צפייה בגרסה מלאה : שאלת מזגן וחלקים למכירה - סמוראי
אהלן,
ניסיתי לחבר לונטה של המזגן מתג חיצוני להפעלה נוספת.
חיברתי את הכל והופ לא עובד ובנוסף עכשיו הונטה לא מסתובבת כלל והמדחס לא נכנס לפעולה כלל. (לא מגיע אליו 12v).
למישהו יש רעיון? איפה נמצא הפיוז של המזגן אולי? (לא מצאתי :( ).
מדובר על סמוראי שנת 97.
בנוסף לאחר שידרוגים שנעשו לאחרונה יש לי המון חלקים תקינים למכירה:
תיבת הגה עם הפיטמן
מוט פנהרד קדמי
שתי מוטות רדיוס קדמיים - בוקסות במצב לא רלוונטי.
שתי מוטות רדיוס אחוריים - בוקסות במצב לא רלוונטי.
רדיאטור
טרנספר שרשרת
מוט מייצב
משבאת הגה של גימני vvt עם כל התושבות, נדמה לי 2006.
שני צמיגים מקסיס טרפדור 8060 מידה 205/70/15 - הקונה המאושר יקבל צמיג שלישי שלא נסע אך עם תיקון פנצ'ר בדופן.
לפרטים 0546498624 , ליאב.
לעזרה בעניין המזגן גם תגובות כאן זה מצוויין :)
שים לב שהמדחס והמניפה מופרדים ביניהם עם ממסר המדחס. אם חיברת את המפסק לא במקום יש מצב שחיברת בין השניים.
במצב כזה בנסיעה ללא מזגן המניפה פועלת כגנרטור ועלולה לגרום נזק!
אז.. איפה ואיך חיברת את המתג?
אסף.
אם אני זוכר נכון למערכת המזגן יש גם יוניט חום טיפש (פותח/סוגר מינוס לדעתי) שיושב על צנרת המים ליד הטרמוסטט. תפדיקו כהרכב מתחמם יתר על המידה לנתק מינוס שמפעיל ממסר שמפעיל את המאוורר החשמלי ומנתק את המדחס.
אם מנתקים את החוט שמחבור ליוניט הזה מקבלים הדגמה של מה שאמור לקרות...
יכול להיות שאיכשהו סיבכת שם את החיבורים.
טוב אז יש התפתחות בנושא המזגן אצלי בסמו,
לצערי מה שקרה זה מקרה קיצון שמיד אפרט, אני לא חושב שזה "יעזור לדורות הבאים" אך בכל זאת אני מתאר לעצמי שאנשים השקיעו זמן במחשבה בשבילי, אז המעט שאני יכול לעשות זה לשתף בפיתרון הבעיה..
ראשית תודה רבה לחבר יקר בשם עופר שבעברו הלא רחוק עבד כאיש דיאגנוסטיקה במוסך וולוו, שסיפרתי לו על המקרה ישר בדקנו שהונטה והמדחס עובדים כאשר הם מקבלים מתח ישיר ומשם הוא אמר אנחנו לא זזים מפה עד שהמזגן שלך עובד :).
אז אחרי שעתיים של בדיקה שהיחידות ה"גדולות" עובדות ומעבר על אינסוף חוטים , ממסרים , פיוזים , הורדת פאנל המזגן , משחק עם הטרמוסטט , אפילו בדיקה של הגז וכ'ו.
ראינו שהכל קשורה וניסינו לשחזר את ה"קומבינה" שחיברתי בשביל להפעיל את המזגן עם מתג חיצוני. לא רצינו לסדר שום מעקף בשביל להפעיל את המזגן בלי למצוא את הבעיה בגלל הסיבות שרשם יונתןמצפה שתפקידם להגן על המזגן/מנוע בהתחממות.
אז קודם הבנתי את הטעות הראשונה שלי - אין לקצר בין שני החוטים בקונקטור שמגיע אל הונטה , החוטים האלה הם בעלי + קבוע שמתי שנחבר אחד מהם ל- (-) יקבע כיוון הסיבוב של הוונטה.
