צפייה בגרסה מלאה : הבדל בין מתלה נגרר למתלה דאבל A ?
:confused:שלום רב.
אשמח לעזרתכם בהבנת ההבדל בין מתלה נגרר למתלה דאבל A.
המיועד לבאגי דו מושבי .
מה היתרונות של כל מתלה ולאיזה משטחים כל מתלה יותר מתאים?
תודה רבה עודד.
אתה יודע על מה מדובר ושואל על יתרונות וחסרונות, אני מניח.
זרוע נגררת היא חיבור של שתי זרועות הA לזרוע אחת. היא פשוטה לתכנון וליצור, קומפקטית, מתחברת לשלדה רק בשתי נקודות, ולכן שימושית ונפוצה מאד במתלה אחורי של רכב שטח מהיר וגם ברכבי כביש.
במתלה הקדמי יש לה כמה חסרונות. קודם היא שלוחה קדימה - ולכן לא יכולה להיות ארוכה מדי כשהיא מותקנת בגלגל קדמי, ועקב כך מהווה מגבלה משמעותית על מהלך מתלה. היא גם לא מסתדרת טוב עם גיאומטרית ההיגוי כי זוית הקסטר של הגלגל משתנה עם מהלך המתלה, מה שקריטי בסרן שיש בו היגוי. אני לא חושב שיש שימוש בזרוע נגררת במתלה קדמי, בכלל. מה שיש זה זוג זרועות נגררות בתצורת מקבילית, בחיפושיות ובבאגים מבוססים חיפושיות. לזוג זרועות נגררות יש קסטר קבוע, והחסרון שלהן הוא מהלך מתלה מוגבל יחסית כאמור בגלל אורך הזרועות, וקמבר קבוע.
נמרוד שלום.
תודה על התגובה.
אנסה למקד את התלבטותי.
ברשותי היום באגי מסוג פירניה.ואני מעוניין לבנות באגי דו מושבי גם עם מנוע של אופנוע אך אני מתלבט באיזו תצורה יהיה המתלה האחורי?
תודה רבה עודד.
אתה מתכוון לתכנן את השלדה והמתלים בעצמך?
בכל מקרה שתי התצורות מתאימות למתלה אחורי. זרוע נגררת פשוטה יותר וקומפקטית יותר ומפשטת את התכנון והבנייה של השלדה כולה. נראה לי שהיא הכיוון הנכון יותר.
אני מתכנן לבנות משהו כמו הפירניה אך דו מושבי.
וקשה לי להחליט איך יראה הציר האחורי-או דאבל A או מתלה נגרר.
בהתאם לעדיפויות התכן.
תודה עודד.
אנסה למקד את התלבטותי.
ברשותי היום באגי מסוג פירניה.ואני מעוניין לבנות באגי דו מושבי גם עם מנוע של אופנוע אך אני מתלבט באיזו תצורה יהיה המתלה האחורי?
תודה רבה עודד.
שאלה לא פשוטה,זה גם תלוי בסיגנון השבילים שאתה אוהב.
אפשר להגיד שמתלה נגרר טוב יותר לישורות באמפיים מעצם שמו -פשוט נגרר מאחור...מינימום של חיבורים וצירים -הצורה ההנדסית הקלאסית לספוג מהמורות,לעומת זרועות A שציריהן ב 90 מעלות לכיוון המהמורה....דמיין את עצמך הולך ומחזיק מקל ארוך ביד ..קל לגרור אותו על הארץ אחריך ,מצד שני קשה לאחוז אותו במקביל אליך בהליכה.-חיסכון במשקל המתלה במייסבים וכו' ( ישנה פשרה מסויימת שקוראים לה זרוע נגררת חלקית שמוסיפה עוד כמה אלמנטים לטובת הפניות) .
מצד שני אתה מתאר רכב עם מנוע אחורי מרכזי מעצם התצורה שלו -שרשרת שהולכת אחורה ,שני מושבים עם משקל של שני בני אדם ...רכב די מאוזן מבחינת משקלים קדימה/ אחורה. מאחר שאין מנוע מאחור מול הגלגלים זה משאיר לך מקום לבניית זרועות A דיי ארוכות ,כמעט ממרכז האחוריים, דיי דומות לזרועות A הקידמיות , =איזון בפניות.
אם תתכנן טוב את הגאומטריה של הזרועות האחוריות (גם ביחס לקדמיות)-כי אפשר לעומת הנגררת הפשוטה, תקבל רכב שפונה טוב יותר עם זרועות A.
אבל שוב, קשה להחליט,אתה צריך להכיר את כל התמונה בכדי לדעת למסגר אותה.....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.