צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת כבל הפלדה הנכון למערכת הרמה
שלום לכולם,
אתאר לכם את הקושייה...
אני בונה מתקן כושר מבוסס גלגלות ("פולדאון/פולי עליון"), שתאכלס הפעולה שנעשת בו
היא הרמת משקולות ע"י סחבק דרך 2 גלגלות.
הכבל משנה כיוון 90 מעלות על כל גלגלת, לא בזווית מיוחדת כלשהיא, קוטר הגלגלות הוא 7-8 ס"מ בקטע הצר.
כמות המשקל שארים בו : מקסימום של המקסימום 120 קילו.
אני כרגע במצב בו כל החלקים במתקן קיימים, ובאובר-קילים מטורפים, במטרה שהמתקן יהיה בטוח לגמרי לשימוש
וזה הדגש שהכי חשוב לי.
הדבר היחיד שחסר לי כרגע הוא כבל שיתפוס שאקל בצד המתאמן ושאקל בצד הנגדי.
איך מחשבים איזה כבל יתאים לי ?
ובאיזה צורת הידוק/סופיות אפשר להשתמש ?
האם מהדקי כבל "פשוטים" זה אביזר שניתן לסמוך עליו במקרים כאלו או שאני צריך משהו מתוחכם יותר ?
איך קוראים טבלאות עומס של כבלים (מצורפת דוגמא)? מהו בדיוק הנתון המתקבל שם ?
תודה מראש...
הדוגמא לכבל שרואים (בטבלה בתמונה) לא מתאים לך בכלל,מדובר שם על כבל מאוד לא גמיש.
בעיקרון יש חוזק קריעה לכל סוג פלדה ממנה עשוי הכבל ,מצויין שם גם את המשקל לכל קוטר כבל לפי סוג הפלדה.
אתה צריך כבל גמיש לעבודה עם גלגלות ,כבל גמיש זה אומר כבל עם הרבה גידים וליבת סיבית (לא פלדה) ועדיף שיהיה מגולוון.
אין בעיה להשתמש במהדקים עם עזקת לב ,בתנאי שמתקינים אותם נכון.זה הרבה יותר פרקטי במקרים מסויימים.
אפשר גם תמיד להזמין כבל עם סופיות לחוצות מהמפעל,זה הרבה יותר אסטטי (ותאורטית גם יותר חזק).
http://www.messilot.co.il/
תקרא קצת,תרים להם טלפון ,תראה מה יש במלאי ועל מה ממליצים לך.
רק בסוף תגיד להם שאתה צריך 3 מטר....:D
אם זה ל120 ק'ג מקסימום, למה ולא להשתמש ברצועת ניילון במקום כבל?
גמיש, חזק ויותר בטיחותי, לא מזיק שגם עולה גרושים.
הדוגמא לכבל שרואים (בטבלה בתמונה) לא מתאים לך בכלל,מדובר שם על כבל מאוד לא גמיש.
בעיקרון יש חוזק קריעה לכל סוג פלדה ממנה עשוי הכבל ,מצויין שם גם את המשקל לכל קוטר כבל לפי סוג הפלדה.
אתה צריך כבל גמיש לעבודה עם גלגלות ,כבל גמיש זה אומר כבל עם הרבה גידים וליבת סיבית (לא פלדה) ועדיף שיהיה מגולוון.
אין בעיה להשתמש במהדקים עם עזקת לב ,בתנאי שמתקינים אותם נכון.זה הרבה יותר פרקטי במקרים מסויימים.
אפשר גם תמיד להזמין כבל עם סופיות לחוצות מהמפעל,זה הרבה יותר אסטטי (ותאורטית גם יותר חזק).
http://www.messilot.co.il/
תקרא קצת,תרים להם טלפון ,תראה מה יש במלאי ועל מה ממליצים לך.
רק בסוף תגיד להם שאתה צריך 3 מטר....:D
הטבלה שצירפתי היא סתם דוגמא לכבל, אני עוד לא יודע במה נכון להשתמש, רציתי רק לדעת איך לקרוא אותה נכון,
כלומר מה הנתון שיוצא שם בסוף ? והאם כשמשתמשים במהדקים מורידים מזה 25% ?
איך מחברים נכון את המהדקים?
3 מהדקים +עזקה (איזה שם תקעו לזה), כשקשת המהדק על הצד שמוביל לסוף הכבל ?
