צפייה בגרסה מלאה : מחשב השקייה למאותגרי תקציב.
חנן-ג'יפולוג
01-09-14, 21:01
לא מצאתי בערימות של הקרטונים את מחשב ההשקייה מהבית הישן.
עכשיו אני מתקשה להבין למה השקעתי מלכתחילה 600 ש"ח במחשב השקיה.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/01/bf40c078ebc44ac52486ac9f8f9db108.jpg
ומה בדיוק מתחבר לשעון השבת? צינור 2/1 או 3/4? ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
01-09-14, 21:11
הספק מחובר לברז החשמלי, כרגיל.
ממה שאני מכיר זה משולב אחד בשני עם אפשרות ליותר מקו אחד. 600₪ אכן נשמע לא זול אם זה לקו אחד וללא כניסת מים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
01-09-14, 21:19
המחשבים הזולים (300 ש"ח פלוס מינוס) אכן יושבים על קו המים. קו אחד בד"כ אם אני לא טועה.
רוב המחשבים ממתגים ברזים חיצוניים.
http://www.raspberrypi.org/opensprinkler-pi/
הבסיס משמש כמדיה סנטר שמריץ xbmc בקלות.
ואחרי הסרט שיתחיל לעבוד בגינה...
ואחרי שגרגרון חול תקע את הסולנואיד פתוח כל הלילה, חזרתי לפתיחה ידנית.
רעיון נחמד
רק בדוק אם הברז עובד על מתח DC, אצלי הם עובדים על AC.
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 09:33
הספק ןהסולנואיד עובדים על 24ac
אבל פה אתה מחוייב להשקות כל יום..
ויש הבדל משמעותי במשך ההשקיה ותכיפותה.
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 15:24
גם עם מחשב ההשקייה השקיתי כ8 פעמים ביום והייתי משקה יותר תכוף אם המחשב היה מאפשר לי.
חנן אתה משקה כל הזמן? האדמה סביב הצמחים כל הזמן לחה? זה טוב לכל מה שצומח בגינה מבחינתך?
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 16:33
חיובי.
האידאל הוא השקיה אינסופית ויישמתי את זה בחממת ירקות שהיתה לי בילדותי.
שם המצע היה מנותק מהקרקע, הנגר נאסף והוחזר אל המערכת ולכן לא היה חשש לבזבוז מים.
אתה רציני?
מלבד הנושא הביולוגי של התפתחות בית שורשים (ששונה מירקות לשיחים ועצים)
זה בזבוז מים אדיר לדעתי, אידוי וכו..
אם השאיפה זה זרימה קבועה למה לא להשאיר את המים פתוחים קבוע, על זרזיף דק וחלש?
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 17:27
אין לי את הרקע המקצועי כדי לדון על זה ברצינות. אני נעזר באבי ובאחי, מדריכים להשקייה ודישון בישראל ובעולם וחקלאים עצמאיים.
ובכל זאת:
בזבוז מים? אנחנו מדברים בדיוק על אותה כמות מים, רק שהיא מחולקת אחרת.
אידוי: גם אם ניקח אידוי קיצוני של עשרה ליטר למטר רבוע ליום בבריכה חשופה לשמש, אז ביחס למאה ליטר ליום שצורך עץ לימון בוגר מדובר בעשרה אחוז. בפועל מדובר בהרבה פחות כי מדובר באדמה שמוצלת ע"י העץ אותו היא משקה ולכן האידוי קטן יותר.
תיקון: בגלל ששיטת ההשקייה הזו היא טובה יותר לצמחים, הם מסוגלים לקליטה של כמות מים ודשן גדולה יותר (והפיכתה לחומר צמחי- עלווה ו/או פירות), אז כן אפשר להגדיל את מנת המים הכוללת, רק שיש לזה תמורה.
לגבי ההצעה שלך: לדעתי זה אפשרי. בוודאי בעצים. פחות בעציצים כי אין טפטפות קטנות מספיק. הטפטפת הקטנה ביותר של 1 ל/ש תיתן 24 ליטר ביום שזה יותר מדי עבור צמח קטן.
עידו לוריה
02-09-14, 21:34
ממה שאני יודע זו שיטה מקובלת רק בעצי פרי וגם שם היא עברה ניסוי שעדין לא חד משמעי למשל ראה כאן (http://www.netafim.co.il/article/apple-ein-zivan) וגם כאן (http://shaham.moag.gov.il/ProfessionalInformation/Documents/bechinat_hashkaya_spikot_nemuchotbemim_a voucado_kibbutzamiad.pdf) .
ממה שידוע לי עץ לימון בוגר לא צורך 100 ליטר ליום .
עידו
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 21:55
ממה שידוע לי עץ לימון בוגר לא צורך 100 ליטר ליום .
עידו
כאמור, אני לא מבין בזה.
זו ההנחייה שקיבלתי מבעל פרדס לימונים ותיק. פרדס שהניב יבול מהגבוהים ביותר בישראל.
