PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה מפות ISRAEL HIKING ובתפעול האפליקציה באורוקמפס

דורוןוינ
13-10-14, 15:47
שלום
העתקי את הספרייה עם שני הקבצים .
שמתי אותם בספרייה mapfilees באפליקציה אורומפס .
לפי ההנחיות עשיתי ריענון ב MAPS >SWITCH>OFFLINE.

מכאן אני זקקו לעזרה :
כאשר בתפריט MAP>OFFLINE אני לא רואה אף מפה .
כאשר אני ב ONLINE אני רואה תחת LAYERS את ספרית IL ומתחתיה את ISRAEL HIKING .
אני רואה את המיקום שלי על גבי המפה .
האם מעכשיו כאשר אין אינטרנט וסלולארי והניווט ייעשה רק באמצעות ה GPS זה יעבוד? או שאני צריך לעשות דבר נוסף?

השאלה השנייה כיצד מעלים קובץ מסלול
חשבתי ליצור קובץ KML ואז לגרור אותו ל ספריה של אורוקסמפס, אבל לאן ?וכיצד מעלים את הקובץ ?

תודה דורון

HAMM_V
13-10-14, 16:47
תשובות בגוף הטקסט -

שלום
העתקי את הספרייה עם שני הקבצים .
שמתי אותם בספרייה mapfilees באפליקציה אורומפס .
לפי ההנחיות עשיתי ריענון ב MAPS >SWITCH>OFFLINE.

מכאן אני זקקו לעזרה :
כאשר בתפריט MAP>OFFLINE אני לא רואה אף מפה .
כאשר אני ב ONLINE אני רואה תחת LAYERS את ספרית IL ומתחתיה את ISRAEL HIKING .
אני רואה את המיקום שלי על גבי המפה .
האם מעכשיו כאשר אין אינטרנט וסלולארי והניווט ייעשה רק באמצעות ה GPS זה יעבוד? או שאני צריך לעשות דבר נוסף?
בפירוש לא יעבוד לך. ISRAEL HIKING צריך להופיע לך באופ ליין. תבדוק שוב שעקבת אחרי ההוראות של האתר שממנו הורדת את המפות.

השאלה השנייה כיצד מעלים קובץ מסלול
חשבתי ליצור קובץ KML ואז לגרור אותו ל ספריה של אורוקסמפס, אבל לאן ?וכיצד מעלים את הקובץ ?
די פשוט. אתה אכן מייצר קובץ KML ונגיד שולח אותו לעצמך במייל. אחכ אתה עושה שמור לקובץ דרך הפלאפון כך שהוא יהיה שמור ב"הורדות" של המכשיר.
אחכ אתה נכנס לאורוקס, תפריט עליון - load file, ואז מחפש את התיקייה של הורדות (download) ופשוט לוחץ על הקובץ שייצרת.

תודה דורון

איל מ
13-10-14, 16:51
שני דברים שלבים,
קודם תוודא ששני הקבצים שהעתקת הם אחד עם סיומת xml (בגודל קילובייטים בודדים) והשני עם סיומת db (בגודל כמה מאות מגה).
דבר שני כדי לקבוע את מיקום המפות עליך להכנס לתפריט מפות -> settings
בחלון שייפתח השורה העליונה אמורה להיות "היכן שהמפות מאוחסנות" הכתובת שם צריכה להיות זהה למקום אליו העתקת את הקבצים. אצלי למשל זה בכרטיס זכרון ולא על הפלאפון ולכן הכתובת היא:

(למרות שקיימת ספריה זהה גם על זכרון הפלאפון שהכתובת שלה הוא: /mnt/sdcard/oruxmaps/mapfiles אבל כאמור המפות שלי לא שם).
אם הכתובת איננה מתאימה, או חלקית (לא מסתיימת ב-mapfiles) לא תראה את תיקיית המפות שהעתקת.
כדי לשנות את הכתובת יש ללחוץ על השורה "היכן שהמפות מאוחסנות" ונפתח מסך עם הכתובת כשמצידיה כוכביות/פרחים המשמשים כחץ ימינה/שמאלה.
כדי להוסיף תיקיית משנה לוחצים על אחת מתיקיות המשנה שמופיעות ברשימה ואחרי שהיא התווספה לשורת הכתובת (זאת שבין הפרחים) לחיצה ארוכה עליה תשמור אותה ותחזיר אותך מסך אחד אחורה למסך עם הכתובת "היכן שהמפות שמורות" שם שורת הכתובת צריכה להיות מעודכנת.
אנסה להוסיף צילומי מסך.