כמו שאמרת, באסה לבלבל את המוח למפעל כזה בשביל 3 מטר של כבל 4-5-6 מ"מ עם 2 סופיות
(או שאולי מישהו מכיר מישהו שעושה דבר כזה?!) אז אם אפשר שלא... אני מעדיף, ולכן אני שואל.
אם זה ל120 ק'ג מקסימום, למה ולא להשתמש ברצועת ניילון במקום כבל?
גמיש, חזק ויותר בטיחותי, לא מזיק שגם עולה גרושים.
כי אני לא מכיר רצועת ניילון זמינה בעובי שנכנס בגלגלות כמו שיש לי, ושיכולה להחזיק משקל כזה.
אתה מחדש לי שיש מוצר מדף כזה שהוא גם זול, יש לך דוגמא ?
ואני גם אוהב הרבה ברזל, ראש שקט, וזה גם מה שמקובל בתעשייה הזאת.
תודה.
הטבלה שצירפתי היא סתם דוגמא לכבל, אני עוד לא יודע במה נכון להשתמש, רציתי רק לדעת איך לקרוא אותה נכון,
כלומר מה הנתון שיוצא שם בסוף ? והאם כשמשתמשים במהדקים מורידים מזה 25% ?
איך מחברים נכון את המהדקים?
3 מהדקים +עזקה (איזה שם תקעו לזה), כשקשת המהדק על הצד שמוביל לסוף הכבל ?
כמו שאמרת, באסה לבלבל את המוח למפעל כזה בשביל 3 מטר של כבל 4-5-6 מ"מ עם 2 סופיות
(או שאולי מישהו מכיר מישהו שעושה דבר כזה?!) אז אם אפשר שלא... אני מעדיף, ולכן אני שואל.
.
תתייחס לכח המינימלי בטבלה ,וכן,תוריד ממנו את אחוז ״ההחלשות״ עקב חיבור קצה זה או אחר.
את המחברים תחבר כמו שתארת,בשפת העם קוראים לזה ״ח״ על המת (בכדי לזכור לפעם הבאה....) המרחק בין מחבר למחבר נהוג למדוד כשש פעמים קוטר הכבל,כשהראשון צמוד לעזקה.
כל זה בלבול מוח מבלי להתייחס לפרקטיקה שהיא בעצם בחירת מקדם עבודה מציאותי לפי שימוש בפועל של הכבל,היינו, תכפיל את הנתון בטבלה עד כדי פי 10 למטרות שימוש ובטיחות מסויימות.
בקיצור,6-8 מ״מ גמיש נראה לי סביר למטרה.(סתם אינטואיציה)
כבל של סנפליג אין שום בעיה גם גמיש לעבודה אם גלגלות.
טל
כנס לחדר הכושר הקרוב לביתך, תמדוד את הכבל ותראה את החיבורים, אח"כ תשאל את בעל הבית מאיפה הוא קונה כשנקרע או מי נותן לו שירות ... לא כל דבר חייב להיות פרוייקט בהנדסה, יש גם דרכים קלות :)
יונימוג אדום
15-08-14, 19:20
גם כבל 4 מ"מ הוא אובר קיל מטורף !
כח קריעה של כבל4 מ"מ הוא מעל טון .
בכננות הרמה חשמליות המיועדות ל: 250 ק"ג הרמה משתמשים בכבל 3 מ"מ .
אני עוסק במכונות קידוח כלונסאות כך שכבלים זה חלק מההתעסקות שלי , כבל הרמה של כננת עזר לדוגמא הוא בקוטר 6 מ"מ וחוזק הקריעה שלו הרבה מעל 2 טון .
שים לב לרכוש את הנ"ל בחנות כבלים ולא אצל ל.כ. למשל - המחברים אשר מוכרים בל.כ. אפילו לא מגיעים למצב של הידוק הכבל .
אם תזדקק לכמה מטרים אני מניח שאוכל לעזור לך ( עלות הכבל שקלים בודדים ) , אני נמצא בפ"ת .
אילן
כנס לחדר הכושר הקרוב לביתך, תמדוד את הכבל ותראה את החיבורים, אח"כ תשאל את בעל הבית מאיפה הוא קונה כשנקרע או מי נותן לו שירות ... לא כל דבר חייב להיות פרוייקט בהנדסה, יש גם דרכים קלות :)
ליאור, אני מדריך חד"כ מזה כמה שנים, ראיתי את המכונות הללו מספיק, והחלפתי להם גם כבלים.
