צפייה בגרסה מלאה : כיצד אני מאשר/מתקין צמיגים רחבים לג'ימיני?
שלום רב
בשעה טובה קניתי סוזוקי ג'ימיני והייתי רוצה להתקין
לה בצורה חוקית צמיגים רחבים...
השאלה שלך לגמרי לא ברורה. המושג "צמיגים רחבים" הוא כוללני מדי, הוא לא אומר לאף אחד שום דבר. לצמיגים יש מידות, המקוריים שלך הם 205/70/15 אם אני לא טועה. זה רשום לך על דופן הצמיג, יחד עם עוד הרבה מידע. . לחץ כאן לשרשור "איך קוראים מידת צמיג" (http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=6022&highlight=%EE%E9%E3 %FA+%F6%EE%E9%E2).
השאלה השניה שלך הולכת להיות "איך אני מאשר את זה ברשיון", אז אני אקדים תרופה למכה ואשלח אותך לשרשור הבא, שאמנם היה על סמוראי במקור אבל אין שום הבדל באמור שם לגבי ג'ימיני:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=6022&highlight=%EE%E9%E3 %FA+%F6%EE%E9%E2
נ.ב: ערכתי לך את הכותרת. היא קיימת כדי שנדע מה יש בשרשור, כדי שלך ולאחרים יהיה קל להבדיל בין שרשורים רלוונטים ללא רלוונטים כשאנחנו עורכים חיפוש. אנא הקפד לשמור על הכותרות אינפורמטיביות ככל האפשר, אין צורך לחסוך במילים.
תודה אלון על התגובה
2 הקישורים מובילים לאותו שרשור...
המקורי 195 .....סתם בשביל הניג'וס.
סליחה. קישור מעודכן (ונכון):
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=8605&highlight=%E9%EE%E7 %F7%E5
ד"ר יואב.
אחרי איזו שנה ( שאני לא יודע מהי ) הם הגיעו לדעתי עם 205 במקור.
נראה לי 89 ומטה כי אצלי זה 205 במקור.
אוקיי
השאלה עכשיו, כשאני מתקין את הצמיגים, צריך לעשות הגבהה לרכב, לא ?
וזה לא מגדיל את צריכת הדלק ?
עדיף אולי להשאיר אותו ככה ?
אם הגבהה נדרשת זה רק פונקציה של כמה אתה מגדיל את קוטר הצמיג (לא את רוחבו). למיטב ידיעתי, צמיג בקוטר 27' (215X75X15) נכנס לג'ימיני ללא הגבהה. דהיינו, עדיך לך לא להגביה את הרכב אם אינך זקוק לכך.
בנושא צריכת הדלק גם יש תלות בקוטר ורוחב הצמיג. אני שוב אניח שאתה מדבר על צמיג במידה הקודמת שציינתי ובמקרה הנ"ל הפגיעה בצריכת הדלק היא של כ1 ק"מ פחות לכל ליטר. בהתחשב בזה שאופי הנהיגה שלך קובע יותר מ1 ק"מ לליטר של שינוי, זה לא נראה לי משמעותי במיוחד, אבל כן - זה קיים.
האם עדיף להשאיר אותו כך? זה עניין של דעה, במיוחד מאחר ואנחנו מדברים על שינוי מינורי בקוטר וברוחב ולא בשינוי גדול. דעתי:
אם אתה לא נוסע בשטח, אז כן. בלי שום ספק תשאיר את צמיגי הכביש (תקנה גם פריווט על הדרך, אתה מבזבז מלא כסף על ג'יפ לחינם).
אם אתה יורד לשטח, יש סיבה אחת מאוד טובה לעבור למידה 215/75/15: זו המידה הכי קטנה בה מגיעים צמיגים עם חתך שטח מלא. כן, אם אתה נסע בשטח לדעתי אתה מאוד מאוד רוצה להחליף למידה הנ"ל. לא עם צמיג כביש, לא עם צמיג כביש מוסווה (1/2 1/2) אלא עם צמיג שטח אגרסיבי וטוב.
רק תדע שאין שום מקום בארץ שיאשר לך להגדיל את מידת הצמיג באופן חוקי .
( אלה אם יש לך "חבר" במכון טסטים וגם אז בוחן תנועה יכול להוריד אותך מהכביש )
מעוניין לקבל הפניה (בהודעה פרטית) למכון רישוי שיאשר שינוי מינורי בגודל הצמיג מ 205/70/15 ל 205/75/15, לצורך החלפה לצמיגי שטח מלא.
דבר נוסף, האם ניתן לאשר את שינוי המידה לפני החלפת הצמיגים, בכדי לא להישאר עם ארבעה צמיגים חדשים לא מאושרים.
האם יש כאן מישהו עם ג'ימני אוטומט נעול בצמיגים 215/75/15 שיכול לספר על ההבדלים בנסיעת הכביש, במיוחד על ההבדל בעליות, אני גר בירושלים והג'ימני לא מצטיין בעליות גם הצמיגים המקוריים..
לפי הבנתי עד כה, המצב הוא בעייתי והסיכוי להגדיל ל 215/75 באופן חוקי לג'ימני נמוך מאד, אלא אם כן יש לך קומבינה ייחודית וגם אז לא בטוח.
מצ"ב שרשורון שפתחתי באותה סוגיה לא מזמן. אתמול ראיתי על סמוראי הנקוק MT 215/75 מלבבים במיוחד. נראה שבסופו של דבר לא אוכל לשים כמותם על הג'י.
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=19064
אשמח לשמוע אם יש ישועה.
איזה חלק במשפט הזה מתוך הFAQ לא ברור?
**שיטות שינוי מידות צמיגים ברשיון איננו נושא לדיון בפורום, תשאלו את זה בה"פ
זה לא פתוח לדיון, נקודה. לא רמיזות, לא מקומות, לא שמות, לא תהליכים, כלום. אם מישהו לא מבין למה אני בטוח שוותיקי הפורום ישמחו להסביר לו בה"פ למה. אם לא הם, גם אותי אפשר לשאול.
איזה חלק במשפט הזה מתוך הFAQ לא ברור?
זה לא פתוח לדיון, נקודה. לא רמיזות, לא מקומות, לא שמות, לא תהליכים, כלום. אם מישהו לא מבין למה אני בטוח שוותיקי הפורום ישמחו להסביר לו בה"פ למה. אם לא הם, גם אותי אפשר לשאול.
אם התגובה כוונה אלי, אל חשש. איך להסתדר עם מידות לא תקניות, זה משהו שספציפית אין לי בעיה איתו, כבר הסתדרתי יפה עם הג'יפים שהיו ברשותי בעניין זה בדרך זו או אחרת.
תקוותי ותחינתי הנוכחיות נסובות אך ורק לדרכים כשרות אשר אני מתרשם שהן פחות ופחות ריאליות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.