צפייה בגרסה מלאה : SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
כל הכבוד עמרי מפרגן- בניגוד לישראלים רבים שמנסים מדי יום להמית סמוראי, בחרת להקים לתחיה- שפו ענק
http://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-4870163,00.html?utm_source=facebook&utm_campaign=facebook%20page&utm_medium=Yediot%20page
קראתי עכשיו את כל השרשור ...
השארת אותי בלי אויר ..
כל הכבוד.
לא פחות ממדהים.
אגב, היוניט להילוך הרביעי, כנראה .. לרכבים עם קרוז קונטרול, פעם היה מקובל שזה עובד רק בהילוך שיוט....יתכן שאחד הרכבים שהגיר מתאים גם להם היה מצוייד בבקרת מהירות.
ואוווווו. מדהים! פשוט מדהים!!!!
כל הכבוד ובהצלחה :)
Mor Gurevich
29-10-16, 00:07
עוד כתבה על השיפוץ המרשים:
קלאסי: כך החזרתי לחיים טנדר סוזוקי סמוראי 84'
http://cars.walla.co.il/item/3007072
איך לא הוספת שם קישור לוידאו?
תודה על השיתוף והפרגון :)
העורך העדיף להתמקד בכתבת טקסט ולכן הסרטון נשאר בחוץ, הסרטון התפרסם בכמה מקומות אחרים בינהם הופיע בידיעות אחרונות.
גיא - כיוון מעניין עם הקרוז קונטרול !
בנתיים סיימנו בהצלחה טיול של 3 ימים במדבר. טיילנו באזור נחל עקרב, תחילת נחל צין, נחל חורשה, מעלה אזוב, האמבטיה של הר חמרן וסיימנו בעבדת. הטנדר הפגין עבירות מרשימה ביותר בהתחשב בעובדה שהוא כמעט סטנדרטי לחלוטין.
111576
אפילו המתלה עשה קולות של עבודה בנקודה ספציפית אחת במסלול...
111577
השלב הבא בפרויקט: סידור הציוד בארגז. בתצורה הנוכחית בקושי יש מקום לציוד לאדם.
המטרה של הסידור החדש היא להעמיס ציוד מלא ל-2 אנשים ל-3 ימים במדבר. ציוד בישול/מקרר/חלקי חילוף/כלי עבודה/ציוד שינה מפנק וציוד אישי.
עברה לי בראש מחשבה להתקין בארגז אוהל גג מעל לסידור הקיים ובכך לפנות את מקומם של המזרונים/אוהל/וציוד השינה.
כרגע הכיוון הוא לבנות 2 קומות. בקומה התחתונה ארגזים סגורים איכותיים (באופן יחסי) שניתן לשלף מהצדדים ולנצל את פתיחת דפנות הארגז.
בקומה השנייה, תתחיל בגובה הדפנות ועליה תיק הגג שבתמונה לציוד אישי, וציוד השינה.
בנוסף, למצוא מקום נחמד למיכל מים 20-30 ליטר ולמקרר (הכיוון למיכל הוא מתחת לארגז הטנדר).
אשמח לקבל המלצות על ארגזים מתאימים (גובה עד 30 ס"מ - הקומה הראשונה תהיה בגובה הארגז).
שיתוף תמונות של סטאפ-ים מגניבים יתקבלו בברכה.
כמובן שהשאיפה לעשות הכל בעבודה עצמית ולא לקנות מגירות מקצועיות מברזל באלפי שקלים.
מצב כיום:
111575
אם רק היינו מכירים טנדר עם הסידור הזה בדיוק...
ואם רק הטנדר הזה היה בצד השני של האוטו שלך בתמונה האחרונה...
אולי היה מאיפה לשאוב רעיונות
תן לראות אם לחברים יש רעיונות יותר מקוריים :)
זמן עדכונים.
בהמשך לתכנון המקורי, אני מתכוון לצאת עם הטנדר לסיבוב ארוך בארץ. מה שאומר שצריך להיות מספיק מקום לציוד והסידור חייב להיות פרקטי. אז אכן מצאתי פתרון פרקטי, אך צצה בעיה אחרת, הצורה של המתקון החדש בארגז לא מאפשרת לעיניים שלי לנוח – וזה מציק.
האמת שהיא גם לא מכבדת את רמת הפרויקט עד כה, ואצטרך לחשוב על פתרון אחר.
עד כה טיילתי (בסה"כ פעמיים), עם תיק גב גדול ולצידו 2 ארגזי ציוד וצידנית. הבעיה היא שבקושי הצלחתי להסתדר עם ציוד לאדם אחד ל-3 ימים, מפתיע לאור העובדה שאת הדברים הגדולים סוחבים הג'יפים האחרים בחבורה (שולחן, מנגל...). אני מניח שעם סידור נכון והחלפת חלק מהציוד הנוכחי (לקומפקטי יותר) אצליח להסתדר בתצורה הזו גם לציוד לזוג ל-3 ימים כרכב יחיד.
בכל אופן, אשמח לשמוע רעיונות לציוד שכדאי לי לקחת תחת ההנחה ושאסתובב עם הטנדר במשך 30 ימים, לא הכל בקמפינג אבל כן צריך להיות מסוגל לבשל/לישון/לטפל בתקלות בשטח. נרכש מקרר חדש ופאנל סולארי עם מצבר משני לעצירות ארוכות (עדיין לא סללתי חיווט לכל הערכה).
אז ככה, תכננתי מדף נוסף עליו יישב התיק גב, מתחתיו ארגזי ציוד מפלסטיק הנשלפים מדלת הצד של הארגז. ליד התיק, מקרר עם פתיחה עילית, מקום נוסף לארגז עצים למדורה ולשקית זבל בריאה.
לצורך כך בניתי 2 מסגרות, עליהן פסי אורך לחיזוק ורשת ברזל. הוספתי לא מעט נקודות עגינה לקיבוע המקרר, הפאנל הסולארי ולקשירת תיק הגג.
112365 112366
התוצאה היא תיק גדול מיד ולא ממורכז מידי. כאמור מפריע בעין. כשמנסים למצוא פתרונות אכסון אני מבין שסמוראי ארוך הוא פלטפורמה טובה בהרבה (ומגניבה פחות) לאחסון ציוד לטיול. נכון שאפשר להתקין קשת גדולה כמו שעשו כמה מחברי הפורום, אבל אז הטנדר מאבד מהיופי שבמרכב מתחיל להראות כמו סמוראי אורך. בנוסף עם הסרנים הצרים אני משתדל שלא להעמיס לגובה. כרגע זה לא באמת משנה כלום ומשפיע בעיקר על החלומות לטיול באוסטרליה – כשמחפשים רכב לטיולים ארוכים בכל מזג אויר עדיף לאנדקרוזר סדרה 70 סגור (ארוך?) מאשר לאנדקרוזר בגרסאת הטנדר המגניבה :cool:
112367 112368
ובחזרה למציאות, בטיול האחרון הציוד בתיק הגג היה מסודר בתוך ארגזי פלסטיק שגרמו לו להראות כמו מגדל גבוה. מזרוני הטיולים נוחים מאוד אך תופסים הרבה יותר מידי נפח (המלצה על משהו ביחס טוב של נפח-נוחות?).
התיק מדגם 425 ליטר של צ'ימיגג שטענו שהוא עמיד במים עם אטימה בתפרים. במפגש ג'יפולוג ירד גשם במהלך הלילה ומים חדרו אל התיק. מאכזב מאוד בהתחשב בעובדה שהתיק חדש, ירד גשם בינוני והאוטו היה סטטי. זה לא שנסעתי במבול רציני או חציתי שלוליות ונחלים.
כרגע אשאר עם המתקון לטיול הגדול, במקביל אנסה להתייעל עם סידור הציוד בתיק הגג והציוד לטיולים הקצרים.
איפה אפשר להתייעל?
2 כסאות שמתקפלים בצורה טובה.
תיק הכלים יעבור לתא ייעודי ליד בסביבת המנוע.
מיכל מים קבוע מתחת לארגז.
מזרונים דקים יותר?
112370 112369
על הדרך, מצאתי קצת זמן לטפל בכמה בעיות.
סאגת חלפים זבל נמשכה. כבל הספידומטר (After market), נקרע אחרי 2,000 ק"מ בערך. הכבל הוחלף באחד מקורי וחדש. מיד רואים שהכבל המקורי יושב במוביל הרבה יותר בריא, עם הגנות מחום במקומות שעובר ליד צנרת האגזוז, מיד אחרי ההחלפה גם המחוג של הספידומטר הפסיק לרעוד בקיצוניות.
112381
אחרי שנקרע כבל הספידומטר, נסעתי עם הכבל משוחרר מאחורי לוח השעונים. ראש המתכת שלו קיצר את לוח השעונים וכתוצאה מהקצר חוט במד הדלק נקרע. הוא הוחלף באחד ספייר שהיה לי ובהמשך הלחמתי את החוט בחזרה (עדיין לא נבדק).
112360
עדיין לא החלטתי אם אני הולך להשקיע בהחלפת המתלים. בנתיים התגלגל לסדנא פרס. עשיתי ניסוי קטן וערגלתי מעט את המתלה הימיני-אחורי ששקע. האוטו עדיין לא עומד ישר וככל הנראה צריך גם לאזן את העלים הקדמיים (הפרש של 1-2 סמ).
112382 112383
באחד הימים הגעתי לרכב לאחר שעמד כמה ימים בחניון. בדומה לאדם מבוגר שלעיתים אינו שולט על סוגריו, נראה שגם לטנדר אספנות לפעמים בורח. פתחתי את הלוקר וגיליתי שהאומים הגדולים של הצרייה השתחררו מעט. מחזיר השמן נראה שלם ותקין אז רק חיזקתי את האומים והבעיה נפתרה.
112371 112372
הרכב עבר גם טסט נוסף בהצלחה. בהכנה לטסט נמצא חופש בתפוח הגה שהוחלף ונמצאה נזילה ממש קטנה ממחזיר השמן האחורי שאחרי נקיון האזור לא חזרה (מוזר...).
לאחר המתנה ארוכה, סוף סוף הגיע והורכב רדיאטור חדש מצרפת.
112363
הצלחתי לסיים ולמחוק מרשימת המטלות כמה משימות קטנות:
סטופר לקליפס של החגורה. הקליפס אהב להחליק לתחתית החגורה והיה קשה להגיע אליו בקבינה הקטנה.
112364
מוביל וסטופר לתא הכפפות: קניתי דלתית פלסטיק זולה שמתאימה לדגמי הסמוראי החדשים, חתכתי ממנה את המוביל והתאמתי אותו לחריץ הקיים (במקור הדלתית הגיע עם מוביל פלסטיק שכנראה נשבר איפשהו ב- 30 השנים האחרונות).
112362 112361
לפני שבועיים טיילנו בדרום. היום הראשון הוקדש לטיול מעט אתגרי והטנדר עמד בגבורה במעלה לזר ומעלה משורה. לא היה לו קל וגם הרגיש מאוד לא בטוח עם המתלים הנוכחיים והסרנים הצרים (עד כדי כמעט והישענות על הצד). מאוד קשה לקרבורטור בשיפועים האלה וחוסר הכוח מורגש. חווית הנהיגה שונה בהחלט ממה שאני מכיר. המנוע נחנק מחוסר כוח ונכבה בכל סלד סביר, אתה מוצא את עצמך בשיפוע רציני, הרגל סוחטת את דוושת הבלם כי אין בוסטר ברקס וכל תמרון קטן מצריך ערימות של כוח כי הרי הגה כוח אינו בנמצא.
ההנדברקס של הטנדר לא בנוי להחזיק כאלה שיפועים והקרבורטור מדמם בזוית כזו חדה. כשרוצים להניע צריך לסובב את המפתח, ללחוץ על הברקס ולתת פול גז. אם באמת רוצים להתחיל לנסוע, צריך להחזיק את ההגה, אסור לעזוב את הרגל מהגז לרגע, צריך לסחוט את הברקס, ללחוץ על הקלאץ ולהכניס לראשון. משימה בלתי אפשרית. בטורים נמוכים גם בראשון לואו אי אפשר לשחרר קלאץ להגיע למצב שאפשר להוריד רגל מהברקס. אז למדתי לנגן עם ידית הצ'וק. מעלה מעט את הטורים כדי שאוכל להוריד את הרגל מהברקס, להעביר אותה לגז ולהתחיל להתקדם. משימה לא פשוטה בהחלט (יש דרך נכונה יותר לעשות זאת?). בגדול המסקנה היא שאני לא מכניס את הטנדר למצבים כאלה יותר, המטרה הייתה להשאר סטנדרטיים וזה אחת ההשלכות - כל עוד הטנדר לא יקבל יותר רוחב וכוח, ואין כוונה שזה ישתנה, אני נשאר במסלולים פחות טכניים.
112373 112374 112375
בערב השני ישנו במפגש ג'יפולוג ומשם המשכנו לעבר כביש 10. יציאה מוקדמת בבוקר מעזוז לכיוון הקניון הלבן. ניצלנו את העובדה שכביש 10 פתוח כדי לבקר בכביש היפה בארץ ולקצר את הדרך אל האזור הכי מרשים במדבר – שמורת הנחלים הגדולים. הנסיעה בכביש 10 הייתה מדהימה ורובה הייתה בערפל סמיך. כשירדנו מההרים לכיוון הנחלים הערפל התפוגג והתחלנו לראות את המדבר במיטבו. שקשוקה ושאריות אנטריקוט לצהריים בקניון הלבן והיבש, וקינוח בנסיעת שבילים מהנה בציחור ובפראן עד לכביש 40.
סה"כ הטנדר עבר 600-700 ק"מ בשלושה ימי טיול ללא אף תקלה. כאחד שמתרגש בכל פעם שהרכב מניע או סתם כשהאיתות עובד, אתם רק יכולים לדמיין איך הרגשתי בסיום של טיול כזה.
112377112378112379
112376 112380
עמרי, תמונות ועדכון מעוררים השראה, כרגיל.
לגבי העניין עם הדרושות... אין לך ברירה, תלמד להפעיל את הגז והברקס במקביל עם רגל אחת ותגלה שהבעיות ייפתרו. זה טריק די הכרחי ברכבים ידניים ישנים.
להבדיל מסיקס, שאורך דוושת הגז שלו מאפשרת לחיצה עם העקב בעוד כרית הרגל לוחצת על הבלם, בסמוראי הטריק זה ללחוץ עם החלק השמאלי של הרגל על הבלם ועם החלק הימני ומעט באלכסון על הגז. תתרגל את זה ותראה שזה אפשרי, למרות איך שזה נשמע...
מוני אורבך
02-01-17, 14:51
ואני אומר אל תתרגל, תשפר..
ברגע שתכניס קיט הפחתה בטרנספר תצטרך הרבה פחות טורים, ויהיה לך הרבה יותר קל להתחיל.
גם לא תצלה את הקלץ, על הדרך.
בקשר לקרבורטור, תאמין לי יש קרבורטורים שיכולים לעבוד בזוויות קשות.
גם בסיקס עם ה BBD הדפוק זוויות היו בעיה קשה מאוד.
עם מוטוקרפט זה פשוט לא קורה, בכל זווית שהיא.
אז אני לא מכיר את המקבילה למוטוקרפט בסזוקי, אבל אני בטוח שישנה כזו.
GodsFather
02-01-17, 15:03
את השיפור אתה מכיר אבל אתה רוצה להשאר מקורי וזה בסדר.
לגבי האכסון - חפש שרשור שלי מימי הסמוראי, אולי תקבל השראה.
יונימוג אדום
02-01-17, 19:25
האמת , רק הכתום היה חסר .
רציתי מאוד לבוא וכרגע רק הסמוראי תקין ( הסיקס בבניה מחדש ) , אולם בימים אלו אני מעביר את הסדנה שלי למקום חדש .
לגבי סרנים - יש לי זוג סרנים רחבים אם זה מעניין אותך ( אני נשאר עם הצרים ) .
יש לי גם קרבורטור וובר שירד מסמוראי ומתאים גם לסיקס .
למרבית הסיקסים שאני מכיר יש מצערת גז ידנית - פשוט ונוח . לוקחים ידית הילוכים של אופניים ובונים מצערת ידנית .
אם אני זוכר נכון אצלי הקפיצים עם חמישה או שישה עלים ( נדמה לי שהם שייכים לסמוראי רגיל - מאוד נוחים ורכים וכן מהלכי מתלה טובים .
אילן
מצערת יד תהיה לעזר במקרים כאלה,סוג של שיפור זול.
יונתן, אכן במהלך הניסויים ניסיתי את שיטת 2 הרגלים, חייב להגיד שהדיון הזה והעצות שמגיעות ממנו ממש מצחיקות :)
מוני, כמו שציינתי אני לא רוצה להיכנס לעולם השיפורים עם הטנדר. העדפה שלי כרגע זה להשאר עם רכב שאין בו קומבינות או שינויים מהותיים. מוכן לשלם את המחיר של רמת הטיולים בעבירות בינונית בלבד. למען האמת, כיום אין לי בכלל צורך ברכב, אך מתישהו בעתיד יצטרף רכב גדול יותר לטיולים ככה שבטווח הארוך זה לא רכב עיקרי. זה גם עונה להצעות הנדיבות של אילן, תודה!
מצערת גז זה בהחלט תוספת קטנה שיכולה לסייע במצב הנוכחי. אם למישהו יש לינק לעשות לי את החיים קלים, זה יהיה נהדר.
אגב, אם יש בקהל משוגע שרוצה להיכנס לפרויקט טנדר סמוראי, יש אצלי שלדה עם רישוי ובודי שזקוק להרבה חום ואהבה.
inflictioN
03-01-17, 11:21
יש מצב לתמונה של הקבינה בפנים? כסאות וכאלה.