steed
13-10-14, 17:06
דבר נוסף, בדוק ששני הקבצים נמצאים בספריה עצמאית, למשל בשם
IsraekHiking,
תחת ספריית
oruxmaps/mapfiles
ולא בספריית
oruxmaps/mapfiles
עצמה

איל מ
13-10-14, 17:16
אוקיי,
הנה דוגמה לשורת כתובת חסרה (לא יורד עד תיקיית mapfiles):
1. אחרי שלחצנו על maps ועל settings הגענו למסך הזה:

91855
2. לוחצים על השורה המסומנת בעיגול ומגיעים למסך הבא:
91856
שים לב שהפרחים בצידי השורה העליונה משמשים לניווט בין שורות כתובת שונות וגליליה ימינה שמאלה לעומת זאת, עולה ויורדת במעלה מורד הנתיב הנבחר. צריך ללכת ימינה כדי להגיע לתיקיית המשנה הכי נמוכה בהיררכיה.
אם נחזור לדוגמא של שורת כתובת חסרה נראה שהתיקיה האחרונה בכתובת ביא oruxmaps ולכן את תיקיית mapfiles (מסומנת בעיגול) נמצא למטה.
3. לחיצה עליה תגרום לה להופיע בשורת הכתובת בין ה"פרחים" כך:
91857
4. ולחיצה ארוכה עליה במיקום החדש (מסומן בעיגול) תשמור אותה כתיקיה האחרונה בשורת הכתובת ותחזיר אותך למסך הקודם עם הכתובת המתוקנת:

91858

יש לזכור שזאת דוגמא רק לכתובת חסרה.
אם הכתובת שגויה ניתן לשנות אותה בדרך שונה. כאשר מגיעים למסך עם ה"פרחים" ניתן לדפדף שמאלה עד התיקיית על ממנה רוצים להתחיל לשנות נתיב, לחיצה עליה תהפוך אותה לתיקייה האחרונה בכתובת ומכאן ניתן לפעול כמו בדוגמה של כתובת חסרה רק בחירת נתיב לפי מה שרוצים (אין צורך ללכת כל פעם חזרה למסך שבתמונה הראשונה אלא לבחור תתי תיקיות אחת אחרי השניה עד שמגיעים לmapfiles ואותה שומרים ע"י לחיצה ארוכה כמו בסעיף 4)

ערכתי את ההודעה עם תיקונים, שימו לב.

איל מ
13-10-14, 17:30
וואלה אפילו אני לא בטוח שהבנתי את עצמי. אם אתה מתקשה שלח טל'

talb_s
13-10-14, 19:29
לאחר שהצלחתי לפתוח את המפה באפליקציה כאשר אני ב- offline אני לא רואה מיקום עצמי על גבי המפה למרות שהGPS דלוק. מה אני צריך לעשות כדי לראות מיקום עצמי במצב OFFLINE??
תודה!!

איל מ
13-10-14, 21:03
יש לך בצד ימין של המסך מין תווית כזאת:
(מסומנת בעיגול צהוב)
91866

אחרי שתלחץ עליה יפתח לך תפריט, תלחץ על הציור של נקודה בתוך עיגול עם צלבון (שוב מסומן בעיגול צהוב):
91867

ואז יהיה כיתוב :"עקיבת gps פעילה" (או "לא פעילה", לפי המצב בו היית קודם). תוך זמן מה יופיע לך חץ אדום המסמן את מיקומך (נחשו באיזה צבע הקפתי אותו הפעם? :p).
91868

בכל מקרה, זמן הופעת הסימן תלוי בהרבה גורמים כמו: סוג המכשיר, הזמן שעבר מאז שה-gps היה מסונכרן והאיזור בו אתה נמצא (ועוד גורמים כמו האם יש רשתות סלולריות/wi-fi והאם המכשיר במצב המאפשר לו להעזר בהן כדי לזרז את קביעת המיקום) ועוד...
לפעמים יכול לקחת גם כמה דקות ובמקרים קיצוניים גם רבע שעה (במכשירים זבל).

talb_s
14-10-14, 19:21
תודה רבה!
חשבתי שכאשר המפה offline אין בכלל שימושברשת הסלולרית ... והמקום העצמי נקבע רק ע"י GPS.

steed
15-10-14, 07:53
בעצם אין "מצב offline". יש מפות שזמינות offline.

