התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בקניית הסוזוקי הבא

נועםנועם
10-10-14, 11:38
שלום חברים,
בוגר ג'ימני לשעבר ולאחר הפסקה של מספר שנים מהשטח. אני מתלבט לגבי רכישת הג'יפ הבא, אופציות שאני חושב עליהן:
1. גרנד ויטרה קצר מהשנים 2004-2006. נסעתי באחד כזה. נוסע יפה בכביש, נראה טוב פנים וחוץ, עדיין מודרני, נראה הכי מתאים הן לשימוש יומיומי והן לשטח.
2. גרנד ויטרה קצר משנתונים נמוכים יותר על מנת להשאיר מספיק/הרבה כסף לשיפורים, אני מעריך, ולא מניסיון, שצריך לא מעט.
2. גרנד ויטרה ארוכה מהשנים 1998-2001 בנזין. ארוך אבל לא מדי, מנוע 2000, אך אולי כבר ישן מדי.
3. ג'ימני חדש לכשיגיע ולשפר עם הזמן מחדש.

בגדול, קשה לי לראות את עצמי חוזר לג'ימני, בעיקר בגלל הגודל והצפיפות אבל אין ספק שהחבילה הכוללת שהוא מציע יכולה להכריע, אולי.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
נועם

שגיא S
10-10-14, 12:06
השאלה היא לאיזה כיוון הטיולים שלך הולכים? ומה אופי השימוש ברכב?

אם יש לך ילדים - אני מציע ללכת על רכב 4 דלתות.
בכללי, דעה אישית, אני לא אהבתי את הגראנד ויטארה עם המנוע 1600.
המנוע 2000 הארוך לדעתי זה רכב מצוין.
תשמור לך בצד כסף לשיפורים: הגבהה 2", נעילה אחורית אוטומטית, והמלצה אישית שלי גם סרן קדמי מברזל, ותוכל לטייל בקלות בכל המסלולים הבינוניים+ שיש בארץ

נועםנועם
10-10-14, 12:25
אין לי ילדים, עם זאת כיף לדעת שיש לך את האופציה לקחת איתך עוד אנשים לפעמים לטיולים קלילים יותר, מה שלא התאפשר בג'ימני.
רוב השימוש יהיה נסיעות כביש מן הסתם, באזור המרכז. אופי הטיולים בינוני-קשה אבל לא המאתגרים ביותר.
מדוע לא אהבת את הגרנד ויטרה 1600?

שגיא S
10-10-14, 16:13
לטעמי היה עגלתי מאוד...הרגיש מאוד כבד, וכדי שיזוז בקצב נורמלי צריך ללחוץ חזק על הדוושה מה שמוריד את צריכת הדלק.
המנוע 2000 מגיב יותר טוב, ויותר נעים ונוח לנסיעה.

אם אתה מכוון לאופי בינוני-קשה , אני בחום מציע לך להוסיף לתקציב שלך 7000 שקל לסרן ברזל. תוכל למכור את הסרן המקורי של האוטו ב2000 שקל בערך וכך לצמצם הפסדים.

ishc
10-10-14, 21:11
אתה מוזמן לבוא לראות גראנד משופרת בטעם טוב למכירה אם מעניין אותך.
פרטים בטלפון והטלפון בחתימה.

אלדר
11-10-14, 14:25
ממליץ לך על גרנד ויטרה ארוכה.
מבחינת הפנים הארוכה והקצרה זהות, צריכת הדלק גם כמעט זהה.
הגרנד ויטרה עם השיפורים הנכונים יכולה להגיע לרמת עבירות קשה+.

נועםנועם
11-10-14, 15:42
צחי תודה, אני אשמח לבוא לראות מקרוב מתישהו השבוע

אלדר, היתה לך גרנד ויטרה לא? אני חושב שנתקלתי בך באיזה טיול לילה ליד ירושלים לפני כמה שנים.

אלדר
11-10-14, 15:57
היה לי סמוראי, ויטרה, גרנד ויטרה ארוכה, ג'ימני, ועכשיו שוב גרנד ויטרה ארוכה.:confused:
כן, נראה לי שנפגשנו טיול לילה ליד ירושלים.

GodsFather
11-10-14, 23:13
מצטרף להמלצה על גרנד ארוכה מהמודלים הישנים, זה הסוזוקי האחרון שנותר עם אופציות אמיתיות לשיפורים וגם 4 דלתות.

נועםנועם
12-10-14, 01:22
קצר מהשנתונים האחרונים הוא מודרני יותר פנים וחוץ, צעיר יותר, יותר פרקטי כשרוצים להיכנס/לחנות בעיר, היצע גדול יותר.
הארוך שימושי יותר, מנוע גדול יותר אבל גם ישן יותר, אין היצע גדול, בטח לא של רכבים מטופלים ושמורים מאוד.

פה ההתלבטות בסופו של דבר

GodsFather
12-10-14, 07:33
הנוחות של ארבע דלתות אינה משתווה או ברת השוואה לקצרים. לגבי ההיצע והמצב - ג'יפ קונים בסבלנות ומיישרים לו קו. ההפרש במחיר מאפשר להביא את הדגם הישן לרמה של חדש מכנית ואז יש מכונה טובה ושקט בנסיעה בתוספת ארבע דלתות.

אלדר
12-10-14, 20:14
הנוחות של ארבע דלתות אינה משתווה או ברת השוואה לקצרים. לגבי ההיצע והמצב - ג'יפ קונים בסבלנות ומיישרים לו קו. ההפרש במחיר מאפשר להביא את הדגם הישן לרמה של חדש מכנית ואז יש מכונה טובה ושקט בנסיעה בתוספת ארבע דלתות.

+1
הרבה סבלנות בחיפושים

Tzvika-Pick
13-10-14, 19:47
בתור אחד שנמצא בשבועות האחרונים "בשוק" של הויטארות -

1. יש יותר קצרות בשוק, אבל רובן פחי זבל מוטוריים. אם זה היה תלוי בי הרבה מהן היו יורדות מהכביש, בושה שרכבים כאלו עוברים טסט. אני מדבר איתך על רכבים עם נזילות שמן ברמה של שלוליות, שלדות מעוכות, קילומטראז'ים גבוהים, מנועים עם מי ברז במקום נוזל קירור ועוד ועוד.
2. הקצרה נוסעת פחות טוב, אבל נראית טוב יותר. מה גם שהמנוע שלה נפוץ יותר ולכן כנראה זמין יותר במקרה של חלילה צורך להחלפה.
3. הארוכה חזקה יותר אבל עדיין לא מדובר במטוס.
4. הארוכות פחות מבוקשות, לרוב גם פחות משופרות. כנראה שמי שקונה אותם באמת חיפש רכב יותר פרקטי ופחות רכב עבירות.
5. אין ספק שהארוכה שימושית הרבה יותר. אבל הרבה.

אם זה מעניין אותך, מצאתי אחת ארוכה מודל 2001, יד ראשונה, מקורית להחריד. המוכרת רוצה מחיר גבוה יחסית (לדעתי, כן?) לרכב סטנדרטי, לכן ניתקתי מגע. אולי אתה תצליח לשכנע אותה לרדת לקרקע המציאות.

-->