צפייה בגרסה מלאה : דפיקה בתחילת נסיעה קדימה - דיסקו.
לא שייך כנראה לחופש בדיפ' או לחפשים במערכת ההינע -
כשאני עומד במקום, גיר משולב ב D, רגל על הבלם, (במצב הזה מתבטלים החפשים במערכת ההינע), עוזב את הבלם ונותן גז - נשמע קנאק שמורגש מתחת לרצפת הנהג, אינסטינקטיבית חשבתי בכיוון של מוטות רדיוס, חוץ מזה שלא זיהיתי שהם משוחררים בעיין לא בדקתי, חפש בגלגלים עצמם בדקתי ואין.
עוד רעיונות ?
אולי בולם, אגב יכול להיות שזה בכלל הימני...
קודם תבדוק את השמאלי, בדוק את תושבות הבולמים והידוקם, גם באום העליון וגם בתחתון.
או אולי קפיץ שקרס/יצא מהתושבת, אותה פרוצדורה...
בדקת או לא בדקת מ.רדריוס?
יואב אלון
אולי בולם, אגב יכול להיות שזה בכלל הימני...
קודם תבדוק את השמאלי, בדוק את תושבות הבולמים והידוקם, גם באום העליון וגם בתחתון.
או אולי קפיץ שקרס/יצא מהתושבת, אותה פרוצדורה...
בדקת או לא בדקת מ.רדריוס?
יואב אלון
לא בדקתי עדיין יסודי כי זה דורש ליפט, או להרים את השלדה על בוקים.
אותה תופעה הייתה גם אצלי , שווה לבדוק את הגמיות של מוטות הרדיוס , אצלי לפחות זו הייתה הבעיה .
הגומיות הוחלפו והבעיה נפטרה , כמו כל חלק הן נשחקות עם הזמן וכנראה שלא החליפו באופן יזום.
יעקב
ההימור שלי - התפוח בזרוע ה-A מאחור.
אם הרכב גם משייט בבלימה- תריך להדק את האום M20 של המוטות רדיוס מאחורה- בשביל זה לא צריך ליפט.
אם לא- זה יכול להיות התפוח. בתור התחלה, תסתכל עליו בעין.
אסף.
ניסיתי להדק את ה 30M, לא נראה לי ששם הבעיה, הכל נראה תקין, הרכב לא משייט בבלימה.
אגב, למה הקפיצים הקדמיים שונים ? או שזה רק אצלי...
את ה A לא בדקתי, משום מה הדפיקה נעלמה בינתיים.
.
אגב, למה הקפיצים הקדמיים שונים ? או שזה רק אצלי...
.
צד נהג, צד נוסע. זה לנדרובר- לא שואלים "למה".
אסף.
מוני אורבך
10-08-05, 07:55
ניר – כמעת בטוח שאלו הם בוקסות הגומי במוטות הרדיוס הקדמים.
אצלי אלו שנמצאים בין החיבור של המוט רדיוס לשילדה היו הולכים כל שנה (או אם היתי מבצע כמה עליות שדרשו מהלכי מתלה). זה נבע מההגבה שהיה לי ברכב וממהלכי מתלה שדרשתי מהרכב. הבלאי הזה נעלם ברגע שהחלפתי לבוקסות פולארטן.
אבל אז הבוקסות בין מוט הרדיוס לסרן התחילו להאכל !!!
כבר קניתי כאלו פולארטן אבל לא הספקתי להחליף לפני התאונה. אם אתה רוצה יש לי בוקסות פולארטן חדשות בבית (-:
אפשר להחליף ללא היליפט. רק צריך להציב את הרכב על השילדה ולא הסרנים. עבודה די פשוטה ומהירה אבל דורשת מאמץ (כי החלקים שם כבדים).
ניר – כמעת בטוח שאלו הם בוקסות הגומי במוטות הרדיוס הקדמים.
