PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעש מגלגל קדמי שמאלי

MOSHIKO.L
22-03-14, 22:34
אז כמו שכתוב בכותרות. הרכב הוא פאגרו 2800. כשאני משלב יש בזמן עומס או החלקה רעש של נקישות מגלגל שמאלי קדמי. בנסיעה על כביש רגיל בסיבובים לא הצלחתי לשחזר את הרעש. אני יודע שקיים חופש במייסב של הנאבה (בבדיקה עם גלגל באוויר) השאלה האם כתוצאה מהחופש יכול להיווצר רעש? האם להחליף רק מיסב או כל הנאבה?
מחר אני אבדוק שבבים בדיפרנציאל וטרנספר כדי לשלול בוודאות אותם.

boaz avrahami
22-03-14, 22:42
אולי ציריה?

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

MOSHIKO.L
22-03-14, 23:04
אולי.
השאלה האם מיסב הנאבה יכול לגרום לרעש כזה...

shmulikbg
22-03-14, 23:13
כמו שבועז אמר. כשאתה לא משולב, הציריה לא תרעיש. אם זה היה המיסב,
היית מקבל את הרעש גם כשלא משולב.

MOSHIKO.L
23-03-14, 20:14
קודם כל תודה רבה לעונים. זה עוזר מאוד לכון את המחשבות בכיון הנכון.

עשיתי כמה בדיקות וראיתי שיש חופש של בערך 50 מעלות בציר הסיבוב של הדרייב שפט הקדמי. הבדיקה נעשתה כשהרכב לא משולב עם גלגלים על הרצפה. מישהו יודע מה מידת החופש התקין?
אם זה לא תקין אני אוריד את הדיפרנציאל ואכון את הקורונה. יש למישהו נסיון ויכול לתת קצת טיפים?
לפני זה אני אפרק ציריה לראות אם היא והנאבה בסדר. יש לי חשש שאולי הנאבה היא שנדפקה.
חוץ מזה אני צריך להחליף משולשים עליונים ומיסב לגלגל. טיפים יתקבלו בשמחה

opl
23-03-14, 20:25
50 מעלות?! זה נשמע המון. איך אתה בודק? אם אני זוכר החופש המותר הוא מעלה או שתיים.

בדקת את החופש בכל אחת מהציריות?

דרך בדיקת חופש בדיפרנציאל:
85462

MOSHIKO.L
23-03-14, 20:36
מקוה שלא יצאתי חומוס. החופש הוא רק כשהרכב לא משולב. כשהוא משולב החופש הוא מזערי.
לגבי הציריות- כשהרכב לא משולב יש חופש בסיבוב. כזה שכשמסובבים חזק מצד לצד יש נקישות. כשאני משלב אין חופש.

בדקתי גם את החופש במייסב. יש חופש בגלגל שמאל ועכשיו עשיתי בדיקה קצת יותר אגרסיבית וראיתי שבנידנוד חזק של הגלגל אני מצליח לייצר רעש דומה למה שאני שומע בנסיעה כשהרכב משולב.
אני ממש מקוה שהחלפת המיסב תפתור את הבעיה.

ukiuki
23-03-14, 20:39
דבר ראשון הייתי בודק שמן בביצה הקדמית, במקביל לבדיקת סימני נזילות מבסיס הגלגל. אם חסר , תוסיף ותקווה שהרעש יפסק.
חופש בלאגר צריך לסגור דרך הידוק הנאבה (כולל גירוז). בעיקרון עם השימוש נוצר חופש בלאגר ולכן מחזקים וחוזר חלילה. בשלב שלאחר החיזוק הלאגר מתחיל להשמיע רעשים סימן שהגיע לקיצו.

-->