PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות הונדה סיוויק VS סקודה אוקטבייה

יורם-דרומי
21-06-14, 12:52
התייעצות לפני החלטה
יש לי רכב צמוד מהעבודה מסוג הונדה סיוויק, נוהג עליו כבר למעלה מ- 5 שנים (2 תקופות ליסיניג)

אני עומד בפני חידוש תקופת ליסינג נוספת ואני שוקל בכובד ראש להחליף לרכב מסוג אחר - להתחדש.

המועמד שהגיע מבחינתי להיות שווה ערך מול ההונדה זה סקודה אוקטבייה 1800 ELEGANT

את ההונדה אני מכיר היטב - רכב תותח
מחפש ביקורות לסקודה אוקטביה למי שמכיר - 1800 לא הרגילות 1200 TSI
תודה
יורם

nirs
21-06-14, 16:43
שלום יורם
אחרי 2 תקופות ליסינג עם טויוטה, עברתי לסקודה (לפני 4 חודשים).
וסכ"ה מאוד מרוצה.
אני יכול רק לפנטז איך סקודה עם מנוע יותר בשרני מתנהגת...
בקיצור, ממליץ בחום.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

asafk
21-06-14, 17:21
גרסת ה 1800 בכל רכבי הקונצרן היא המהדורה הנכונה.... מנוע נהדר וגם במכוניות שיש בהן שתי גרסאות מתלה אחורי, גרסת ה1800 מגיעה על פי רוב עם המתלה האחורי היותר ספורטיבי.

אסף.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

mugi8675
21-06-14, 19:51
רק הערה אחת בנודע למנוע המשובח, אך שתיין (הטורבו) שמן: הטרדה היחידה במנוע, אצלי מותקן בסופרב, הוא הצורך למלא שמן בין הטיפולים. בעיה ידועה היטב במנועי TSI 1800. בכל היבט אחר זה מנוע מדהים. בטיחות אקטיבית אודות להאצה בלתי תאמן וחסכוני במידה (כ- 15-14 ק"מ לליטר).

יצחק.

דרור ברלי
21-06-14, 21:46
1.8TSI הוא מנוע אדיר בכל מה שקשור לביצועים.
פוטנציאל צריכת דלק חסכונית קיים ואמיתי - אבל זה תלוי ברגל ימין שלך. התגובות והביצועים שלו מפתים אותך ללחוץ, ואז הדלק עף, שלא נדע.
בעיות אמינות ידועות - המנוע שתיין שמן רציני וגיר ה-DSG, אוי הגיר...
אבל מה אכפת לך. זה אוטו מהעבודה.

אוטו מול אוטו - סיוויק מכונית מצויינת, אבל האוקטביה לועסת ויורקת אותה כמעט בזילזול.

יורם-דרומי
21-06-14, 23:27
תודה על חוות הדעת
נזמין אוקטביה - ננסה משהו אחר מהסיוויק
בנוגע לדלק/שמן- זה לא פרמטר לשיקול דעת :cool: (עבודה)

פלג_
22-06-14, 00:28
זה רק לדוגמה:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532449-צריכת-שמן-גבוהה-במנוע-1-8TSI-סקודה-אוקטביה-וסופרב&highlight=סקודה

הקונצרן הזה מידרדר מהר מאוד.
לא היתי קונה את הרכבים האלו באופן פרטי בשום צורה.
הבחור ממלא קילו על כל 600 אלף ק״מ.
בחישוב זריר עם ה״ק הנתון, רק השמן שהוא מוסיף בין הטיפולים עולה לו כ 3000 ש״ח בשנה.

בתור רכב מהעבודה,אני מבין שיש לך רק להנות מהיתרונות שלו.

דרור ברלי
22-06-14, 10:25
הוא שאמרתי - ברכב ליסינג אין מה לפחד מ-TSIּ + DSG. גם האוטו שמסביב ליחידת הכוח פשוט טוב הרבה יותר.

