צפייה בגרסה מלאה : נזילה מצינור מי דלוחין (ביוב הקיצר..)
בקצרה: מזה כמה שנים בארון האמבטיה ריח של רטיבות, מגירות נדבקות ולא נפתחות. סופחי לחות מתמלאים במהירות. המסקנה הייתה שישנה נזילה (הרבה אופציות אין: או מאחד משני ברזי הניל, או מהחיבור לברז עצמו, או כמו שגיליתי שלשום - מהצינור של הניקוז)
החלפתי את ברז הניל ואת ה-"ר" שמתחברת לצינור הפקסגול (טפלון נוזלי וכל הווג'ראס) - משם המים לא מגיעים.
הארון נותר מאוורר במשך כשבועיים, המקלחת ללא שימוש כמעט מלבד שטיפת ידיים פעם ביום גג - עדיין ריח של רטיבות.
החלטתי לראות מה מסתתר מאחורי החלק האחורי של הארון (מהיכן שזיהיתי שמגיע הריח)
חשוב הארון היה רקוב לגמרי כפי שניתן לראות בתמונה ולכן לא ממש כאב לי כשחתכתי את הלוח האחורי (ואת הפלטה במרכז שקרסה על הדרך..)
מה שרואים עכשיו זה שסימני הנזילות והעובש בקיר נמצאים באיזור צינור הניקוז (הברזים ממוקמים למעלה יותר ולא נראים בתמונה).
ועכשיו לאחר ההקדמה..
1. מה עושים ? לשבור את הקיר בשביל להגיע לצינור הארור ? אין איזו דרך יותר קלה בשביל לאטום את הצינור? (להכניס צינור אחר בפנים? איזה חומר אפוקסי שיכול לסתום סדקים כמו ברדיאטור של רכב או בטנק דלק ?
נניח ושברתי (צריך ראש מיוחד לפטישון בשביל זה לא ?) - מה אז?
אשמח לכל רעיון לפני שבירת הקיר. בפלטה השבורה בארון נעסוק בפוסט אחר..
אסף
מצ"ב תמונה של הזוועה :
90617
יש פתרונות שמתחילים משבירת הקיר ועד להכנסת רובוט שימרח אפוקסי על החורים ... השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע והאם יש לך מושג איפה הנזילה... לא בטוח שהיא נמצאת איפה שהכתם...
להשקיע כמה שפחות ולגמור עם הסיפור הזה..
הנזילה מאיזור הפתח. אולי אפילו מהחיבור של הפתח לצינור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדרך הכי זולה ומהירה (שאני מכיר) זה לשבור ולהחליף (תגיש תודה שאין קרמיקה...)אם יש לך ביטוח משכנתא זה אמור להיות כלול ... תבדוק איתם
תצלם תמונה נוספת מגובה נמוך יותר.
לדעתי:
אין לך חורים בצינור,
מה שכן יכול להיות זה שאין לך גומיה בזוית,
או זו שבתוך הקיר, או בזו שהתחבר אליה הסיפון,
אני לא הייתי רץ לשבור.
סביר להניח שהיה לך טיפטופון קל וקבוע מהדלוחין שעם הזמן יצר את הלחות הקבועה ואיתה על העץ והקיר,
דרך קלה לבדוק אם הרטיבות באה מבפנים (כיוון הצינור לארון) היא לגרד אפילו עם מפתח את הצבע-טיח-בלוק ואז לראות את קלות הגירוד .
תצלם תמונה נוספת מגובה נמוך יותר.
לדעתי:
אין לך חורים בצינור,
מה שכן יכול להיות זה שאין לך גומיה בזוית,
או זו שבתוך הקיר, או בזו שהתחבר אליה הסיפון,
אני לא הייתי רץ לשבור.
סביר להניח שהיה לך טיפטופון קל וקבוע מהדלוחין שעם הזמן יצר את הלחות הקבועה ואיתה על העץ והקיר,
דרך קלה לבדוק אם הרטיבות באה מבפנים (כיוון הצינור לארון) היא לגרד אפילו עם מפתח את הצבע-טיח-בלוק ואז לראות את קלות הגירוד .
