צפייה בגרסה מלאה : למה רצועת ההינע מסובבת בצורת 8 ברכבים עתיקים?
חנן-ג'יפולוג
31-03-14, 14:23
ראיתי אתמול כמה רכבים כאלה. בכולם ללא יוצא מהכלל רצועת ההינע מהמנוע לסרן היתה מסובבת לצורת האות 8 כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת.
נראה לי שזה גורם לשחיקה גדולה של הרצועה. היא נוגעת בעצמה תוך כדי תנועה לכיוונים מנוגדים.
מהם היתרונות? יותר שטח מגע עם הגלגלות? פחות החלקה?
אולי הפיכת כוון הסיבוב? אם זה היה כמו באופניים שני הגלגלים היו מסתובבים באותו כוון.
בתמונה שלך חלק מוסתר אבל שני הגלגלים בכלל באותו מישור?
חנן-ג'יפולוג
31-03-14, 14:40
כן, הם באותו מישור.
זה מנוע אב-טיפוס שנבנה לרכב אב-טיפוס. אם זה רק בשביל להפוך כיוון אז היה אפשר להפעיל הפוך או למקם מלכתחילה את המנוע בצד השני. לא?
מעבר להיפוך הכיוון זה מגדיל את החביקה או שטח המגע בין הגלגל לרצועה וע"י כך מגדיל את החיכוך ביניהם.
קח בחשבון שהחומרים שהיו בזמנו לא היו משוכללים כמו היום וכדי שרצועת עור שטוחה (לא חתך V) לא תחליק זה אחד הפתרונות הפשוטים.
איל
זו לא רצועת עור ?
אם כן (ובעצם גם אם לא) היא בטח מחליקה יותר מהרצועות המודרניות.
חנן-ג'יפולוג
31-03-14, 14:50
אכן, רצועת עור.
נשמע לי שאייל בכיוון עם הגדלת זוית החביקה.
זה גם גורם לשחיקה אחידה של שני צידי הרצועה, אולי זה השיקול.
ואולי זו השיטה להפוך כיוון - רוצה לשלב רברס? תסתובב אחורה, ותהפוך את הרצועה על הפולי.
ואולי זו השיטה להפוך כיוון - רוצה לשלב רברס? תסתובב אחורה, ותהפוך את הרצועה על הפולי.
לא ממש הגיוני - תחשוב על הבדלי האורכים...
אני מסכים עם קודמיי לגבי זוית החביקה - החיסרון של רצועות העור (אחיזה רופפת) הוא גם היתרון שלהן - פחות נשחקות בנקודת המגע...
הבעיה שפותרים כאן היא שרצועות עור לא מגיבות טוב למתיחה - הן נרפות אט אט ומשתחררות, ומורידות לאפס את האחיזה.
עפ"י המשוואה:
85744
ברור שהגדלת זוית החביקה מעלה את היחס בין המתיחות של 2 צידי הרצועה:
85745
ככה החלק ה"מושך" של הרצועה עומד בעומסים, אבל החלק השני סובל פחות, והרצועה כולה עשויה להתעוות פחות במשך הזמן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.