התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כתבה שלא עושה לנו טוב!

rikmik
12-03-14, 20:15
מקווה שזה המקום הנכון,,,,
אך לא יכולתי שלא לשתף אותכם!
חייבים לבעוט אותם אחוצה מחברתינו!

http://www.israel.agrisupportonline.com/news/csv/csvread.pl?show=4729&mytemplate=tp2

boaz avrahami
12-03-14, 20:34
פעם בשנה שנתיים, רשות הניקוז שמה באגר שמעמיק את הנחל ועוקר ומחליק את הגדות של הנחלים בכל העמק.
אים מישהו פוגע בנחל בחי ובצומח סביבו זה הם עצמם.

הקמפיין הזה מקומם

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

ספרדי
12-03-14, 20:41
פעם בשנה שנתיים, רשות הניקוז שמה באגר שמעמיק את הנחל ועוקר ומחליק את הגדות של הנחלים בכל העמק.
אים מישהו פוגע בנחל בחי ובצומח סביבו זה הם עצמם.

הקמפיין הזה מקומם

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

בתור אחד שגר באיזור נחל ציפור הפעם אני מסכים אם הכתבה כל שבוע שאני מטייל בנחל אני רואה גיפים הורסים את השדות ואת הנחל כדי לראות "למי יש גדול" ולא אכפת להם שהם הורסים את הנחל ואת השדה שהם מתפרעים אליו וזה די מבאס כי זה מוציא שם רע לבעלי הגיפים.
אז אם הכתבה תגרום לזה שיהיו פקחים שיתנו קנסות לרכבים שמתפרעים אז אני בעד.

rikmik
12-03-14, 20:52
אז...boaz avrahami אתה תומך "בג'יפאים" כאלה.....ואם הרשות עושה עבודת תחזוקה, זה אומר שמותר לכל חוליגן לבוא ולהשתולל בנחל או בשדות לידו, כמה שהוא רוצה?

לא מכיר אותך אישית,וכמובן אין לי כלום נגדך, ומההכרות שלי עם תגובותיך, לא ניראה לי שאתה, לא הייתה יוצא נגד אותם וונדאליסטים!

יונתןמצפה
12-03-14, 22:46
אני לא רואה שום בעיה בכתבה הקוראת למאבק בחולגאנים שועשים נזק.
דווקה בכתבה הזו אין שום קריאה לצאת נגד כל בעלי הג'יפים אלא לדווח על בעלי רכבי שטח שעושים נזק משמעותי.
לדעתי זה בסדר גמור ואף יותר מזה. ראוי לתמיכה מצד ג'יפאים שהטבע חשוב להם.

להבדיל מתעלות חקלאיות מלאכותיות ברחבי העמק שגם הם מהוות את אגן הניקוז של הקישון, המקום הספציפי הזה אכן מהווה ערוץ נחל טבעי עם מרקם אקולוגי ונופי רגיש.

boaz avrahami
12-03-14, 23:07
בשביל האזרח הממוצע כולנו נראים אותו הדבר...
יש לנו ג׳יפ או טרקטורון ולא משנה אם ננהג לאט או בנימוס.
התוצאה שיוצרים אווירה להפקיע מאיתנו את השטח.

מעבר לכך האם נעברה עבירה?
מה זה השחתה של השטח?
האם יש שם שמורה?

מחר יגידו לכם שכל שעשוע עבירות הוא עבירה.

לאחרונה יוצא לי לטייל הרבה בחורשן אחרי שנות גלות רבות.
אני נחשף לתופעה ושונא אותה אבל ברור לי שאי אפשר למיין בינינו לבינם.
בקרוב לא יהיה לכולנו ממש כפי שהעלימו את הטרקטורונים לרמה של זן נכחד

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

יונתןמצפה
12-03-14, 23:14
מעבר לכך האם נעברה עבירה?
מה זה השחתה של השטח?
האם יש שם שמורה?

לא יודע מה יש שם, אבל דבר אחד בוודאות אין שם.

דרך ארץ.

boaz avrahami
12-03-14, 23:24
יונתן,
אתה מבין שבעיניים שלהם עצם היותך שם משתעשע בחציית הנחל או מטפס את העליה מול הטחנה או סתם מטייל שם אתה פורע חוק.
גם אם אינך משתולל לדעתך בפראות.