לא יצא לי לראות יותר מידי כלים כאלה ואני די חדש אבל אם אין לך כסא מיוחד לנהג ויש ספסל כמו בטנדרים אמריקאים אז אולי להפוך את הספסל גם לארגז כלים
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
יש בעמוד 14 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/84258/page14)של השרשור הזה.
2 כסאות נפרדים שאין בינהם הרבה מקום (האמת שזה רעיון שעלה בהתחלה לפני ההחלטה להיצמד למקור).
inflictioN
03-01-17, 14:43
יש בעמוד 14 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/84258/page14)של השרשור הזה.
2 כסאות נפרדים שאין בינהם הרבה מקום (האמת שזה רעיון שעלה בהתחלה לפני ההחלטה להיצמד למקור).
בעיקרון להיצמד למקור זה אש וסבבה לגמרי השאלה אם אתה מעוניין בפתרון שאולי ישנה את מראה המקור רק לאותו טיול ספציפי וארוך?
אין כוונה לשנות את המראה של הטנדר. מחפש משהו שאוכל להרכיב ולפרק. אבל בגדול נראה לי שאשאר עם המגדל הזה לטיול ורק אנסה לסדר את הציוד יותר טוב בתוך התיק. לצערי אין לי מספיק זמן להכנות גדולות אז אנסה להתייעל בתחום הציוד.
inflictioN
03-01-17, 15:05
אין כוונה לשנות את המראה של הטנדר. מחפש משהו שאוכל להרכיב ולפרק. אבל בגדול נראה לי שאשאר עם המגדל הזה לטיול ורק אנסה לסדר את הציוד יותר טוב בתוך התיק. לצערי אין לי מספיק זמן להכנות גדולות אז אנסה להתייעל בתחום הציוד.
סבבה
כמה דברים שככה עלו לי בראש מהתמונות והדברים ששמת אחרי הטיול של ג'יפולוג.
1: נראלי שמאוד יעזור לך לעבור למזרן מתנפח אם זו אופציה בשבילך(אני עם סמוראי קצר פתוח שבניתי לו גגון ובטיול ראש השנה של סוזוקי במדבר השתמשתי בו ככיסוי לכל הדברים שהיו על הגג ועליו קשתי את הראצ'אטים גם לא תפס מקום בכלל רק במנפח שלו מרובע קטן והייתרון המעניין שקרה איתו זה שהיו 2 שישיות מים מתחתיו ואחרי יום שלם ומאוד מאוד חם שמדבר הכל נשאר קר הוא גם מבודד שומר על דברים)
2: לאחר הטיול יש כמה אופציות שעלו לי לראש לגבי מקום עם עדיין חסר מקום לכל הדברים הקלים עם הנפח הגדול הייתי מציע אולי לחבר למתקן שבנית איפה שהמברר מהפרופיל המרובע אולי להפוך אותם לפרופיל פתוח ולצורך טיול רציני להכניס בפנים פרופיל יותר קטן שיתן לך גגון לטיול עם רשת משו כמה שיותר קל (נכון שהמראה כבר לא יהיה קלאסי אבל בטיול מאוד ארוך יותר חשוב הפרקטי) עכשיו ברגע שיש עוד מדף ייחסית בגובה הגג אז אפשר לשים עליו דברים קלים כמו מזרונים שקי שינה ודברים קלים ומתחת להדביק את התיקי גב עם הבגדים לרשת עם אזיקונים שחרר לי מלא מקום בטיול זוגי 3 ימים עם סמו קצר לזוג שני תקי גב עם בגדים תלויים הפוך על הרשת כמובן שתלוי כמה פרפקציוניסט אתה משאיר לך את השאר עם תרצה.
3: יש עוד משהו קטן שאני לא ידוע כמה פרקטי כי אני לא מכיר את הרכב ולא את המוצר זה רק רעיון שעלה יש הציידית גג מפלסטיק האטומה מכסף אם אתה מכיר אם לא אחפש תמונה שאולי תוכל לעשות חיבור חזק ומהיר לגג של הרכב עצמו זה אולי יראה כמו ספויילר נחמד שיהיה פרקטי גם לכמה דברים וחסין למים אבל שוב תבדוק עם מוצא חן בעיינך ותשחק עם זה קצת בראש בטוח שתוכל לקחת איזה רעיון פה לכיוון שלך שיעזור.
אבל הדבר שאני הכי ממליץ עליו זה המזרן הזוגי המתנפח יש לו כל כך הרבה שימושים שזה מדהים גם יכול לשמור ולכסות את הציוד שלך מאחורה כי זה אטום למים גם לישון על זה לי זה נוח ואני מאוד בעייתי בשינה וגם במידה ואתה רוצה להנות ממזרן מים באיזה חושה טובה הכל הולך איתו :)
ועל הדרך שיפוץ מטורף יצא לי ללמוד הרבה מההסברים שלך והרעיונות בהצלחה בהמשך :)
תודה חבר!!
לא התפנצ'ר לך המזרון מהקשירה? גם לא מהענפים והשיחים?
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה אחרי שמדממים מנועים בהקמת המחנה בלילה שקט קצת מציקה. אני כרגע עם מזרון ספוג יחסית עבה, הבעיה שהוא פשוט לא מתקפל מספיק טוב. ובגלל שאני מגלגל אותו יש גם הרבה נפח מבוזבז.
יש את המזרונים שמתקפלים ל-3, אולי הם יותר מוצלחים מבחינת ניצול נפח.
אני מקפל את המזרון ספוג לחצי.
תופס הרבה פחות מגלגול.
inflictioN
03-01-17, 19:19
תודה חבר!!
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה
בעיקרון זה היה במדבר לא היה הרבה ענפים אבל טיול אחר לצפון גם שרד עם טיפה ענפים.
לפי דעתי שטויות המזרן יחסית עבה של אינטקס איכותי מאוד.
פשוט אני שם לב איפה אני ממקם את האוהל ברור שגם עם המזרן שלך לא תישן על אבן שפיץ.
לגבי הרעש קניתי משאבה רגל פשוטה 3-5 דקות מתנפח בשבילי זה אחלה אימון רגליים אחרי נסיעה ארוכה חח.
ובוא נגיד אני חא כזה רזה המזרן בכיף סבל זוג של 160 קילו.
הייתרון כמו שאמרתי שזה רב שימושי גם מבודד ואוטם כל מה שמתחת וגם מאוד כיף להשתמש בטיולי מים כמו כנרת זה אש.
לפי דעתי אל תגלגל עדיף לקפל לשים בשקיות ואולי מתחת למשהו כבד ככה הוא גם יתכווץ קצת ופחות יפריע גם ככה זה משהו שמשתמשים בסוף היום לא יפריע להוציא ולקחת דברים המשך היום.
מה שאני עשיתי בכלל לפני השיפוץ לקחתי את כל הציוד שאי אפשר לוותר עליו הוספתי ציוד לטיול של כמה ימים ופשוט לפי זה בניתי לכל דבר מקום משלו עם כל מיני שטויות והמצאות לפי השגעונות שלי וכל טיול לומדים ומוצאים עוד רעיונות.
אבל כמו שאמרת אתה תהיה חייב ליצור לך חלקים מתפרקים שיעזרו לך רק לטיולים ארוכים ככה לא תפגע בצורה המקורית.
אצלי שיניתי את הרכב לגמרי לא נראה טוב אבל שימושי ופרקטי ברמה מפחידה [emoji4]
GodsFather
03-01-17, 19:50
אמרת לפני כמה דפים - רכישת ציוד קומפקטי ייעודי.
יש מזרנים מתנפחים עצמונית שמתכווצים לגודל קטן מאד.
יש שקשים שמגיעים לגודל אגרוף.
יש כסאות מתקפלים לגודל של זרוע ושעדיין נוח לשבת עליהם.
בנוסף לכל זה - מכיר שקיות וואקו? כאלה שמתכווצות עם שואב אבק (אבל אפשר גם ביד).זה עושה פלאים בעולם האכסון וכשאתה מדבר על בגדים ומוצרי מיטה כמו שמיכות סדינים וכד, זה יכול לחסוך המון.
מכאן הכל שאלה של תקציב. יש לי כסא מתקפל עם משענת ראש שהוא סביר שעלה 130 שח בעלי אקספרס, מגיע לגודל של 40×10 סמ.
ראיתי בזמנו בגאדג'יפ כסא במאים איכותי מאד מתקפל לגודל של לפטופ 13 אינצ' רק שרצו עליו 400 שח.
וכן הלאה.
תודה חבר!!
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה אחרי שמדממים מנועים בהקמת המחנה בלילה שקט קצת מציקה. אני כרגע עם מזרון ספוג יחסית עבה, הבעיה שהוא פשוט לא מתקפל מספיק טוב. ובגלל שאני מגלגל אותו יש גם הרבה נפח מבוזבז.
יש את המזרונים שמתקפלים ל-3, אולי הם יותר מוצלחים מבחינת ניצול נפח.
אני קניתי כמה מזרוני ספוג בשוק של רהט. אם אני לא טועה 50₪ למזרון. מתגלגלים ידנית לגודל מאוד קטן עם קצת מעיכות.
הקאץ' הוא שהם קצרים יחסית, אם אתה גבוה הם לא בשבילך, אבל הם עושים יופי של עבודה בשטח
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מי שגבוה לא נכנס לטנדר סמוראי שבו הכיסא לא זז אחורה...
אם ככה אני ממליץ בחום. יש לי כמה כאלה באזור הדרום הקרוב אם אתה רוצה לקחת להשאלה לטיול אתה מוזמן בכיף.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
תיק הכלים יעבור לתא ייעודי ליד בסביבת המנוע.
ממליץ לשקול מחדש אחרי כמה כוויות מאוד לא נעימות ביום קיץ חם.
גם אני אחסנתי את הכלים שלי בתא ייעודי מתחת למכסה המנוע, ובכל פעם שהזדקקתי להם, הייתי צריך להמתין לא מעט זמן שיתקררו לפני שיכולתי להוציא משהו...
לגבי המזרן המתנפח, זו האופציה הטובה ביותר... שלי מחזיק מעמד כבר 3 שנים.
לא להתעצל בקיפול ובסילוק האבנים לפני הפרישה זה הסוד לחיים ארוכים.
שאפו ענק על החריצות, ההתמדה וההתמודדות עם המכשולים, בשטח ובסדנא :)
תודה. עם איזה רכב אתה?
יש לי מנוע 1,000 קטן בתא מנוע ענק. אין מזגן, אין הגה כוח ופליטת החום שם לא משוגעת. יש גם מרחק מהסעפת פליטה לתא. זה לא צמוד.
GodsFather
05-01-17, 10:50
היה לי ארגז כלים בתא המנוע של הסמוראי. ארגז מתכת. שום בעיית התחממות. כלים מכל הסוגים.
ממשיכים להכין את הג'יפ למסע 30 ימים ברחבי הארץ (פרטים בהמשך).
מלבד רשימה אינסופית של תקלות מינוריות ורעיונות לתוספות אני מתמקד ב-3 דברים:
1. מיכל מים קבוע.
2. מערכת חשמל למצבר משני.
3. תא לתיק כלים בתא מנוע.
מיכל מים:
מי שעוקב כאן ומי שמכיר אותי מחוץ לטקסטים יודע שדברים קטנים מפריעים לי ואת רוב המשימות אני מסיים בהרגשה שיכולתי לעשות מעט יותר טוב. אני נוהג להוסיף את המשימה לשיפור לרשימת המטלות (לסדר את ריפוד הדשבורד בצדדים, לצבוע מסביב לכפתור, לסדר רעידות מהדלת וכו'...).
הפעם אני לא יכול להגיד את זה על מיכל המים הקבוע שהוספתי מתחת לארגז. הוא פשוט מושלם.
אז מה כל כך מיוחד במיכל PVC שנקנה ב350 ש"ח?
112883
בעיקר מיקום מושלם. זה דרש לא מעט מחשבות ומדידות על הרכב, אך המיקום הנבחר מנצל נפח פנוי בתחתית הארגז, המיכל ממוקם בנקודה מוגנת ולא פגיעה, הוא נסתר מהשמש, מקובע היטב, לא דורש חורים או ריתוכים במרכב ובעיקר אינו נראה לעין.
כמובן שתמיד יש פשרות, מטעמי חסכון כלכלי בעיקר (החלופה היקרה היא מיכל צורני) הלכתי על מיכל PVC. מה שאומר שבמיקום הנבחר הצלחתי להכניס 15 ליטר. זה לא שלא שמעתי סיפורים על אותם חברים המטיילים עם רנגלר שמשתמשים ב100 ליטר בכל טיול כי יש להם 3 ילדים ו-2 כלבים. אני מטייל לרוב לבד וגם ככה יש בטנדר 2 מקומות במקסימום (אפילו כלב לא נכנס, אולי כלב קטן שלא שותה הרבה). כשחשבתי על הטיול הארוך, הבנתי שגם ככה יש לי מגבלת דלק שמחייבת אותי לעבור בתחנת דלק כל 3-4 ימים במקרה הטוב. אגב, אותם אנשים שמבזבזים 100 ליטר או 2 ג'ריקנים משתמשים בברז בזבזני. השתמשתי בברז וצינור 8 ממ. זה אומנם לא זרם לשטוף איתו את האוטו אך יוצא זרזיף נחמד שבהחלט מספיק לשטיפת ידיים וצחצוח שיניים.
112885
פשרה נוספת היא הגישה לפתח המילוי הנמצא בין המיכל לארגז. ברוב הפעמים אמלא את המיכל עם צינור גינה גמיש כך שלא תיהיה בעיה. אם ארצה למלא עם בקבוקים אצטרך משפך קטן עם צינור גמיש בקצה. מה שקצת מבאס זה שהמקלחת שטח הניידת עם המשאבה הטבולה לא נכנסת בפתח הזה. זה היה נפתר אם הייתי חושב על זה מההתחלה והייתי מזיז את פתח המילוי מעט הצידה (חסר ממש חצי ס"מ). כיוון שכרגע פתח המילוי והריקון נמצאים אחד מעל השני, המשמעות של סיבוב המיכל היא איבוד מים שישארו בתחתית.
בכל מקרה, כמו שציינתי אני מבסוט עד הגג מהתוצאה למרות הפשרות שציינתי.
ריתכתי 2 גובלים משאריות ברזל כדי למנוע מהמיכל לזוז לצדדים. בנוסף, לגובלים חיברתי 3 בנדים ממתכת לאחת מקורות השלדה כדי למנוע ממנו להתגלגל.
112884
צינור גמיש מוביל את המים עד לאזור פתח מילוי דלק, שם הכנתי פלאח מתכת קטן לקיבוע הברז. חצי שעה של מיקס אנד מאץ' בטמבוריה השכונתית ומצאתי דרך לעבור מצינור חצי, לצינור רבע ומשם לברז קטן ובקצה לצינור 8 ממ (אם אני זוכר נכון השתמשתי בחלקים של צנרת אויר). קצת טפלון ואין נזילות בכלל.
טיול שלג ראשון:
לפני שבוע ירד קצת שלג בגולן והייתי חייב לצאת ולבדוק את השרשראות החדשות. הרמה נצבעה בשכבת שלג דקה אך מרשימה ביותר. אני מוצא את הרמה המושלגת יפה בהרבה מאזור החרמון. יש משהו כל כך יפה באזור מוכר שנצבע לבן במדינה הקטנה הזו. חצינו שלוליות עמוקות מאוד והפג'רו שטייל איתנו שתה שולק גדול של מים ונעצר. למזלי עברתי בשלום. בדיעבד זה נראה לי כזאת שטות להיכנס לשם בכלל, לא שווה את הסיכון לרכב ישן שכנראה כל האטימה בסביבת המנוע לא משהו והוא אינו מצוייד בשנורקל.
112881
שטות מספר 2 לטיול הזה הייתה נהיגה בחוסר תשומת לב. ירדתי בטעות מהשביל ולא הצלחתי לחזור לקוליס של השביל. המשכתי לנסות עד שהכנסתי את הטנדר לשפצ רציני שדלת נהג נשענת על ערימת שלג ענקית (בגדול אפשר להגיד שהפכתי את הטנדר על צידו). 2 הגלגלים בצד ימין לא היו בקשר עם הרצפה. משיכה עם כננת חזרה לאחור והוצאנו את הטנדר חזרה לשביל. למזלי הכל היה מכוסה שלג ויצאתי עם נזקים מינימלים ביותר בדלת נהג.
בהמשך טיפסנו לאביטל שם מצאנו שבילים ללא קוליסים וגובה השלג הגיע ל 30-40 ס"מ. השרשראות עשו את העבודה והטנדר פשוט הצליח לייצר אחיזה עד לשלב שבו הפרונט דחף שלג בגובה מכסה המנוע וטנדרון נעצר. הסתובבנו וירדנו למטה מאמצע הדרך אבל הייתה חווית נהיגה ייחודית ומדהימה.
112882
מוזמנים לבקר בכתבה האחרונה שפורסמה במאקו: איך לשפץ רכב אספנות בלי לדעת לשפץ רכב אספנות (http://www.mako.co.il/men-magazine/Article-58e0bc8d357b951006.htm)
ד"ש.
inflictioN
05-02-17, 12:33
מדהים :)
לגבי המקלחת גם אני קניתי מקלחת עם משאבה מאיביי ועדיין לא מצאתי לאן לחבר.
אבל היה לי שני מיכלי מים 20 ליטר מתקפל משהו מאוד חמוד שנתתי לחבר בטיול האחרון אני צריך לרכוש כאלה חדשים ולבדוק אם נכנס לשם המשאבה אני יעדכן אותך במידה וכן.
