צפייה בגרסה מלאה : כמה זמן "מותר" לסוע בלי טסט
סופת המדבר
15-09-14, 18:44
שבוע שעבר נגמר לי הטסט בסופה
שבוע לפני נגמר גם הביטוח
השאלה אם אני מחדש רק את הביטוח
כמה זמן אפשר לסוע בלי טסט? ( כמובן שאני יודע שאפשר לקבל קנס )
ואם הביטוח בכלל תופס אם נוסעים בלי טסט?
כמובן שהרכב כשיר לנסיעה ואני לא עושה טסט רק מבחינה כלכלית..
ביטוח זה 10 תשלומים אז לא בעיה..
ביטוח לא תופס באם אין טסט.
ניתן לקבל הארכה לטסט לתקופה מסויימת ( נדמה לי שבועיים)..
הרשיון הזמני הוא ליומיים וניתן לקבל עד שניים כאלו.
אם נכשלת בטסט... יש לך שבוע אם אני לא טועה
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
סופת המדבר
15-09-14, 19:59
אם ביטוח לא תופס שאין טסט
אז למה יש "חוק" כזה שאם תופס אותך שוטר בלי טסט
עד חצי שנה אז אתה מקבל קנס..
אם אין טסט וכיוצא מזה גם אין ביטוח אז שוטר לא היה נותן
רק דוח ואומר נו נו נו
היו ישר צריכים לשלול את הרשיון לא?
לא רק שהרכב כביכול לא כשיר לסוע בלי טסט גם אין כיסוי במקרה של תאונה אז איך שוטר יכול להסכים לזה ורק לתת דוח
זֶה הוּדִי חֲמוּדִי הוּא יֶלֶד קָטָן
גָּר הוּא הַרְחֵק שָׁם בְּעֵמֶק בֵּית שְׁאָן
עֵינַיִם לוֹ תְּכֵלֶת וְרֹאשׁ לְבַנְבַּן
פֶּה לוֹ מָתוֹק מְחַיֵּךְ וּמַקְשָׁן
שׁוֹאֵל בְּלִי הֶרֶף הוּא: לָמָּה זֶה כָּךְ?
"לָמָּה וְלָמָּה" מַעֲבִיר הוּא בַּסָּךְ
הוּדִי חֲמוּדִי, הוּא בֶּן-אֲבִיטַל
שְׁאֵלָה רִאשׁוֹנָה אֶת אָבִיהוּ שָׁאַל:
לָמָּה טָלֶה עֵת יִפְתַּח אֶת הַפֶּה
יוֹדֵעַ לוֹמַר לִי אַךְ מֶה וְרַק מֶה?
וְלָמָּה צְבִיָּה הַפָּרָה הַחוּמָה
יוֹדַעַת לוֹמַר לִי גַּם מוּ וְגַם מָה?
הוּדִי חֲמוּדִי, הוּא בֶּן אֲבִיטַל
שְׁאֵלָה שְׁנִיָּה אֶת אָבִיהוּ שָׁאַל:
לָמָּה הָעֵגֶל הָרָץ לַמֶּרְחָב
שׁוֹלֵחַ לְמַעְלָה לְמַעְלָה זָנָב
וְלָמָּה צְנוֹנִית קְטַנָּה, אֲדֻמָּה
שׁוֹלַחַת זָנָב דַּק אֶל תּוֹךְ אֲדָמָה?
שְׁאֵלָה שְׁלִישִׁית אֶת אָבִיהוּ שָׁאַל:
לָמָּה הַשֶּׁמֶשׁ תָּמִיד הוּא רִאשׁוֹן
לָרֶדֶת בָּעֶרֶב, לִשְׁכַּב וְלִישֹׁן
וְלָמָּה יָרֵחַ הוּא דַּוְקָא בַּלֵּיל
יוֹצֵא מִבֵּיתוֹ וְהוֹלֵךְ לְטַיֵּל?
"לָמָּה וְלָמָּה" רַבּוֹת עוֹד שָׁאַל
לָמָּה אוֹהֵב כֹּה הַצֵּל אֶת הָעֵץ?
