צפייה בגרסה מלאה : בילדונג-בשר איכותי מיובש בנוסח דרום-אפריקה לטיולי שטח מדבריים.
לאחרונה הכנתי לי 2 ק''ג של בשר מיובש לצורך אכילה חפוזה בטיולים הארוכים שלי. את המרשם לייצור בניתי עקב בצד אגודל,כך שהמתכון הסודי לא יפורסם בינתיים,ובטח ללא לחץ מתון ומיוחד מצידכם.
אך לא אשאיר אותכם בדד במרחבי המדבר ללא האפשרות המלהיבה לנשנש בג'יפ - תוך כדי בליעת אבק סבירה - את המעדן האולטימטיבי שהומצא על-ידי אנשי שטח מסוקסים.
לצורך העינין - ובמקרה של אחד לאלפיים - פגשתי בסביבתי אדם מקצועי בנושאי בשר - שלא ידע כלום על בילדונג. על מספר בקבוקי בירה עינינתי את האיש בייצור כמותי של המוצר, בהבטחה שיש למוצר שוק נחמד בקרב הג'יפאים . סוכם שהוא בציוד הרב שיש לו יבצע מספר ניסיונות יצירתיים על חשבונו ,שאתם לא תקחו בהם חלק - וכשהוא יגיע לאיכות טובה על דעת שנינו, נעשה אצלו ערב בשרים על האש שגם הבילדונג יככב לטובת הפורום.
מדובר בערב חופשי של שתיה ואכילת בשר עם הכרות מיוחדת של בשר מיובש לצורך צריכה בטיולי שטח. אני מרוויח את כל הנסיונות שייעשו בדרך,האיש יכסה את הוצאותיו בנסיונות בערב הבשרים ,ובסוף ישאר עם מוצר חדש שיוכל לספק לקהילה כולה באופן קבוע, - ולכולם אולי יהיה ערב נעים עם מוצר חיוני בתיק המסעות שלנו.
ניראה לכם ?????
רכס - הנושא נדון וניסויים בוצעו -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/72214
https://lh3.googleusercontent.com/-0624ey4IDfw/UPGP1lB7KnI/AAAAAAAAFzQ/47mugvpoSxY/s912/C360_2013-01-12-18-25-13_org.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-va7f3fnUS2Y/UPWOGuLeojI/AAAAAAAAFzs/SpbAIz4Q-C4/s720/20130115_190031.jpg
באמת עבר הרבה זמן... עשית לי חשק לעוד נגלה...
וזה ביל-טונג. לא דונג. (ועכשיו יבוא לוריה ויגיד שגם לי יש ג' מיותרת)
איל
boaz avrahami
10-08-14, 15:55
תחרות?
חיים,
ברור.
אגב,
ביחס לשיטה המסורתית הארוכה מאד, חבר נתן לי לטעות בילטונג שהוא מכין רחמנה לצלן בתנור..
אחרי יום+ של השרייה במרינדה, שמים בתנור אפייה טמפ 70מעלות ל4-6 שעות, תלוי בעובי הנתחים.
יצא תוצר שלא מבייש שום בילטונג שטעמתי.
בתכל'ס, הביף-ג'רקי האמריקאי זה לא אותו דבר?
כי שם זה נמכר בכל סופרמרקט. זול וטעים (וקשה ללעוס).
בגדול זה אותו דבר... רק עם מבטא שונה.
http://www.howtomakejerky.org/2012/10/beef-jerky-vs-biltong-differences.html
את הבילטונג מייבשים בנתח שלם תלוי , מה שלוקח הרבה יותר זמן ומשאיר יותר לחות בעובי הנתח.
http://www.biltongbox.com/shop/images/uploads/Biltong-machine-bb.jpg
ג'רקי מייבשים מושטח כבר חתוך דק ע"ג רשת בתנור. יותר מהיר אבל מאבד יותר מהלחות של הבשר.
http://4.bp.blogspot.com/-hc1QBI7Ap-8/T645V-B-lhI/AAAAAAAABhk/Ugg_b72LxBw/s1600/Beef+Jerky+Before+Baking+2.JPG
יש גם שוני בתבלון, אבל זה כבר בכל מקרה נתון לשינוי וגיוון.