בכל אופן הגריקן 20 ליטר המתקפל זה דבר מדהים שנראלי כל אחד צריך והמחירים שלהם מצחיקים כ20 שקל ל20 ליטר
נראה לי שאשתמש סתם בכלי פלסטיק קטן. אמלא אותו במים ואכניס את המשאבה (אפשר גם להזרים אליו מים מהמיכל הקבוע). בכל מקרה מדובר על שטיפה קצרה (3-4 ליטר בזרם יחסית חלש).
ככה גם אפשר לחמם מים בסיר על מדורה ולהעלות את הטמפרטורה כשקריר בחוץ.
אני אישית לא אוהב את המיכלים הגמישים. כמה שיותר ציוד קבוע על הרכב יותר טוב בעיני (מכשירי קשר, מיכל מים, כלי עבודה, קומפרסור וכו'...), אחר כך כל הדברים האלה נזרקים באותו ונשפכים לכל כיוון. מיכל שאין לא צורה קבוע בכלל קשה למקם. אצלי אין ספסל אחורי, בדרך כלל שמים אותו ברגליים של הנוסעים מאחורה.
בכל אופן הגריקן 20 ליטר המתקפל זה דבר מדהים שנראלי כל אחד צריך והמחירים שלהם מצחיקים כ20 שקל ל20 ליטר
קישור?
סרטון קצר מהשלג:
https://www.youtube.com/watch?v=k5Q6gzWZNkI
inflictioN
08-02-17, 08:57
קישור?
אני לא חושב שיש לזה קישור.
אבל זה חנות שנמצאת בקניון חדרה בחניון ובקסריה.
יש להם פייסבוק אבל אני לא זוכר את השם.
תחפש בפייסבוק
efi sitrit
הוא הייבואן שלהם ומפרסם אותם צור איתו קשר נראלי שיש גם משלוחים
פרסומת מקורית מ-84 לטנדר סמוראי. זו השנה הראשונה שהביאו סוזוקי לארץ אחרי החרם לדעתי.
בהחלט אחד הדברים המדליקים שראיתי בתקופה האחרונה!!
תודה לשגיא S שהסב את תשומת ליבי, ולעמוד הפייסבוק 'אוטו של פעם' (https://www.facebook.com/OtoShelPaam/) שהעלה את היופי הזה!!!
112993
https://www.facebook.com/OtoShelPaam/
מזגן מקורי !? ... לי מודל 86 לא היה מזגן.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
בשעה טובה ומוצלחת הסתיימו הפרויקטים המיוחדים לקראת הטיול הגדול. מה שנשאר לי לעשות זה בדיקות מכאניות אחרונות: שמנים, חיזוקים ושאר כיוונונים. פינתי חצי יום להעמסות מתוך ההנחה שהאתגר של דחיסת ציוד לחודש על טנדר קטן, לא הולכת להיות משימה פשוטה. בעיקר ההחלטה מה משאירים מאחור.
113355
פרויקט מצבר משני
המטרה העיקרית של הפרויקט היא שהייה ארוכה off the grid בלי צורך להניע את הרכב וללא סכנה שיגמר המצבר העיקרי. בנוסף למה שרואים בתמונות נקנה פאנל סולארי גיבור שיטעין את המצבר בזמן חנייה.
למרות התכנון המוקפד בשלב השיפוץ, היה חסר חוט אחד שייצא מתא הנהג לכיון תא המנוע. במהלך השיפוץ הוספתי מתגים ספייר בקבינה וקונקטור נוסף בין צמת הקבינה לצמת המנוע. לקונקטור החדש חיווטתי צרכנים שהוספתי (פנסי ערפל קדמיים, תאורה אחורית נוספת ושליטה על שקע החשמל האחורי). מה שלא לקחתי בחשבון זה מתג שאחראי על טעינת מצבר משני (לא חשבתי שאפול לפרויקט כזה).
113349
את הפרויקט התחלתי בחיווט החוטים הנחוצים מהקבינה לתא המנוע. לא כל כך אהבתי את מיקום הממסרים שהוספתי בשיפוץ אז באותה הזדמנות העברתי אותם למקום נגיש ונוח יותר. זה אומר שהייתי צריך להאריך את החוטים של שלושת הממסרים. מפה לשם, פתחתי את הצמה ועשיתי את הכל מסודר עם חוטים חדשים ושלמים איפה שהיה ניתן. בנוסף התקנתי ממסר- battery isolator - pac80 עליו קראתי בשרשור אחר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100837)בפורום. לצערי אחרי שהוא הגיע גיליתי שזה לא מה שהתכוונתי. אני רציתי ממסר שנפתח רק כאשר יש טעינה, כלומר מעל מתח מסוים. לצערי הממסר שהזמנתי הוא בסה"כ ממסר גדול וחזק שנדלק כשהממסר מקבל + מהפיקוד ולא מעל מתח מסויים במערכת.
113353 113350
התקנתי את הממסר לפי ההוראות. להפתעתי הם ממליצים לחבר את הממסר בין האלטרנטור למצבר המשני וכך עשיתי. את המצבר המשני החלטתי להתקין בארגז האחורי ולכן הייתי צריך להריץ גם חיווט בריא מהממסר החדש למצבר האחורי. החיווט לא ישמש להנעת הרכב אם המצבר הראשי מת.
כיוון שהמצבר המשני יורכב בעיקר לטיול הקרוב ואיני בטוח שאמשיך איתו לאחר מכן, בניתי את מערכת החשמל האחורית ככה שהיא יכולה לעבוד על המצבר הראשי או על המשני. הבחירה נעשית ע"י מתג שיושב בארגז הכלים מאחורה והוא בורר בין 2 ממסרים הנותנים חשמל לכל שקעי המצית מאחורה.
מאחורה בניתי פאנל ובו כל שקעי המצית החדשים, מד טעינה בהתאם למעגל שמזין את השקעים וקופסאת פיוזים לצרכנים.
בנוסף בניתי מתקון למצבר פריקה עמוקה שישב בארגז.
113351
מי צריך 5 שקעי מצית?!
אני. שקע מצית אחד עובד תמיד על המצבר הראשי והוא נשלט מכפתור שממוקם בדשבורד. השקע הזה משמש לזרקור אחורי שניתן להפעיל מתוך הקבינה בנסיעה לילית (דורש סוויץ).
הרביעייה הנוספת מוזנת בהתאם לבורר המצברים. שקע אחד הוגדר כשקע כוח למקרר והוא זכה להיות שקע משודרג עם חיווט רציני יותר. שלושת שקעי המצית האחרים מיועדים לתאורת מחנה, ממיר מתח קטן ומטען לפלאפון.
הוספתי תאורת לד קבוע שמאירה את חוץ ופנים ארגז הכלים והיא נשלטת מהפאנל החדש מאחורה.
113361 113360
קדחתי חור להכנסת תקעי החשמל של המקרר והזרקור החיצוני אל ארגז הכלים. הכנתי 2 פקקים, האחד למצב בו לא מחובר אף צרכן והפקק השני מעט חתוך כדי להגן מכניסת מים כאשר מחוברים צרכנים מחוץ לארגז.
113358 113359
סה"כ יש לי 4 מתגים בקבינה:
1. פנסי ערפל קדמיים שעדיין לא הותקנו.
2. תאורת נסיעה לאחור – זרקור 27w אחורי.
3. מתג הדלקה וכיבוי של כל מערת החשמל האחורית (פועל ללא סוויץ).
4. מתג טעינה למצבר המשני (דורש סוויץ כמובן).
113354 113356
תא לכלי עבודה בתא מנוע
כיום כלי העבודה הקבועים ברכב נמצאים מאחורי כיסא נהג. כיוון ששטח האחסון בקבינה קטן החלטתי להוציא החוצה את מה שלא חייב להיות בקבינה. כיפוף וחיתוך מסורתי עם דיסק ופטיש ללא חיתוך בלייזר נתנו תוצאה לא רעה בכלל. הוספתי 2 טבעות כדי שאוכל לאבטח את הציוד כך שלא יעוף לאזור המנוע. כל שנשאר לעשות הוא לקוות שתיק הכלים לא ימס מחום המנוע. עיגנתי את תא הכלים ב-3 ברגים קיימים ברכב, אך זה לא הספיק ונאלצתי לקדוח חור חדש בקיר האש לבורג הרביעי.
113362 113363
113364
בנוסף, הגיע כיסוי יעודי למקרר וואקו CFX35. נראה מוצר מדהים ואיכותי. הבידוד עבה והשקיעו הרבה חשבה בעיצוב ומיקום הפתחים וכיסי האחסון. בכלל וואקו (או בשמם השני דומטיק) עושים רושם מאוד טוב. התגעגעתי למוצרים טובים אחרי שהתרגלנו לצרוך זבל סיני.
113365
על הדרך הטנדר מסייע בפרויקטים אחרים עליהם עבדתי לאחרונה (שרשור בניית קמין (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102487)).
ד"ש.
113366
וואו.. עבודה יפה!
תודה רבה:cool:
חנן גולומבק
31-03-17, 13:02
פגשתי היום את עמרי ואת הסוזוקי, בחור חביב ביותר ומאד מאד מוכשר. הרכב נראה מדהים, כל הכבוד.
תודה חנן. כיף להכיר ולחבר פרצופים לשמות מהפורום. תודה על הקפה והסבלנות לשאלות :)
קצת קצר בזמן, אך כיוון שכבר כתבת - אעדכן שמסע רצוף של 30 ימים על הטנדר הסתיים בהצלחה.
הטנדר התנהג למופת והסט-אפ של הציוד היה פשוט מושלם.
מכאני - היו כמה דברים קטנים שפתרתי בשטח והרבה חיזוקים (ידיות של הדלתות, יו בולטים, מיסב גלגל קדמי, תושבת גיר).
ציוד - היו כמה דברים שזזו ממקום למקום כדי שיהיה יותר נוח, אך הסידור היה מעולה (מברשת שיניים עברה לתא כפפות, רצועת גרירה נקשרה בארגז ליתר ביטחון).
המקרר עבד 30 ימים רצוף ללא בעיה כולל עמידה של 3 ימים ללא הנעה (טעינה מפאנל סולארי).
פגשתי אנשים מדהימים ומצאתי פינות חמד מדהימות בארץ. חציתי את הצפון ואת המדבר מכמה כיוונים שונים, ביקרתי בגבים צוננים וצילמתי ים תמונות וסרטונים.
אם תיהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע.
בנתיים מצרף תמונות ראשונות.
מוזמנים לעקוב אחרי האינסטגרם (https://www.instagram.com/imrigi/) והפייסבוק (https://www.facebook.com/Ginzburg.Omri) שם אפרסם תמונות בהמשך.
הכנות ושפצורים אחרונים (מחיצות לארגז מטבח וציוד אישי):
114160
114161
מדף לבישול:
114158
מועמס עם 280 ק"ג ללא משקל נהג:
114159
התמקמות בנחל צבעון:
114157
זמן להגיד תודה רבה לטושי מהפורום על העזרה והאירוח (לא להבהל זה רק חיזוקים):
114163
נחל עתק:
114164
צולם בדובאי:
114162
סיום המסע, ראלי סטיג' בנחל שלמה, הרי אילת:
114165
אחרי שפרקתי את הטנדר ופינקתי אותו בשטיפה יסודית נסעתי חזרה לתל אביב. על כביש 4 עקפה אותי מפלצת מגודלת והתחילה לצפור. בפנים ישב בחור פרוע עם חיוך של ילד קטן עם צעצוע חדש. בספסל האחורי של המפלצת ישב הילד של הילד.
114166
אתה צוחק?
בוודאי שיש דרישה :)
אם תיהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע.]
ברור שיש.
עימרי.. זה יהיה בזיון אם לא תכתוב סיפור מסע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קח תזמן, אנחנו איתך לא מאתמול... תוציא סיפור טוב...
דרישה לא חסר
איזה תענוג לקרוא!
רכב ששופץ מהעצם לרמה של דנדש!
לא "בחוץ". בסדנא בבית. מכל הלב ובלי לחפף.
ובסוף התהליך לא נשאר ב"סלון" ולימי שישי אלה באמת עושה עבודה שלשמה יוצר.
אבל אז הגיעה הבדיחה. ה-בדיחה..
"אם תהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע."
כתבה!
ענקית!!
כזו של כמה שמחולקת לכמה, הרי אי אפשר לסכם 30 יום והמון תמונות בכתבה אחת..
תמונות וסרטונים תפציץ את השרת.
והמסלול עם טיפים ונקודות עניין, אין ספק שחלקן יהיו יעד לחלק מאיתנו.
אגב שיפוץ הטנדר קיבל חשיפה גלובלית יותר מכל רכב אחר כאן באתר..
תייצר את הכתבות בסטנדרט הראוי:-)
ושוב כל הכבוד!
תודה חנן. כיף להכיר ולחבר פרצופים לשמות מהפורום. תודה על הקפה והסבלנות לשאלות :)
אחרי שפרקתי את הטנדר ופינקתי אותו בשטיפה יסודית נסעתי חזרה לתל אביב. על כביש 4 עקפה אותי מפלצת מגודלת והתחילה לצפור. בפנים ישב בחור פרוע עם חיוך של ילד קטן עם צעצוע חדש. בספסל האחורי של המפלצת ישב הילד של הילד.
יש סכנה אמיתית שהוא מתרגל להירדם רק לצלילי V8... לא יודע מה לעשות... :cool:
מצפה (כמו כולם פה) ליומן מסע מקיף. ומהכירי אותך גם לוידאו, מחזה והירוגליף.
חג שמח! היום אנחנו חוגגים 3 שנים בדיוק לשרשור הבנייה.
בסוף מאי הטנדר יחגוג שנה ראשונה על הכביש מאז סיום השיפוץ. המחמאות לא מפסיקות להגיע מהארץ ומהעולם.
לותיקים שעקבו מההתחלה אולי זכור משפט הפתיחה מפוסט הראשון בשרשור:
"המטרה היא לשחזר את הטנדר למצבו המקורי עם נגיעות קטנות בעיקר קוסמטיות ופרקטיות.
הייעוד של הטנדר בעיני הוא להיות רכב אספנות, סידורים של שישי, נסיעה בכיף ואולי איזה טיול שבילים בקטנה באזור עם פק"ל קפה.
בנוסף, החלום הוא לסיים את הפרויקט ולצאת לטיול חוצה ישראל. קליל מבחינה טכנית אבל נסיעה וביקור חברים מדן ועד אילת."
אז הטנדר בהחלט שוחזר למצבו המקורי עם נגיעות קוסמטיות ופרקטיות. הייעוד הוא אכן רכב אספנות אך בלי לשים לב הוא הפך לרכב העיקרי (נראה איך אשרוד את הקיץ השני איתו). הוא משמש לסידורים של שישי ולהרבה יותר מ"שבילים בקטנה באזור". השנה טיילתי עם הטנדר הרבה יותר ממה שיכולתי לדמיין. זה התחיל מטיול בכורה ברמת הגולן והמשיך בטיול למפגש ג'יפולוג בעזוז ונסיעה לקניון הלבן.
לסיום, הגשמת החלום לצאת לחוצה ישראל בחודש מרץ האחרון. 30 ימים שהיו חוויה מדהימה של ילד קטן שמתרגש מהכרת המדינה בה הוא חי ונסיעה בטנדר אותו סיים להרכיב. מכל הדברים שהשגתי ב-33 שנותי (אנחנו באותו גיל), אין ספק שבניית הטנדר והיציאה למסע הם המשמעותיים ביותר.
את החיבה לטנדרים יש לי כבר מהילדות. פליימוביל, לגו, מכוניות ברזל וישיבה ממושכת ליד הפיג'ו 504 של דוד שלי. אני זוכר שלאבא שלי היה טרנספורטר סגור ותמיד חלמתי שהוא יחליף אותו למרכב עם הארגז הפתוח (היום הייתי אומר תודה אם הוא היה שומר גם את הסגור).
להמחשת החיבה, מצרף תמונה שמצאתי לפני כמה ימים אצל ההורים.
114493
לכל חברי ג'יפולוג שעקבו והגיבו, אין גבול להערכה שלי אליכם. המון תודה על הפרגון האינסופי, אתם חלק בלתי נפרד מהפרויקט. ללא המחויבות שנוצרה לשרשור ולפרסום ההתקדמות יכול להיות שכלל לא הייתי מסיים.
תמונות סיכום. תזכורת מאיפה התחלתי ומה יצא בסוף.
אפשר גם למצוא כמה תמונות מהשיפוץ כאן (http://www.omrigi.com/classic-car-restoration).
114492114491
114489114490
אני חלק מאלה שעקבו מההתחלה שיפוץ באמת עוצר נשימה במלוא מובן המילה שירבו אנשים כמוך הלוואי ובעתיד אוכל לעשות זאת גם כן
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
GodsFather
25-04-17, 22:54
אני חושב שבולט כאן משהו אחד ששונה משיפוצים אחרים והוא כושר התיעוד והפירוט עם התקדמות הפרויקט. מעיד על דור חדש/אחר של משפצים, כזה שהתאים עצמו לעידן המדיה הנוכחי.
ברכות.
מה שהכי בולט בפרויקט הזה - טעם טוב.
boaz avrahami
26-04-17, 08:31
טעם טוב ויסודיות.
ללא ספק פרוייקט יוצא מהכלל
פשוט כייף לעקוב אחרי האבולוציה מה״גרוטאה״ ועד למסע.
מזכיר קצת את השרשור המיתולגי של שיפוץ ה-CJ של עירא ...
בהחלט פרוייקט מעורר השראה .
:cool:
בדיוק סיימתי עוד גיחת מדבר ל-3 ימים.