מִבֹּקֶר עַד עֶרֶב אֶצְלוֹ הוּא רוֹבֵץ
לָמָּה בּוֹרֵחַ הַצֵּל מֵהָאוֹר –
הַשֶּׁמֶשׁ מֵצִיץ בּוֹ, נָסוֹג הוּא אָחוֹר.
לָמָּה הָרוּחַ מַכֶּה אִילָנוֹת?
וְלָמָּה בּוֹכִים כֹּה יוֹנִים וְיוֹנוֹת?
לָמָּה כְּנָפַיִם נִתָּנוּ רַק עוֹף?
וְעוֹד הוּא שׁוֹאֵל בְּלִי קֵץ וּבְלִי סוֹף.
אַךְ תַּעֲנֵהוּ אִם כָּךְ וְאִם כָּךְ
וְ"לָמָּה" חָדָשׁ אָז מִפִּיהוּ יִצְמַח.
ואם כבר. אז קצת כבוד להודי
שאלות חייו של הודי חמודי
אהוד דפנא מקיבוץ מעוז חיים - "הודי חמודי" שעליו כתב סבו את שיר הילדים הידוע, "למה" - נהרג ברמת הגולן במלחמת יום הכיפורים. על אומץ לבו ונחישותו קיבל את עיטור העוז
קרני עם-עד
כאשר כשלו מאמציו של הרופא הגדודי להציל את חייו של רס"ן (מיל') אהוד דפנא, מ"פ השריון, כיסו את הגופה בשמיכה. מג"ד השריון יאיר נפשי שאל את הדוקטור בקול חנוק אם הוא יודע מי נפטר זה עתה תחת ידיו. הרופא לא ידע להשיב, ואז לחש נפשי בקול רועד: "זה אהוד דפנא, שעליו נכתב שיר הילדים הידוע הודי חמודי...".
בואו להצטרף לעמוד של "ידיעות הקיבוץ" בפייסבוק
קראו השניים לחובשי התאג"ד, ויחד איתם שרו, בהתרגשות ניכרת, את השיר "למה", אותו כתב משה דפנא, סבו של אהוד (הודי), על נכדו האהוב ועל אביו אביטל: "הודי חמודי, הוא בן אביטל/ שאלה ראשונה את אביהו שאל/ למה טלה, עת יפתח את הפה/ יודע לומר לי אך מֶה ורק מֶה?/ ולמה צביה הפרה החומה/ יודעת לומר לי גם מוּ וגם מָה..." והמשיכו אל בתי השיר הבאים: "גר הוא הרחק בעמק בית שאן/ עינים לו תכלת וראש לבנבן/ פה לו מתוק מחייך ומקשן/ שואל בלי הרף הוא: 'למה זה כך?'/ למה ולמה מעביר הוא בסך", וסיימו במילות השיר שכאילו חזו ממרחק השנים את סופו המר של הודי חמודי, בן קיבוץ מעוז חיים: "למה הרוח מכה אילנות?/ ולמה בוכים כה יונים ויונות?/ למה כנפיים ניתנו רק עוף? ועוד הוא שואל בלי קץ ובלי סוף./ אך אם תענהו אם כך ואם כך -/ ו'למה' חדש אז מפיהו יצמח". מאז הפך שיר הילדים התמים גם לשיר זיכרון וגעגועים.
המעמד יוצא הדופן ההוא התרחש ב-15.10.1973, זמן קצר לאחר שדפנא נפצע קשה מטיל נ"ט סורי, בקרבות הבלימה של עמק הבכא ברמת הגולן. חשוף בצריח הוביל את פלוגת השריון בלחימה העיקשת, ועל אומץ לבו ונחישותו קיבל אחר מותו את עיטור העוז.