באפריקה נתקלתי בבילטונג ברמות יובש בין ״גמיש״ לקרש מוחלט.
אני מעדיף את הביף ג'רקי בדגש על המפולפל
sent from TIZ EL NABI
המפולפל מעולה.
גם בטעם טריאקי הוא מצוין.
שקית הג'רקי האחרונה נגמרה לפני כמה ימים - והשרשור הזה עשה אותי רעב...
מתכון לביף ג'רקי (http://shvitaitalkit.wordpress.com/2013/08/29/%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%93-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A4-%D7%91%D7%99%D7%A3-%D7%92%D7%A8%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%98%D7%99%D7%A3-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C/)
המפולפל מעולה.
גם בטעם טריאקי הוא מצוין.
שקית הג'רקי האחרונה נגמרה לפני כמה ימים - והשרשור הזה עשה אותי רעב[/URL]
הכנתי קילו שהושרה בתערובת של טריאקי, צ׳ילי וווסטשייר, בקושי החזיק יום.
הכנתי קילו שהושרה בתערובת של טריאקי, צ׳ילי וווסטשייר, בקושי החזיק יום.
בעיה ידועה [emoji22]
מה המינונים ובאיזה נתח ?
בקיצור מתכון
תודה
עידו לוריה
10-08-14, 20:59
באמת עבר הרבה זמן... עשית לי חשק לעוד נגלה...
וזה ביל-טונג. לא דונג. (ועכשיו יבוא לוריה ויגיד שגם לי יש ג' מיותרת)
איל
צודק :) ואת זה אני קורא תוך כדי לעיסה של המוצר האמתי מדום אפריקה .
עידו
צודק :) ואת זה אני קורא תוך כדי לעיסה של המוצר האמתי מדום אפריקה .
עידו
אולי זה נהיה דפוס אצלך להשמיט אותיות ממילים... ??.... :)
מי שמעוניין להכין לבד ורוצה תוצאות טובות....יש מוצר למטרה, מיבש מזון
http://www.walmart.com/ip/Ronco-Five-Tray-Food-Dehydrator/5141321
בתנור זה לעולם לא יצא נכון, הבשר מתבשל בניגוד להתייבש.
עידו לוריה
10-08-14, 22:19
המקלדת התמלאה רוק מהבילטון :)
עידו
שני - מערד
10-08-14, 23:05
בשביל להוסיף על הריור שהולך פה... לדרום אפריקאים יש עוד כמה גרסאות לבילטונג הרגיל כמו (אני ארשום באנגלית כי בעברית זה נראה מצחיק)
BORAVORS וגם DRYVORS. שזה בעצם על אותו עקרון אבל מחלקים שונים של החיה (בעיקר חלקים פנימיים מיובשים).
יכולה להעיד שטעים מאוד ולא פחות מרייר... מוכנה להביא עוד בטיול הבא לשם שהוא כנראה בקרוב... רק תגידו מי רוצה...
מי שמעוניין להכין לבד ורוצה תוצאות טובות....יש מוצר למטרה, מיבש מזון
http://www.walmart.com/ip/Ronco-Five-Tray-Food-Dehydrator/5141321
בתנור זה לעולם לא יצא נכון, הבשר מתבשל בניגוד להתייבש.
טמפרטורה נמוכה לאורך מספר שעות, עם מאוורר, בהחלט מייבש.
צריך להקפיד לא לבשל אלא ליצור סביבת אידוי.
boaz avrahami
10-08-14, 23:10
שני....?!?!?!
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
בשביל להוסיף על הריור שהולך פה... לדרום אפריקאים יש עוד כמה גרסאות לבילטונג הרגיל כמו (אני ארשום באנגלית כי בעברית זה נראה מצחיק)
BORAVORS וגם DRYVORS. שזה בעצם על אותו עקרון אבל מחלקים שונים של החיה (בעיקר חלקים פנימיים מיובשים)....
ובשר ציד, יענים, אנטילופות, קודו, ווילדביסט, ולדעתי- הכי טוב בסוף זה ״סתם״ פרה.
שני - מערד
10-08-14, 23:16
מה??? באמת טעים. והם בכלל נותנים את זה לתינוקות שמוצאים שיניים... ניתן לעוז?
