צפייה בגרסה מלאה : יבוא אישי של סוללה - מישהו מכיר נהלים/חוקים ?
GodsFather
31-08-14, 08:50
שלום,
אני רוצה לייבא סוללה למוצר שקר כלשהו שיש לי . מכיוון שלא מאפשרים להעלות סוללות במזוודה למטוס, אני נאלץ לייבא דרך הדואר.
לא מדובר במצבר רכב אבל כן מדובר בסוללה יחסית גדולה (4 קילו) ולא סוללה לסלולרי. נאמר שזה דומה לסוללה לאופניים במימדים.
עלות משוערת - 500$ כולל משלוח.
האם אני אמור להתקל בבעיות כלשהן ? דרישות למכון תקנים ? שאר מרעין בישין ?
לא מצאתי שרשור עדכני בגוגל או תקנות עדכניות בנושא, אם יש הפניות ואו בעלי נסיון, אשמח.
תודה,
אמיר
אם זה מארה"ב אז אני ממליץ לדבר עם יושופס. גם ככה המשלוח האווירי יעלה הון ועדיף להביא באוניה.
GodsFather
31-08-14, 09:02
הונג קונג... FEDEX ככל הנראה.
האם קראת את זה (http://www.dhl.co.il/he/express/shipping/shipping_advice/lithium_batteries.html) ( כל חברות השילוח מפרסמות את זה, לא רק DHL)? -כל משלוח אוירי עלול להיות בעיה, בייחוד בסוללה גדולה (קטנות הזמנתי דרך הדואר ומעולם לא הייתה בעיה)
חשוב לדעת מאיזה סוג הסוללה. ואז לאחר מכן לפנות לחברת השילוח.
בארץ עם סוללות Li-Ion ו Ni-Mh אני פשוט שולח הצהרה על הסוג וכמות
האנרגיה שאגורה בה וזה עובר (סוללות לא מאוד גדולות).
GodsFather
31-08-14, 11:09
אני לא השולח, אני הרוכש. מי ששולח, שולח באמצעות חברת שליחויות שיש לה את אפשרות המשלוח הייעודית לסוללות, כך שבנושא הזה אני לא דואג - הוא שולח לפי התקן והנהלים לצורך העניין של DHL או של כל חברת שילוח אחרת. בהקשר הזה אין מקום לטעויות.
השאלה שלי היא מה קורה כשזה מגיע לארץ ? מי עוצר את זה ? מה יבקשו ממני ? כמה זה יעלה לי ? והאם אני יכול לצמצם נזקים ?
לצורך העניין, מצאתי דוגמה לסוללה זהה שמיובאת בארץ על ידי ספק מורשה -
http://www.batteries.co.il/index.php/--2157
מיותר לציין שהמחיר שהם רוצים הוא יותר מכפול, אחרת הייתי פונה אליהם או לספק אחר ושוקל לרכוש בארץ ולחסוך כאבי ראש.
קראת את כל המידע פה על פדאקס? תוודא שלא חהיו לך עוד מיסים וכדומה. יש מצב שתצטרך לשלם הון עתק על השחרור בארץ. אני על חבילה של מאה שלושים דולר שלמתי עוד שבע מאות שקל רק בשביל שישחררו לי אותה. אתה בטוח שאי אפשר לקנות את המוצר בארה"ב?
כדאי שתברר עם המוכר מה הוא מצהיר בשטר המשלוח לפני שהוא משלח. כדאי שתיישרו קו לפני שהוא שולח לגבי ההצהרה. עדיף לעיין בזה (http://62.219.95.10/TaarifHistory/SeifimList.aspx?valuedate=20130106&helek=16&perek=85&prat=07)בכדי למנוע הוצאות מיותרות (ייעוד ושווי המוצר ).
בגלל שזה מגיע עם חברת שילוח אז ישנו סיכוי טוב שזה ייבדק ויאומת, קח זאת בחשבון ותהיה ריאלי עם ההצהרה.
זה לא מבטיח שחברת השילוח לא תטרטר אותך עם מיני מיסים ואישורים, גם אם אתה לא משלם כלום למדינה, תתכונן להיות תקיף איתם.