אבל מכספי הפרטי לא הייתי אפילו חושב לקנות דבר כזה. לא חדש ובטח שלא משומש.
זהירות ממנועי טורבו קטנים ומגירים כפולי מצמדים!!!
עם כל ההתפעלות מאיך שהדברים האלה עובדים, מדובר בפצצות זמן עם פתיל קצרצר.

שולץ האיום
26-06-14, 17:24
רק הערה אחת בנודע למנוע המשובח, אך שתיין (הטורבו) שמן: הטרדה היחידה במנוע, אצלי מותקן בסופרב, הוא הצורך למלא שמן בין הטיפולים. בעיה ידועה היטב במנועי TSI 1800. בכל היבט אחר זה מנוע מדהים. בטיחות אקטיבית אודות להאצה בלתי תאמן וחסכוני במידה (כ- 15-14 ק"מ לליטר).

יצחק.

זה ממש לא בעיה ויש לזה התייחסות בספר הרכב (וגם הסבר טכני אם תרצה להעמיק)
קורה בדכ רק בשנה הראשונה ובדכ לנהגים עם רגל כבדה.

שולץ האיום
26-06-14, 17:38
זה רק לדוגמה:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532449-צריכת-שמן-גבוהה-במנוע-1-8TSI-סקודה-אוקטביה-וסופרב&highlight=סקודה

הקונצרן הזה מידרדר מהר מאוד.
לא היתי קונה את הרכבים האלו באופן פרטי בשום צורה.
הבחור ממלא קילו על כל 600 אלף ק״מ.
בחישוב זריר עם ה״ק הנתון, רק השמן שהוא מוסיף בין הטיפולים עולה לו כ 3000 ש״ח בשנה.

בתור רכב מהעבודה,אני מבין שיש לך רק להנות מהיתרונות שלו.

אני מציע לך להחליף את מקור המידע שלך ל"הידרדרות הקונצרן" במקורות אחרים, רציניים יותר.
ולעצם ההערה, הכמויות (אם בכלל - מנסיון שלי רק 1 מתוך 4 רכבים משפחתיים) הם קטנות מאוד שלא מצריכות התערבות מעבר לטיפול השוטף.

אני מאוד מרוצה מהרכבים האלה בגלל 2 סיבות - צריכת דלק והתנהגות
כל השאר לדעתי רעש צלצולים ואנטי חדשנות (תן לי 1600 סדאן בבקשה)
כל המקטרגים עוד זכורים לי לפני 5-8 שנים כשהיצרן היה הראשון ביישום DSG ו TSI, ומאז הפלא ופלא, כל התעשייה מחקה את הרעיון.
נכון, היו חבלי לידה , הכל פתיר, ואותם חבלי לידה עוברים עכשיו יצרנים אחרים, תשאלו קציני רכב על הפוקוס החדשה למשל.

לפותח השרשור,
אתה הולך להינות מהאוקטביה ובגדול
תא מטען ענק! עם פתח ענק (פטנט ייחודי לאוקטביה-דלת חמישית אבל עדיין סדאן בכאילו)
התנהגות מפתיעה, מזגן מצויין לקונצרן הזה עוד ועוד.
נכון לרגע זה, אין לרכב הזה מתחרה אמיתי בקטגוריה.

שולץ.

יורם-דרומי
08-07-14, 21:20
בנוגע לריפוד, הם מגיעים בצבע סטנדרטי שחור או מהודר בצבע חום בהיר?

פלג_
08-07-14, 22:14
אני מציע לך להחליף את מקור המידע שלך ל"הידרדרות הקונצרן" במקורות אחרים, רציניים יותר.
ולעצם ההערה, הכמויות (אם בכלל - מנסיון שלי רק 1 מתוך 4 רכבים משפחתיים) הם קטנות מאוד שלא מצריכות התערבות מעבר לטיפול השוטף.

אני מאוד מרוצה מהרכבים האלה בגלל 2 סיבות - צריכת דלק והתנהגות
כל השאר לדעתי רעש צלצולים ואנטי חדשנות (תן לי 1600 סדאן בבקשה)
כל המקטרגים עוד זכורים לי לפני 5-8 שנים כשהיצרן היה הראשון ביישום DSG ו TSI, ומאז הפלא ופלא, כל התעשייה מחקה את הרעיון.
נכון, היו חבלי לידה , הכל פתיר, ואותם חבלי לידה עוברים עכשיו יצרנים אחרים, תשאלו קציני רכב על הפוקוס החדשה למשל.

