צפייה בגרסה מלאה : הגה חופשי בסמוראי 93
slinski785
19-07-05, 03:32
רכשתי סמוראי שנת 93 (עם הגבהה 5 ס"מ) במצב מכני מעולה, פרט לעניין אחד: ההגה חופשי, והנסיעה במהירות מעל 60 בכביש די מפחידה, בגלל שיש הרגשה של חוסר יציבות.
השאלה, האם לטוס למוסך, או שניתן להתעסק עם זה לבד. :oops:
איזה אורך נדנדות קדמיות יש לך?
אתה מרגיש מכות בהגה כשאתה נוסע על כביש משובש?
אם הבעיה היא מכאנית בהחלט אפשר לבד, אבל לא כדאי בלי ספר רכב (יש קישור להורדה בFAQ) ובלי כלים מתאימים (מפתח מומנט, סט בוקסות רגיל, אולי בוקסה לגלגל). אלו כלים שישמשו אותך בגל טיפולי הרכב, אז זה תירוץ מצויין לקנות אותם.
סביר להניח שהחופש נובע מאומי גלגל שאינם מהודקים כראוי, אם כי הוא יכול גם לנבוע מתיבת הגה לקויה או מתפוחי הגה לקויים (ובמקרה הגרוע, קצת מהכל). תתחיל מזה שתרים את הגלגלים הקדמיים אחד אחד על ג'ק, קבע עם סטנד ובדוק חופשים ע"י נענוע הצמיג כשאתה מחזיק אותו בשעות 6 ו12 ואח"כ בשעות 3 ו9. חופש ב6 ו12 מעיד על בעיה באומים ו/או בקינג פינים, ב3 ו9 על בעיה במערכת ההיגוי. קח החשבון שחופש גדול ב6 ו12 יצור גם בעיה ב3 ו9, אז אם הוא גדול יש להדק את האומים למומנט הנדרש לפני בדיקת מע' ההיגוי.
תתחיל מהבדיקה הפשוטה, תיידע מה תוצאותיה ונתקדם משם.
שלום
אם ההגה מרגיש חופשי גם כאשר הרכב עומד (יש הרבה משחק בהגה), יתכן וצריך להדק את בורג הכיוון בתיבת הגה. פותחים את האום וסוגרים את הוברג שבמרכז.
עודד, גם כשהרכב עומד זה עדיין יכול גם להיות מתפוח גמור, לדוגמא.
אני מציע שנלך איתו מהקל אל הכבד, שלב שלב. במקרה הזה, סגירת הבורג בתיבת ההגה היא אולי הפתרון הפשוט ביותר, אבל בכל מקרה היא הרע ביותר: אתה מעלים בעיה ולא פותר אותה באמת (למה נוצר החופש?) וממילא רוב הסיכויים שזו לא הבעיה. כרגע אין לנו מספיק מידע לגבי הבעיה, אז כל ניחוש תקף; אני רק אומר שבמקום לנחש ולנחש, שיעשה כמה בדיקות פשוטות ונתחיל לצמצם אפשרויות.
המוט המייצב מחובר או שנותק ....???
שגיא .
אלון זה קשור לתחושת אי היציבות שהוא מרגיש
אם אין מוט מייצב אז למי שלא רגיל זה מפחיד ומרתיע
אני למדתי להסתדר עם זה טוב מאוד וכאשר מתרגלים אז אין בעיה ומכירים את הגבולות של הרכב
בכל מקרה ההשערה שלי היא תיבת הגה מכיוון שנסעתי עם סמוראי של חבר והתיבה שלו הייתה גמורה התחושות שם ממש מפחידות כאילו אין שליטה על הרכב
אבל זו השערה ותו לא
קובי
קובי,
הסטבילייזר תורם לא רק בזויות הגלגול, אלא גם במניעת התנועה ימין-שמאל של כל הסרן במידה מסויימת. ניתן להרגיש את זה בקלות אצלי ואתה צודק במאה אחוז שזה משפיע על תחושת הנהג בנוגע לחדות ההיגוי, אבל הוא מדבר על חופש בהגה. חופש = יש מצב "מת" של ההגה, מרגישים מכות וכו'. לא מה שסטייבילייזר מנותק עושה, אם כי יתכן והוא התכוון לזה ואני לא הבנתי נכון, אם כי במקרה כזה אתה חייב לדעת את אורך הנדנדות שלו משום שההשפעה שלהם על חדות ההיגוי מאוד מאוד דומה.