אופן מציאת המיקום נקבע בהגדרות המכשיר, תחת סעיף "מיקום" -> "מצב". על מנת שלא להשתמש בכלל ברשת, בחר באפשרות "מכשיר בלבד". ההגדרה משפיעה על כל האפליקציות במכשיר.

איל מ
15-10-14, 08:23
מה שsteed אומר במילים אחרות הוא שכן יש מצב אופליין (וזה אחד היתרונות הגדולים של להוריד את המפה למכשיר באורוקס) והשימוש ברשת לאיפוס מהיר הוא רק אקסטרא וממילא נקבע בהגדרות המכשיר ולא באפליקציה.
למעשה גם אם לא תשנה הגדרות ותהיה באזור בלי קליטה עדיין תעבוד על gps בלבד (שאולי יקח לו פשוט קצת יותר זמן להתאפס, וגם זה לא בטוח) ולכן תוכל לנווט בשמחה ובששון ובאותה רמת דיוק(בניגוד למשל לגרסה החינמית של עמוד ענן שם לא תראה את המפה- הגרסה בתשלום, אגב, היא גם אופליין - לפחות המפה, לא סגור לגבי נקודות העניין, אני כן יודע שאם עיינת בהן כשהיית אונליין הן נשמרות במטמון כלשהו וזמינות גם כשאין קליטה).

אחרי שכל זאת נאמר אני חייב לציין ששיטת הניווט המועדפת אצלנו היא שאשתי יושבת עם המפה (זאת מהנייר) ומנווטת. המכשיר משמש כגיבוי בלבד. כך יש עניין לעוד אנשים וזה מוסיף המון כיף לטיול.
ייאמר לזכות אשתי שהיא מאד מוכשרת בתחום הזה ולא כל אחד יודע להסתדר עם מפות בניווט רכוב אבל היי, בשביל זה בחרתי אותה... ;)

adi.barda
19-10-14, 12:05
גם advrider wd עובדת יפה עם israel Hiking Maps במצב אופליין. ראה מאמר בפולגז: http://www.fullgaz.co.il/home/p/80229/
להורדה: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abware.watchdog_client&hl=en
אני זמין לכל שאלה ב [email protected] וגם בקבוצת הפיתוח: https://www.facebook.com/groups/1460781540805407/

lizard
01-01-16, 20:46
מעלה מהאוב.
התקנתי את הISRAEL HIKING לפי ההוראות אבל אני לא מצליח לראות את המפה בOFFLINE. אני טוען את המפה אבל לא רואה אותה.

GodsFather
01-01-16, 21:07
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=96167
עזרה באורקס מפס

lizard
01-01-16, 22:08
לא זאת הבעיה אצלי. שמתי את המפה בנתיב הנכון. אני רואה אותה ברשימה. הבעיה היא שהיא בכלל לא נטענת. עוד מעט אנסה במכשיר אחר.

erezgur
02-01-16, 00:35
אתה צריך לראות מתחת לתיקיית המפות של אורוקס תיקיה של IsraelHiking ומתחתיה 2 קבצים.
תוכל להעלות צילומסך של תיקייה זו כדי לוודא שכולם מדברים על אותו דבר?

lizard
02-01-16, 07:55
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160102/e598723cbf23d7c6a83d6c0180e522ee.jpg
אצלי זה תחת mapfiles/ישראל/IsraelHiking

erezgur
02-01-16, 10:31
אצלי זה תחת mapfiles/ישראל/IsraelHiking
נסה לוותר על התיקיה "ישראל", כך ש IsraelHiking יהיה ישירות תחת Mapfiles, כפי שצריך...

