צפייה בגרסה מלאה : מבקש המלצה למברגת אימפקט
TalWeissman
02-04-14, 19:33
שלום
מגיעים הימים בהם אני רוצה להרחיב את מגוון כלי העבודה שברשותי.
אני מחפש לעצמי מברגת אימפקט טובה שתעשה את העבודה ושלא תמות אחרי שנה.
השימוש הוא ביתי. בניית רהיטים\מדפים ואולי גם דק או שניים בהמשך.
כמובן שאם אקנה מברגה אז זה כולל סט של שתי סוללות ומטען.
ברשותי מברגה כזו http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=838323
ישינו דגם של מברגת אימפקט כזה http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=727502 שמשתמש באותן סוללות, כך שזה יכול להוזיל עלויות.
מצד שני, היא נראית יחסית חלשה. למישהו יש נסיון עם הדגם הנ"ל?
בחודש האחרון יצא לי לעבוד עם הדגם הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736259 ומאוד נהנתי לעבוד איתו.
הבעיה היא המחיר שלו, שאולי מעט יקר לי. אבל אני מחפש המלצה דומה מבחינת עוצמה.
חשוב לי לקנות דגם שהסוללות שלו אוניברסליות לעוד כלים מאותה חברה. שאוכל לבנות לי עם הזמן סט שישתמש באותן סוללות.
מצד שני, אם יש מברגה עם סוללה שונה שמאוד מומלצת ותענה לצרכים שלי, אני מוכן להתפשר.
אשמח לחוות דעת על מוצרים שונים מנסיונכם האישי, בין אם מסחרי ובין אם ביתי.
תודה רבה לעונים.
טל
יש לי סט של מקיטה 10V לדעתי צמד של הקישור הראשון והשני, לא בדקתי מקט אבל ניראה לי בעין אותו דבר. מגיע במזוודה כסופה.
היו במבצע לפני כמה חודשים.
שתי המברגות עובדות יופי.
האימפקט עונה על כל הצרכים שלי.
קח בחשבון שהאימפקט הוא באמת רוצח מבחינת כוח ולא מתאים לכל עבודה.
כמובן שיש חזקות ממנו
גם הסוללה שלהן קטנות ונגמרת מהר, על כן טוב להחזיק כמה סוללות.
מצד שני הכלים קטנים קלים ומאוד נוחים לתפעול.
עידו לוריה
02-04-14, 21:08
עם זה לשימוש ביתי הייתי חושב ברצינות על כלי מחובר לחשמל לא על סוללות , למה כי בשימוש מועט אתה לא תהנה מהסוללות בכלל הן ימותו מהר יחסית לשימוש .
עידו
בתכל'ס לוריה ממש צודק.
סוללות דינן להתבלות ולמות.
כלי חשמלי רגיל חזק וישרת נאמנה שנים בלי לטעון וכו'
לי יש את המקיטה האלה, כבר 5 שנים, נדמה לי. מ-ע-ו-ל-ה!!!
המקדחה גם רוטת לבטון והכל עובד מצויין (מטען מאוד מהיר). לפני 1/2 שנה הלכה סוללה - $99. קניתי שתיים חליפיות ב-$70. הכל עובד מצויין...
http://www.mscdirect.com/product/80734049?src=pla&008=-99&007=Search&pcrid=15557577904&006=15557577904&005=21882504424&004=4409695744&002=2167139&mkwid=sJXegN7a0|dc&cid=PLA-Google-PLA+-+Test_sJXegN7a0_PLA__15557577904_c_S&026=-99&025=c
לפני כמה חודשים קניתי לשני חברים את הדבר הבא (12V), שמשלב מקדחה, מברגה ואימפקט ביחד (מעבר ע"י כפתור) - מאוד מרוצים...
לי יש עוד כמה כלים שלהם (12V) - מאוד מרוצה אבל חיי הסוללה והכוח, לא ברי השוואה ל-18V.
http://www.ebay.com/itm/RK2515K2-Rockwell-Lithium-Tech-3RILL-12V-3-in-1-Impact-Driver-/221347108143?pt=Power_Tools&hash=item338950d52f
polar bear
03-04-14, 10:16
למה אתה רוצה אימפקט בתור מברגה ביתית? זה יותר מדי כח ומגביל אותך לרכוש רק את הביטים המתאימים.
נ.ב. לגבי כלי מחובר לחשמל - הרבה פעמים אין לך כח למשוך חשמל לאנשהו או להתחיל לנתק מכשירים רק כדי להכניס בורג לאיזה שולחן על אחת כמה וכמה אם אתה עובד מחוץ לבית.
TalWeissman
03-04-14, 14:01
תודה על התגובות.
polar bear - לאימפקט תכונות משלה שלמברגות אחרות אין - תכונות שעונות לצרכים שלי.
ידוע לי שמברגת אימפקט היא מברגה בעלת כוח רב שיכולה גם לשבור את הברגים. אבל זה לרוב כי עובדים איתה לא נכון.
בשביל קדיחה יש לי את המברגה הקטנה או לחלופין יש גם פטישון.
המברגה הקטנה לא מספיק חזקה להבריג את כל הברגים, או מנגד בגלל שהיא בלי אימפקט היא לפעמים טוחנת את הראשים של הברגים ובסוף גם את הביטים.
