צפייה בגרסה מלאה : נושא שונה: שאלות בנושאי התקנת מזגן.
חנן-ג'יפולוג
08-04-14, 12:54
צריך למזג בית חדש.
תודה.
עובד ארזי 052-8235599
מתחרה בליגת העבירות.
בחור חביב ומקצועי- לא יודע מחירים יחסית לאחרים
סביון
חנן-ג'יפולוג
08-04-14, 14:22
בית גוברין.
חפש בגוגל "אריה קור"
יש להם סניף בלהבים בחור בשם יניב.
עובד נקי ומקצועי
חנן-ג'יפולוג
08-04-14, 15:07
בית גוברין.
כן הוא מגיע גם לבית גוברין...
חנן-ג'יפולוג
09-04-14, 07:44
יש שינוי. טלי החליטה שאני אתקין אז אנחנו מחפשים מוכרי מזגנים.
חנן,
אני מניח שטלי החלטתם שאתה מתקין משיקולי תקציב.
אם ככה אז כמה הערות/הארות:
א. אם אין אף אחד מבאי האתר, גש לסיטונאי באזור מגוריך (לא מכיר שם. אם תגיע להוד השרון אוכל בשמחה לקחת אותך לשניים כאלו)
ובקש הצעות מחיר. בוא כמובן עם רשימת קניות ולא מזגן אחד בכל פעם...
ב. אני מניח שאתה מוביל לבד? בוא כבר עם הטנדר/נגרר. תראה כוונה וכמובן בוא עם מזומנים :cool:.
ג והכי חשוב. בצע את ההתקנה הפיזית בעצמך אבל! את החיבורים עצמם תן למתקין מקצועי לעשות.
אין סיבה שבעל מקצוע יקח על חיבור 2-3-4-5 מזגנים שכל אחד לוקח מס' דקות יותר מ300-400 ש"ח לכולם ביחד.
חבל שתיכנס אח"כ לסאגה של איבודי גז אינסופיים.
my two cent, בעיקר על סעיף ג'.
וכמו תמיד, אם תצטרך עזרה או הכוונה, יש לך את המספר.
איתי
חנן-ג'יפולוג
09-04-14, 22:02
כבר התקנתי בהצלחה כעשרה מזגנים בהיסטוריה שלי, כולל העתקה של מזגנים מבית אחד לאחר.
השוני במקרה הנוכחי הוא שהצנרת כבר מובנית בשלד, אז אני לא משתמש בצנרת קנויה עם פליירים מוכנים אלא צריך לעשות אותם בעצמי. אני מאמין שאצליח להתמודד עם זה.
בהצלחה!
מוזמן לשאול ממני ערכת "פליירינג" לכל זמן שתרצה.
כנ"ל לגבי שעוני לחץ ואפילו מיכל r410a (לזמן מוגבל יותר, יש לי בו צורך בקיץ)
איתי
איתי
חנן-ג'יפולוג
09-04-14, 23:11
תודה. אני אתקשר.
שלא תשכח חלילה משאבת ואקום ושטיפת צנרת ...
חנן-ג'יפולוג
10-04-14, 19:12
שחר, אני שמח שהעלית את הנושא. למיטב ידיעתי הוא שנוי במחלוקת ולאור אופי ההתקנה המדובר אני אשמח לברר את זה.
בהתקנה עם צינורות מוכנים מראש, שמגיעים עם המזגן עם פליירינג ופקקים אני נוהג ע"פ הוראת היצרן ומבצע את סילוק האוויר ע"י שחרור גז מהמזגן לתוך הצינור במשך חמש עד שמונה שניות כשהאום בקצה הצינור משוחרר מעט. אני יודע שיש חילוקי דעות גם על זה, אבל הנסיון שלי מראה לי לאורך זמן שזה בסדר גמור.
אבל כאן מדובר בצינורות מובנים בשלד שהקצוות שלהם מעוכים. אני רוצה לקוות שאין בתוכם לכלוך אבל לא יודע לחתום על זה.