אצלי אלו שנמצאים בין החיבור של המוט רדיוס לשילדה היו הולכים כל שנה (או אם היתי מבצע כמה עליות שדרשו מהלכי מתלה). זה נבע מההגבה שהיה לי ברכב וממהלכי מתלה שדרשתי מהרכב. הבלאי הזה נעלם ברגע שהחלפתי לבוקסות פולארטן.
אבל אז הבוקסות בין מוט הרדיוס לסרן התחילו להאכל !!!
כבר קניתי כאלו פולארטן אבל לא הספקתי להחליף לפני התאונה. אם אתה רוצה יש לי בוקסות פולארטן חדשות בבית (-:
אפשר להחליף ללא היליפט. רק צריך להציב את הרכב על השילדה ולא הסרנים. עבודה די פשוטה ומהירה אבל דורשת מאמץ (כי החלקים שם כבדים).
איך אתה מזהה שהבוקסות גמורות ?
מוני אורבך
10-08-05, 09:03
לבדיקת הבוקסות שמחברות בין מוט הרדיוס לשלדה:
1. בדיקה וזואלית
2. נענוע הרכב קדימה ואחורה תוך כדי צפיה בבוקסות. אם יש תזוזה – יש בעיה.
לפעמים ניתן לפתור על ידי סגירת הבורג, בדרך כלל אם יש חופש הם בדרך לעולם שכולו טוב.
לבדיקת הבוקסות שבין הסקן למוט רדיוס.
נענע את מוט הרדיוס בתנועה סיבובית סביב צירו. עדיף עם מפתח גדול. עם יש תנועה מעל מספר מילימטר – יש בעיה.
הבדיקה לא תמיד עולה על כל הבעיות. לפעמים רק אחד בלוי והשני לא. כמו כן גם אם אין חופש חזק את שני הברגים ( 140 ניוטון מטר אם אני לא טועה). זה לא מזיק
הבדיקה הטובה ביותר היא כמובן פירוק המוט.
אלו בדיקות שעשיתי והן תקינות...
מוני אורבך
10-08-05, 11:15
לא תמיד הבדיקות מגלות גומיה גמורה בחיבור בין המוט רדיוס לסרן
זאת היות ויש שנים. אחת יכולה להיות תקינה והשניה בעיתית.
פעם לא סגרתי מספיק את הבורג וכבלתי קנק.
יתכן גם שהבורג עצמו אכול ומיצר חופש למעלה למטה אבל לא לצדדים.
אולי זו בעיה אחרת, אבל לי זה נשמע מאוד כמו בעית חופש במוט הרדיוס.
מה עם הפרנהרד, אין לו חופשים ?
סוזי המשתוללת
11-08-05, 19:08
ניר
אמנם זה לנדרובר ובד"כ צריך גורויים :twisted:
אבל אני דווקא הייתי בודק גם תושבות גיר/טרנספר /מנוע
למה להסתבך כל כך.
תעלה את הרכב על ליפט גדול במוסך, שמישהו יסע עליו קדימה ואחור עד שתשמע מהיכן זה.
זה יכול להגיע מכל כוון - בולם משוחרר, בורג רפוי במוט רדיוס כלשהו, אחת התושבות, בוקסות, ועד חופש פנימי בטרנספר..
עמידה במקום תוך כדי סיבוב של ההגה מצד לצד ( כמו בטסט )
אם הבוקסות גמורות אז רואים את הפרונט עולה ויורד קצת והמוט עצמו מתפרע מצד לצד.
לפחות ככה היה אצלי.
עוד משהו שהיה זה שניפרדה לי הרפידה של הברקס מהתושבת ברזל שלה. כל עצירה זה היה נידחף לצד אחד של המקום שיש לזה לשחק שם ובהתחלת תנועה זה היהה זז לצד השני. האפקט היה נישמע כ"קנאק" ...
שווה לבדוק !
הרפידות אגב, היו חדשות והוחלפו במוסך גורואים על חשבון אחריות.
ניר
אמנם זה לנדרובר ובד"כ צריך גורויים :twisted:
אבל אני דווקא הייתי בודק גם תושבות גיר/טרנספר /מנוע
יש לנו זוכה !
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.