לפותח השרשור,
אתה הולך להינות מהאוקטביה ובגדול
תא מטען ענק! עם פתח ענק (פטנט ייחודי לאוקטביה-דלת חמישית אבל עדיין סדאן בכאילו)
התנהגות מפתיעה, מזגן מצויין לקונצרן הזה עוד ועוד.
נכון לרגע זה, אין לרכב הזה מתחרה אמיתי בקטגוריה.

שולץ.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533613-סיאט-לאון-2009-1-8T-ידנית-לא-מניע-ע-quot-פ-המוסך-שרשרת-טיימינג-השתחררה-וצריך-לפרק-מנוע&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99 %D7%A0%D7%92

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?531187-שמן-בפלאגים-גולף-1-4TSI-2009-(אין-קומפרסיה-בשני-צילינדרים-מנוע-חדש-עולה-42-000-ש-ח-יבואן-לא-מוכן-להשתתף)&highlight=%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3+%D7%9 E%D7%A0%D7%95%D7%A2

להמשיך?
יודע מה אני יעזור לך, מילות המפתח לחיפוש הם : צ'מפיון, גולף, אוקטביה, שרשרת טיימינג , אכילת שמן DSG וכו'.

אני לשמחתי אחרי שמכרתי את הגולף מהדגם "המוצלח" כבר לא יכול ולא רוצה לדבר ממקור ראשון.
שנה שנתיים לרכב חדש זה לא מידע מספק לצאת בהכרזה שהם אחרי החבלי לידה

שולץ האיום
08-07-14, 23:41
עזוב זה לא רציני
שיהנה מבחירתו.

אני בסהכ ניסיתי להסביר לך שהקארספורום הזה זה חבורה של ילדים.
להריץ חיפוש כזה או אחר זה לא רציני.
בוא נתייחס לעובדות -
הפונקציונלית של האוקטביה מצויינת
צריכת דלק מעולה
מרווח פנים שאין לו מתחרים בקטגורייה.

קונצרן פולקסווגן מושמץ מאוד בארץ בזמן האחרון
למרות ההצלחה שלו בשנים האחרונות ולמרות שכל התעשייה העתיקה את הרעיון שאתם מנסים כול כך לברוח ממנו -
1. מנוע קטן בתוספת טורבון
2. גיר רובוטי כפול מצמד

זה פשוט חבילה מנצחת, וכל היצרנים הבינו זאת והתחילו ליישם.

בהצלחה

דרור ברלי
08-07-14, 23:52
"חבילה מנצחת" עבור מי?

השיגעון הירוק מוביל את היצרנים לטירוף מערכות. מנועים קטנים שנסחטים עד הקצה ועובדים בעומס מטורף לא יכולים להאריך ימים.

שולץ האיום
09-07-14, 00:53
גם אם אתה צודק, כלקוח לא תהיה לך ברירה. אתם לא שמים לב?

דרור ברלי
09-07-14, 09:00
יש ברירה.
כל עוד נמכרות מכוניות עם מנוע אטמוספרי פשוט, עם גיר נטול רובוטים.
ויש כמה מכוניות כאלה שממש טובות. אז מה אם הן יפניות.

מנועי טורבו קטנים וגירים מתוחכמים מדי זה פתח לצרות צרורות. היום זה כבר לא ניחוש ולא נבואה קודרת אלא עובדה מוגמרת.
זה נוסע נפלא כשזה חדש, והאחריות נותנת סוג של שקט לזמן קצוב.
אבל כלקוח יד שניה, לא תוכל להרשות לעצמך לתחזק מכונית כזו.