הכבל הוא לפי העין שלי בערך 4 מ"מ ולרוב זה אפילו כולל ציפוי המגן,
אבל אני חושש שאלו כבלים בדרגה יותר גבוהה (הם עולים מאות רבות של שקלים למטר, שזה לא תמיד בהכרח קשור).
להזמין כבל כזה לא יעזור לי משום שזה כבל לפי מק"ט עם סופיות ייחודיות למכשיר.
אני דווקא משתדל לשמור על זה פשוט, כבל פשוט, מהדקים פשוטים, גלגלות פשוטות.
אני פשוט לא רוצה לחטוף מוט של פולדאון לפרצוף ולשבור את האף/ארובת העין,
שזה מה שקורה כשזה משתחרר עם לחץ של 80 קילו שאתה מושך לכיוונך.
אז בעיני שווה לפתוח דיון, להשכיל קצת על הדרך וגם לשמור על זה תקין.
כבל של סנפליג אין שום בעיה גם גמיש לעבודה אם גלגלות.
טל
רעיון טוב, כמו שאמרתי לג'ו, אני הלכתי על ברזל כי זה מה שמקובל, אבל למה לא ?
אני צריך לבדוק אם יש לי מספיק מרווח בגלגלת לחבל 10-11 מ"מ.
להעשרה - אתה יודע איך מחשבים את % ההחלשות הנוצר עקב 2 לולאות שמונה בקצוות החבל ? (הנתון של רוב הכבלים 26-27 KN)
תתייחס לכח המינימלי בטבלה ,וכן,תוריד ממנו את אחוז ״ההחלשות״ עקב חיבור קצה זה או אחר.
את המחברים תחבר כמו שתארת,בשפת העם קוראים לזה ״ח״ על המת (בכדי לזכור לפעם הבאה....) המרחק בין מחבר למחבר נהוג למדוד כשש פעמים קוטר הכבל,כשהראשון צמוד לעזקה.
כל זה בלבול מוח מבלי להתייחס לפרקטיקה שהיא בעצם בחירת מקדם עבודה מציאותי לפי שימוש בפועל של הכבל,היינו, תכפיל את הנתון בטבלה עד כדי פי 10 למטרות שימוש ובטיחות מסויימות.
בקיצור,6-8 מ״מ גמיש נראה לי סביר למטרה.(סתם אינטואיציה)
תודה על המידע טל.
ידוע לך למה מקדם הבטיחות כזה גדול (פי 10) ? כי העומס המחושב הוא סטטי ?
זה אומר שאני צריך להשתמש בכבל 6 מ"מ מינימום*, זה מרגיש לי ממש עבה.
(*ע"פ טבלה לכבל 6X7 ליבה סיבית שהוא כנראה הנפוץ ביותר, צירפתי אותה למען מתעניינים עתידיים. אותה קל יותר להבין כי הנתון בKN)
גם כבל 4 מ"מ הוא אובר קיל מטורף !
כח קריעה של כבל4 מ"מ הוא מעל טון .
בכננות הרמה חשמליות המיועדות ל: 250 ק"ג הרמה משתמשים בכבל 3 מ"מ .
אני עוסק במכונות קידוח כלונסאות כך שכבלים זה חלק מההתעסקות שלי , כבל הרמה של כננת עזר לדוגמא הוא בקוטר 6 מ"מ וחוזק הקריעה שלו הרבה מעל 2 טון .
שים לב לרכוש את הנ"ל בחנות כבלים ולא אצל ל.כ. למשל - המחברים אשר מוכרים בל.כ. אפילו לא מגיעים למצב של הידוק הכבל .
אם תזדקק לכמה מטרים אני מניח שאוכל לעזור לך ( עלות הכבל שקלים בודדים ) , אני נמצא בפ"ת .
אילן
אילן, העניין הוא שבמדריכים אומרים לך להוסיף לחוזק הקריעה "על הנייר"
(באמת כוח של כמעט טון לכבל 4 מ"מ סטנדרטי)
את % ההחלשות עקב המהדקים ולחלק את זה בלפחות 6 (טל אומר 10) כדי לקבל את עומס העבודה הבטוח.
לכן אני מבולבל לגבי החישובים...
(למרות שכשאני מסתכל על כבל 4 הוא נראה לי ממש חזק, העניין הוא שהמהדקים שלו תמיד ציקמוק)
לגבי המחברים הפשוטים שנמכרים בחנויות, הסתכלתי עליהם הרבה בימים האחרונים והם באמת נראים לי קצת זבלה.