מענף הבקר לצבא הקבע
אהוד דפנא, בן מלכה ואביטל, נולד בשנת 1939. בחברת הילדים של מעוז-חיים שבעמק בית שאן הוא היה ילד ערני, רגיש, שבשל רזונו הניכר לעין ספג חבטות מבני גילו. בהמשך הפך לנער עקשן שלא ויתר והשיב לנערים כגמולם. היותו סקרן ורצונו להבין תופעות שנגלו לנגד עיניו, הביאו את סבו, משה, לכתוב עליו, לכבוד יום הולדתו השלישי, את השיר "למה".
נחום נרדי הלחין, שרה יערי זימרה אותו לראשונה, אבל הביצוע המוכר יותר היה של שולה חן. הנכד הקטן לא התלהב, בלשון המעטה, מן השיר. במעוז-חיים ידעו לספר שכאשר השמיעו לילדים במקלט, במהלך מלחמת השחרור, את השיר הפופולרי - פרץ הילד החוצה בעיצומה של הפגזה כבדה... רק כשהתבגר מעט, "השלים" אהוד עם "השיר שלו".
הילד החלוש של פעם הפך לזריז וגמיש, עסק בפעילויות ספורט שונות והצטיין בתרגילי אקרובטיקה וברכיבה על סוסים. ערב גיוסו לצה"ל הביע בפני הוריו את משאלת לבו, להתגייס לחיל קרבי. לצורך זה פיטם עצמו בדייסה, בתקווה שתוספת משקל תועיל לו במבדקים בלשכת הגיוס. לצנחנים, משאת נפשו, לא הצליח להתקבל. באוגוסט 1957 הצליח להתקבל לחיל קרבי - השריון. הוא עבר קורסים רבים, ביניהם קורס קציני חיל רגלים וקורס קציני שריון, ופעל כמפקד מחלקת חרמ"ש.
אהוד דפנא (הודי חמודי). רוכב בגאון על סוסה אצילה (צילום: אביטל דפנא)
בתום שירות החובה שלו, שב דפנא לקיבוצו וחזר אל אהבתו הגדולה - ענף גידול בקר לבשר. הוא הרבה לשוטט בין פיתולי הירדן הסמוך, בסבך גאון הנהר, לעיתים רכוב על סוסה אצילית. כשפרשו ותיקי הבקר, קיבל על עצמו את ריכוז הענף, ונלחם על קיומו ועל הרחבתו. הוא היה קשור לפרות, לעגלים, ונדד עם העדר בגלבוע. כשחצו פרות את הירדן - לא היסס לחצות את מימיו הרדודים כדי להחזירן הביתה.
ביוני 1970 הצטרף לצבא הקבע. תחילה שירת כמפקד בגדוד שריון בדרום הארץ, ולאחר שנה - כמפקד פלוגה בגולן. זמן מה לפני תום שירותו, היה קצין אג"ם באוגדת שריון חדשה. באחת מחופשותיו מן הצבא "הריח" אהוד כי משהו עומד להתרחש בגבול הצפון. הוא מיהר להצטרף אל יחידת שריון, שפשטה ללבנון ולחמה בשני כפרים, בהם הסתתרו מחבלים. על פעולתו זו, ועל אומץ לבו ומסירותו, העניקו לו מפקדי החטיבה ציון לשבח. סרן אהוד סיים את תקופת שירותו בצבא הקבע באוגוסט 1973. שנות שירות ארוכות היו מאחוריו, ולפניו - תוכניות לעתיד במשק וחלומות על הקמת קן משפחתי חם.
גבורה תוך חירוף נפש
ביום הכיפורים 1973, שבועות אחדים לאחר שהשתחרר משירות קבע, עשה אהוד בביתו, במעוז-חיים. הוא עדיין לא שובץ ליחידת מילואים ולא קיבל צו קריאה. כששמע על פרוץ הקרבות, הגיע בכוחות עצמו לרמת הגולן, ארגן פלוגה משארית הטנקים והצוותים של כוחות החטיבה בגזרה הדרומית, והשתתף בקרבות הבלימה הקשים. במהלך ניסיון לבלימת הצבא הסורי נהרג אהוד מפגז נ"ט שירו הסורים. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין במעוז-חיים. לאחר נופלו הועלה לדרגת רב-סרן. הותיר אחריו אם ואב (שניהם נפטרו לפני שנים רבות), בן, שני אחים ואחות. האח, יואב דפנא, נפטר ממחלה קשה לפני כמה שנים. האחות יעל כהן מתגוררת בקיבוץ נווה-אור עם משפחתה.