ההתלבטות שלי כרגע היא כזו-
1. לקנות את הדגם שציינתי בהודעה למעלה - רק גוף שעולה 400 ש"ח +- יתרון שכבר יש לי 2 סוללות ומטען וחיסרון שהיא מהאימפקט החלשות יותר ולרוב את העבודות אני עושה לזמן ממושך עם הרבה ברגים ככה שהסוללות הקטנות יגמרו מהר יחסית
2. לקנות דגם יותר חזק - אולי יד שניה, על סוללות של 18V שכבר יחזיק לאורך זמן. היתרון ברור. אבל החסרון הוא המחיר, שכרגע לא כל כך עומד בתקציב שלי, ואם מיד שניה - אז איך אפשר לדעת שלא טחנו לה את הצורה?
3. לקנות מברגה ללא סוללות. יתרון כמובן שאני לא תלוי בשום מטען ויכול לעבוד רצוף. חסרונות הם המחיר הגבוה של הדגמים האלה, וגם כזו חשבתי אולי לקנות יד שניה. עוד חסרון הוא גם שלא אוכל לעבוד איתה בשטח או במקומות ללא חשמל. לצורך העניין אני חושב על העתיד הלא מאוד רחוק שאתחיל לבנות את ביתי- יהיה צורך במכשיר על סוללות, לא יהיה חשמל זמין בכל זמן נתון.
אם יש עוד מישהו שהתנסה בדגם הקטן יותר של הסוללות הנטענות 10.8V אשמח לעוד חוות דעת - איפה היא טובה ואיפה פחות? נתקלתם בחסרונות בדגם הזה?
לגבי מברגה ללא סוללות - אשמח להמלצות אם מישהו התנסה בדגם כזה או אחר לאו דוקא של מקיטה..
תודה שוב ושבת שלום.
טל
3. לקנות מברגה ללא סוללות. יתרון כמובן שאני לא תלוי בשום מטען ויכול לעבוד רצוף. חסרונות הם המחיר הגבוה של הדגמים האלה, וגם כזו חשבתי אולי לקנות יד שניה. עוד חסרון הוא גם שלא אוכל לעבוד איתה בשטח או במקומות ללא חשמל. לצורך העניין אני חושב על העתיד הלא מאוד רחוק שאתחיל לבנות את ביתי- יהיה צורך במכשיר על סוללות, לא יהיה חשמל זמין בכל זמן נתון..
טל[/COLOR][/RIGHT]
הפוך גוטה , הפוך ...
מברגה אימפקט חשמלית (עם כבל ) יותר זולה מהמקבילה לה עם בטריות + אורך חיים אחר לגמרי !
האימפקט עובד לגמרי אחרת ממקדחה ואין לזה שום קשר לכוח שהמנוע מספק (וה"פטנט" שלפטישון, בכלל גדול..).
כנס ללינק של החברה שהעלתי שם (ROCKWELL, בגרמניה זה נקרא WORX. אותה חברה, רק שפה WORX מופצים רק ככלי גינה) ותראה שם מה ההבדל בין מברגה/מקדחה לאימפקט - ההסבר נכון לכולם, לא רק ליצרן הזה.
אני משתמש באימפקט כמעט לכל הפעולות של מקדחה, בלי בעייה בכלל.
הבעייה עם קנייה של "גוף"בלבד, יהיה אורך החיים של הסוללות שיש לך. יש לך סוללות ישנות ומיושנות. כשהן "ילכו" יהיה לך יקר לקנות חדשות והביצועים גם פחות טובים.
10.8V.
זה למעשה ה-12V החדש. זה אותו הדבר.
למעשה, הן (החדשות) חזקות ויעילות יותר מה-12-18V הישנות - כנס לרשת, יש הרבה מבחנים.
אפרופו מבחנים.
יש פה, בארה"ב, חברה שנקראת מילווקי. יצאו לפני שנה שנתיים עם איזשהו שיפור ניצולת ל-12V ובכל המבחנים (כוח מהירות וסיבולת/נצילות) שמה את כום בכיס הקטן (קטנטן) - אם לא היו לי כ"כ הרבה כלים של מקיטה וה-ROCKWELL הזה, מזמן הייתי קונה.
איך שלא יהיה.
אני הייתי בודק את מה שהעלתי לך קודם - מכשיר ברמה הבינונית ++ (לפי המבחנים.. לא רחוק בכל ממקיטה ודיוולט) שהזזת מתג עובר בין אימפקט למקדחה למברגה..
כנראה יש סיבה שהמברגות עם כבל עולות יותר מהמקבילות עם הסוללות. אם את רוצה לקנות מברגה אחת שתחזיק לך שנים, ללא תחזוקה מיוחדת(מלבד החלפת פחמים פעם ב...) לך על מקיטה 6952. סוס עבודה. יש לנו 5 כאלה בעסק, שהוותיקה כבר בת 7 בערך. כולן עובדות יום יום. התחזוקה היחידה (במברגה הכי וותיקה)הייתה החלפה של המפסק האלקטרוני( בסביבות 170 ש"ח) ופחמים.
גם בבית בבנייה יש חשמל זמני, רוב בעלי המקצוע עובדים עם כלים חשמליים שונים, אז לא חושב שתהיה לך בעיה עם זה. לפעמים לא נוח לסחוב את הכבל, אבל לדעתי האמינות שווה את זה.
לעבודות שצריך להבריג הרבה ברגים לאורך היום(כמו דק לדוגמה) אלו המברגות הכי מתאימות. גם ככה יש משור וכלים נוספים שתהיה חייב חשמל כדי להפעילם..
