלוננת שקינג לא רשום בשמו האמיתי, דוב קוטב יקר..

עם דרישות כאלה, לא מבין למה באים אלי בטענות שאני מכביר במילים - לפחות אצלי הכל ברור וגלויי (???)

אתה גם מתעלם מעובדה שולית לחלוטין, שהסיפור של "המתחזה" הזה (וגם של "המתחזים" האחרים, לשיטתך), מעלה שלל סיפורים דומים של חברים "לגיטימיים" באתר..

קינג
27-02-14, 18:14
משום מה עד עכשיו נרתעתי ,אבל כנראה שאתה צודק

- - - Updated - - -

כשהתייחסת לשירות שקיבלת בחנות זו או אחרת.

איכשהו,
בכל הדיון הזה, נשמט הצידה משווק/מתקין ששלח את הלקוח לשבור את הראש לבד מול היבואן במקום לדאוג לו כלקוח.

לכל החברים שמעסיק אותם המתקין, אני לא מבין מה הקשר של המתקין שכל מה שהוא עושה הוא לחבר את המוצר שבחרת לבין היבואן הרשמי שלהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה הוא סוג של נציג המוצר בארץ וזה שנותן לו טיפול ובהרבה מהמקרים גם מפרסם אותו.
אבל כמובן שיש כאלו שמעוניינים להסיט הדיון .

eysham
27-02-14, 18:20

- - - Updated - - -

לכל החברים שמעסיק אותם המתקין, אני לא מבין מה הקשר של המתקין שכל מה שהוא עושה הוא לחבר את המוצר שבחרת לבין היבואן הרשמי שלהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה הוא סוג של נציג המוצר בארץ וזה שנותן לו טיפול ובהרבה מהמקרים גם מפרסם אותו.

אז למה לעצור שם?....
באותה המטבע, אני לא מבין מה אתה רוצה מהיבואן, הוא בסה"כ מייבא את המוצר שאתה בחרת שהייצרן שמייצר אותו בחול...

השאלה היא למי שילמת ומה ציפית לקבל בתמורה.
אם קניתי מוצר מיבואן על סמך סקר אישי והתקנתי לבד אתה צודק.
אם הלכתי למתקין או מוסך והתקנתי אצלו, אני מצפה מבעל מקצוע שחלק מהשירות שלו יהיה ייעוץ והכוונה למה שטוב לי, ולאחר מכן גם אחריות על כך.

איל

boaz avrahami
27-02-14, 18:23
לדעתי מגיע לך פרס מאאוטבק...
כבר מזמן לא נראה פה כזה קמפיין חיובי ליבואן כלשהו.

קינג
27-02-14, 18:34

אני מבין שאתה מאלה שבלי ללכלך על מישהו לא יכול להגיע לנקודה ,כולם שקרנים ורמאים ומנסים לעבוד עלייך ,והכל מוסבר בקונספירציות מורכבות ,טוב ,כל אחד והגישה שלו.
על כל פנים וכפי שנאמר הפוסל במומו פוסל ,עיינתי במס' ההודעות שהשארת מ2002 קצת יותר מ1000 לחלק ל- 14 שנים מביא אותנו לכ70 הודעות בשנה ,אם כן מה זה לפי התאוריה שלך אומר עלייך?
אתה יודע להכפיש ,ללכלך זו דרך שלא עושה טוב,תחשוב על זה ואולי תתחיל קצת להינות בחיים, אבל עניין שלך.