איש המזגנים ששתל אותם בשלד ידע שבסבירות גבוהה הוא זה שגם יתקין את המזגנים ואני רוצה לקוות שהוא לא שתל לעצמו צרות. הוא נחשב למקצועי.
הייתי שמח לעשות שטיפות ווואקום אבל אין לי את הציוד לזה.
היתה לי נכונות לקנות מכשיר פליירינג ואם צריך אז גם מרכזיית שעונים ואפילו גז אבל לקנות משאבת וואקום בשביל שבעה שמונה מזגנים זה לא משתלם.
אז מהי דעתכם?
אגב, העניין עם הצנורות בשלד זה גם מה שגרם לי להתלבט אם לעשות את זה בעצמי. יש את העניין עם הפליירינג שאני לא מנוסה בו ויש עניין נוסף.
איש המזגנים השאיר כמטר צנרת וחיווט מהקיר והטייחים והצבעים שזה הפריע להם הזיזו את זה כל פעם לצד אחר. אני חושש שזה היה עלול לגרום לקיפולים או סדקים/שברים בצנרת. לכן אני גם מתכוון להכניס מעט גז, לסגור את הברזים ולראות אם יש נפילת לחץ לזמן מסוים במרכזיית השעונים. זה אפשרי או שהשעונים מתחברים בין הברזים למעבה והם לא ימדדו את הלחץ במאייד כשהברזים סגורים?
חנן-ג'יפולוג
13-04-14, 01:09
http://www.supco.co.il/pl_product~VP230~11~36.htm
מה אתם אומרים על המשאבה הזו?
- - - Updated - - -
http://www.supco.co.il/pl_product~VP215~11~36.htm
וזו?
חנן,
בהנחה שקוטר הצנרת תואם לכניסות המזגנים שתרכוש, לא אמורה להיות לך בעיה לעשות פלירנג.
ניקוי הצנרת תעשה עם כול מדחס אויר שיש ברשותך.
כיום וואקום הוא יותר משמעותי מבעבר (בגלל סוג הגז החדש) ומאד לא רצוי לדלג על שלב זה.
תוודא (היכן שאתה יכול לראות הצנרת) שאין מעיכות בצנרת (מעיכות קלות גורמות לרעש זימזום מעצבן ביחידה הפנימית בתחילת ובהפסקת פעולת המעבה ).
המלצה שלי, אל תבזבז כסף על מזגני אינוורטר.
המלצה נוספת, אל תתפתה לרכוש מזגנים לחדרי שינה חזקים מהנדרש (עבור סלון אין בעיה להתקין מזגן גדול בדרגה אחת מהנדרש).
בהצלחה
רענן
אסור לדחוס אויר כדי לנקות מערכת , אויר כולל בתוכו מים .
אסור לדחוס אויר כדי לנקות מערכת , אויר כולל בתוכו מים .
ועכשיו שהצנרת שלו פתוחה מה יש שם ?
חוץ מזה, לאחר העפת הלכלוך הוא יבצע וואקום.
רענן
חנן-ג'יפולוג
13-04-14, 13:37
אז יש משאבת וואקום, מניפולד עם שעונים, מכשיר פליירינג, חמישה ליטר נוזל/גז r141 לשטיפת צנרת ובלון גז 410.
עכשיו רק צריך להבין מה עושים עם זה...
תודה רבה לכל מי שהציע ציוד כאן ובפרטי. העדפתי לקנות, שיהיה לי קבוע.
איך הולכת השטיפה? אני ממלא את הצנרת בנוזל ואח"כ נותן לנוזל לצאת בגרביטציה? דוחף אוויר דחוס?
ראיתי שמוכרים באיזה אתר ערכה לניקוי שכוללת כדורי בד או צמר גפן שמכניסים לצנרת ומעיפים את זה דרך הצנרת החוצה עם חנקן דחוס.
אני הראשון שיעדיף לעשות כל מה שאני יכול לבד, אבל יש לזה הצדקה כלכלית? בהנחה שאתה לא מתכוון בהמשך לעשות עם כל הציוד שרכשת ביזנס...