מיכאל.
עידו לוריה
04-04-14, 07:40
מברגת אימפקט על מתח רשת עולה פחות ממברגה אימפקט על סוללה , ועם מכניסים לחישוב את מרכיב הזמן שהכלי יכול לעבוד ללא תחזוקה אז מברגה אימפקט על מתח רשת הרבה יותר זולה וגם אין לה ירידה בעוצמת העבודה מה שבבטריה קיים .
לדוגמה מברגת מתח רשת (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=676089)
ולהשווה מברגה סוללות (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=846228)
עידו
אהלן,
אני קניתי לפני לפני כשלושה חודשים את שני הכלים שהעלית כסט - מזוודה מאלומיניום כולל מטען ושתי סוללות.
בדיוק עברתי דירה, בניתי הנמכות גבס - כלי מעולה!!! המון עוצמה מאוד קל וקומפקטי.
הסט נקנה בחנות בשם צלח באור יהודה - אחלה מקום ומחיר מעולה (900₪ כולל פנס ופאוצ׳ לכלים).
אגב,המוכר שייעץ לנו אמר שאם צריך עבודה לאורך יותר זמן ויותר עוצמה למשל בנייה של דק אז עדיף הדגם של ה-18v.
אני מאוד!! מרוצה, ממליץ בחום לשימוש ביתי...
אביב
TalWeissman
08-04-14, 16:23
אהלן
תודה רבה על ההמלצות.
החלטתי לחכות מעט עם הקניה שאוכל לשחרר עוד קצת תקציב ולקנות אימפקט איכותית ללא סוללות.
שיהיה לכולם פסח שמח!
סופת המדבר
08-04-14, 16:42
תבחון גם את הקנייה של מברגה של חברת AIMSAK
יש לי כזאת 12V אימפקט כבר כמה שנים עובדת כמו סוס בנתה הרבה דקים.. פרגולות.. קירות גבס..
ושיפוצים למינהם..
שאני קניתי אותה לפני 6 שנים בערך עלתה 700 שקל בערך.. היום אותה מברגה
כמובן הדגם החדש שלהם כבר עולה באזור ה1200 רק בגלל שעם השנים הבינו שזה כלי טוב אמין וחזק..
כמובן שאת הסוללות כבר שיפצתי אבל המברגה עצמה עובדת ללא שום תקלה.. 55555 חח
יש גם מבצע אצלנו בכל בו במושב של מברגות WORX גם רגילה וגם אימפקט 12Vב1000
ו18V אני חושב ב1300
ב\\תבדוק בל.כ, יש להם גם את הWORKX וגם מקיטה. לי יש את האימפקט ללא סוללות הקטנה שעלתה לי בזמנו בסביבות ה700 שקל. עובדת מעולה וחזקה מאוד. הגדולה יותר חזקה עוד יותר אבל עולה כמעט כפול. לצרכים שלי זה לא היה נחוץ.
החסרון שבמתיחת כבל חשמל כל פעם שרוצים לעבוד על איזה חור בחצר הוא גדול אבל מצד שני אני לא צריך להתעסק עם סוללות, טעינות וכל הדברים האלה.
אני קניתי השבוע מברגה איפקט של חברת דוולט 18 V לאחר המלצה של מספר בעלי מקצוע כי זהו אחד הכלים הטובים בשוק. נשקלה האפשרות לקנות איפקט חשמלי 220 V אך בגלל אופי העבודה אצלי יש סכנת התחשמלות ולכן נירכש אימפקט 18 V . עבדתי עם מקיטה ועם עוד כל מיני חברות לדעתי הכלי של דוולט חזק מאד ונוח, לגבי אמינות הכלי אין לי מושג הוא רק שבוע אצלי אבל כל מי שהתיעצתי איתו אמר "מספר אחת".
טל
עידו לוריה
08-04-14, 21:32
מסיבה ממש פשוטה הם לא שמעו על HILTI זה כלי מעולים עם שנתיים שנים אחריות עלות תיקונים מוגבלת במחיר מקסימום וכו ' .
עידו
בלכ ימוכרים כרגע אימפקט מקיטה 18V עם 2 סוללות ליטיום מהדגם החדש (מסומנות בכוכב ) של 3A במחיר 1300 שח עם מטען מהיר וכו'
בתור בסיס זה מצויין כ י אתה יכול לרכוש את כל המשלימים כגוף ולהוסיף לס ט (שחזת זוית 700שח)
אין מה להשוות V 18 עם סוללות 3A ל 12V לעבודה מאומצת
הילתי נישקל גם ברכישה בתור כלי איכותי, אבל יקר בהרבה מכולם ולא בטוח שהרבה יותר טוב מכלים אחרים מקבילים בביצועים, מה גם שהסוללה שלו יקרה מאד עד לרמת מחיר של כלי ממוצע+סוללה.
דרך עגב קיבלתי המלצה אל אימפקט של מוטאבו שלוש שנים אחריות כולל סוללה אבל גם יקר מאד.
טל
WORX זה למעשה ה-ROCKWELL שהמלצתי עליו קודם - כלי בינוני. לא יותר.
המחיר פה (בארץ) נראה לי לא-כדאי, יחסית למחיר של הכלים האיכותיים יותר (מקיטה, דיוולט וכו').