שולץ האיום
09-07-14, 09:32
דרור
1. על סמך מה אתה קובע שהמנועים לא יעמדו בעומס לאורך זמן?
2. איזה מכונית חדשה יחסית זולה לתחזוקה יחסית לאוקטביה? איזה? בדקתם בזמן האחרון כמה עולים חלפים יפניים מקוריים?
3. האם לקחת בחשבון את החסכון המוחשי בדלק כל חודש בחודשו לעומת מערכות מיושנות ו״אמינות״ יותר (1600 עם גיר אוט׳ 4 הילוכים)?
את החסכון בדלק אפשר לכמת בקלות.

אם למרות השאלות האלה אתה מעדיף קורולה,B4, i35 על אוקטביה נמרצת מרווחת וחסכונית - אחלה, בשביל זה היבואנים ממשיכים להביא דגמים זולים ומיושנים יותר, כאשר ידוע שליצרן יש כבר דגמים מתקדמים יותר שמשווקים באירופה (דוגמא - פוקוס 1.0)

מציעים לכם חבילה חזקה יותר (משמעותית כולל האצות ביניים) חסכונית יותר ועוד (התנהגות) ואתם בשלכם - תן לי 1600 אוטומט.

לא שיש לי בעיה עם זה, סתם מתדיינים בכיף, תשאירו לי את האוקטביות, לאונים, גולפים וכו, ותמשיכו כמו עדר להסתער על יונדאי (באבזור הם חזקים, בשאר קצת פחות....)

דרור ברלי
09-07-14, 10:49
דרור
1. על סמך מה אתה קובע שהמנועים לא יעמדו בעומס לאורך זמן? על סמך התקלות הללו במנועי TSI שהן לא נדירות.

2. איזה מכונית חדשה יחסית זולה לתחזוקה יחסית לאוקטביה? איזה? בדקתם בזמן האחרון כמה עולים חלפים יפניים מקוריים?
3. האם לקחת בחשבון את החסכון המוחשי בדלק כל חודש בחודשו לעומת מערכות מיושנות ו״אמינות״ יותר (1600 עם גיר אוט׳ 4 הילוכים)?
את החסכון בדלק אפשר לכמת בקלות. כשמוסיפים קילו שמן אחת ל-600 ק"מ, כלומר בכל תידלוק בערך, זה מקזז קצת את החיסכון בדלק, לא?

אם למרות השאלות האלה אתה מעדיף קורולה,B4, i35 על אוקטביה נמרצת מרווחת וחסכונית - אחלה, בשביל זה היבואנים ממשיכים להביא דגמים זולים ומיושנים יותר, כאשר ידוע שליצרן יש כבר דגמים מתקדמים יותר שמשווקים באירופה (דוגמא - פוקוס 1.0)
המשפחתיות היפניות השתפרו מאוד. הפער בינן לבין אירופאיות מובילות כבר קטן מאוד מאוד. קורולה לדוגמה, כבר לא פחות מרווחת, לא פחות בטוחה ולא פחות חסכונית. רוב הלקוחות לא מחפשים את הפן הדינמי.

מציעים לכם חבילה חזקה יותר (משמעותית כולל האצות ביניים) חסכונית יותר ועוד (התנהגות) ואתם בשלכם - תן לי 1600 אוטומט.
אני לא בעד 1600 אוטומט. אני לא חי בנוסחאות. (אני בכלל בעד ידני).
אבל אני חושב שאני מייצג את הלקוח שלא קונה רכב חדש אלא יד שנייה. שרידות ועלויות תחזוקה כן חשובות לי. אולי קצת יותר מעפיצות ההיגוי. לאף אחד אין בעיה אם האוטו נסע 20 ק"מ פחות בין תדלוקים, אבל לקבל בומבה של 20,000 שקל כי הלך משהו במנוע המתוחכם? לא בא לי. לא בא לאף אחד ידידי. זה למה קורולה המשעממת, היא המכונית הכי נמכרת.