ארז גור

lizard
02-01-16, 11:44
ניסיתי, לא שינה. אנסה שוב.

GodsFather
02-01-16, 11:45
אתה בטוח שהתיקיה נכונה? תייצר תיקיית טסט ותראה אם רואים אותה בתוכנה. כך אני הבנתי שהנתיב שגוי.

ובמידה והנתיב נכון, ריפרוש עושה את העבודה.

lizard
02-01-16, 11:55
טוב אנסה

lizard
02-01-16, 16:18
ניסיתי, לא עובד. אולי הקובץ פגום?

guy888
06-01-16, 23:38
אמורים להיות שני קבצים,ישנם?

lizard
06-01-16, 23:46
כן. כמו שרואים בתמונת מסך ששמתי.
אולי השמות לא נכונים? לא ראיתי בקובץ XML שום התייחסות לקובץ DB.

guy888
07-01-16, 01:49
לא אמורה להיות.
שלח לי טלפון בפרטי אנסה לעזור לך מחר

GodsFather
09-01-16, 15:51
מנצלש -יכול להיות שבאונליין ובאופליין אראה מפה שונה לאותו סוג ?
Israel hiking ממש נראה שונה...

lizard
10-01-16, 22:23
עדכון:
אחרי הורדה מחדש של גרסה חדשה של מפות שהם שמו באתר שלהם, עושה רושם שהכול עובד כשורה.
ותודה רבה לגיא שלימד אותי איך ליצור מפות אופליין ממפות אונליין. גם זה עובד.

steed
11-01-16, 08:25
בזמן האחרון היו תקלות ביצירת מפת Israel Hiking עבור אורוקסמפס.
אנחנו פועלים לשיפור תשתית האוטומציה על מנת לעדכן את המפה בתדירות גבוהה יותר ולהעלות את אמינות התהליך.

תודה על הסבלנות

- - - Updated - - -

מנצלש -יכול להיות שבאונליין ובאופליין אראה מפה שונה לאותו סוג ?
Israel hiking ממש נראה שונה...

מפת Israel Hiking נראית שונה בכל דרגת זום. ככל שעולה דרגת הזום נוספים עוד פרטים. מלבד זה, מפות האונליין והאופליין אמורות להיות זהות. למעשה, מפת האופליין נוצרות מאותם אריחים שמהן מורכבת מפת האונליין.

האם אלו ההבדלים שאתה רואה?
תוכל לצרף צילומי מסך?

GodsFather
11-01-16, 13:23
לדעתי יש לי יותר ממפה אחת במאגר... אנסה לבדוק את הסוגיה. לא מדובר בהבדלי זום.

תודה

erezgur
11-01-16, 18:00
צריך להבדיל בין מספר הקבצים למספר "המפות".
סטיד התייחס לעובדה שעבור כל רמת זום יש למעשה מפה ברמת פירוט שונה ולכן אולי נדמה שהיא שונה ממפה ברמת זום אחרת.
כל המפות ביחד מופיעות כזוג בודד של קבצים בתיקיה

Sent from my Nexus 4

GodsFather
11-01-16, 19:52
את זה הבנתי ארז. נראה לי שיש איזו מפה נוספת שמבלבלת לי את התןכנה.

אנסה לסדר את זה

tamir128
11-01-16, 20:12
סטיד, יש לינק קבוע ויציב להורדת המפה?

steed
12-01-16, 10:31
סטיד, יש לינק קבוע ויציב להורדת המפה?

המפה מתפרסמת בגוגל דריב ואפשר לדעתי להוסיף את המחיצה לגוגל דריב שלך.

הלינק הוא https://googledrive.com/host/0B-qrsEBJWXhQUGVBM3lHZTF2eXc/
והוראות השימוש במפות המוכנות יש בלינק https://github.com/IsraelHikingMap/Map/blob/master/README.md#ready-to-use-maps

אנחנו מתכננים להוסיף בקרוב אפשרות להוריד את המפה המוכנה לאורוקס מאתר Israel Hiking עצמו. אני גם בקשר עם אורוקס שיאפשר הורדה והתקנה ישירות לאפליקציה.

-->