פה (בארה"ב) זה מגיע עם אחריות לסוללות לכל החיים (ומחיר מצחיק) - עובד. הלכו לי שתי סוללות (מגעים, טעינה - לא חשוב), שלחתי להם מייל והם שלחו לי 2 סוללות חדשות. הגיעו אחרי 4 ימים.
בארץ אין אחריות לסוללות ולכן, לדעתי, הרכישה במחיר המדובר, לא כדאית.
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון - ה-12V קלות להחזקה ועובדות באמת יפה מאוד (מאוד!) אבל "נגמרות" בין רגע. ז"א - אם זמן העבודה הרצוף שלהן הוא כ-15 דקות, ב-14.5 דקות הכלי מפסיק לעבוד מיד, בלי שום אזהרה. כמו מפסק ON-OFF.
ב-18V, אתה מקבל הודעה מראש, שהסוללה עומדת להגמר, בצורת החלשות ההספק..
ןעוד דבר קטנטן.
המקדחות/אימפקט החדשות מייוצרות עם מנועים חדשים בניצולת גבוהה יותר BRUSHLESS. הן יקרות יותר מהדגמים המקבילים הישנים (לפעמים הבדל של אות אחת במספר הדגם)- לשים לב שאתה לא משלם מחיר של דגם חדש ומקבל את הישן...
עם המקיטה (18V) עבדתי (בשיפוץ הבית החדש) ימים שלמים ללא הפסק - שלוש סוללות מתחלפות בכלי ובטעינה וזה כלל הברגת מאות ברגי "4 ו-"6 וברגי גבס (אלפים) לתוך עץ.
ומבחנים שעושים מראים שהדיוולט אפילו טובה יותר...
עידו לוריה
09-04-14, 19:13
הילתי נישקל גם ברכישה בתור כלי איכותי, אבל יקר בהרבה מכולם ולא בטוח שהרבה יותר טוב מכלים אחרים מקבילים בביצועים, מה גם שהסוללה שלו יקרה מאד עד לרמת מחיר של כלי ממוצע+סוללה.
דרך עגב קיבלתי המלצה אל אימפקט של מוטאבו שלוש שנים אחריות כולל סוללה אבל גם יקר מאד.
טל
שלילי לגמרי סוללה של הילטי זולה הרבה יותר משל מקיטה ושות' 450 ש"ח לעומת 1200 ש"ח של מקיטה .
עידו
שתי סוללות חליפיות למקיטה 3.0A 18V, עלו $80 ברשת (שולחים לארץ). מחזיקות מעמד כבר שנה. אני לא מרגיש שום הבדל לעומת המקוריות...
הילתי מנסיוני בפטישונים מייצרים כלים הרבה יותר טובים ואמינים. אבל מראש מיועדים לשוק המקצועי . אבל יקר יותר..
אני מתכוון להזמין מאיביי את הסט הזה, יש אפשרות לקנות מטען ל220 או להסב את המטען שמגיע עם הסט(110) ל220. על פניו נראה כמו עסקה משתלמת..
http://www.ebay.com/itm/201066069440?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
זה לית'יום-איון?
לא רשום - אם לא, לא שווה...
נראה שווה ביותר.
אני קניתי קומבו דומה לזה רק 2 המברגות 12v גם ב-180 דולר.
הסוללות (עכשיו בדקתי -ליתיום איון) מחזיקות המון. קודחת גם בברזל בכיף ושנגמר מחליפים לסוללה השניה.
כשקיבלתי את המטען רציתי להסב אותו ל-220 פתחתי אותו לגמרי אבל אין שום ג׳מפר ואי אפשר, אז מטעין דרך ממיר שחור כבד כזה בלי בעיה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עידו לוריה
10-04-14, 20:57
כמה שידוע לי המטענים שלהם גם 220V וגם 110V , לפחות אלו שנמכרים בארץ .
עידו
הנבלות האלה... כלמה שנמכר בארה"ב זה רק 110V. דגם זהה (בד"כ האות האחרונה שונה), שנמכר באירופה/ישראל, משווק כ 220V-110V.
אם ליתיום-איון.. אחלה.
כמו שאמרתי, המקיטה שלי החזיקו 5 שנים לפני שאחת הלכה...
אבל זה נראה לי דגם ישן יותר. מה שהולך פה היום (ובמקיטה בנות 5..) זה מטען של 1/2 שעה ולא שעה.
שעה זה מאוד מאוד גבולי, בלשון המעטה, למי שרוצה לעבוד ברצף יותר מ-שעה... (=שתי החלפות..).
יש מברגת 12V בשם מוסטה (MOSTA) שאינה אימפקט ושהבטריות שלה מתאימות למקיטה. המברגה, כולל מטען ושתי בטריות, עלות פחות מ- 300 ש"ח. יש לי מברגה כזאת והבטריות סוחבות יפה עבודה חובבנית מאומצת. המטען, אגב, מתאים לכמה מתחי טעינה עד 14.5 (אם אני לא טועה).
יצחק.
TalWeissman
12-05-14, 09:00
האם למישהו יש נסיון עם המברגה הנ"ל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751445 יש מקום ליד הבית שמוכר אותה ב1000 ויש לי זיכוי לאותה חנות. יש המלצות על הדגם?
2 האגורות שלי לגבי תחזוקת סוללות
דווקא סוללות ניקל קדמיום (האדומות), ניתנות לתיחזוק בצורה פשוטה.