לא שיש לי בעיה עם זה, סתם מתדיינים בכיף, תשאירו לי את האוקטביות, לאונים, גולפים וכו, ותמשיכו כמו עדר להסתער על יונדאי (באבזור הם חזקים, בשאר קצת פחות....) אני מת על גולף. כשאני שוכר בחו"ל אני מתעקש על גולף. אבל היא חדשה ו"שלי" רק לכמה ימים. אחר כך היא הבעיה של מישהו אחר. כשאצטרך לשקול רכישה של אוטו לעצמי, ברור לי שהוא לא יהיה עם TSI ולא עם DSG. אני לא מספיק עשיר כדי לממן את הנסיונות הטכנולוגיים האלה. אני לא נגד טכנולוגיה, אבל אם זה לא עובד, כלומר לא אמין ויקר לתיקון, אז לא תודה. לא בשבילי. מי שלוקח בליסינג - סיפור אחר. אז אני דווקא ממליץ.

...

שולץ האיום
09-07-14, 11:04
ההערה שלך על השמן שברה אותי סופית
אני מתפלא עלייך, בכל זאת ז'ורנאליסט
זה שטויות, האמא של השטויות, מנסיון אמיתי, לא משמועות, ולא מרכב אחד.

אין לי פה בסיס לוויכוח , אי אפשר "להתמודד" עם מעשיות ( 20,000 ש"ח וכו')

תהנו עם היונדאי והטיוטות.

שולץ

דרור ברלי
09-07-14, 11:22
"ז'ורנאליסט" הוא לא יחצ"ן של יצרנים וטכנולוגיות חדשות. נהפוכו.
הוא צריך לשרת את הקוראים שלו ולספר להם את האמת. והאמת לא זוהרת כמו שאתה מצייר אותה. כל אלה שמתלוננים על תקלות לא מדמיינים אותן.

אז נכון שבמבחני דרכים המכוניות האלה מנצחות קבוע כי ההנדסה שלהן מרשימה. כשהן חדשות מהניילון כל הטכנולוגיה הזו באמת עושה הרבה רושם. אבל החיים הם לא רק אפס למאה ולא עפיצות ההיגוי. אוטו זה לא נעליים. לא זורקים אותו כשהוא מתבלה. אני מצפה ממכונית כזו לא לראות מוסך למעט טיפולים שוטפים לפחות כמה שנים טובות. ומסתבר שבמציאות זה לא ככה ויש להן תקלות כרוניות.

וכשלקוח מתלונן על אכילת שמן והתשובה שהוא מקבל היא "תחזיק גלון שמן בבגאז'", אז כנראה יש בעיה. קילו שמן ל-1,000 ק"מ? ל-600 ק"מ?...כשהיה לי קטנוע 2 פעימות, הוא צרך פחות שמן T2... בחיי.

והבעיה היא לא רק אצל קבוצת פולקסווגן. בפוקוס החדשה יש אחוז מבהיל של תקלות בגיר כפול המצמדים ולהגיד לך משהו? אני קצת חשדן גם לגבי מנוע האקובוסט 1.0. יש לו הרבה מה להוכיח וקודם שיתגלחו עליו בחו"ל.

מויש
09-07-14, 23:44
אני נוסע עם אוקטביה 1.2 מודל 2013 שנה בדיוק ו45k ק"מ.
נסיעה של 130 ק"מ ביום, רובם בכבישי יו"ש "המשובחים" .
מעולם לא נדלקה לי נורת שמן ולא חוויתי תקלות כל שהן, מה שכן המנוע הקטן מתאמץ הרבה ומשכך שותה דלק כמו גדול - שומר על ממוצע קבוע של 1/12 ,
הרכב ליסינג כמובן, לעצמי כנראה שלא הייתי רוכש משומש, גם לא את זה שאצלי למרות שאני שומר עליו ומכיר אותו מהק"מ הראשון.
כדאי לשים לב שקונצרן פולצווגן קיצר את האחריות על הגיר מ5 שנים בדגמים הראשונים ל3 כיום.
אני חייב לציין שטכנאי שירותי הדרך של אוויס סיפרו לי שמילוי שמן באוקטוויה זו קריאה נפוצה..

