צפייה בגרסה מלאה : דרוש הגה תיקני לג'יפ סיקס
אצלי בסיקס, שהוא כבר בן 31 והפך בשעה טובה לאספנות, מורכב הגה ספורט יחסית קטן אבל נוח מאוד. ככה קניתי אותו לפני כמה שנים טובות וככה הוא עבר טסטים כל השנים, עד שהשנה דרש הבוחן להחליף אותו בהגה תיקני עבור סוג הרכב. הוא איכשהו עבר טסט לאחר הבטחה לבוחן שאכן יוחלף ההגה, אבל עצם החוויה המחישה לי שיש כנראה משהו לא חוקי\תיקני בהגה הקיים וכדאי להחליף אותו בצורה יזומה לפני שאיזה שוטר\בוחן יעשה לי הורדה מהכביש. הבעיה שלי היא שאין לי מושג מה נחשב להגה תיקני עבור סיקס, מה הקוטר שלו אמור להיות ואיפה משיגים אחד כזה. אני מניח שאם אלך לינוביץ', הוא ימכור לי הגה מתאים, במחיר מתאים.
השאלה שלי היא, האם ידוע למישהו על מקום בו ניתן להשיג הגה לא מקורי, אבל שווה ערך לתיקני מבחינת החוק ודרישות הבוחן במכון הטסטים. הגה משומש במצב טוב (שלא נשבר\נסדק בעבר ותוקן), גם הולך. הייתי רוצה גם לנצל את מעמד החלפת ההגה כדי לסדר לחצן הפעלת הצופר במרכזו. כרגע יש לי לחצן קומבינה על לוח השעונים.
בתודה מראש.
עבר טסט, מצויין :) אל תכנס לאותו מכון להבא
תצלם, אם מדובר רק על גלגל הגה ולא כל הבזוקה אז הגה סטנדרטי של סופה או סיקס יעשו את העבודה.
אישית אני אוהב את הגלגל הסטנדרטי, אני חושב שיש לי אחד איפשהו. אם אתה רוצה, אפשר להחליף.
כן, תודה :). המחשבה הזו עברה גם לי בראש, אלא שיש גם סיבות אחרות. קודם כל, מוסך מסויים מעביר לי את הטסט, במכון טסטים שהוא עובד איתו. הוא עושה עבודה מצויינת במחיר טוב, ואני מתכוון להמשיך איתו.
שנית, יש לי מושבים הידראוליים שהותקנו גם הם מתישהו בחייו של הג'יפ, כנראה בהתחשב בגודל ההגה הקטן. הם גורמים לי לשבת די גבוה, שזה נחמד, אבל נדמה לי שהגה גדול יותר פשוט ייתקע לי בשוקיים עם המושבים הקיימים. המושבים דורשים גם הם שיפוץ (הבוכנות הלכו ואין בלימה כמו שצריך). עכשיו, כאשר התברר לי שדרוש לי הגה תיקני שהוא כנראה יותר גדול, יכול להיות שאין טעם לשפץ את המושבים כי אצטרך להחליף אותם במושבים רגילים קצת יותר נמוכים.
חפש את הוראת הנוהל של משרד התחבורה לגבי גלגל הגה תחליפי. אני מנחש שכמו ברוב המקרים גם ההגה שלך תקני.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ואם ההגה יהיה "תקני" (כלומר חישוק פלסטיק דקיק, ישן ומתפורר, מזיע בידיים, דביק מרוב טינופת ומגעיל לאחיזה בידיים) אז כן תעבור טסט חלק?.... הרי הליצנים האלה ימצאו וימציאו לך כמה וכמה ריג'קטים אחרים.
מה הקשר של זה ל"בטיחות" לאלוהי מכוני הרישוי פתרונים. קישקוש מארץ הקישקושים, ממש כמו רוב ההוראות של משרד התחבורה וההמצאות של הבוחנים במכוני הרישוי.
בשורה התחתונה - הנסיונות להכשיל אותך בכל מחיר הם רמז עבה להגיע לטסט בדרכים הנכונות והמקובלות יותר והמבין יבין.
ואם בכל זאת זה מטריד אותך - תשיג לך גלגל הגה ישן של סיקס, תחליף פעם בשנה לפני הטסט, ולאחריו תחזור לגלגל ההגה הספורטיבי שמתאים ונוח לך. באמת אין שום סיבה לסבול שנה שלמה בין טסטים.
יונימוג אדום
17-05-14, 20:36
אצלי בסיקס מותקן הגה ספורטיווי מעץ . פעם או פעמיים ( הסיקס אצלי כבר שבע שנים וטסט פעמיים בשנה ) קיבלתי הערה לגבי ההגה , לא החלפתי וחזרתי לליין ועבר .
לשעת חירום יש לי גלגל הגה מקורי על המדף .
ישנם גם מכונים אשר יכשילו אותך על קרע קטנטן בריפוד או סימני חלודה בשילדה - צריך לדעת למי לגשת .
אני דוגל בבטיחות ולא מזלזל כלל , גם טסט אני עובר ללא עזרה כלשהיא , אולם יש מכונים שאתה בא להם כסדין אדום מול שור .
אילן
היי
אני מחפש בנרות את המתאם לכסא הידראולי ככה שאם תחליט לפרק אשמח לקנות אותם ממך.
תודה מראש
יוסי
052-5010444
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.