מי שהרכיב את הסיפון שם סיליקון מסביב ועשה עבודה מאוד חאפרית. אז יכול מאוד להיות שאתה צודק.. אבדוק את קלות הגירוד ואצרף תמונה ברורה יותר.
אם זה לא מה שתומר אמר :
לשבור ,
אני מעדיף פטיש ואיזמיל במקרה כזה ,
לא פטישון - אין רגש ואתה יכול לנקב איזה צינור בטעות.
יש חומר איטום מיוחד של אינסטלטורים , שנישאר דביק אחרי הרבה שנים ,
תשאל בחנויות לחומרי בניין.
ניסיתי לגרד מעט עם מברג, מתחת לגובה הפתח מתפורר. מעליו - קשה כמו אבן. הנה תמונה ברורה יותר.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/28/bdfea8dfc32bd4dfd1460cce40a33dd5.jpg
החור של הברז יסודר. זה קשור לפוסט אחר..
בנזילות חשוב להגיע לדיאגנוזה נכונה לפני שמתחילים לשבור...
נתקלתי בלא מעט מקרים כאלו, בדר'כ בהתקנה לא מקצועית של ארונות אמבטיה- איטום הכיור לבסיס או לקיר, גומית איטום לא מתאימה לברז, ברז שמזיע מחלקו התחתון, וונטיל לא מתאים (פקק הנירוסטה בתחתית הכיור).
הדבר הכי בסיסי בבדיקת דלוחין לפני שרצים לפרק משהו הוא להגיע לקופסת הביקורת הקרובה, לחסום בקופסה את קו הכניסה של הכיור, למלא לאט את הכיור, לסגור את המים ולהמתין לראות אם יש ירידה במפלס. אם המפלס נותר קבוע- קו הדלוחין תקין.
בנזילות חשוב להגיע לדיאגנוזה נכונה לפני שמתחילים לשבור...
נתקלתי בלא מעט מקרים כאלו, בדר'כ בהתקנה לא מקצועית של ארונות אמבטיה- איטום הכיור לבסיס או לקיר, גומית איטום לא מתאימה לברז, ברז שמזיע מחלקו התחתון, וונטיל לא מתאים (פקק הנירוסטה בתחתית הכיור).
הדבר הכי בסיסי בבדיקת דלוחין לפני שרצים לפרק משהו הוא להגיע לקופסת הביקורת הקרובה, לחסום בקופסה את קו הכניסה של הכיור, למלא לאט את הכיור, לסגור את המים ולהמתין לראות אם יש ירידה במפלס. אם המפלס נותר קבוע- קו הדלוחין תקין.
תודה על המידע, איך באמת אמורים לאטום בין החלק התחתון של הסיפון לבין הפתח בקיר? בכיור השני אני רואה שעטפו הכל בסיליקון..
בקופסאת ביקורת - אתה מתכוון לפתח עם המכסה פלסטיק בריצפה אני מניח.
אצלי הנזילה כ״כ מזערית שלא רואים מים אלא פשוט מריחים רטיבות. החלפתי את הסיפון עכשיו לשרשורי ואטמתי את החיבור לקיר עם אפוקסי (רק בכדי לשלול שזה הסיפון הקיים). אמשיך לעקוב לפני שאני מתחיל לשבור.
החיבור בין הצינור לסיפון צ'ל עם תבריג וגומיות תואמות. סיליקון זה קומבינה של מישהו שהתעצל בעבר ללכת לקנות גומיות בשני שקל וחשב שאפשר לסגור את הסיפור ככה
החיבור בין הצינור לסיפון צ'ל עם תבריג וגומיות תואמות. סיליקון זה קומבינה של מישהו שהתעצל בעבר ללכת לקנות גומיות בשני שקל וחשב שאפשר לסגור את הסיפור ככה
התכוונתי לחיבור בין צינור היציאה של הסיפון לפתח בקיר. בסיפון וגם בקיר אין אופציה להברגה. זה צינור שנכנס אל צינור אחר.
