צפייה בגרסה מלאה : משור מתכת מדוייק יותר ממשור שורף.
אני מוצא את עצמי מבועס מעיבוד זוית לאחר החיתוך ולא חשוב כמה אני משקיעה בכיוון השורף של מקיטה. רוצה לפנק את עצמי במשור מתכת מדוויק יותר, שיחסוך לי את זמן עיבוד הזויות.
השימוש חובבני בעיקרון, יש מגבלת מקום, לא משנה תלת פאזי או חד פאזי, התקצייב לכלי קטן ומדוייק לא יהווה בעיה.
המלצות?
לל.כ יש מסור קטן ללא קירור מים. עד זוויות של 60 מעלות. כלי סיני אבל עובד סבבה לחובבן. יש כלים מקצועיים יותר אבל עולים יותר.
מאותן סיבות כמו שציינת קניתי את זה:
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=835586
עלה באזור 200 שקל,
החלפתי כבר סרט אחד (עלות של 100 שקלים) אחרי לא מעט עבודה איתו
הוא די איטי בחיתוך, אבל החיתוך יוצא מדוייק הרבה יותר ממשור שורף.
משקל סביר,
כדי להגיע לתוצאות מדוייקות מומלץ להעמיד אותו על שולחן או סטנד אחר.
יש כמה דגמים דומים, הם נבדלים בכודל החומר שאפשר לחתוך ובזוית המקסימלית
לזה התכוונתי. יש לי אחד כזה שאני הולך איתו לעבודות חוץ. הוא פחות מרעיש ולא עושה ניצוצות. יחסית מדוייק.
סופת המדבר
11-10-14, 16:51
לי יש בעבודה גם את המשור מל.כ גם לעבודות קטנות עושה עבודה טובה רק לא לשכוח למתוח את המשורית חזק חזק אחרת חותך עקום
אם מדובר בדגם סיני העונה לכינוי YCM או YCM150 - מדובר בכלי באיכות נמוכה עד גבולית, לא מעבר.
קניתי כזה (אצל ספק אחר), וקיללתי את אותו היום בכמה הזדמנויות שונות.
מיסבים מתבלים מהר, מפסק בטיחות נדפק ביום העבודה הראשון, סובל ממחלת ילדות של משורית שמחליקה מהמובילים ונתקעם בתוך הקייס, חילוץ או החלפת משורית דורשים פתיחה של 6 ברגי פיליפס לא ממש נוחים.
אה כן, והאחריות היא על ידי לוירון = אספקת כלי חדש מהיום למחר, אבל תיקון יקח לפחות 3 שבועות, ואל תהיה בטוח שיתקנו כמו שצריך.
בדיעבד - לא הייתי מתקרב לדבר הזה. עוד 700 ש"ח ואתה קונה כלי איטלקי איכותי.
סופת מדבר - אם תמתח את האמ-אמא של המשורית הוא יחתוך ישר, אבל המשורית תתאבד מהר. אם תמתח אותה אותה חלש מדיי היא תברח הצידה. על כל כלי כזה אמור להיות מצויין מאמץ מקסימלי למתיחה.
אם מתחת נכון והמשורית בורחת הצידה, או שאתה עובד מהר מדיי, או שהמשורית גסה מדיי עבור החומר שאתה עובד איתו.
עקרונית, ובמיוחד בכלים קטנים עם משוריות צרות, אתה צריך משור ייעודי לכל חומר. למשל, משור עדין לפרופילים דקים, משור גס לחומר עם דופן מעל 3 מ"מ.
ככל שאתה עולה באורך המשורית וברוחב שלה, היא הופכת להיות פחות רגישה ואפשר להשתמש באותה משורית לרוב החומרים.
הסיבה נעוצה בהיותו של הכלי מקורר אויר. משורית דקה וקצרה לא מספיקה להתקרר (בגלל שיש לה מחזוריות קצרה מאוד ומסה תרמית קטנה), מתחממת והשיניים שלה נושרות. משורית רחבה יותר וארוכה יותר, תהיה גם סלחנית יותר. מכונה עם קירור נוזלי זה כבר עולם אחר.
יש משורי וידיה עגולים (דיסק) קטנים למתכת, בסדר גודל של כ 3000 שקל, האם הם יכולים להיות אלטרנטיבה?
כן אבל פחות מדוייקים. אם התקציב שלך הוא 3000 שקל אתה יכול להביא משור נחמד מאוד במחיר הזה לדעתי. לא סיני אלא אירופאי.
הדבר הכי טוב הוא למצוא משור תומס משומש.
סבלנות, שב על הלוחות ותדאג שמי שעוסק בציוד משומש ידע שאתה מחפש כזה.
אין יותר טוב..
אסף.
עידו לוריה
12-10-14, 17:10
משור דיסקה ( ווידיה ) תומס זה טוב אבל עושה המון רעש בזמן החיתוך וגם עלות דיסקה יקרה מאוד , משור סרט קטן יעשה את העבודה מעולה בהרבה פחות רעש ועלות נמוכה של סרט , בתקציב של 3000 ש"ח +/- אפשרי לקנות משור סרט רק באמת לא להתקרב למוצרים סינים .
עידו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.