רני דקל
10-07-14, 08:52
אני רוצה לחזק את דרור האמינות המפוקפקת של הדורות האחרונים של הפלטפורמה הקומפקטית של VAG + TSI + DSG היא כבר הרבה מעבר לשמועה. מצורף לינק למעין סקר שערכו בקארזפורום. רוב העונים הם חברים של הרבה שנים באתר ובעלי מספר הודעות כזה שקשה לפטור אותם בהינף יד. בהסתכלות קצרה הבעיות לא נדירות בכלל! התיבה הזו, שכשעובדת עובדת מדהים יודעת גם להאכיל מרורים בכפית. אני אישית מסתכל על שרשור כזה ומזדעזע ממה שנראה כריצה להוציא מוצר שפשוט לא מבושל לשוק.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?477921-%D7%A1%D7%A7%D7%A8-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94DSG-%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93/page2

שולץ האיום
10-07-14, 11:12
הנה דרור
כולם מיישרים איתך קו
שמעתי פה שמעתי שם
קראתי פה קראתי שם.
רגיל.
תופעה שגרתית.

אבל עדיין לא ציפיתי ממך לכתוב משהו בסגנון "מנועים קטנים שלא עומדים בעומס"
איזה עומס ? אולי מדובר במנועים מודרניים מוצלחים שכן עומדים ב"עומס".

המנוע הזה זכה בפרסים רבים, גם המנוע 1.0 של פורד.

נכון, היו בעיות בגיר, אבל הם נפתרו ב90% במסגרת האחריות ע"י :
1. החלפת מצמדים למשופרים (ארצות חמות)
2. החלפת המכטרוניק

כל הרעש וההשמצות טישטשו את העובדה שהיבואן הרחיב את האחריות לגיר ל 5 שנים וכעת החזיר ל 3 בגלל שטוען שהבעיות נפתרו.
בסין דרך אגב הבנתי שהכריחו אותם להרחיב את האחריות ל 10 שנים.

לגבי המנוע TSI שכולם מעתיקים עכשיו :
הנושא של השמן - קשקוש.
מה שכן, בשנתונים הראשונים הייתה בעיה של שרשרת תזמון שגם תמיד נפתרה במסגרת האחריות, גם אם היא פגה.

כל יצרן והפאשלות שלו
ויש פאשלות, אפילו לטויוטה (דוושת גז למשל)
אין מושלם

זה נכון שהמערכות המיושנות יותר, אמורות להיותך יותר אמינות עקב הנסיון המצטבר, וזאת בד"כ המציאות, אבל ואבל גדול:

הם לא חסכוניות, והכי חשוב - -------- משעממות!

אם פרמטר האמינות הכי הכי חשוב לך, לעומת כל האחרים, והרכב מיועד לסבתא שלך - אז כן, אבל עדיין לא בטוח, אין התחייבות,
לעומת זאת, לדברים אחרים יש התחייבות - כח זמין,חסכון ודברים נוספים שכבר מזמן מזמן לא מעניינים את הנהג הישראלי.

אז בסדר, תמשיכו עם יונדאי, אבל לפחות תוציאו את הראש קצת מהמחילות ומהצורך "לא לצאת פרייארים".

לזה התכוונתי כשכתבתי "ז'ורנאליסט".
אתה אמור לפתוח לנו את העיניים ולא לסגור.
קדימה, לא אחורה.

אחורה יש לנו מספיק, אין לנו תרבות מוטורית בארץ, ואני מדבר גם על חינוך לנהיגה.
אין לנו עיתונאות מוטורית בארץ, רק פרסומונים. (טוב יש קצת...גיפולוג (-:)
אנחנו משלמים על סעיף התחבורה יקר מאוד
אנחנו בתור ציבור הנהגים לעולם לא התאגדנו.

יצא לי ארוך על הבוקר.
כן, אני חושב שהכל קשור אחד לשני.
הכל.
חוסר הידע שלנו והבורות, חוסר ההתאגדות, מנוצלים ע"י גורמים רבים.

וחבל, נהיגה זה גם כיף. לחלקנו.

