PDA

צפייה בגרסה מלאה : בודק אופציה לרכישת טרופר - בקשת עצות

איש הצפון
21-07-14, 08:48
היה לי בעבר טרופר (רכשתי חדש ב 1994 - עם מנוע 3100 ומאד נהניתי ממנו).

כעת אני שוקל לרכוש כלי שמתוחזק ברמה גבוהה (מודל 2001) לילדים ואני יודע שבעבר דווח על המון בעיות עם המנוע.

שאלותיי הן:

מה יכולה להיות עלות שיפוץ / תיקון / החלפת מנוע במידה והוא קורס?

האם בכלל יש עדיין מנועים וחלפים לרכב הזה?

במה עוד כדאי להתמקד בזמן בדיקת הרכב לפני רכישה?

האם כלי כזה במצב חיצוני ופנימי סביר לחלוטין (כולל כננת ומיגונים) שווה את ה 30 אש"ח שמבקשים עבורו?

wonderd
21-07-14, 22:36
שלום "איש הצפון",
הבעיות מנוע מתייחסות למנוע ה 3.0 ליטר דיזל, הן מסתכמות בכמה בעיות שאם אתה מתייחס לרכב ותופס בזמן - אתה יוצא בזול.
1. חיישן מסילה.
2. אטמי מזרקים/שרוולי מזרקים.

מכיוון שאני מכיר את הבעיות אישית וגם טיפלתי בהן בעצמי, אתה מוזמן לרדת כמה מטרים לתל-חי ואני אנסה לעזור כמיטב יכולתי.

אלעד.

איש הצפון
21-07-14, 23:50
היי

לא רכשתי עדיין. היות ואתה מהאזור - מדובר בטרופר שהיה בעבר של אבי ממוסך "דב מוטורס".

הבנתי שקטסטרופה יכולה להגיע לטווח שבין 25,000 ש"ח - מנוע מפרוק ל 60,000 - מנוע חדש.

השאלה העיקרית היא אם כדאי להיכנס בכלל להרפתקה הזו?

wonderd
22-07-14, 07:42
תלוי במצב הרכב, אתה מדבר על הכחול?
אם אתה רוצה תביא אותו ונסתכל ביחד.

נדב ש.
22-07-14, 11:37
היי

לא רכשתי עדיין. היות ואתה מהאזור - מדובר בטרופר שהיה בעבר של אבי ממוסך "דב מוטורס".

הבנתי שקטסטרופה יכולה להגיע לטווח שבין 25,000 ש"ח - מנוע מפרוק ל 60,000 - מנוע חדש.

השאלה העיקרית היא אם כדאי להיכנס בכלל להרפתקה הזו?

ראשית-כלי כזה בוודאי ששווה את ה 30K אם הוא במצב טוב.
שנית- כל הסכומים שרשמת הפ פנטזיות, אף אחד לא שילם ולא יישלם מכיסו את הסכומים הנ"ל, תיקרא קצת בפורום על הדבר שניקרא "רצון טוב" מטעם היבואן ותבין.
קצת עלויות-מנוע מייבוא עולה כ 8500 ש"ח, ראש מנוע חדש חליפי עולה 1800 ש"ח, סט אטמים מקורי כ 1000 ש"ח.
טיפול- כל 10K שמנים+פילטרים- עלות חלקים סביבות ה 450 -550 ש"ח, המרכיב העיקרי הוא שמן סינטטי מלא(חובה) שמקפיץ את המחיר קצת.
כמו שציין ידידי למעלה- הבלאי העיקרי הוא אטמי השרוולים והמזרקים(קרא קצת בנושא לפני שאתה הולך ליראות רכב), דבר שגורם לעירבוב נוזלים, תפסת בזמן=חסכת, לא תפסת? לא נורא, מחליפים צנרת מים, רדיאטור, וכו', מסתכם בערך ב 1500 ש"ח תיקון סה"כ, כמובן שהכל בעבודה עצמית.
יש מאמרים בנושא הזה כאן בפורום טכני.
שיהיה בהצלחה, אם צריך עזרה אני פה.

-->