PDA

צפייה בגרסה מלאה : חסכני דלק-מה אתם אומרים?

נדב ש.
25-04-14, 12:39
דעות בעד/נגד והשלכות כמובן.http://m.bizmakebiz.co.il/42b80b

itayhi
25-04-14, 12:45
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1374-jeepolog-archive

הנה, חסכתי לך 880 ש"ח בלי להתקין שום דבר במנוע.
בהצלחה

איתי

asypeer
26-04-14, 01:47
איך קשור השרשור של חיים רכס לחיסכון בדלק..?

Sent from my iPhone using Tapatalk

יואב פולס
26-04-14, 09:02
שמן נחשים, ואפילו לא בדקתי במה מדובר.
יצרניות הרכב עושות מאמצי פיתוח במיליארדי דולרים בשביל לחסוך בצריכת דלק, ורק שוקו הקטן הצליח לחסוך 15%?

erezgur
26-04-14, 09:12
אולי בגלל שפתחת עם tapatalk יצא לך קישור לא נכון. במחשב הקישור מוביל למאמר המפורסם העוסק ב- "שמן נחשים", אפשר גם לחפש את המושג כאן בפורום.

נדמה לי שאני יודע מדוע נדב שאל את מה ששאל. בפורום אחר מתפתח ניסוי עם מדידה של לפני ואחרי כאשר יש התלהבות מהתוצאות.

איל מ
26-04-14, 10:23
אם כך אנא פרסם קישור לפורום המדובר, שנוכל לרוות נחת כולנו

shachar
26-04-14, 11:24
בין המוצרים בקישור יש כרית לראש.
אם אתה ישן באוטו בחניון של העבודה אתה חוסך דלק של הנסיעות. :-)

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk

wonderd
26-04-14, 11:36
אפשר לחסוך בדלק בכמה דרכים - קודם כל לא להשתמש ברכב, אולי אפשר לעשות תכנית של יום כן-יום לא. הדרך השנייה היא להפחית את הלחץ מהדוושה ולבצע יציאות רגועות ברמזורים. הדרך השלישית היא למכור את הרכב ולקנות אחד חסכוני. אה..יש עוד דרך לבעלי הדיזל - קוראים לה "ביו-דיזל". כל ההמצאות לחיסכון בדלק לא יכולות לעבוד - המנוע מתוכנן בצורה כלשהי וכל ניסיון לספק לו פחות דלק יוביל למנוע חלש יותר. (למה לעזאזל אני לא יכול לעבור שורה באינטרנט אקספלורר??)

איל מ
26-04-14, 18:50
נצילות של מנוע מודרני (מבחינת אנרגיה האצורה בדלק), היא סביב ה-30 אחוז במנועי בנזין ומעט יותר במנועי דיזל (אם מחשבים את אבדני הכוח על מערכות עזר כמו קירור, חשמל, שימון וכו'...).
מכאן שהאמירה שאי אפשר להגדיל נצילות/להקטין צריכת דלק היא קצת מופרזת.
ברוב "שמני הנחשים" מצהירים לא על סיפוק פחות דלק אלא ניצול כל ליטר יותר טוב.
עם כל זאת, ברור שהתקציב הדרוש למציאת פתרונות הוא עצום ואם חברה גדולה כמו יצרנית רכב לא הצליחה, אז סביר להניח שאיזה חנון בגראז' בבית לא יהיה מביא הבשורה.
מכאן שבאמת סביר שכל שמני הנחשים הם באמת שמני נחשים, אך האופציה שמישהו ימציא "פטנט" אכן קיימת.

בהקשר נוסף, הפתרון של רכב חלש יותר ביומיום הוא אחלה פתרון ולי אישית לא היה אכפת לנסוע ביומיום עם רכב חלש יותר בשביל לחסוך (רק שאם הרכב שלי יהיה יותר חלש ממה שהוא עכשיו הוא לא יצליח לעלות אפילו רמפות של מחלפים:p) . אממה, ברוב המקרים (למעט עבודה על מספר צילינדרים קטן יותר שזה כבר פתרון יותר מסובך מסתם "לסגור בורג במשאבת סולר"), הכנסת פחות דלק למנוע תוביל לשריפה לא טובה על כל הנזקים הנלווים ולא תמיד לצריכה נמוכה.

נדב ש.
26-04-14, 19:21
נדמה לי שאני יודע מדוע נדב שאל את מה ששאל. בפורום אחר מתפתח ניסוי עם מדידה של לפני ואחרי כאשר יש התלהבות מהתוצאות.[/QUOTE]

+1

- - - Updated - - -

אם כך אנא פרסם קישור לפורום המדובר, שנוכל לרוות נחת כולנו

אין לי בעיה לתת קישור, פשוט לא כל אחד יכול לצפות בו רק מי שרשום...

דרור ברלי
27-04-14, 13:48
יש שם פנינים קורעות כמו "הדלק מתערבל בעצמו" ו"אפקט המנגל"... ועוד ועוד. מדובר בעוד פחית שמערבלת את האוויר, שכל בעל ידיים שמאליות יכול לדחוף לתוך צינור האוויר שבין בית המסנן לבית המצערת. כמה פשוט, כמה חכם. איך לא ידענו עד היום. עלות הייצור של חתיכה בטח לא עוברת שקל-שניים.

צרף את הקישור ל"ניסוי" הזה.
מי שרוצה, שיירשם.