אני שוב אזכיר שלמרות שתיבת ההגה היא השערה הגיונית לחלוטין, כך גם עוד רבות אחרות:
חופש באומים, קינג פין שבור, תפוחי שפור גמורים, תפוחי דראג לינק גמורים, נדנדות ארוכות מדי וכיוב'. אנחנו חייבים לצמצם את הרשימה הזו לפני שאנחנו מייעצים, אחרת הוא יעשה אוברול שלם למערכת ההיגוי לחינם.
תעזרו לתת לו את הכלים לזיהוי הבעיה; לא רק את הפתרון. תנו לו בדיקות לביצוע, משהו שיצמצם את הרשימה. אחר כך בהתאם לממצאים ניתן לו גם את הפתרון, אבל כרגע אנחנו זורקים ניחושים באוויר וזה לא מקדם אותו.
בקר טוב
היתה לי בעיה דומה שהמקור לבעיה היה מהגומיה בין המוט הגה לתיבת הגה.
הגומיה היתה קרוע בנקודה אחת שגרם לתופעות שצויינו פה .
לאחר 4 ברגים ומספר דקות עבודה נעלם החופש.
זו היתה הבעיה אצלי לא בטוח שזה המיקרה שלך,אבל בדיוק דקה לבדוק.
המשך יום טוב לורן
slinski785
21-07-05, 23:55
שלום שוב, תודה על העצות, ניסיתי מה שכתבתם.
אני אוסיף קצת על התופעה שיש לי:
הגה מסתובב בחופשיות, גם כאשר הרכב אינו בתנועה.
בזמן נסיעה, יש חופש גדול יחסית , ובמהירות גבוהה עם טיפה מהמורות באספלט,אני מרגיש שאני מאבד שליטה.
הרמתי, סובבתי,התלכלכתי,כמו שביקשתם :shock: ... המוטות של הפרונט , מרגישים חופשיים (סובבתי אותם קדימה-אחורה בקלות יחסית). ככל הנראה , תפוחים (לעניות דעתי).
מה אתם חושבים? :?:
אנחנו חושבים שאתה צריך ספר רכב.
המוטות שסובבת (השפור שמקביל לרצפה והדראג לינק, זה שמתחבר אליו ולתיבת ההגה) אמורים להסתובב כך. זה נורמלי.
תבצע את הבדיקות שהוצעו בתחילה: תרים גלגל באוויר, קבע את הסרן עם סטנד, תפוס את הצמיג בשעות 6 ו12, דחוף עם יד אחת ומשוך בשניה ואז להפך. אותו דבר בשעות 3-9.
ובמהירות גבוהה עם טיפה מהמורות באספלט,אני מרגיש שאני מאבד שליטה
זה דווקא יותר מכווין לכיוון בולם ההגה, אבל זה לא קשור לחופש. תתחיל מהבדיקה שהצעתי, תבצע אותה על שני הגלגלים ונתקדם משם. כמו שבטח הבנת, יש הרבה מאוד גורמים אפשריים לבעיות שאתה מתאר, אם לא נפסול אותם אחד אחד לא נגיע רחוק.
slinski785
26-07-05, 19:41
היי- בדקתי את הענין עם שעות 12 ו 6 .
התוצאה : הגלגל יציב(ז"א לא זז חופשי).
מה הלאה ??? :?
פסלת את האפשרות של אומי הגלגל והקינג פינים.
נשארת עם תיבת הגה בעייתית, תפוח/ים גמור/ים, מוט הגה בעייתי.
כמו שבדקת ב6 ו12, בדוק ב3ו-9 עם אדם נוסף שיכול לעשות את הנענוע בשבילך. אם יש חופש מורגש, תתחיל לבדוק את התפוחים אחד אחד בזמן שהשני מנענע. אם אחד גמור, אתה תראה שהוא זז אחרת (לרוב זה גם מתאפיין בקרעים בגומיות התפוחים, נזילות גריז וכו').
בנוסף, פתח את מכסה המנוע, תפוס את מוט ההגה ביד ונענע אותו מעלה מטה. גם כאן, אם יש חופש הוא מורגש.
בדוק ויזואלית את תיבת ההגה שלך. היא נוזלת?
אם כל הבדיקות האלו יוצאות תקינות, אתה לא קורא את הסימנים נכון. זה בסדר, אף אחד לא בטוח בפעם הראשונה. אם זה המצב, דווח ואני בטוח שמישהו יאמץ אותך לבדיקה זריזה.
אגב, ברור לך שאתה חייב לבדוק כל גלגל בנפרד? לא מספיק לבדוק צד אחד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.