כמה כבר עולה התקנה של מתקין מקצועי? גם של 8 מזגנים...זה באמת יוצא יותר מלקנות את הציוד?
איל
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
חנן-ג'יפולוג
13-04-14, 17:48
הציוד והחומרים עלו כ1500 ש"ח. על התקנה של ארבעה מזגנים רצו ממני 2200 ש"ח. יש עוד ארבעה חדרים שאולי נרצה למזג בהמשך ובהנחה שמחליפים או מתקנים מזגן פעם ב, כנראה שלא מדובר בבזבוז כסף משווע.
חוץ מזה, אני לא שואל את אשתי אם יש הצדקה כלכלית לבשמים ונעליים באלפי שקלים אז ההדדיות מחייבת. לא?
לא, באמת. זה לא כלכלי. אפשר גם לשאול או לשכור. פשוט רציתי.
חנן-ג'יפולוג
15-04-14, 15:32
נתקלתי בבעייה:
מתקין המזגנים עשה הכנה מובנית בשלד של צנרת 3/8 ו- 1/4 אינטש לשבעה מזגנים קטנים וצנרת 5/8 ועוד צינור דק (לא זוכר מה הקוטר) למזגן אחד גדול.
יש לי כבר שני מזגנים בני חצי שנה, 12000BTU, שאני רוצה להתקין, אבל הצינור העבה שלהם הוא 1/2 אינטש.
יש דרך לפתור את זה ע"י מתאם? צינור ה3/8 שבשלד לא יחנוק את המזגן?
האופציות האחרות שאני רואה הן למכור את המזגנים ולקנות קטנים יותר, או להעביר צנרת חיצונית. הפתרון הראשון יגרום לי להפסד כספי ויכולת מיזוג מופחתת (אם כי כנראה מספקת) והשני לכיעור של הבית, בקטנה: במקום אחד זה צנרת שתצא מהקיר ותיכנס חזרה לאחר כחצי מטר, ובמקום שני זו צנרת שתעבור כמה מטרים במאוזן, אבל מעל ובצמוד לתקרה של פרגולה אז זה לא יראה.
מישהו רוצה לקנות מזגן או שניים (עדיין עם הניילונים על היחידות הפנימיות), או להחליף איתי בקטנים יותר?
תתפלל שלא יהיו לך הפתעות בתוך הקירות, ואם יש גג שטוח , אז בתוך הגג. הטייחים והחבר'ה שיוצקים את הגגות אוהבים ככה מדי פעם לתת איזו חאבטה טובה על הצמה רגע לפני הטיח או היציקה. ואם אתה לא מיומן , למצוא את המעיכות הללו זה הופך להיות הרפתקאה . במיוחד שאז אתה צריך בנוסף , גם ערכת הלחמה .
550 להתקנת מזגן , היית צריך לחטוף את זה בשתי ידיים
חנן-ג'יפולוג
27-04-14, 00:36
עדכון: שלושה מתוך ארבעה מזגנים כבר עובדים.
לעניות דעתי משלמים למזגניסטים פחות מדי להתקנה. זו עבודה קשה.
האמת היא שעד היום, ללא הכנה בקירות, ועם צנרת קנויה מוכנה, ההתקנות היו קלות מאוד, אבל הסיפור הזה של הכנה בשלד מקשה מאוד על התהליך.
הפתעות? היו גם היו. שלוש מעיכות של צנרת שכנראה הטייחים עשו. קו יניקה אחד דולף בתוך השלד, אלוהים יודע איפה, ולכן כתבתי: שלושה מתוך ארבעה. במקום אחד המתקין שכח לעשות ניקוז למים ואת צנרת המזגן הוא שם נמוך מדי ביחס למיקום האפשרי של חור ניקוז למים. יחידה חיצונית משומשת אחת דולפת חזק, עוד לא בדקתי מאיפה. הצלבתי אותה עם יחידה אחרת כך שכרגע יש שלושה מזגנים תקינים ועוד אחד עם קו יניקה דולף בשלד ויחידה חיצונית דולפת.