על פועלו של אהוד בקרבות מלחמת יום הכיפורים הוענק לו "עיטור העוז". וכך נכתב בתעודה שנמסרה לבני המשפחה: "לאות ולעדות כי רס"ן דפנא אהוד ז"ל, מ"א 415448, גילה גבורה במילוי תפקיד קרבי תוך חירוף נפש. תיאור המעשה: ביום 6 באוקטובר 1973 שהה רס"ן אהוד דפנא ז"ל בביתו. מששמע על פרוץ הקרבות ומאחר שלא שובץ ביחידה אחרת - חזר לרמת הגולן וארגן פלוגה משיירי הטנקים והצוותים של כוחות החטיבה בגזרה הדרומית. רס"ן אהוד דפנא ז"ל השתתף בקרבות הבלימה הקשים ואחריהם המשיך בראש פלוגתו בפריצה לסוריה,
השתתף בניסיון הראשון לכיבוש תל-שמס וכשזה לא עלה, השתתף בכיבוש התל בהתקפת לילה. לאחר כיבוש התל חסם את כביש סעסע ובלם התקפות חי"ר ושריון של הסורים. בקרב זה נפגע ונהרג. במעשיו ובלחימתו גילה אומץ לב רב, תושייה ודבקות במשימה - על אף מגבלות גופניות, בהיותו נכה ממלחמת ששת הימים".
על התעודה חתם רא"ל מרדכי (מוטה) גור. בני משפחה, חברים ורעים בקיבוץ מעוז-חיים, הוציאו לאור חוברת זיכרון ובה פרקי זיכרונות והרהורים על דמותו ועל דרכו של רב-סרן אהוד דפנא ז"ל.
אביו, אביטל, הקדיש לבנו מילות שיר מצמררות: "...בני בני, בסערה,/ עם רכב ישראל ופרשיו/ באש עלה, ברעם, בברזל/ שועט./ פורץ./ אוזל./ כה אצה לו הדרך./ יום אחד לוקחנו/ לראות/ למחות כל אשליה./ לשם./ אל שפת הים./ אל רוח מערב ביום סתווי/ בין אשלים, אל גרגרי החול האדמדם,/ שבילי חצץ דרוכים/ ולבנים סוגרות עליך/ ושם ומספר. וציון ארעי/ ותמונתך, תצלום חטוף./ סיגריה בטרם אש./ בני, בני, רכב ישראל ופרשיו -/ מדוע בושש רכבו?"
הכתבה המלאה הופיעה בסוף השבוע בעיתון "ידיעות הקיבוץ"
שחר, סיפור מעניין ומרגש, תודה על השיתוף.
לענייננו,המשטרה אינה בודקת ביטוח אלא רק רישיון רכב.
לביטוח,בקרות מקרה חס ושלום,תהיה עילה טובה מאד לא לשלם את הנזק
במידה והרכב נסע ללא טסט.
[QUOTE=ואני לא עושה טסט רק מבחינה כלכלית..
ביטוח זה 10 תשלומים אז לא בעיה..[/QUOTE]
גם את הטסט אתה יכול לשלם בקרדיט באשראי עפ"י מס' התשלומים שתבחר.
בדוק בתחנות דלק, חנויות "מנטה" משמשות צינור להעברת הכספים הללו ואתה יכול לשלם
אותו בחלק מהחנויות הללו.
והנה, גם פה..... http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/935/642.html
boaz avrahami
15-09-14, 23:24
עד זמן מסויים ( נדמה לי חצי שנה) זו רק קנס.
לאחר מכן זו כבר עבירה יותר חמורה.
ביטוח החובה תופס גם אם נהגת ללא טסט.
עכשיו בוא נדבר על ההגיון ולא על החוק.