114648
114649
114650
עברה שנה פלוס מאז סיום השיפוץ. למרות התכנון המקורי לצמצם את הקילומטראז', הטנדר גמע מעל 15,000 ק"מ. עם הק"מ הרבים גדלה גם רשימת הריג'קטים והגיע הזמן לתת קצת חום ואהבה חזרה.
הפרויקט הקדמי:
בראש הרשימה ניגשתי לפתור את חדירת מי הגשמים מהחורף האחרון. לצערי מסגרת השמשה לא מספיק ישרה ובגשם חזק נכנס טפטוף לקבינה דרך השמשה הקדמית. אחרי לא מעט ניסיונות של התאמת השמשה הקיימת הוחלט להרכיב שמשה חדשה עם גומיה חדשה. השמשה החדשה נחתכה בדיוק לפי מידות מסגרת השמשה כדי לאפשר לגומיה לשבת במקום כמו שצריך. במהלך השיפוץ פגשתי את בני הזגג מאזור התעשייה ברעננה שהתאהב בטנדרון. אחרי לא מעט נסיונות ובסבלנות אינסופית הוא הכין שמשה תפורה בדיוק למידות המסגרת העקומה. נכון לעכשיו זה עבד וגם לאחר ניסוי צינור הכיבוי עם זרם חזק אין סימנים לחדירת מים.
116398
מלבד השמשה הקדמית בחורף האחרון היו סימני רטיבות מאחורי הדשבורד. טיפות מים נצפו זולגות מהניקוז שנמצא בחלק העליון של מכסה המנוע (הרשת ממנה נכנסים עלים שסותמים את רדיאטור החימום). בין השמשה למכסה המנוע יש רשת שמאפשרת לאויר להיכנס אל הקבינה כשרוצים לאפשר סירקולציה של אויר טרי מבחוץ. אמור להיות שם מדף פלסטיק שמונע ממי הגשמים להיכנס אל הקבינה. הפלסטיק אמור לנקז את המים אל תא המנוע ולאפשר לאויר להיכנס לקבינה. מדף הפלסטיק יושב עם 2 קליפסטים קטנים ולרוע המזל אחד מהם התנתק. כשאני אומר לרוע המזל אני מתכוון לזה שצריך לפרק והרבה. כדי להגיע לפלסטיק הזה הייתי צריך לפרק את כל הדשבורד, ה-כ-ל. הגה, קורת הרוחב, פאנל רדיאטור חימום, ואת רדיאטור החימום עצמו. סיוט מתמשך של 7 שעות. החלק הקשה הוא שאחרי הרכבה עדיין אין אטימה מספיק טובה ובדיקה אגרסיבית עם צינור מים הכניסה מים לקבינה. נשאר לקוות שהגשם פחות אגרסיבי מצינור הכיבוי.
116399116401116400
בהזדמנות זו, שהדשבורד מחוץ לאוטו החלטתי שנמאס לי מכבל הטעינה של הטלפון שרץ באופן קבוע משקע המצית למתקון הטלפון שצמוד לשמשה. עד היום בכל פעם שהייתי חונה הייתי מגלגל את הכבל, מכניס אותו לתא הכפפות ומחזיר את הראש המצית לשקע. כדי להפסיק עם השטות הזאת הוספתי שקע מצית נסתר והעברתי את הכבל מאחורי הדשבורד. הוספתי לשקע בורר הפעלה ישירות מהמצבר או דרך הסוויץ סתם כי זה היה נראה לי נחמד והיה פלוס קבוע זמין ליד השקע.
116403 116402
פרויקט אחורי:
את פרויקט החשמל האחורי עשיתי בלחץ של זמן לפני הטיול הגדול. שקעים למקרר, מצבר נוסף, זרקור אחורי הנשלט מהקבינה ועוד. מאוחר יותר גיליתי (מהשרשור של דורון לדעתי) שמומלץ לשים בידוד נוסף במקומות בהם החוטים חוצים חורים במרכב. באופן כללי לא הייתי שקט מכך שיותר מידי חוטים עוברים בחור קטן וצפוף מידי. לצורך סידור העניינים הפשטתי את כל הציוד בארגז, הוספתי חורים והעברתי את החוטים בחורים מרווחים עם בידוד נוסף. ניצלתי את ההזדמנות כדי לנקות את הפרספקס ולעשות כמה תיקוני צבע קטנים. שמעתי הרבה ביקורת על הפרספקס האחורי שלי אך נכון לעכשיו הוא הוכיח את עצמו. בעוד שהפרספקס כולו שרוט מהעמסת ג'אנק וציוד טיולים (אחרי הכל זה טנדר), צבע הארגז נשאר נקי ויפה. המטרה של שמירת המראה המקורי של אמבטיית הארגז הושגה עם צבע הטנדר הושגה. לצערי יש לי 2 פיצוצים בפרספקס שנגרמו מרשלנות וקשירה לא טובה של ציוד (אין את מי להאשים מלבד את עצמי). בקיצור הוא דק מידי ובהחלט לא מתאים לרכב עבודה אמיתי אבל בשבילי זה מספיק.
116404116405116407116406
טיפול ראשון:
הטיפול הראשון שאני עושה לרכב. אומנם הרכבתי את הטנדר בעצמי אך מעולם לא יצא לי לעשות טיפול שגרתי לבד. החלפת פילטרים, שמנים ובדיקה של מכלולים נוספים בהתאם לכתוב בספר הרכב. מחזיר שמן סורר שהיה נוזל באופן אקראי בסרן האחורי גרם לי לפרק את הצירייה האחורית. למען השקט הנפשי החלפתי את המיסב באותה ההזדמנות (וגם כי התגלגל לידי פרס הידראולי שרציתי לבדוק).
116408
מצאתי באתר הצרפתי חלקים אחרונים מהפאזל הענק-קטן הזה שנקרא סמוראי טנדר. הזמנתי את פלטת פיזור החום שיושבת על סעפת הפליטה. אחרי לא מעט התעסקות סידרתי תושבות חדשות על סעפת הפליטה. מאוחר יותר חפרתי במחסן ומצאתי את הצינור המחבר את פילטר האויר לסעפת הפליטה כדי לעזור למנוע בימים קרים (כנראה שיש מקומות עם טמפרטורות נמוכות איפשהו בעולם...).
116409 116410
ממשיך להנות ולטייל עם הטנדר.
ד"ש.
את נושא יניקת האוויר החם מאזור סעפת הפליטה אני מכיר גם אצלי. ב gm יש שסתום וואקום מופעל תרמית שמרים תריס שמושך אוויר חם רק כשהטמפ באמת נמוכה.
לא ראיתי תריס אצלך.
משיכה של אוויר חם כל הזמן תגרום למנוע לעבוד בטמפ גבוהה יותר ותפגע לך בהספק המנוע.
את נושא יניקת האוויר החם מאזור סעפת הפליטה אני מכיר גם אצלי. ב gm יש שסתום וואקום מופעל תרמית שמרים תריס שמושך אוויר חם רק כשהטמפ באמת נמוכה.
לא ראיתי תריס אצלך.
משיכה של אוויר חם כל הזמן תגרום למנוע לעבוד בטמפ גבוהה יותר ותפגע לך בהספק המנוע.
אצלי הכל ידני. יש פרפרית קטנה על הקייס של הפילטר אויר. צריך לקבוע אם אתה עובד בטמפרטורות של מתחת ל 15 מעלות או מעל (משהו כזה..).
ככל הנראה לא אשנה את זה לעולם...
מצדיע לפרויקט שלך מעורר קנאה
אצלי הכל ידני. יש פרפרית קטנה על הקייס של הפילטר אויר. צריך לקבוע אם אתה עובד בטמפרטורות של מתחת ל 15 מעלות או מעל (משהו כזה..).
ככל הנראה לא אשנה את זה לעולם...גם בסובארו טנדר היתה פרפרית
אכן פרוייקט מעורר השראה[emoji106]
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
הפרפרית המדוברת.
3 מצבים,
מתחת למינוס 5
מעל 15
או בינהם.
מניח שהבחירה ברורה לכלום :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170825/dc4e58a208f3970dbde587648fb8fb1f.jpg
היום כדאי שיהיה על מינוס 5 ...לא?[emoji12]
לפחות ברמת האשליה ....
הלוואי והיה כיתוב כזה בפאנל של המזגן שאין לי :)
עוד לא הספקתי לכתוב כתבת מסע טכנית ומפורטת לקהילת ג'יפולוג היקרה.
אבל בנתיים יש סרטון למסע 30 הימים שעשיתי במרץ האחרון עם הטנדר:
https://www.youtube.com/watch?v=d8U_mDeqRQc
עוד לא הספקתי לכתוב כתבת מסע טכנית ומפורטת לקהילת ג'יפולוג היקרה.
אבל בנתיים יש סרטון למסע 30 הימים שעשיתי במרץ האחרון עם הטנדר:
https://www.youtube.com/watch?v=d8U_mDeqRQc
סרטון מדליק ונראה שעשיתם טיול מדליק.
כל הכבוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
וואוו, איזו השקעה מטורפת בתיעוד. מדהים.
הלוואי ורק אחוז אחד מהטיולים שלי היו מתועדים ככה.
שאפו ענק!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
פשוט תותח!
יש כתבה בקנה? (פרטי מסלול, חויות, תקלות)
נגיע לזה, זה בהחלט ברשימה.
בנתיים יש משהו ראשוני עם תמונות אצלי באתר.
http://www.omrigi.com/camping-beautiful-israel
זמן למשימות כיף לא משמעותיות.
כחלק מאתגר תאי האחסון בטנדר (אין כאלה), החלטתי לנצל יותר את המרווח שמתחת לרצפת הארגז האחורי. בנוסף למיכל המים שהותקן לקראת המסע החלטתי להוסיף עוד תא לכלי עבודה/שמנים/כל שיט אחר. סה"כ משימה פשוטה.
כדי להקשות החלטתי להציב כמה מגבלות:
1. קדיחה או ריתוך לשלדה לא באים בחשבון.
2. קיצור הכנף או שינויים כלשהם בבודי מחוץ לתחום.
3. התקנה של התא החדש תעשה ללא פירוק של חלקים אחרים בטנדר.
4. פרויקט מחזור ללא עלויות - שימוש בשאריות ברזל וצבע שזרוקות לי בסדנא מפרויקטים אחרים ומציאות.
אילוץ מספר 3 היה זה שסיבך אותי הכי הרבה. אם הייתי מרים את האמבטיה של הארגז ההתקנה הייתה פשוטה והייתי מכניס קופסא שלמה מלמעלה. כדי להכניס את הקופסא מהצד תיכננתי קופסא מודולרית.
ברור לי שהתא לא יהיה אטום לחלוטין למים או לאבק אבל אני מתכנן להשאיר דברים פחות רגישים שיהיו שם בעיקר במהלך טיול.
תושבות לקופסא:
כיוון שכל קורות השלדה באזור בזווית שונה, המשימה הראשונה הייתה לייצר תושבות שייצרו מישור מפולס. לחלק האחורי הכנתי תושבת שמתחברת לברגים הבריאים של מיכל הדלק.
116651
לחלק הקדמי הכנתי חובקים לעמודי השלדה. מהחובקים תושבות שיתחברו לתושבת האחורית כך שנוצר בית להניח בתוכו את הקופסא.
116652116650116653
הקופסא:
לקחתי פח מגולוון בעובי מילימטר. סימנתי על הפח את הכיפופים הרצויים ועשיתי חריץ עם דיסק בערך עד חצי מהעובי. בעזרת פטיש והרבה כוח רצון הצלחתי לכופף את הקופסא.
116654116656116655
כדי לנצל את כל הנפח האפשרי על הקופסא להיות בנויה בחלקים. את ההרכבה אעשה כשהקופסא במקומה הייעודי אחרת הקופסא לא תיכנס בחתיכה אחת. הכנפון של הגלגל האחורי הוא המכשול העיקרי. את מכסה הקופסא הכנתי בנפרד והוא יהיה הראשון להיכנס לחלל. אחריו תיכנס הקופסא ללא הדופן הקדמית.
את הדופן הקדמית פיצלתי ל-2. הצד השמאלי הקבוע יורכב במקום והדלתית בצד הימני תתחבר לתושבת התחתונה.
116657 116658
כדי להסוות מעט את הקופסא צבעתי אותה בשחור ובהמשך עשיתי שכבת זפת דקה בדומה לטקסטורה של השלדה. קצת קשה לצלם את האזור, זו התוצאה:
116647 116648 116649
בגדול זה לא בדיוק עומד בסטנדרט של הפרויקט מבחינת רמת גימור, אבל זה לקח לי הרבה יותר מידי זמן. נפח הקופסא מקנה עוד 18 ליטר אחסון. נקווה שלפחות יהיה שימושי :)
יפה מאוד עימרי...!
GodsFather
09-09-17, 15:38
יפה ועם זאת נראה מסורבל לשימוש לא?
זה שם להישאר. למה מסורבל?
GodsFather
09-09-17, 17:22
מתכופף, מכניס יד ומחפש את הכלים אם הבנתי נכון את אופן השימוש?
יאפ. כלי העבודה שלי נגישים בתא שבניתי בתא מנוע. כאן מדובר על דברים שלא צריך זמינים. מקום אחסון מצויין לדברים שלא צריך כל רגע. רצועת גרירה, כבל קלאץ ספייר, רצועות מנוע, שמנים ועוד לא מעט דברים לשעת פקודה. האמת שאני חושב על זה, זה מקום מעולה לפקל קפה. רק צריך עוד לוודא שהדוד האחרון של האגזוז לא מטגן את זה ביום קיץ חם. אני פשוט לא יודע עוד אם אמצא יום חם בשבוע הבא.
אל תדאג גל חום מגיע בשבוע הבא...
הטנדרון עבר טסט נוסף בהצלחה אחרי כמה בעיות קטנות. החלפתי את תפוחי ההגה אחרי ששיפצתי מוט ספייר אצל ארמון הגאים (הוכן מראש). פעם ראשונה שאני מבקר אצלו. התרשמתי מאוד לטובה מהמקצועיות והרצון לעזור. האמת שלא ידעתי שאפשר לשפץ ככה את התפוחים. הוא מייצר אוקולון במידה המתאימה וסוגר עליו את התפוח.
מלבד זה הכשילו אותי על זיהום אויר (פליטת co2). כיוון קרבורטור תו"כ שהמדיד תקוע באגזוז והצלחנו להביא את הערכים לטווח הרצוי.
חשבתי שלא בודקים זיהום לרכבים ישנים.
באופן מפתיע הופיעה על הקבלה מהטסט עמלת רישום ק"מ (ע"ס 2 ש"ח). מישהו נתקל שמחייבים בזה? מעט מקומם אבל לך תתווכח.
כמה תמונות מהטיול האחרון לנשמה :)
117333 117334 117335 117336
117332 117331
3 ימים שכללו:
יום 1: יציאה ממצפה רמון צפונה לאורך המכתש וכניסה למכתש דרך מעלה נוח. מעבר בעין ארדון, רמת סהרונים ונחל אדום, ויציאה דרך נחל נקרות ומישר לכביש 40. שינה בתחתית הר קירטון.
יום 2: נחל ערוד, נחל פראן, סיבוב רגלי בנחל ורדית ושינה בפראן ציחור.
יום 3: מעלה ורדית ונחל זעף עד לכביש 90.
המסלול מצורף כקובץ.
היה נחמד להיפגש בורדית ;)
ממה שראיתי בסוכות, אין ספק, עבודה יפה מאוד, הטנדר נראה כאילו יצא מהמפעל :)
הוא יצא מהמפעל של עימרי[emoji16]
היי :)
התראיינתי בשבוע שעבר לפודקאסט שנקרא פופקורן של ליאור פרנקל. הפודקאסט עוסק בקריירות אלטרנטיביות. ליאור מארח בפודקאסט אנשים מתחומים שונים שעשו שינויי קריירה, הקימו עסק מיוחד, נכשלו או הצליחו.
בפודקאסט סיפרתי איך בכלל התחלתי עם כל עניין השיפוץ, איך פתחתי את השרשור הזה בג'יפולוג ולמה הוא עזר לי כל כך לחצות את קו הסיום.
הפרק שבו השתתפתי עוסק בעיקר בקשר שבין תחביבים לקריירה.
אז אם לא הספיקה לכם החפירה שלי פה בפורום, אתם יותר ממוזמנים להאזין לפרק ולשמוע על השינוי, הקשיים ואיך הכל התגלגל.
היו לי עוד הרבה דברים לספר, אך קשה להכניס 4 שנים לפרק אחד.
הפודקאסט זמין בלינק הזה (https://frnkl.co/blog-podcast/76-omri-ginzburg), וגם בפודקאסטים של האייפון ובסאונד קלאוד.
118797
https://frnkl.co/blog-podcast/76-omri-ginzburg
boaz avrahami
09-03-18, 13:49
הם שם בג'יפולוג בהחלט מחכים ומתמוגגים מהעדכונים...
אתה בחור רציני ומעורר השראה ללא ספק.
מצטרף למחמאות ונהניתי לשמוע אותך, משלים את התמונה המלאה, עונה להגדרת אוטודידקט.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
סחטיין עלייך עומרי!
הורדתי את הפודקסט והקשבתי לו במהלך טיסה, נהניתי מאד. אתה איש מיוחד ומעורר השראה.
רק לא הבנתי איזה מן ג'יפ זה הUX הזה שאתה מדי פעם מזכיר... חשבתי שאתה בעניין של SJ בעיקר :rolleyes:
ה- ux זה תחביב אחר שגם כנראה מאפשר לממן את ה- sj...