והכי מגוחך זה שהם השמידו את התוואי הטבעי של הנחל עם כלי עבודות עפר שהפכו את הכול לסינטטי ולא טבעי.

עכשיו ספר לי מי גורם יותר נזק לטבע.
ולא, דרך ארץ היא רק כיסוי להעיף אותנו מפה כמו הטענות שאם ניסוג לקווי 67 יהיה שלום.
עבודה בעיניים!

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

יונתןמצפה
12-03-14, 23:33
שמע, מה שהולך שם מדי פעם בימי שישי/שבת לא לגיטימי, ולא נעים, וזה בלשון המעטה.
זה לא דומה לטיפוס העלייה של המנזר במקום שלא מסתובבים בו מאות מטיילים ברגל ובאופניים, וזה לא דומה לזה שאני חוצה את הנחל בשביל שבין מעיין הסוסים למנזר.
הם מתפרעים, משתוללים ומשמידים, באמת, את טוואי הנחל הטבעי (ובאזור הזה הוא טבעי, להבדיל ממורד הנחל) ובעיקר נראים רע באמת.
וזה ללא כל התחשבות בזה שיש עוד אנשים שמנסים להינות מפינות החמד האלו במקביל אליהם.
לגיטימי זה לא!

לא יודע, כשאני מטייל אני באמת כמעט ולא נתקל במטיילים אחרים שנועצים בי מבטי שנאה או דברים דומים.
כשאני עובר לייד מטיילים אחרים (רגליים/אופניים) אני מאט כמעט עד מהירות 0, מחייך בנימוס ואומר שלום.
בד"כ התגובה בצד השני זהה.

הכל עניין של גישה.

boaz avrahami
13-03-14, 00:01
לא יעזור לנו.
מבחינתם אין דרך למיין בינינו לבינם.

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

NRG
13-03-14, 00:08
מבחינת הרשויות אולי באמת אין דרך. מבחינת האזרח הממוצע... לא מסכים איתך שהוא רואה כאחד נהג גיפ חסר שכל ודרך ארץ וגיפאי שומר חוק וטבע

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ariksk
13-03-14, 05:53
ככה זה שבמדינת החכמים לא נותנים כבוד לגיפאים ולא מקצים מגרשי משחקים.הרי אם היו מקומות שהיה מותר להנות קצת מהכליםשלנו אף אחד לא היה נכנס למקומות האלו ולכן ההרגשה שאם כבר עושים ממני עבריין אז אני אהיה כזה נראית הגיונית (נכונה או לא) ואם לרכב פיקוח מותר להסתובב חופשי על החוף או בשמורה אז גם לי מותר כשאין פקח.
כולם יפיי נפש אבל דברים כאלה לא פותרים באיסור או בקנסות אלה ביצירת מקומות ייעודים למשחקי שטח.
נ.ב
משחקי שטח אינה מילה גסה כ ו ל נ ו נהנים מהם

אשר צור
13-03-14, 07:24
ככה זה שבמדינת החכמים לא נותנים כבוד לגיפאים ולא מקצים מגרשי משחקים.הרי אם היו מקומות שהיה מותר להנות קצת מהכליםשלנו אף אחד לא היה נכנס למקומות האלו ולכן ההרגשה שאם כבר עושים ממני עבריין אז אני אהיה כזה נראית הגיונית (נכונה או לא) ואם לרכב פיקוח מותר להסתובב חופשי על החוף או בשמורה אז גם לי מותר כשאין פקח.
כולם יפיי נפש אבל דברים כאלה לא פותרים באיסור או בקנסות אלה ביצירת מקומות ייעודים למשחקי שטח.
נ.ב

במדינת החכמים הזאת מרשים לנו לנסוע בכל מקום, ואתה מבקש להטיל עלינו מגבלות תנועה למקומות מוגדרים בלבד??? אתה אמיתי?
אני מקווה שאף אחד לא ישמע לך.

sam1g
13-03-14, 09:08
במדינת החכמים הזאת מרשים לנו לנסוע בכל מקום בינתיים, ואתה מבקש להטיל עלינו מגבלות תנועה למקומות מוגדרים בלבד??? אתה אמיתי?
אני מקווה שאף אחד לא ישמע לך.

