צפייה בגרסה מלאה : שוקל להצטרף לפורום זה. אשמח לקבל יעוץ בקשר ל-110
שלום לכולם.
עם קצת חששות בלב, אני שוקל להצטרף לפורום זה (רכישת 110 למי שלא הבין).
את הרציונאל השארתי בפורום טויוטה אליו כנראה לא אצטרף.
כרגע על הפרק 110 דיזל שנת 1997, יוצא משטרה (של חבלן), 350,000 ק"מ, מכוער רצח.
מכאנית - עדיין לא בדקתי, אבל הרבה נזילות (טיבעי אצלכם כך שמעתי :twisted: ).
קוסמטית - זוועת אלוהים (פנים וחוץ): חלונות שבורים,חורים של צנרת בגג, חלודות, קרעים, חיבורי חשמל בכל פינה ועוד מיני טובין...
בקיצור, דרושים אי אילו אלפים בישור קו.
מחיר - 57K.
נראה לכם?
אשמח לשמוע.
ברק.
ב 17K תקנה את הפח זבל, לא שקל יותר.
כרגע על הפרק 110 דיזל שנת 1997, יוצא משטרה (של חבלן), 350,000 ק"מ, מכוער רצח.
מכאנית - עדיין לא בדקתי, אבל הרבה נזילות (טיבעי אצלכם כך שמעתי Twisted Evil ).
קוסמטית - זוועת אלוהים (פנים וחוץ): חלונות שבורים,חורים של צנרת בגג, חלודות, קרעים, חיבורי חשמל בכל פינה ועוד מיני טובין...
יוצא משטרה- לא זאת בעיה שצריכה להטריד אותך. ממי אתה שוקל לקנות את האוטו? מי הוציא אותו מהמכרז וסידר אותו?
של חבלן- יכול מאוד להיות שהשלדה מחוזקת (וזה דווקא דבר טוב)
נזילות- טבעי, טבעי, אבל לא צריך להגזים. מהיכן הנזילות ועד כמה הן חמורות (הרטבה, טיפטוף? )
קוסמטיקה- זאת דווקא כן בעיה.
חלונות- אפשר להחליף, ודי בזול.
חורים בגג- חפיף. סוגרים עם חתיכת אלומיניום וכמה ניטים מבחוץ, את התקרה תחליף- עולה כמה מאות שקלים בחברה, ויש לך תקרה חדשה (כמו אצלי)
חלודות..... בעיה. חלודה בקיר אש- מחלה מוכרת, אבל זה לא אומר שכדאי להקל בזה ראש, מאוד קשה לסדר את זה. חלודות בדלתות- שוב, בעיה מוכרת, והפתרון- מסובך. חלודה בשלדה- תבדוק אם יש מדרגות שמחוברות לשלדה עם פלטות. אם כן- יכול מאוד להיות שהשלדה מתחת חלודה עד כדי חורים. לא בעיה לתקן, אבל זה לא מעט עבודה. קרעים- במילא אתה תחליף את הכיסאות הקדמיים תוך כמה זמן. תאמין לי. הדבר שהכי קשה להשיג זה פלסטיקים. אם חסרים או שבורים ממש הרבה- זה נשמע מוזר, אבל זו עלולה להיות הוצאה לא קטנה. חיבורי חשמל- מה110 שלי יצאו כ5 קילו חוטים בחסות משטרת ישראל. שוב, נדרשת עבודת נמלים, אבל הכל יכול לצאת.
בגדול, הרכב נשמע מוזנח (במקרה הרע), או רכב שיצא מהמכרז ואף אחד לא נגע בו מאז (במקרה הטוב). לי נשמע הוא בדיוק כמו שהוא יצא מהמכרז- מה שאומר שהוא לא שווה יותר מרכב ממכרז- נגיד 40 אלף, בהנחה שאין תקלות חמורות בצד המכני, או מקסימום מכלל אחד גדול דורש החלפה (וזה בד"כ המצב של רכב שיוצא ממכרז- כי משביתים אותם על דבר אחד גדול, לא על הזנחה כללית).
אני לא הייתי קונה את הרכב הזה ספציפית, כי כמו המצב הכללי שלו, כנראה גם מבחינה מכנית הוא מוזנח.