שולץ האיום

mugi8675
10-07-14, 17:00
שמע, שולץ, אתה עקשן (וגם מטעה). בעיית השמן אינה שמועה. אני נוסע כבר 150,000 ק"מ על סופרב 2010 (מדצמבר) וממלא כ- 1 עד 2 ליטר בין כל טיפול. שמעתי את הבעיה מעוד בעלי סופרב במוסך החברה בו אני מטפל. אפילו המוסך מסכים שיש למלא שמן בין הטיפולים וזה אפילו כתוב בספר הרכב.

מצד שני, הרכב אמין מאוד. לא התרחשה שום קטסטרופה ובעצם לא התגלו תקלות בין הטיפולים השוטפים. אי נוחות שהייתה בשילוב ההילוכים בגיר נפתרה ב- RECALL שקט על חשבון היצרן כבר לפני שנתיים. בסך הכל, זה רכב מפנק מאוד עם כח רב. אני חייב להודות שזו הסקודה השלישית שלי ויש לנו עוד שתי פאביות TSI מוצלחות במשפחה.

אגב, לדעתי הבעיה ברכב הינה הביטוח היקר, בעיקר עם עושים ביטוח נהג צעיר. הגרנד ויטרה של אשתי יותר יקר והביטוח לנהג צעיר - כמעט שליש.

יצחק

פלג_
10-07-14, 17:18
אני לא חושב שזה זאת הכוונה של ספר הרכב.
גם בספר רכב של מיצובישי כתוב שעד 1 ליטר ל 1000 ק"מ זה תקין.
בפועל כבר שלושה רכבים כאלו כולם בני יותר מ 13 שנה ואין צורך להוסיף שמן בין הטיפולים במצב תקין של המנוע.

שולץ האיום
10-07-14, 18:02
שמע, שולץ, אתה עקשן (וגם מטעה). בעיית השמן אינה שמועה. אני נוסע כבר 150,000 ק"מ על סופרב 2010 (מדצמבר) וממלא כ- 1 עד 2 ליטר בין כל טיפול. שמעתי את הבעיה מעוד בעלי סופרב במוסך החברה בו אני מטפל. אפילו המוסך מסכים שיש למלא שמן בין הטיפולים וזה אפילו כתוב בספר הרכב.

מצד שני, הרכב אמין מאוד. לא התרחשה שום קטסטרופה ובעצם לא התגלו תקלות בין הטיפולים השוטפים. אי נוחות שהייתה בשילוב ההילוכים בגיר נפתרה ב- RECALL שקט על חשבון היצרן כבר לפני שנתיים. בסך הכל, זה רכב מפנק מאוד עם כח רב. אני חייב להודות שזו הסקודה השלישית שלי ויש לנו עוד שתי פאביות TSI מוצלחות במשפחה.

אגב, לדעתי הבעיה ברכב הינה הביטוח היקר, בעיקר עם עושים ביטוח נהג צעיר. הגרנד ויטרה של אשתי יותר יקר והביטוח לנהג צעיר - כמעט שליש.

יצחק

לא טענתי שהסיפור עם השמן הוא שמועה, יש עניין כזה, אבל זה בדכ לא בעיה. ויש גם הסבר טכני במנועים מוגדשים.
מה שאתה מתאר זה בהחלט בעיה.
מצד שני הנסיון הטוב שלך ממש לא מתיישר עם הדעות והסיפורים
יש לך נסיון עם 5 רכבים כאלה ואתה מרוצה? וואוו.

לגבי העקשנות, אני לוקח את זה כמחמאה, אני מקווה שהבנת בין השורות לאן אני חותר.
אין לי שום אינטרס חוץ מ.....אל תאמינו לכל מה שמספרים, שכל אחד יעשה את החשבון שלו עם קצת הגיון דחילרבאק.
אנשים מזמינים רכבים חדשים בלי נסיעת מבחן. ושיהיה 1600.......כי המנועים הקטנים האלה לא אמינים, או לא עומדים בעומס.

יורם-דרומי
15-09-14, 19:31
עדכון
הלכתי בסופו של דבר על הסקודה -1800 סמ"ק
היום קיבלתי את הרכב
טיל בליסטי
רכב מפנק
יושב מעולה על הכביש
מאיץ בצורה מטורפת
צריך להילחם בלהוריד את הרגל מעל דוושת הגז.

-->