(מה שגרם לי להרבה שעות עבודה על MF35 נטול הגה כח ומשקולות קדמיות, כי מגיל 12 אני הייתי אחראי להוצאת מיכלי הפרי מהפרדס הזה) .
MF35 נטול הגה כח ומשקולות קדמיות .
למה צריך הגה כח כשאין משקולות קדמיות והמיכל מלא [emoji56]
חנן-ג'יפולוג
02-09-14, 23:07
בשלב הזה באמת לא צריך הגה כח, וממילא גלגלים קדמיים באוויר לא מכוונים אותך לשום מקום. הכוונת הטרקטור נעשית באמצעות שליטה בבלמים הנפרדים. שכחתי לציין שהבלם הימני היה (ולהערכתי, עדיין) תמיד מזוהם בשמן גיר מודל 61, מה שהכתיב בעיקר סיבובים שמאלה.
הבנתי מאחי שהוא מילא בשנה שעברה את הגלגלים הקדמיים במים.
boaz avrahami
02-09-14, 23:37
חנן- כשאין בורקסים והגלגלים באוויר מורידים לרגע גז עם הגה מכוון לכיוון הנכון ואז חוזרים לשייט.
זה היה התרגיל שלי עד ההגה כח.
דורון,
לעניין לכלוך בסולונואיד/ דיאפרגמה.
לשם כך לכל מחשב השקיה מומלץ לחבר ברז ראשי אשר נותן יתירות. בכל פקודת פתיחה וסגירה נפתח הראשי יחד עם ברז אזורי.
גם אם אחד הברזים נשאר פתוח השני מגבה אותו.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
עידו לוריה
03-09-14, 18:25
כמה שאני יודע מחשבים עם יותר מברז אחד בדרך כלל ערוץ אחד הוא תמיד ברז ראשי שלא ניתן לתכנות בכלל .
עידו
polar bear
03-09-14, 21:02
לא לכל המחשבים יש את אופצית הברז הראשי, וגם לאלה שיש - אתה יכול לעבוד בלי להישתמש.
דורון - האם יש לך פילטר לפני הברזים החשמליים? ובאמת - איך ואיפה נתקע הגרגיר חול הזה, אני חושב על המערכת שלי ולא מצליח לראות איך יכול להכנס לשם גרגר .
בכל מחשב עם כמה ערוצים אחד יכול לשלוט על ברז ראשי, רק שצריך לתכנת את החפיפה.
ואני מניח שאפשר גם לחווט במקביל את הסולנוידים של יותר מברז אחד.
חנן-ג'יפולוג
03-09-14, 21:13
במחשב שלי לא ניתן לתכנת חפיפה בין ברזים. הוא מפעיל אותם בזה אחר זה, חוץ מהברז המשותף שנפתח עם כולם.
boaz avrahami
03-09-14, 21:13
לא צריך לתכנת חפיפה.
בכול המחשבים שאני ניתקלתי ( כולל משנות התישעים) היה חיבור לראשי שמקבל פיקוד אוטומטי עם האזור בלי צורך לתכנת שום דבר מיוחד.
פשוט לא להתקמצן על הברז כמו שרבים עושים.
חיבור מקבילי יתן יתירות רק לאזור אחד או שכולם ייפתחו יחד
boaz avrahami
03-09-14, 21:14
במחשב שלי לא ניתן לתכנת חפיפה בין ברזים. הוא מפעיל אותם בזה אחר זה, חוץ מהברז המשותף שנפתח עם כולם.
איזה מחשב יש לך?
מקריאה שניה אני מבין שמה שאתה קורא משותף זה הראשי?
חנן-ג'יפולוג
03-09-14, 21:16
אם הייתי מוצא אותו...השרשור הזה לא היה נפתח...והייתי יכול לבדוק ולענות לך...רק שלא היית שואל כי לא היה שרשור...
[emoji3]
חנן-ג'יפולוג
03-09-14, 21:17
כן, קראתי לראשי משותף.
boaz avrahami
03-09-14, 21:17
חיפשת בקרטון של הממטרות?
חנן-ג'יפולוג
03-09-14, 21:19
הפכתי ממ"ד שלם מפוצץ בקרטונים. עשיתי בדיקה יסודית. כך לפחות אני חושב.
חנן תקנה מחשב חדש, אחרי שתתקין אותו הישן יופיע מעצמו, בוודאות.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
עידו לוריה
03-09-14, 22:20
הוא מאותגר תקציב , המטען של הסוללר החליף את המחשב השקיה .
עידו
מעיר את השרשור.
מחר אני מתכוון להתקין טפטפות אצלנו בגינה.
בגדול צריך להריץ 2 קוי 16 מ״מ ולהוציא מהם טפטפות חלק לעציצים וחלק לא, כרגע ללא מחשב משיקולי עלות.
יפתחו פעמיים ביום לחצי שעה/שעה.