יצא לי לראות את הרכב חולף על פני בתל-אביב לפני כשבועיים, יפה כמו בתמונות. כל הכבוד.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
GodsFather
13-03-18, 14:20
עומרי לקח רכב עם ux שנוי במחלוקת וייעוד מאד ספציפי. שדרג לו את הui עם קצת צבע עכשווי לצד יישור קו ובכך קיבל תהילת עולם :)
צריך ללמד על זה באקדמיה.
גם אני שמעתי את כל השעה וחצי של הפודקאסט.
חוץ מהסיפור המצחיק בהתחלה על הבנזין, מאוד נהניתי להקשיב ולשמוע על החוויות, על ההסתכלות המרעננת על החיים והאתגרים שהם מעמידים לפנינו.
למדתי מעמרי הרבה לאורך הפרויקט...והחברות המשותפת שלנו. עכשיו למדתי אפילו עוד טיפה.
תודה על הקישור.
הנעים לי עכשיו את הנסיעה ברכבת מקיסריה לבאר שבע.
מקווה שתמשיך לשתף ולעדכן גם בפרויקטים הבאים
החלפת עלים.
סוף סוף הגעתי לשלב שדרוג המתלים.
משיקולי תקציב וכיוון שהעלים שהיו על הטנדר המקורי היו במצב סביר לא החלפתי את העלים בזמן השיפוץ.
אחרי שנתיים פחות או יותר, הקפיצים שקעו עוד יותר והפכו קשים. מהלכי המתלה מראש לא היו מי יודע מה.
אחרי התייעצות ולמרות השרשור של יונתן מצפה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/101197), החלטתי ללכת על הסט של אולדמן. החלופה היחידה שמצאתי היא הסט של EFS, אבל כמה שלא חיפשתי, לא הצלחתי למצוא מישהו שמרוצה מהסט של EFS (מלבד פבל שנאלץ להשאיר את רוב החלקים של הסט במחסן כדי להגיע למצב הזה). לטנדר אין משקל מקדימה עם מנוע 1,000 וגם הארגז האחורי לא שוקל הרבה, ככה שסביר שעל הטנדר זה ירגיש פחות נוח מאשר על סמוראי 1.3. החשש היחידי שלי הוא שבטיול כשאני מעמיס באזור 200 קילו, הרכב ישקע עד לרצפה עם האולדמן שנחשבים רכים (או חלילה ישבר כמו שקרה ליונתן).
בנוסף לסט המלא של אולדמן, הזמנתי גם עלה עומס אחורי למקרה ואכן הרכב יהיה רך מידי (כרגע לא הורכב כחלק מהסט).
122109
מעט הסתבכתי עם פירוק העלים כשהעלה הראשון שניסיתי לפרק מהטנדר לא שיתף פעולה. הבורג והמוביל התחברו ולא היה מנוס מלחתוך אותם. חוצמזה, פתחתי את 2 הצדדים של הסרן האחורי יחד במקום להתעסק עם צד אחד בכל פעם. מה שהשאיר אותי עם סרן חופשי שלא בדיוק רוצה להישאר ממרוכז.
הסט האחורי של אולדמן עבה יותר מהסט המקורי (יותר עלים אך כל עלה יותר דק), החבילה מספיק עבה כדי שהיובולטים המקוריים לא יתאימו. למזלי שגיא הגיע לאזור והציל את המצב עם סט יובולטים HD שהיו זרוקים לו בארגז.
הרכבת הסט הקדמי הייתה קלילה בהרבה. ה-יו בולטים התאימו, לא נתקלנו בברגים תקועים ועבדנו כל פעם על צד אחד והכל רץ. אני מניח שאם אין בעיות מיוחדות, 2 אנשים יכולים לסיים את המשימה הזו ב-4 שעות כולל הפסקות קפה.
122107
האמת ששגיא הציל את המצב פעמיים, הזמנתי את הסט מלואו רינג' דרך רביב חייק שמתעסק בייבוא חלקים לרכב (מצטרף להמלצות על שירות מדהים וסבלני) (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/103318). זה הנסיון הראשון שלי עם השירות ואני ממש מרוצה. יש לו שיטה ייחודית ומאוד מעניינת שלא הכרתי לפני.
בגדול, מחיר המוצר כולל משלוח בדולר, כפול 8, זה המחיר שתשלם בשקלים (כולל הכל: מעמ, מכס, שילוח עד דלת הבית).
אתה שולח לו לינק למוצר שאתה רוצה בארה"ב, והוא דואג להכל.
אז איך שגיא הציל את המצב? בהתחלה המחיר של הקפיצים היה 384+250 דולר (עלות ומשלוח). רביבי המליץ לי לחכות קצת שאולי תיהיה לו עוד הזמנה מלואו רינג' וככה אני והלקוח השני נוכל לקבל עלות משלוח נמוכה יותר באיחוד החבילות. לעצתו של רביב המתנתי עם התשלום, יום למחרת, שגיא מצא קידום מכירות של לואו רינג' שהעניק משלוח חינם בתוך ארה"ב. כלומר שילמתי 384 כפול 8 = 3,072 שח כולל מעמ לסט של 4 קפיצים שהגיעו אליי הבייתה בתוך שבועיים (חסכון של עלות המשלוח כפול 8 ~ משהו כמו 2,000 ש"ח) .
בהזדמנות חגיגית זו, חזרתי לנדנדות המקוריות (הייתי על נדנדות של 15-18 ס"מ). אחרי ההחלפה הטנדר ירד ב1-2 ס"מ - הסט הזה קצת יותר גבוה אבל הנדנות המקוריות קצרות ב10 ס"מ בערך).
אחרי ההרכבה, הטנדר בהחלט רך יותר בכביש, בעיקר בבאמפים. תכלס מה שמעניין אותי הוא ההתנהגות של הטנדר בשטח עמוס בציוד לשלושה ימים. את זה עדיין לא בדקתי.
בנתיים מדדנו את מהלך המתלה כדי להתאים בולמים. מידות הבולם שאני מחפש הם 30 ס"מ בסגירה, ו-48 סמ בפתיחה. מהלך מרשים בהתחשב בזה שהסט די סטנדרטי.
מחפש טיפים לקניית בולמים מתאימים למידות האלה. אני מחפש בולמים רכים יחסית בטווח מחירים סטנדרטי (עד 350 ש"ח לבולם). בנתיים כל מי שסביבי ממליץ על מונרו. יש למונרו בולם במידות האלה 30-48ס"מ?
בלי קשר למתלים, הטנדרון עבר עוד טסט בהצלחה.
חורף נעים לכולם!
ממליץ בחם על kyb, מחירים מעולים בחול ועושים עבודה טובה.
תודה יא מלך. מאיפה הזמנת? יש משהו באירופה?
איזה צבע הם? אני ממש מעדיף שחורים :)
תתחדש.
לאולדמן יש סיווג משקל לקפיצים:
סטנדרטי,MD, ו-HD, שההבדל בינו ל-MD הוא עוד עלה (מה שקיבלת), ועוד 100קג.
ממליץ בחום להעמיס את הרכב במשקל טיול+ ולעשות סיבוב שטח קצר ליד הבית לפני גיחת שטח אמיתית.
אצלי, אמנם ברכב אחר, מאד מהר הוספתי את העלה הנוסף מאחור.
אז בכביש הוא קצת יותר קשיח, אבל בשטח עם משקל ציוד, גם לא מלא, זה מעולה.
בלי זה, הרכב רוכן אחורה.
בולמים:
בגלל שהקפיץ גמיש יותר, אתה צריך דווקא בולם קשיח יותר ולא רך יותר.
איך שלא תסובב, לאולדמן יש בולם משלים לסט..
תתחדש ותהנה!
אני עם סט שלישי של אולדמן.
צודק, התבלבלתי.
מקדימה לקחתי MD והזמנתי עוד עלה HD למקרה ואצטרך.
ומאחורה מראש לקחתי את הHD.
122111
תוכל לפרט עוד על בחירת הבולמים?
הבולמים של אולדמן יקרים יותר (ובעיקר צהובים, צעקני לי מידי לטנדר הכחול).
גם קפיצים רכים יחסית לעלים על רכב קל כמו סמוראי עדיין קשיחים.
הניסיון שלי על הסמוראי הארוך עם סט שנבנה במתלם והיה רך יחסית הלך מעולה עם בולמים של מונרו מבחינת נוחות והתנהגות אבל העמידות שלהם לא הייתה טובה ואחת לשנתיים בערך הם היו נפרצים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לי יש נסיון טוב עם מנורו מבחינת אמינות. עד עכשיו הייתי על הטנדר עם בולמי מונרו בני 6 שנים (שהיו מורכבים על הג'ימני הקודם שלי).
אבל הם מאוד קשים..
- - - Updated - - -
אתה זוכר איזה סדרה? סנסטרק?
הרגת אותי,
הסט הראשון היה כחול ואחכ היה אפור מאחור ושחור מקדימה.
היו לי על רכב קל סנסטארק והייתי מרוצה יחסית.
ברכבים אחרים זה לא החזיק, נפרצו מאד מהר, סדר גודל של שנה.
בשטח הם מתחממים ולא מתפקדים מאד מהר ברכב שעובד.
לא אוהב בולמים צהובים ?
ספריי צבע לבחירתך.
ספרי צבע לא מחזיק על בולמים, זה נראה כמו שחורדינית תוך חודש...
מוזר לי מה שאתה אומרים על המונרו.. הג'ימני שלי עבד מאוד קשה והם היו מעולים. גם על הטנדר לא ריחמתי בשנה הראשונה, והם היו ממש אחלה.
מוזר לי מה שאתה אומרים על המונרו.. הג'ימני שלי עבד מאוד קשה והם היו מעולים. גם על הטנדר לא ריחמתי בשנה הראשונהץץמה אתה מתלבט. מונרו שחור פשוט, מתאים בול לרוח הפרויקט, לך יש נסיון טוב, המחיר טוב. סע לשלום.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לא יודע אם להעלב או לשמוח :)
אני מת על הפרויקט שלך. עושה רושם שעד עכשיו ידעת בדיוק לאן אתה מכוון בלי להתפזר. למה להתחיל עכשיו?
עם בולמים צהובים, והגוון הכחול המדויק הטנדר יהפוך לפרסומת של בילשטיין!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181201/e60685f41d06cd07a377c47469533b10.jpg
יש יותר סיכוי שאסע בלי בולמים בכלל משארכיב כאלה בולמים על הטנדר.
אז... תביאו לי כל בולם כל עוד שהוא שחור!
;)
ובקיצור, אחפש לי מונרו במידות האלה או ה KYB שפבל המליץ.
יש יותר סיכוי שאסע בלי בולמים בכלל משארכיב כאלה בולמים על הטנדר.
אז... תביאו לי כל בולם כל עוד שהוא שחור!
;)
ובקיצור, אחפש לי מונרו במידות האלה או ה KYB שפבל המליץ.
למה? הבילשטיין מוצלחים בסה"כ, תמורה טובה לכסף.
עם בילשטיין אין לי בעיה..
שילוב הצבעים לעומת זאת..
מישהו יודע את המידות של העין של הבולם בסמוראי?
ומצרף לכאן את הדגמים השונים של מונרו (http://truckhub.us/yahoo_site_admin/assets/docs/MonroeShock-08_MountingLengthSheet.96165642.pdf)
תשקיע בספריי של הביוקר..
צבעתי בולמים עם ספריי של רסטולאום, אחרי ניקוי חיצוני טוב, מחזיק מצוין מעל שנה.
היו כסופים ולא בא לי טוב הצבע המקורי.
זה לעניין הצבע.
על הרכב תשים מה שיש לך נסיון טוב ומתאים למסגרת תקציב.
הרכב יראה מעולה בכל סידור.
איזה סדרה זו של בילשטיין? אחפש מידות.
ומה בערך המחירים?
יונימוג אדום
01-12-18, 20:52
עמרי , ערב טוב .
יש לי ניסיון מצויין עם בולמי מונרו דגם - מאגנום גז .
אלו בולמי שמן/גז רכים מאוד אך מחזיקים היטב את הרכב .
הבולמים מגיעים בצבע צהוב - צבע אותם עם ספריי של הביוקר ויחזיק .
ישנו ספריי איטלקי בשם - FARENE , ייבוא של אי.טי.אם . ממש מצויין .
אילן
התמונות שצילמת הן ללא בולמים?
ומה לגבי הבמפסטופים, מקוריים או עם הנמחה?
בסט efs שלי הבולמים הקדמיים ארוכים מדי מה שחייב אותי להנמיך במפסטופים ולהגביל את מהלך הסגירה (ככה מגיע הסט!!)
בנוסף, הבולמים שלהם לא משהו. מרגישים מאוד פשוטים ולא עושים את העבודה מי יודע מה...
אשמח גם להמלצה לבולמים ראויים. במיוחד קדמיים. סומך עליך על המידות שכתבת..... לפחות לסגירה לא רואה סיבה להבדל ואני מת להעיף את ההנמחה של הבמפסטופים.
מונרו מגנום היו לי לפני המון שנים והיו הבולמים הכי טובים שהיו לי עד היום. זה גם הבולם היחיד שהיה כתוב עליו 4*4...
בזמנו כשביררתי נאמר לי שכבר לא מייצרים אותם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
קודם כל, חייב להגיד לכם שכיף לראות שכולם עדיין עוקבים אחרי השרשור ונכנסים כשיש עדכונים :)
יונתן, אני עם באמפסטופ מקורי קדימה ואחורה, התמונות צולמו ללא בולמים עם רכב לא מועמס.
למרות שהמונרו סנסטרק הקיימים שלי כבר ישנים, אני גם מחליף בעיקר כי הם לא מתאימים במידות לסגירה, אחרת הייתי שורד איתם עוד.
אם יש בעיות במידות תאשים את שגיא. אני הייתי על המלגזה והוא זחל.
אילן ויונתן - אנסה גם לבדוק על המגנום.
אם יש בעיות במידות תאשים את שגיא. אני הייתי על המלגזה והוא זחל.
שים לב שלרוב בפתיחה כזו הבולם לא דוחס את הבאמפסטופ, ואתה צריך להחסיר עוד 1-2סמ מאורך הבולם הסגור כדי שבמצב עומס אם סגירה בצד אחד, הבולם לא יטרק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני אישית מודד בלי באמפסטופ. זה המקרה הגרוע והלא בלתי סביר.
למה לא להשתמש בבולמי אולדמן?
אסף.
בגדול אתה צודק. אבל כיוון שגם ככה אני לא רואה הרבה אפשרויות בטווחים האלה מספיקה לי ההתמודדות עם זה.
מה המחיר של אולדמן?
- - - Updated - - -
שים לב שלרוב בפתיחה כזו הבולם לא דוחס את הבאמפסטופ, ואתה צריך להחסיר עוד 1-2סמ מאורך הבולם הסגור כדי שבמצב עומס אם סגירה בצד אחד, הבולם לא יטרק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כן, לקחנו בחשבון את התכווצות הבאמפסטופים ושהבולם לא יהיה הגבול.
ממליץ בחם על kyb, מחירים מעולים בחול ועושים עבודה טובה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalkמחפש קיט הגבהה לסמוראי 98 קפיצים ולא עלים.
יש משהו ?
מחפש קיט הגבהה לסמוראי 98 קפיצים ולא עלים.
יש משהו ?
נראה לי שבפורום סוזוקי תקבל יותר מידע. השרשור הזה חזק בקפיצי עלים...
ולכל השאר.. אני עדיין נאבק במגוון הדגמים של כל אחת מהחברות שעלו כאן :(
נראה לי שבפורום סוזוקי תקבל יותר מידע. השרשור הזה חזק בקפיצי עלים...
ולכל השאר.. אני עדיין נאבק במגוון הדגמים של כל אחת מהחברות שעלו כאן :(איך נכנסים ?
GodsFather
12-12-18, 17:49
לשונית סוזוקי למעלה...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ובחזרה לבולמים..
המידות שאני צריך 30-48 ס"מ מקדימה ומאחורה, שהם 11.8-18.9 אינץ.
צמצמתי את רשימות הבולמים הארוכות של כל יצרן לזה:
KYB
אחורי KYB 344055 Excel-G Gas Shock
לינק (https://amzn.to/2QYEPBK)
קידמי KYB 344076 Excel-G Gas Shock
לינק (https://amzn.to/2Rs8rqu)
הבעיה: ידידי פבל, טוען שהסדרה הזו של הטווין טיוב היא קשיחה יותר מהסדרה של Just a gas
-----------------------------------------------------------------------------
מונרו:
קדמי - אופציה 1: 5867 SENSA-TRAC® PASSENGER CAR SHOCK ABSORBERS
לינק (https://amzn.to/2QYFjb2)
קדמי אופציה 2: 34954 Monroe Gas-Magnum Truck Shock Absorber
לינק (https://amzn.to/2s0xGCg)
אחורי:34904 Monroe Gas-Magnum Truck Shock Absorber
לינק (https://amzn.to/2LFRO5w)
הבעיה:
1. אין לי מושג איזה מהסדרות עדיפה ולאיזה משקלים הן מיועדות.
2. הבולם האחורי של מונרו היחיד שמתאים במידה מגביל את מהלך המתלה בפתיחה בכמעט אינץ.
-----------------------------------------------------------------------------
מישהו מכיר את הסדרות האלו? בעיקר של KYB, האם היא קשה משמעותית? האם תתאים לטנדר?
מוטי טויוטה
29-12-18, 17:21
בדקת אמדה אקסטרים? התקנתי אצלי בקצר ואני דיי מבסוט
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
לא שמעתי עליהם מעולם...
אני לא רואה נתוני פתיחה סגירה באתר שלהם, והאמת שהדבר האחרון שאני רוצה זה להכיר עוד יצרן.
אני הולך לבחור בין האופציות שנתתי וזהו. באמת שאני לא מעוניין להתעסק עם זה יותר.