לאחר הרבה נסיונות לאיתור הבעיה חיברנו 12v קבוע מהמצבר לאחד מחוטי הוונטה (זה שחשבתי שהוא (-)) ופתאום בנוסף ולונטה התעוררה משאבת הדלק?! כן כן משאבת הדלק.. הבנו שיש פה קצר לא הגיוני עקבנו שוב על הממסרים שיושבים על הכנף בצד הנוסע וכנראה מה שקרה זה שחוטיהם של שני ממסרים קרובים התלכדו כנראה מהחימום שנוצר על החוטים וגרם להטחה של הבידוד...
אז עכשיו הכל חזר לקדמותו בשלום,
המזגן עובד, אף אחד לא מעיר סתם ככה את משאבת הדלק.. ויש מתג נוסף להפעלה יזומה של הוונטה של המזגן - הוא חווט מחדש ועובד מצויין.
כנראה שיש תקלות שאיאפשר לפתור בהתכתבות :(
נשמח למדריך איך לחבר נכון את הוונטה למתג ידני.
לצערי אין באפשרותי לעשות כרגע מדריך מושקע ומצולם לפי שלבים נקווה שזה יספיק:
בגדול מה שצריך לעשות זה ליצור חיבור בין אחת משתי רגלי הוונטה , רצוי בקונקטור שמוקף באדום בתמונה, לאדמה.
איך יודעים באיזה רגל לבחור מבין השניים?
89422
שני החוטים הם: אחד בצבע אדום עם פס כחול ואחד שחור. אנו נתחבר לחוט השחור.
ההבדל הינו בכיוון שאליו תסתובב הוונטה , כלומר תוציא רוח לכיוון הרדיאטור או לכיוון הגריל.
ממליץ לנסות לקצר את החוט השחור לאדמה בעזרת חוט קצר ("גאמפר") לפני חיבור קבוע.
לאחר מכן ניקח ממסר, אני לקחתי ממסר של 30A לדעתי זה מעל ומעבר.. לצערי לא מדדתי או בדקתי את הזרם של הוונטה.. ונחבר אותו בצורה הבאה:
89423
*** זה הממסר שאני השתמשתי , אפשר לקחת כל אחד אחר אשמח לעזור בחיבורים למי שיפנה לפה שאלה.
רגל 1: (-) פיקוד ממסר , אפשר להשתמש בכל מינוס נוח קרוב , אני הלכתי על בורג בתושבת הרדיאטור.
רגל 2: (+) פיקוד ממסר, אני לקחתי פלוס אחרי סוויץ כי לא רציתי אפשרות שהוונטה תעבוד ללא מפתח כלל. לקחתי את ה(+) מהדיבורית [כן כן יש לי סמוראי פתוח עם דיבורית ומזגן http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png] שירשרתי אותו למתג קטן - לא צריך אחד שיודע לתמוך בזרם גבוה, מה שעובר שם זה בסך הכל זרם פיקוד לממסר- אז למעשה חוט אחד מהמתג הולך לפלוס אחרי סוויץ וחוט שני מהמתג הולך לרגל 2 של הממסר.
רגל 3: מתחברת לחוט השחור שחשפנו מהקונקטור של הוונטה.
רגל 4: רגל ה(-) שאותה אנחנו מקצרים אל הוונטה על מנת שתכנס לפעולה. גם כאן לקחתי (-) מהתושבת של הרדיאטור. ממליץ מאוד להמעיט בהתנגדות כלומר, לקחת חוט קצר ככל הניתן, לא לשים על בורג חלוד או מקום חלוד אחר.. אולי אפילו לשייף קצת לפני קיבוע.
** לאורך כל ההודעה הכוונה היא לוונטה של המזגן , בנוסף, בחיבור שעשיתי אין בעיה לכפילויות של הדלקת מזגן תוך כדי שהמתג שהכנתי לוונטה עובד או כל קומבינציה אחרת.
מקווה שזה יעזור למישהו כמובן בכל שאלה אשמח לעזור :)
ליאב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.