PDA

צפייה בגרסה מלאה : נעילת oX

אורן71
14-05-14, 21:13
שלום לכולם
מתכוון להרכיב נעילת OX קדמית בzj 98 שלי
כיום ישנם 3סוגי פיקוד לנעילה כידוע:
מכנית עם עם קבל
פיקוד עם אקטואטור חשמלי
פיקוד ע״י לחץ אויר

אני נוטה לכוון המכנית עם קבל: אמינות פשטות וכד... אולם הבנתי שלא הכל ורוד כלכך שכן יש גם בעיות עם הקבל כגון: התארכות כיוון הרכבה נכונה קריטית!! ובעיה של אפשרות ליפוף הקבל בקפיץ המתלה וכד...
פיקוד האוויר לא בא בחשבון
רציתי לקבל חוות דעת מבעלי ניסיון לעניין הקבל המלצות כמו גם לעניין הפיקוד החשמלי אם משהוא הרכיב...
עוד המלצות בכללי יתקבלו בברכה
אורן.

boaz avrahami
14-05-14, 22:22
אתה בוודאי מתכוון לכבל מכני ולא לקבל שהוא רכיב חשמלי.

נעילה כזו יש לדני בשועל בסרן הקדמי

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

IlanG
14-05-14, 22:30
אורן
כרגע הנעילה החשמלית שמסתובבת בשוק היא של איטון , פה בארץ היא די חדשה ואין לה מספיק ק״מ בשביל שתוכל לקבל חוות דעת בנושא אמינות ומחלות אופייניות .
על ox הדעות כרגע מעורבות ( חלק בגלל מה שתארת )
על ARB אין מה להרחיב הנושא נטחן מליון פעם.
לפי דעתי לכול נעילה יש את המחלה והבעיות שלה , הכי חשוב זה מי היבואן והמתקין שיבצעו את ההתקנה ויעמדו מאחורי המוצר בזמן תקלה !.
בהצלחה .

Real Jeep don't die - they get rebuilt

shahav
14-05-14, 23:10
הוא לא שואל על נעילות אחרות כמו arb או eton... בסך הכול על תפעול ה ox. הנעילה הנל תומכת בתפעול מכני בעזרת כבל, או בוכנה חשמלית, או לחץ אוויר.
אני חושב שהמכני הוא הכי זול ודיי אמין.

רבין.

IlanG
14-05-14, 23:49
הוא לא שואל על נעילות אחרות כמו arb או eton... בסך הכול על תפעול ה ox. הנעילה הנל תומכת בתפעול מכני בעזרת כבל, או בוכנה חשמלית, או לחץ אוויר.
אני חושב שהמכני הוא הכי זול ודיי אמין.

רבין.

צודק , טעות שלי , אז שאלה הפוכה , אם ox תומך בשלושה סוגי פיקוד לשליטה יש אפשרות להסב נעילת arb לנשלטת חשמלית או מכנית ? .

eysham
15-05-14, 07:28
צודק , טעות שלי , אז שאלה הפוכה , אם ox תומך בשלושה סוגי פיקוד לשליטה יש אפשרות להסב נעילת arb לנשלטת חשמלית או מכנית ? .

לא. המנגנון של ה-ARB הוא פנימי בעוד שהמנוף שמפעיל את ה-OX הוא חיצוני (כמעט) ויושב על מכסה הביצה.
מה שעושים זה לחבר למנוף ההפעלה אקטואטור אחד מבין - פניאומטי עם בוכנה שיושבת ממש על מכסה הדיפרנציאל, מכני עם כבל ארוך שמגיע לידית הפעלה בקבינה או אקטואטור חשמלי שמפעיל כבל קצר יותר או לבסוף מכני עם בורג קטן שמשמש בעיקר לחירום כשהמנגנון המורכב מאיזושהי סיבה לא עובד.

לשאלתך אורן, אני הייתי הולך על החשמלי. הוא מספיק אמין והרבה יותר אלגנטי להריץ חוט חשמלי ולהפעיל עם מפסק קטן מאשר כבל עבה וידית מסיבית.