אם לא הקפאת את הרשיון אז גם אם לא היה לך טסט את האגרה תשלם במלואה כך שלא חסכת כלום אחא רק דחית תוך הסתכנות בקנס.
לא נראה לי כמו צעד נבון במיוחד
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=3432966
http://www.traffic.what2do.co.il/P34712/
עם כרטיס אשראי - אפשר לשלם בתשלומים גם באינטרנט, ואפשר לשלם בתשלומים גם בעמדות של משרד הרישוי המוצבות בסניפי סופר-פארם.
אם אין לך כסף לשלם את הטסט - תמכור את הרכב.
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשלא יהיה לך כסף לתקן את המעצורים.
סופת המדבר
18-09-14, 07:01
יואב זה בדיוק מה שאני עושה.. מוכר את הגיפ.
כנראה שאני ישאיר אותו בלי טסט עד שיבוא קונה
אז אמרתי שניה לפני שבכלל יהיה אסור ליסוע איתו אם אני יוכל לסחוט
עוד איזה סיבוב שתיים..
- - - Updated - - -
יואב זה בדיוק מה שאני עושה.. מוכר את הגיפ.
כנראה שאני ישאיר אותו בלי טסט עד שיבוא קונה
אז אמרתי שניה לפני שבכלל יהיה אסור ליסוע איתו אם אני יוכל לסחוט
עוד איזה סיבוב שתיים..
בטעות לא לחדש ביטוח או טסט זו רשלנות. אם יש כוונה לנסוע בניגוד לחוק זה כבר משהו אחר. שיבושם לך
ואם כבר. אז קצת כבוד להודי
ואם כבר מזכירים,
אז אזכיר עוד נופל מהקיבוץ (מעוז חיים) גם שמו אודי טל.
ביום ט' בשבט תשנ"ו (30.1.1996) נפל אודי בעת מילוי תפקידו. אודי נדקר למוות על ידי מחבל פלשתיני במתקן הקישור בדותן, מתקן העוסק במתן שירותי מינהל אזרחי לתושבי ג'נין. הוא הובא למנוחות בבית העלמין בקיבוץ מעוז חיים, הבית בו נולד, גדל והתבגר. בן עשרים ואחת היה בנופלו. הותיר אחריו הורים, שני אחים - איתן ואמיתי, ואחות - אראלה.
בהתאם להוראת סעיף 2 לפקודת התעבורה, חלות שתי חובות שיש לבצע בנוגע לרכב שמתכוונים לנהוג בו: י
א) על הרכב להיות רשום בהתאם להוראות החוק
ב) יש לאותו הרכב רישיון רכב תקף
הוראת החוק מפרטת וקובעת, כי החובות הנ"ל חלות על אדם שהרכב ברשותו, אותו אדם אף חייב שלא להרשות לאחר לנהוג ברכב באם הרכב אינו רשום או שאין לאותו הרכב רישיון רכב תקף. באם בכל זאת בעל הרכב, ירשה לאחר לנהוג ברכב כזה, הוא יהיה צפוי לעונש אף אם הוא בעצמו לא נהג ברכב, אלא אם הוכיח שנקט כל האמצעים הסבירים כדי שאותו אדם לא יוכל לנהוג ברכב. י
כמו בעבירות אחרות, גם כאן הענישה נקבעת בהתאם לחומרת נסיבות העבירה, דהיינו משך הזמן שחלף מיום פקיעת תוקפו של רישיון הרכב. נהג אשר נתפס נוהג כשרישיון הרכב פקע - עד 6 חודשים מיום פקיעתו, ירשם לו דו"ח מסוג ברירת קנס, על סך של 250 ¤ בלבד. אולם כאשר נהג נתפס נוהג, כאשר רישיון הרכב לא בתוקף 6 חודשים ומעלה, הנהג יקבל הזמנה לדין לבית המשפט לתעבורה .........
לנושא תשלום באינטרנט או בעמדות התשלום אפשרי אך ורק אם עדיין לא עבר תאריך המבחן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.