יש לך המלצה לחנות כבלים בה אוכל לקנות כבלים ומהדקים טובים ?
תודה לכולם.
http://www.agoran.co.il/
המלצה ממקור ראשון.
הוא ילחץ לך סופיות לפי מידה ואורך שתרצה, במחיר הוגן.
6 מ"מ מצופה ניילון כנראה יתאים לך.
אם בכל זאת אתה נעול אל כבל מתכת אז יש עסק בחיפה ששמו אוטו פרל אחד המקצועים בענף זה תתיעץ איתם ייצרו לך כל דבר שידרש
טל
ים,
בהרבה ציוד שראיתי משתמשים ברצועות ולא בכבלים וגלגלות בהתאם.
בכול מקרה בציוד נורמלי משתמשים בכבל 16/3 רבע אינץ' זה אוברקיל מטורף.
ממה שאני מכיר מהמכונות האלו זה כבל 6 מ"מ לא כולל הציפוי , יש לך מקום גם לכבל עבה יותר בגלגלות אבל כמו שכתבת הנקודה החלשה היא החיבור של הסופיות , לגבי הייחוד והמחיר של הכבל, אני מכיר חד"כ אחד שהיה מזמין שירות של החברה להחלפת הכבלים הללו עד שאחד הטכנאים רמז לבעל המכון שהכבלים שהם מחליפים לא כאלה מיוחדים ואפשר למצוא אותם לבד.. עד כמה שאני יודע מאז בעל המכון מחליף לבד כולל הסופיות...
מה שלא תבחר יהיה יותר חזק מהמכשירים ביתיים שנמכרים ברשתות הספורט ואני לפחות לא מכיר אחד כזה שנקרע ויש לי 3 כאלה בבית..
ליאור, אני מדריך חד"כ מזה כמה שנים, ראיתי את המכונות הללו מספיק, והחלפתי להם גם כבלים.
הכבל הוא לפי העין שלי בערך 4 מ"מ ולרוב זה אפילו כולל ציפוי המגן,
אבל אני חושש שאלו כבלים בדרגה יותר גבוהה (הם עולים מאות רבות של שקלים למטר, שזה לא תמיד בהכרח קשור).
להזמין כבל כזה לא יעזור לי משום שזה כבל לפי מק"ט עם סופיות ייחודיות למכשיר.
אני דווקא משתדל לשמור על זה פשוט, כבל פשוט, מהדקים פשוטים, גלגלות פשוטות.
אני פשוט לא רוצה לחטוף מוט של פולדאון לפרצוף ולשבור את האף/ארובת העין,
שזה מה שקורה כשזה משתחרר עם לחץ של 80 קילו שאתה מושך לכיוונך.
אז בעיני שווה לפתוח דיון, להשכיל קצת על הדרך וגם לשמור על זה תקין.
רעיון טוב, כמו שאמרתי לג'ו, אני הלכתי על ברזל כי זה מה שמקובל, אבל למה לא ?
אני צריך לבדוק אם יש לי מספיק מרווח בגלגלת לחבל 10-11 מ"מ.
להעשרה - אתה יודע איך מחשבים את % ההחלשות הנוצר עקב 2 לולאות שמונה בקצוות החבל ? (הנתון של רוב הכבלים 26-27 KN)
תודה על המידע טל.
ידוע לך למה מקדם הבטיחות כזה גדול (פי 10) ? כי העומס המחושב הוא סטטי ?
זה אומר שאני צריך להשתמש בכבל 6 מ"מ מינימום*, זה מרגיש לי ממש עבה.
(*ע"פ טבלה לכבל 6X7 ליבה סיבית שהוא כנראה הנפוץ ביותר, צירפתי אותה למען מתעניינים עתידיים. אותה קל יותר להבין כי הנתון בKN)
אילן, העניין הוא שבמדריכים אומרים לך להוסיף לחוזק הקריעה "על הנייר"
(באמת כוח של כמעט טון לכבל 4 מ"מ סטנדרטי)
את % ההחלשות עקב המהדקים ולחלק את זה בלפחות 6 (טל אומר 10) כדי לקבל את עומס העבודה הבטוח.
לכן אני מבולבל לגבי החישובים...
(למרות שכשאני מסתכל על כבל 4 הוא נראה לי ממש חזק, העניין הוא שהמהדקים שלו תמיד ציקמוק)
לגבי המחברים הפשוטים שנמכרים בחנויות, הסתכלתי עליהם הרבה בימים האחרונים והם באמת נראים לי קצת זבלה.