איל

ofiredri
15-05-14, 07:50
מבחינת אמינות הכבל - נכון, יש כאילו שאכלו קש עם המנגנון אבל, וזה אבל גדול, פשוט טעו בכוונים, בהתקנה, ומרוב שסובבו את הידית כדי לכוון, כמעט וקרעו את הכבל.
בשורה התחתונה, ברגע שהרצת נכון את הכבל - ישר וללא לולאות בדרך וכו', וברגע שכוונת את הידית פעם אחת נכון - הכל עובד חלק ואמין.
הייתי שותף להרפתקאה כזאת לאחרונה ועכשיו אחרי שהכל סודר, הנעילה ננעלת ומשתחררת חלק. לבחור חזר החיוך לפנים וכמובן שביעות הרצון מהנעילה.
עכשיו תחליט :-)

shahav
15-05-14, 10:09
אפשר גם וגם?

רבין.

אורן71
15-05-14, 17:00
בגדול אפשר גם וגם אבל לא בו זמנית... ז"א לאותה הנעילה 3 אפשרויות הפעלה ובזמן חירום ניתן להוציא הכל ולהפעיל ידנית מכאנית...

אורן71
15-05-14, 17:11
לעניין ההודעה שלי
כמו שנאמר השאלה הייתה לגבי החלופות...
את פיקוד האויר לא אקח כי הוא מאוד פגיע לדעתי ודורש קומפרסור וכו...
ההתלבטות היא בין כבל מכני שכמו שהבנתי מהפורומים בחו"ל במידה ומעבירים נכון ומכוונים זה בסרד אולם תמיד קיימת בעיית ההתארכות...
לכן גם כמו שאייל אמר הפיקוד החשמלי נראה הרבה יותר אלגנטי ודיי אמין אולם די חדש ולא הייתי בטוח כמה חברה בארץ הרכיבו את הנעילה על ההפעלה הזאת...
אשמח לקבל חוות דעת מכאלה שהרכיבו או שמעו ראו אולי אצל חבר שבאמת העיניין עובד טוב...
תודה
אורן.

השועל
19-05-14, 14:47
אורן..

פפשש.. הרבה זמן לא שמעתי אותך בפורום. אתה חי ?

אצלי כבל מכני כבר 7 שנים. 0 תקלות..

אני באופן אישי לא התרשמתי מהחשמלי ובטח שלא מפנאומטי.
שני האופציות האלה מיוצרות ונותנות מענה לשוק הנעילות ה"אחרות" שמתחרות באותה הקטגוריה, מסיבות שיווקיות ומכירתיות. לא רואה בהם אמינות גבוה יותר מכבל מכני (להפך..).

היתרון זה הכפתור הקטן ברכב, החסרון שלפעמים יש תקלות, חשמל או אוויר.. בדיוק אבל בדיוק כשאתה הכי צריך אותה.
לעומת כבל וגויסטיק שתופס מקום (לפעמים נחשב כחסרון) אבל תמיד עובד ללא תלות בחשמל או אוויר.

בסופו של יום, תחליט מה אתה רוצה אצלך ברכב

אורן71
22-05-14, 21:55
אורן..

פפשש.. הרבה זמן לא שמעתי אותך בפורום. אתה חי ?

אצלי כבל מכני כבר 7 שנים. 0 תקלות..

אני באופן אישי לא התרשמתי מהחשמלי ובטח שלא מפנאומטי.
שני האופציות האלה מיוצרות ונותנות מענה לשוק הנעילות ה"אחרות" שמתחרות באותה הקטגוריה, מסיבות שיווקיות ומכירתיות. לא רואה בהם אמינות גבוה יותר מכבל מכני (להפך..).

היתרון זה הכפתור הקטן ברכב, החסרון שלפעמים יש תקלות, חשמל או אוויר.. בדיוק אבל בדיוק כשאתה הכי צריך אותה.
לעומת כבל וגויסטיק שתופס מקום (לפעמים נחשב כחסרון) אבל תמיד עובד ללא תלות בחשמל או אוויר.

בסופו של יום, תחליט מה אתה רוצה אצלך ברכב

אהלן דני מה העניינים? באמת הרבה זמן......
חוזר לעניינים בכל הכח!!
נראה כאילו המכני יותר מתאים לסופה או סיקס... עדיין מתלבט בגלל האלגנטיות....
איפה מיקמת את הידית בתא הנהג ? מתחת לכסא?

אורן.

השועל
23-05-14, 13:59
יופי.. אני שמח לשמוע שאתה בכל הכח.. :)

אני מיקמתי בתא הנהג בין הכסא (נהג) לקונסולה המרכזית.

-->