סוללות אילו אמורות להחזיק לפחות 20 שנה והסיבה שהן "מתעייפות" נובעת מטיפול לא נכון שלהן מה שגורם לבעיית "זיכרון" ולבעיית גידול הניקל קדמיום כגבישים ובעקבות כך איבוד שטח הפנים של החומר ואיתו איבוד יכולת טעינת האנרגיה.
מסתבר שהטיפול בבעיות הללו פשוט ביותר, ללא פתיחת הסוללה ומחזיר את הסוללה ליכולות כפי שהייתה כחדשה.
לא לזרוק את הסוללה ה"דפוקה" !!!
ואין צורך לקנות חדשה, מקורית או תחליפית.
בימים הקרובים אעלה חוברת הדרכה בדיון נפרד לאיך לבצע את זה.
ליאור
עידו לוריה
12-05-14, 18:06
האם למישהו יש נסיון עם המברגה הנ"ל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751445 (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751445) יש מקום ליד הבית שמוכר אותה ב1000 ויש לי זיכוי לאותה חנות. יש המלצות על הדגם?
זה כלי על מתח רשת ללא סוללה , נראה כלי טוב כמו שמקיטה יודעים לייצר , מה גם שיש עליו תשבוחות ברשת (http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B001TWY2DY).
עידו
TalWeissman
19-05-14, 15:05
תודה. בהזדמנות הקרובה ארכוש. רשמים בהמשך..
מנצל את השירשור..
יש איזשהי דרך להאיץ את זמן הטעינה של סוללות ניקל-קדמיום?
יש פה איזה מבצע של סט כלים נטענים (במחיר מאוד אטרקטיבי, של חברה טובה יחסית) אבל הם דור קודם עם הסוללות שציינתי (18V) ומצויין שזמן הטעינה הוא 3 שעות...
תודה על העזרה..
מנצל את השירשור..
יש איזשהי דרך להאיץ את זמן הטעינה של סוללות ניקל-קדמיום?
יש פה איזה מבצע של סט כלים נטענים (במחיר מאוד אטרקטיבי, של חברה טובה יחסית) אבל הם דור קודם עם הסוללות שציינתי (18V) ומצויין שזמן הטעינה הוא 3 שעות...
תודה על העזרה..
ישנם מטענים מהירים. יש לי אחד כזה למברגת אימפקט של נוקיה. טוען ב 10 דקות.
ישנם מטענים מהירים. יש לי אחד כזה למברגת אימפקט של נוקיה. טוען ב 10 דקות.
נוקיה, ניקל-קדמיום או ניקל-מטאל או לית'יום-איון?
בכל מקרה, אני התכוונתי - האם יש דרך להאיץ טעינה, תוך שימוש במטען המקורי של הסט, זה שטוען ב-3 שעות, לפי הנתונים הרשמיים.
האם יש איזו דרך להחליף קבל או משהו בפנים כדי לקבל משהו דומה לתוצאה שלך - לחכות 3 שעות, כשאתה עובד (אפילו שיש 2 סוללות) זה פשוט לא לעניין.
נוקיה, ניקל-קדמיום או ניקל-מטאל או לית'יום-איון?
בכל מקרה, אני התכוונתי - האם יש דרך להאיץ טעינה, תוך שימוש במטען המקורי של הסט, זה שטוען ב-3 שעות, לפי הנתונים הרשמיים.
האם יש איזו דרך להחליף קבל או משהו בפנים כדי לקבל משהו דומה לתוצאה שלך - לחכות 3 שעות, כשאתה עובד (אפילו שיש 2 סוללות) זה פשוט לא לעניין.
ואני התכוונתי שאם יש לי אחד כזה אז כנראה שיש דרך.
אם אתה רוצה אוכל לפתוח את המטען ולצלם לך את המעגל, אבל זה גבול הידע שלי לצערי.
אגב שמעתי שטעינה מהירה מקצרת את חיי הסוללה.
אני יודע שיש מטענים מהירים יותר לחלק מהחברות אבל לקנות מטען נוסף (אם יש לאותה חברה), יעביר את מחיר המציאה אל מעבר לגבול ה... מציאה... לא שווה.
צריך לראות אם יש דרך לשדרג/לכוון/לשנות את המטען המקורי.
אני יודע שטעינה מהירה, טובה פחות לבריאות הסוללה אבל נראה לי שלחכות יותר משעתיים, אחרי גמר הסולל השנייה, להמשך עבודה... קצת מוגזם ולא שווה..
אני יודע שיש מטענים מהירים יותר לחלק מהחברות אבל לקנות מטען נוסף (אם יש לאותה חברה), יעביר את מחיר המציאה אל מעבר לגבול ה... מציאה... לא שווה.
צריך לראות אם יש דרך לשדרג/לכוון/לשנות את המטען המקורי.
אני יודע שטעינה מהירה, טובה פחות לבריאות הסוללה אבל נראה לי שלחכות יותר משעתיים, אחרי גמר הסולל השנייה, להמשך עבודה... קצת מוגזם ולא שווה..
המטען המהיר אצלי ללא שימוש ומשמש בעיקר כספייר למטען סטנדרטי.
אין לי שום בעיה להחליף אותו עם שלך.
צוחק עלי?
אני בארה"ב. רוצה לקנות סט של 3 כלים (מקדחה+אימפאקט+מסור עגול) ב-$99. של חברה בנונית אבל בסדר. איך יעזור לי המטען שלך?
צוחק עלי?