צודק !

ספרדי
13-03-14, 11:07
יונתן,
אתה מבין שבעיניים שלהם עצם היותך שם משתעשע בחציית הנחל או מטפס את העליה מול הטחנה או סתם מטייל שם אתה פורע חוק.
גם אם אינך משתולל לדעתך בפראות.

והכי מגוחך זה שהם השמידו את התוואי הטבעי של הנחל עם כלי עבודות עפר שהפכו את הכול לסינטטי ולא טבעי.

עכשיו ספר לי מי גורם יותר נזק לטבע.
ולא, דרך ארץ היא רק כיסוי להעיף אותנו מפה כמו הטענות שאם ניסוג לקווי 67 יהיה שלום.
עבודה בעיניים!

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

אני מזמין אותך לבוא ביום שבת לנחל ציפורי לאיזור מתחת נופית ותראה איך אנשים מתפרעים שם בנחל שהם מנסים לעבור את הנחל במקום שאין מעבר ובתוך שדות.
ואז אני מבטיח לך שתשנה את דעתך.

דרור ברלי
13-03-14, 11:21
כי ככה זה כשערסים.
זו "תרבות" הערסים.
השופוני, הרעש, המנטליות האלימה והגסה.

מספיק אחד - רק אחד, כדי להחריב לכולם. ואין במדינה הזו רק ערס אחד. ולא עשרה, ולא מאה, ולא אלף. יש המונים.
גם בקרב הג'יפאים יש מאות כאלה לכל הפחות. הם גורמים נזק בלתי נתפס לטבע ולנו כקהילה ואף תירוץ והצטדקות לא יעזרו לנו.

זה מה יש. אז שלא ניילל אחר כך כשיסגרו - ובצדק - גם את נחלי ציפורי ויפתחאל. וזה גם מה שהולך לקרות עם כל השבילים במוקדם או במאוחר. תתכוננו.

NRG
13-03-14, 11:38
מה קרה קמת עם נבואות זעם על הבוקר...
הדרך ארוכה, אבל הרס מתמשך ומשמעותי של הטבע אכן יכול להוביל לפעולות משמעותיות...
ניר

GodsFather
13-03-14, 11:50
אפשר לכתוב על זה כל הזמן ואפשר לצאת לשטח ולעשות משהו בנידון.

משהו שיעביר מסר בסגנון "אנחנו לא הם".

NRG
13-03-14, 11:55
מסר זה סבבה,
אבל מה בתכלס זה יכול לעשות,
תיהיה סלקציה בכניסה למסלולים, הילדים הטובים ייכנסו והבעייתיים ייעצרו בשער...

GodsFather
13-03-14, 12:27
ליצור הבדלה בתפיסה של האנשים.

שיבינו שלא כל ג'יפ הוא בהכרח בהמה/ערס.

שמי שנוהג בו הוא עצמוני או חלק מהחבורה המצומצמת שנמצאת סביבו ולא מייצג אומה שלמה.

אפרים
13-03-14, 14:01
כנראה שכרגע הם מקובלים יותר.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272595

Bernard
14-03-14, 04:07
כנראה שכרגע הם מקובלים יותר.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272595

אני לא כ"כ בקיא בתחום זכויות היוצרים אבל הציטוט הבא נלקח מהלינק למעלה:
עדיאל בר שלום, מנהל כפר הנוער, אמר כי "זהו אירוע מרגש מאוד בכל קנה מידה. פריצת הסינגל ביוזמתם ובהובלתם של נדב וחניכי מגמת האופניים, משקף במדויק את הערכים שאנחנו שואפים להקנות להם לאורך הדרך-כגון אחריות סביבתית, ציונות ואהבת הארץ, יוזמה והובלה, התמדה, מסירות ומצוינות. אנחנו גאים בחניכינו ושמחים מאוד על שיתוף הפעולה הייחודי עם קק"ל ועם המועצה".