- - - Updated - - -

אני מבין את תסכולך אבל, לאחר שקראתי בעיון את האחריות שנותנים לבולמים מהסוג שרכשת, הבנתי שמדובר במוצר רגיש ביותר עם אחריות מוגבלת.
אני מצפה מיבואן ו/או כל עסק אחר שינהג כלפי בצורה הוגנת, ישרה וימלא אחר תנאי האחריות. כל אחד מאיתנו מבין שאחריות = כסף ואחריות מקיפה יותר אמורה לייקר את המוצר. אין ארוחות בחינם.
וסתם שאלת תם, לשם מה רכשת בולמים שמיועדים לתחרויות?
בפעם הבאה אני הולך לקנות בחו"ל ,לי הבולם ממה שקראתי נידמה כמוצר שאורך חייו ארוך הרבה יותר מתקופת האחריות וזאת מעבר להנאה מהשימוש בו ,אבל את מה שכתבתי קראת .

קינג
27-02-14, 18:43
אז למה לעצור שם?....
באותה המטבע, אני לא מבין מה אתה רוצה מהיבואן, הוא בסה"כ מייבא את המוצר שאתה בחרת שהייצרן שמייצר אותו בחול...

השאלה היא למי שילמת ומה ציפית לקבל בתמורה.
אם קניתי מוצר מיבואן על סמך סקר אישי והתקנתי לבד אתה צודק.
אם הלכתי למתקין או מוסך והתקנתי אצלו, אני מצפה מבעל מקצוע שחלק מהשירות שלו יהיה ייעוץ והכוונה למה שטוב לי, ולאחר מכן גם אחריות על כך.

איל
תקרא שוב זה כתוב ,אני לא מאמין שלא הבנת ,אתה יודע רק אם לא בא לך באמת להבין........

- - - Updated - - -

לדעתי מגיע לך פרס מאאוטבק...
כבר מזמן לא נראה פה כזה קמפיין חיובי ליבואן כלשהו.

גם אתה הצטרפת לאלו שהפכו אותי לסוכן סמוי של מישהו? תשאל את ארנון הוא דיבר עם אאוטבק והסדנא שיכולים לאשר שהעניין אמיתי ,אבל יש כאלו שדווקא עניין הקונספירציה עושה להם את זה, אז בא לא נקלקל

boaz avrahami
27-02-14, 19:03
מה פתאום קונספירציה?
אני חושב רק שבאת לקלל ויצאת מברך. חשבת שהפרסום יגרום להם נזק וקרה ההפך הגמור.
רוב הגולשים תומכים בעמדת היבואן כמו שאתה שם לב.

קינג
27-02-14, 19:20
מה פתאום קונספירציה?

כל דבר שהוא בניגוד לגישתך ולאלו מטעם זה לקלל ולגרום נזק,אני לא בא מהמקום הזה ,שיתפתי אנשים במקרה ובתחושות שלי ולאלו שהכובע בוער על הראש התחילו לצעוק ולהשתולל,וכמובן שהפמליה של אלו שמסיבותיהם רוצים למצוא חן בעיני בעלי עסקים כאלו ואחרים תמיד מצטרפים כמעודדים אבל זה חלק מהטבע של חלק מהאנשים.
אין לי כל כוונה בפעם המי יודע כמה לגרום למישהו נזק ,להפך .
אם אני ההיתי לפני ביצוע עסקה כזו ,או אחרת ההיתי נכנס ומחפש מידע ועושה את ההחלטה שלי ,אז כנראה ואני רוצה להאמין שהעשרתי חברים בניסיון הפרטי ובהתרשמויות שלי,זה הכל ככה פשוט ואין מעבר ,רק שתרבות הדיבור של אלה שחושבים אחרת היא בסגנון מתלהם ,הכפשות וחוסר לגיטימציה =כנראה שזה לוחץ למישהו במקום כואב ;)

boaz avrahami
27-02-14, 19:29
הדבר היחידי שלוחץ זה הגישה שלך - "מגיע לי".
את הניחוח הזה ראיתי כבר בפוסט הפתיחה שלך.