אני בארה"ב. רוצה לקנות סט של 3 כלים (מקדחה+אימפאקט+מסור עגול) ב-$99. של חברה בנונית אבל בסדר. איך יעזור לי המטען שלך?
:cool:
וואלה, אצלך בכרטיס רשום איזור המרכז. כנראה שלא קישרתי כשדיווחו בחדשות על ברנרד שגר בארה"ב שהכוונה אליך.
בכל מקרה כוונתי הייתה כנה, אין צורך להודות.
כן. הכוונה היתה אלי:rolleyes:
יש לנו במשפחה עסק שמתקין ונותן שירות למעליות, יש לנו למעלה מ20 שנים כלים של בוש ומקיטה, וכולם עובדים ללא שום בעיות.
מה שכן אני ממליץ לגבי המברגות,מקדחות נטענות, לאחרונה יש מנועים חדשים עם טכנולגיה שנקאת brushless, פחות חיכוך במנוע בזמן עבודה, יותר נצילות של סוללה, ויותר כוח.
לאחרונה קנינו כמה סטים של hitachi, ולהגיד לכם את האמת הופתעתי, ההיתי בטוח שמדובר ביצרן מדבקה שייתפרק, אבל אחרי כמה שעות עבודה, הופתעתי לגמרי, הרבה יותר חזקות מהבוש והמקיטה, וגם מבחינת מחיר, יצא לנו מחיר ממש טוב לכול יחידה, הבוש והמקיטה יותר יקרות.
פשוט כלי מעולה, חזק, נוח, סוללה מחזיקה דיי הרבה זמן גם בעבודה מאומצת, אבל בכללי אני ממליץ למי שעובד הרבה לרכוש סוללה נוספת ולהשאיר אחת במטען ואחת בכלי בזמן העבודה, איך שנגמר מחליפים בינהם, המטען "המהיר" טוען לכם תוך שעה אחת, וזה בערך מספיק זמן עד שתגמרו את הסוללה הנוכחית.
http://www.hitachi-powertools.com.au/ProdDetail.aspx?ID=422&CatID=111 מדובר על הסט הזה
לאחר גוגל, על היצרן, גילתי כי מדובר ביצרן מכובד, ששולט בשוק היפני, (כן אפילו יותר מהמקיטה המהוללת), ובגדול, נראה שמדובר ביצרן שפשוט הוזנח, לעומת הקמפיינים הפרסומים שעושים לדיקו לבוש.
ובכללי מי שרוצה ללמוד קצת יותר על היצרנים השונים, מצאתי אתר אוסטרלי (החברה שם מבינים את הראש ההישראלי)
http://www.toolcobber.com.au/manufacturers/power-tool-manufacturers/
ישנה חברה חדשה בארץ נקראת WORX, חבר שמתקין דקים לפרנסתו אומר שהאימפקט שלהם 12V לא רואה שום מקיטה שהיתה לו\יש לו ונשארת בארגז.
המחירים שלהם בארץ לא זולים במיוחד, אבל אם יש לך אפשרות להתנייד אם שנאי 110 ניתן להזמין אותה מארה"ב בגרושים , הציוד שלהם נקרא שם ROCKWELL.
מנסיון אישי איתם , מסור רטט מולטיטול שלהם הוזמן דרך איביי , עלה 350 ש"ח (רבע מחיר מבארץ) הגיע עם 2 סוללות ליתיום ומבצע את העבודה בנאמנות.
WORX זה למעשה ה-ROCKWELL שהמלצתי עליו קודם - כלי בינוני. לא יותר.
המחיר פה (בארץ) נראה לי לא-כדאי, יחסית למחיר של הכלים האיכותיים יותר (מקיטה, דיוולט וכו').
פה (בארה"ב) זה מגיע עם אחריות לסוללות לכל החיים (ומחיר מצחיק) - עובד. הלכו לי שתי סוללות (מגעים, טעינה - לא חשוב), שלחתי להם מייל והם שלחו לי 2 סוללות חדשות. הגיעו אחרי 4 ימים.
בארץ אין אחריות לסוללות ולכן, לדעתי, הרכישה במחיר המדובר, לא כדאית.
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון - ה-12V קלות להחזקה ועובדות באמת יפה מאוד (מאוד!) אבל "נגמרות" בין רגע. ז"א - אם זמן העבודה הרצוף שלהן הוא כ-15 דקות, ב-14.5 דקות הכלי מפסיק לעבוד מיד, בלי שום אזהרה. כמו מפסק ON-OFF.
ב-18V, אתה מקבל הודעה מראש, שהסוללה עומדת להגמר, בצורת החלשות ההספק..
ןעוד דבר קטנטן.
המקדחות/אימפקט החדשות מייוצרות עם מנועים חדשים בניצולת גבוהה יותר BRUSHLESS. הן יקרות יותר מהדגמים המקבילים הישנים (לפעמים הבדל של אות אחת במספר הדגם)- לשים לב שאתה לא משלם מחיר של דגם חדש ומקבל את הישן...
עם המקיטה (18V) עבדתי (בשיפוץ הבית החדש) ימים שלמים ללא הפסק - שלוש סוללות מתחלפות בכלי ובטעינה וזה כלל הברגת מאות ברגי "4 ו-"6 וברגי גבס (אלפים) לתוך עץ.
ומבחנים שעושים מראים שהדיוולט אפילו טובה יותר...
כבר הזכרתי את זה.