כבר מזמן לא "שמעתי" קישקוש שכזה... "פריצת הסינגל"... ממש חומה ומגדל... אות ומופת לשמירת ושימור הטבע... מעניין מה היה קורה אם במקום "חניכי מגמת האופניים" היה מופיע "חניכי קורס מדריכי נהיגת שטח במכון ווינגייט"...
ממש נאום זכייה באוסקר.. עוד מעט יודה להוריו, שהביאוהו עד הלום.

מעניין איפה נמצא הפקח ההוא מהטלוויזה והדוחות לאופניים (צברי/צוברי) שיסביר לעדיאל על הנזק, הגדול יותר מצמיגי רכב, שהאופניים גורמים לטבע...
ועוד פרצו עשרות שבילים...

צביעות.

Bernard
14-03-14, 04:14
נ.ב

וואללה, אריק?
אתה גם מרשה לעצמיך לעבור באדום, כשלא רואים כמובן, בגלל שאם לשוטר ולאמבולנס מותר,אז...
או כשאין אף אחד, אתה נכנס לשטח אש, בגלל שראית שם כמה כלי רכב חומים/אפורים/ירוקים, אז...
ואולי בו נתחיל להשפריץ מים על כל מיני אנשים/בתים/מקומות, הרי מכבי האש עושים את חופשי חופשי,אז..
או אולי תתחיל, סתם ככה בלי שאף אחד לא יודע, לירות קצת באנשים, משום ששמעת שגם לשוטרים מותר...
זה התפקיד שלו/שלהם וזו מהות העבודה, מה בדיוק אתה רוצה?

tzagi
14-03-14, 04:57
ככה זה שבמדינת החכמים לא נותנים כבוד לגיפאים ולא מקצים מגרשי משחקים.

והנה הגישה שתגרום למדינת החכמים (שרוצה להיות "מערבית) להטיל חוקים כמו במערב, בקרוב אין לרדת מהכביש, אין שבילים, אין שטח(תחת התרוץ "הרס לסביבה")
מגררשי משחקים גם לא יהיו, להזכיר לכם איזה יופי חוק הספורט המוטורי עובד?

כול עוד המדינה בוחרת להתעלם מ..אה..היצורים הבעייתיים שגורמים לדעת קהל המובנת, התוצאה הסופית כבר כתובה על הקיר.

כבוד אגב, לא נותנים. כבוד זה דבר שנרכש בעבודה קשה זעה ודם. מה בדיוק עשית שגורם לך לחשוב שמגיע לך כבוד? ביזבזתה הרבה כסף על רכב מזהם שמשמש אותך להרוס את הטבע? אולי במקום הייתה צריך לקנות איזה טויוטה פריוס?

Bernard
14-03-14, 05:48
דרור כבר כתב על זה, שמפחיד אותו, שעוד מעט יהיה פה כמו בגרמניה - פארקים לנהיגת שטח. מעיין גטאות שנוכל "לשחק" בהם...
כנראה שלשם הרכבת לוקחת - אויי, זה לא נשמע לי כ"כ טוב.. ננסח מחדש..

כנראה שזה הכיוון - אדמה פרטית. באדמות מדינה אסור בהחלט. באדמה פרטית תעשה מה שאתה רוצה... עכשיו, לך תמצא אדמה פרטית (מתאימה??) בישראל..
פה, במזרח ארה"ב, הכל פרטי. על כל עץ שני יש שלט POSTED, יענו פרטי, והכניסה אסורה, כולל ציידים טיילים ונהגים - שיהיה ברור. אבל יש,פה ושם, כאלה שהפכו את הפרטי שלהם למקום "משחקים" ל-4X4... שטחים עצומים. ויש קהל.. אמממה, פה אין סלעים ואין הרים ואין... אין ממש במה לשחק מלבד בוץ (והרבה).