רובם המוחלט של המשתתפים אינם בעלי אינטרס כפי שגם אני.
הקשר היחידי שהיה לי עם אותו יבואן זה גומיות שהו מיבא ורכשתי דרך "איש שטח".
הבולמים אצלי הם בילשטיין שהבאתי מארה"ב בעצמי.

amit1
27-02-14, 19:56
- - - Updated - - -

בפעם הבאה אני הולך לקנות בחו"ל ,לי הבולם ממה שקראתי נידמה כמוצר שאורך חייו ארוך הרבה יותר מתקופת האחריות וזאת מעבר להנאה מהשימוש בו ,אבל את מה שכתבתי קראת .[/QUOTE]
1.קנה בחו"ל, החלטה נבונה.
2.לא ברור לי כיצד התרשמת שהבולם הזה בעל אורך חיים ארוך? אני התרשמתי שמדובר במוצר עדין ובעייתי ביותר (כיצד אתה אמור להגן על הבולם מבוץ?)

ד ו ר ו ן
27-02-14, 20:03

- - - Updated - - -

למה ללכת למתקין?
2 סיבות עיקריות:
הראשונה, כי הוא חתום על הקבלה של הכסף שלך.
השנייה, כי להתקנה שלו יכולה להיות השפעה ישירה על חיי המוצר.
לא רוצה לגרום עוול למתקין האלמוני שאתה מתעקש לבודד מהסוגיה, אבל יש לו בהחלט חלק בתהליך.
בפעם הראשונה, כי הוא זה שבחר דגם שאמור להתאים לרכב שלך, האם בטוח הדגם מתאים?
גם להתקנה יש חשיבות:
בולם צריך להתקין ברמת הידוק שמאפשרת לו חופש תנועה סביב הציר סיבוב של לפחות אחד הקצוות, כי הזוית בין הסרן לשילדה משתנה עם עבודת המתלה.

הידקת יותר מידי, ביטלת את החופש הזה, ויצרת עומס צידי גדול על הבוכנה, והופס, הנה סיבה לכשל מחז״ש..
ובולמים מהודקים יותר מידי זה משהו שאני רואה הרבה.

הידקת פחות מידי, וגם כאן יש למתקין השפעה.

הנה,
קיבלת עוד נימוקים למה המתקין הוא חלק משרשרת האחריות.

ד ו ר ו ן
27-02-14, 20:09
כמו בכל דיון...:):):)

- - - Updated - - -

להגיד שגוגל "רק" משווק, זה כמו להגיד שאפל רק משווקתטלפונים וכו' שקופסון מייצרת.
נקסוס זה מותג רק של גוגל ו-LGמייצרת אותו עבור גוגל.
קניתי מגוגל והלכתי אליהם והם הפנו אותי ליצרן, לקבל שירות.
קינג קנה ממוסך X ומוסך X הפנה אותו ליבואן (שיכל גם הוא להפנות ליצרן אבל זה ממש מוגזם..), שהוא נציגו של היצרן.
אותו הדבר (כמעט) בדיוק..

ברנרד,
התכוונתי לתיאוריך על כלי העבודה, לא הטלפון.
אבל נזרום איתך:
לפני כמה חודשים התפרקו לי סנדלי Chaco, סנדל יקר ואיכותי לכאורה, שנרכש במטייל.

כשפניתי לחנות, הפנו אותי ליבואן, ואני השבתי להם שהיחיד שאני מכיר הוא החנות, הוא קיבל ממני כסף והוא אחראי מבחינתי.
הפלא ופלא.. לקחו אחריות וטיפלו מול היבואן..

קינג
27-02-14, 20:57
[QUOTE=ד ו ר ו ן;561672]ברנרד,
התכוונתי לתיאוריך על כלי העבודה, לא הטלפון.
אבל נזרום איתך:
לפני כמה חודשים התפרקו לי סנדלי Chaco, סנדל יקר ואיכותי לכאורה, שנרכש במטייל.