שני - מערד
10-08-14, 23:17
בפעם האחרונה טעמתי ווילדביסט... בבחלט מעולה!
בשביל להוסיף על הריור שהולך פה... לדרום אפריקאים יש עוד כמה גרסאות לבילטונג הרגיל כמו (אני ארשום באנגלית כי בעברית זה נראה מצחיק)
BORAVORS וגם DRYVORS. שזה בעצם על אותו עקרון אבל מחלקים שונים של החיה (בעיקר חלקים פנימיים מיובשים).
יכולה להעיד שטעים מאוד ולא פחות מרייר... מוכנה להביא עוד בטיול הבא לשם שהוא כנראה בקרוב... רק תגידו מי רוצה...
בהחלט מוסיף לריר...:mad:
Boereworse זה סוג של נקניקייה מבשר טחון שעושים על האש BRAAI , סטייל צ'וריסוס או מרגז
http://www.fruitandvegcity.co.za/wp-content/uploads/2012/12/Braai-Boerewors1.jpg
ה-Droëwors הוא אותו דבר רק מיובש
http://www.biltongmakers.com/drywors-04.jpg
איל
שני הרגת אותי,
בשר מיובש לחיזוק השיניים
אבק מדבר לחיזוק הריאות
רוביקון מגיל שבוע לחיזוק העצמות
בקצב הזה עוז עוד יקבל איזה סיקס בגיל שש,
שני - מערד
10-08-14, 23:32
אבא שלי יענה לך שזהו חינוך למופת... ואתה עד שעוז נהנה מכל רגע. יפת מתכנן לבנות לו בלייזר מונסטר... אולי כמתנה לכיתה א'.. חחחח
מכל הריר שנזל כאן לא הבנתי אם יש עשרה ג'יפים שמוכנים לערב של בילטונג,בשרים בירה ושתיה בחודש הבא - לבחינת התוצרת הניסיונית.
six 4 life
11-08-14, 01:35
גם אני.
מנסיון אישי, תנור לא בנוי לעבוד בטמפרטורה נמוכה,
הטרמוסטט מעלה את הטמפרטורה הרבה יותר מהטמפרטורה הרצויה 140F-120+-
המייבש בנוי לזה, משחרר טמפרטורה קבועה ולא מבשל את האוכל. בכול מקרה, אם אתה מרוצה מהתוצאה אין סיבה לשנות.
boaz avrahami
11-08-14, 06:54
בפנים
תלוי תאריך אהל בעיקרון בשמחה
בטח שבא.
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/123/200.html
בשר, בירה ג׳יפים - בטח שבפנים.
נמרוד - מערד
11-08-14, 08:50
מגיע, בשר מיובש חדש בשבילי, אין בררה הבת לוחצת, אני בכיוון בשר אדום ורך, כמובן תלוי בתאריך.
נמרוד
שני - מערד
11-08-14, 09:06
טוב הצלחתי לשכנע את אבא לאכול בשר שהוא לגמרי מת! אז גם אני אשמח לבוא...
מגיע בשביל הגיפים והבירה...
הבשריה של שוקי נמצאת בכניסה למושב נוה-ירק על כביש 55 בשרון - מיד לאחר תחנת הדלק מימין.
אני מארגן איתו תאריך לעוד שבועיים שלושה עם תפריט שהוא יציע ומחיר אכול ושתה ככל יכולתך.
היות וראשי עומד כאן לעריפה - אבדוק הכל לפני ההזמנה ואני שומר לעצמי את הזכות לבטל הכל אם זה לא יראה לי מבחינת התפריט או המחיר.
מגיע בתלות בתאריך.
חוזר רק ב6 לחודש.
הבשריה של שוקי נמצאת בכניסה למושב נוה-ירק על כביש 55 בשרון - מיד לאחר תחנת הדלק מימין.
תיקון קל כביש 40 ולא 55
לגבי מייבש מזון-
בטרק של מספר ימים בקנדה פגשתי איזה בחור מבוגר באחת הבקתות המבודדות.
כשהתחלנו לבשל ארחות ערב, אני הוצאתי סיר, גזיה, ירקות, אורז, שמן, תבלינים וכד'... והתחלתי במלאכת הכנת ארוחת הערב.
