PDA

צפייה בגרסה מלאה : ניקוז מים מתעלת פקס בקיר

asypeer
04-08-14, 07:33
כמו בכותרת - שמתי לב שאחת התעלות מלאה מים. הנזילה בצינור תטופל היום (ע״י חיתוך והוספת מקטע ליד החנוכייה, אם למישהו באיזור נתניה-הרצליה יש צינור פקסגול 16 באורך חצי מטר אני אשמח לקבל)
לאחר תיקון הנזילה - איך אני אמור לרוקן את התעלה שבתוכה יושב הצינור מכל המים שהצטברו בה? מדובר על לא מעט מים.
תודה,
אסף

ukiuki
04-08-14, 08:57
למה אתה אמור לרוקן את המיים בדיוק?

asypeer
04-08-14, 08:59
מים עומדים= לחות בארון מתחת לכיור וריח של רטיבות. לך תדע גם אם השרוול אטום לגמרי ואני לא אתחיל לראות רטיבות בקירות.

ukiuki
04-08-14, 09:11
טוב
אם אתה לא רוצה להניח לטבע לעשות את שלו (שיתייבש עם הזמן) יש לך כמה אלטרנטיבות, הכל תלוי ברמת הלחץ שלך.

אם אתה מתכוון לשלוף את הפקס מהשרוול, תחבר לשרוול לחץ אויר שייעיף ממנו את מרבית המיים ( אפשר גם לנשוף עם הפה, תלוי מה אורך הצינור). אחר כך תחבר אליו שואב אבק (תסגור את ההפרש בין הקטרין של הצינור של השואב לצינור של השרוול במסקנטייפ ותן לו לעבור שעה.

אם צינור הפקס נשאר בשרוול, תנסה להעיף את המיים עם לחץ אויר (יש שואבים שניתן להפוך את כיוון היניקה) או לחבר לו שואב יונק כפי שציינתי קודם, העברת אויר של שעה שעתיים אמורה לייבש את הסיפור

בהצלחה

- - - Updated - - -

טוב
אם אתה לא רוצה להניח לטבע לעשות את שלו (שיתייבש עם הזמן) יש לך כמה אלטרנטיבות, הכל תלוי ברמת הלחץ שלך.

אם אתה מתכוון לשלוף את הפקס מהשרוול, תחבר לשרוול לחץ אויר שייעיף ממנו את מרבית המיים ( אפשר גם לנשוף עם הפה, תלוי מה אורך הצינור). אחר כך תחבר אליו שואב אבק (תסגור את ההפרש בין הקטרין של הצינור של השואב לצינור של השרוול במסקנטייפ ותן לו לעבור שעה.

אם צינור הפקס נשאר בשרוול, תנסה להעיף את המיים עם לחץ אויר (יש שואבים שניתן להפוך את כיוון היניקה) או לחבר לו שואב יונק כפי שציינתי קודם, העברת אויר של שעה שעתיים אמורה לייבש את הסיפור

בהצלחה

asypeer
04-08-14, 09:13
טוב

בהצלחה

- - - Updated - - -

טוב

בהצלחה

אחלה תודה. אני צריך לבצע הארכה של כ-10 ס״מ בחנוכיה ואז למשוך בקצה השני כי כרגע הצינור שם קצר מדי וגם אני מעדיף לחתוך אותו מעט לפני שאחבר את ה"ר״. יש טיפים למשיכת הצינור (ברור שלאחר ההארכה..)?

MMR
04-08-14, 19:10
לא ברורה לי הבעיה, באופן אישי מעולם לא נתקלתי בנזילה באמצע צינור פקס אלא תמיד בחיבור או באביזר נק' מים. הארכת הצינור + אביזר חיבור לא יכנס בחזרה לשרוול, הוא רחב מדי.

asypeer
04-08-14, 20:07
לא ברורה לי הבעיה, באופן אישי מעולם לא נתקלתי בנזילה באמצע צינור פקס אלא תמיד בחיבור או באביזר נק' מים. הארכת הצינור + אביזר חיבור לא יכנס בחזרה לשרוול, הוא רחב מדי.

הנזילה אמנם הייתה בחיבור לברז אבל הטפטוף היה אל תוך התעלה עד שהמים יצאו מהצד השני שלה (הברז גבוה מהתעלה).
הארכתי את הצינור ב-10 ס״מ מהחנוכיה כך שהמחבר לא נכנס לתעלה וכך יכולתי למשוך את הצינור בצד השני, לקצר אותו מעט בכדי לקבל קצה ״חדש״ ולא בלוי. קצת טפלון נוזלי על כל ההברגות ולבינתיים נראה בסדר.
אתן לעסק מתחת לכיור להתייבש מעט ואז אשים נייר טואלט בצמוד לכל החיבורים שמתחת לכיור כדי לראות שאין טפטוף בכלל. רק אז אעשה את כל הקוסמטיקה מסביב.
אגב, יש שיטה להרכיב ברז כדי שהחיבור לאחר ההידוק הסופי יהיה במקום שאני רוצה שיהיה ולא 180 מעלות ממנו?

ukiuki
05-08-14, 17:29
כדי להחיש את הייבוש שים מאוורר.
בעניין זווית הברז - תנסה להרכיב אותו ב 180 מעלות ממה שאתה צריך. :D

asypeer
05-08-14, 17:30
כדי להחיש את הייבוש שים מאוורר.
בעניין זווית הברז - תנסה להרכיב אותו ב 180 מעלות ממה שאתה צריך. :D

זה גם אני יודע ;) אבל אחרי ההידוק הסופי תמיד הברז בכיוון ההפוך ממה שאני צריך. מרפי או שיש טריק?

MMR
05-08-14, 19:54
אם זה לא מפריע האורך שהנק' בולטת שים מאריך, יתן לך קצת יותר גמישות מבחינת הכיוון הסופי

-->