צפייה בגרסה מלאה : התמודדות מול fedex ומוכר eBay בעייתי.
six 4 life
24-08-14, 16:00
הזמנתי כוייל באיביי.
לפני המשלוח יצרתי איתו קשר בהודעה פרטית בבקשה לא לשלוח את החבילה בems. המוכר השיב שהוא שולח או דרך fedex או דרך dhl.
אני ששמעתי לא מעט על מעלליהם של fedex בארץ אמרתי לו שישלח עם dhl.
היום קיבלתי טלפון מ fedex, בדיוק מה שרציתי להמנע ממנו.
אלה הפרטים- הכוייל (סליל הצתה) עלה 360 שח כולל המשלוח.
החבר'ה הנחמדים האלו דורשים 77 ש"חים עבוק אישור משרד תחבורה (שכידוע לי לא נחוץ מאחר וכוייל נמצא ברשימת החלקים לשחרור מהיר תקנו אותי אם אני טועה).
מעבר לאותם 77 ש"חים הם דורשים עוד 200 ש"חים עבור "טיפול".
התשובה שלי היתה לשלוח את המוצר חזרה ואני לא מעוניין לשלם עלויות הזויות כאלו בפרט קכבר שילמתי על משלוח.
כרגע השאלה שלי איך הדבר מתנהל מול המוכר שבפירוש שלח עם החברה שביקשתי לא לשלוח איתה מהסיבות האלו (ובדיעבד היום ראיתי שהפידבק השלילי האחרון שלו הוא בדיוק באותו נושא - אמר שישלח עם dhl ושלח עם fedex.
אני לא מעוניין לשלם עוד 70% על המוצר שקניתי ורוצה להחזיר אותו ולקבל את הכסף חזרה.
איך כדאי להתנהל? חוץ מלחכות 45 יום ולפתוח קייס שהוא בעצם הימור כי הוכחה רשמית שלא קיבלתי את המוצר ושהוא קיבל אותו חזרה אין ולא תהיה לי.
תודה.
הספק צריך להמציא אישור שקיבלת ולא הפוך...
הם גובים תשלום עבור כל דבר שלא עובר בשטנץ הקבוע, סליל הצתה לא צריך אישור אבל כן צריך טיפול מיוחד.
עד כמה שידוע לי כם dhl גובים על זה תשלום.
אתה יכול לפתוח קייס באיביי גם לפני שעברו 45 יום.
תתפלא אבל גם FEDEX ישראל זה שוק.
תצעק עליהם שזאת גניבה ואתה לא מוכן לזה ושישלחו את החבילה חזרה למוכר, ופתאום תגלה שאפשר לעשות פה הנחה בעמלות שם לבטל עמלה.
מאיזו מדינה המוכר?
snirjeepdreamer
24-08-14, 16:50
עם כל חברת curier יהיו לך אותם סעיפי חיוב. אם אתה חושב שדרך DHL זה יהיה אחרת טעות בידך !
six 4 life
24-08-14, 17:32
לגביי DHL אישית אני מכיר יותר ממקרה אחד מקירבה ראשונה שעבר דרכם ולא שילם שום עמלה ושום אישורי קשקוש כלשהו והפעם היה מדובר בחלקים של כמה אלפים וגם הם לרכב, בנוסף היה כלול משלוח עם שליח עד הבית כך שDHL לא תמיד עובדים בדרך הזו ועל FEDEX יש אך ורק חוו"ד שליליות, זה ההבדל. מצד שני המקרים האלו היו בצפון כך שאולי דברים עובדים אחרת במרכז.
בכל אופן המוכר מאיטליה - זה למה אין אופציה לUSPS וזה למה אלו היו האופציות היחידות (ידעתי את זה רק אחרי התשלום על המוצר).
המקרה שאתה מתאר על DHL יכול להיות שקרה בגלל שהמוכר היה מגרמניה ושלח את זה בעצם בדואר הרגיל שלהם שזה DHL Deutsche Post ואז זה בעצם מגיע כחבילה רגילה לדואר ישראל.