כשפניתי לחנות, הפנו אותי ליבואן, ואני השבתי להם שהיחיד שאני מכיר הוא החנות, הוא קיבל ממני כסף והוא אחראי מבחינתי.
הפלא ופלא.. לקחו אחריות וטיפלו מול היבואן..[

להבנתי זה היבואן הוא זה שייבא את המוצר מיטב הידע על המוצר מצוי אצלו לרבות הטיפול בו ,הוא בד"כ הפנים של המוצר שהוא מייבא ,המתקין רק מרכיב את המוצר ,כך אני מבין,זכותך לראות הדברים אחרת.
על כל פנים אני סבור שהיצרן צריך לאמץ גישה אחרת ולא דווקנית ובטח שלא לבוא ולחפש למה זה אשמתו של הלקוח ובמיוחד בליקוי שנתגלה באקראי ובסמיכות לתום האחריות .

yoni 110
27-02-14, 21:56
חצי שנה זה לא כ"כ בסמיכות לתום האחריות, זה 50% יותר מתקופת האחריות.
כאחד שהתעניין קצת במקרה ושמע את הצדדים שבוחרים לא להגיב כאן אני יכול רק לחזק ולתמוך בהחלטת היבואן והמתקין לא לתקן או לבוא לקראתך.
זה שאתה הלקוח ששילם ממיטב כספו על המוצר עדיין לא נותן לך את הזכות לדרוש מעבר למוסכם מראש (תקופת האחריות). אף אחד לא הכריח אותך לרכוש ואף אחד לא מכריח אותך להשתמש במוצר.
אתה חושה שהמוצר גרוע/ לא אמין/ חרא? תרכיב משהו אחר.

נמאס כבר מתרבות "המגיע לי", מגיע לך מה ששילמת עבורו ולא מעבר לזה. בחר היבואן לתקן אחרי תקופת האחריות- זכותו המלאה, בדיוק כמו שזכותו לבחור שלא לתקן (ויש לקוחות שפשוט לא מגיע להם)

יוני

polar bear
27-02-14, 22:22
קינג היקר - כל מה שכתבתי כתבתי מתוך כך שאני מאמין לכל מילה שאתה כותב. לא כתבתי בשום מקום שאתה משקר. אלא רק שאתה מונע פרטים. אם הייתי חושב שאתה שקרן לגמרי - לא היתי מתערב פה בכלל. הבעיה היא שאתה מתעקש לקחת את זה למקום אישי - ולא בכדי. זה בגלל שאין לך קייס. כך אני מבין את זה - בנאדם שפתח ניק רק בשביל להתלונן { לא כתבתי להכפיש ולא ללכלך זה אתה כתבת } . תבין חביבי { ב רפה } הבעיה שלך היא - אני מאמין לך. אני בטוח שמה שקרה לך זה באמת. אני רק חושב שעל סמך הסיפור החלקי שהבאת פה, ועל סמך הפרטים המאד מאד ספציפים שהשמטת מהסיפור { שלמרות רמיזות עבוד מעוד גולשים חוץ ממני עדיין לא חשפת, גם אחרי 9 עמודי דיון } - אני לא יכול להניח באופן אוטומטי שדפקו אותך אלא שיש פה משהו ניסתר. וזה גם מה שבועז אומר לך - מרוב שרצית לתת סיפור חד צדדי שמוציא רע את אאוטבק - יצאת מברך.

ברנרד - זה מכוון גם למה שענית לי. ואולי עוד משהו קטן לגבי "ניק בדוי" - כשכותבים פה "ניק בדוי" מתכוונים שאולי יש איזה גולש קבוע, שלצורך ענין מסוים נכנס בשם אחר { יש איזה מישהו באוף טופיק שביקש עו"ד שכתב את זה בפירוש } . קח לדוגמה את שולץ האיום - אתה באמת חושב שהוא חבר חדש פה? שאף פעם לא גלש בגיפולוג? יכול להיות שכן. אבל ע"פ דרך ההתבטאות כנראה שלא.

אז כן - בנאדם שנכנס לפורום והדבר הראשון שיש לו להגיד זה - חברה! משה דפק אותי! אל תדברו איתו יותר! תשמע....מוזר .