GodsFather
31-08-14, 11:30
את מעללי חברות השילוח קראתי ואני "מוכן" לקראתם. מה שאני חושש ממנו זה עניינים בסגנון "לך למכון התקנים" וכד'.
השולח/מוכר ירשום את מה שצריך לרשום. אני לא אבקש ממנו לשקר/לזייף במקרה הזה.
להיות תקיף בטלפון אני אדע לכשאצטרך.
כאמור, תראו את האלטרנטיבה - היא יקרה פי כמה.
אין לי איך להביא את זה מארה"ב, זה קיט שמיוצר בהונג קונג וזה סתם ייקר לי את העלויות לקנות את זה אצל ספק צד שלישי בארה"ב.
מה שמדאיג אותי הוא שלא יאשרו לי להכניס את זה לארץ ואז הפסדתי הרבה מאד כסף לריק.
כבר הייתי בעסק הזה של ייבוא/הכנסה של מוצר "מיוחד" לארץ, וצלחתי אותו בצורה חלקה מאד, אבל זה לא היה מוצר שהיה "חם" כמו סוללה. במיוחד היום עם כל יבוא האופניים החשמליים והנסיונות לעבוד על המכס, כל דבר שרק דומה לו מקבל פי כמה יותר שימת לב... לך תסביר להם שאתה מייצר מכונה לקדרות...
מאסטופ מציעים כתובת בסין ומשלחים עבורך משם. אולי זה יעזור?
GodsFather
31-08-14, 11:52
אני לא יודע... יש לך נסיון איתם ?
שלחתי איתם כמה פריטים (כולל סוללות ללפטופים מארה"ב) אבל היה מדובר על פריטים קטנים ולא היו בעיות. שווה לבדוק עם המחשבון שלהם מה העלויות. אני לא יודע מה הדין במידה והם נותנים לך מחיר X ובסוף יוצא מחיר Y או שהפריט נעצר. אני עד כה לא שמעתי על מישהו שנעצרה לו סוללה בגלל אישורי מכון התקנים. אני חושב שזה רק במידה ויש מטען בערכה. אבל שווה לבדוק את האותיות הקטנות.
אגב, ישנם הרבה זייפנים בשוק הסוללות. כך שצריך לבדוק באמת שאכן מוכרים לך סוללה מקורית ובלי תאים משומשים בפנים.
GodsFather
31-08-14, 12:01
שלחתי להם שאלה. לא ראיתי באתר שלהם כתובת בסין, רק בארה"ב ואירופה.
לא יהיה מטען בערכה. הוא ישלח בנפרד.
אלטרנטיבות נוספות יתקבלו בשמחה.
יש בעיות לפעמים של משלוח של בטריות מסין ,
אצלי כבר הייתה בעבר בעייה בנושא.
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?371039-Batteries-not-being-mailed-from-china
http://ukvapers.org/Thread-Lithium-Batteries-now-prohibited-by-China-Post
six 4 life
31-08-14, 14:00
מה שלא תעשה תתרחק מפדקס כמו מאש.
אתה טוען שאתה מוכן להתמודדות מולם או מול חברות השילוח, ויכול להיות שאתה חושב כך, אבל אלא אם כן אתה מוכן לשלם את כל עלות המוצר והמשלוח פעם נוספת תחת הגדרות של עמלות מונפצות והזויות כמו אישורים שאין צורך בהם וטיפולים כאלו ואחרים, אתה לא באמת מוכן. כשהחבילה בידיים שלהם הם יכולים ועושים איתך מה שבא להם כולל לדרוש סכומים הזויים ובטון דיבור כזה שמראש אתה מבין ממי שמדבר איתך שהם יודעים שלא תקח את החבילה והם מחכים לזה שתאמר להם שאתה לא מעוניין ושישלחו אותה חזרה למוכר, הם אפילו לא ינסו לשכנע אותך אחרת או ישאלו בכלל למה.
אם בארץ עולה לך כפול, כדאי לך לקנות כאן - את הכסף הזה אתה לא תחסוך כשאתה עובד עם חברת שילוח כמו פדקס, בוודאות. בסיכום הכללי אתה גם כנראה תשלם יותר כסף מהארץ, וזה בלי לקחת בחשבון את כל העצבים שהרווחת על הדרך.