אסף.
מהרכב הזה ירדתי ואני כרגע מתחיל בחיפושים.
2 דברים שיש לי הם זמן וסבלנות, כך שאני ממש לא ממהר ומעדיף לחכות קצת עד שיבוא משהו טוב (כמו דוסית בבני ברק שמחכה לשידוך טוב).
קצת לגבי הרכב במידה ומישהו אחר מעוניין:
ממי אתה שוקל לקנות את האוטו? מי הוציא אותו מהמכרז וסידר אותו?
של חבלן- יכול מאוד להיות שהשלדה מחוזקת (וזה דווקא דבר טוב)
סוחר קנה אותו (הוא טוען שב-50K, אני טוען שב-38K כי זה מה שראיתי באתר המכרזים הממשלתי, שם מפורסמים המחירים שנסגרו בפועל לאחר העיסקה).
"סידר" זה בהחלט המונח הנכון, הבנתי (ממקורות יודעי דבר) שעמלו עליו שבוע רק בכדי שיניע (בדרך עשו טיימינג ומשאבת סולר).
הקפיצים הם של Heavy duty (קפיץ קטן בתוך קפיץ גדול) אני צודק?
לגבי חיזוקים בשילדה- נראה לי שכן, אבל אני לא בטוח (לא מכיר מספיק טוב את ה110), אבל יכול להיות שבגלל שזה רכב חבלן רק המתלים חוזקו.
חלון אחורי שבור (ארז אומר דלת עקומה).
חורים בגג (2), תיקרה מעפנה.
חלודות - המון בדלתות.
מושבים - גמורים.
פלסטיקה - גהנום - אין משהו שלם, הכל שבור.
חלודה בשלדה- תבדוק אם יש מדרגות שמחוברות לשלדה עם פלטות. אם כן- יכול מאוד להיות שהשלדה מתחת חלודה עד כדי חורים.אין מדרגות, אין חורים (מה אתה חושב שכולם קונים נבלות :twisted: )
אני לא הייתי קונה את הרכב הזה ספציפית
גם אני לא, אפילו לא ב-38K, אבל אם מישהו מעוניין (מחיר מבוקש 57K), שיצור עימי קשר.
לפי מה שהבנתי , שילדה מחוזקת = עוד פס שמרותך מלמטה על הברזל של השילדה המקורי
כלומר אפשר לזהות בגלל שאין את הפס ריתוך באמצע של שתי הקורות מלמטה.
מישהו מכיר משהו אחר ?
מישהו מכיר משהו אחר ?
כן,
יש המון חיזוקים שהגיעו לדיפנדרים בארץ.
אני אשתדל להשיג שירטוט + פירוט מלא של החיזוקים.
זה מתחיל עם חיזוק של נק' חיבור מוטות הרדיוס, מוט מייצב אחורי.
קורת המרכז האחורית (אליה מחוברת הזרוע ).. ועוד חיזוקים כאלו ואחרים.
למי שזה עניין אותו,
יש לי שרטוט אך אין לי דרך לסרוק אותו.
בקצרה:
1. חיזוק נקודות עיגון קידמיות.
2. חיזוק תושבות קפיץ -קדימה.
3. חיזוק קורת אמצע מרכזית.
4. חיזוק תושבות בודי ונק' עיגון מיכל דלק.
5. חיזוק נק' עיגון מוטות רדיוס אחוריים.
6. חיזוק קורת אמצע אחורית.
7. חיזוק תושבות קפיץ -אחורה.
8. חיזוק תושבות מוט מייצב אחורי.
9. חיזוק פגוש/קורה אחורי.
שלדה מחוזקת מקורית היא אכן עם חיזוק עליון ותחתון, ועוד כמה דברים שצריך להכיר בשביל לראות. שלדה מחוזקת וקפיץ בתוך קפיץ= HD, או במילים פשוטות- 3500 ק"ג משקל כולל, ולא 3050 ק"ג (את הקפיץ המיותר מעיפים, ויש לך רכב שברשיון שלו רשון 3500 ק"ג (מוכר במס, לבעלי העסקים בינינו), והשלדה מחוזקת, אבל הנוחות כמו בדיפנדר רגיל.)
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.