וקשה לי לא לתת דוגמה מעצמי - לא מזמן גיליתי שחנות מסוימת לממכר ציוד תינוקות הם פשוט חבורת רמב"מ { רמאים בשיטת מצליח } . בשניה שאחרי התגלית הייתי בטוח שאני נכנס לפורום נשים כלשהו ומספר את כל הסיפור ועושה בלגן - ואז חשבתי- כמה אמינות תהיה לי? בנאדם שנכנס לפורום רק בשביל לתת ביקורת רעה על חנות עם כל כך הרבה לקוחות מרוצים? { עשיתי חיפוש ברשת } .

הפוסל במומו יא אללה חשבתי שיש לי עוד שלושה חודשים עד זה....:) סופ"ש שמח.

amit1
27-02-14, 22:24
יוני,
הכל טוב ויפה פורמלית אתה צודק אבל, וכאן האבל הגדול, זה לא המקרה הראשון וגם לא השני והשלישי שחברים מתלוננים על המוצר מה שאומר דרשני (בנוגע למוצר/יצרן ולא ליבואן).
אני לא הייתי שם את כספי על מוצר כל כך יקר, עדין , מורכב/מסובך להתקנה ולכיוונון ע"י המתקין הממוצע בארצנו (שבדר"כ מעולם גם לא שמע על מד מומנט....ואם שמע מתעצל להשתמש בו) ושצריך לדאוג שחס וחלילה לא יתלכלך בבוץ, במים ובאבק ואויר מדבר......כדי שחס וחלילה איזה מחז"ש לא יפרוץ....כאילו שה"פטנט" הזה מתוכנן לעבוד בחדר נקי class 100 ולא בבקעת הורקניה....
גיפאי נבון שמשאביו קצובים ומטייל עם רכבו בשטח, לא קונה את השטות הזאת.....

Bernard
28-02-14, 01:10
מה פתאום קונספירציה?

אני בכלל לא חושב כמוך, בועז.

לפי כל התגובות, כפי שגם עמית ציין, מצטייר (בצדק או שלא) שמדובר במוצר "נישה" מאיכות לא כ"כ גבוהה, שמצריך טיפול "ופינוק" תכופים,באופן ממש מטריד..
כל השאלות מדוע הבחור בחר דווקא מוצר כזה ושאולי המוצר לא "מתאים" לרכב...
אפשר לחשוב איזה רכב מיוחד זה - כולה טויוטה מסכנה, שהותקנו בה בולמים... זה הכל.
כן חוזק לפי מומנט, לא חוזק לפי מומנט... ממש הנסיכה על העדשה.
הרושם שאני מקבל, גם בלי קשר ל"אם יש אבא או אמא" זה ... לא לגעת..

אם כבר, נראה שכל אלה שרצו לצאת מברכים.. קילקלו..
היבואן נמסה להחדיר את הבולמים לכל רכב שטח - אני בעצמי ראיתי ושמעתי את הגישה.
המתקין (האלום) מתקשר ליבואן ושואל "מה יש לכם עבור טויטה X או דיסקברי שנת Y" ומקבל את הבולם - לפי דרישה, ניתן גם לכוונן את הביצועים- מה כ"כ מיוחד פה, שמצריך תואר בפיזיקה גרעינית, על מנת לחבר אותו לרכב?
לפי הדברים פה,אפשר לחשוב שמדובר בבולם עם אישיות וקפריזות כמו של אישה... סליחה, נסחפתי. רק חסר לי לפתוח חזית מול הנשים... תמחקו.

