צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי בג׳ימני, מתעניין לגבי הגבהה.
שלום. אתמול התחדשתי בג׳ימני אוטומטי שנת 2006. יש לו קולר לגיר, מיגון לטרנספר, דלק, מדרגות צד, אוזני גרירה מחוזקים ולמוטות רדיוס. כמו כן הוא נועל צמיגי שטח של מקסיס ויש לו נעילה אחורית אוטומטית של לוקרייט. יש לי תקציב של כ 6000 שקל, ואני מעוניין לבצע הגבהה של 2 אינץ׳. נוחות הנסיעה אינה רלוונטית בשבילי - המטרה היא למצוא סט נוקשה וטוב, עד כמה שניתן. איך הסט של 4xfour? הוא כולל קפיצים, בולמים, הארכה לצינורות בלימה, והארכה לדיפרנציאל האחורי (מה זה?).
כמו כן, הבנתי שמומלץ להחליף מוטות רדיוס ומוט פנהרד. אני רוצה הגבהה שלמה ולא חאפרית, ולכן הייתי מעוניין לבדוק לגבי זה. למה בכלל צריך את זה, וכמה זה עולה?
כבר עשיתי חיפושים בפורום, אבל לא מצאתי תשובות לשאלות שלי. תודה!
שלום רב...אני אנסה לענות לך לאט לאט על כל השאלות למרות שעל רובן עניתי בעצמי, או אחרים ענו לא פחות טוב. ואם תעשה חיפוש תמצא עוד דעות חשובות שיעזרו לך להגיע למסקנה.
ההגבהות של הג'ימני מתחלקות ל3 סוגים:
1. 2 אינץ' - רק קפיצים ובולמים - כדוגמא כמו הקיט של איירון מן שהוא הכי זול בשוק 3600 כולל הרכבה
או הקיט של EFS שאני מעריך שקצת יותר יקר אבל אני לא יודע בכמה. להערכתי באיזור ה4200 שקל.
כמו כן יש את הקיט של אולדמן שהוא יותר יקר באיזור ה5500 אם אני לא טועה, היה מבצע לאחרונה באתר על ידי גתוס.
מבחינת גובה וביצועי שטח כל הקיטים דומים מאוד, האולדמן אמור להיות יותר נוח, הEFS לא רע בכלל (יש לחבר טוב) והאיירון מן הכי פחות נוח מבין השלושה.
יש אופציה מומלצת לטעמי של קפיצי קינג ובולמי מונרו שעולה גם כן באיזור ה3600-4000 שקל והיא יותר נוחה מהאיירון מן לטעמי.
2. הגבהה של 2.5 אינץ' - כאן יש שני קיטים עיקריים בשוק - הקיט של 4ארט, והקיט של PROCOMP. שני הקיטים באים עם הגבהה לפנהרד האחורי וצינורות בלם בנוסף לבולמים וקפיצים. המחירים הם באיזור ה5500-5000 לקיט חדש.
שני הקיטים גם כן נותנים תוצאות דומות בשטח, אני אישית עם קיט של 4ארט, כי קניתי את האוטו עם הקיט הזה.
האוטו נוח מאוד יחסית לג'ימני אחרים שבדקתי, במיוחד בנסיעה מהירה בשטח.
את הפרוקומפ לא ניסיתי, הוא משווק על ידי זוקילנד כמעט בלעדית לדעתי, והוא נראה לא רע בכלל. בחו"ל יש לפרוקומפ חוות דעת טובות בסך הכל.
3. הקיטים של 3-4 אינץ' הגבהה - לדעתי מיותר למי שלא מתכנן על צמיגי 235. עד 215.75.15 אין שום בעיה עם קיט של 2" וה2.5".
הקיטים של ה3-4 כבר יותר יקרים - עולים באיזור 8000 שקל לפחות, והם כוללים בנוסף לקפיצים ובולמים גם:
מוטות פנהרד, שינוי מיקום מוטות פנהרד, ספייסר לדריישאפט, צינורות בלם, מוטות רדיוס ועוד כמה דברים קטנים.
כאן הקיט היחידי שאני מכיר שנמכר בצורה סדירה בארץ הוא של 4ארט, ומשווק על ידי זוקיפרו.
* ג'ימני שמוגבה 3" ומעלה כבר דורש התייחסות לזויות של הסרן ועל כן מרכיבים זרועות רדיוס משופרות, משפרים את הזרועות היגוי וכו'.
לסיכום:
אם אתה לא מתכנן לעלות מעל 215.75.15 - אין סיבה להתקין מעל 2.5", ואני ממליץ על הקיטים הפשוטים של ה2" פשוט כי חבל על הכסף, והעוד סנטימטר הזה לדעתי לא שווה את הכסף כשזה נוגע למתלים, והייתי משקיע את הכסף בהגדלת מידת הצמיגים.
מקווה שעזרתי ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן.
הבנתי, אז אני מעוניין בקיט של 2.5 אינץ׳. ראיתי באתר של זוקילנד קיט של trail master, איך הוא נחשב בהשוואה ל 4ארט ו PROCOMP?
הבנתי, אז אני מעוניין בקיט של 2.5 אינץ׳. ראיתי באתר של זוקילנד קיט של trail master, איך הוא נחשב בהשוואה ל 4ארט ו PROCOMP?
הוא לא מוכר אותו כבר...הוא מוכר את הפרוקומפ במקום.
אם תרצה אני אמכור בקרוב את הקיט שלי כנראה...אני עובר מקבוצה 2 ל3 ;)
למעשה, החלטתי שאני מעדיף קיט של 2 אינץ', קפיצים ובולמים בלבד, בגלל המחיר שמפתה אותי. האם מישהו נסע על כמה שילובים של קפיצים ובולמים ויכול לתת חו"ד? ההתלבטות היא בין איירון מן ל EFS, לבין שילוב של קפיצי קינג ובולמי מונרו.
אגב שגיא, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שקיט "פחות נוח"? האם מדובר בנוקשות הנסיעה? ואם כן, האם הנסיעה לא אמורה להיות נוקשה? ברכבי ספורט למשל נסיעה נוקשה אומרת שההעברות המשקל לוקחות פחות זמן וההתנהגות טובה יותר, איך זה מתבטא בשטח?
אגב, מישהו המליץ לי על בולמי tough dog יחד עם קפיצי אייבך. איך הקומבינציה הזו?
שמע, נוחות היא עניין סובייקטיבי. מה שנוח לי לא בהכרח נוח לך.
לכן אין לי מה לענות לך, חוץ מאשר להציע לך לסוע ברכבים עם סטים שונים של מתלים עד שתחליט מה נוח לתחת שלך יותר.
אתה מוזמן לבוא ולנסות אצלי את הקיט 2.5 של פורארט.
אני עם הקיט של EFS ומרוצה מאוד.
אגב, עם ג'ימני מאובזר כזה אתה בטוח שאין לך סט שמורכב על הרכב?
בטוח. זה בערך הדבר היחיד שחסר לטיולים שבהם אשתתף (זה לכ רכב לאתגרי עבירות).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.