צפייה בגרסה מלאה : סקר קמינים קצר
לקראת בואו של החורף,
למי מהחברים פה יש קמין?
ואם כן נפט/סולר עץ/כופתיות
אם זה עץ כמה יוצא לו לצרוך +- בעונה עץ?
וכמה זה עולה?
תודה!
(לא סתם אני שואל דווקא פה :-) )
לי יש קמין עצים מברזל יצוק עתיק.
אני נמצא באיזור קר מאוד (הר עמשא) ובעונה התנור דולק כל ערב מ5-6 ועד הבוקר ובסופ"ש רצוף.
אנחנו נמצאים באיזור מיוער, ולכן את רוב העץ אנו משיגים במקום ללא עלות (מחזיק מסור מוטורי וגרזן) אבל עלות עץ מסוחר לעונה נעה פה סביב 1500 ש"ח - מעוד תלוי איפה אתה נמצא ומה נגישות הסוחרים.
להורים שלי יש תנור נפט, בעלות של כ7 ש"ח לליטר - הוא לא עובד יותר משעה-שעתיים ביום, בגלל העלויות הגבוהות.
עידן
לנו יש קמין מנהטן של גודין, ארובה "8. לא זוכר כמה עלה, אם אני לא טועה סביב 10 כלל התקנה וארובה אבל אני לא בטוח (סביר להניח שאני מדחיק).
אנחנו שורפים סביב 3 קוב לעונה.
אצלנו הוא לא מחמם את כל הבית ודולק לרוב מאחר הצהריים ועד הלילה (בסופי שבוע קצת יותר).
מבחינת עלויות זה סביב 12 ליטר בנזין, 240 סמ"ק דלק שתי פעימות ומשהו כמו חמש השחזות שרשרת למשור.
לי היה תנור נפט "אפל ארמוני 3 " ,פירקתי את כל הליבה הפנימית ובניתי ליבה חדשה ממתכת ,כולל מגירה לאפר ,החלפתי את הארובה ל"6 ונהנה כל חורף מחדש , וגם ביצעתי חיבור מים חמים לדוד
אני מפעיל את התנור מאחר הצהריים אל תוך הלילה ,בעונה אני שורף 3 קוב בערך .
(איך מצפרים תמונות)
קמין ברזל מייצור מקומי שקניתי לפני עשור במג'דל שמס (ליד החרמון) מתוך הנחה שמי שגר שם אמור להבין בזה.
עובד כאמור עשור ללא דופי, בעל פתח גדול שיכול לבלוע בולי עץ בהתאם.
עלה לי 1500 ש"ח, + ערובה של 7 מטרים בתוספת של עוד 400 ש"ח.
לא מבין למה להשקיע 10K ש"ח .
צורך כ 4 קוב בשנה, מזמין כל שנתיים 8 קוב, ממש עומד להזמין בימים הקרובים כדי שהעץ יספיק להתייבש.
מומלץ ביותר ועדיף לעניות דעתי על האלטרנטיבות של הנפט או הגז בוודאי מבחינת המחיר, אבל גם לנפש זה יותר אמיתי.
עידו לוריה
09-09-14, 17:44
תנור עץ בבניה עצמית לא גדול ( גודל ליבה 60 על 45 על 40 ס"מ ) במשקל 140 ק"ג , מחמם בית של 130 מ"ר ( עשר שנים +/- ) .
דולק מ 1600 רצוף עד 0800 למחרת +/- , סופי שבוע ( חמישי עד ראשון ) רצוף , שבועות / ימים קרים רצוף ( בכלל מבחינת חסכון באנרגיה עדיף לחמם רצוף ) .
כמות עץ 6 עד 10 קוב לעונה , אבל זו לא שאלה רלוונטית מסיבה פשוטה אחד/ת אוהב/ת בית חם מאוד ואחר/ת לא , איזור חם יחסית או קר תנור יעיל או לא וכו' .
מחיר קוב עץ 250 ש"ח מבוקע אצלי בחצר ( מעורב ) .
עידו
עידו ,איפה אפשר להשיג עץ מבוקע במחיר 250 ש"ח
אני לפני הזמנה
עידו לוריה
09-09-14, 21:46
אני קונה כבר הרבה שנים מאותו ספק שקרוב אלי בגלל זה אני מקבל ממנו מחיר כזה .
עם תרצה אולי אפשר לארגן , על איזה כמות מדובר ובאיזה איזור אתה ?
עידו
בוקר טוב
אני מאיזור עפולה
אשמח לקנות 5-6 קוב
עידו לוריה
10-09-14, 14:25
בדקתי איתו העלה את המחיר ל 270 :( עם תרצה תודיע לי נקנה ביחד אבל תצטרך לאסוף את העץ מאצלי .
עידו
תנור עץ, צורך כשלוש קוב לעונה.
גם אני מחפש ספק אמין - לאיזור זכרון. עכשו אני צריך שניי קוב.
עידו - איפא אתה גר?
קמין עץ גודין,
שנה שעברה השתמשתי בעיקר בגפת (שמייצרים ליד הבית שלי=זמין ונוח)
השנה קניתי מסור ומאז אני אוסף לקראת החורף הקרוב...
91050
עידו היכן אתה גר
המחיר לעץ מבוקע?
עידו לוריה
10-09-14, 19:38
גר במושב בית שערים , מחיר למבוקע מעורב .
עידו
תעשה חיפוש כבר רשמתי תשובה מפורטת כאן באתר , בכל אופן בשורה תחתונה תנור עצים הוא הכי זול לאחזקה אך גם מצריך הכי הרבה התעסקות .
תנור עץ, צורך כשלוש קוב לעונה.
גם אני מחפש ספק אמין - לאיזור זכרון. עכשו אני צריך שניי קוב.
עידו - איפא אתה גר?
ציון ממושב עופר 0508374004
אני לא קניתי אצלו אבל מתגובות של אנשים במושב הוא אמין וסביר במחיר.
דורון גייר
15-10-14, 09:07
בקישור המוצרף יש את כל המידע המקצועי שיעזור לך להחליט בנושא
אם תצטרך עזרה נוספת אל תהסס לפנות ( עוסק בתחום )
http://www.heatcenter.co.il/menu484/671AEDA4-D9A3-446A-8974-ADDB7B37EC87/
חג שמח
דורון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.