נדב ש.
27-04-14, 14:34
תקראו מהודעה 12 והלאה
http://www.isuzu.org.il/isuzu/index.php?showtopic=16922

נמרוד
27-04-14, 14:47
איזה יופי... מעשה נוכלות בראש חוצות, כמו בימים הטובים של הקפסולות! (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/14059-CAPS-MPG-%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D) :D

כולל דו"ח מהמעבדה של פרופ ערן שר שמוכיח... כלום! אבל זה רק למי שטורח לקרוא את הדו"ח, ולא מסתפק בכותרת "נבדק באוניברסיטת בן גוריון".

asafk
27-04-14, 14:49
נבדק.
זה לא אומר מה תוצאות הבדיקה.
אמת בפרסום...

אסף.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

נמרוד
27-04-14, 14:58
אסף יש דו"ח,
http://noco.co.il/-----toza.html

האתר עצמו גדול, ממש אתר שמן נחשים בנוי לפי הספר, רק שהבחור הזה, אחד דוד יוגב, קצת פספס את האופנה בכמה שנים.

shachar
27-04-14, 15:18
דווקא באתר שלו יש כמה עצות טובות
http://noco.co.il/hebrew-----tipim.html

למשל : 7. כדאי לנסות ולשלב את התדלוק תוך כדי נסיעה.....

למרות שהיישום של זה מורכב ומסובך ומצריך נוסע חסר פחד ובעל קורדינציה.

asafk
27-04-14, 15:29
כיוון שהאיש, דוד יוגב, הוא גם דיאטן וגם יועץ לעסקים קטנים, וגם יועץ נדל"ן.. הוא משתמש בנדל"ן שלו כדי לייעץ לעצמו על איך לגרום לפראיירים שיקנו את חסכן הדלק שלו להיכנס לדיאטה מאולצת...
או משהו כזה .

אסף.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

shachar
27-04-14, 17:58
אסף עלית עליו.
אם תעשה דיאטה תוריד מהעומס על הרכב.
תחסוך כסף על אוכל
ותקנה נדלן במיקום שיחסוך נסיעות תוך הקמת עסק קטן מהבית.
:-)

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk

asypeer
29-04-14, 08:45
האמת שאני מכיר את הבת שלו, אולי אנסה לארגן יחידה אחת ואז נדע אחת ולתמיד אם זה עובד או לא ( על הדרך טיפים להורדת משקל אחרי פסח ומציאת דירה בתקציב מתאים..)

Sent from my iPhone using Tapatalk

shahav
29-04-14, 16:10
למה לא תובעים אנשים כאלה!?!
זה ממש הונאה לשמה במצח נחושה.
טמבלים יש בכל מקום, יש גם גנבים, איפוא המשטרה כשצריכים אותה?

אוליי חסר חוק? שיתווסף לבירוקרטיה...
רבין

דרור ברלי
29-04-14, 17:04
וכל מיני "תה טיבטי" לדיאטה זה בסדר?
או דיסקים של בייבי מוצרט לתינוקות שמבטיחים לך שזה מעלה את האינטיליגנציה שלהם?
או להבדיל אלפי הבדלות - אתרי הכרויות דיסקרטיים שמבטיחים לך שרק תקנה מנוי ומיד "תתחיל לז...ן ללא הפסקה"?...
ועוד ועוד.
כולם יבטיחו לך שהכל "נבדק מדעית".

לא מכריחים אותך לקנות. קצת שכל ישר כדי להבין שעובדי םעליך בעיניים ושמדובר בחארטה. זה הכל.

GodsFather
29-04-14, 17:27
תה טיבטי ושכמותו הוא חומר משלשל / גורם עצירות, אבל לפי מה שהיה בעיתונות בעקבות אנשים שהתלוננו על בעיות בריאותיות שנגרמו לאחר שימוש - זה כנראה כן עושה משהו. טוב או לא, זה כבר שיקול אחר. יש כאלה שגם דוחפים אצבע אחרי האוכל כי הם רוצים לרזות...

לגבי דיסקים של בייבי מוצרט - זה עדיף על כל הקקה של יובל המטומטם ושאר תכנים ירודים ורועשים חסרי כל משמעות, אז זה אולי לא מפתח שום אינטלגנציה של התינוק/ילד, אבל וואלה זה הרבה יותר שקט ונעים באוזן, במיוחד כשחוזרים מהדרום בנסיעה של שעתיים. (זה גם אגב יכול להרדים את הילד יופי והנה לך פתרון אינטלגנטי באמת).

לגבי הדוגמה השלישית - יש לי חבר שהכיר מישהי מאתר כזה אחרי כמה אחרות שהכיר משם והם התחתנו וחיים היום באושר עם שלושה ילדים. מצד שני, יש לי חבר אחר שכבר שנים שם ועדיין לא מצא כלום ואת הזיונים שלו הוא אוסף מהברים של ת"א. ניסוי מדעי מוצלח דיו ?

דרור ברלי
29-04-14, 18:14
נו, בסגנון הזה גם הנוקו-ונטילטור מערבל האויר הזה יכול לשמש כאחלה מובייל.
תתלה מעל לכסא הבטיחות של הילד שמקשיב לבייבי מוצרט והולך ונרדם (רק אל תירדם בעצמך על ההגה בגלל זה... מוסיקה קלאסית לא הולכת טוב עם נהגים עייפים)

מי אמר שזה הונאה?.... יש תמורה!

-->