PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלות על קומפרסור - טיפול, חוסר שמן, וניקוז המיכל

im_ri
21-07-14, 13:40
שלום,
כמה בעיות עם הקומפרסור בתמונות.
לפני כמה ימים מזה 10 שנים עבדתי עם הקופמרסור עבודה מעט ממושכת, אחרי העבודה הבחנתי שעם האויר יוצא מעט שמן או לחות מוגזמת. הקומפרסור ממשיך לעבוד אך נשמע מעט שונה. עושה רושם שהוא התחמם יותר מהרגיל.
ראיתי שלקומפרסור חסר מעט שמן והחלטתי לעשות לו טיפול קטן.
כשפתחתי את חור הניקוז בתחתית המיכל יצאו לא מעט מים ושמן בוצי. ניקזתי את המשקעים מהמיכל וגם רוקנתי את שמן המנוע (המעט שנשאר).

שאלות:
1. האם יש איזה מחזיר שמן שכשל או כל סיבה אחרת שאיפשרה לשמן מנוע לרדת למיכל? האם זה גרם להתחממות או שזה נוצר כתוצאה מהתחממות?
2. כשהקומפרסור התחמם ראיתי שבאיזשהו שלב יצא שפריץ של שמן מפתח המילוי של השמן. לא זוכר אם זה מאותו אירוע או תמיד היה כך, אך שהקומפרסור דוחס יוצא אויר מהחור שעל פתח מילוי שמן. תקין?
3. מלבד החלפת שמן, ניקוי פילטרים , ניקוז משקעים מה עוד מומלץ לעשות במסגרת טיפול?

הקומפרסור הזה מאוד ישן וקטן. בקושי משתמשים בו, אולי פעם בכמה חודשים לניפוח גלגל או לניקוי קל בלחץ אויר. לאחרונה התחלתי להשתמש בו מעט יותר, כנ"ל לדברים מאוד קטנים פעם בשבוע. לדעתי הוא לא עבר טיפול מעולם.

89606
89607
89608

אמיר ב.א
21-07-14, 13:53
צריך בסוף כל יום עבודה לנקז מים - זה ניראה לי חלק מרכזי בבעיה אם זה לא בוצע.

יכול לגרום לאדי מים כמו שראית , לחלודה במיכל ועוד.

חוץ מהדברים שציינת שאתה עושה מבחינת טיפול, אישית הייתי מחכה עוד לפני טיפול רציני , אם הוא עובד סביר ...

im_ri
22-07-14, 00:27
אז רק למלא שמן? אין איזה שסתום שמומלץ לבדוק? האם זה בסדר שיוצא אויר מהפקק של השמן?

tooshey
22-07-14, 07:21
טבעות הבוכנה של המדחס שחוקות/ תפוסות / שבורות ולכן בורח אוויר דחוס לאגן השמן (בדיוק כמו מנוע "מנפח" ).
תחליף שמן במדחס.
איזה שמן ? באהליאב ממליצים על שמן הידראולי 46 או 68.
זה מדחס איטלקי מאלומניום, לא יודע איזה שמן מומלץ, אולי 40.
בכל מקרה תקפיד על ניקוז מים מהמיכל באופן יומיומי ובדיקת מפלס השמן פעם בשבוע.
לא מאמין ששווה לשפץ את המדחס הזה.

בברכה,טושי

im_ri
22-07-14, 07:29
תודה.
מקווה שיחזיק מעמד בכבוד :)

ram95
07-03-19, 05:27
בוקר טוב גבר יש לי מדחס כזה אני צריך לשפץ אותו אם אפשר בבקשה שתשלח
יותר נתונים ותמונות אני ישמח
תודה על העזרה

-->