התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רעש חריג מהמפוח של מזגן אוטו-קור. איך לפרק ? לשים חדש ?

rinzai
09-07-14, 12:50
המצב הנוכחי:

בהפעלת המזגן - של אוטו-קור - המפוח של המזגן משמיע רעש חריג: כאילו המניפה של המפוח חורקת או מתחככת במשהו. לפעמים הרעש פוסק ואם יש מהמורה בכביש הרעש מתחיל מחדש.

כשהמזגן כבוי, לפעמים שיש מהמורה בכביש נשמע כאילו משהו משוחרר בתוך המפוח. יש רעש של חלק אחד שמקיש על חלק אחר.

ההנחה שלי שמשהו משוחרר שם וצריך לכל הפחות חיזוק.

מפוח *חדש* עולה בתושייה 18 (הגעתי אליהם דרך אתר ג'אנק יארק): 350 ש"ח.

2 שאלות:

איך לפרק את המפוח ? יש איזה דגשים שצריך לשים-לב אליהם ?
לנסות לתקן ? להחליף לחדש ?

shachar
09-07-14, 14:08
בזמנו עשיתי חיתוך של הפאנל הגדול בקו שאחרי היציאות אויר כדי שיהיה קל לתפעל
אצלי הרעש נפתר ע"י WD40

זו הזדמנות להיפטר מכל הפילטרים הפנימיים שחונקים את המערכת

rinzai
09-07-14, 15:20
שאני נוסע על דרך משובשת אני שומע משהו "מיטלטל" בתוך המפוח, ומידי פעם כאילו חלק אחד מקיש / נדפק על חלק אחר (שהמזגן כבוי). ממה שאני יכול להבין זאת אינדיקצייה דיי ברורה שמשהו משוחרר שם. גוף המפוח מהודק לרכב כך שלא יכול להיות שהוא זה שמייצר את הנקישות, אלא חלק פנימי בו.

shachar
09-07-14, 15:32
שתפתח. תוכל להתלהב מפאר היצירה ואז. תבין מה נדפק במה.

rinzai
09-07-14, 16:42
פירקתי את הפנל הפלסטי השחור הקידמי - אבל משם לא היה לי ברור בדיוק איפה נמצאים הברגים של המפוח.. מכאן לשם התחיל להחשיך, והרכבתי את הפנל חזרה. יש למישהו מושג איך לפרק את המפוח ?

shachar
09-07-14, 17:27
למיטב זכרוני הוא מחובר בברגי פח לתעלה, חלקם יהיה מאחור.
ייתכן שהדביקו אותו גם בסיליקון אבל אני לא בטוח.

אם וכאשר תחבר חזרה שים לב שהבורג לא ארוך מדי ואז יפגע בכנפי המפוח.

זו הזדמנות לשטוף את הכל בצורה יסודית ולנסות להיפטר מהפילטר הפנימי שרק חוסם את הרוח

amit1
09-07-14, 21:21
פילטר צריך לנקות/להחליף והוא מהווה יתרון. ללא הפילטר המאייד ייסתם ...............

eyalski
09-07-14, 21:50
שיגע גם אותי לפני שבועיים, פרקתי, ניקיתי, שימנתי לא עזר. בפעם השנייה דחפתי גריז עם מקלון אוזן מתחת לבוקסה יש מין פלסטיק ששומר עליה, פתחתי שם קצת רווח עם מברג ודחפתי קצת גריז והרעש המעצבן הפסיק לגמרי,כבר שבועיים שאני נוסע והרעש לא חזר.
מה שכן, יש ניחוח של גריז באוויר שיוצא מהמפוח.

shachar
09-07-14, 22:32
פילטר צריך לנקות/להחליף והוא מהווה יתרון. ללא הפילטר המאייד ייסתם ...............
ואז שוטפים עם מים.
זה דיפנדר...

rinzai
10-07-14, 18:18
דחפתי גריז עם מקלון אוזן מתחת לבוקסה יש מין פלסטיק ששומר עליה
איזה בוקסה?

Gilad
10-07-14, 21:52
שיגע גם אותי לפני שבועיים, פרקתי, ניקיתי, שימנתי לא עזר. בפעם השנייה דחפתי גריז עם מקלון אוזן מתחת לבוקסה יש מין פלסטיק ששומר עליה, פתחתי שם קצת רווח עם מברג ודחפתי קצת גריז והרעש המעצבן הפסיק לגמרי,כבר שבועיים שאני נוסע והרעש לא חזר.
מה שכן, יש ניחוח של גריז באוויר שיוצא מהמפוח.

לפני כן היה שם ריח של שושנים? :)

eyalski
10-07-14, 22:43
חבל שלא צילמתי,
במבט מלמעלה יש פחית עליונה שרואים את קצה הציר של המנוע בולט, מתחתיה יש את הקומוטטור (החלק שעליו רצות מברשות הפחם) , אבל אם תסתכל טוב תראה שם מין שייבת פלסטיק לבנה שמגנה או מפרידה בין הבוקסה של הציר לבין הקומוטטור , נסה לקמט אותה קצת וברווח לדחוף גריז. אצלי זה עבד , לא עזר לשמן מלמעלה עם ספרי שימון , מה שתיארתי כן עזר.

-->