מחפש המלצות למקומות זולים לקנות בהם את הציוד באיזור כפר סבא שפתוחים מחר, טירה/טייבה/כפר קאסם וכו׳
בנוסף מחפש קנה מידה של עלות של צינור 16 מ״מ, צינור טיפטוף לאדניות ומחברי 3/4 שונים פשוט כדי לוודא שאני לא משלם סתם מחיר יקר.
בוא קח את המערכת הישנה שלי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
03-10-16, 21:55
המחשב, אגב, נמצא מזמן, אז יש לי שעון שבת ספייר [emoji12]
.
.
.
ברצינות, אני אמנם משתמש במחשב כי הוא כבר ישנו, אבל לא מוצא בו שום יתרון.
אם אתה לחוץ כספית, שים שעון שבת עם ברז חשמלי בודד ושנאי, ואתה מסודר לגמרי.
boaz avrahami
03-10-16, 21:56
צינור 16 עיוור עולה למיטב זכרוני כ 50-60 אג למטר
לדעתי מחר לא תמצא חנויות זולות בתחום אבל כמות החומרים היא שולית כך שבשורה התחתונה לי תצא בהבדל גדול
בכפר קאסם יש את עיסא, כשמגיעים מנווה אפק עוברים את פלפלה ותיכף אחרי תחנת הדלק בצד ימין,
לא מאוד זול אבל יש לו הכל.
במרכז הכפר יש שם עוד טמבוריה יותר זולה אבל אני לא בטוח שיש לו ציוד השקיה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
nirozenfeld
04-10-16, 02:55
בתור מאותגר תקציב רציני, מאלה שחיים איכשהו על משכורת של 1600 בחודש, קניתי מאיביי מחשב חד קווי ב100 שח. האמת שעוד לא ניסיתי אותו אבל הוא אמור לעבוד. ניתן גם לבנות מחשב מבוסס ארדואינו בגרושים יחסית, לא יצא לי משתלם לקו אחד אבל משתלם מאוד ב2 קווים ומעלה.
ציוד גינון הכי בזול שמצאתי זה במשתלות כשעולים לאלפי מנשה בצד ימין.
(אאל"ט האחים שקורי או משהו בסגנון., השניה בצד ימין).
יש גם בטירה מתחת לגשר של כביש 554, אבל אין לי נסיון איתם, רק מהמלצת השכנה הגננית (ובמקרה גם גננת (-; ) החובבת.
ומטר צינור 16 עיוור עולה 1 ש"ח.
מחשב חד קווי הכולל ברז, על סוללות, ניתן למצוא ברוזנפלד פ"ת במבצע ב199 ש"ח.
אגב, הכמויות שחנן כתב הן מטורפות. אולי לפרדס שחייב כמות פרי מקסימלית ובהתאם גם דישון אגרסיבי, זה מתאים. עץ לימון בגינה יתן מספיק פרי גם בהרבה פחות, ואדניות עם צמחי תבלין, למשל, אניי משקה פעם ביומיים לעשרים דקות עם טפטפת 1 ל"ש לאדנית.
נ.ב.
טבלאות השקיה להדרים ניתן למצוא באתר של משתלת גבעת ברנר. מדויק לפי גודל העץ וסוג הקרקע.
אחרי לילה שמחשב ההשקיה נתקע בגלל גרגר חול, ו-5+קוב הירוו את הגינה, עם הממטרות והטפפות, חזרתי לפתיחה ידנית.
פותח בערב, שם תזכורת בטלפון ויוצא לסגור.
עידו לוריה
04-10-16, 10:48
זו בעיה פשוטה לפתור , מצריך מסנן קו 125מיקרון לפני ראש המערכת ולא תהיה לך בעיה כזו יותר
עידו
ומה עלות +\- של מסנן שלא יוריד את הספיקה?
עידו לוריה
04-10-16, 10:53
לא סגור על זה אבל מסנן לצינור "3/4 לא צריך לעלות מעבר ל - 30 עד 50 ש"ח.
עידו
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161004/e2a2b31ac6826a42e922b9dcf595bbc4.jpg
חנן-ג'יפולוג
04-10-16, 11:32
בכל מקרה צריך מסנן לפני קו טפטפות, עוד לפני הדאגה לברזים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
04-10-16, 11:40
דורון, זה בגלל שאין לך ברז מאסטר על המחשב ולכן אין לך יתירות.
מערכת השקיה ממוחשבת בונים לפי כללים מאוד ברורים שזה
פילטר
וסת לחץ לטפטפות
ברז מאסטר בכניסה הראשית
אם יש מערכת דישון אז גם מז״ח.
תקצר שלבים תקבל תקלות.
אני רוכש ציוד גינון מחברת עומר בחדרה ורכשתי ראש מערכת שהיה במבצע בחיון במושב אמונים.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161004/deb37215eaf7fd2b575b4285da54ec07.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.