איזה בלאגן יש לכל היצרנים עם הבולמים, אי אפשר להבין כלום ואין מספיק נתונים כדי להבין איזה דגם מתאים לאיזה רכב. וכמובן שבכל המחשבונים הרכב שלי בכלל לא מופיע.
יאללה, הוזמנו KYB .
תודה לעוזרים, אעדכן אחרי הרכבה ונסיעת מבחן.
GodsFather
29-12-18, 18:10
זה המחיר של רכב ייחודי...
שמעתי גם אני על הבולם שמוטי הזכיר, זה לא מחייב אבל שלך זה יהיה טוב אבל אתה יכול חדבר עם היבואן ולנסות להבין אם יש לו משהו שיכול לספק אותך.
אחרי שאמזון עשו קצת בעיות בשילוח, ו-2 החבילות חזרו לשולח, קיבלתי את הבולמים.
KYB 344055 Excel-G Gas Shock (https://amzn.to/2CzsLwE)לקדימה.
פתוח: 48.79 ס"מ
סגור: 29.79 ס"מ.
KYB 344076 Excel-G Gas Shock (https://amzn.to/2RIOZqz) לאחורה
פתוח: 49.5 ס"מ
סגור: 29.48 ס"מ.
סה"כ כל הסט, 4 בולמים, עד הבית עלה 674 ש"ח.
הסט אפ החדש של העלים והבולמים מאפשר מהלך של 18 ס"מ ,7 אינצ.
122683
122682
בשבוע שעבר עשיתי גיחה חד יומית לצפון הרמה.
אחרי החלפת העלים לסט של אולדמן כשעוד הייתי עם הבולמם הישנים של מונרו, נראה היה שהאוטו מעט רך ונעים יותר לנסיעה.
עכשיו, אחרי ההחלפה לסט החדש של KYB, מרגיש מעט קשה.
122684 122686
המבחן האמיתי יהיה בטיול שטח טכני רציני, בעיקר מעניין אותי איך הסט מרגיש עם 200 ק"ג של ציוד לשלושה ימים וכיצד הטנדר מתנהג עם מהלך מתלה גדול משמעותית.
עד הטיול הבא, רק עוד כמה חודשים.
מבטיח לעדכן.
122685
הרכבת אותה בעצמך?
והמחיר ואו,פשוט גרושים.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
מדהים,אשמח לשמוע חוות דעת על הטיול שלך.
מיותר לציין שהטנדר כולו מעורר השראה.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אחרי הטיול אפרט יותר על המתלים.
תודה על המחמאות :)
סיכום מתלים – אולדמן ובולמי KYB
אחרי טיול באזור נחל צין אני יכול לנסות ולסכם את הסטאפ החדש של המתלים.
ההרגשה הכללית היא שאין הרבה הבדל מהעלים המקוריים הישנים והעייפים שהיו על הטנדר לפני השינוי. השינוי מורגש בעיקר בעלייה עם הצלבות או קטע טכני בו המתלים נפתחים ומורגש שיפור ביכולת של הטנדר לייצר אחיזה, אבל גם כאן לא משהו משמעותי. גם בכביש לא מסתמן שינוי גדול ועדיין כל באמפ קטן שובר את הגב. החלפתי את הנדנדות הארוכות לנדנדות המקוריות, וגם מכאן לא תבוא הישועה בהתנהגות של ההיגוי או הבלימה.
לגבי השאלה האם אני ממליץ על המעבר לאולדמן אז התשובה שלי היא שזה לא שדרוג אלה החלפה. נראה שלרוב האנשים שמחפשים להגביה את הסמוראי הסט הזה לא יהיה רלוונטי, מי שצריך גם ככה להחליף את המתלים ורוצה להשאר באזור היכולות והנתונים של העלים המקוריים יוכל לקבל קצת יותר מהסט הזה של אולדמן. אולי הצפייה שלי הייתה גדולה מידי בעיקר כי שמעתי הרבה שטוענים שהשיפור יהיה משמעותי עד כדי רכב אחר לחלוטין, ובפועל השינוי בקושי מורגש.
אם כבר הלכתם על הסט הזה, שווה אולי לנסות אותו עם סט בולמים אחר, בנסיעה הקצרה שהספקתי לעשות עם המונרו לפני שהחלפתי ל KYB החדשים זה הרגיש קצת יותר נוח. אולי הסט בולמים של אולדמן יהיה אפילו נוח יותר.
בנושא אחר, לקראת סוף הטיול לצין התחילו לי רעידות שהגיעו מכיוון ידית הטרנספר. הרעידות הורגשו רק ב50-60 קמ"ש. מהר מאוד גילינו שיש חופש בפלאנג' שיוצא לציר המרכזי לכיוון הגיר. בהתחלה חשבנו שהמיסב עומד לסיים את חיו. לרגע היה דיבור על גרר אך כיוון שהייתי צריך להגיע לאילת ישר אחרי הטיול וכמה ימים לאחר מכן לתל אביב הוחלט לתת צ'אנס למיסב. הנסיעה עברה בלי בעיות מיוחדות מלבד אותן רעידות ב50 קמ"ש, כנראה שסמוראי לא עוצר כל כך מהר. כשהגעתי הבייתה והורדתי את הטרנספר גיליתי שהשיניים של הפלאנג' שחוקות והאום של הפאלנג' היה קצת משוחרר. הרגשתי קצת פספוס שלא חקרנו יותר לעומק את הבעיה בשטח, כי הרי היינו מגלים את האום המשוחרר מהר מאוד וחיזוק האום היה מפחית משמעותית את הרעידות. גם סימון טיפקס היה יכול לעזור כדי לאתר את התקלה. הפלאנג' ומחזירי השמן הוחלפו והבעיה נפתרה.
למה אני מספר את כל זה, בזמן ששכבתי מתחת לאוטו והיה דיבור על גרר, ניסיתי להיזכר בכל התקלות שהיו לי בשלוש השנים.
אז הנה סיכום תקלות מאז חזרת הטנדר לחיים, 3 שנים, 20,000 ק"מ:
1. תושבת טרנספר: טיול ראשון, שבועיים אחרי הטסט הראשון, עליות לרמת הגולן, המנוע רותח ואחת התושבות נקרעת.
סיבה: חלק זול מאיכות נמוכה – אל תקנו מההודי!
תיקון: החלפה במקום לתושבת משומשת ספייר שהייתה לי, ולאחר מכן לתושבות מקוריות.
2. קרבורטור מציף: טיול ראשון, שבועיים אחרי הטסט הראשון, עליות לרמת הגולן, המנוע רותח התושבות של הטרנספר נקרעת וכמעט כל עצירה הקרבורטור מציף עד כדי נזילת דלק הקייס של הפילטר.
סיבה: חוסר נסיון, כיוון לא נכון של המצוף במהלך השיפוץ.
תיקון: איכשהו משכתי עם זה עד הבית שם נמצאה הסיבה והמצוף כוון מחדש.
3. אטם של סעפת הפליטה פרץ, טיול ראשון.
סיבה: הצנרת שבניתי לאגזוז לא ישבה מספיק נינוח והיו לחצים, בנוסף המשטחים לא היו מיושרים.
תיקון: קיצור והתאמת הצנרת, החלפת האטם.
4. טיול שני, כבל ספידומטר קרוע. נסיעת לילה למדבר, הספידומטר מתחיל להשתגע ואחרי כמה דקות הכבל נקרע. על הדרך גם הראש של הכבל עשה קצר ושרף את המד דלק בדשבורד..
סיבה: זבל הודי.
תיקון: הותקן כבל מקורי.
5. החלפת מיסב צרייה אחורית.
סיבה: לא ברורה, חלקים מקוריים ואיכותיים. אולי התקנה לא נכונה.
תיקון: הוחלף באמצעים ביתיים.
6. החלפת תושבת גיר אחורית.
סיבה: כבר לא זוכר אם זה זבל הודי או שלא הוחלפה בשיפוץ.
תיקון: הוחלפה.
7. צלב תפוס בדרייבשאפט המרכזי. התקלה היחידה שגרמה לטנדר לעצור. למזלי זה קרה ביציאה מהחנייה והיה לי דרריבשאפ ספייר במחסן.
סיבה: במהלך השיפוץ לא היה חופש בצלבים והם עברו איזון. ככל הנראה הצלב היה יבש לחלוטין מבפנים.
תיקון: הוחלפו הצלבים והחלפתי חזרה לדרייבשאפט הראשון.
מלבד התקלות, הוחלפה מערכת המתלים ורדיאטור הקירור. אך אלו לא תקלות. אלו בעיקר משימות שהחלטתי לדחות משיקולי תקציב לשלב מאוחר יותר.
היו גם לא מעט ברגים שהשתחררו אך התגלו בזמן בבדיקות שגרתיות או אובססיביות לרדוף אחרי כל צליל או תקתוק חדש. אגב זה אחד הלקחים, הייתה לי הפריבילגיה לנסוע בסמוראי עם 0 רעשים וקרקושים, בכל פעם ששמעתי רעש הכי קטן, חפרתי עד שמצאתי את מקור הבעיה.
חוזקו למומנט המתאים פלטת יובולט, אום של המיסב צרייה הקדמית, ברגים של דרייבשאפט אחורי.
כמו שאתם רואים הטנדרון דרש תשומת לב, אך עם זאת מרגיש יחסית סביר לרכב שפורק עד רמת הבורג בלי יותר מידי נסיון מקדים.
מקווה שלא פספכתי אף תקלה, עד כאן עדכונים, חג שמח !
123818123819123820123821123822
נראה שעשיתם את המסלול של גבי צין וגבי שיש. ממש מקווה ששטפת טוב את האוטו מלמטה, ואם לא עכשיו זה הזמן. המים שם מאוד מליחים ותוך ימים בודדים הרכב מקבל ציפוי ג'ינג'י מכוער של כל מה שבא איתם במגע.
לגבי אולדמן, אני חושד שהבולמים שלך תורמים משמעותית לחוסר הנוחות.
עבר שטיפה. משהו השתנה במסלול זה. בעבר היו שלוליות עמוקות וגדולות להרבה זמן. עכשיו גם אחרי גשמים וזרימה יפה מהנביעות לא חוצים מעברים עמוקים.
לגבי הבולמים, יכול מאוד להיות שאתה צודק.
נראה שעשיתם את המסלול של גבי צין וגבי שיש
עשינו אותו בקטנה לכבוד החג עם כניסה מהמצלעות-ובאנו כדי לגלות משפחה עם ילדים משתכשכים במים בהנאה. הסברנו להם שאלה מים שיכולים לעכל מתכת והם טענו שאנחנו מסתלבטים. עינים להם ולא יראו, אף להם ולא יריחו. הסמוראי מדהים. טנדר עבודה קטן וחמוד. אני חושב שאולי אני רואה אותו לפעמים לא רחוק מהבית שלי- אזור רמת גן.
תודה!
ככה זה מים ממפעל הטקסטיל :)
אני לא מתכוון להכנס לדיון על המים שם ומה ההרכב שלהם, כי באמת שאין לי שמץ. אני בהחלט לא הייתי נכנס לשם.
אבל העובדה שהם גורמים לרכב להפוך לג'ינג'י לא אומרת כלום.
המים בים המלח הרסניים הרבה יותר למתכת, ולשם באים אנשים לרחוץ מכל העולם....
הפתעת השנה. בחור מפולין שבונה רפילקות 1:10 של רכבים, יצר העתק לפרויקט הטנדר. עבודה משוגעת וירידה לפרטים הכי קטנים.
הוא העתיק כל מחזיר אור, כיפוך בפח או בפגוש, ידיות הארגז ועוד, והכל בעבודת יד!
שנה הוא ישב מול התמונות של הטנדר ולא אמר מילה, השבוע הוא שלח לי את התמונות.
125896 125898 125897 125905 125904 125903 125902 125901 125900 125899 125910 125909125908 125907 125906
ואו, מטורף!
נסה להשיג ממנו לפחות את הקבצים ואישור להדפיס עותק משלך....
נשלח מהנייד
Mor Gurevich
24-09-19, 10:22
[emoji50]
וואוו!
קשה לתפוס את רמת הפירוט והדיוק. איך עושים דבר כזה?
הוא לא הדפיס! הכל עבודת יד מ polystyrene.
השלדה מאלומיניום ויש כמה חלקי ברזל.
יש לו אלבומים שלמים של התהליך בפייסבוק (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005989419511&lst=587334899%3A100005989419511%3A156930 9781&sk=photos)
125911
125912
125913
125914
GodsFather
24-09-19, 10:34
הבחור ישב בחושך בקור לבד...
וואו!
משוגע לגמרי.
מצאתי דגם של היילקס ישן ואני עובד לאט לאט לבנות אותו כהעתק, וזה קשה.
מה שהוא עשה כאן מדהים.
Slowly..
מרשים מאוד.
אני מחפש רפליקה של 1:33 של JK.
עוד כמה עדכונים.
1- החלפת משאבת בלם.
את המשאבה שיפצתי לפני כמה שנים. היא הייתה תקינה עוד לפני שיפוץ הטנדר אבל החלפתי את הגומיות והאטמים הפנימיים במהלך השיפוץ. לאחרונה נתגלו סימני רטיבות באזור הבוכנה והמשאבה הוחלפה. לצערי נוזל הבלמים הספיק להסיר את הצבע בכמה מקומות מסביב לחיבור הבוכנה. תיקוני צבע, החלפת המשאבה במקורית חדשה ורענון נוזל הבלמים במערכת כולה.
125935 125938 125932
2- עוד קצת מנפלאות האינטרנט, גילתי שבאירופה נמכרו סמוראים עם סרן צר ונעילת דיפרנציאל מכאנית נשלטת. בחור איטלקי עם SJ410 פתוח שעוקב אחרי העמוד של הטנדרים בפייסבוק פרסם בקבוצה תמונה של חיווי מקורי לנעילת דיפרנציאל. במהלך השיפוץ ראיתי שבפאנל החיווי יש הכנה ל-3 נורות: איתותי אזהרה, 4WD, ועוד חלונית ריקה שעד עכשיו לא ידעתי למה משמשת. האיטלקי פתר לי את החידה כששלח לי תמונה של פאנל החיווי בסמוראי שנמכר במקור עם נעילה, בנוסף הוא שלח לי תמונה של הידית בין ההנדברקס לידית ההילוכים. התלהבתי מהגילוי ואמרתי לו שאצלי מותקנת נעילה אוטומטית, האיטלקי בקש את הכתובת ושלח לי פאנל חיווי עם שלושת המצבים.
125934
125937
125936
3- עוד כמה תמונות מהרפליקה 1:10
125933
125939
125940
125941
ד"ש.
עכשיו תשיג נעילה כזו ותתקין מקדימה (כי הרי הדיפ זהה אצלך)
חשיבה מעניינת, אהבתי אך לא מרגיש שום צורך בנעילה קדמית, אני מגיע לכל מקום שאני רוצה עם האחורית ויחסי העברה הנמוכים.
אם להשיג אחת כזו, הייתי מעיף את הנעילת סטודנטים שיש לי מאחורה (לוקרייט) ועובר לנשלטת. מעניין אם זה מוצר טוב או נסיון כושל.
חנן גולומבק
27-09-19, 07:07
פרויקט...ים...מדהימים ומעוררי השראה.
חשיבה מעניינת, אהבתי אך לא מרגיש שום צורך בנעילה קדמית, אני מגיע לכל מקום שאני רוצה עם האחורית ויחסי העברה הנמוכים.
אם להשיג אחת כזו, הייתי מעיף את הנעילת סטודנטים שיש לי מאחורה (לוקרייט) ועובר לנשלטת. מעניין אם זה מוצר טוב או נסיון כושל.אחורית מקורית רעיון מצויין. לא כי זה יותר טוב מלוקרייט אלא בשם המקוריות.
אסף.
כל הכבוד על עבודת השורשים!
אני בטוח שהרבה בעלי SJ כולל אני לא חשבו בכלל על האפשרות הזאת.
Sent from my H3123 using Tapatalk
geva dover
28-09-19, 08:50
רציתי לדעת מאיפה הזמנת את המשאבת ברקס החדשה? אצלי עושים המון בעיות עם המשלוח של זה לארץ
רציתי לדעת מאיפה הזמנת את המשאבת ברקס החדשה? אצלי עושים המון בעיות עם המשלוח של זה לארץ
גבע אני גם הבאתי אחת חדשה שהגיעה בלי בעיות מאמזון...
geva dover
28-09-19, 10:29
גבע אני גם הבאתי אחת חדשה שהגיעה בלי בעיות מאמזון...
עכשיו עשיתי סריקה באמאזון ולא מצאתי אחת שמתאימה לדגם שלי..
על איזה רכב מדובר?
שלי הגיעה במזוודה.
geva dover
01-10-19, 09:05
על איזה רכב מדובר?
שלי הגיעה במזוודה.
אני לא רוצה לגנוב את הדיון פה, הרי כולו מתמקד בפרוייקט סמוראי. פתחתי שרשור בפורום טיוטה שלא זכה למענה..
בכל מקרה מדובר בהיילקס 95 והמשאבה שלי לאט לאט מחזירה את נשמתה לבורא ואני רוצה להקדים תרופה למכה.
אני אשמח לעזרה בשרשור שפתחתי בפורום טיוטה (:
geva dover
01-10-19, 09:15
על איזה רכב מדובר?
שלי הגיעה במזוודה.
אני לא רוצה לגנוב את הדיון פה, הרי כולו מתמקד בפרוייקט סמוראי. פתחתי שרשור בפורום טיוטה שלא זכה למענה..
בכל מקרה מדובר בהיילקס 95 והמשאבה שלי לאט לאט מחזירה את נשמתה לבורא ואני רוצה להקדים תרופה למכה.