בתוך הדואר הגרמני ישנה חטיבה שנקראת DHL EXPRESS שזאת ה - DHL שרובנו מכירים ואם החבילה תשלח דרכם היא כן תישא בעמלות שחרור וכדומה.
six 4 life
24-08-14, 17:46
יכול מאוד להיות מאחר והמשלוח לקח כמה שבועות (לא מהיר) ואם אני לא טועה החבילה (אגזוז) היתה מגרמניה.
snirjeepdreamer
24-08-14, 17:48
רק בשביל תובנות עתידיות שווה שתבדוק בהגדרות השילוח. ישנם הרבה אפשרויות העמדות בפני השולח הקשורים הן בתנאי השילוח והן בתנאי המכר, את כולם השולח ממלא על גבי ה- BL , וזה גם מדוע שמעת על מיקרים בהם לא הצטרכו לשלם כלום. גם אני קיבלתי משלוחים מארה"ב של ברזלים ישירות הביתה בלי לשלם שקל. ב- אי ביי לא ניתן לדעת על איזה חלק מהמשלוח השולח לוקח אחריות. יש לברר את זה בהידברות מולו.
לא מציע לך לפתוח ברור באיביי בטוענה שגוייה. להצהיר שלא התקבל המוצר לאחר שאתה סרבת לקבלו לא יביא לך ניצחון בקייס.
אני מניח שגם לא דאגת לציין בהערה בזמן קנייה או תשלום שאתה מבקש לא לשלוח בפדקס אלא ב DHL. זה שדיברת עם המוכר בטלפון לא יעזור לך בדיון של איביי בקייס.
תבדוק בתנאי המכירה תוך כמה זמן ניתן להחזיר את המוצר ולקבל זיכוי. אם אתה בטווח הזמן תינזק רק בגובה המשלוח ואולי בתוספת המשלוח חזרה (ההחזרה).
אני מציע לך לנסות להתמכח עם פדקס (זה אף פעם לא מזיק) אבל בסופו של דבר לשלם את התוספת ולספוג את הנזק. אם תחזיר את הפריט ותבצע רכישה מחדש לא נראה לי שתוזיל את העלות בהתחשב בהוצאה שכבר נגרמה לך.
ופעם הבאה לברר את כל הפרטים המהותיים לפני הרכישה.
בהצלחה
six 4 life
24-08-14, 17:53
ההתנהלות שלי מול המוכר היא בכתב באיביי. הכל מתועד לצורך העניין כולל העובדה שביקשתי DHL ולא Fedex מ2 האופציוץ שהוא נתן.
אם אני מחזיר אני לא קונה בחו"ל שוב, המחיר של החלק הזה עם העמלות שהציגו בפניי כמעט זהה לארץ (10 שקל יותר), רק שבקניה בארץ יש לי אחריות. אם העמלות האלו היו ידועות מראש או יותר נכון אופציות השילוח, לא הייתי מבצע את הרכישה בכלל.
אני אשוחח עם Fedex מחר ונראה מה אפשר לעשות. אם המחיר יהיה קצת יותר שפוי אולי אקח את החבילה.
בנתים שלחתי הודעה גם למוכר בנושא.
אם אין צורך באישור משרד התחבורה אז על מה הם גובים עמילות?
אם אין צורך באישור משרד התחבורה אז על מה הם גובים עמילות?
על עמילות
אם אתה לא מעוניין להתנהל מול פדקס ישראל, למרות שאחרי קצת כאבי ראש ומכתבים אתה תקבל את החבילה, אתה יכול לפנות ישר למוכר ולהגיש לו את הטענה שלך, במידה והוא לא בא לקראתך תאמר לו שאתה פותח קייס + פידבק שלילי, 90 אחוז שזה יעזור, במידה וכלו כל הקיצין, תפתח קייס באיביי. אתה לא צריך להמתין 45 יום. שם זה בטוח יסתיים..
six 4 life
26-08-14, 11:26
אחרי הרבה לחץ על המוכר (חנות) הכסף הוחזר.
תודה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.