- - - Updated - - -
לגבי השאלה המקורית: מסתבר שיש אומי פלייר FLARE שמאפשרים לחבר צינור 3/8 לקונוס שבמקור הוא 1/2 . אני לא יכול לומר שזה סידור אידאלי כי צריך לעשות FLARE רחב ביחס לצינור, אז לפעמים הוא נקרע במהלך הפליירינג ולפעמים הוא סתם דולף. הצלחתי בסוף להגיע לאטימה מוחלטת, אבל זה לא פתרון מוצלח כל-כך.
חנן-ג'יפולוג
27-04-14, 00:41
לגבי המזגן עם קו היניקה הדולף: למזלי הוא פחות דחוף כי הוא באותו חלל עם מזגן 3.5 כ"ס ונועד לתת לו חיזוק קטן בשעת הצורך, אז אין לי לחץ עליו, ובנוסף, ניתן להסתדר עם מעקף חיצוני של חצי מטר על קיר הבית והרכבה של היחידה החיצונית על גג הקומה הראשונה במקום על גג הקומה השנייה. יטופל בהמשך.
יש לי ניחוש מושכל על מקור הדליפה: המזגניסט עשה בטעות הכנה כך שהיחידה החיצונית תשב על גג הקומה הראשונה. כשאמרתי לו שזה לא מה שסיכמנו ושהוא היה אמור לעשות צנרת עד הגג של הקומה השנייה, אני מניח שהוא האריך את הצנרת במקום להחליף אותה ופישל בהלחמה.
חנן,
קודם כל בהצלחה.
תשתיות כאלו עלולות לחסוך לך הרבה כאב ראש כשהן נעשות נכון, אבל.......מתי זה קורה?
אני בשנה האחרונה שאפתי להוציא הכללללללל מהקירות במסגרת דברים שלקחתי בהם חלק.
מים, מיזוג, קיטור, לחץ אוויר......זה הכי נחמד ואסטטי כשזה נבנה כמו שצריך ויכול להחזיק עשרות שנים, אבל רק כשזה נעשה מאוד מאוד נכון.
יש לך במקרה המלצה למניפולד טוב ?
איך אתה בודק האם החיבורים נוזלים? נוזל ייעודי? (Big blue / Cal blue וכו...)
מיזוג זה נושא ששווה לשקול לפתוח עליו דיון מרכזי בפורום DIY, דיונים כמו זה (+מיזוג ברכב) צפויים להיות פה הרבה, ואפשר לרכז הרבה מידע מועיל בנושא.
חנן-ג'יפולוג
28-04-14, 00:15
יש לך במקרה המלצה למניפולד טוב ?
איך אתה בודק האם החיבורים נוזלים? נוזל ייעודי? (Big blue / Cal blue וכו...)
לשאלה הראשונה- קטונתי.
לשאלה השנייה, מכניס לחץ של חמישה באר גז ובודק את החיבורים עם מים וסבון. בהמשך גיליתי שרוק עובד יותר טוב. באמת.
אחרי זה נותן לזה כמה שעות, או במקרה מסוים שהיתה לי סבלנות-יום וחצי, ורואה אם הלחץ יורד.
כנ"ל לגבי הוואקום: לאחר הפעלת המשאבה במשך 30-120 דקות, סגרתי את הברז ובחנתי לאורך זמן אם יש שינוי בלחץ.
אזהרה: אני לא מומחה ולא מתיימר לזה, אז קח את העצות בערבון מוגבל מאוד.
שלום! חדש פה בפורום ,אז ברוכים הנמצאים
בעברי עבדתי בתור מתקין וטכנאי מיזוג.
מתקינים בדרך כלל משתמשים בוואקום בתור אינדיקטור, עושים וואקום לקו- וסוגרים שעונים- לאחר כעשר דקות ניתן לראות הם יש בעיה בקו.