אני אשמח לעזרה בשרשור שפתחתי בפורום טיוטה (:
עוד פרטים לגבי הנעילה המכאנית של הסמוראי.
ככה זה נראה מבחוץ, לצערי לא מצאתי תמונות או תרשים פיצוץ שיסבירו איך זה עובד.
כרגע אני לא יודע אם אוכל להתאים את זה לסרן שלי או שאצטרך להחליף את כל הסרן. אבל איתרתי מישהו שמוכר.
126319
126318
ירד מהרכב הזה:
126320
אשכרה...
פעם מורי סיפר לי שיש נעילה מקורית של סוזוקי לסמוראי אבל הייתי סגור שהוא מערבב אותי.
מריח לי שזו הולכת להיות הוצאה גדולה מאוד ואולי גם הכי מיותרת ומגניבה יחד :)
תביא - אבל את כל הדיפרנציאל והציריות לא רק חלק. בקיצור הכל חוץ מהבית סרן.
ולהתאים לסרן שלך..... נו... תמיד יש דרך.
אסף.
אולי כבר אקח את הטנדר לשם?
תביא - אבל את כל הדיפרנציאל והציריות לא רק חלק. בקיצור הכל חוץ מהבית סרן.
ולהתאים לסרן שלך..... נו... תמיד יש דרך.
אסף.
יכול להיות שהציריות שונות? לא מתאים לסוזוקי...
אם השילוב הוא על הצירייה אז יכול להיות. אם היינו יודעים היה יותר פשוט.
אם זה מופיע בקטלוג חלקי חילוף תוכל לראות אם המקט משותף.
אסף.
זהו, שעדיין לא מצאתי את זה. תוכל להסביר איך עובדת נעילה כזו עם שילוב על הצרייה?
Mor Gurevich
30-10-19, 20:15
אהלן, זכרתי שלפני כמה שנים ראיתי דיון על הנושא בפורום זר. השמועה הלא מבוססת גורסת שסוזוקי יצרו את הסרן הנעול עבור השוק הגרמני, שכן על פי התקן הגרמני בלם החנייה צריך לעבוד גם כשיש גלגל באוויר/ללא אחיזה.
משום שבSJ בלם היד נמצא ביציאה מהטנספר, הוא לא עובד כשיש גלגל באוויר. לכן, נדרש הפתרון הזה. מצאתי את הדיון (כולל תרשימים):
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2E4x4communi ty%2Eco%2Eza%2Fforum%2Fshowthread%2Ephp% 3Ft%3D67020&share_tid=67020&share_fid=15442&share_type=t&link_source=app
בפורום נוסף יש תמונות של הסרן מבפנים:
http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=13978&sid=8d56140675e18268594d3b8dda83ba37
משלבת את הצירייה לבית הסטליטים. מספיק לנעול צירייה אחת ואז כל הבית מסתובב יחד. זו שיטת הנעילה הכי פשוטה - יעילה - חזקה, וזה מה שרוב היצרנים יעשו כפיתוח מקורי ולא רטרופיט.
אסף.
אהלן, זכרתי שלפני כמה שנים ראיתי דיון על הנושא בפורום זר. השמועה הלא מבוססת גורסת שסוזוקי יצרו את הסרן הנעול עבור השוק הגרמני, שכן על פי התקן הגרמני בלם החנייה צריך לעבוד גם כשיש גלגל באוויר/ללא אחיזה.
משום שבSJ בלם היד נמצא ביציאה מהטנספר, הוא לא עובד כשיש גלגל באוויר. לכן, נדרש הפתרון הזה. מצאתי את הדיון (כולל תרשימים):
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2E4x4communi ty%2Eco%2Eza%2Fforum%2Fshowthread%2Ephp% 3Ft%3D67020&share_tid=67020&share_fid=15442&share_type=t&link_source=app
http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=13978&sid=8d56140675e18268594d3b8dda83ba37בדיו ק כפי שחשבתי. יש שם שרוול הזחה על אחת הציריות שנועל אותה לבית הסטליטים.
אסף.
נייס! מה דעתכם, שווה את ההשקעה?
מצורפות תמונות של הדיפ והצרייה.
126331
הצרייה:
126323
האוזינג:
126325
השרוול:
126327126324126326126328
המנגנון מבחוץ:
126329126330
- - - Updated - - -
http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=13978&sid=8d56140675e18268594d3b8dda83ba37
איזה מלך!
Mor Gurevich
30-10-19, 20:49
יש לי הרגשה שלא משנה מה נכתוב, אתה כבר החלטת ללכת על זה.. https://media2.giphy.com/media/1Vmh93k8Vm9ag/giphy.gif?cid=349c9dd7319085dd5c5f07cc39 8a811bc2d1b97e5ae69af3&rid=giphy.gif
זה שהחלטתי זה ברור, אני פשוט רוצה מישהו שיגיד לי שזה רעיון מיותר ומטופש ויוריד אותי מזה...
אבל בעצם זה בטח רק יעשה לי יותר חשק. בעיה..
עזוב אותך משטויות, לך עם הלב ותצא להרפתקה חדשה.
הקהל פה מוכן עם פופקורן
משלבת את הצירייה לבית הסטליטים. מספיק לנעול צירייה אחת ואז כל הבית מסתובב יחד. זו שיטת הנעילה הכי פשוטה - יעילה - חזקה, וזה מה שרוב היצרנים יעשו כפיתוח מקורי ולא רטרופיט.
אסף.אם אני זוכר נכון, ככה עובד המנגנון 4×4 בjl.
רק שעל הסרן יושב סרבו שהופך את השילוב לביצוע ע"י לחיצת כפתור
עזוב אותך משטויות, לך עם הלב ותצא להרפתקה חדשה.
הקהל פה מוכן עם פופקורן
צריך פרויקט מימון המונים... גמר אותי הטנדר הזה..
קצת לפני שגעת הקורונה, ביום של 27 מעלות, בין 2 גלי שטפונות קיצוניים - הספקנו לתת גיחת מדבר.
הטנדר התעורר משנת חורף ארוכה וסיים בכבוד נסיעה של 600 ק"מ לקניון הלבן, גב צניפים וחזרה למרכז.
קצת תמונות לשטוף את העיניים :)
127810127811127812127813127815
הערתי את הטנדר באמצע שנת החורף ויצאנו לנסיעה סביב ישראל בעקבות הספר החדש (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/122653).
אומנם נסיעת כביש, אבל בכל זאת מעל 1,300 ק"מ שהטנדר והגב שלי עמדו בהם בגבורה.
136342
136344
יש לי הרגשה שלא משנה מה נכתוב, אתה כבר החלטת ללכת על זה..
לקח קצת זמן.. אבל הסרן עם הנעילה המכאנית המקורית אצלי.
בסוף הלכתי על איסוף עצמי.
137470
נראה שאני חייב לכם סיפור... עד אז:
137472
137469
137471
הערתי את הטנדר באמצע שנת החורף ויצאנו לנסיעה סביב ישראל בעקבות הספר החדש (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/122653).
אומנם נסיעת כביש, אבל בכל זאת מעל 1,300 ק"מ שהטנדר והגב שלי עמדו בהם בגבורה.
אחרי שחוצה ישראל עבר בהצלחה. יצא ככה שהטנדר עומד בפני אתגר גדול יותר - 4,000 ק"מ בחוצה ספרד.
הפעם אני לא לבד... לקחתי על עצמי משימה חדשה - להכין רולס רויס משנת 50 לראלי שיוצא מבייג'ין לפריז (Peking to Paris Rally). כחלק מההכנות, אנחנו יוצאים היום לראלי מקומי שימשך שמונה ימים וחוצה את ספרד (Spain classic raid). הראלי מתחיל בסטנדטר שבצפון ספרד, מסתיים בסביליה - 1,800 עד 2,000 ק"מ בכבישים צדדיים ודרכי עפר. לזה צריך להוסיף את הנסיעה מברצלונה לנקודת הזינוק והחזרה מקו הסיום בסביליה - 2,000 ק"מ נוספים. סה"כ 4,000 ק"מ עם טנדר קופצני בן 38, ורולס רויס מפנק בן 72.
יצאנו היום והראלי מתחיל בשבת (למי שיש פייסבוק מוזמן לעקוב אחרי עמוד הראלי (https://www.facebook.com/spainclassicraid)).
נראה שזה ידרוש שרשור נפרד בהמשך, לבנתיים:
137680
137681
ehudzeelim
24-03-22, 21:10
הרולס רויס עם צמיגי שטח
משדרג את הציפייה..
נסיעה טובה ובהצלחה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לכשתחזור לארץ, תשמור עליו טוב.
שלשום נגנב כזה: https://www.facebook.com/groups/557756848874091/permalink/687995439183564/
Oren Kipnis
24-03-22, 22:05
בהצלחה עמרי.
לכשתחזור לארץ, תשמור עליו טוב.
שלשום נגנב כזה: https://www.facebook.com/groups/557756848874091/permalink/687995439183564/
ראיתי... איזה עצוב.
נפגשתי איתו פעם והבת שלו הוסיפה את הטנדר לרשימה של הטנדרים מהעולם...
137681
סרטון מסכם לראלי שעשיתי עם הטנדר:
https://www.facebook.com/omri.gin/posts/10159219670554900
Oren Kipnis
13-04-22, 08:39
עמרי, בטח נהנית כהוגן. כל הכבוד.
אפשר להעלות את הסרט ליוטיוב לטובת נטולי הפיסבוק ?
תודה,
אורן
אחלה סרט, יופי של חוויה.
יפה שלא שכחת את ערכת הקפה וגם נוספת הסבר על תרבות הקפה הישראלית...
אורן - לדעתי לא צריכים להתקין פייסבוק כדי לצפות, נסה לפתוח הקישור.
נשלח מהנייד
אפשר להעלות את הסרט ליוטיוב לטובת נטולי הפיסבוק ?
אורן
<a data-cke-saved-href="https://www.youtube.com/watch?v=m5boDJhMivQ" href="https://www.youtube.com/watch?v=m5boDJhMivQ">
https://www.youtube.com/watch?v=m5boDJhMivQ (https://www.youtube.com/watch?v=m5boDJhMivQ)
שאלה לעמרי:
כל המשתתפים עשו את אותו המסלול?
ישנם שם רכבי הנעה אחורית נמוכים כגון פיאט 131, במוו סדרה3 והרולסרולס שלא ברור איך עברו את כל הקטעים?
Asaf-a
אסף.א
שאלה לעמרי:
כל המשתתפים עשו את אותו המסלול?
ישנם שם רכבי הנעה אחורית נמוכים כגון פיאט 131, במוו סדרה3 והרולסרולס שלא ברור איך עברו את כל הקטעים?
Asaf-a
אסף.א
שאלה במקום.
הרולס רולס עשתה כמה מעקפים של המכשולים המאתגרים ביומיים הראשונים, זה לא היה מספיק והיא הושבתה בגלל תקלה בברקסים (נזילת שמן מהגיר אל קלאץ שמפעיל את משאבת הבלם המרכזית).
שאר הרכבים עברו את כל המסלול, לא כולם סיימו אותו.
יש הרבה חילוצים מהבוץ והעליות הקשות, כל חניון של מלון הפך למוסך זמני לאותו הלילה.
יש רכבים שיצאו מהמרוץ ליום אחד לטיפול בתקלה וחזרו למחרת.
רוב המסלול אפשרי לרכב עם הנעה קדמית, לא פשוט אבל אפשרי עם משיכות קלות. הבעיה הייתה במעברי מים...
הטנדר הקשיש התקשה ?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הטנדר הקשיש התקשה ?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מבחינת עבירות לא הזיז לו... רשימת התקלות הקטנות ארוכה (רוב הדברים זה החמרה של בעיות שכבר היו).
בגדול זה שובר את האוטו, נסיעה מהירה בתנאי שטח לא פשוטים...
הטנדר הזה גיבור, ושאפו לחוליות הגב שלך!
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
טוב, אני צריך את עזרתכם.
אני מנסה לאסוף את החלקים הדרושים לסרן האחורי עם הנעילה המקורית.
עדיין לא פתחתי את הביצה ובנתיים אני מתמקד בחלקים שחסרים מהמנוף שמותקן על הסרן ועד לידית שבקבינה.
אני לא מצליח למצוא את החלקים באף אחד מהאתרים המוכרים.
מה שכן הצלחתי להשיג זה כבל מקורי לנעילה. הבעיה שהוא זמין רק לסמוראי קצר ולא לטנדר (או לארוך). ככה שככל הנראה יהיו חסרים לי כמה ס"מ במיקום הידית (מקווה לפתור את זה עם שינוי מיקום הידית).
אני מחפש כיוונים לידית שמפעילה את הנעילה.
עד כמה שני מבין זו ידית שיש לה שני מצבים:
1- הכבל משוחרר
2- מתיחה של הכבל ב1-2 ס"מ (יכול לבדוק במדויק בהמשך).
מצרף תמונות ותרשימים שיש לי.
אתם מכירים רכבים שיש להם מנגנון דומה ואולי אוכל להשיג את הידית?
רכב אחר עם נעילה מכאנית אולי?
אני יודע שהמנגנון היה זמין גם ב LJ80 אך החלקים עוד יותר נדירים. אני צריך רכב יותר נפוץ. אולי משהו מבית טויוטה?
המקט של הידית:
27960-80000
המקט של הבסיס לידית:
27971-80001
לינק לסכמה: https://chevrolet.7zap.com/ru/samurai+sj/51254-2008/128217-0-0/0280-0-0-0/
לינק לשרשור בפורום זר שמדבר על זה: https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=153997&page=17
אגב.. קראתי באיזה מקום שהנעילה כנעילה לא כזו אמינה. אך אני ממשיך באתגר בעיקר כי אנשים מדברים על זה כ- holy grail של עולם הסמוראים :)
זו הידית המקורית של סוזוקי:
138223
תרשמים מהפורום הזר:
138224138225
GodsFather
13-05-22, 15:53
כבל ומנגנון של הילוכי אופניים?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כבל ומנגנון של הילוכי אופניים?
אופציה. חשבתי גם על הכיוון הזה.
לפני זה מעדיף לחפש משהו שדומה במראה לידית המקורית.
- - - Updated - - -
עוד כיוון זה ממנגנונים אחרים מעולם הרכב..
כאן לדוגמא מצאתי תרשים של מנגנון power take off של סמוראי (לא ידעתי שקיימת תוספת כזו).
https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Suzuki&ssd=%24%2AKwGwhJXw0tLAsLHUy8SM7ej83NvF_O rp57ywoObDtbGxur2-paKgsMO1s7SxtQAAAAC6N1Ci%24&vid=10&cid=1815&uid=65285&q=
נראה מגניב לאללה אבל גם לא הצלחתי להשיג את המקטים.
בפרגיסון שלנו (390) יש ידית שנראת דומה לנעילת דיפרנציאל האחורית- כל המנגנון עם שטנגות
ואם אני זוכר נכון גם באונימוגים ישנים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
נעילות של OX פועלות על אותו עיקרון לא?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אתה יכול להשתמש במנגנון של הנעילות המכניות של אוקס. תצטרך מתאם לקצה הכבל (שהוא בורג ארוך, אז לא צפוייה בעייה מיוחדת) וזהו. אפשר לרכוש עבור המנגנון הזה כבלים בכל אורך (סביר) שתרצה. מערכת אמינה מאוד, אבל לא זולה
תסביר לאט כי לא הבנתי. חסרה לך הידית? היא עובדת בסיבוב שתוך כדי מושך את הכבל, או משיכה וסיבוב לנעילה? או רק משיכה!
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תסביר לאט כי לא הבנתי. חסרה לך הידית? היא עובדת בסיבוב שתוך כדי מושך את הכבל, או משיכה וסיבוב לנעילה? או רק משיכה!
אני צריך רק משיכה.
הידית המקורית עובדת ככה שבמשיכה היא מפעילה את המנגנון בתוך הסרן ובסיבוב הידית אפשר לקבע אותה במצב "נעול".
למיטב הבנתי.. זה הכל מהסתכלות על הסכמות והמנגנון בסרן.
- - - Updated - - -
אתה יכול להשתמש במנגנון של הנעילות המכניות של אוקס. תצטרך מתאם לקצה הכבל (שהוא בורג ארוך, אז לא צפוייה בעייה מיוחדת) וזהו. אפשר לרכוש עבור המנגנון הזה כבלים בכל אורך (סביר) שתרצה. מערכת אמינה מאוד, אבל לא זולה
אנחנו מדברים על זה?
https://ox-usa.com/product/manual-shifter-replacement-parts/
כן, ואפשר לקנות אותו גם כיחידה קומפלט כמובן [emoji846]
הכבלים שלהם מעולים, אגב.
המנגנון של אוקס הוא דחיפה (עם קפיץ), אבל לא נראה לי שזה משנה.
ויש להם גם חשמלי עם אותה סיומת אם זה מעניין אותך, ואז אין לך בכלל התעסקות עם מתקון ידית, אם כי זה נראה לי פחות ברוח הדברים של הסמוראי ...
יש לי רעיון קצת מחוץ.לקופסה
קח 'ברז' חשמל ראשי של טרקטור. יש כאלה שעובדים המשיכה וסיבוב בדיוק כמו מה שאתה צריך.
פרק את החלק ה'תחתון' שלו - זה עם המגעים החשמליים ונשאר לך בדיוק המנגנון שאתה צריך. נשאר רק לייצר חיבור לקצה הכבל - אני הייתי הולך על התאמה של הברגה (של המוט של הידית) להברגה (של קצה הכבל).
