צפייה בגרסה מלאה : ג׳אנטים מגנזיום = חיסכון בדלק ?
נגיד שיש לי דיפנדר בנזין (יש לי)
ונגיד שהוא צורך 1 ל-5 (כן כן...)
ונגיד שמורכבים עליו ג׳אנטים ברזל (ועוד מהסוג הישן, אפילו לא ה-HD עם החורים)
החלפה לג׳אנט מגננזיום (כמו של דיסקברי דור 1 ו-2) תשפיע במשהו על צריכת הדלק ?
ואם כן, מהי העלות מול תועלת ? (כלומר, כמה יעלה סט משומש...?)
בא נעשה חשבון,
סתם לדוגמה עם מספרים פקטיביים
נגיד שסט ג'אנטים עולה 400$, עוד נגיד שתקבל חיסכון של 5% (לא יקרה במציאות אבל נגיד)
ליטר דלק עולה לך 2$ ואתה נוסע 10000 ק'מ בשנה
עלות הדלק שלך היום (לפי ליטר ל5 ק'מ) 10000 לחלק ב5=2000 ליטר תכפיל ב$2 יוצא $4000
עלות דלק עם ג'נטים מגנזיום: 10000 לחלק ב5.25 יוצא 1905 ליטר, תכפיל ב$2 יוצא $3810
כלומר אתה חוסך $190 לשנה ולכן יקח קצת יותר משנתיים להחזיר את ההשקעה.
עכשיו אתה מוזמן להזין למשוואה מספרים רלוונטיים לך.
רמז, אל תבנה על חיסכון בדלק כולשהוא, לא הייתי חותם גם על אחוז יחיד.
תייר, אני נוסע עם הגנטים המדוברים (דיסקו סדרה 1). למעט המראה, בספק אם משנה את צריחת הדלק.
תמלא הליום בצמיגים עד שהרכב לא נוגע בקרקע.
ואז תוכל להסיע אותו רק על גזי הפליטה מהאגזוז.
זה יותר חסכוני.
לא סגור עדיין לגבי בלימה וכיוון.
הסיבה שכנראה לא רלוונטית לרכב שלך היא הורדת המשקל הבלתי מוקפץ לטובת מערכת המתלים.
אתה יכול באותה מידה לנסוע עם מיכל דלק חצי מלא כדי להוריד ממשקל הרכב.
תודה לג׳ו ונירס על התשובה
וגם לשחר על ה...? לא משנה, תודה.
חנן-ג'יפולוג
02-08-14, 09:20
גם אני חושב שלא תרוויח שום דבר מורגש משינוי המשקל, אם בכלל יש שינוי כזה. אם מדובר בחישוקים מיצרן זבלי אז בשביל לכפר על ספוגיות וחוסר האחידות בסגסוגת הזבלית מכניסים בהם הרבה יותר חומר מהדרוש, ובסוף התוצאה משתווה למשקל של חישוקי ברזל.
אבל, כבר יצא לי לקבל דיווח ממקור אמין על הפרש של קילומטר אחד לליטר ב306 דיזל עם חישוקי פלדה, כשהוא עם או בלי טאסות. התוצאה הטובה יותר היא עם הטאסות.
אז יתכן שאם מדובר בחישוקים עם תכנון אוירודינמי טוב כן תרוויח משהו.
http://www.mooneyesusa.com/Moon-Disc-Snap-On-p/md11-sn.htm
משתמשים בהם ב Bonneville Salt Flats כבר מעל ל50 שנה, אולי יש בזה משהו....במהירות גבוהה כמובן.
אתה יכול באותה מידה לנסוע עם מיכל דלק חצי מלא כדי להוריד ממשקל הרכב.
אתה מבין שגם אם הוא ממלא מיכל מלא, מהר מאוד הוא מגיע לחצי מיכל? ;-)
חנן הוא גם לא יאבד חום מהברקסים :-(
אגב יש לי סט מגנזיום מקורי של דיסקברי כולל צמיגים 235 במצב מעולה בפחות מ400$ למכירה
בועז
חנן הוא גם לא יאבד חום מהברקסים :-(
אגב יש לי סט מגנזיום מקורי של דיסקברי כולל צמיגים 235 במצב מעולה בפחות מ400$ למכירה
בועז
בועז, אם כבר... אז אני רוצה בצבע שחור.
שחר, לא פגעת, הכל תקין
איו בעיה.....נצבע בשחור:-)
צריכת דלק נקבעת בעיקר במצב שיוט, כך שלא משנה איפה משקל נחסך ( מסה מסתובבת או לא). תחת ההנחה הזאת אפשר לצפות שחסכון של אחוז במשקל יביא לחסכון של אחוז בדלק. מכאן תעשה את החשבון - אם חישוקי המנזיום חוסכים חמש קילו לגלגל, ברכב שמשקלו יותר משני טון, אז החסכון התיאורטי הוא פחות מאחוז.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
אתה מבין שגם אם הוא ממלא מיכל מלא, מהר מאוד הוא מגיע לחצי מיכל? ;-)
אם שניה נהיה רציניים:
אצלי יש בערך 800 קמ בין תדלוקים.
אם אני ממלא באופן קבוע רק חצי מיכל ועובד רק על הטווח שבין חצי לבין ריק, הרי שאני נוסע עם הרבה פחות משקל רוב הזמן.
400 קמ בין תדלוקים זה סביר לחלוטין בעיני.
ולנמרוד,
צריכת דלק ממש לא נמדדת רק בשיוט. היא נמדדת כממוצע. אם אתה נוסע בעיקר בעיר. (למשל), אתה כמעט כל הזמן בתאוצה/בלימה/עמידה, ואף פעם לא בשיוט.
(ועדיין, אתה כנראה צודק לגבי התוצאה הסופית).
השתמשתי במילה "בעיקר", לא "רק", בדיוק מהסיבה שאתה מציין, וכדי לקדם את הדיון.
אתה צודק בהחלט - חצי מיכל סולר זה משהו כמו 30 קילו, גם אחוז ומשהו של חסכון במשקל.
משקל בפרוש משפיע על צריכת דלק, ביחס ישר. אם כבר רוצים ללכת בכיוון הזה, אז ניתן לחסוך ברוב הג'יפים שלנו עשרות קילוגרמים של ציוד כוננות לטיולים (היליפט, כלי חילוץ ועבודה, מערכות אחסון, מגרות ומיכלי מים קבועים...), 30 קילו ששוקל גגון ברזל שמשפיע גם מהכיוון של גרר ולא רק משקל, 25-30 קילו של כננת, ועוד.
להתחיל לעשות כושר אפשר גם להוריד איזה 10 קילו בכיף
עדיאל, אתה מדבר עם בחור רזה וקומפקטי עד מאוד. אם הוא יעשה דיאטה הוא יהפוך לדו-מימדי....:rolleyes:
עדיאל, אתה מדבר עם בחור רזה וקומפקטי עד מאוד. אם הוא יעשה דיאטה הוא יהפוך לדו-מימדי....:rolleyes:
אבל עם רוח גדולה מפעמת p:
בקיצור תום, עזוב אותך משטויות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.