השיטה הזאת תגלה נזילות קטנות מאד. לאיתור נזילות קטנות חייבים מד וואקום דיגיטלי שיכול לתת אינדיקציה לנזילה ולו לקטנה ביותר.
למי שאין ניסיון בחיבורי גז- שיטת הסבון או לחילופין רוק ( : היא שיטה טובה לבדיקת החיבורים, הבעיה היחידה היא שמתקינים על בסיס הכנות- הבעיות בדרך כלל לא נמצאות בחיבורים אלא בקו עצמו.
אשמח להיות לעזר,
אני מסכים שהשחלת צנרת בשלב השלד היא יותר צרה מאשר ברכה
בענייני דליפות,
לגבי דליפות ברורות ויחסית גדולות, וואקום...סבון....סבבה.
הבעיה מתחילה בדליפות הקטנות שגומרות לך את הגז כל 3-4 חודשים, שלא מראות כלום בסבון ושוואקום בעייתי בשביל לבדוק אותן מכמה סיבות -
זה הלחץ הלא נכון והעוצמה שלו בדר"כ לא דומה ללחצי הדחיסה, אין שינוי בחום ו/או חום/קור קיצוני, ואין רעידות במערכת (ובטח עוד דברים שלא עלו לי).
מה גם שסבון לא מצליח להגיע לרמת האינדיקציה של הנוזלים הייעודים, למדתי את זה על בשרי.
תנסו ותראו.
אבינועם, אשמח לשמוע את דעתך על "סניפרים" (גלאים אלקטרוניים) מתוך ניסיון.
חנן אני יכול לעזור לך עם אתה עדיין צריך עזרה אני מתקין מזגנים מקצועי!
0507165133
חנן-ג'יפולוג
11-05-14, 22:14
תודה. הכול בסדר, וקריר ונעים.
מתעלק על השירשור...
שאלתי האם ניתן להתקין מזגנים עם הגז החדש על צנרת שזרם בה גז ושמן של מזגן ישן? כיצד מנקים את כל שאריות השמן של המזגנים הישנים?
תודה!
אין בעיה עקרונית להתלבש על הצנרת הישנה, כמובן שצריך שקוטר הצנרות יהיה תואם לחדש.
מבחינת הצנרת, צריך לעשות שטיפה, by the book— שטיפה עם r141 ואז חנקן, הצנרת לאחר מכן מורה להיות כמו חדשה, כמובן שהקפדה יתרה על וואקום עמוק לפני פתיחת ברזים במזגן החדש.
למה כוונתך by the book? מהי השיטה הטובה ביותר לבצע את השטיפה?
תודה!
הכוונה שכך,אמורים לעשות,
האם כולם מקפידים, התשובה ברורה
כמה זמן צריך להשאיר את ה r141 בצינור? הבנתי שהמדחסים של המזגנים החדשים עובדים בלחץ גבוה יותר. האם הצנרת הישנה עומדת בלחץ ? ראיתי שקיים מכשיר ש"יורה" ספוגיות ניקוי דרך הצנרת. למשהו יש נסיון עם המכשיר? תודה!
לא מכיר ניקוי עם ספוגיות…
לגביי הצנרת, אם מדובר על צנרת סטנדרטית אז לא אמורה להיות שום בעיה מבחינת עמידות ללחץ.
מדובר במכשיר הזה:
http://www.cooldeal.co.il/deals/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%A9%D7%98%D7 %99%D7%A4%D7%AA_%D7%A6%D7%A0%D7%A8%D7%AA _%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%AA
נראה לי כמו מתכון לסתימת הצנרת, מספיקה הלחמה לא יפה באמצע והספוגית תתיקע.
השטיפה הכימית עושה את העבודה, (לפחות אמורה),
קיים נוהל שטיפה שמבטיח הסרה של השמן המינראלי של גז R22 במעבר לשמן החדש?
לעניות דעתי תשאף שישאר כמה דקות בתוך הצנרת, באם אחת מהיחידות יותר גבוהה מהשנייה תשטוף מהגבוה לנמוך,
ואז חנקן.
איזה יחידה אתה הולך להתקין?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.