כל זה מנסיון עם פדקס לפני שבוע וקצת, עם חלק שלא צריך שום אישורים ושוקל כמה מאות גרמים.
GodsFather
31-08-14, 20:53
קראתי על הטראומה שלך איתם ואני לוקח את זה בחשבון... להוציא עכשיו 3500 ש"ח במקום 1500 ש"ח אני לא מוכן רק בגלל שאיזו חנות משלמת שכירות יקרה ברמת החייל, וגם אז היא נותנת לי מוצר שהוא 80 אחוז ממה שאני צריך. 2000 מול 1500 אני מוכן.
לכן אם אני אצטרך להתמודד מולם, אני אתמודד. מה שמדאיג אותי הוא המדינה והחוקים שלה, לא חברת השילוח. כל עוד החוק במדינה לא מונע ממני לייבא סוללה כזו ואו דורש ממני מכון תקנים, אני רגוע. העובדה שיש יבוא קיים של הסוללה הזו מרגיע אותי גם כן, אבל אני לא יודע מה הם עשו בשביל לקבל אישור כזה. העובדה שיש גם סעיף "משלוח סוללות" בחברות השילוח, אומר שיש להם פרוצדורה סדורה לנושא וגם כאן זה מרגיע, כי זה אומר שהם מנוסים מחד ולא יכולים להתחמק מלהציג נהלים סדורים ולעבוד על פיהם מנגד. אני מבין שיש מקרים של נבלות סרוחות, אבל יש לי נסיון עם מקרים כאלה.
אני יכול לבקש מהמוכר לשלוח עם DHL, שם אולי חבר יוכל לעזור לי להמנע מהתנגחויות, אבל המוכר לא יכול להבטיח לי שזה מה שאכן יתאפשר לו ביום השילוח, לך תבין סינים...
500$ זה לא 1500 שקל אלא 1750+ מסים (30%) = כ 2350 שקל.
כמי שמתעסק עם טיסנים ומסוקים חשמליים ומביא סוללות ששוקלות כקילו וחצי אני יכול לומר שיש בהחלט בעיה כרגע עם משלוחים אויריים של סוללות. זה לא קשור דווקא למדינה או למכס אלא יותר לחברות התעופה.
כדאי לך לשקול משלוח דרך הים, זה אמנם לוקח זמן רב יותר אבל המשלוח יעלה פחות ויש יותר סיכוי שזה יגיע אליך ולא ייעצר בדרך.
אמיר,
מכון תקנים זה עבור ייבוא מסחרי . גם לא בטוח שיש תקן לסולולת בכלל.
ואם אתה רוצה בכלל להיות רגוע, תבקש שיהיה כיתוב על האריזה "to examination".
רענן
GodsFather
01-09-14, 16:43
טוב חברים, תודה על העזרה.
ככל הנראה מצאתי מישהו שמייבא חוקית את הסוללה הזו ועוד שכמותה לפי דרישת לקוח ובמחיר קרוב עד ריאלי למה שהצגתי ועם אחריות לשנה (לא הבחור ברמת החייל). אני ארכוש בארץ. אחרי שכל הסיפור הזה יסתיים אפרסם ממצאים והמלצות בהתאם להתקדמות.
wonderd - כפי שאתה יכול לקרוא בלינק של DHL, יש רגולציה להטסת סוללות ולכן צריך לפעול לפיה, אבל זה אפשרי בסופו של דבר.
wonderd - כפי שאתה יכול לקרוא בלינק של DHL, יש רגולציה להטסת סוללות ולכן צריך לפעול לפיה, אבל זה אפשרי בסופו של דבר.
מדובר ברגולציה לסוללות LIPO ויש מדינות בעולם(כמו ארה'ב) שאוסרות לשלוח LIPO משום מה רק מחוץ למדינה, אבל אין בעיה לשלוח פנימית.
כמובן שאם זה LEAD ACID גם יש הגבלות משלוח תחת תקנות חומרים מסוכנים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.