צפייה בגרסה מלאה : שעון לחץ שמן
גראנד צ'ירוקי דיזל 2003.
אתמול אחרי עליה מאומצת ורוכה עם עגלה כבדה שעון לחץ השמן התחיל לרקד בין רבע לחצי אפילו אחרי שהאוטו עמד במקום מספר דקות.
עד עתה במשך כל השנים שהרכב אצלי לא זכור לי שהשעון הזה מרקד אלא בסרק הוא מעט לפני החצי ובנסיעה מעט מעל החצי.
מה השעון הזה אומר בכלל ברמה הטכנית?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
זה אומר כנראה שמן ישן או לא איכותי , שכבר עשה את שלו וחום מנוע, השילוב של חום השמן ואיכותו משפיעים על לחץ השמן.
או.. מפסק לחץ שמן לא תקין.
או.. שעון לא תקין.
או.. משאבה לא תקינה..
יש תקלות בצג?
rotem_shalit
08-05-14, 12:06
יש לי בדיוק אותו גיפ כמו שלך והיה לי אותה בעיה בדיוק כמו שלך.
החלפתי את החיישן לחץ שמן והבעיה נפתרה.
שמן - תקין וחדש. ואיכותי כמובן. אז זה לא זה..
שעון לא תקין - אין תקלות בצג, דפיקות על השעונים לא מקפיצה את המחוג.. נראה לי בסדר.
משאבה לא תקינה - אני מניח שזה היה מתבטא בתופעות אחרות גם, לא?
חיישן לא תקין - נשמע הגיוני.
אבל, זוגתי מדווחת שמאז אותו אינסידנט השעון חזר לתפקודו. למרות שאני לא ראיתי את זה כי לא הייתי באוטו מאז אבל מבחינתה "תפקודו" יכול להיות שזה אומר רק שהוא לא נמצא על ה-0.
בכל מקרה - אמשיך לעקוב ואם יהיה משהו חריג, אחזור לעדכן.
אבל על השאלה שלי לא קיבלתי תשובה.. מה זה אומר בכלל השעון הזה? אני יודע בגדול שזה מודד לחץ שמן בראש המנוע, אבל איך זה עושה את זה? זה ממוקם על הפתח שמעביר שמן מהעוקה לראש?
כשמו כן הוא. מודד את לחץ השמן במנוע. במנוע עצמו, לא בראש. משאבת השמן מספקת את השמן בלחץ,
על מנת שיחדור לכל המקומות הקריטיים לשימון, כמו מיסבי טלטל וקרנק.
לחץ זה הוא אינדיקציה, אמנם משנית, לחום השמן והמנוע גם, אבל בעיקר למצב המנוע, לבלאי המעברים
הללו, שככל שהם בלויים יותר, לחץ השמן יורד.
אגב, גם בראש, הוא מודד את לחץ השמן במיסבי הקמשפט.
ולשאלתך, הוא ממוקם על בלוק המנוע, באחד ממעברי השמן בלחץ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.