כתבתי במקום אחר, באתר, ששלחתי כבר 3 מקדחות/אימפקט לחברים - מאוד מרוצים.
אבל צריך להבדיל בין ה-12V ל-18V שלהם. ה-12V חביבות אבל לא בנות השוואה לשום 18V, לא שלהם בעצמם ובטח לא של מקיטה (שיכולתי לבדוק ולהשוות בעצמי).
יש לי גם את המולטי-טול הרוטט הזה - מצויין. עבד אצלי קשה והרבה שעות (יש לי 5 סוללות ושני מטענים) ברצף - אין מילים.
השירות מצויין, פה בארה"ב.
מצד שני.
יש לי חבר, בעלמוסך, ששלחתי לו מקדחה/מברגה/אימפאקט 12V והוא טוען, שלמרות שהמכשיר חביב ושימושי, לעבודה במוסך הוא לא בנויי - אין מספיק כוח.
חבר אחר, שעובד עם אותו מכשיר בבית וברכב שלו (גראנד) מרוצה עד הגג.
עכשיו קניתי עוד אחת לגיסי - $80, כולל מטען ושתי סוללות... גרושים.
למי שיכול לקנות בארה"ב - מומלץ.
- - - Updated - - -
פה, בארה"ב, היטאצ'י יקר מאוד ונחשב "מקצועי"...
לא יודע למה חשבת שזה אמור היה להיות מוצר מדבקה...
הסוללות שלהם הן היקרות ביותר... והם עוד מייצרים סוללות ליצרנים אחרים..
ברנרד, תפסת אותי, לא קראתי את כל ההודעות טרם התגובה ))
בכל מקרה כלים ברמה
TalWeissman
19-10-14, 11:53
בחזרה לנושא.
אני נמצא בויאטנם וישנה אפשרות לקנות את הדגם TD0101 בסביבות 250, כשבארץ המחיר הכי זול שלה 900.
יש למישהו נסיון בקניית כלי עבודה מהמזרח? עד כה נראה מקורי. סביר להניח שהמחיר הנמוך בגלל הקרבה לסין ומצד שני ויאטנם היא מדינה מאוד זולה.
במידה והמוצר אכן מקורי- אשלח אותו בחבילה בנוסף לעוד כמה פיצ'פקעס בגרושים.
יש משהו שאני מפספס מלבד אובדן האחריות?
המלצות מסויימות לדרך משלוח? אני חושב לשלוח דרך הים- לארץ לא אגיע בחודש וחצי הקרובים..
תודה.
TalWeissman
20-10-14, 17:22
המברגה נקנתה במחיר סופי של 270.
ההתלבטות כרגע אם לשלוח לארץ או להשאיר איתי עד שאחזור.
המחיר יוצא 73$ האם זה תופס מבחינת מוצר פטור ממס כמו במשלוחים?
מבחינת מעבר במכס עם מוצר משומש, עדיין יכולה להיות דרישה לתשלום נוסף?
המחיר לא זול כ"כ, במיוחד לנוכח הסיכויי/סיכון שיהיה מזוייף (הקירבה לסין).
בארה"ב ניתן להשיג במחיר דומה(אמנם קומבו של שני מכשירים אבל.. שניים).
באיביי, מוכרים אמריקאיים, ניתן להשיג גם בפחות - חדש באריזה..
בכל מקרה, אני הייתי לוקח איתי (כולל הקבלה) ולא שולח.. לך תדע מה יבלבלו לך את המוח בשיחרור החבילה..
TalWeissman
21-10-14, 11:17
בעולם הקניות תמיד יהיה זול ממה שמצאת..
לעומת הארץ, גם אם לא הכי זול, ההבדל משמעותי.
שאלתי בחנות והאדם נראה דיי אמין. הכלים שהוא מוכר מיוצרים ביפן לדבריו..
המוצר והקופסא נראים זהים לחלוטין למקורי. כמו כן המוצר מגיע עם תעודת אחריות, למרות שמבחינתי היא לא שווה כלום.. אלא אם בהמשך הטיול אחליט להצטרף לחברת בניה אסיאתית.
מעבר לכך, על המוצר ישנה מדבקה של בדיקת מקוריות המוצר. אבל אתר האינטרנט לא עובד כרגע, ניסיתי גם דרך מחשב מהארץ. הבדיקה האחרונה זה לבדוק את טיב החנות והיא כתובה ברשימת החנויות שמשווקות מקיטה בויאטנם. כמובן שבאתר מקיטה..
בכל אופן, אשאר עם המברגה אצלי למשך השהות באסיה, למרות שההמלצות לטיול הן לדרמן בלבד.
ברנרד, תודה. המשך שבוע טוב.
דווקא נשמע טוב, כל הבדיקות שעשית..
אני גם חושב שזו בחירה טובה - יש לי סט מקיטה, שכולל מברגת אימפקט כזו כבר כמה שנים. עובד די קשה (בית, רכב - כולל גלגלים) - מצויין.
מעלה את השרשור...
מה דעתכם על זה?
http://www.shazartech.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA/GDR108VLBOXX
כדאי או לא כדאי?
אסף.
עידו לוריה
09-04-15, 07:39
מה השאלה , זה כלי חובבני בהתאם תהיה היכולת שלו 10.8V זה כלי חלש , 2A זה זמן עבודה קצר .
עידו
מישהו מכיר את הכלי הזה?
M18 FUEL™ 3/4" High-Torque Impact Wrench with Friction Ring Kit?