אותו בחור הוציא שקית עם משהו שנראה כמו בונזו, שם כוס מים מנירוסטה גל גזייה קטנטונת והרתיח מים.
את המים הוא הוסיף לאותו בוזנו והסביר לי שזה תבשיל של בשר טחון עם שעועית שהוא הכין בבית לפני הטיול וייבש במכונת ייבוש.
כשטעמתי את זה היה לזה טקסטורה של התבשיל המקורי שהיה צורך לתקן מעט את התיבול שלו.
נדהמתי!
המשקל של השקית עם הבונזו היה ממש אפסי.
פתרון אדיר לטיולי שטח רגליים שבהם יש צורך לסחוב מזון למספר ימים.
לגבי הערב טעימות- סיכוי טוב שאגיע תלוי תאריך כמובן.
אני מכיר מישהו שהיה מנשנש בלי בושה את הבונזו האורגינלי.
טען שזה דומה לביסלי, רק פחות מתובל.
boaz avrahami
12-08-14, 14:08
אני ולוריה כבר מתאמנים ...
http://img.tapatalk.com/d/14/08/12/ge4y5eqe.jpg
galdanieli
12-08-14, 14:31
השמח להגיע
בפנים, אם אצליח לא להתייבש עד המפגש בשל אבדן ריר...
תנו לסיים את המלחמה, סליחה, מבצע הזה שיש לנו בדרום ואני מגיע.
liontamer84
12-08-14, 16:30
תרשום אותי גם :)
בפנים.
מקווה שהצו 8 הזה יסתיים קודם. עדיין תקוע בדרום
עידו לוריה
12-08-14, 20:56
תרשום גם אותי .
עידו
malikmalik
12-08-14, 22:25
בפנים
לנושא הכשרות - אבדוק ואעדכן כאן. זה חשוב למספר חברים שרוצים להשתתף באירוע.
ניראה לי שמדובר בסביבות אמצע ספטמבר - אם המועד המשוער הזה ניראה לכם לא טוב - נא עדכנו.
אמצע ספטמבר יומולדת וגם קצת חו"ל. תשנה קצת.
חאלס !!!!
אני מרייר על המקלדת ...
גם אני בפנים...
ראם
נתחיל לסכם את הנושא באופן מעשי, ואני מקווה יותר מכולכם לטוב - כי אחרת ראשי יערף כאן למרות הכוונות הטובות והטירחה שבענין. גם אם זה יצליח תמיד ישאר הג'וקר התורן שיצליח למצוא מה לא בסדר. אז הקפל''ד על הראש ויוצאים לדרך.
01. הבשר נרכש כשר והמקום עצמו כשר, עם תעודות רכישה וטרינריות של הבשר. אין למקום תעודת כשרות פורמלית.
02. האירוע יתקיים ביום חמישי 12.09.14 בשעה 2000 בחורשת הזיתים שבכניסה למושב נווה-ירק מיד לאחר הכיכר הראשונה מצד ימין. יש חניה בשפע.
03. התפריט הבשרי השתיה והסלטים הינם על בסיס ''אכול ככל יכולתך'' .
04. הבשרים יהיו - אסאדו בקר מכל חלקי הפרה האפשריים ושידועים כטובים על האש.
בשר מעושן - חזה אווז, צלעות כבש, אנטריקוט , סינטה ועוד דברים ששכחתי.
בילדונג - במספר אלטרנטיבות תיבול - שניתן לבצע הזמנה מכל סוג לאספקה של שבוע מאוחר יותר.
שתיה חופשית - יין אדום לפחות 3 סוגי בירה, שתיה קלה מכל הסוגים, קפה ,תה, אספרסו.
סלטים - חומוס ,טחינה,חמוצים , כרוב , חצילים , מיונז ואולי שכחתי משהו.
05. המחיר - -.190 ש''ח לאדם כולל מ.ע.מ ומוזיקה.
06. הרשמה שמית מחייבת ומחדש - עם מספר האנשים - כאן באתר עד תאריך 23.08.14. ( שוקי זקוק למספר הכולל לצורך הכנת הכמויות הנכונות )
שיהיה כייף לכולם.
רכס נרשם - שני מקומות.
galdanieli
13-08-14, 16:11
12/9/2014 יוצא יום שישי ולא חמישי. הכוונה אולי ל 11/9?