ודוב הקוטב היקר.
האמת? אני בכלל לא נכנס לזה אם מישהו (ותיק או חדש) מתחזה בשמות אחרים, לקדם איזו אג'נדה.. יכול להיות שזה נכון. אני מסרב לחשוד בכל פוסט ולחפש מתחת לכל אבן את החלאה שמסתתר שם.
אם יש כאלה "שזה עושה להם את זה" (ההיתחזות וההכפשה לשמה), שיבושם להם - אני משתדל להתייחס לתוכן.
ושוב, גם במקרה זה, עולות עובדות ודיעות ומקרים, שבהחלט נכנסים לחישובים שלי (ומסתבר שגם של אחרים) אם לקנות או לא מוצר כזה ואחר.

אני דווקא חשבתי לקנות פוקס (ארבעה, עם מיכל) ואפילו דיברתי עם אותו סוכן וחבר שלי, בעל העסק שדיברתי עליו באחת הדוגמאות, מאוד ממליץ ובעד אבל הדברים שעלו פה (במיוחד ה"עדינות" של הבולם, בכלל לא השירות - לי, במקרה, יש "פרוטקציה") די מדאיגים אותי...
וזה חשוב וזו המטרה של הפורום.

ו"עוד" שוב..
די כבר עם האנטי הזה לגבי גישת ה"מגיע לי".
בשום מקום לא קראתי שקינג אמר "מגיע לי" - סיפר סיפור (ואני לא רואה פרטים נסתרים..) ואמר "לשיפוטכם". כך בכותרת וכך בתוכן.
הוא "ציפה" ליחס אחר והתאכזב - אתה חושב שהציפיה הזו מוגזמת ואתה לא מצפה לה ומוכן לקבל שאחרי 18 חודשים בולם שעולה בערך פי 2-3 מאחרים "ילך פאייפן", אחלה לך.
לי זה נראה קצת חשוב ולא מעניין אותי אם זה דרור שמתחזה ל"קינג" או אסף שרב עם איציק ולא רוצה שידעו שזה הוא או איזה פיאסטה שמרמה, שיש לו טויטה..
גם לא מעניין אותי כמה פוסטים הוא כתב לפני ואם הוא רק מתלונן או רק מברך.. לעניין.. התוכן... המקרה.. זה מה שמעניין אותי.

boaz avrahami
28-02-14, 01:38
ברנרד,
אמנם שפכת פה בשרשור המון מילים אבל פספסת את עצם העניין כולו.
הבולמים ממש לא מענינים.

כל העניין הוא אם מגיעה אחריות לאחר סיומה או לא והאם היבואן צריך לתקנם או לא.

את הפרטים כולם כבר מכירים ולכן לא אחזור עליהם.

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

Bernard
28-02-14, 02:55
ואני אומר שאתה פיספסת.

קינג, ויתקן אותי אם אני טועה, לא טען "שמגיעה"לו אחריות לאחר פג התוקף שלה.
כל מה שהוא טען שבולם "פרימיום" ששפך לאגר זמן קצר לאחר תום האחריותלא זוכה לשירות "אקסטרא" כיאה למחירו.
הוא לא אמר "מגיע לי", הוא לא "דרש", הוא לא "תבע" (ולא תבע) הוא פשוט התאכזב והביא לידיעתינו... "לשיפוטינו".

לי מפריע ש(חלקינו)מיד מחפשים להוקיע אותו כ"חדש", כ"מתחזה" כ.. לא יודע מה..

לא ראיתי בחוקי האתר (ואולי כדאי שיוסיפו...) שיש תקופה מסויימת או מספר פוסטים מינימלי שרק אחריהם מותר "להתלונן"..

ודוב הקוטב ידידי.
הגישה שלך גורמת עוול להרבה הורים שנופלים בפח אצל אותם רמאים, רק בגלל שאתה חושב של"חדשים" אסור להתלונן... תחשוב על זה..

ד ו ר ו ן
28-02-14, 08:31
ברנרד,
אם הם היו כזה דראק, הם לא היו מותקנים על רכבים שתלויים בהם לנצחון בתחרויות..
ואני לא חושב שהם או בילשטיין שהמבנה שלהם כמעט זהה באמת כאלו רגישים ומיוחסים, לדעתי יש כאן הרבה הגזמה שלא לומר כסתח לאופן השימוש.