בקיצור, כמו דרור, לא הייתי רוצה ככה... אבל במקרה שלא שמתם לב, דוחקים אותנו לטובת "טובים" יותר.. אני עוד זוכר שסגרו "זמנית" את "מערת הקמח", לטובת התאוששות השטח/טבע/מה שלא יהיה...
בכל העולם זה כך..
הייתי במואב (פעם ראשונה) לפני כמה חודשים - איזורים בגודל בלתי ניתפס. ממש. בכל אלה המוכרזים "פארק מדינה" אסור לרדת מהכביש הסלול ומתחת לכל אבן יש לא רק פקח, אלא ניידת נוסח מקס-הלוחם-בדרכים עם "שריף" מדוגם שכנראה ראה יותר מידי ראמבו שרק מזה שהוא מסתכל לכיוון הכללי שלך (דרך משקפי האוקלי המונפקים שלו), בורחת לך כל מחשבה לעשות פרסה בלי רוורס, עם גלגל שגולש לשוליים...
בהשכרת הג'יפים נתנו לנו מפות שצולמו, ככל הנראה לפני כמה שנים, עם כל מיני מסלולים והסבירו טוב טוב שיש עידכונים ושחלק מהמסלולים "בוטלו" לנסיעה (אופניים כן...הסתבר לנו שמואב זה מכה של אופניים, הרבה יותר משל 4X4.. הרבה יותר) - הסיבה שטרחו להסביר היא שהביטוח תקף רק לדרכים המותרות ולכן חשוב שנדע משום שבכל מקרה, אם נסטה/נטעה זה על אחריותינו..
וזה במערב (בערך) שיש המון שטחים לא פרטיים ולא פארקים...
הרוח נושבת לכיוון ההוא...

Bernard
14-03-14, 05:54
מכה - יענו מכה בסעודיה. לא מכה=זאפטה... רק שיהיה ברור:)

tzagi
14-03-14, 05:57
נבלה, למה לא עברתה לביקור?

Bernard
14-03-14, 06:13
אוי, אל תשאל.
נפגשנו 4, כשלושה מגיעים ממני ואחד מסיינט-לואיס. הכל ברגע האחרון. הגענו דרך אריזונה. אני חזרתי דרך קולוראדו, אחד דרך מואב(לטקסס) ושניים, שלושה ימים אח"כ, דרך לס- ווגאס.
אני, לא רק שלא הגעתי ל-SEMA, בכלל לא דרכתי בנוואדה...
מזל שבכלל הצלחנו לחזור בחתיכה אחת.... אבל זה סיפור אחר..

gp1
16-03-14, 15:28
גם..... ספרדי וגם....יונתן ממיצפה . שניהם חזרו וכתבו על איזור נחל ציפורי וסביבתו. רק מה .... ..... " שכחתם " (כן במרכאות ) לציין שרובם אם לא כולם מהחברה הללו הם לא מבאי האתר. ו"שכחתם" לציין שהם חברה מהכפרים והעיירות שבסביבה ( כן כן , אנשי המיגזר ) וקצת אנשי חיזוק מהקריות.
ואף אזרח שפוי לא יעז להעיר להם. כי אם נציגי המדינה חוששים , אחת כמה וכמה האזרחים .
וכמובן שעלינו הפקחים והשוטרים גבורים .
כך שאיפה שלא תהיה לנו כניסה , הם ימשיכו להיכנס .
מפני שהפקחים והמשטרה מוציאים את העצבים והעלבון עלינו בקנסות ,דוח"ות ,והורדות .

elro
16-03-14, 17:00
אם תבקרו בגבי פרס ותמצאו סימני צמיגים אז זה בגלל מספר (בערך שבעה, שמונה) רוכבי אופניי שהתעצלו להשאיר אותם למעלה, כשהערתי לאחד מהם הוא אמר שיכול להיות שאני צודק והמשיך לנסוע על סלע הגיר הלבן והיפה...

איכות התמונות לא טובה, כל כך כעסתי שזה השפיע על הצילום...

85152

85153

Bernard
16-03-14, 19:34
תעלה את זה לפייסבוק, לאתרי האופניים וולאתרי רשות שמורות הטבע והגנים וקק"ל - עם תמונות תקריב של פרצופי הרוכבים.
תראה איך מיד, הם בכלל לא חלק מהקהילה ולא משקפים ושלא צריך להכליל ושהם היוצאים מהכלל ושלא צריך להשליך על היתר...
בניגוד לרכבי השטח, שהתנהלות שכזו היא הכלל והיא המאפיינת ו...

-->