דוגמה לברז כזה - אבל יש מליון סוגים, פשוט חיפשתי אחד שנראה דומה:
uxcell Rotary Battery Disconnect... https://www.amazon.com/dp/B07QM8B2KD?ref=ppx_pop_mob_ap_share
אסף.
ehudzeelim
13-05-22, 22:10
אולי כזה:
https://www.ebay.com/itm/353161356682
בפרגיסון שלנו (390) יש ידית שנראת דומה לנעילת דיפרנציאל האחורית- כל המנגנון עם שטנגות
תוכל לצלם בהזדמנות?
- - - Updated - - -
יש לי רעיון קצת מחוץ.לקופסה
קח 'ברז' חשמל ראשי של טרקטור. יש כאלה שעובדים המשיכה וסיבוב בדיוק כמו מה שאתה צריך.
אהבתי. זה הכיוון.
אני חושב שאת הבסיס עם המדרגה אוכל לייצר בעצמי. מה שאני צריך זה את הידית - עדיפות לאחת שכבר בנויה לעבוד עם שני מצבים בגבהים שונים.
- - - Updated - - -
אולי כזה:
https://www.ebay.com/itm/353161356682
אנחנו ממש בכיוון!
איך אוכל להעריך את המשיכה?
בכל מקרה מחר אמדוד בסרן כמה אני צריך למשוך כדי לנעול/לשחרר
הידית שקישרתי נמשכת כמה מילימטרים. היא עובדת במשיכה והסיבוב לנעילת המצב בדיוק כמו שאתה מחפש.
אבל עזוב - זה מוצר די סטנדרטי באלף סוגים שונים. לך לחנות חלפים של טרקטורים ותתחיל למשש.
אסף.
ehudzeelim
13-05-22, 23:06
אנחנו ממש בכיוון!
איך אוכל להעריך את המשיכה?
בכל מקרה מחר אמדוד בסרן כמה אני צריך למשוך כדי לנעול/לשחרר
אז תראה את זה, אתה יכול לבחור את אורך המשיכה:
https://www.ebay.com/itm/164681706395
אז תראה את זה, אתה יכול לבחור את אורך המשיכה:
https://www.ebay.com/itm/164681706395
נראה לי שזה זה!
מדדתי - המהלך שאני צריך הוא באזור 7 מ"מ.
Oren Kipnis
15-05-22, 14:52
אם מתאים לשלב חשמל, ברז הטרקטור (מפ"ז ראשי בשפת נהגי משאיות ואוטובוסים) הוא פתרון מצוין עם שילוב סולונואיד שיפעיל את מנוף השילוב.
אם מתאים לשלב ואקום, יחידת הפעלה של פולקסווגן סינכרו כולל נורת הביקורת.
תוכל לצלם בהזדמנות?
- - - Updated - - -
יקח לי זמן עד שאגיע אליו
אבל מצאתי תמונה בטלפון
סימנתי לך את הידית ואת השטנגהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220515/c60d4e1585adc38cb2bf75cb4c9bba93.jpg
תודה!
בנתיים אחפש מנגנון של משיכה ישירה מכבל. השטנגה קצת מסבכת את זה.
אז פרסמתי בחשבון האינסטגרם של הטנדרים לגבי הידית.
https://www.instagram.com/p/CdlwgV0ITPI/
בחור מפינלד כתב שיש לו ידית ובסיס מהסמוראי שלו שהגיע עם P.T.O
לטענתו הרבה מהסמוראים הגיעו לפינלנד עם PTO כי זה הפך אותם לרכב חקלאי עליו יש מיסים נמוכים. הוא אומר שהיציאה של הPTO פונה לקורה של השילדה ואי אפשר להשתמש בו :)
מחכה לחבילה ונראה מה ייצא ממנה.
בנתיים אנשים הגיבו באינטסגרם וכתבו שהנעילה הזו לא אמינה בשטח.
מישהו הסבי לי שהקפיץ נחלש עם הזמן ואז הנעילה משתחררת בעומס וקופצת שן עד שבסוף השיניים נשחקות והיא קופצת כל הזמן.
נראה לי שבכל מקרה אנסה.
138277
GodsFather
16-05-22, 07:08
מה לגבי הpto? לא תרצה לשלב גם אותו?
בהזדמנות כשאתה פותח את הביצה קח מידות של הקפיץ, מאמין שלא תהיה בעיה למצוא אחד חדש או חזק יותר אם תצטרך..
מה לגבי הpto? לא תרצה לשלב גם אותו?
נו מההה ברור שזה כבר הדליק אותי.
אבל אין לו את הטרנספר עצמו :)
- - - Updated - - -
בהזדמנות כשאתה פותח את הביצה קח מידות של הקפיץ, מאמין שלא תהיה בעיה למצוא אחד חדש או חזק יותר אם תצטרך..
אקח, רעיון טוב.
למרות שנראה לי שגם אחרי שהכל סגור אפשר לפתוח רק את הקופסא הקטנה של הנעילה כדי להגיע לקפיץ.
קיבלתי את הכבל שהזמנתי מאי ביי. הוא מיועד לסמוראי קצר וההבדל באורך מורגש מאוד :)
מחכה לראות איך תראה הידית אקבל מה-PTO של הפיני ואיזה כבל יגיע איתה - מניח שקצר יותר כי הוא אמור להגיע לטרנספר ולא לסרן האחורי...
אצטרך למצוא מקום לא קונבנציונאלי למקם את הידית, ככל הנראה איפשהו בגב הקבינה בין המושבים...
עוד גילוי מסעיר - יש חברה בגרמניה שמייצרת חלפים מחוזקים לנעילה הזו שפותרים את חוסר האמינות עליו אנשים מדווחים (מה שהופך את הנעילה מעזר לחניה לנעילה לשטח).
https://www.lehmann-ft.de/anfrage/
זה יוצא 400 יורו. בשלב זה אוותר על התענוג אך נחמד לדעת שיש חלופה במידה והנעילה לא תעבוד כמו שצריך.
הנעילה שלי:
צירייה קצרה עם שיניים ארוכות
138330
שני צידי הנעילה
138329
138333
המוט שמפעיל את שמשחרר את הנעילה:
138331
מתוך הסרן, המנוף שמזיז את הבוקסה
138332
התרשים מהאתר הגרמני:
138327
138328
אל תתרגש מהאורך הלא מתאים של הכבל.
אני חושב שאתה צריך למקם את הידית בנ.צ. המדוייק שלה - וללחוץ כבל חדש. במוסכי טרקטורים גדולים או במוסכים של סירות ובבתי מלאכה שזה עיסוקם ידעו להכין לך כבל לפי מידה. אם זה כבל משיכה בלבד זה לא שונה בהרבה מנגנת כבל של אופניים, ואם זה כבל פוש-פול זה רק דורש סוג אחר של הכבל הפנימי.
אסף.
138277
אתה חושב שזה פשוט להעתיק את הסופיות האלה?
- - - Updated - - -
זה כבל משיכה שחוזר למקום בגלל שיש קפיץ בידית וקפיץ בסרן.
אם אני מבין נכון מה זה, אז מדובר בכבל משיכה.
לא נעים לי לומר שיש לי אחד ממש דומה במחסן. זה כבל pto די רגיל. במקרה הכי גרוע תצטרך לחרוט מתאם להברגה.
אסף.
זה נראה בדיוק כמו כבל של OX ...
תבדוק במפרטים אם זו אותה הברגה [emoji846]
זה נראה בדיוק כמו כבל של OX ...
תבדוק במפרטים אם זו אותה הברגה [emoji846]
לא מצאתי באתר את הכבל.
- - - Updated - - -
לא נעים לי לומר שיש לי אחד ממש דומה במחסן. זה כבל pto די רגיל. במקרה הכי גרוע תצטרך לחרוט מתאם להברגה.
אסף.
נשמע פשוט.. אבל כשהכל קורה בספרד ואני לא מכיר את בתי המלאכה כל שטות כזו זה פרויקט.
מצד שני ככה תכיר את בתי המלאכה...
אם היית במדריד הייתי יכול לעזור אבל אתה לא.
אסף.
יש פה באתר אחד שיש לו עסק ללחיצת כבלים. גם ללקוחות פרטיים ומיוחדים. נסה לחפש אותו (הוא פרסם כאן). מקסימום ישלח לך בדואר.
לא מצאתי באתר את הכבל.
https://ox-usa.com/product/46001/
https://ox-usa.com/product/46001/
תודה! אסתכל
הגיע הזמן לכמה סיפורים.
לאחרונה עבדתי על הכנת הטנדר לטסט בספרד.
החלפתי את הסרן האחורי המקורי (עם נעילת לוקרייט) לסרן המקורי שאספתי באיטליה בדרך לספרד (עם נעילת דיפרנציאל מכאנית מקורית).
הדיפ עצמו נראה תקין אז החלפתי רק מיסבים בקצוות הציריה ומחז"ש בציריות ובדיפ.
עדיין לא פתרתי את נושא הכבל שמחבר את הנעילה לידית (הכבל שיש לי הגיע מסמוראי קצר וחסרים 20-30 ס"מ כדי למקם את הידית במיקום המקורי).
על כל מקרה, הנעילה לא עובדת :) כפי שכתבו בכל הפורמים, הנעילה משתחררת במאמץ (קופצת שן). יש קיט שאפשר להחליף את השיניים של הנעילה אך הוא עולה משהו כמו 400 יורו. בנתיים אין לי כוחות להיכנס לזה, בעיקר צריך מוטיבציה אמיתית לפרק שוב את הסרן והפעם גם לפתוח את הדיפ. בהמשך אולי אתעסק עם הכבל ואנסה להחליף את הקפיץ שמחזיק את הנעילה נעולה - יש מצב שזה יפתור את הבעיה.
מצאתי חוט בצמת החשמל האחורית שמגיע עד לדשבורד ועליו העברתי מינוס שנותן אינדיקציה מהמיקרוסוויץ שעל הנעילה.כמו שפירטתי בשרשור נפרד, הצלחתי לסדר את ההנדברקס (שעל הטרנספר) אחרי שהחלפתי רפידות ואת הכבל של הידית. נראה כמה זה יחזיק.
כדי להתחיל את הייבוא היה עליי לקבל אישור שהרכב מקורי. יש מעבדות רכב שמגיעות הבייתה, מבצעות בדיקה ומוציאות דו"ח עם ההסטוריה של הדגם, מידות, משקל, ומפרט מלא של הרכב. באופן חריג ובגלל שהם לא מכירים את הדגם אישורו את הטנדר עם פגוש ברזל הקדמי וצמיגי 215. מרגע שאתה מחזיק בדוח המעבדה המפורט - לא ניתן לעשות שינויים (הדוח מאוד מפורט עד רמת מחזירי אור אדומים בצידי הארגז).
אחרי שקיבלתי את הדוח וההנדברקס עבד, נכנסתי לטסט ויצאתי עם מדבקה שתקפה לשנתיים (אחרי התעסקות עם פליטת co2 ומחזירי אור). מכאן עוד מלא בירוקרטיה: תשלום סימלי למכס, אגרה חד פעמית על יבוא רכב מזהם, פטור מאגרת רישוי (שנגבת כאן ע"י העירייה אליה אתה שייך) ולבסוף קיבלתי את הלוחית של רכב היסטורי.
140740
כמה פרטי טריוויה:
בספרד ניתן לרשום רכב אספנות אחרי שמלאו לו 30 שנים ובתנאי שהוא מקורי לחלוטין (לא הגבהות, לא שנורקל, לא קמפר, לא שיפורי מנוע או בלמים - כלום).
ציינתי שבדוח רשמו את מחזירי האור בצידי הארגז בגלל שהכשילו אותי בטסט על זה שיש לי מחזירי אור אדומים בצידי הארגז. ומסתבר, שבספרד אסור מחזיר אור אדומים בצידי הרכב. אך בגלל שזה היה מצויין בדוח אין למכון ברירה אלא לאשר.
כנ"ל לגבי וו גרירה. בספרד כל וו גרירה נושא מספר, כמו מספר מנוע, וזה כתוב ברשיון. לוו הישראלי שלי אין מספר וגם על זה הרכב נכשל בטסט. שוב, אם בדוח כתוב שיש וו, אז יש וו. באופן עקרוני, וו גרירה זה השינוי היחידי שמאושר לרכב אספנות וזאת בגלל שיש תקנה שמאפשרת לרכב אספנות לגרור רכב אספנות אחר (אבל לא מטען).
בגיל 30-40 הרכב עובר טסט בכל שנתיים (אין כאן אישור מוסך, רק טסט רגיל), מגיל 40-45 בכל שלוש שנים ומעל גיל 45 בכל ארבע. ככה שאת הטסט הבא אעשה בסוף 2024 ואת הבא אחריו ב 2027.
יש הגבלות דומות לארץ לגבי מטען ושימוש מסחרי ברכב אך אין הגבלות על נסיעה בשעות הבוקר.
בשנה הבאה הולכים גם להחריג את רכבי האספנות מתקנות הזיהום שמגבילות רכבים מזהמים בתוך ברצלונה (ימים ב-ו, 7 עד 20).
פוליסות הביטוח של רכבי אספנות עולות בין 70-115 יורו לשנה (זה נקרא גימל אבל כולל פגיעה ברכוש או אדם ומכסה כל נהג מעל גיל 25 עם כיסוי גרירה ושמשות בכל אירופה).
רוב הפוליסות מגבילות ל5,000 או 10,000 ק"מ בשנה ודורשות שהרכב יחנה בחניון סגור (נראה לי רלוונטי יותר לכיסוי של ביטוח מקיף).
ברוב הערים, וגם בברצלונה, רכב אספנות פטור מתשלום אגרת רישוי. ככה שהעלויות להחזיק רכב כזה אמורת להסתכם בקצת יותר ממאה יורו לשנה (טסט כל 3 שנים וביטוח שנתי).
לוחית של רכב אספנות לא כוללת את סמל האיחוד ואת האות E. זו לוחית עם רקע לבן שמתחיל באות (H (Historico
עד כאן לחידון הטרוויה.
אחרי הטסט, עברתי לטיפול מקיף של החלפת שמנים במנוע, גיר וטרנספר. החלפת קלאץ וכבל, מחזירי שמן קדמיים במנוע, טיימינג, משאבת מים וחיישן חום שנשבר. אחרי שהרכבתי את הגיר עם הקלאץ התחילו רעידות מהטרנספר במהירות 60-70 קמ"ש. נראה שהבעיה מגיעה מהדרייבשאפט המרכזי. קצת מוזר שפירוק והרכבה גרמה לזה אך אני לא מוצא מה עוד יכול היה להשתנות. בהתחלה חשבתי שהגיר לא חזר בדיוק למקום אך נראה שהוא יושב טוב.
החלפתי לדרייבשאפט אחר שהיה לי במחסן והרעידות נפסקו.
זה דרייבשאפט ישן שמסתובב אצלי כבר עשור והחלטתי להחליף לו את הצלבים. זה לא הלך כמו שתכננתי.
כנראה הפעלתי יותר מידי כוח עם הפרס בזמן שמשהו הפריע לכוסית לצאת החוצה ולדעתי עיקמתי את האוזניים של היוק. לא יודע אם זה אפשרי בכלל, אבל מרגיש שהמפתח לא מספיק גדול כדי להכניס את שתי הטבעות אבטחה בקלות ובלי שהכוסיות ילחצו חזק מידי על הצלב. מכאן נראה שרק המשכתי לעשות נזקים... קצת שיוף בדופן הפנימי, ודפיקות פטיש עם חימום ובסוף הכל נכנס והצלב זז יפה. אבל כנראה ששום דבר לא נשאר מאוזן אחרי ההתעללות.
אנסה לקחת את שני הדרייבשאפטים לאיזון כדי לבדוק אם ניתן לפצות על זה. עוד רעיונות לפתרון בעיית הרעידות יתקבלו בברכה.
140742
ד"ש.
[
[/FONT][/CO[FONT=Arial]כנראה הפעלתי יותר מידי כוח עם הפרס בזמן שמשהו הפריע לכוסית לצאת החוצה ולדעתי עיקמתי את האוזניים של היוק. לא יודע אם זה אפשרי בכלל, .
לא יודע אם זה המצב אצלך, אבל אפשרי בהחלט. אני הרסתי ככה דרייבשאפט
יונימוג אדום
23-10-22, 18:09
גם אני ברגע של "עצלנות" ניסיתי לחלוץ צלב באמצאות פרס ( קטן - רק 50 טון ) .
כמובן שהרסתי את היוק .
החלפת צלבים אך ורק ידנית - להרגיש מה קורה ואם לא תקין עוצרים .
אילן
נחמד לגלות שאני לא היחידי :)
...אז יש לנו עדות ממקור ראשון לזה:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=941778
אסף.
לא ניסיתי את המעכארים, אבל אני בטוח שיש.
הייתי רוצה להעביר את הקמפר לאספנות אבל לדעתי עם השינויים וההסבה זה לא אפשרי.
יומולדת 40 לטנדר.
היום עבר טסט, מעכשיו טסט כל 3 שנים (מגיל 45 כל 4 שנים).
147528
147527
מזל טוב!! כיף לקרוא עדכונים
Sent from my SM-G990B using Tapatalk
מוני אורבך
11-09-24, 11:08
באיזו מדינה רכב אספנות מעל 40 צריך טסט רק כל 3 שנים ?!
מברוק ,
רק פה בישראל חיים בתקופת האבן ועושים טסט כל שנה לרכבי אספנות או חצי שנה למה שקרוב לאספנות.
באיזו מדינה רכב אספנות מעל 40 צריך טסט רק כל 3 שנים ?!
נראה לי בכל אירופה. הטנדר בספרד. אם אני זוכר נכון, באנגליה מעל 40 שנים לדעתי לא עושים יותר טסט.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.