וכן,
יש בליגה הזו משהו טוב גם לרכבי טיולים,
כשאישה הרה אומרת לך אחרי כמה מאות מטרים בשטח שמשהו השתנה ברכב,לטובה, אתה מבין הכי טוב שזה עובד.. במקרה שלי 7100, וכן, הוספתי להם הגנה למוט.

lizard
28-02-14, 09:19
פנית לפוקס העולמית? אני בטוח שהם ירצו לדעת על הסיפור. בסופו של דבר זה השם שלהם על הבולם. אולי הם יוכלו לעזור לך. אבל תהיה קונקרטי וברור. בלי תחושות אישיות וכדומה.

boaz avrahami
28-02-14, 09:22
הבולמים האלו נחשבים/פרימיום בזכות הביצועים שלהם ולא לפי האמינות שלהם באופן השימוש של המתלונן.
את שמם הטוב הם קיבלו במרוצים ובזכות שיווק מוצלח.

אם המתלונן הבין שהוא משלם הרבה כסף על אורך חיים אז הוא טעה ובגדול.
סתם בזבז כסף על מוצר שלא מתאים לו.
עכשיו נשאר רק שיבקש סליחה על הדרישה המחוצפת שלו שיתקנו לו החינם מחוץ לתקופת האחריות והנסיון שלו להכפיש את המוכר.

וכל זה מאדם שכל תרומתו לפורום היתה התלונה הזו.
אחד שלוקח ולא תורם

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

foxy
28-02-14, 09:48
טוב אני חייב להגיב על דבר אחד מה שאנחנו קונים ומרכיבים אצלנו בגייפים לא דומה למה שמורכב ברכבי מרוץ אז בואו ונפנים את העינין שאין קשר בניהם חוץ מהשם ולדעתי הבולם הוא פיצוץ מדהים ושווה כול שקל שאצלי גם מורכב על ההגה ולגבי אחריות עברת ביום אחד את האחריות לא חייבים לך כלום עינין של מזל ככה אני רואה את הדברים

ניר ל
28-02-14, 12:23
הבולמים האלו נחשבים/פרימיום בזכות הביצועים שלהם ולא לפי האמינות שלהם באופן השימוש של המתלונן.
את שמם הטוב הם קיבלו במרוצים ובזכות שיווק מוצלח.

אם המתלונן הבין שהוא משלם הרבה כסף על אורך חיים אז הוא טעה ובגדול.
סתם בזבז כסף על מוצר שלא מתאים לו.
עכשיו נשאר רק שיבקש סליחה על הדרישה המחוצפת שלו שיתקנו לו החינם מחוץ לתקופת האחריות והנסיון שלו להכפיש את המוכר.

וכל זה מאדם שכל תרומתו לפורום היתה התלונה הזו.
אחד שלוקח ולא תורם

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

אני בכלל חושב שהיבואן צריך לכתוב לו מכתב תודה על הפרסום ...

אצלי לפחות לא נוצר רושם שלילי , בלי קשר למוצר הספציפי, והשם אאוטבק בהחלט שנחקק לי חזק בזיכרון .

Bernard
28-02-14, 14:55
דורון.
הבולמים ברכבי המירוץ עוברים אוברול אחרי כל מירוץ. אף אחד לא לוקח סיכון שיכשלו..
המאמצים במירוץ, גדולים עשרות מונים מאשר בהתנהלות יומיומית ולכן, כן, אני מצפה שישרדו יותר מאשר "מירוץ אחד"..

וכבר אמר מי שאמר "אין פרסומת רעה"- פרסומת רעה, זה כשל לוגי במשפט עצמו :).
העיקר שמאייתים נכון את השם..

ועוד אמר בחור חכם אחד...

אתם טוחנים מים.

אסף.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk:):(

כל אחד רואה/לוקח מה שהוא רוצה..

-->