יש לך המלצה לחנות כבלים בה אוכל לקנות כבלים ומהדקים טובים ?
תודה לכולם.
טל לא אמר 10 ,טל אמר עד כדי 10,וכאמור זה תלוי בייעוד של הכבל,יש הבדל גדול בין כבל שמיועד לתלות כביסה או לכבל ״עובד״ שאמור להניף טונות מעל ראשים של בני אדם או להחזיק גשרים תלויים במשך שנים.-זה תלוי בהחלטה שלך איפה אתה בסקאלה הזו.
מה שאמנון רשם לך הגיוני בעיניי.
אגב ,מהדקי כבל רק של קרוסבי .
יונימוג אדום
16-08-14, 22:30
כמו שהמליצו לפניי - עגורן , לוינסקי 73 ת"א , יש להם גם סניף בחיפה .
עסק משפחתי עם ניסיון יודע של עשרות שנים רבות , אני רוכש מהם כבלים כבר מעל 20 שנה וללא שום טענות .
לגבי הכבלים בחדר הכושר , אני משער שאלו כבלי נירוסטה אשר הם הרבה יותר יקרים אך משדרים יוקרה .
אם יש לך מידה מדוייקת תוכל להזמין כבל מוכן עם לחיצות בקצוות , אם לא תרכוש מהם גם מהדקי כבל ( איכותיים - לא הזבלה הסיני הנפוץ ) תוצרת גרמנית .
אילן
אם כך אגיע לעגורן בזמן הקרוב ואבדוק מה הם יכולים להציע לי ומה דעתם על העובי הנדרש.
תודה רבה לכולם על העצות הטובות.
אעדכן
עידכון כפי שהבטחתי.
הייתי היום ב"עגורן", וקיבלתי שירות סבבה לגמרי מבחור בשם יהודה.
יצאתי עם כבל, טימבלים (קצת קטנים לטעמי), מהדקים (התעקשתי על קרוסבי כפי שהצעתם) וקצת שאקלים.
הלכתי בסוף על כבל6*7, 6 מ"מ, עם 3 מהדקים תואמים בכל קצה.
תודה רבה לכולם.
בגיפולוג באמת יודעים הכל ;)
ממליץ לשים שרוול כיווץ של חשמל ב-2 שכבות על קצה הכבל שנישאר גלוי אחרי המהדק האחרון.
יעשה פלאים לשלמות כפות הידיים... :)
רעיון טוב...
אבל אני כמו שאתה רואה...חאפר, אז שמתי איזו.
העסק מורכב ועובד טוב, עכשיו מתחיל שלב המשחקים.
שוב תודה לכולם.
חאפר לא עובד עם כלים איכותיים :-)
היום ככה בשביל הספורט וההשכלה הכללית, רציתי לבדוק כמה גרועים (או לא) הם מהדקים סיניים שנמכרים בשקל בודד.
ב-מ-ק-ר-ה היו לי בעבודה שקי אורז ששוקלים 176 קילו ביחד.
אז שמתי על כבל 4 מ"מ 6*7, 3 מהדקים פשוטים בהתקנה נכונה
(ח' על המת, מרווח של לפחות 5 פעמים קוטר הכבל כמו שלימדתם אותי), בלי טמבלים,
והרמתי אותם ממרחק בטוח עם כננת שבמקור לפני 100 שנה הייתה מהפכת דולבים.
שמתי בהדרגה 100-125-150-176 קילו, שיחקתי עם זה למעלה למטה......
החזיק בלי בעיה.
לפי הנתונים כבל 4 מ"מ, מחזיק בערך 950 קילו, מינוס 25% על מהדקים פשוטים זה כבר 712 ק"ג.
חלקי המשקל שהרמתי (176) זה יוצר מקדם של פי 4, אז לפחות באופן רגעי יחסית, זה הספיק (שוב, עם המהדקים הכי מעפנים שיש).
חומר למחשבה למי שיבנה משהו עם כבלי פלדה בעתיד.
(חדי העין ישימו לב שההתקנה של הכבל בכננת עצמה על הפנים, וגם שם זה החזיק)
יש חנות ברחוב לוינסקי בתל אביב.
שם החנות "עגורן" תפנה אליהם יש להם הכל ובזול.
בהצלחה
send from my Mobile
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.