אם אני מבין נכון, אין לך אורך מספיק בצינור שיוצא מהקיר. במקרה זה אתה צריך לסתת סביבו כדי שתוכל לחבר את הסיפון כראוי. צינור הסיפון צריך להיות מוטה מעט בזוית כלפי כיוון הזרימה.
ממה שנראה בתמונה וממה שאני מבין ממך
בקיר יש צינור גביריט בצבע שחור
הצינור נראה בקוטר 50 מ״מ ויש גומי מיוחד שמתאם בין הקוטר הזה לקוטר 32 של הסיפון
ויש מצב שבעת ההתקנה לא היה לאינסטלטור את הגומי הזה אז הוא אטם עם סיליקון
אם צדקתי את האטם אתה יכול לקנות רק בחניות שמתעסקות באינסטלציה ולא בסתם טמבור
ממה שנראה בתמונה וממה שאני מבין ממך
בקיר יש צינור גביריט בצבע שחור
הצינור נראה בקוטר 50 מ״מ ויש גומי מיוחד שמתאם בין הקוטר הזה לקוטר 32 של הסיפון
ויש מצב שבעת ההתקנה לא היה לאינסטלטור את הגומי הזה אז הוא אטם עם סיליקון
אם צדקתי את האטם אתה יכול לקנות רק בחניות שמתעסקות באינסטלציה ולא בסתם טמבור
אתה מאוד צודק. רכשתי את הגומיה ב-8₪ והרכבתי. נעקוב אחרי מדד הלחות והתמלאות הסופח לחות. מקווה שזו אכן הסיבה.
תודה לכולם!
בוקר טוב
אני כאינסטלטור לשעבר (וקצת היום),ניתן לפתור את הבעיה בשני דרכים .
1. אם יש לך קופסת ביקורת שאליה מגיע הצינור , סתום אותה עם סמרטוט ומלא את הצינור מים צבועים כמו צבע מאכל או סנובון לאסלה,תמתין כמה דקות
היה ולא יצא מים מקופסת הביקורת ונעלמו המים בצינור ,אז אכן יש לך נזילה בחיבורי הצינור , אין ברירה לפתוח את הקיר.
2.לפי התמונה השניה ראיתי צינור בולט בחוץ ,לערכתי הוא בקוטר של 40 מ"מ ,ישנו מחבר ביוב תבריג 40/32 שאותו אתה מחבר חלק אחד לצינור בקיר וחלק שני לסיפון .
בהצלחה
DANI 1
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/30/ac1446c1013cf2b7ff0d8586a73fd635.jpg
דני תודה,
רכשתי את המחבר הזה בשישי האחרון. עברתי 4 חנויות עד שמצאתי אותו! מסתבר שרבים מהנגרים לא מודעים לקיומו ופשוט אוטמים עם הרבה סיליקון.
אצלי כנראה זה מה שגרם לנזילה וגרם נזק לא קטן - לטובת הדורות הבאים.
אני כרגע עם סיפון חדש והמחבר הנ״ל ועוקב אחרי מפלס הלחות והריח עם סופח לחות ואף.
מקווה שזה אכן פתר את נושא הנזילה ואוכל להתחיל לסדר את הארון בקרוב. יש לך אולי איזה טיפ לנושא סילוק הריח מהקיר ומהארון?
הגומיה הנ"ל טובה לזמן מסוים ,אנחנו כמו כל עם ישראל שמים דברים בתוך הארון ומוזיזים את הסיפון בטעות ואז שוב יוצאת הגומיה ,תנסה לקנות את המחבר שכתבתי ועל ידי הידוק שני האומים של המחבר לא יהיו לך נזילות בכלל ,ולא יזוז הסיפון.
לעניין הריח , נקה את הקיר עם כלור ותשים בתוך הארון כערה עם כלור למשך יומים (שדלתות הארון סגורות כמובן ואחרי חיבור הסיפון שיש בתוכו מים).
בהצלחה
DANI 1
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.