צודק אף צודק - התאריך הינו 11.09.14 יום חמישי בערב. הנה הרווחנו יום נוסף.
שימו לב 11.09.14 בשעה 2000.
התאריך הזה בעייתי לי.
כרגע לא יכול להגיע.
לפי כמות הנרשמים נישארתי כמעט לבד.
יתכן והמחיר גבוה לערב כזה. אז אפשר לעשות רק ערב טעימות בילדונג ללא כל המסביב ברבע מחיר,כדי שתוכלו להחליט אם בא לכם על המוצר.
,ובאותה הזדמנות להתקשקש על ג'יפים.
מחכה לתגובות.
boaz avrahami
18-08-14, 09:55
לא בטוח שצריך קיטרינג.
שכל אחד ידאג לעצמו ומי שלא מכין בילטונג שיקנה.
לשמור לדעתי על עממיות
liontamer84
19-08-14, 10:18
הייתי מעדיף ערב טעימות בילטונג ברבע מחיר...
איזה התבעסות - חצי לילה כתבתי תגובות מושקעות וכולן עפו מרחב האינטרטי במקום לאתר - ובטח עלולות לשבש את מערכות הביון של סין הקטנה או
ארצות הברית הגדולה. חבל.
אז ככה . כתוצאה ישירה מהעתיד העגום של ייצור בילטונג על-ידי אחרים - קניתי אתמול 6 ק''ג בשר איכותי - כתף מיושן - ובחצי ממנו אני עושה בשר מיובש בתהליך משופר שיהיה עם חרדל בילט-אין בנוסף לכל המרכיבים האחרים.
כיום נותרו ממסעותי האחרונים 4 יחידות של כמאה גרם שיגמרו במסע הקרוב - כך שהייצור החדש מגיע בזמן.
הפעם אני מתכונן השאיר את הבשר שלושה ימים בתנור במקום יומיים ולייבש אותו מעט יותר מהפעם האחרונה.
לפי החישוב שלי - עלויות הייצור הישירות מגיעות בערך ל - 12 שקלים ליחידה של 100 גרם בשר מוכן ומיובש לאכילה . לא זול בכלל.
חיים (וכולם),
במיטלנד (אחוזה פינת בר אילן) ברעננה יש בילטונג לקנייה - עלויות לא בדקתי אבל מבטיח לעדכן ברגע שאקפוץ.
לא. לא זול.
אבל אני עדיין בעד מפגש. שכל אחד יביא מה בא לו. (וזה לא יצא לנו הרבה יותר זול, אם בכלל).
בעקבות הדיון הזה עשיתי כמובן ניסיון בעצמי.
יצא ממש טעים וההוצאה הגדולה הייתה דווקא על הבירות.
בגדול, נתח מס 6 (פילה מדומה) 35 ש"ח (היה במבצע), שקל 1350 גרם ברוטו (1,100 גרם לאחר ניקוי וחיתוך).
רוטב טאריאקי כ 5 ש"ח (החלק ששומש)
רוטב סויה כ 5 ש"ח
שאר התיבלון זניח.
ייבוש בתנור כ 6 שעות, אין לי הערכה, אבל לא מדובר במצב זולל אנרגיה, מה שפעל זה בעיקר המאוורר ומעט הגוף חימום (50 מעלות).
יוצא חישוב של 4.1 ש"ח ל 100 גרם שלצורך העניין וההתחשבות בעלויות האנרגיה מעגל את זה ל 5 ש"ח (כמו קפה בקופיקס).
אתמול 6 חברה (ג'פאים) ירדו עליו ולא נשאר לו זכר. אני מניח שחומר גלם כמו פילה מיושן היה מייקר את זה, אבל לא לשכוח שמדובר כאן על בשר מיובש ולא סטייק מדיום רייר.
לי בכל אופן היה טעים מאוד ומבחינתי למרות שמדובר בבשר פיגולים - פילה מדומה קפוא עם תוספות מוזרקות של מיים או ג'ל ושעבר שחיטה כשרה (מה שלא הוסיף לאיכותו), התוצאה מצויינת וכנראה עוד תחזור על עצמה בוואריאציות שונות כמו ייבוש בעישון קר.
ליאור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.