קישור: http://www.milwaukeetool.com/power-tools/cordless/2764-22
סירטון המוצר: https://youtu.be/gZCtecwq5tc
כלי של חברת Milwaukee, אני מניח שה חזקים בארה"ב, בארץ רוצים 3300 ש"ח !!!
מיועד לעבודות ברכב, לא מוסך...
מלווקי זה אחד השמות החזקים ביותר פה, בארה"ב.
יקרים ונחשבים הטובים ביותר - יוצאים ראשונים כמעט בכל השוואה..
אני, כשחיפשתי כל מיני כלים וראיתי את ההשואות, חשבתי כבר להחליף את כל הכלים שלי למילווקי.. אבל אני קמצן.
השאלה אם יש שירות בארץ, למי שזה חשוב לו.
ברנרד, מצאתי ב הום דיפו ב 420 דולר, זה לא נחשב יקר? למותג כזה זה לא מקיטה או בוש אבל לעבודה על הרכב הדבר הזה אפילו מסוגל לפתוח את האום של הנאבה של הדיסקברי 2 שזקוק ל 400 ניטון מטר ...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
יקר לאללה...בהגדרה.
אבל אני אומר לך - זה , בכל המבחנים שאני ראיתי (לדגמים ה"חזקים" שלהם - יש להם כמה רמות חוזק/מחיר), הם יצאו החזקים ביותר, יות ממקיטה ומבוש.
ופה, הם נחשבים איכותיים ביותר.. ביותר.
אבל מה זה nut busting torque?
תראה בקישור
http://www.milwaukeetool.com/power-tools/cordless/2763-22
טוב, עם קצת חיפוש מצאתי, אבל לא בקור לי אמך כלי שמוגדר 700 ליברות יכול לפתוח ברגים של 1100 ליברות
Nut-busting” torque refers to the tool’s ability to remove a bolt that has been tightened down using methods other than the tool itself. For the “nut-busting” torque, a bolt is tightened with a torque wrench calibrated to 1100 ft-lbs, then removed with the tool being tested. In this case, the 2135TiMAX is able to remove the bolt, so the advertised “nut-busting” torque is 1100 ft-lbs.
לא ברור איך ...
אם אתה מתכוון לקנות מארה"ב תנסה לבדוק קודם אם המטען יעבוד לך בארץ עם ממיר מתח.
אני גיליתי (לצערי באיחור...) שהמטען של מקיטה לא מסתדר עם הרשת בארץ גם עם ממיר מתח בהספק מתאים בגלל חוסר התאמה בתדירות ונאלצתי להזמין מטען שתוכנן מראש ל-220V.
ליאור
מוזר.
אני משתמש במקיטה כבר שש-שבע שנים, אם לא יותר (לא זוכר מתי קניתי) - קניתי בארה"ב והבאתי איתי לישראל והשתמשתי שנים בממיר אלקטרוני קטן שהזמנתי באיביי (נראה כמו תקע/ממיר רגיל אבל במקום הסליל הכבד, ההמרה נעשית ע"י מעגל אלקטרוני - עלה פחות מעשרה דולר, בזמנו).
לפני כשלוש שנים עברתי לארה"ב ועדיין משתמש באותו מטען (בלי הממיר, כמובן).
בארץ הכל עבד מצויין ובשל העובדה ששקניתי גם שואב אבק של מקיטה, המטען (והממיר) עבדו הרבה מאוד, לטעון את הסוללות - ללא שום בעייה.
ע"פ נתוני המטען הוא אכן 120V בהספק של 2.1A.
קישור: http://documents.milwaukeetool.com/58-14-1815d5.pdf
שזה בערך 250W
צריך ממיר מתאים.
האם ממיר של 300W בחיבור לרשת 220V מספיק או שאני טועה בחשבון?
דוגמה: http://www.amazon.com/Bright-VC500W-Voltage-Transformer-converter/dp/B000MX1QXA
בדיוק כזה קניתי אתמול לחבר.
בוולמארט ב-$24...
אם זה אמור להפעיל XBox One, אני לא רואה שום סיבה שזה לא יפעיל את המטען של מקיטה... הרי שני המכשירים, בסופו של דבר מעבירים ל-DC...
אני קצת חלש בנושא המרות החשמל בין הרשתות.
אם ב - 110V אני צורך עד 2.1A זה בערך 230W
כאשר אני עובר ל - 220V מה קורה עם ההספק? ע"פ מחשבון זה 462W, זה הגיוני???
http://www.amazon.com/Bright-VC500W-Voltage-Transformer-converter/dp/B000MX1QXA
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?545089-%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%A9%D7%9C-110V-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%A0%D7%A9%D7%A8%D7%A3-%D7%94%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%95-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%A9-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94
אצלי קרה בדיוק אותו הדבר...יכול להיות שהבעיה מופיעה רק במטענים מהדגם החדש (שלי DC18RC)
אני קצת חלש בנושא המרות החשמל בין הרשתות.
אם ב - 110V אני צורך עד 2.1A זה בערך 230W
כאשר אני עובר ל - 220V מה קורה עם ההספק? ע"פ מחשבון זה 462W, זה הגיוני???
http://www.amazon.com/Bright-VC500W-Voltage-Transformer-converter/dp/B000MX1QXA
לא
מה שקבוע זה ההספק ולא הזרם. תמיד תצרוך 230W ובמתח 220 הזרם יהיה חצי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.